Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Assaidi vertrekt bij FC Twente: ‘Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging’

Laatste update:

Oussama Assaidi gaat FC Twente komende zomer verlaten, zo vertelt de dertigjarige vleugelaanvaller in gesprek met Voetbal International. De zeventienvoudig Marokkaans international stond sinds eind 2016 onder contract in Enschede, nadat hij kort zonder club had gezeten. Dit seizoen kon Assaidi bij FC Twente lang niet altijd rekenen op een basisplaats.

In de eerste seizoenshelft stond Assaidi aan de kant met een knieblessure. Na de winterstop ruimde de inmiddels ontslagen Marino Pusic slechts drie keer een plaats in zijn basiself in voor de vleugelaanvaller. Totaal speelde Assaidi dit seizoen elf wedstrijden voor FC Twente. “We zijn kampioen geworden, waardoor het gelukkig voelt alsof we de degradatie hebben weggegumd. Daar ben ik erg blij mee”, laat Assaidi weten. Zijn contract in Enschede loopt af en hij gaat die verbintenis dus niet verlengen.

“Het is jammer dat er intern veel gebeurd is, dat het in die tweeënhalf jaar vaak gerommeld heeft in de club. Maar als liefhebber heb ik genoten van mijn tijd bij FC Twente, met name door het fantastische publiek. Ondanks blessures heb ik altijd steun gevoeld. Daar ben ik de supporters dankbaar voor”, vervolgt de vleugelaanvaller. Hij speelde in tweeënhalf jaar 45 officiële wedstrijden voor FC Twente, waarin hij goed was voor 9 doelpunten en 4 assists.

Assaidi heeft nu opties in binnen- en buitenland. “Ik voel dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Het liefst wil ik op niveau spelen. Ik blijf FC Twente een warm hart toedragen, hopelijk gaat het goed met ze in de Eredivisie. Natuurlijk had ik liever een grotere rol gespeeld bij de promotie, maar het oplossen van mijn blessure had tijd nodig. Gelukkig ben ik nu volledig hersteld en kan ik weer vol gaan. De ambitie is er zeker nog”, besluit Assaidi, die in het verleden uitkwam voor onder meer De Graafschap, sc Heerenveen, Liverpool, Stoke City en Al-Ahli.

Logisch besluit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

2 seizoenen en maar 36 wedstrijden met 6 goals. Geen allerbeste statistieken ondanks dat hij tussendoor een blessure heeft gehad.

Heb Twente niet op de voet gevolgd en weet ook niet of Assaidi fit en in vorm is.. zo goed als die was bij Heerenveen gaat ie niet meer worden dus voor het linkerrijtje Eredivisie lijkt hij mij geen reële optie.

Misschien idee voor Emmen of VVV om hem binnen te halen.

8 mei 2019 om 15:30

Denk dat je hem hier toch tekort meedoet. Toen hij terugkwam in Nederland was hij veel te zwaar, moest in ritme komen en toch aardig wat wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. In de KKD meteen blessure waardoor hij amper heeft kunnen spelen.
Deze man kon altijd fantastisch voetballen en ik denk dat hij, mits topfit, ook bij een club in het linker rijtje van de Eredivisie kan ballen.

8 mei 2019 om 15:32

Misschien doe ik hem iets te kort maar de afgelopen 2 jaar heb ik niet veel goeds gezien en zoals ik aangaf mede dankzij een blessure dus is nog maar de vraag hoe hij hersteld en weer fit wordt.

Wil hem niet gelijk afserveren maar om nou te zeggen dat hij een Utrecht, Vitesse of AZ sterker gaat maken vind ik te ver gaan.

8 mei 2019 om 15:35

Ik denk dat hij , mits topfit zoals ik al zei, best iets toe kan voegen aan een Fcu, Vitesse, Groningen, AZ , Willem 2 of een Heerenveen. Hoeft niet eens per se als basisspeler, met zijn explosiviteit kan hij altijd voor gevaar zorgen. Hopelijk kan hij zich herpakken, leuke voetballer om te zien

8 mei 2019 om 15:41

Het grote probleem met Assaidi is dat hij z'n dribbels veel te lang doorzet en daardoor veel balverlies leidt. Dat is prima als je zo goed bent als Ziyech en ook domineert in balveroveringen, maar Assaidi wil alleen maar aanvallen. Daardoor brengt hij z'n ploeg te vaak in de problemen.

Verder is hij erg blessuregevoelig gebleken en gezien z'n leeftijd zal dat niet ineens ophouden. Assaidi is geen 25 jaar meer en dat merk je. Ik wens hem het beste in het vervolg van z'n carriere, maar ik denk dat je iets teveel de Assaidi van Heerenveen in het hoofd hebt en hem te weinig hebt zien spelen in de afgelopen jaren.

8 mei 2019 om 15:48

Ziyech aub niet met assaidi vergelijken, assaidi heeft een ongecontroleerde dribbel en zou niet bij de 1e 5 ploegen spelen in de eredivisie.
In tegenstelling tot Ziyech de gewoon de beste man van Ajax is en hele goeie gecontroleerde dribbel in huis heeft.

8 mei 2019 om 18:40

Ongecontrolleerde dribbel 😂😂, Assaidi is technisch vaardiger dan Ziyech.
Het is alleen dat Assaidi in KKD speelde en nauweijks aan spelen toe kwam.
Vorig jaar in de Eredivisie was hij nauwelijks van de bal te krijgen

8 mei 2019 om 15:55

In zijn eerste periode bij Stoke City had hij wel een korte opleving, met de nadruk op kort. Daarna is hij inderdaad geen schim meer geweest van de speler die we bij Heereveen zagen.

En daar hebben we weer een nomade die zwerft over alle velden.. Wat is toch het probleem met die jongens? Geld? Status? Of gewoon geen winnaars?

Het was een toptalent maar nu niet meer.

8 mei 2019 om 15:31

Ach hij is 30 en moet gewoon zoveel mogelijk geld bij elkaar gaan verdienen nu. Bij Twente zal die niet flink hebben verdiend en nu kan die nog ergens in China gaan cashen. Heeft toch liverpool op zijn cv staan. Ik had hetzelfde gedaan als ik in zijn schoenen had gestaan. Wel had ik waarschijnlijk mijn carrière anders opgebouwd, maar dat is achteraf makkelijk lullen en wie weet dat het dan veel beter was geweest.

8 mei 2019 om 16:05

Alsof ze in China op Assaidi zitten te wachten. Die halen spelers als Carassco, Oscar en Alex Texeirra wat moeten ze dan met Assaidi?

8 mei 2019 om 16:51

Dat zijn ook gelijk de topaankopen die je noemt.

8 mei 2019 om 16:59

2de divisie van China betaald al best goed!

8 mei 2019 om 15:32

Oussama is zeker wel een winnaar. Heeft het in Nederland vanaf Omniworld, via de Graafschap tot Heerenveen geschopt, het daar fantastisch gedaan en een droomtransfer naar Liverpool verdiend. Tot dan toe perfect toch? Niet geslaagd daar, kan gebeuren. Vervolgens aan Stoke verhuurd wat totaal niet zijn voetbal speelt, maar toch een mooie club. Jaartje gecashed in de zandbak en vervolgens naar een volksclub als Twente gegaan om zijn carriere weer op de rit te krijgen.
Deed het bij Twente bij vlagen heel aardig en kan absoluut goed voetballen, echter kennen we allemaal de situatie van Twente en aangezien ze een gigantische winstreeks neerzetten na de winterstop heeft Pusic niet te gek gedaan met de opstelling. Zodoende heeft Assaidi niet al te veel minuten gemaakt na de winterstop, heeft wel altijd geknokt voor een plekje in de basis. En nu dus op zoek naar een plek waar hij weer lekker kan voetballen.

Mand:
Hoezo geen winnaar? Wil lekker voetballen en heeft al een prachtige carriere achter de rug, waarbij hij een jaartje dik verdiend heeft in de zandbak. Ik geef hem geen ongelijk. Succes en bedankt Ous!

8 mei 2019 om 16:53

Beste Schuimkraagje,

Je hebt op bepaalde punten gelijk. Ik vind inderdaad dat hij het op bepaalde opzichten gewoon goed heeft gedaan. Excuses voor mij nogal 'kortzichtige' reactie.

Het zat hem er meer in dat ik hem toch zeker graag in de top van de ED had willen zien spelen. Maar inderdaad zoals je zegt, hij wil lekker voetballen.

Bedankt voor je reactie, je hebt mijn ogen echt geopend.

Groeten, Mannschaft

Vind dat Heerenveen hem echt een jaartje vast moet leggen, al dan niet voor bewezen diensten (mits er geld voor is uiteraard, dat schijnt nogal eens moeilijk te zijn). Veel slechter dan wat we nu hebben zal het ook niet worden, en ik kan me voorstellen dat hij weer opbloeit. Sprak ooit een Liverpool-fan over hem en die was ra-zend enthousiast (op basis van een handjevol EL-wedstrijden, maar toch). Denk dat hij met het juiste vertrouwen indruk kan gaan maken. Is per slot van rekening nog maar 30.

8 mei 2019 om 15:36

Ook is hij erg blessuregevoelig gebleken, dus een opleving zal er op die leeftijd niet meer in zitten. Maar goed, hij is een goede dribbelaar die iets kan creeeren mits hij wedstrijdfit is.

Dat scheelt aan salaris.met het geld wat vrijkomt waardeer je contracten op voor jeugd talent aanvallers bij Twente die men daar moet behouden voor opbouwen voor een brede selectie in de eredivisie en de toekomst.

Bedankt Assaidi! Prima speler; was dit seizoen alleen erg ongelukkig met blessures. Veel succes bij jevolgende club.

Achteraf een enorme miskoop gebleken. Hij streek een subtop-salaris op en heeft daar sportief niets tegenover gezet. Dat is lang niet alleen zijn schuld gezien z'n blessuregevoeligheid de laatste jaren, maar dan moet je niet met woorden komen als "een nieuwe uitdaging". Hij heeft bij FC Twente nauwelijks gespeeld, dus hoezo ben je dan toe aan een nieuwe uitdaging?!

Maar goed, ik vond hem verder altijd sympathiek overkomen en hij is wel echt een liefhebber en dat kan ik altijd wel waarderen. Qua salaris is het ook voordelig, want hij heeft de club toch aardig wat gekost. Ik gun hem het beste in het vervolg van zijn carriere, waar dat dan ook zal zijn.

Met alle respect naar assaidi, maar ik denk serieus dat hij het niet hoger kan schoppen dan FC Twente zelf.
Dus het meest verstandige is dat hij gewoon blijft.

Viel te verwachten. Te duur voor Twente en voelde zich duidelijk te goed voor Twente. Een verlenging zou vooral betekenen dat hij enorm veel salaris in moest leveren, wat hij natuurlijk niet doet.
Altijd druk met dribbelen en altijd zijn dribbels te ver doordraven. Eerst zelf proberen te shinen en dan pas naar afspeelmogelijkheden kijken, wat meestal hopeloos faalde. Van een Messi wordt het geaccepteerd, maar Assaidi is niet zo'n speler. Mag weer terug naar de zandbak

8 mei 2019 om 16:03

Vind dat je m wel tekort doet. Heeft een periode toch aardig gepresteerd bij Twente en was toen 1 van de belangrijkste spelers. Altijd een ontzettende symphatieke, realistische professional geweest.

Had blij mogen zijn dat hij weer in de eredivisie aan de slag zou kunnen.

Kan er niet mee zitten. Hij vindt zichzelf belanrijker dan de club, op het veld erg egoïstisch. Toch bedankt en heel veel succes!

Goed nieuws, blij dat ie vertrekt! Technisch een zeer goede voetballer, echter geen oog voor de medespelers!
Zal in een team met een andere spelopvatting vast renderen...

Hij gaat de verbintenis niet verlengen? Volgens mij is zijn contract gewoon ten einde en is hem (terecht) niets aangeboden. Heeft een leuke actie in huis, maar loopt zich altijd vast. Individualist die niet effectief op de goal is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren