Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça haalt ‘verloren zoon’ terug en stelt afkoopclausule vast op 400 miljoen

Laatste update:

Barcelona heeft zich versterkt met Oriol Romeu, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. De 31-jarige middenvelder komt over van Girona, dat ongeveer vijf miljoen plus bonussen ontvangt voor de Spanjaard. Het jeugdproduct uit La Masia keert daarmee terug naar Barcelona en tekent een driejarig contract, tot medio 2026. De afkoopclausule stelt Barcelona op 400 miljoen euro. Pablo Torre bewandelt de omgekeerde weg: de twintigjarige middenvelder wordt tot 2024 door Barcelona verhuurd aan Girona.

Met het transfervrije vertrek van Sergio Busquets naar Inter Miami en de hevige geruchten van een vertrek van Franck Kessié naar Juventus, was los Azulgrana naarstig op zoek naar een versterking op het middenveld. Marcelo Brozovic was een belangrijke kandidaat, maar hij verruilde Internazionale voor Al-Nassr. Ook Martín Zubimendi gold als een serieuze mogelijkheid, maar de middenvelder had geen oren naar een vertrek naar Catalonië. Daarom schakelde Barça door en identificeerde het Romeu als ideale opvolger.

Afkomstig uit La Masia wist Romeu in 2010 zijn basisdebuut te maken voor Barcelona. Hij speelde uiteindelijk twee wedstrijden onder Josep Guardiola. In de wedstrijd tegen Deportivo La Coruña viel de controleur negen minuten voor tijd in, nadat hij ruim tachtig minuten naast Xavi op de bank had gezeten. De twee middenvelders worden nu dus weer herenigd. Romeu is na het aantrekken van de transfervrije Ilkay Gündogan en Iñigo Martínez de derde aanwinst voor Barcelona.

Girona weekte de defensieve middenvelder aan het begin van vorig seizoen los bij Southampton, dat 5,5 miljoen euro voor hem ontving. In het noorden van Spanje was Romeu dit seizoen een onbetwiste basisspeler. De vijfvoudig Spaans international kwam tot 34 optredens en wist daarin 2 keer te scoren. Daarvoor deed hij de nodige Premier League-ervaring op. Het shirt van the Saints verdedigde hij 256 keer, 33 keer kwam de Spanjaard uit voor Chelsea.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van de ene oude speler naar de andere...
Hier zijn toch wel betere én haalbare alternatieven voor?

17 juli 2023 om 12:30



Zeker. Ze kosten alleen maar minimaal 60 miljoen euro. In theorie kan het haalbaar zijn, maar of dat dan zo verstandig is? Verder is Romeu een kind van de club en een type speler die Barca absoluut mist. Of hij het niveau aankan is natuurlijk altijd een vraagteken, maar ik vind het wel te prijzen dat de club voor dit soort alternatieven gaan in plaats van nog meer op krediet te leven.

17 juli 2023 om 12:38

Nou ja, te prijzen? Het lijkt me vrij logisch om niet nog meer op krediet te leven. Toch hadden ze dan beter Kessie kunnen houden. Die brengt nog dynamiek en drive als hij eenmaal weer ritme krijgt. Nu haal je een verdedigende middenvelder waarvan je eigenlijk al weet dat hij het niveau niet aankan. Wel voor weinig geld, dus in dat opzicht kan het alleen maar meevallen overigens.

17 juli 2023 om 13:02

Kessie vangt een heel hoog salaris, het is in de huidige omstandigheden zinniger om dat soort spelers snel van de loonlijst te halen.

Overigens is Romeu absoluut geen prutser, prima aanwinst vind ik. Natuurlijk geen wereldtopper, maar Barcelona had een stuk slechter kunnen treffen.

17 juli 2023 om 12:56

Romeu is niet zo oud, 31 pas. Busquets is 35. Verdedigende middenvelders gaan doorgaans vrij lang mee.

17 juli 2023 om 13:37

@hangover96, hij gaat inderdaad nog wel even mee, daar heb je zeker een punt.
Echter zal er uiteindelijk toch een nieuwe speler moeten komen en zal je op Romeu geen inkomsten meer genereren.

17 juli 2023 om 14:06

Romeu is niet zo oud, maar hij is ook niet zo goed ben ik bang.

17 juli 2023 om 15:13

Barcelona haalt ook genoeg jonge spelers die potentieel inkomsten genereren, maar je kan niet met alleen maar jonkies spelen.

Topspelers met veel restwaarde zijn gewoon lastig te halen voor Barcelona nu, het is een combinatie van jonge talenten tegen een klein salaris en oudere spelers die ook niet meer een topsalaris kunnen vragen.

Binnen de grenzen van wat ze financieel kunnen doet Barcelona het deze zomer niet slecht - zeker slimmer dan de vorige twee seizoenen toen ze zonder veel plan nog allerlei dure spelers op veel te hoge salarissen binnenhaalden, en moeite hadden om de grootverdieners te lozen. Er zijn er nog een paar (lewandowski, Kessie, Frenkie, Raphinha, Torres, Ter Stegen) maar het einde van de ellende komt wel in zicht. Als je met spelers als Romeu en Martinez de komende 1-2 jaar zonder veel kleerscheuren kan overbruggen, dan kan je na 2025 weer aan duurdere spelers denken.

Uiteindelijk is het belangrijkste voor Barcelona om CL voetbal te halen, en met de huidige selectie lijkt het me vrijwel onmogelijk dat ze top 4 mislopen. Overwinteren in de CL zou een mooie bonus zijn, maar is niet noodzakelijk.

19 juli 2023 om 11:57

Nico is veel jonger en zelfs beter als speler, dit is gewoon een heel onnodige aankoop.
Vind het raar dat Xavi niet voor Nico kiest

17 juli 2023 om 13:21

Barca heeft genoeg jonge spelers in de selectie:

Ter stegen (ervaren)
Araujo (jong)
Christensen (prime)
Kounde (jong)
Balde (jong)
Frenkie (prime)
Gavi (jong)
Pedri (jong)
Gundogan (ervaren)
Dembele (prime)
Raphinha (prime)
Lewa (ervaren)
Ansu fati (jong)
Vitor roque (jong)

Wat meer ervaring is ook belangrijk.

17 juli 2023 om 13:36

@vanitas,

Er zijn een flink aantal spelers in hun prime die ook voldoende ervaring meebrengen:
Christensen, Frenkie, Dembele, Raphinha, Araujo inmiddels ook.

Marcos Alonso en Sergi Roberto staan er toch ook nog onder contract?

Volgens mij is er inclusief de ervaren spelers die jij al genoemd hebt meer dan genoeg ervaring aanwezig.

17 juli 2023 om 14:02

Ja klopt. Dit was meer om te laten zien dat Barca niet alleen maar oude rotten in de selectie heeft zoals een aantal mensen denken. Barca heeft inderdaad een best wel gebalanceerd elftal op het moment. Hopelijk kan Ansu Fati zijn vorm weer terugvinden en dan hebben we ook geen problemen meer voor de linksbuiten positie.

Met Vitor Roque nog achter Lewandowski zie ik de toekomst van Barca rooskleurig in. Nu nog even die financiële puinhoop opruimen (laporta is al goed bezig) en Europees weer wat gaan laten zien.

Zou dit niet eerder een opvolger van Kessie zijn die nogal hevig gelinkt wordt aan Juventus? Want het lijkt me niet dat die als basisoptie gezien wordt (wat Busquets wel was).

17 juli 2023 om 12:48

Is helaas wel het geval, Barca moest een DM haken voor naast Frenkie, helaas was hij als enige te betalen, denk eerder dat gundo voor kessie komt.

17 juli 2023 om 18:26

Er zal geen geld meer zijn om een andere vervanger van Busquets te halen. Daarnaast speelde Kessie bij Barca toch vaak meer naar voren. Het lijkt me dus dat Romeu weldegelijk de vervanger van Busquets.

Dat betekent overigens niet dat die perse vaste basisspeler zal worden, hoewel die echt geen koekenbakker is. Het kan ook dat Xavi een middenveld met Frenkie, Gundogan, Pedri en Gavi uit wil proberen, hoewel dat misschien te kwetsbaar gaat zijn.



Denk dat Blind als CVM bij Girona en opvolger van Romeu gebruikt gaat worden aangezien Pablo Torre wat meer aanvallend speelt

17 juli 2023 om 12:43

Hoop dat blind een beetje een redelijk seizoen kan spelen daar.

Pure middelmaat, helaas wordt het verschil met de vijver waarin Real Madrid vist pijnlijk zichtbaar...

17 juli 2023 om 12:40

Real haalt mannen als Bellingham en Arda Guler, terwijl Barca matige C-spelers als Romeu binnenhengelt

17 juli 2023 om 12:46

Real moet ook wel wat, hun beste spelers zijn oud of vertrokken en er moet een nieuw elftal gevormd worden.

17 juli 2023 om 12:47

Beetje makkelijk. Barca was ook heel lang in de race voor Guler en hebben met Gundogan een absolute wereldtopper gehaald. Voor de breedte heb je niet per se toppers nodig zeker niet als je het geld niet hebt.

17 juli 2023 om 19:29

En Joselu, is dat dan zo'n A spits? Romeu is ook gewoon voor de breedte, zo zit Vazquez ook al 10 jaar bij Real.

19 juli 2023 om 09:39

Gundogan een matige C-speler noemen.. Dan ben je wel een beste analist hoor.

17 juli 2023 om 12:46

En toch heb ik er afgelopen seizoen weinig van gemerkt in de onderlinge duels en in la Liga was Barca oppermachtig. Barcelona heeft genoeg talenten al binnen de gelederen. Maar we zullen het zien aankomend seizoen in hoeverre wie betere zaken heeft gedaan. Gundogan en Martinez zijn gewoon versterkingen. Jong talent heeft Barca zat (ook binnen de eigen gelederen).

Die vijver maakt weinig uit. Het gaat erom hoe je totale selectie eruit ziet. Is die in balans? Zowel qua kwaliteit, bezetting en leeftijd? Heb je een trainer die er saamhorigheid en een eigen visie op kan loslaten? En de antwoord op deze vragen zul je aan de hand van de resultaten kunnen beoordelen.

Dit seizoen moet het in de CL vooral beter gaan. Maar in Xavi heb ik wel vertrouwen.

17 juli 2023 om 13:24



Ben het volledig eens met je. Kijken of we Europees aan kunnen sluiten of zelfs kunnen stunten. Daarna doorbouwen met Vitor Roque in de spits, hopelijk is dat ook een gouden greep. Real koopt Guler, wij hebben Yamal. Ruim 2 jaar jonger en heeft een gouden toekomst. Real heeft het sws gemakkelijker dan Barca. Lees voor de grap de Telegraph maar en de FFP omzeilingen van in seizoenen 20/21 en 21/22 van Real. Als dit onderzoek Barcelona zou betreffen, zou het via de machtige Madrileense kanalen heel de wereld in geslingerd worden, nu is het niet meer dan een kleine rel in Spanje. Maar ik dwaal af... Kijken of we Kessie kunnen slijten, nog 2 spelers en dan nog 1 versterking zouden kunnen halen, dan kunnen we doorbouwen.

17 juli 2023 om 13:26

Barca heeft natuurlijk ook gewoon simpelweg geen geld om in die vijver te vissen. Romeu is gewoon een prima optie om een jaar mee te overbruggen en het kaar daarop een spelen van kaliber Zubimendi te halen, selectie van Barca heeft verder voldoende jonge jongens

17 juli 2023 om 13:27

Kaar = jaar

17 juli 2023 om 17:44

Er is een optie om je originele comment aan te passen hoor. Onder je naam staat "Bewerken" Oh btw, spelen = speler. 😉

17 juli 2023 om 15:32

Frenkie, Gundogan, Pedri is wel een lekker middenveld hoor! Komt misschien wat pure fysieke kracht te kort maar fysiek is meer dan alleen pure spieren op de borstkas. Loopvermogen, snelheid etc. hebben ze samen wel

19 juli 2023 om 14:56

Logisch gevolg van het verschil in de financieen natuurlijk. Los daarvan overigens een prima transfer. Je hebt breedtespelers nodig. Dit is een goedkope oplossing die nog pakweg 4 jaar mee kan, ervaring zat heeft en de club kent / liefheeft dus aanpassen zal geen probleem zijn, zal alles geven wanneer hij speelt en niet klagen wanneer hij op de bank zit. Dit soort transfers mogen imo niet onderschat worden.

Dat is een 'aanwinst' voor de bank, iemand die niet zal zeuren als hij drie wedstrijden op rij niet mag starten. Ook wel belangrijk.

Nooit gedacht dat Barca een speler als Romeu zou aantrekken. Het spel dat Barca wil spelen gaat toch veel te snel voor hem? Ik denk dat die helemaal scheelgetikt wordt in een rondo met Frenkie, Pedri, Gavi, Ansu en Raphinha...

17 juli 2023 om 13:51

Behoorlijk intelligente speler, ziet de pass naar voren, maar veel belangrijker nog: behoorlijk gedisciplineerd en kan zich ook beperken tot bal afpakken en inspelen op een creatieve speler.

19 juli 2023 om 14:58

Ook naast het veld een zeer pientere vent naar het schijnt. Ik mag hem wel.

Als Barca dure spelers koopt is het een probleem, halen ze goedkope spelers is het ook een probleem. Gündo gratis, Oriol 5 miljoen. Prima. Frenkie, Pedri, Gavi hebben ze al.

Hij word gehaald als een pure cvm, naruurlijk is hij veel minder dan Sergio maar als we de defensieve stats pakken lijkt het wel beetje op elkar Oriol heeft jammer gwn niet de pass naar voren maar gelukkig hebben we frenkie voor dat. Xavi gaat met een dubbele pivot spelen. Oriol in Frenkie’s zijn rug betekend absolute vrijheid voor onze nederlander.

17 juli 2023 om 17:42

Oriol verwacht ik niet dat hij veel aan spelen toekomt met Frenkie, Pedri, Gavi en Gündogan. Denk dat hij samen met Kessie op de bank plaats gaat nemen en er zo nu en dan voor Pedri in komt. Pedri gaan ze aankomend seizoen niet te veel belasten om hem zoveel mogelijk blessurevrij te houden.

Had beter bij Girona kunnen blijven. Ben er heilig van overtuigd dat het een prima aanwinst is voor de club en dat Pablo Torre onder deze manager stappen kan maken, maar ergens is het juist mooi als spelers als Oriol Romeu een dragende kracht zijn bij een club als Girona, ipv een breedtespeler bij een topclub.

17 juli 2023 om 15:46

Barcelona heeft toch breedtespelers nodig, dan wil je daar toch liever een lokale speler hebben dan een willekeurige broodvoetballer?

17 juli 2023 om 17:10

Dat klopt en opzich is 5 miljoen een te verwaarlozen bedrag. Vroeger werden in dit soort situaties sterspelers van topclubs gekocht. Denk bv. aan Alexander Song. Dus in vergelijking daarmee heb je wel gelijk. En Romeu is natuurlijk een kind van de club.
Maar toch sluit ik me deels aan bij de mening van Almogaver. Je hebt ook nog spelers als Nico en Sergi die op die positie uit de voeten kunnen. Wat gaat er bv. nu met Nico gebeuren?

18 juli 2023 om 11:35

@ajax/barca2014

Nico is niet echt het type pivot waar Xavi naar op zoek is. Nico heeft veel meer drang vooruit dan een Romeu of een Busquets toen had. Nico vind ik persoonlijk zelf eerder een 8 dan een 6 hoor. Ook onder Koeman speelde die best goed op die 8 en speelde hij bijna nooit alleen op de 6. Daar heeft hij een te grote actieradius voor.

19 juli 2023 om 10:50

Ik zeg dan ook niet dat ik ontevreden ben met zijn komst vanuit het perspectief van Barça (gaf mijn overtuiging al aan), maar vanuit het perspectief van Oriol en Girona. Daarbij het ik een huidige jeugdspeler ook niet erg gevonden.

Ik vond Romeu afgelopen seizoen erg sterk spelen hoor bij Girona. Kon makkelijk een stap hogerop en dan snap ik wel waarom Barcelona bij hem zou uitkomen. Ze kunnen bij Barcelona geen dure aankopen doen dus dan moet je slim zijn. Deze kerel komt uit hun eigen jeugd en heeft al ervaring in La Liga. Of hij het in de CL kan laten zien zullen we moeten zien maar hij is echt wel beter op de positie van Busquets dan Frenkie.

17 juli 2023 om 17:07

Ik vond hem juist teleurstellend, vergeleken bij wat hij bij Southampton liet zien. Daar was hij echt goed, bij Girona het afgelopen jaar vond ik hem veel minder aanwezig en verdedigend niet stabiel.

Lijkt me dat Romeu niet elke wedstrijd zal spelen en meer als speler word gezien die je er in kunt brengen als je stabiliteit achterin wil. Hij heeft een sterk seizoen bij Girona achter de rug maar de rol van Busquets is andere koek en voor iedereen vrijwel onmogelijk. Verwacht dus dat Barcelona Frenkie de meeste wedstrijden gaat spelen om hem en het elftal te laten wennen aan het spelen zonder Busquets. Tenzij we Zubimendi halen volgend jaar.

Na het vertrek van Busquets en Alba denk je dat Barça verder gaat verjongen, maar nee, het haalt gewoon weer 30 plussers voor terug. Gündogan snap ik wel, de ex aanvoerder van City, maar om nou een oud La Masia speler van 30+ te halen, terwijl je een talent als Pablo Torre hebt rondlopen snap ik dan weer niet. Koeman had nog het lef om de jonkies op te stellen, zij het misschien hier en daar uit nood, maar hij zag wel het talent van o.a. Gavi, Pedri, Araujo, Ansu Fati. Xavi denkt, ik koop ervaring, dan moet het wel goedkomen. Enige 30-er die het naar behoren heeft gedaan is Lewandowski vorig seizoen.

17 juli 2023 om 21:14

Wat een onzin weer zeg. Allereerst slaat je vergelijking met Torre nergens op, die zit anders gewoon op de bank achter Pedri, Gavi en Gundogan, aangezien hij op een totaal andere positie speelt dan Romeu. Deze transfer is juist mooi voor Torre, zodat die voldoende speeltijd kan krijgen.

Daarnaast, Xavi stelt dezelfde jonkies op als Koeman, en heeft met Raphinha, Torres, Kounde en Vitor Roque ook aardig wat jonge spelers gehaald. Helaas kosten jonge spelers direct het halve transferbudget van Barca, waardoor het aantrekkelijk is om met een paar ervaren krachten voor weinig geld de selectie te versterken.

Zeker met het oog op het vertrek van Piqué, Busquets en Alba is wat ervaring erbij echt niet slecht. Bedenk daarnaast dat Barca echt een hele jonge selectie heeft verder, en dan is zo'n transfer prima gezien het beperkte budget dat Barca heeft.

17 juli 2023 om 21:16

Overigens was Ter Stegen afgelopen seizoen echt enorm goed, deed Busquets het heel erg goed op het 4 mans middenveld, en was Alba ook gewoon sterk in de wedstrijden die die speelde (maar Balde was simpelweg nog heel veel beter). En Lewandowski deed het ook gewoon goed zoals je al zei. Wat je zegt over 30plussers begrijp ik dus niet helemaal.

Vind ik helemaal prima hoor. Voor 5 miljoen euro is er 0,0 risico en daarnaast haal je een brok ervaring op die ook nog eens fysiek sterk is. Laat dat nu net nodig zijn op ons middenveld. Is het een wereldtopper? Nee. Kunnen we een wereldtopper veroorloven op die positie? Ook nee. Deze transfer is dus voor mij ook volledig te begrijpen en ik zie het wel slagen hoor. Als hij de jongens voor zich beter kan laten renderen dan is het sowiso een geslaagde transfer.

Ik vind hem persoonlijk een type Casemiro, fouten maken op het juiste moment en afpakken en inleveren.

Hoeveel spelers heeft Barca inmiddels op de payroll staan? Heb het gevoel alsof er elke week wel een nieuwe naam wordt gecontracteerd.

19 juli 2023 om 09:41




@westend

27 tel ik er op dit moment waar er 2 nog moeten vertrekken deze zomer en sommige mogen vertrekken bij een goed bod.

Doelmannen : Ter Stegen, Inaki Pena

Verdedigers : Dest(mag weg), Lenglet (moet weg), Eric Garcia, Jules Koundã£â©, Araujo, Christensen, Inigo Martinez, Baldã£â©

Middenvelders : Oriol Romeu, Frenkie, Gavi, Pedri, Gã£â¼ndogan, Kessiã£â©(vertrekt hoogstwss), Pablo Torrã£â© (verhuurd naar Girona) , Sergi Roberto, Nico Gonzales (wss verhuur)

Aanvallers : Fati(bij goed bod mag hij weg), Lewandowski, Ferran Torres (bij goed bod mag hij weg), Dembã£â©lã£â©, Raphinha, Lamine Yamal, Alex Collado (op het punt om naar Betis verhuurd te worden), Abde Ez (vergeten! )

Vitor Roquã£â© komt er nog in januari 2024 bij.



19 juli 2023 om 09:53

Valt me nog mee. Had echt het idee dat er inmiddels wel 30 selectiespelers rondliepen. Toevallig allemaal 'verloren zonen'. Verder moet Barca wel oppassen dat de 'moet weg'-spelers gewoon kunnen blijven (wat wel vaker is gebeurd), waardoor je salarishuis weer in elkaar dondert.

19 juli 2023 om 10:02



@westend

Xavi wil naar 22 selectiespelers, dus overal een dubbele bezetting.

Kans is nog redelijk groot denk ik dat Dest gewoon blijft omdat een RB een moeilijke zoekopdracht begint te worden. Lenglet gaat overgenomen worden door Tottenham, maar ze zijn wat aan het treuzelen. Kessiã© heeft een aanbieding van de Saoudi Pro League alsook Juventus dat hem wil binnenhalen op huurbasis verplichte koopoptie volgend jaar. Barã§a wil 25-30 miljoen vangen terwijl Juve voorlopig niet hoger wil gaan dan 15 miljoen.

Nico Gonzales zou ook dicht bij Betis staan samen met Alex Collado. En dan heb je nog spelers als Eric Garcia, Ferran Torres en Ansu Fati die bij een goed bod weg mogen maar niet weg hoeven. Vooral Ferran Torres zou willen bewijzen dat hij Barã§a aankan en heeft zich naar verluidt te pletter gewerkt tijdens zijn vakantie om topfit aan de voorbereiding te beginnen. Idem ditto voor Ansu Fati, die wel nog goed in de markt ligt.

19 juli 2023 om 10:14

Met Alba, Pique en Busquets zijn drie grootverdieners al van de loonlijst geschrapt. Umtiti inmiddels ook.

Bedenk ook dat de salarissen weliswaar met zo'n 200 miljoen omlaag moeten, maar dat is van circa 650m naar 450m - dat is een salarishuis in de grootte orde van een United, Liverpool en Chelsea, daarmee kan je nog altijd een behoorlijk aantal grootverdieners behouden.

De komende twee jaar kan je misschien een verdere 100 miljoen omlaag (frenkie's salaris gaat in 2024 fors omlaag, en Ter Stegen en Lewandowski lopen in 2025 uit hun contract), maar Barcelona is geen Sevilla of Valencia, ze gaan altijd een flink salarisbudget houden.

19 juli 2023 om 10:55

Lamine staat niet als selectiespeler. orre is al weg (verhuurd). Daarmee zit de club al op de grens van 25 spelers.

Abde gaat het mogelijk worden, maar daar staat tegenover dat een groep spelers weg moet.

19 juli 2023 om 10:55

Barça is ook aan het snijden gegaan in andere takken van sport, zoals basketball. Dat telt ook mee in het totaalplaatje.

19 juli 2023 om 11:09

@almogaver

Klopt, Mirotic's contract is al verscheurd en hij was toch ook wel een grootverdiener in het basketbal. Daarnaast is Marcenio van de Futsal tak vertrokken naar het RSCA Futsal.

19 juli 2023 om 11:11

@almogaver

Neemt Girona diens salaris ook volledig over? Lamine tekent nu hij 16 is toch een nieuw contract? Of geld hij dan nog steeds als "B-speler"?

19 juli 2023 om 13:04

Een nieuw contract betekent niet dat het om een speler van de A-selectie gaat. Hij is nog steeds een jeugdspeler en dat cotnract heeft hij ook. Gavi deed bv ook mee met het eerste, maar met een jeugdcontract.

Voor zover ik heb begrepen betaalt Girona 2/3 van het salaris .

19 juli 2023 om 13:11

@almogaver

In dat geval heb je dan wel gelijk over je 25 spelers.

is gewoon een modale voetballer die wat pit en strijd erin gooit.
misschien iets wat barca nodig heeft, daar kan ik niet over oordelen.

speelt altijd een 6je, is niet heel bijzonder maar zakt ook niet vaak door de ondergrens.
gewoon een stabiele factor, maar niet eentje die barca verder helpt... maar voor nu gewoon een goedkope oplossing

Ik weet dat die afkoopclausule in Spanje verplicht is. Maar 400 miljoen voor een speler van 31? Al had je er 100 miljoen van gemaakt dan was er nog geen club geweest die een bod zou hebben overwogen op deze toekomstig wisselspeler van Barca.

19 juli 2023 om 10:09

Slaat sowieso nergens op. Maak er een miljard van. Het is zo nietszeggend, want spelers gaan toch weg voor veel minder. Zo werken onderhandelingen.

19 juli 2023 om 10:32

Stel dat hij het zo goed doet en er komt een club dat een lage clausule prima vind en dat bedrag neerlegt? Neymar had destijds ook een lage clausule wat gewoon werd betaald, dat willen ze geen 2e keer, daarom deze kansloos hoge clausule.

19 juli 2023 om 10:45

Jij gaat deze veteraan vergelijken met een 25-jarige Neymar?

En het in geldnood verkeerden Barca zo in zijn handen mogen wrijven als er volgende zomer iemand 80 miljoen voor hem wil betalen. Maar dat gaat ook al niet gebeuren denk ik. 400 miljoen is een waanzinnig bedrag. Maar misschien is het wel een fiscaal dingetje dat ze zijn waarde zo hoog mogelijk willen laten zijn.

19 juli 2023 om 10:52

Nee, dat is geen "fiscaal dingetje". Leuk bedacht.

19 juli 2023 om 18:15

Het is gewoon het inbouwen van zekerheid om Neymar-achtige scenario's te voorkomen. Door de afkoopclausule zo hoog te maken moet een club gewoon gaan onderhandelen met Barca, waardoor de clausule geen praktische waarde meer heeft. Maar ja, tis verplicht he.
T heeft in ieder geval niks met fiscaal te maken ;-)

20 juli 2023 om 07:26

ik vergelijk ze niet op basis van kwaliteiten wel op basis van de waan van de dag. Er zijn steeds meer gekke clubs dat alles prima vinden. Dan is een clausule van pakweg 100 gewoon te laag.

Tsja vind het maar apart.
Wat moet je nu met Romeu. Leuke speler voor Girona, maar totaal niet het niveau van FC Barcelona.

Gaat hier gewoon absolute kantineklant worden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren