Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AZ-doelman Verhulst is publiekelijk ’gestenigd‘, er is karaktermoord gepleegd’

Laatste update:

Steven Kooijman, journalist van De Telegraaf, veegt maandagochtend de vloer aan met onder meer AZ, trainer Pascal Jansen en directeur voetbalzaken Max Huiberts. In de ogen van Kooijman hebben zij karaktermoord gepleegd op doelman Hobie Verhulst, die zondag tegen PSV (0-4 verlies) bij afwezigheid van geblesseerde concurrenten weer eens een kans in de basis kreeg.

“Hoe je een keeper kunt ’vermoorden’. Bij AZ weten ze daar alles van”, opent Kooijman zijn opiniestuk in de ochtendkrant. In de ogen van de journalist werd Verhulst zondag voor eigen publiek ‘gestenigd’ door trainer Pascal Jansen, directeur voetbalzaken Max Huiberts, linksback David Møller Wolfe en Nick van Aart, de keeperstrainer.

De dertigjarige Verhulst keerde in de zomer van 2020 terug bij AZ, waar hij ook zijn jeugdopleiding heeft doorlopen. Begin vorig seizoen werd hij aangewezen als eerste doelman, maar na enkele weifelende optredens van Verhulst besloten de Alkmaarders vorige winter de ervaren Australiër Mathew Ryan aan te trekken.

“Hij deed het lang niet slecht”, concludeert Kooijman. Verhulst wist tot afgelopen zondag 10 clean sheets te noteren, onder meer vorig jaar tegen PSV (0-1 winst). In zijn 35 gespeelde duels moest hij in totaal 35 tegentreffers incasseren.

“Maar Jansen, Huiberts en Van Aart oordeelden dat er een nieuwe eerste keeper moest worden gehaald. Het werd Ryan, een doelman met drie WK’s achter zijn naam en Premier League-ervaring. Zonder pardon werd Verhulst afgeserveerd en naar de bank verwezen”, aldus Kooijman.

Toen Ryan een week geleden geblesseerd raakte in de gym en Jansen voor de clashes met Legia Warschau (2-0 verlies) en PSV op zoek moest naar een vervanger, koos hij niet voor Verhulst maar voor de negentienjarige Rome-Jayden Owusu-Oduro, die in het duel met Legia zelf ook geblesseerd raakte. Verhulst kreeg hierdoor tegen PSV plots toch weer een kans in de basis.

De reservedoelman van AZ beleefde echter een wedstrijd om heel snel te vergeten. Na een te korte terugspeelbal van ploeggenoot Møller Wolfe veroorzaakte hij een strafschop door de inlopende Malik Tillman onderuit te kegelen. “Verhulst wist diep van binnen dat de bal op de stip zou worden gelegd. Toen dat gebeurde, volgde een steniging van zeven minuten lang, met de 0-1 (Luuk de Jong), 0-2 (Ismael Saibari) en 0-3 (Sergiño Dest) als fatale voltreffers. De Jong (0-4) stampte later nog op zijn graf”, besluit Kooijman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat overdreven zeg... Wat kan Jansen en Huiberts verweten worden? Dat hij een domme penalty veroorzaakt? Hij kreeg weer een kans om een topper te keepen en heeft het op het penalty moment redelijk goed gedaan.

18 december 2023 om 09:14

Penalty is toch echt de fout van de speler die de bal klunzig in de voeten van een PSV'er speelt. Verhulst valt daar weinig te verwijten!

18 december 2023 om 09:24

Nja dat is een andere discussie. Hij had legio andere keuzes die hij kon maken, bijvoorbeeld: niet schoppen. Tillman was al nagenoeg op de achterlijn

18 december 2023 om 10:34

Verhulst valt toch wel degelijk wat te verwijten? Hij doet toch iets wat je juist niet moet doen als je ziet dat je die bal niet meer kan halen....hij had het gewoon af moeten schermen, meer niet.
Daarnaast zag hij er bij die goal van Dest ook niet goed uit.
Hele matige keeper

18 december 2023 om 12:10

Die bal van Dest was onhoudbaar. Niet te verwijten

18 december 2023 om 13:01

Onhoudbaar? Hij schiet vanuit een hoek waardoor die bal alleen onhoudbaar is als je hem er met je buitenkant a la Robert Carlos inramt. Deze bal ging gewoon in een rechte lijn naar de verre hoek. Bal is alleen onhoudbaar omdat Verhukst verkeerd opgesteld stond.

18 december 2023 om 12:15

Ze kunnen nergens van verweten worden.
Als je het had omgedraaid (Verhulst uCL & het jonkie PSV), was dat straks ook weer verkeerd.

Ik zou als AZ zijnde een nieuwe keeper halen
Bijvoorbeeld die van Sparta, Olij

18 december 2023 om 13:43

Kooijman zal vast vriend/familie van Verhulst zijn, anders maak je je hier niet zo druk om als hij doet.



Buiten het feit dat ik dit geen panel vond keepte hij niet best natuurlijk.
De speler was al in de val en kon nooit de bal meer halen.

Maar ja als iemand 15 maanden niet speel en er uit gegaan is omdat hij al niet stabiel was dan kan je nu niet verwachten dat het opeens top is.
AZ had hem moeten laten gaan en zorgen dat ze een andere keeper hadden gehaald.

18 december 2023 om 09:44

"de speler was al in de val en kon nooit de bal meer halen."

Helemaal niet relevant. Tillman kreeg een schop terwijl de bal al weg was. Dat is altijd een overtreding en binnen het strafschopgebied dus een penalty.

18 december 2023 om 10:50

Het is een duidelijke overtreding en dan is een penalty het gevolg. Echter zijn het wel momenten waarbij ik het zwaar bestraft vind worden. (net zoals Ajax in de EL toen Ramaj een tegenstander in het gezicht sloeg). Het is een overtreding dus moet je fluiten alleen in beide gevallen was er totaal geen gevaar en krijg je daarna een open kans.

18 december 2023 om 10:42

De speler was al in de val? Wat zeg jij nou? Het is toch vrij duidelijk dat hij een behoorlijke kegel krijgt en daardoor onderuit gaat?

Wel stuitend hoe slecht sommige mensen op de hoogte zijn van de spelregels hoor. Jeetje. Dus omdat hij niet meer bij de bal kan (want dat het geen kans voor open doel is moge duidelijk zijn) mag de keeper vervolgens schoppen op alles wat een hartslag heeft?

18 december 2023 om 13:01

Neu, je zag hem al neergaan voor hij geraakt werd... Neemt neit weg dat hij alsnog een aardige tik kreeg en het volgens de regels inderdaad een penalty is. Overtreding is overtreding, anders kan je iedereen die al ligt een paar schoppen geven

Als je jezelf als topclub pretendeert of of wil pretendeeren zoals AZ zich wil voordoen dan is deze Hobbie Verhulst echt 1 grote schande. Sinds het moment dat hij vorig seizoen mocht gana keepen zag je al dat hij echt totaal niet het niveau heeft en gewoon KKD niveau is, wat naturlijk helemaal geen schande is.

Hou toch op. Het enige wat je AZ kunt verwijten is dat deze knul nog rondloopt bij AZ. Sympathieke gast maar hij kan niet keepen. Dat is op zich geen probleem voor een redelijk succesvol leven, maar wel lastig als je keeper bij AZ bent.

Wat is nou precies het punt? Er werd een veel betere keeper gehaald en toen moest Verhulst banken. Tegen Legia kreeg talent een kans en dat liep uit op een blessure. Vervolgens mag Verhulst het laten zien en gaat het volledig mis. Waar zit de 'karaktermoord' precies?

18 december 2023 om 20:51

Nergens. Maar het klinkt leuk en bij gebrek aan journalistiek talent trekt het iig wat aandacht.

@VZ, gisteren was wellicht een van de beste eerste helften die een ploeg ooit in een ‘topper’ op de mat heeft gelegd. De enige nabeschouwende artikelen over deze wedstrijd die nu te vinden zijn op deze website, zijn er een over dat Bakayoko niet goed was, Bosz die Jansen als collega coach verdedigt en nu eentje over de keeper van AZ. Niets over de kwaliteit van PSV verder??

18 december 2023 om 10:24

Is elke week zo joh over de wedstrijden van psv, valt me al langer op. Het is jammer want toen PSV wel heel slecht was de afgelopen jaren toen zag je wel de ene artikel na de ander over hoe slecht ze waren.

18 december 2023 om 11:12

Die Perez is ook gewoon vervelend. Die heeft een beetje het 'van Basten syndroom' light (want die gast spant de kroon echt). Altijd maar zoeken naar externe redenen waarom PSV wint. De wind stond niet goed, het gras was te nat, de tegenstander kon er weinig van, ze hebben geluk, de weerstand is te laag.

Zou het misschien, heel misschien, zo kunnen zijn dat PSV op het moment gewoon fantastisch speelt Kenneth?

18 december 2023 om 12:30

Vreemd, ik heb Perez gisteren toch echt horen praten over hoe ongeloofelijk geweldig PSV was, hoe erg hij heeft genoten van het spel en hoe ze een klasse beter zijn dan alle andere clubs.

Wat een onzin. AZ had met het vertrek van Bizot een andere keeper gehaald namelijk Vindahl. Die bleek gewoon te kort te komen. Verhulst was altijd al 2e keeper. Toen Vindahl uiteindelijk vertrok moest er weer een nieuwe 1e keeper komen want ze weten bij AZ heus wel dat Verhulst niet goed genoeg is als 1e keeper. Nu is hij met Ryan en Owusu zelfs al gedegradeerd naar 3e keeper. Verhulst weet zijn rol bij AZ dus er is hier helemaal niks aan de hand. Gisteren moest hij er staan en heeft het nog redelijk gedaan zelfs. Penalty was zeker niet zijn schuld maar die pass, die je van een kilometer van tevoren al aan zag komen dat hij zou terugspelen op de doelman. Daarmee werd Verhulst gewoon in de probelemen gebracht. Iedereen bij AZ en zelfs Verhulst weet dat hij gewoon genoegen moet nemen met 2e/3e keeper rol. Dat iedereen nu zegt dat hij moet vertrekken bla bla dat is onzin. Verhulst is prima als reserve doelman. Er is geen enkele goede doelman die genoegen neemt met rol als 2e/3e keeper bij een club als AZ.

Weer mensen die blijkbaar geen AZ hebben gekeken of dat weet zijn vergeten. Vorig jaar heeft Verhulst enorm veel blunders gemaakt. Minimaal 1 per wedstrijd. Mede door hem zijn wij vorig jaar niet 3e geworden.

Onzin dit. Hij kan er geen hout van, klaar. Niet het niveau dat AZ wilt nastreven.

Karaktermoord pleeg je pas als je hem nu wisselt voor Owusu, wat eigenlijk al gebeurd had moeten zijn.

Owusu vind ik stukken beter, talentvoller en meer toekomst dan Verhulst hebben. Hem nu erin brengen, dat is inderdaad ''karaktermoord'' voor Verhulst. Maar dat zie ik, helaas, niet gebeuren.

19 december 2023 om 09:09

Is al gebeurd. Owusu was afgelopen weekend geblesseerd. Vandaar dat Verhulst in goal stond.

19 december 2023 om 11:52

Ah oké. Dan hoop ik dat Owusu snel erin staat. Liever een talent die een foutje maakt dan een speler die er niks van kan. Althans, niet het niveau wat AZ wil.



Dit is toch journalistiek wel heel beroerd nietwaar? Dus omdat je je keeper gewoon niet goed genoeg vind, wat gewoon kan, haal je een andere keeper. Die het goed (genoeg) doet. Die raakt geblesseerd net als nog een andere kandidaat en dus mag ie weer spelen.

Hij maakt een fout, wat kan de trainer daar aan doen, maar het wordt stenigen en karaktermoord genoemd. Wat een dramatisch slecht stuk zeg. Inspiratieloos geouweh**r om maar wat te kunnen plaatsen?

T is toch zeker topsport en geen liefdadigheid bij AZ.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren