Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ-spits verlaat Alkmaar en gaat spelen voor club van Patrick Kluivert

Laatste update:

Yusuf Barasi maakt de overstap van AZ naar Adana Demirspor. Dat maakt de Alkmaarse club zaterdagavond bekend via de officiële kanalen. De twintigjarige spits kwam niet voor in de plannen van trainer Pascal Jansen bij het eerste van AZ. In Turkije, bij de club waar Patrick Kluivert de trainer is, hoopt hij zich wel op het hoogste niveau te kunnen laten zien.

Barasi doorliep de jeugdopleiding van AZ. In oktober 2020 maakte hij zijn debuut voor AZ, in de Europa League. Uiteindelijk zou hij 22 keer in actie komen voor het eerste van de Alkmaarders. Daarin was hij goed voor twee treffers en een assist. Daarnaast speelde hij 59 duels voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij 21 keer tot scoren kwam.

Dit seizoen kwam Barasi nog niet in actie voor het eerste van AZ, waar hij nog tot medio 2025 onder contract stond. Hoeveel de huidige koploper van de Eredivisie aan zijn vertrek overhoudt, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de spits, die negen interlands voor Jong Turkije speelde, heeft getekend tot medio 2026. "AZ is Barasi dankbaar voor al zijn jaren in het Alkmaarse shirt en wenst de spits veel succes in Turkije", laat zijn voormalig werkgever op de clubwebsite weten.

Adana staat sinds deze zomer onder leiding van Kluivert, die Winston Bogarde aanstelde als zijn assistent-trainer. In de Süper Lig staat de club momenteel achtste, met vier punten na twee duels. Daarnaast maakt Adana nog altijd kans op Europa League-voetbal: komende donderdag speelt het in eigen huis de return van de play-offs tegen Racing Genk, nadat het heenduel met 2-1 werd verloren. Bij Adana wordt Barasi herenigd met ex-AZ'er Jonas Svensson.

Is dit een goede stap voor Yusuf Barasi?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me een mooie stap voor die jongen. Lekker in het land van zijn familie voetballen en het leren van een geweldige oudspits. Kwam helaas tekort voor AZ, maar zou prima bij Adana kunnen landen.

Bij het lezen van de titel had ik gehoopt op Jelle Duin. Weet iemand wat de plannen met hem zijn? Zat vroeger bij zijn broer in de klas. Aardige familie. Jelle heeft helaas veel last van blessures.

26 augustus 2023 om 23:12

Grappig, Jelle woonde toevallig bij mij om de hoek. Neem aan dat ze op zoek naar een club voor hem zijn. Was voor AZ nooit echt goed, op 1 potje tegen volgens mij Eagles na, en kon bij Aarhus ook geen potten breken.

Heeft het nooit kunnen laten zien in invalbeurten en heeft ook op trainingen niet laten zien dat hij beter of gelijkwaardig aan de rest is.
Dan zit er maar 1 ding op en dat is elders je geluk beproeven.
Niet iedere jeugdspeler is een hit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren