Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atlético Madrid-‘flop’ van 35 miljoen euro zet punt achter voetballoopbaan

Laatste update:

Jackson Martínez stopt met profvoetbal, zo maakt de Colombiaanse spits bekend via zijn socialmediakanalen. De 34-jarige Martínez is het meest bekend uit zijn tijd bij FC Porto en Atlético Madrid. De aanvaller vertrok in augustus bij het Portugese Portimonense en maakt bekend geen nieuwe club meer te zoeken. "Het is een moeilijke beslissing, maar tegelijkertijd een verstandige", aldus de spits op onder meer Instagram.

Martínez geldt als een van de meest succesvolle Colombiaanse spitsen uit het afgelopen decennium. De spits maakte tussen 2012 en 2015 furore bij FC Porto, waarvoor hij in 143 officiële duels 93 doelpunten maakte. Het leverde hem een transfer van 35 miljoen euro op naar Atlético Madrid, maar in de Spaanse hoofdstad wist Martínez niet te aarden. Spaanse media betitelden de Zuid-Amerikaan al snel als 'flop' en na een slechts een half jaar werd Martínez verkocht aan Guangzhou Evergrande uit China.

Met een transfersom van 42 miljoen euro werd Martínez, die een van de eerste topvoetballers was die de oversteek naar het Aziatische land maakte, de duurste speler aller tijden in de Chinese competitie. Een groot succes werd het avontuur voor Martínez geenszins, daar hij door langdurig blessureleed slechts tot 16 optredens en 4 doelpunt kwam voor Guangzhou. "Sinds mijn enkelblessure in het seizoen 2015/16 begon ik aan een lange strijd om terug te keren op hoog niveau", legt Martínez uit. "Hoewel ik na twee jaar weer speelde, was het erg moeilijk om te presteren op het niveau dat ik nastreefde."

In 2018 maakte Martínez na ruim twee jaar blessureleed zijn rentree bij de Portugese laagvlieger Portimonense. Daar speelde de Colombiaan nog twee seizoenen en kwam hij tot 12 goals in 54 wedstrijden. In clubverband staat Martínez in totaal op 198 goals in 419 duels. Met Colombia was hij actief op het WK 2014 in Brazilië. Voor zijn land maakte Martínez negen doelpunten in veertig wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Atletico flop of Porto legende?

7 december 2020 om 19:37

Vies wereldje helaas.

7 december 2020 om 19:45

Doet VZ altijd zodra het over Martinez gaat. Heeft ook maar een half jaar bij Atletico gespeeld.

7 december 2020 om 21:31

They don't wanna see you do good

7 december 2020 om 22:02

Ik was op zijn hoogtepunt in Porto. In de radio van de taxi hoorde ik alleen maar Zjakson martinesj. Heerlijk hoe vol passie er over voetbal werd gepraat. Ik verstond er verder geen drol van, maar daarna een beetje Martinez gaan volgens. Was echt een beest in Portugal.

Wát een beest was dit zeg, dacht echt dat Atletico een goudmijn had geslagen met Martinez , vooral omdat ze altijd goede spitsen hebben gehad..maar helaas.
Niet dat Atletico spijt hoeft te hebben want ze hebben hem vrij snel met winst verkocht.

34-jaar pas, dacht eigenlijk dat hij wel iets ouder was. Was in zijn periode bij Porto echt een hele goede spits en dacht toen dat Atletico met hem een goede spits binnenhaalde. Had gedacht dat hij ook gewoon veel goals zou maken bij Atletico en ongeveer net zo goed kon presteren als Falcao, maar hij viel zwaar tegen. Maar dan moet ik wel zeggen dat Falcao bij Porto ook goed was net als Martinez, maar bij Atletico was hij echt fenomenaal dus dat was dan wel echt een gigantisch hoge verwachtingspatroon. En ja, ik weet dat Falcao in 2013 vertrok bij Atletico en Martinez pas in 2015 kwam.

Ik kan me nog herinneren dat in die eerste seizoenshelft iedereen het moeilijk had voorin op Griezmann na (Vietto, Correa, Torres en Martinez). De 2e seizoenshelft draaide het elftal echt als een trein met een Champions League finale en 3e plaats in de competitie, volgens mij maar 4 punten achter Real dat toen kampioen werd. Real had toen Bale, Benzema en Ronaldo terwijl Barca Messi, Neymar en Suarez had. Uiteidelijk scoorde de 'versleten' Torres nog aardig wat in dat elftal, dus achteraf gezien had Martinez dat toen misschien ook wel gekund met o.a. Griezmann, Koke en Carrasco in die vorm om hem heen, maar als je na 2(?) goals in een half jaar een speler kan verkopen met 7 miljoen euro winst kan je die kans eigenlijk niet laten liggen. Zonde hoe het daarna is gelopen met blessures, want je ziet met o.a. Paulinho, Witsel en Carrasco dat een transfer naar China helemaal niet het einde van je carriere hoeft te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren