Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aubameyang legt uit waarom hij Arteta op veelbesproken video trap na gaf

Laatste update:

Pierre-Emerick Aubameyang reageert maandag op een veelbesproken video die rondgaat op de sociale media. Op de beelden is te horen hoe de huidige aanvaller van Chelsea zich kritisch uitlaat over Mikel Arteta. Aubameyang benadrukt via een bericht op Twitter dat hij de bewuste uitspraken deed toen hij begin dit jaar de overstap had gemaakt van Arsenal naar Barcelona.

"Het managen van grote karakters en grote spelers, dat kan hij niet", verwijst Aubameyang in de video naar Arteta. "Hij heeft jonge spelers nodig die niets terugzeggen en alleen naar hem luisteren." Een andere persoon die in de hotelkamer aanwezig is werpt op dat de manager van koploper Arsenal niet over goede people skills beschikt. Een andere aanwezige roept in herinnering dat Arteta ook een problematische werkrelatie had met Mesut Özil.

Aubameyang, die inmiddels uitkomt voor Chelsea, reageert maandag via Twitter op de ophef die is ontstaan vanwege zijn uitspraken over Arteta. "Ik ben mij bewust van een video die kort nadat ik bij Barcelona arriveerde is opgenomen", schrijft de aanvaller uit Gabon. "Ik had toen nog veel slechte gevoelens in mij. Arsenal doet het geweldig dit seizoen en ik wens mijn oude ploeggenoten het beste. Alleen niet op 6 november (als Aubameyang met Chelsea uitkomt tegen Arsenal, red.). Nu ligt de focus volledig op morgen", verwijst de routinier naar het Champions League-duel van Chelsea met AC Milan van dinsdagavond.

In de documentaire over Arsenal genaamd All or Nothing, uitgezonden door Amazon Prime, wordt duidelijk dat Arteta duidelijk niet tevreden was met de houding van Aubameyang op disciplinair vlak. De Spaanse manager nam de spits uiteindelijk zelfs de aanvoerdersband af. In januari van dit jaar werd met wederzijds goedvinden besloten om het doorlopende contract van Aubameyang bij Arsenal te verscheuren. Begin februari vervolgde hij zijn loopbaan bij Barcelona. De 33-jarige aanvaller tekende in september een tweejarig contract bij Chelsea.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Auba presteerde de afgelopen 1.5 jaar helemaal niks. Met een salaris van 360 000 per week. En toch bleef hij spelen dus aan arteta ligt het niet. Meneer dacht untouchable te zijn.

10 oktober 2022 om 21:03

Hij heeft het laatste half jaar bij Barcelona anders zeer goed gepresteerd. Werd 2 seizoenen (niet zeker) geleden ook nog eens de topscorer van de PL. Dat het dan ineens misgaat kan toch niet 100% aan Aubameyang zelf liggen,

10 oktober 2022 om 21:17

Dat gebeurde na zijn contract verlening hoe leg jij het uit dat hij open kansen miste in grote wedstrijden. En leg me ook uit hoe het team nu opeens beter presteert zonder hem. Dan kan je arteta alleen maar gelijk geven.

10 oktober 2022 om 21:19

Aan wie ligt het dan dat die voor open goal mist etc? Die gozer was 1.5 jaar uit vorm. Dat ligt wel degelijk aan hem zelf

Altijd makkelijk klagen natuurlijk als Auba zijnde toentertijd. Ik denk dat Arteta gewoon streng en gedisciplineerd is. Auba heeft laks aan de regels etc. Dat werkt dus op een gegeven moment niet samen. Denk dat Arteta duidelijk laat zien waarom hij dat soort spelers niet meer wou. Dit team wat er nu staat vecht voor het shirt en dat heb je nodig. Niet die oude vedettes die zichzelf geweldig vinden en alles op een lager tempo doen.

10 oktober 2022 om 21:35

Het is niet zo (wat kop doet vermoeden) dat hij naar de pers is gegaan om een boekje open te doen over zijn ex coach en hem trap na te geven. Er zijn tijdens het seizoen continu opnames gemaakt voor prime video en gesprekken met medespelers zijn gefilmd en komen nu naar buiten

10 oktober 2022 om 22:23

Klopt, maar dat zeg ik ook niet toch? Duidelijk is dat die toen geklaagd heeft terwijl hijzelf een stoorzender is. Bij dit soort spelers hoef je ook geen zelfreflectie te verwachten. Lijkt mij duidelijk dat het dit Arsenal goed heeft gedaan. Daar kun je dus de credits aan Arteta geven.

Bizar dat hij zichzelf als groot karakter ziet. Weet je wie een groot karakter is? Granit Xhaka. Van aanvoerder die zijn band op de grond gooit en zijn middelvinger opsteekt naar de fans naar een van de meest geliefde speler en weer terug als 2e aanvoerder. Dat iemand zoveel mee kan maken en door kan blijven gaan en ZO een comeback kan maken. Dat is een groot karakter.

10 oktober 2022 om 20:25

Mensen verwarren tegenwoordig een aanwezig karakter met een groot karakter.

10 oktober 2022 om 20:51

Xhaka heeft wel degelijk een groot karakter. Als je zo (terecht) uitgespuugd wordt, vervolgens op deze manier terugkomt en de fans die je voorheen uitspuugde, nu zo omarmen, dan mag je wel spreken van een groot karakter hoor.

10 oktober 2022 om 21:35

Geen fan van Xhaka maar karakter heeft ie wel.

Gelukkig hebben we met Arteta eindelijk een strenge trainer die spelers als Özil en Auba die niet meer presteren en divagedrag vertonen, gewoon de deur uitschopt. Hij kan zeker wel met karakters omgaan, kijk maar naar een Xhaka.

10 oktober 2022 om 20:39

Ik heb Xhaka nooit lui gevonden. Het is een karakter maar eentje die enorm hard werkt en wilt leren. Ozil en Auba zijn mentaal een stuk verschillender.

Xhaka is kind van een oorlog denk dat hij daarom mentaal zo sterk is. Had laatst een lange interview uitgebracht waarin hij dat naar voren bracht.

10 oktober 2022 om 20:43

En hij kreeg altijd de sleutel van het huis, ondanks dat ie een oudere broer heeft 😉

10 oktober 2022 om 21:03

Oh ja dat ook nog. Man des huizes. In zulke culturen een groot eer als je een grote broer hebt haha.

11 oktober 2022 om 08:53

Kind van de oorlog? Die heeft hij nooit bewust meegemaakt, hij is geboren en getogen in Switzerland.

11 oktober 2022 om 09:26

Zijn ouders wel. Tweedegeneratie oorlogsgetroffene kunnen er nog veel last van hebben.

De tijd wijst nu al uit dat Arteta gelijk heeft gekregen; aan het begin zsm iedereen dezelfde kant op laten kijken en als je dat niet wilt weet je waar de deur is. Toxische karakters zijn als eerste buiten gezet en daarna zijn stuk voor stuk de minst presterende spelers eruit gewerkt en vervangen door jonge talenten die samen kunnen groeien. We zijn er nog niet, maar we komen in de buurt. Heel benieuwd waar het plafond ligt van deze ploeg, nog steeds de jongste selectie van Engeland. Wat mij betreft nog een linksbuiten en een backup voor Partey en Ramsdale als prio.

10 oktober 2022 om 21:08

Backup voor Partey is imo toch wel de grootste prio. Turner is geen verkeerde backup voor Ramsdale. Tuurlijk is hij minder, maar een stuk beter als die Runarsson.

10 oktober 2022 om 21:17

Eigenlijk een backup voor Partey en Xhaka, als je straks in de CL wilt meedoen zul je toch wat beters moeten hebben op de bank dan Lokonga. Daarnaast heb ik geen idee hoe het met het talent van Platino zit. Wat wel duidelijk is is dat het voor de jeugd hel moeilijk word aangezien het al een jonge ploeg is, ook wel zonde dat zo Smith-rowe nu nauwelijks aan spelen toekomt. Dus eigenlijk backup voor Martinelli hebben ze al aangezien hij daar ook kan spelen en die portugees is gehaald als vervanger van Odegaard.

10 oktober 2022 om 21:23

Ik hoop dat ze in de winter nog iemand gaan halen. Een goeie back up voor Partey zou ideaal zijn na de winter. Ook ivm de EL etc.

10 oktober 2022 om 21:37

Komende zomer heeft Declan Rise nog maar een eenjarige contract. Arsenal moet alles op alles zetten om hem te halen en als plan b Bellingham.1 van die 2 moet eindigen bij Arsenal. Eerlijk gezegd vind ik ons team nagenoeg bijna perfect. Marquinhos misschien uitlenen en een winger erbij. Maar meer moet je niet halen want anders loopt het talenten in de weg zoals Nketiah, Lokonga, Vieira en Smith Rowe. Die zijn een seizoen later allemaal een jaar wijzer en beter.

10 oktober 2022 om 21:59

Beter trek je gewoon de portemonnee voor Guimereas van Newcastle, als je echt wilt doorpakken ga je voor de best mogelijke spelers die op dit moment nog niet bij een topclub zitten.

10 oktober 2022 om 22:06

Totaal niet haalbaar. Zit net bij Newcastle en die hoeven niet te verkopen.

Een beetje een Pep 2.0 dus. Maar goed, Arteta bewijst nou wel dat zijn werkwijze tot succes kan leiden. Althans voorlopig. Het ziet er nu gewoon top uit. Maar het is bekend van Pep dat ie moeite heeft met pittige top karakters. Yaya, Zlatan en laatst riep iemand dat ook al (volgens mij Evra). En denk dat Arteta van het zelfde is maar prima als zij presteren, dan kun je zeggen wat je wil, dan doet het er niet toe. Alhoewel hebben ze wel echt vele miljoenen moeten uitgeven. Zo ook Arsenal.

10 oktober 2022 om 20:36

Arteta is iets anders dan Pep en dat kan je goed zien hoe beide trainers omgaan met Jesus.

Waarbij Jesus een meer vrije rol krijgt als spits onder Arteta had hij die vrijheid niet onder Guardiola.

Arteta geeft iets meer vrijheid aan bepaalde spelers voorin. En is niet vies van goed verdedigen op zijn Moyes.
Ik zie gelijkenissen tussen Arteta en Guardiola maar ook genoeg verschillen.

10 oktober 2022 om 20:49

Dat zijn tactische kwesties op het veld maar ik (en ook Auba) heeft het over omgang met spelers etc.

Daarnaast zijn zulke tactische keuzes gewoon een kwestie van status. Jesus is de man bij Arsenal, die geef je logischerwijs meer vrijheid. Bij city was hij dat niet. Daar hebben andere jongens meer vrijheid zoals een KdB etc. Maar in de final third geven beide coaches hun spelers echt wel de vrijheid alleen wel binnen een bepaalde kader (speelstijl).

10 oktober 2022 om 21:02

Bij omgang vind ik ze ook redelijk anders denken. De principes is hetzelfde en het is omgekeerde van wat Ancelotti en Zidane doen. Maar Arteta moest opnieuw beginnen en heeft jonge spelers nodig. Ik vind de argument van Auba ook best slap.
Kreeg enorm veel kansen en mocht bijna een jaar uit vorm spelen. Bij Real hadden de supporters hem zelf uit de stadion gedragen als hij zo zou spelen.

Er is een grens voor iedereen. Als je slecht bent en blijft. En je hebt kansen genoeg gehad dan is het klaar.

10 oktober 2022 om 22:03

Dat komt omdat die vrijheid meer bij betere spelers lag dan Jesus, waaronder De Bruyne of Silva. Je kunt die vrijheid niet aan iedere speler geven.

10 oktober 2022 om 22:10

Je kan toch vrijheden van middenvelders niet vergeleken met aanvallers.
Want dat doet Sociofan ook.
Aguero had het ook lastiger onder Guardiola. Kijk hoe Guardiola omging met David Villa bij Barca of Henry. Hij zet zulke types zoals Jesus liever op de flank.

Haaland acteert ook maar op bepaalde vierkante meters en De Bruyne verandert niet zo vaak van flanken als wat Jesus doet voor meer ruimte.

Tja, Ozil bij Fener ook weg gestuurd. Ligt dan niet aan Arteta, toch?

10 oktober 2022 om 22:42

Nee maar dat past zo lekker in het narratief toen het slecht ging met Arsenal. Hij heeft gewoon rotte appels die disciplinair beroerd zijn weggewerkt. Auba was daar één van. Vedette gedrag maar zich niet gedragen als een fatsoenlijke captain. Guendouzi was ook zo'n ventje met nare maniertjes waardoor je vaak in de problemen kwam. Kon niet met kritiek om gaan en mocht ook weg. Özil idem.

Hij at zijn woorden vandaag wel. Er valt niets te zeggen over Arteta’s Arsenal op dit moment. Zelfs Ozil tweette YagunnersYa en feliciteerde Saka.

Uiteindelijk weten ze ook wel dat ze niet genoeg brachten. Maar ze konden veel salaris pakken en weinig doen. Af en toe je best doen en dan in moeilijke wedstrijden niet geven. Hadden ook aardig wat fans die achter hun stonden toen de jonge spelers het vak moesten leren. En de resultaten niet pakten.

Eigenlijk is dit de omslag een beetje. Van die oudgediende spelers die langzaam uit de hol kruipen en positief zijn. Ze kunnen de wrok niet meer kwijr. En het zijn natuurlijk ook de spelers die van hun het ene en andere hebben geleerd. Saka en Martinelli zijn onder Ozil en Auba ook beter geworden.

En nu over de wedstrijd een beetje. Die handsbal van Gabriel kwam eerst tegen zijn borst en daarna tegen zijn hand. Dus het kon nooit een penalty zijn. De penalty die Arsenal kreeg is een penalty. Jorginho kreeg tijdens COVID lockdown twee jaar terug precies zo’n penalty tegen Arsenal. Niemand die klaagde.
Liverpool verdiend weggespeeld en met een goede scheidsrechter stond een ze met 10
man op veld. Die Griekse linksback was smerig met die elleboogstoot op Jesus.

11 oktober 2022 om 09:58

@somagunner.

Ik vind er ook nog wel een verschil zitten tussen Auba en Özil eigenlijk. Özil ging met gezeik weg, maar is wel iemand die de club an sich het goed wil zien doen. Özil is naar zijn teamgenoten wel altijd vriendelijk geweest en is Arsenal blijven volgens sinds hij weg is. Dat Yagunnersya heeft hij vaak getweet en ook andere spelers stuurt hij nog berichten. Auba is daarin wel anders geweest vind ik. Die kan nu pas na een half jaar enigszins iets positiefs zeggen.

Persoonlijk denk ik trouwens dat het vertrek van Lacazette ook goed is geweest. Die toonde weliswaar meer inzet, maar ik heb het idee dat hij intern wel echt een Auba light was als het ware. Die twee versterkten elkaar echt. En ook Laca vond zichzelf erg belangrijk.

11 oktober 2022 om 10:21

Ozil tweette trust the process toen Arsenal verloor en een slechte reeks had. Weet niet wanneer maar toen zat hij al niet meer bij de club.
Er zit wrok bij hun. Ze mogen Arteta niet maar vonden spelers zoals Saka en Martinelli wel geweldig en hadden een goede band met ze. Vreemd dat Auba zegt dat het jaknikkers zijn.

Lacazette mocht ik wel. Hij werkte hard maar kon het niveau niet aan. Was wel een goede rolmodel voor de jongere spelers. Ooit zei Lacazette tegen Saka iets waardoor Saka bevrijdend speelde zonder stress.

11 oktober 2022 om 11:59

Dat kun je natuurlijk op meerdere manieren interpreteren somagunner . Ik heb in ieder geval heel wat positieve berichten voorbij zien komen en ook in interviews hoor je van Özil niet dezelfde dingen als van Aubameyang, dan wel in zo'n filmpje als dit. Daarom vond ik er nog wel onderscheid in zitten.

Ja dat betwijfel ik dus wat betreft Lacazette. Enerzijds klopt het wat je zegt. Anderzijds heb je met Lacazette wel vaak gezeur gehad omtrent zijn positie en wat hij daar zelf van vond en dat hij zichzelf basiswaardig vond. Plus het gezeur over CL voetbal van hem. En hij was wel vooral op de hand van Auba in die situatie tussen Auba en Arteta toen. Ik vond het overigens in die All or Nothing ook wel schandalig dat hij een jonge speler (volgens mij zelfs jeugdspeler) snoeihard van achteren onderuit schopte uit frustratie en boos werd op Cedric die daar terecht wat van zei. Dat vond ik geen aanvoerder waardige situatie.

Tja, ik kan het best begrijpen. Net na de overstap, zit nog vol in zijn emotie en heeft deze uitspraken in een privé gelegenheid gedaan. Hij heeft dit niet op een trainingsveld gedaan (voor zover wij weten).

10 oktober 2022 om 22:48

Ik snap het maar Auba realiseert niet dat hij zelf het probleem is. Dat ziet hij nog steeds niet. Hij neemt ook geen woord over Arteta terug, alleen dat de club het goed doet. Er is een reden waarom Auba inmiddels bij meerdere clubs met gezeur weg is gegaan en ook Özil bij Fener uit de selectie is gezet.

Aubameyang is zelf een stoorzender.
Lag bij Dortmund de laatste 2 jaar ook op rampkoers omdat hij weg wou.
Heeft Arsenal vooral in zijn 1ste seizoen veel moois gebracht maar daar bleef het wel bij de tegenstanders kregen snel door hoe hij te verdedigen was en zijn enige wapen was zijn snelheid en die verdween het laatste jaar ook als sneeuw waarschijnlijk omdat hij ook niet meer de jongste is.
Als ik hem nu vergelijk met Gabriel Jesus kan ik alleen maar concluderen dat ik blij ben dat die weg is.Dit seizoen word die totaal niet gemist.

Natuurlijk is dit niet door hem 'gister' gezegd maar die dingen worden door de Engelse pers opgerakelt om roering te veroorzaken en onnodige spanningen om te zien hoe hier mee omgegaan word.
Terugkomend op dat hij zegt dat jonge jongens niets durven te zeggen slaat ook nergens op denk dat het meer te maken heeft met dat jonge jongens nog beter te kneden zijn dan vedettes. In het algemeen werkt Pep Guardiola ook liever met jonge jongens en heeft die niks met routiniers die graag overal een andere mening over hebben.
Dus Aubameyang doe maar snel je maskoff en we gaan wel zien wat je tegen ons in te brengen hebt op 6 november.
Als je dan althans nog speelt en niet uit de selectie intussen gezet bent.

Ik vind het zo'n misselijke mannetje die arteta en een eersteklas huilbalk ook

11 oktober 2022 om 10:01

Wanneer heeft Spurs voor het laatst een prijs gepakt?

11 oktober 2022 om 10:06

Conte vorig seizoen: Arteta moet geen commentaar op de arbitrage geven en naar zichzelf kijken.

Conte dit seizoen: we hebben verloren door de arbitrage, de arbitrage in dit land is onnavolgbaar.

Het punt: alle coaches van topclubs zijn zeikerds als het tegen zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren