Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Azarkan verlaat Feyenoord definitief en gaat binnenlandse transfer maken

Laatste update:

Marouan Azarkan staat voor een overstap naar FC Utrecht, schrijft 1908.nl. De aanvaller, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Excelsior, wordt definitief overgenomen van Feyenoord, waar hij nog een contract heeft tot volgend jaar zomer. Verwacht wordt dat de Rotterdammers door het eenjarige contract een bescheiden transfersom overhouden van zes à zeven ton. Azarkan gaat voor vier jaar tekenen in de Domstad.

De interesse van Utrecht komt niet geheel uit de lucht vallen. De buitenspeler gaf onlangs bij ESPN zelf te kennen in gesprek te zijn met meerdere clubs. Ook FC Twente hengelde naar verluidt naar de diensten van de kleine dribbelaar. In Enschede moeten ze op zoek naar een vervanger voor Václav Cerny, die op het punt staat de overstap te maken naar VfL Wolfsburg. Azarkan zou in principe terugkeren naar Feyenoord deze zomer, maar dat komt er dus niet van.

De aanvaller ligt nog tot medio 2024 vast bij Feyenoord en zal dus een bescheiden transfersom moeten opleveren. Het gerenommeerde Transfermarkt schat de waarde van Azarkan, die dit seizoen in 29 officiële wedstrijden voor Excelsior tot 4 goals en 9 assists kwam, in op anderhalf miljoen euro. Eerder werd de watervlugge Azarkan al eens verhuurd aan NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie, de competitie waarin hij vorig jaar ook al in actie kwam voor Excelsior.

In gesprek met Voetbalzone liet Azarkan zich onlangs uit over zijn wensen bij een nieuwe club. “Speeltijd is belangrijk. Ik ben niet vies van concurrentie, ik ga sowieso de concurrentiestrijd aan. Maar ik moet wel perspectief hebben op speeltijd. Ik wil serieus worden genomen. Ik ga niet naar een club waar ik als een pion word gezien. Dat is voor mij belangrijk. Ik heb vertrouwen nodig van de trainer en de club", aldus de aanvaller.

Is Marouan Azarkan een aanwinst voor FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is een hele goede transfer van Utrecht. Nog maar altijd 21 en heeft in een behoorlijk zwak Excelsior zijn kwaliteiten kunnen laten zien. Met goede aanvoer en een goede spits kan hij van enorme waarde zijn. Benieuwd of Feyenoord de goede keuze heeft gemaakt.

9 juni 2023 om 08:29

Tuurlijk hebben we de goede keuze gemaakt. Ons niveau moet omhoog en Azarkan zou bij ons echt weinig minuten maken jammer genoeg, dus is dit een hele goede keuze. Je moet echt van wat gasten af net als Walemark die echt minuten moet maken op een iets lager niveau.

9 juni 2023 om 09:30

Heb liever Azarkan dan Jahanbaksh.
Ik kan totaal niet begrijpen waarom Slot Jahanbaksh boven Azarkan verkiest.
Azarkan zou een prima backup zijn als we een goeie vleugelspeler halen.

9 juni 2023 om 10:07

Ik zie het liefst Jahanbalverlies ook vertrekken maar denk dat Slot zijn inzet enorm kan waarderen.

9 juni 2023 om 12:25

Alireza is niet het niveau dat we moeten nastreven, maar is toch echt wel verder dan Azarkan hoor. Dat hij bij Excelsior het leuk doet betekent niet dat hij dat ook bij Feyenoord kan.

9 juni 2023 om 13:52

Azarkan kan tenminste de bal aannemen en bij een medespeler krijgen, dat is al een verbetering ten opzichte van Jahanbaksh.
Jahanbaksh zou minder toevoegen aan Excelsior dan Azarkan deed.

9 juni 2023 om 14:07

Ik snap echt al die negativiteit omtrent Alireza niet... Heeft een aantal keer dit seizoen de wedstrijd voor Feyenoord gewonnen, klaagt nooit en is nooit geblesseerd. Ook nog eens een intelligente en sociale jongen en met zijn leeftijd ook geen talent wat verpietert op de bank. Dat hij voor de vaste basis niet het gewenste niveau heeft snap ik ook wel, maar ik vind het een prima speler om in de selectie te hebben. Hij is een beetje de Veltman van Feyenoord aan het worden.

9 juni 2023 om 08:31

Dat denk ik wel. Mist toch het fysiek en de kracht voor het spel van Slot. Daarnaast heb je bij Excelsior een hoop meer ruimte om te voetballen daar waar het bij Feyenoord een stuk lastiger is.

9 juni 2023 om 08:35

Slot heeft Azarkan nu twee keer in de voorbereiding meegemaakt en is niet overtuigd. Hij is een leuke frivole speler maar in ieder geval voor nu (nog) niet het niveau dat Feyenoord wil nastreven.

Benieuwd of hij volgend seizoen blessurevrij kan blijven. Dat heeft hem ondanks zijn goede spel bij Excelsior toch ook wel een beetje dwars gezeten dit seizoen.

9 juni 2023 om 08:43

Excelsior speelt op een verschrikkelijke kunstgrasmat, dus die blessuregevoeligheid wil ik nog wel eens opnieuw beoordelen als hij een seizoen op een normale ondergrond speelt.

Vond hem bij excelsior niet echt denderend hij was of alleen maar geblesseerd of lag alleen maar op de grond

9 juni 2023 om 08:54

Mwah valt toch wel mee. Heeft het de afgelopen 2 seizoenen echt wel goed gedaan. En dat in een team als Excelsior. Kan bij een ploeg als Utrecht, alleen maar beter worden.

9 juni 2023 om 11:35

Als hij speelde was hij altijd een van de betere

9 juni 2023 om 13:33

Hij heeft dit seizoen 29 gespeeld en was iedere 2 wedstrijden bij een goal betrokken. Ik had graag gezien dat hij de kans kreeg. Hopelijk heeft Feyenoord een terugkoopclausule bedwongen.

9 juni 2023 om 13:52

Laat Utrecht ook lekker winst maken op een speler die we kopen. Je reactie komt egoïstisch over. Stel je eens voor dat Utrecht ook een terugkoop castle op de twee jonge talenten heeft geplaatst die gister naar Feyenoord vertrokken... gun een ander ook zijn winst, gezien jullie er geen gebruik van maken.

9 juni 2023 om 18:10

Jullie hebben al het geluk dat Feyenoord jullie (hopelijk dus slechts voorlopig) gebruik laat maken van deze speler. Voetbal is business, geen goed doel. Daarnaast hebben jullie afgelopen seizoen Toornstra al gratis gehad dus jullie kunnen niet klagen. Daarnaast heeft Hendriks bij jullie 2 zware blessures opgelopen en is zijn waarde daardoor sterk vermindert. Utrecht zou ons juist wel eens een cadeau mogen geven.

leuke speler voor onderkant eredivisie of top keuken kampioen divisie.
ik vind het veels te licht voor de bovenkant eredivisie, maar laat me graag positief verassen komend seizoen. misschien dat hij nog beter uit de verf komt bij een sterker team.
alhoewel ik ook niet echt een hoge pet op heb van utrecht momenteel.

9 juni 2023 om 08:34

By far de meest creatieve speler van Excelsior. 3x meer rendement dan Booth (zwaar overschatte speler - goede voetballer hoor maar 0 rendement)

Als azarkan niet goed genoeg is wie moeten ze dan halen (die haalbaar is)? Weer bijna klare 30ers?

9 juni 2023 om 09:19

Dat is een mooie mening van je, maar het komt op mij over dat je de afgelopen 34 wedstrijden niet hebt meegemaakt en enkel de voorbereiding hebt gekeken. Zoals Shenkie ook zegt, in een matig Excelsior wel de beste en dan al een flink rendement. Laat staan met een sterk elftal die hij niet compleet moet gidsen.

9 juni 2023 om 10:19

Dat kan ook niet want Azarkan heeft de afgelopen 34 wedstrijden ook niet meegemaakt. Het is een leuk spelertje, maar betwijfel of hij Utrecht beter gaat maken, betwijfel zelfs of hij daar basis gaat spelen met Seuntjes en Romery als concurrentie

9 juni 2023 om 14:15

Vind ik van niet. Heb erg van Azarkan, Wieffer en Dallinga genoten vorige seizoen. 2 van die 3 doen het op een hoger niveau gewoon goed. Ik ben er vrij zeker van dat Azarkan best een stap kan maken..

Goed om te lezen dat nu eindelijk een jonge speler naar Utrecht komt. Al ben ik nog niet helemaal overtuigd van zijn kwaliteiten als je als club naar boven wil kijken. Aanvallen van top 3 is nog steeds een utopie

Goeie keuze voor Uterecht ze betalen qua salaris beter en concurrentie is minder groot dan bij Fc Twente momenteel. De kans op speelminuten bij FCU is groter. Jammer dat hij geen kans krijgt van Slot.

9 juni 2023 om 09:24

Welke kans moet hij krijgen dan? Slot wil de titel prolongeren en zo goed mogelijk voor de dag komen in de champions league. Deze jongen gaat op korte termijn geen dragende basisspeler worden op dat niveau. Hij moet minuten blijven maken om daar naartoe te groeien. Hem erbij nemen als 2e of 3e rechtsbuiten zou killing zijn voor zijn carriere en groei.

9 juni 2023 om 11:10

Met Romery en Seuntjes als concurrent is die groter als bij Twente, Cerny gaat weg en Rots kun je niet echt concurrentie noemen.

9 juni 2023 om 18:12

Twente doet dat slim. Maken zogenaamde interesse bekend. Utrecht koopt hem dan snel en heeft opnieuw een middelmatige speler aan de selectie toegevoegd en geld verspeeld.

Dacht dat azarkan in de deal met zerrouki zat

Mooi voor hem, Azarkan is voor Feyenoord te licht en te klein... Hopelijk kan hij bij Utrecht laten zien wat hij kan!

Voor Utrecht is dit een prima speler. Komt voor Feyenoord helaas enorm tekort.

Utrecht doet best goede transfers met El Karaouni en Azarkan jonge talentvolle spelers misschien nog Rommeny en Branderhorst erbij goede zaak

9 juni 2023 om 09:40

Precies, beter dan elke keer vergane glorie steeds terug te halen.

9 juni 2023 om 10:24

Het lijken idd veel belovende aankopen. Echter heb ik bij Utrecht altijd het gevoel dat spelers daar niet echt beter worden. Voor mijn gevoel hebben ze daar zo'n brede bank dat als je als talent even niet presteert dat je dan gelijk weer gewisseld wordt voor een ervaren speler.

9 juni 2023 om 12:47

Dit hoor je elk jaar over utrecht en worden uiteindelijk altijd 6 tot 8ste

Voor Feyenoord te licht maar voor Utrecht een prima aankoop. Hoop dat er een doorverkooppercentage in het contract zit.

Komt helaas te kort voor bij Feyenoord, succes in Utrecht!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren