Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona grijpt naast Super Cup; rood voor Lionel Messi

Laatste update:

Niet Barcelona maar Athletic Club heeft zondagavond de Spaanse Super Cup opgeëist. Het team van trainer Ronald Koeman leek in de reguliere speeltijd van de eindstrijd tegen Athletic Club een 2-1 voorsprong over de streep te trekken, maar een late gelijkmaker zorgde voor een verlenging in La Cartuja in Sevilla. Een wonderschoon doelpunt van Iñaki Williams bezorgde Athletic uiteindelijk de eerste prijs in ruim vijf jaar tijd: 2-3. In augustus 2015 wonnen de Basken ten koste van Barcelona eveneens de Spaanse Super Cup (1-1 en 4-0).

Het venijn in de eerste helft zat in de staart, toen het rustsignaal in zicht kwam. Athletic, dat donderdagavond in de halve finale met Real Madrid afrekende, slaagde erin om Barcelona van het eigen zestienmetergebied weg te houden en het team van Koeman oogde ongemakkelijk in de eerste helft, ondanks dik zestig procent balbezit. In aanvallend opzicht slaagden de Basken er echter niet in om voor groot gevaar te zorgen. In de eerste veertig minuten was een schot van Ander Capa de meest noemenswaardige poging. Marc-André ter Stegen was attent en veranderde het krachtige schot van richting.

Barcelona, met Frenkie de Jong, Sergiño Dest en de teruggekeerde Lionel Messi in de basis, brak het duel na veertig minuten open en de vertrouwde connectie tussen Jordi Alba en Lionel Messi stond aan de basis van de openingstreffer. De aanvaller raakte de pass van de linksback weliswaar niet goed, maar de bal kwam daardoor wel ideaal voor de voeten van Griezmann te liggen. Unai Simón was kansloos op de lage inzet van dichtbij: 1-0. De vreugde van de Catalanen was van korte duur. Eén minuut later behield Iñaki Williams goed het overzicht en hij verstuurde een ingenieuze pass richting de verste paal, waar Óscar de Marcos volledig aan de aandacht van Jordi Alba was ontsnapt en subtiel afrondde: 1-1.

Dest, die de halve finale tegen Real Sociedad had gemist wegens blessureleed, bleef in de rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Óscar Mingueza. Na iets meer dan tien minuten spelen in de tweede helft dacht Athletic op 1-2 te komen toen Raúl García uit een vrije trap van Iker Muniain de bal achter Ter Stegen kopte. De VAR constateerde echter nipt buitenspel en dus bleef het 1-1. De ploegen van Koeman en Marcelino bleven aan elkaar gewaagd, met Pedri die ietwat meer in het spel voorkwam en een schot van Williams dat maar rakelings langs het doel van Barcelona ging.

Griezmann tekende veertien minuten voor tijd voor de 2-1. Na een uitstekende actie tussen Ousmane Dembélé en Jordi Alba op links zette de back laag voor en het was de Fransman die het leer voor een tweede keer behendig achter Simón werkte. Daar leek Athletic niet meer van terug te hebben. Simón voorkwam zelfs dat De Jong het duel in het slot kon gooien. Dat bleek uiteindelijk een bijzonder cruciale redding. Na een vrije trap van Muniain tekende Asier Villalibre van dichtbij voor de 2-2 en bleek een verlenging noodzakelijk.

EERSTE RODE KAART OOIT VAN LIONEL MESSI VOOR BARCELONA.

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 17 januari 2021

Athletic sloeg na enkele minuten in de verlenging reeds toe. Een schitterende inzet van Williams in de rechterbovenhoek was onhoudbaar voor Ter Stegen: 2-3. Daar had Barcelona niet van terug. Koeman bracht met Riqui Puig en Trincao nog vers bloed binnen de lijnen, maar de Catalanen konden uitgerekend in de finale van de Spaanse Super Cup niet de eerste nederlaag in ruim een maand tijd voorkomen. In de uiterste slotfase deelde Messi ook nog een dreun uit aan Villalibre en kreeg hij zijn eerste rode kaart ooit in dienst van Barcelona, na 753 duels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een debiele actie van Messi. Ik begrijp de frustratie en ben groot fan van hem als voetballer, maar dit kan echt niet.

17 januari 2021 om 23:35

Ik snap niet dat barca fans Messi met alle respect met alles verdedigen, zelfs als hij door het lint ging. Als het om Messi gaat mis ik de objectieve blik.

17 januari 2021 om 23:39

Deze scheids was echt een van de ergste die ik ooit heb gezien. Als 2 keer geel rood is had Athletic al 3X rood moeten hebben. Hielden gewoon iedere keer met 2 handen vast! Overtreding naar overtreding en zelf constant janken en scheids doet lekker mee. Ongelofelijk man!

17 januari 2021 om 23:40

Tja, dat soort dingen heb je vaker als het om idolen van mensen gaat. Je kent zelf ook vast wel mensen die bijvoorbeeld alle nummers van Ed Sheeran fantastisch vinden, ook al zijn ze dat echt niet allemaal. Dan kijk je gewoon door een gekleurde bril.

17 januari 2021 om 23:50

Waarom weigerde de scheids kaarten te geven aan Athletic. Op een gegeven moment werd t vasthouden niet eens meer verborgen. Op t laatst was een goed voorbeeld bij Frenkie.

17 januari 2021 om 23:52

Aqua1

Sorry maar zodra jij begint over objectiviteit is alle hoop verloren.ik kan namelijk niet begrijpen dat analisten in de studio van Ziggo Sport niet aanhalen dat Messi meerdere malen werd tegen gehouden zonder dat er een bal in de buurt was en hij een loopactie aan het maken was om vrij te komen. Ik als Messi fan kan zijn frustratie heel goed begrijpen 2x voorkomen en 2x het kinderlijk eenvoudig wegegeven + daar boven op nog eens een scheidsrechter die veel toe laat maar overduidelijke gele kaarten gewoon niet geeft en vervolgens iemand die Messi blokkeert voor de zoveelste keer niks geeft voor obstructie (alsnog moet de scheids hem wel rood geven want de var stuurt hem naar de kant)

Dat gezegd hebbende verdiende Barcelona helemaal niks al hadden ze natuurlijk wel deze wedstrijd gewoon moeten winnen na de 2-1.

17 januari 2021 om 23:54

@aqua1 ik vind zelf echt reuze meevallen wat messi hier doet. Heeft niks te maken met Messi fan zijn. Wat messi een tijdje terug deed vond ik erger dan dit. Toen hij de bal op de scheids probeerde te schieten.

17 januari 2021 om 23:34

Jij verwoord het nog zachtjes. Wat hij doet is een absolute schande. Wat is deze man veranderd in een zeurige, chagrijnige, verwend ventje zeg. Niet om uit te staan meneertje Messi.

17 januari 2021 om 23:36

Ik verwoord het inderdaad zachtjes, maar dat zal zo zijn omdat deze man jaren een van mijn idolen is geweest. Echt een magische voetballer, zeker als hij plezier heeft.

Ik denk dat hij echt weg moet bij dit Barca, ze zijn gewoon niet goed genoeg om te bereiken wat Messi zou willen bereiken.

17 januari 2021 om 23:37

@PSVchelseaboy natuurlijk erg dom en terecht rood maar om nu meteen dit te zeggen. Zegt meer over jou. En die gozer blokkeert hem wel heel bewust terwijl de bal weg is dus dat je geïrriteerd raakt kan ik goed begrijpen

17 januari 2021 om 23:37

Hou toch op tis al een wonder dat Messi nog zo rustig bleef na 30x geblokt te worden. Hij werd 35 m van het doel letterlijk opgezocht terwijl de bal niet in de buurt was.

17 januari 2021 om 23:39

hij had dat altijd al, maar nu hij niet meer zo goed is als vroeger heeft hij steeds vaker van die momenten

17 januari 2021 om 23:40

Ik als fanboy van Messi wil hem niet elke keer beschermen maar kom op man, ik snap zijn frustratie helemaal. Spelen als een natte krant 2x voor komen en het 2x weggeven. Meedere keren opgevangen worden zonder dat er een bal in de buurt is. Dit heeft hij ook al eens gedaan vs Schaktar 10 jaar geleden waar spelers hem opvangen om hem de doorgang te blokkeren. De scheids treed niet op keer op keer. IK snap heel goed dat Messi hem van zich af slaat al zullen de zogenaamde kenners zoals jij een heel ander beeld hebben ervan.

17 januari 2021 om 23:53

ElBarca95, tja schoten blokkeren is niet erg, dat is juist erg goed verdedigend werk. Bilbao schakelde Messi gewoon goed uit. Messi's reactie hier op is een absolute schande voor het voetbal.

17 januari 2021 om 23:53

Als leider veel wedstrijden beslist maar dat is idd matig

17 januari 2021 om 23:54

Op het veld zie je het hem inderdaad (qua leiderschap) niet veel doen maar veel al in de spelerstunnel. Hij kan het wel alleen gaan vertellen maar op dit niveau hoef je toch niet je longen uit je lijf te schreeuwen om tactische dingen te zeggen? Er staan ook 10 andere spelers die mekaar oppeppen hè

17 januari 2021 om 23:58

@psvchelseaboy

k vind jou reacties anders behoorlijk overdreven. Wordt eens tijd dat iemand wat beelden gaat opvragen van de keren dat Messi werd opgevangen deze wedstrijd. Lijkt me een mooi taakje voor deze Messi hater.

17 januari 2021 om 23:35

Ja heel dom, maar aan de andere kant.. met zo'n scheidsrechter?! Dit kan echt niet wat die man deed. Ook niet wat Messi deed hoor, laat dat duidelijk zijn.

17 januari 2021 om 23:39

Hoe slecht de scheids is doet er helemaal niet toe. 10 wedstrijden schorsen voor deze actie

18 januari 2021 om 00:45

Ik zou er twintig van maken met nog een extra tien voorwaardelijk.

17 januari 2021 om 23:35

Als er 15 overtredingen op je gemaakt wordt dan is het menselijk om daarop te reageren. Athletic speelde mannelijk in de duels maar ging janken bij tikje tegen

17 januari 2021 om 23:38

Dit kan echt niet. Messi had inderdaad nog wat harder moeten slaan. Die vent had zijn armen alweer klaar om messi op te vangen.
Jezus wat vreselijk irritant en dan zon scheids die er niks aan doet.
Zou hetzelfde doen als messi

17 januari 2021 om 23:41

Nee, daarom krijgt hij ook rood. Ik snap zijn frustratie want hij werd vaak geblokt. Echter maakt hij zelf een overtreding nu. Verdiende rode kaart.

17 januari 2021 om 23:48

Niet zo zeuren mensen. Eindelijk maar dan echt eindelijk maken spelers het messi een keer moeilijk en pakken ze hem echt goed aan wat je hoort te doen bij de goede spelers van de tegenstander en nu jankt iedereen dat dit echt niet kan. Bilbao deed precies wat ze moesten doen en speelden messi uit de wedstrijd. Slaan en rood als gevolg en hopelijk schorsing voor minstens 3 wedstrijden zoals de rest ook krijgt.

17 januari 2021 om 23:51

Als je vaker barcelona kijkt gebeurt dit veel vaker, meestal vieze overtredingen & 2/3 man op hem dus moeilijk maken ze het hem altijd alleen voetbalt hij (nog steeds) er vaak heel makkelijk voorbij. Desalniettemin mag deze overtreding niet dus krijgt hij gewoon een schorsing net als iedereen.

18 januari 2021 om 01:03

Voor alles is een 1ste keer.

18 januari 2021 om 03:24

Mensen die met excuses komen over wat de spelers van Bilbao niet allemaal gedaan hadden lol. Als messi een keer negatief in het nieuws komt proberen ze van alles om de aandacht naar de tegenstander te verleggen haha wat triest.

Vreselijke wedstrijd met twee slechte teams, een aantal vreselijke acteurs en een heel erge scheids. Heel naar dit. Niet om aan te zien.

Het zal wel weer aan de scheidsrechter liggen, maar Messi maar eventjes voor een wedstrijd of 6 schorsen lijkt me.

17 januari 2021 om 23:34

Rood geven aan messi is ook een van de enige juiste dingen die hij gedaan heeft deze wedstrijd.

18 januari 2021 om 00:02

Dat deed de VAR ook nog. De scheids deed niks goed.

17 januari 2021 om 23:35

Nou, scheids was walgelijk slecht natuurlijk, maar dit mag natuurlijk nooit wat Messi doet. Echter hadden een aantal van Bilbao er ook al af gemogen, Garcia voorop. Wat een worstelwedstrijd was dit van hun kant.

17 januari 2021 om 23:36

6 is te weinig eerlijk gezegd ze moeten hem gewoon rest van het seizoen schorsen. Persoonlijk zou ik hem volgend seizoen ook schorsen maar ik ben wat strenger dus rest van seizoen is wel goed.

17 januari 2021 om 23:53

Hmm dat is wel een redelijk voorstel vind ik. Een poging tot onthoofding moet gewoon afgestraft worden.

17 januari 2021 om 23:39

Hoezo ligt dit aan de scheidsrechter?

18 januari 2021 om 03:42

Aandacht verleggen naar iets anders, zodat hun god niet wordt afgemaakt. Meestal zijn dat succes supporters die dat soort gedrag vertonen.

18 januari 2021 om 11:55

Op die fiets, had hem eventjes niet door. 3 a 4 wedstrijden zal trouwens wel op zn plaats zijn denk ik zo. Uit frustratie de hand in hoger en wat agressiever in de nek van de medespeler leggen. Kleine kortsluiting.

Zelden zo'n trieste scheids gezien. Hoe mag 1 team zovaak een counter eruit halen of met twee handen vast houden zonder geel te krijgen. Verder was het ook geen beste wedstrijd..

17 januari 2021 om 23:41

Op het laatst bij Fdjong. Belachelijk

17 januari 2021 om 23:44

Zelfs Sierd werd daar hoorbaar geïrriteerd van. Als een athletic speler 30meter lang aan shirtjes trok kregen ze nog geen geel.

1 Slechtste scheidsrechter die ik ooit heb gezien.
2 Bilbao verdiend gewonnen, slap barca zeker na die laatste tegengoal
3 Denk helaas einde van Messi

Wat een ongelovelijk verschikkelijk vervelend team zeg dat Bibloa. Prachtige club maar dit was om gek van te worden. Verder verdiende Barcelona het zelf ook niet.

Altijd leuk als Barca een finale verliest. Verzacht ook de pijn dat we van dezelfde Bilbao verloren in de halve finale omdat Vazquez een Bilbao shirtje aan had. Dit is misschien wel tekenend voor het hele seizoen van Barca onder Koeman. Kan je eindelijk een prijs winnen tegen een team waar niemand echt kapot van raakt, geef je het vlak voor tijd alsnog weg en in de verlenging maakt Williams ook nog is een wereldgoal waardoor je de prijs helemaal kwijtraakt. Dit gaat ook niet helpen om Messi eventueel te laten blijven. Misschien is dit wel de druppel want op het eind krijgt die ook nog is een terechte rode kaart. Zijn allereerste ooit in een Barca shirt. Alleen maar pure frustratie. Is wel te hopen dat die een stuk of 3 wedstrijden geschorst wordt want dat klap met twee handen sloeg nergens op. Medelijden ook met Griezmann. Scoor je er twee in de finale, kan je eindelijk je eerste prijs pakken met Barca, lukt dat ook niet. Als je Real en Barca verslaat in 4 dagen tijd om de Super Copa te winnen, dan zeg ik alleen gefeliciteerd Bilbao fans mochten ze hier lopen.

Goazeeeen! Aupa Athletic, wat een geweldige prestatie van Marcelino. Voor Athletic is deze prijs het bewijs dat het mogelijk is om in het moderne voetbal nog dit beleid te kunnen voeren. Enkel Basken, en 70% zelf opgeleid, deze prijs voelt als een CL voor die jongens. Jammer dat er geen fans bij mogen zijn.

17 januari 2021 om 23:36

Het blijft wel maar de Supercup he.. zelfs voor hen.. de beker zal ongetwijfeld mooi worden in april!

17 januari 2021 om 23:40

Voor deze club maakt dat niet uit, kijk maar hoe ze het vieren. Elke prijs wordt als klein wonder beschouwd als je moet scouten uit een achterland van 2 miljoen inwoners..

Heb een stukje zitten kijken, vanaf vlak voor de 2-2 en voor de verlenging dus.
Niet echt als fan, gewoon als laatste wedstrijd van de dag. Maar wat was dit nou voor schandalige scheidsrechter? Klagen wij hier in Nederland, maar dit sloeg echt helemaal nergens op.

Blijkbaar was dit al vaker gebeurd in de wedstrijd, maar zeker 4-5 keer gezien dat Barca spelers met twee armen vast gepakt werden en nog net niet met een judoworp op de grond gegooid werden en slechts 1 daarvan was geel. Echt heel schandalig slecht.

17 januari 2021 om 23:35

Kijk een gemiddelde wedstrijd in Spanje.. de scheidsrechter zijn er echt bizar slecht. Snap ook niet dat zij nog aan de Europese wedstrijden mogen leveren.

17 januari 2021 om 23:44

Die arbitrage in spanje is echt van een abnormaal niveau.

Gefeliciteerd Bilbao! Real en Barça uitschakelen dan doe je het goed. Blijf overigens dit concept van de Supercup maar niks vinden, maar dat terzijde. Alles voor het geld voor LaLiga. Dit wordt het jaar dat er geen prijzen voor Real en Barça gaan komen.

17 januari 2021 om 23:39

ik vind het opzich wel een leuke verandering, de winnaar is nu niet meer zo voorspelbaar en zolang ze in Spanje blijven spelen ipv in Saoedi Arabië of watdanook mét publiek is het gewoon gezellig toch

17 januari 2021 om 23:50

Maar ze gaan toch juist in het Midden-Oosten spelen. Alleen nu niet door COVID-19. Misschien minder voorspelbaar, maar in elk land is het gewoon de nummer 1 tegen de bekerwinnaar en nu wint er een club zonder enige prijs of eindklassering de cup.

18 januari 2021 om 00:02

Ja, maar de bekerfinale moet nog gespeeld worden in april. Dus wie weet pakken ze die ook nog en dan hebben ze gewoon een prijs binnen.

Zwak Barcelona, maar wat is die atheltic een vuile tijdrekkende en vuil spelende kutclub.. ohja, die scheids what.the.f...

Messi terecht rood want dat was een slag uit frustratie, maar langs de andere kant mochten er zeer zeker ook rode kaarten mogen zijn gevallen..

Ik heb de laatste half uur gezien en wat een scheids zeg. Geen geel voor vasthouden van frenkie de jong. Messi terecht rood maar die speler die hen bewust blokkeert moet geel krijgen. Lijkt getafe wel man.

Athletic wilde wel winnen. De scheids was een absoluut drama. Het leek wel een rugbywedstrijd. Uit frustratie over zijn eigen fysieke aftakeling en over de scheids haalde Messi uit. Dat was ook wel een hele irritante speler, maar je moet daar boven staan.

Met wat een bende zoutpilaren speelt Messi ook. Je zou voor minder gefrustreerd raken. Die Dembele bijvoorbeeld, wat doet die eigenlijk bij Barcelona? En Pjanic, Trincao, Dest, etc.? Dit seizoen wordt drie keer niets. En Koeman is ook niet degene die redding zal brengen.

17 januari 2021 om 23:35

Hij speelde zelf ook zwak vandaag, hij had beter deze wedstrijd gewoon kunnen laten lopen.

17 januari 2021 om 23:39

Messi zit echt tegen zijn pensioen aan in Europees voetbal. Hij heeft zoveel snelheid verloren, hij komt zelden nog een speler voorbij. Dembele was op een gegeven moment al bij het doel met de bal terwijl Messi nog op de middenlijn stond.

17 januari 2021 om 23:42

Houd toch op joh.. hiervoor zag je onzin als ''hij is weer terug'' en nu opeens moet ie met pensioen. Scoort ie weer 2 volgende week is ie weer de beste ooit.. Laten we het aan het einde van het seizoen maar bekijken.

17 januari 2021 om 23:45

Hij kan het simpelweg niet meer belopen. Natuurlijk kan hij op momenten nog de beste zijn. Je kunt je team simpelweg niet om hem heen bouwen. Hij scoort helaas zelden nog in de grote wedstrijden. In de CL, finales zoals deze, in Clasicos. Dat is niet iets van nu. Dat is al een paar jaar zo.

17 januari 2021 om 23:47

Je weet dat hij niet fit was en maar 1 keer heeft getraind afgelopen week?

17 januari 2021 om 23:51

@barcakover wat een opportunisme allemaal. Weekje terug zaten ze nog aan zijn broek te hangen. En nu is het tijd voor pensioen. Mensen hebben het geheugen van een vis hier.

17 januari 2021 om 23:55

@barcalover123; ik ben een enorm Messi fan en zal hem altijd verdedigen, maar er is niks ergs aan om toe te geven dat het langzamerhand wel minder aan het worden is. Het gemak waarop het vroeger ging gaat simpelweg niet meer, waardoor de absolute topwedstrijden lastig voor hem worden. Nogsteeds de beste speler die we in de selectie hebben, maar soms door zn nonchalance ook een liability en dat is niet erg om toe te geven.

18 januari 2021 om 00:21

@barca dat Messi minder is ben ik het helemaaaaal mee eens, geen speld tussen te krijgen. Ook niet heel onlogisch op die leeftijd maar waar ik het nu vooral over heb is. Als Messi nu 2 keer scoort is het allemaal weer geweldig en is hij weer terug op niveau. Speelt ie vandaag een matige pot na een week waar die constant niet fit is kan hij weer met pensioen.. Ik heb het even voor de vorm even opgezocht he dit was @visca zijn reactie na de game tegen granada: ''dat interview heeft een helende werking gehad. Hij heeft er echt plezier in. En zoekt ook de andere spelers op om succes te vieren. Messi moet goed na gaan denken. Ergens voor wat petrodollars spelen in een koud klimaat of de jonkies van Barcelona helpen opleiden. Ik zou het wel weten.'' Oke dus toen had het interview een helend effect en na 1 matige wedstrijd zit hij tegen zijn pensioen aan. Het is zoals bf1994 zegt opportunisme maar dan echt opportunisme van de hoogste plank.

18 januari 2021 om 00:23

En dit is geen aanval naar @visca toe ofso maar het is gewoond de opportunisme die hier altijd hangt. Niet alleen over Messi maar voor alles, scoort Ronaldo 3 wedstrijden niet is hij klaar. Scoort ie een hatrick is het een Goat. Speelt Frenkie pot slecht is hij overschat, speelt ie een geweldige pot is het de beste middenvelder die er rond loopt.

18 januari 2021 om 00:37

Messi speelde inderdaad ook zwak vandaag en dat is niet erg om toe te geven maar hij was volgens mij niet geheel fit, hij wilde gewoon die finale spelen en misschien had Koeman hem moeten laten starten vanaf de bank, niet dat het ook maar iets had uitgemaakt voor het resultaat als je zo verdedigt dan kon Messi in super vorm zijn daar is niet tegen aan te spelen.

18 januari 2021 om 00:41

@barcalover: Maar waarom dan risico met hem nemen? Dan hou je hem toch aan de kant? Er is nog veel voetbal te spelen voor jullie dit seizoen.

18 januari 2021 om 01:51

@rm1334 deze cup samen met de copa zijn de enige waar barca een grote kans op maakt. Dus kon je hem beter gewoon spelen.

18 januari 2021 om 15:51

Hoezo? Jullie zitten toch ook nog in de CL? Er wordt genoeg geprutst door alle topteams in Europa, dus die cup kan ook nog alle kanten op gaan. Je geeft je toch niet bij voorbaat gewonnen tegen PSG? Die hadden op volle sterkte de grootste moeite met een laagvlieger uit de Ligue1 nb. Over Bayern tegen Freiburg wil je het al helemaal niet hebben. Volgens mij had je liever geen risico genomen met een niet/net fitte Messi, gezien het volle schema van de komende maanden, waarin nog genoeg te halen valt.

18 januari 2021 om 16:15

@rm1334 Ik zie ons nooit de CL winnen joh. Als dat gebeurd dan mag Koeman wel een standbeeld krijgen voor het stadion. Messi neemt uiteindelijk de beslissing zelf, hij heeft mee getraind eergisteren en dat ging goed en besloot gewoon mee te doen. Maar heb hem eerlijk gezegd niet zo veel gezien buiten dat doelpunt van Griezman om

Man Man man, dat ik hiervoor tot zo laat ben wakker gebleven. Wat een matige wedstrijd en hier verlies je gewoon echt terecht. Niemand speelde goed, werkelijk niemand. En man wat een rotploeg is het, vast houden, irriteren, acteren en constant kleine overtredingen die door mochten. Maar goed alsnog verlies je hier gewoon doordat je slecht speelt.

Kortsluiting in het hoofd van Messi. Flinke stoot deelde hij uit. Geldt er nu een schorsing voor La Liga? Wel prachtig voor Athletic met alleen maar Basken. De speelwijze is niet oogstrelend, maar ik heb toch bewondering voor het beleid dat ze voeren. Je beperkt jezelf nog al natuurlijk, de vijver waaruit ze vissen is beperkt. Maar ze doen standaard mee in de middenmoot/subtop van Spanje. Razend knap!

18 januari 2021 om 00:22

In het verleden kreeg Mourinho 1 wedstrijd schorsing voor de supercup toen die een vinger in het oog van Tito Vilanova prikte tijdens een supercupwedstrijd. Hopen dus dat de schorsing nu ook alleen voor de supercup geldt. Die ene wedstrijd werd Mourinho later trouwens kwijt gescholden.

18 januari 2021 om 00:45

Dat was de dag dat ik Mourinho heb uitgekotst. Gewoon mijn club te schande gebracht met die actie en dan nota bene tegen Villanova! Wat was ik blij toen die gek naar Engeland vertrok.

18 januari 2021 om 02:58

Net zoals velen Madridistas Pepe en Ronaldo veroordeelden bij onsportieve reacties op het veld. Bij de rivaal wordt er echter door de meesten gewezen naar de tegenstander ter verdediging van Messi. Die kan in hun ogen letterlijk niets misdoen. Zelf iemand in het gezicht slaan is wel oke, want hij werd regelmatig vastgehouden.

18 januari 2021 om 12:30

Pepe wilde iemand in zijn gezicht schoppen. Laten we wel perspectief houden. Iedereen hier heeft de actie veroordeeld. Maar je mag wel meenemen (zonder het goed te praten) wat eraan voorafging, een rugbywedstrijd dankzij een incompetente scheids.

18 januari 2021 om 15:57

Dat klopt wel, maar ik ga er altijd van uit dat mijn club, De Koninklijke, boven dit soort ongein moet staan. Aan de andere kant zijn we de laatste tijd ook veel te lief voor de tegenstander. We verliezen links en rechts wedstrijden en als je de balans opmaakt hebben we 4 of 5 overtredingen in de statistieken over 90 minuten! We moeten er wat harder inkleunen en ook wat meer provoceren. Dat doen al onze tegenstanders, ja ook Barcelona. We zijn teveel watjes geworden.

Ja Koeman. Deze kan je jezelf weer verwijten. Wat een ongelofelijk domme wissels alweer.
Denken dat de buit al binnen is en vervolgens de verleningen in moeten gaan met een Braithwaite en vooral zonder de diepgang van Dembele.
Mingueza is overigens echt lachwekkend slecht, evenals de scheids in mijn ogen. Kaarten voor Bilbao achterwege laten bij opzichtig truitje trekken tot zelfs een blok zetten op Pedri in de eerste helft. Spaans voetbal op zijn best.

Laat die idioot die tijdens de live comments verbaast was dat Bilbao geen betere aanvaller dan Inaki Williams had maar even naar voren komen . Wat een goal zeg. Niet eens onverdiende overwinning van Bilbao. Ze hebben er echt als een stelletje barbaarse krijgers voor gestreden.ook die speler die de winnende goal had gemaakt. Wat een figuur is mij dat. Nog nooit van hem gehoord en nu zit hij met een trompet het clublied te spelen haha. Toch nog enige vreugde op deze avond. Over Barca ga ik weinig woorden vuil maken, maar Messi heeft zich wel schandalig gedragen. Dat zijn we niet van hem gewend.

Jesus Gil Manzano bedankt! Wat een draak van een wedstrijd zeg

17 januari 2021 om 23:37

Dit is de beste scheidsrechter van Spanje.. besef dat ook even haha..

17 januari 2021 om 23:43

Ongelofelijk he.. maar vandaag was het wel echt om te janken. Barca was niet goed, geef ik grif toe, en de rode kaart van Messi was natuurlijk ook dik rood, maar dit alles kan je voor 90% schrijven op het conto van de man in de real Madrid pyjama hahaha

17 januari 2021 om 23:45

Mateu Lahoz vind ik beter dan deze. Die durft ten minste een kaart uit te delen of een speler op zn gedrag aan te spreken. Verder is het ook geen superscheids ofzo hoor maar beter dan deze. We hebben in Nederland denk ik het beste scheidsrechterscorps van de wereld.

17 januari 2021 om 23:51

Dat zou zomaar eens kunnen al zie ik ze in Duitsland ook niet vaak gekke dingen doen.

Terecht verloren van Athletico Bilbao, Messi niet geheel fit en toch beginnen. Voor komen en het kinderlijk eenvoudig 2x weggeven. Het is precies hoe het seizoen tot nu toe verloopt. De rode kaart van Messi moet de scheids natuurlijk geven en ondanks dat ik hem niet terecht vond. omdat Messi meerdere malen gewoon geblokkeerd werd als die een 1 tweetje wilde opzetten met iemand waar niet voor gefloten wordt. Frenkie die 4x met 2 armen om hem heen tegen gehouden wordt en er maar 1x geel wordt gegeven. Maar al met al verdiende Barcelona vandaag ook helemaal niks.

Typische Spaanse zuigploeg waarbij je ook nog een kleuter van een scheids er gratis bij krijg, ja dan raak je gefrustreerd maar dat Messi zoiets doet, zag niemand aankomen, totaal niet-Messi. Bewijst wel dat hij totaal niet lekker in z'n vel zit.

Bilbao blijft een nachtmerrie voor elke top club in Spanje, eerder real aan de kant gezet en vandaag Barca, al met al verdiend die cup gewonnen.

Wat een afgrijzelijke ploeg is dat bilboa zeg, maar dat kan ook over de scheids worden gezegd. Wij hebben over nijhuis dan nog weinig te klagen als je ziet dat deze scheids worstelen en voetbal combineert. Hoe bilboa de hele tijd overtredingen mocht maken, vastpakken en zelf alles meekregen bij elk toneelstuk... Rode kaart messi terecht, maar z'n frustratie meer dan begrijpelijk. Dit bilboa is gwn getafe plus, net zoals de scheids een nijhuis plus is.

Nou...we hebben in de verlenging weer het slechtste van het Spaanse voetbal mogen zien. Wat een droefenis. Het gedrag van Athletic in de verlenging is een smet op voetbal, heel ergerlijk!

17 januari 2021 om 23:41

Messi moet zo iets gewoon echt niet doen en dit is echt schandalig maar wat ATH spelers deden.. Stel dat je hier tegen speelt, dan wordt je toch helemaal gek. Constant aan spelers hangen, niet eens tackels op de bal maar gewoon letterlijk aan spelers hangen en ze naar beneden trekken. De scheids liet het ook maar allemaal gebeuren.

18 januari 2021 om 17:51

Na al die reacties ben ik het wel
Zat onderhand. Messi had nog harder moeten uithalen en een trap na geven.

Wat een bloedzuigende ploeg is dat Bilboa geworden zeg. Beetje scheids had gelijk korte metten gemaakt met het wangedrag en theatrale gedoe. Desondanks gefeliciteerd naar de Basken, we hebben vanavond geheel aan onszelf te danken. Araujo stak er met kop en schouders bovenuit en Frenkie en Greizmann konden me ook wel bekoren. Voorderest allemaal beetje ondermaats en slapjes. Ook de passie langs de zijlijn was tekenend. Nu verwacht ik niet dat Koeman net zoals Macelino als een malloot langs de kant het kind met Adhd gaat uithangen maar wel een beetje meer passie. Het is verdomme een finale! De felheid is ver te zoeken soms bij hem wanneer de ploeg het nodig heeft.

Niet verwacht. Ik dacht dat het 4-0 zou worden voor Barca. Maar eerlijk is eerlijk, Athletic heeft heel goed gespeeld. De 3-2 was geen “luck”. En als je Real en Barca uitschakelt, dan verdien je het wel. Gefeliciteerd Athletic.

Geen goede wedstrijd van Barca, als was Bilbao ook zeker niet beter de eerste 90min.
Scheids was een schand, Bilbao mocht gewoon alles doen, die kregen toch geen kaarten, Barca natuurlijk direkt.
Maja Gil Manzano, barca kent hem goed

Genoten van Bilbao, wat een strijders!

18 januari 2021 om 00:26

ja met dezelfde inzet had Barça makkelijk gewonnen. En ze zochten de grens op die er niet leek want die scheids liet bijna alles toe maar dat kan je bilbao niet verwijten.

Vreselijke scheidsrechter, maar Barcelona speelde ook niet goed genoeg om te winnen. Barcelona krijgt het maar niet voor elkaar om consistent een goede performance neer te zetten. Het niveau verschilt per wedstrijd enorm, en dit is als Barcelonafan enorm frustrerend. Ik denk niet dat het aan de coach ligt, maar aan de spelers. Hiernaast vond ik de verdediging vandaag ook weer zwaar onder de maat.

Leuke match. Was pittig maar Athletic sterk gestreden. Doen ze toch sterk. Barca mist helaas ook veel want ook zij kunnen die low block teams niet of lastig doorbreken. En dan zijn ze in de tegenaanvallen erg kwetsbaar. Betreft Messi, die mist echt types als Ney, Sancho, Mane e.d. voor hem. Hij is minder explosief en als je met deze gasten speelt dan wordt het vaak moeizaam voor hem. Maar poeh wat een zure actie van hem op t eind. Ja die gast was irritant maar dat geeft je geen reden om zo uit te halen.

17 januari 2021 om 23:41

Speelt gewoon in een waardeloos team op een enkele speler na. Mee eens!

18 januari 2021 om 17:52

@socio ik zou deze wedstrijd alles behalve leuk noemen. Was echt een zaadpot.

Wat een zeurpiet is die Youri Mulder. Een Spaanse Supercup is voor een Athletic Bilbao een grote prijs.

17 januari 2021 om 23:42

Mwa.. denk toch dat dat wel meevalt terug aan 2015 denkende. De beker in april moet het worden voor ze.

18 januari 2021 om 08:48

Denkende aan 2015.. toen er een volksfeest uitbarste en het centrum van Bilbao afgeladen stond met een uitzinnige menigte. Dit is een grote prijs voor Athletic net als de beker in april een grote prijs is.

18 januari 2021 om 17:53

@vortbalemotie youri mulder kan ik niet meer serieus nemen na vandaag. Hij zei doodleuk dat messi geen schot heeft.

Zo, dit was een slechte pot. Ondanks dat Bilbao als irritante kerels speelde, was het wel effectief. Messi, De Jong, Lenglet, en Busquets speelden niet goed. Enige wie goed speelden en dreigend waren, waren normaal de minderen: Griezmann en Dembele, waarbij de eerste echt zijn stinkende best heeft gedaan. Maar de rest gaven het niet (misschien Araujo ook niet meegeteld en Alba had die bal eruit moeten koppen ipv bukken). Ik snapte die wissel ook niet van Dest voor Mingueza. Ik vond hem in de eerste helft echt niet slecht spelen. Had dan die wissel gespaard voor Lenglet, want die verdedigde zoals vaker als een natte krant. Hij wordt echt elke seizoen minder. Eerste seizoen ging nog wel, tweede seizoen was meh en dit seizoen liep hij echt lucht te dekken en fout te verdedigen. En dan als dieptepunt de rode kaart voor Messi, maar ja, die irritatie was wel hinderlijk van Bilbao, maar snapte wel waarom ze zo spelen. Muniain speelde echt heel goed. Williams maakte een geweldige doelpunt en de rest van elftal liepen echt te zuigen en net op het randje of net over het randje te spelen. Vind het wel mooi voor deze mooie club en Villalibre op de trompet. Wat een gast haha. En Marcelino is gewoon altijd een prima coach geweest, maar beste man moet niet weer ruzie maken met het bestuur, ook al was het bij Valencia nog wel te begrijpen. Want daar is echt een puinhoop. Maar ja, ben bij en teleurgesteld, want dit zijn wel twee van mijn favoriete clubs uit Spanje (waarbij Barcelona de laatste paar jaren echt een slecht beleid voert tho).

Messi gaat een pittige schorsing tegemoet. En terecht. Geldt die ook voor de competitie?

17 januari 2021 om 23:56

Ja volgens mij gelden schorsingen voor alle Spaanse competities. (beker, liga en supercopa)

18 januari 2021 om 00:05

Hij heeft nog nooit direct rood gehad dus ik hoop dat het 3 a 4 wedstrijden worden.

Wat een verschrikkelijk slechte scheidsrechter. Atletic is de nieuwe Getafe, wat een stel bloedzuigers zeg.

Leuke pot en zie hoe verschrikkelijk blij Athletic is en wat dit doet voor deze club. Blij dat Ziggo niet is gezwicht voor de kritiek van Jack, want de gemiddelde kijker heeft zich prima vermaakt denk ik.

Het zit niet mee vandaag met mijn clubs. Eerst verliest feyenoord onverdiend. Daarna Liverpool die slechte zaken doet en niet wint van Man United. Dat doet gewoon heel veel pijn. Op anfield niet van de aartsrivaal winnen. En nu barcelona wat weer een hele zwakke wedstrijd speelt. Het had een mooie zondag kunnen worden maar de gifbeker moet vandaag helemaal leeg.

17 januari 2021 om 23:57

Pff. Gelijkspelletje tegen United en barca verliest wat normaal een voorbereidingswedstrijd is. Aanstellerij.

18 januari 2021 om 00:15

Liverpool-Man United is de wedstrijd tussen de 2 grootste clubs van Engeland. Die wil je gewoon winnen

Wat een prachtige club is Athletic Bilbao toch. Het is ze gegund.

Ik hoop dat de mensen van Ziggo tevreden zijn. Ze hebben gewoon een combinatie van voetbal en MMA kunnen uitzenden. Mensen moeten begrijpen hoe uniek dat is. Kopstoten, trappen en een superster die een mep uitdeelt. Maar even zonder dollen, het klopt wel dat Bilbao grossierde in de overtredingen, maar is dat iets wat we ze kunnen kwalijk nemen? Mingueza maakte bijvoorbeeld ook redelijk wat overtredingen waar hij geen kaart voor kreeg. De Jong precies hetzelfde. Al heeft laatstgenoemde het ook niet getroffen met die kopstoot. Bizar dat hij nog verder kon spelen, want het zag er niet goed uit. Maar ja. Als we toch worden uitgeschakeld, dan liever door onze Baskische vrienden uit Bilbao.

Jezus wat is Athletic een vervelende ploeg. In zowel positieve als negatieve zin. Ten eerste wil ik een groot compliment aan ze maken omdat het tactisch fantastisch stond. Het is wel zo ontzettend jammer dat ze de wedstrijd dan zo eindigen. Dat neem ik dan ook de scheidsrechter erg kwalijk. Je moet heel snel ingrijpen als de wedstrijd zon kant op dreigt te gaan. Nu blijf je het maar toestaan en wordt het een ongelofelijk irritante strijd. Die gasten denken dat ze alles maar kunnen maken en halen daarmee het hele tempo en ritme uit de wedstrijd. Barcelona kon er helaas niets tegenin brengen. Vanaf moment een waren ze eigenlijk absoluut kansloos in deze wedstrijd. Messi was toch wel erg onzichtbaar terwijl dit juist een wedstrijd is waarin hij op had moeten staan. Die rode kaart is natuurlijk oliedom, maar ergens begrijp ik het ook wel. Als je al de hele wedstrijd niet het verschil kunt maken en schop na schop te verduren krijgt, wordt dat uiteraard heel frustrerend. Ik wil niets goedpraten, maar een hele hoop zouden hetzelfde hebben gedaan denk ik. Vervelend ook dat je hem nu 4 a 5 wedstrijden kwijt gaat zijn. Dom, dom, dom. Maar nog niet zo dom als Lenglet. Die is toch ook wel redelijk uitgespeeld nu. Als Garcia komt, hoop ik dat Koeman met Araujo en Garcia gaat spelen want Lenglet kan echt niet meer. In de eerste tien minuten geel pakken waardoor je jezelf de hele wedstrijd buitenspel zet. Je moet de hele tijd op je hoede zijn en daarmee heb je eigenlijk maar 1,5 verdediger. Uitermate jammer. Dit was de enige echte kans op een prijs dit seizoen. Champions League en competitie zijn ze volstrekt kansloos. In de beker kan van alles gebeuren en zie ik ze ook echt wel tegen een ongelukkige uitschakeling aanlopen. Onnodig en heel teleurstellend.

Snap Messi anders best wel, heeft niks met voetbal te maken wat die tegenstander doet. Het is toch geen rugby.

Hahahahaha dit is toch heerlijk genieten. Al die barca supporters die over de scheids klagen. Accepteer nou dat barca het aan zichzelf te danken heeft dat ze hebben verloren. Dit team stelt buiten messi, die deze wedstrijd overigens nergens te bekennen was, weinig voor.

Het is natuurlijk een grof schandaal en buitengewoon zonde dat zo'n groot speler zijn hele erfenis in zijn laatste jaar voor de club waar hij zo van zegt te houden door het putje spoelt.

Messi rendeert in een goed draaiend elftal, maar is niet in staat om een haperende ploeg met potentieel op sleeptouw te nemen. In plaats daarvan laat hij het hoofd hangen. Zonde.

We zullen zien of hij volgend jaar bij City nog iets van zijn mojo weet terug te vinden, al vermoed ik dat meneer Messi zich nog weleens in de Premier League kan verslikken en dat het volgende seizoen -in ieder geval in Europa- zijn laatste zal zijn.

Jammer, hieruit zie je weer dat het beter voor de club maar ook voor Messi is om te gaan. Dit doet Messi puur uit frustratie dat hij niet mag gaan. Dat Suarez weg is. Dat Neymar niet bij club terug kwam. Dat Probleem van hem en Bartomeu. Denk echt dat Messi met tegenzin naar de club gaat. Dat zie je ook uit videos van de trainingen. Beter voor beide partijen dat hij toch vertrekt. We will see. Deze man wil zo zo zo graag nog een Champions League winnen he met Barca. Ook de ideale schoonzoon Messi maakt fouten. LEVENDE LEGENDE MESSI EN CRISTIANO

Messi is een waardeloze captain die niet thuis geeft als het moet, zeker vanaf 2014. Ipv de ref te attenderen op het steeds vasthouden door de tegenstaander, sjokt ie maar over het veld heen. Snap niet waarom de hele wereld aan zn p*k zuigt, terwijl hij geen leider is. Hij moet iemand als ik teammate hebben en hij zal t weten ook.

18 januari 2021 om 12:04

Dat hij geen goede captain is zien we allemaal wel, maar door o.a. commerciële redenen is hij bij zowel Argentinië als Barcelona captain. Maar man man man wat een kansloze reactie is dit zeg. De hele wereld hangt aan zijn broek omdat hij al meer dan 10 jaar samen met Ronaldo bewijst de aller aller beste te zijn. Dat hij dan een mindere leider is, so be it. En ff serieus, wat denk jij voor effect te hebben als teamgenoot van Messi? Niet te hoog in je bol krijgen hoor.

18 januari 2021 om 19:06

De captain hoort t team te trekken door oa de medespelers verbaal te motiveren en aan te sturen. Voorbeelde te over. Medespelers moeten hem als mens zien en niet verafgoden en nederig zijn, maar gewoon zeggen als er iets niet in de haak is

Koeman moet een beetje chanteren, of denken aan stoppen, want t brandhout dat daar rondloopt is niet normaal. Oa lenglet, braithwaite, trincao, pjanic hebben niks bij een topclub te zoeken en een alba en dest die niet weten te verdedigen. Laat t bestuur t geld gaan zoeken, er moet ergens een potje zijn, zeker voor een verdediger en aanvaller

Dat is natuurlijk nooit rood, speler van Bilbao gaat mooi neer als een stervende zwaan

Nou jongens! Welke wedstrijd was leuker? Inter vs Juve of Athletic vs Barca? 😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren