Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ronald Koeman kreeg daar bij Southampton juist veel kritiek op’

Laatste update:

Ronald Koeman verdient de kans op een tweede seizoen bij Barcelona, zo is althans de mening van Oriol Romeu. De 29-jarige middenvelder van Southampton werkte in het seizoen 2015/16 samen met de huidige trainer van Barcelona en bewaart goede herinneringen aan die tijd. "Hij verdient het om verder te gaan bij Barça, ze moeten hem nog een jaar geven", zegt Romeu in de podcast Què t, hi jugues van SER Catalunya.

Romeu werd in 2015 onder het bewind van Koeman naar Southampton gehaald en speelde in zijn eerste seizoen 29 competitiewedstrijden. Daarna scheidden hun wegen, omdat Koeman verkaste naar Everton. Romeu, die nog altijd voor Southampton speelt, vindt dat Koeman het uitstekend doet bij Barcelona. "Koeman verdient krediet voor het winnen van de Copa del Rey. Naast zijn tactische inbreng heeft hij ook eenheid in de spelersgroep gecreëerd."

De middenvelder vergelijkt het beleid van Koeman bij Barcelona met dat destijds bij Southampton. "Bij Barça is het belangrijk om talenten de kans te geven, maar bij Southampton werd Koeman juist bekritiseerd omdat hij de jongere spelers geen speeltijd gaf. Hij gaf toen aan dat hij alleen spelers gebruikte die er klaar voor zijn. Bij Barcelona heeft hij dat soort jonge spelers wél, daarom zijn Pedri, Ilaix Moriba en Ansu Fati doorgebroken."

Romeu komt uit de jeugdopleiding van Barcelona en schopte het tot twee officiële duels in het eerste elftal. De middenvelder speelde in het Camp Nou samen met clublegende Xavi, die Romeu ooit hoopt terug te zien bij de club als hoofdtrainer. "Ik verwacht ook dat hij uiteindelijk bij Barça terechtkomt, maar ik denk niet dat dit het juiste moment is. Ik hoop wel dat hij drie of vier jaar de tijd krijgt om zijn team te bouwen, maar als we het over volgend seizoen hebben, dan kies ik voor Koeman."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerlijk gezegd vind ik deze woorden van Romeu niet erg betrouwbaar. Hij deed er altijd alles aan het lievelingetje van de trainer te zijn. Ik las een keer in The Sun dat hij het afval van Koeman wegbracht voor een basisplaats. Waarschijnlijk aast hij op een transfer naar Barcelona.

5 mei 2021 om 19:04

De woorden van The Sun zijn ook niet bepaald betrouwbaar…

5 mei 2021 om 19:08

Zo'n slechte speler was Romeu trouwens ook niet he. Een ideale stofzuiger die verdiend een basisplaats veroverde en die ook behield onder de opvolgers van Koeman. Verder begrijp ik wel dat Koeman niet zo happig was om talenten van Southamptom zomaar in de diepte te gooien. Bij zijn aankomst werd de ene topspeler na de andere verkocht. Lalana, Lambert, Lovren, Chambers, Shaw,... Daarnaast had sterspeler Rodriques ook een zware blessure dat hem maandelang aan de kant hield. Besef dan eens dat er een heel nieuw team moet staan. Die Engelsen kunnen dan wel zeiken dat er geen jeugd doorbreekt, maar mocht Koeman dat wel hebben gedaan en vervolgens zijn eerste 6 wedstrijden verliezen, dan zouden diezelfde mensen op de eerste rij staan om ervaren spelers op het veld te zien.

5 mei 2021 om 19:16

Te simpel, helemaal met Ajax in de naam. Je hebt als club bepaalde strategie om te groeien, de een doet dat door zoveel mogelijk te investeren, de ander om zoveel mogelijk te verdienen aan de opleiding. Southampton is een club ala Ajax met jeugd hoog in de vaandel. Als je dan als trainer daar niet naar omkijkt, dan is het logisch dat er iets wat kritiek komt, ondanks dat je sportief wellicht presteert. Jij wordt als fan toch ook niet blij als Ajax Gravenbergh, Timber en Rensch aan de kant schuift voor 3 spelers van 20 miljoen die amper beter zijn en in potentie minder. Het cultuur binnen een club is vrij veel bepalend.

5 mei 2021 om 20:04

Natuurlijk niet. Echter is de PL gewoon een extreem competitieve competitie, terwijl de eredivisie bekend staat als een opleidingscompetitie. Frank de Boer kreeg toch ook van het bestuur van Palace de opdracht om verzorgd en atrractief voetbal te spelen. Kijk maar eens hoe die ambitie uitpakte na 6 nederlagen. Genoeg andere voorbeelden van Engelse ploegen die na een paar nederlagen helemaal in paniek raken. Denk maar aan Koeman in zijn tweede jaar bij Everton. Als je een stabiel team hebt, dan vind ik inderdaad dat je ook naar de jeugd moet kijken. Echter was het allesbehalve stabiel toen Koeman aantrad. Alle toppers waren gewoon weg. Daarnaast gaf Koeman toch ook gewoon kansen aan Ward Prowse en Matt Target.

Volgens mij heeft Koeman het bij Southampton beter gedaan dan de trainers die na hem kwamen. En als je geen jeugdspelers hebt die het eerste elftal aankunnen dan houdt het op en moet je kopen.

Het grote probleem van Koeman begint ook vaak pas als hij geld mag uitgeven en spelers mag halen! Dat zag je onder andere bij Everton!

Daarom hoop ik dat Barcelona ook gewoon rustig aan doet komende zomer..

Verstandige woorden van Romeu. Koeman gebruikte bij Shampton geen jeugdspelers omdat ze niet goed genoeg waren. Nu zijn er bij Barca wel gede en gebruikt hij ze. Cruyff zou zeggen "slogisch toch"?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren