Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Assou-Ekotto liep om krankzinnige reden transfer naar de Serie A mis

Laatste update:

Benoît Assou-Ekotto is ooit een prachtige transfer naar de Serie A door de neus geboord. De voormalig verdediger, die zijn meest succesvolle periode kende bij Tottenham Hotspur tussen 2006 en 2015, heeft tegenover The Athletic onthuld dat zijn kapsel in het verleden een overgang naar Italië in de weg heeft gezeten. Assou-Ekotto stond gedurende zijn carrière, die hem naast Tottenham langs onder meer RC Lens en Saint-Étienne leidde, bekend om zijn opmerkelijke haardracht.

"Ik heb ooit met een Italiaanse club gesproken, een stomme club. Die zeiden dat ze mij heel graag wilden hebben maar dat ze het moeilijk vonden om de fans uit te leggen dat ze een speler met mijn haar aantrokken. Ik ben benieuwd hoe mijn loopbaan was verlopen als ik niet extravagant was geweest met mijn haar." Assou-Ekotto kwam in dienst van Tottenham tot ruim tweehonderd wedstrijden, verdeeld over zeven seizoenen. Hij verliet Tottenham in 2015 om de overstap naar Saint-Étienne te maken, waarna hij zijn carrière afsloot bij FC Metz.

De 37-jarige vleugelverdediger stond bekend als een uitgesproken speler en onthulde ooit dat hij voetbal 'slechts als een baan' zag en voor geld speelde in plaats van enige liefde voor het spel. Assou-Ekotto haalde in het verleden tevens openlijk uit naar spelers die zich in het openbaar inhielden en achter gesloten deuren de grootste mond hadden. "Ik ben tenminste altijd eerlijk geweest", zei hij daarover. De 23-voudig Kameroens international kan niet ontkennen dat hem dat misschien wel parten heeft gespeeld gedurende zijn carrière.

"Tegen mensen die liegen, zeg ik: 'Kom op, heb je twee persoonlijkheden? Ik kan niet naar mensen luisteren als ze zo praten. Ik weet dat ze liegen, en ik haat leugens. Zo ben ik niet. Ik ben altijd eerlijk, hoewel de waarheid niet altijd goed is om te vertellen. Als ik voetbal met mijn vrienden in Frankrijk kan ik van voetbal houden", zei hij ooit. "Maar toen ik naar Engeland kwam, waar ik niemand kende en geen Engels sprak, vroeg ik mij af wat ik daar deed. Voor een baan. Een carrière duurt maar tien of vijftien jaar. Het is maar een baan. Ik zeg niet dat ik voetbal haat, maar het is niet mijn passie. Dat is het nooit geweest."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volkomen begrijpelijk, het was ook nooit mijn passie. Ronaldinho werd ook niet gehaald bij real vanwege zijn gebit, mensen hebben nou eenmaal vooroordelen. Wel knap dat hij het zolang volhield in Engeland ik had dat niet gekund. Mensen zullen wel zeggen ja voor dat geld zou ik dat ook doen maar zo makkelijk is het niet als je in een strikt regime zit en heel veel moet opofferen als het je passie niet is.

17 februari 2022 om 15:43

Ik zal niet zo letterlijk zeggen voor dat geld zou ik het ook doen, maar het wordt wel een beetje overtrokken hoe knap het is dat voetballers die hun werk puur als baan zien blijven volhouden.

90 procent van de bevolking heeft een baan die ze niet haten (of wel), maar ook niet fantastisch vinden en waar ze ook gewoon elke dag naartoe moeten. Zolang je jezelf niet naar de filistijnen zuipt doordeweeks en jezelf niet dik vreet als voetballer is het ook niet zo heel moeilijk toch? Dat hij niet in Italië mocht voetballen om zijn haar vind ik dan wel weer best raar trouwens. Hij had gewoon een enorme afro of zijn haar in een staart, maar dat is niet zo heel gek of niet-representatief toch? In het verleden had je in de Serie A ook spelers als Roberto Baggio, Ronaldinho, Balotelli, Zlatan Ibrahimovic die ook allemaal niet-gangbare kapsels hadden.

17 februari 2022 om 15:50

Ronaldinho bij real? gelukkig niet

17 februari 2022 om 16:00

Ronaldinho naar Real? Voor straf moet je je huiswerk gaan doen nu.

17 februari 2022 om 16:13

Het gerucht ging dat Real hem niet gehaald zou hebben omdat hij er niet voldeed aan bepaalde uiterlijke wensen (daarom zou o.a. een Di Maria en Ozil ook vroegtijdig eruit gewerkt zijn, toevallig deze week ook weer ergens gelezen. Wellicht kan iemand mij vertellen waar, uit mijn hoofd een Engelstalige website).

Een team met allemaal "knappe" mannen zou marketingtechnisch wel het gewenste zijn geweest op dat moment.

Daar zal Protheus op doelen.

17 februari 2022 om 16:15

Zal toch wel een kern van waarheid inzitten als je daar zo gepikeerd op reageert.

17 februari 2022 om 16:36

Het was de Daily Mail als ik snel zoek. Als je googlet op 'daily mail ronaldinho too ugly' krijg je het artikel.

Ook dat Di Maria weggestuurd is, omdat hij te lelijk is, zijn veel artikelen van verschenen.

17 februari 2022 om 16:44

Mogen ze Modric ook wegsturen.

17 februari 2022 om 17:07

Daardoor mochten spelers als Robben en Sneijder toch ook weg. Omdat half-kalende mannen niet zo aantrekkelijk waren.

17 februari 2022 om 20:13

Da's ook de reden waarom Sergio Ramos zijn lange haren heeft afgeknipt

Heb dit altijd een vervelend mannetje gevonden. Kan mij nog een wedstrijd op het WK herinneren waarbij hij het aan de stok kreeg met z'n medespeler en hem een kopstoot gaf.

In zijn prime, de Bale/Modric periode was dit een weergaloze back. Doet denken aan de speelstijl van ferland mendy

Beetje vreemd te zeggen dat het je passie niet is maar dat het je werk is , en dan vervolgens wel uitkomt als international

17 februari 2022 om 18:53

Als international kan hij dan tenminste weer in zijn eigen taal met zijn teamgenoten praten, dan wordt het voetbal kennelijk weer wel leuk...

18 februari 2022 om 11:19

Als international ben je meer waard dan als non-international. Ik heb voor mijn werk ook wel eens een cursus gevolgd waar ik eigenlijk niet zoveel zin in had. Maar het staat wel goed op mijn cv.

Je hoeft niet te liegen, maar je hoeft ook niet alles uit te spreken. Vond dit maar een vervelend ventje die altijd bij ruzies betrokken was. Wel bizar verhaal trouwens, hoort natuurlijk niets uit te maken.

Ooit eens een artikel gelezen dat Juve graag Ricardo Kaka wilde voor hij naar Milan ging, maar dat zijn naam op zijn shirt niet aanvaardbaar zou zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren