Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arteta ‘vernedert’ vaste keus in aanloop naar CL-ontmoeting met PSV

Laatste update:

Piers Morgan begrijpt niets van het besluit van Mikel Arteta om Aaron Ramsdale te slachtofferen. De 25-jarige goalie van Arsenal moest zondag tegen Everton (0-1) plots op de bank plaatsnemen en zag het doel verdedigd worden door de deze zomer aangetrokken David Raya. De beslissing van Arteta om Ramsdale te passeren leidt tot gefronste wenkbrauwen in Engeland.

"Ik begrijp niet wat Ramsdale heeft gedaan om gepasseerd te worden. Havertz, oké, maar Ramsdale heeft altijd uitstekend gepresteerd. Waarom wordt hij vernederd?", vraagt Morgan zich af op X. Arteta, die het woensdag met zijn ploeg opneemt tegen PSV, lichtte zijn keuze voor Raya voorafgaand aan de wedstrijd toe en benadrukte zijn voornemen om op alle posities binnen de selectie twee kwaliteitsspelers te hebben.

"Niemand is gegarandeerd van zijn plek in het elftal", sprak de Spaanse coach. "Ik ben ook niet gegarandeerd van mijn plek. We zijn hier om op het hoogste niveau te presteren en ons uiterste best te doen om wedstrijden te winnen. Dat geldt voor iedereen. Als we onszelf die norm opleggen, afgezien van externe factoren waar we geen invloed op hebben, hoeven we het niet groter te maken dan het is."

Het was voor het eerst sinds vorig jaar dat Ramsdale niet aan de aftrap van een Premier League-wedstrijd verscheen. Zijn vervanger, de deze zomer van Brentford gehuurde Raya, hield bij zijn officiële debuut meteen zijn doel schoon. "Ik heb als voornemen om iedereen bij het team te betrekken. Ongeacht de concurrentie moeten alle spelers een eerlijke kans op speeltijd hebben. Dat is mijn boodschap", aldus Arteta.

Op de vraag hoe hij hoopte dat Ramsdale zou reageren, was de Spanjaard glashelder. "Hetzelfde als Gabriel Jesus, hetzelfde als Kai Havertz, hetzelfde als Tomiyasu. We spelen met elf spelers. We spelen niet met tien of negen. Deze situatie is precies hetzelfde. We passen ons aan aan de kwaliteiten van onze spelers en proberen ze vanuit hun sterke punten te laten spelen. Sommige wedstrijden vragen om veranderingen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het eerste wat ik lees is Piers Morgan, dus ik kom even zeggen dat Piers Morgan een complete grap is die door niemand serieus wordt genomen.

18 september 2023 om 11:33

Zat hij niet in de jury van Idols, Britains got Talent of whatever andere talentenshow programma? Wat heeft hij jou weer voor zinnigs te melden over voetbal

18 september 2023 om 11:37

Piers Morgan en Valentijn Driessen lijken me een leuk duo voor in de cabaretclub.

18 september 2023 om 11:38

Beetje Verweij eroverheen sprinkelen.

18 september 2023 om 12:56

Ik vind Piers Morgan nog erger dan Driessen. Driessen vergroot zijn eigen mening en provoceert. Morgan kiest zijn mening op basis van wat mensen het meest vervelend vinden om aandacht te krijgen. Vind het ook irritant van mezelf dat ik er nu aandacht aan besteed. Morgan laat je jezelf haten.

18 september 2023 om 11:37

*behalve Ronaldo fans, want interview

18 september 2023 om 12:08

Ik wou het niet zeggen, maar ik dacht het wel superhard. Dank je wel dat je dit oppikte.

18 september 2023 om 12:12

Brainwaves amigo, seeing sounds etc

18 september 2023 om 15:19

Piers Morgan is Tucker Carlsson in het Brits.

On topic: gezien wat hij bereikt heeft zal Arteta toch minimaal het voordeel van de twijfel moeten hebben. Ik heb wel de indruk dat hij weet wat hij doet, maar corrigeer me alsjeblieft als ik het mis heb en hij totaal ongeschikt is om Arsenal te leiden.

Omdat Ramsdale uiteindelijk relatief vierkante voeten heeft in vergelijking met Raya. Sowieso speelde Raya een goede pot dus ik zou niet inzien waarom je de keuze voor iemand die intrinsiek beter binnen het spel van Arsenal past zou bekritiseren.

18 september 2023 om 11:04

Ramsdale moet maken dat hij weg komt. Hij is echt een hele goede keeper.

18 september 2023 om 11:19

In de top gaan er geen teams op hem zitten te wachten denk ik. Of het moet Chelsea zijn.

18 september 2023 om 12:03

Weg komt? Ooit gehoord van rouleren? Arsenal speelt woensdag CL en volgende week de derby

18 september 2023 om 12:23

Keepers hoef je niet zoveel te rouleren.

18 september 2023 om 12:38

Psvchelseaboy

En hoevaak is ramsdale in dit geval gerouleerd…

18 september 2023 om 12:46

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een team heb gezien waar er keepers worden gerouleerd wegens rust, en al helemaal niet na de 5e speelronde. Keepers hoeven nauwelijks te rennen, die hoeven helemaal niet gerouleerd te worden. Moet Ramsdale dat wel dan kan je grote vraagtekens bij zijn fitheid zetten.

18 september 2023 om 13:37

Waarom zou je met keepers willen rouleren haha. Ramsdale heeft echt geen rust nodig na 5 wedstrijden hoor.

18 september 2023 om 13:38

Want je moet altijd rouleren vanwege fitheid? Concurrentie in een elftal is goed, houdt spelers op scherp. Bij sommige elftallen spelen keepers toch ook bekerwedstrijden, zoals bij City.

18 september 2023 om 13:48

Het komt heel weinig voor dat teams twee keepers in de selectie hebben die goed genoeg zijn voor de basis, dus dit is voor de meeste fans een nieuwe situatie en dat blijkt lastig om mee om te gaan. Arteta heeft op meerdere vlakken zijn eigenaardigheden en eigen manier van werken. Als hij dit kan managen, dikke prima. Wat de buitenwereld er dan over te zeggen heeft, soit.

18 september 2023 om 14:11

Natuurlijk komt dat weinig voor. Goede keepers willen niet op de bank zitten. Dat zijn gewoon geen werkbare situaties.

18 september 2023 om 14:34

En daarom is het aan Arteta om dit te laten werken, hij mag laten zien dat hij dit kan managen.

18 september 2023 om 15:05

@iedereen

Als je twee keepers hebt die min of meer gelijkwaardig zijn (ik vind Ramsdale persoonlijk iets beter) , dan kan je afspreken dat ze rouleren en dat de één bvb alle PL wedstrijden speelt en de andere keeper de bekerwedstrijden/cl.

Ik kan me een treble winnende Barça herinneren met Ter Stegen in de Cl/copa en Claudio Bravo in La Liga.

18 september 2023 om 15:15

FCB, ik denk dat het er bij ons anders uit gaat zien en dat er gewoon gerouleerd wordt in alle competities. Althans, dat is mijn verwachting vanwege de basisplek voor Raya gisteren. Daar kan ik geen patroon in zien, misschien komt dat nog.

En ik denk dat deze situatie max 2 jaar zal blijven, dan zal 1 vd 2 wel weg willen om ergens anders vaste keus te zijn. Tenzij het echt goed gemanaged wordt en beiden content zijn met deze situatie, dat is voorlopig nog afwachten.

18 september 2023 om 12:24

Wordt weer redelijk overdreven over hoe goed Raya het gister wel niet deed. Had letterlijk niets te doen, behalve meevoetballen.

Het zijn gelijkwaardige keepers, de 1 is beter in iets dan de anders. Ik zie dit als normale roulering totdat de feiten uitwijzen dat het anders is. Arteta geeft namelijk ook aan dat het normale roulering is.

Mensen springen te gierig op een nieuw speelt door opeens te doen alsof het oude helemaal niets is. Elke keeper maakt foutjes, zo ook Ramsdale. Wat duidelijk was vorig jaar is dat ook Ramsdale vermoeid was, zij het mentaal of fysiek. Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat Ramsdale in 90% van de topwedstrijden de absolute uitblinker is.

18 september 2023 om 15:25

Dat is precies wat je nodig hebt tegen Everton. Zij spelen met iedereen behalve de spits in de eigen zestien, veel ballen ga je dus niet tegenkrijgen. Het is daarom logisch dat je dan kiest voor de best voetballende keeper

Als Ramsdale een Belg of Canadees was geweest had niemand er wat over gezegd, me dunkt.

Ik weet niet of ik hier klaar voor was zo vroeg in de ochtend, zo'n statement van Piers. Ik wens Aaron Ramsdale een spoedig herstel toe na deze vernedering.

Ik stopte met lezen bij "piers Morgan begrijpt niets" en ben het volledig eens met dit gedeelte

Rare beslissing? Ja. heeft het goed uitgepakt voor Arsenal? Ja. Meer kun je er niet over zeggen. Wij weten niet of dit een eenmalige beslissing was of hoe Ramsdale het heeft ontvangen etc.

Zag dit ook niet aankomen, maar gok dat het puur om het voetballende gedeelte gaat. Ramsdale heeft toch wat slordigheden daarin zitten.
Verder hopelijk gewoon weer Jesus en geen Nketiah. Havertz ook gewoon bank

18 september 2023 om 11:10

Ik mag toch hopen dat Gabi idd gewoon terugkeert die is veel beter dan Nketiah. Mocht Martinelli niet fit zijn mag ik hopen dat Trossard daar gaat spelen en niet Havertz maar met Arteta momenteel weet ik het zo nog niet...

18 september 2023 om 11:18

Ik gok dat woensdag Jesus en havertz weer basis staan. Arteta wilt wat meer wisselen lijkt mij

Dit seizoen zou er altijd al meer gerouleerd gaan worden door de coach, er staan maar 4-6 namen standaard op het formulier tenzij ze niet fit zijn. Kunnen we lang over discussiëren of het de juiste timing is of dat Rambo het niet verdiende omdat ie geen (grote) fouten heeft gemaakt etc, maar dit zal zeker niet de laatste keer zijn. Ik denk zelfs dat we nog een wissel van keeper gaan zien tijdens een wedstrijd. Dan zullen er een hoop mensen reageren met 'kijk hem interessant doen die Arteta' maar nu weten jullie het alvast dat het eraan zit te komen

Raya deed het overigens goed, maar had ook wel heel erg weinig te doen. Wel fijn dat hij zoveel hoge ballen plukte, toch iets waar ik twijfels bij had gezien zijn lengte en het feit dat Everton niet veel anders kan dan hoge ballen pompen....en spelers uit de wedstrijd proberen te schoppen.

18 september 2023 om 11:47

Denk je dat serieus van die wissel tijdens een wedstrijd? Want dat zou toch echt nutteloos zijn 😅.

Sowieso zie ik het nut van rouleren met keepers totaal niet in.

18 september 2023 om 12:03

Waarom zou dat nutteloos zijn? Een keeper kan net als een speler totaal niet in de wedstrijd zitten, als je dan een waardige keeper op de bank hebt kan je dat toch gewoon doen?

Ramsdale heeft de laatste wedstrijden (ook tegen het einde van vorig seizoen) toch regelmatig een foutje in zich gehad, hopelijk zorgt Raya ervoor dat hij die eruit krijgt en als dat niet gebeurt kan je altijd nog Ramsdale op de bank zetten.

18 september 2023 om 12:11

Arteta was het van plan tegen Fulham nadat Arsenal op voorsprong was gekomen, maar durfde het niet aan. Hij heeft in principe aangekondigd dat hij keepers ziet als veldspelers, geschikt voor verschillende fases in de wedstrijd. Het kan zijn dat Ramsdale een keer speelt en dat Arsenal op een gegeven moment de wedstrijd dood wilt maken en dan Raya erin brengt omdat hij sterker aan de bal is. Of vice versa, dat Arsenal heel ver voor hun doel gaat spelen en dat Raya dan eruit gaat voor Ramsdale, die een sweeper keeper is.

18 september 2023 om 13:03

Dat gebeurt enorm uitzonderlijk ja. Maar na 1 fout wissel je je keeper toch niet?

18 september 2023 om 13:17

Waarom zou hij eerst iets fout moeten doen voordat ie gewisseld wordt? Wissel je veldspelers ook alleen als ze een fout gemaakt hebben?Roscoe, Arteta heeft niet aangegeven dat het bij fulham was, alleen dat ie het in twee verschillende wedstrijden had willen doen maar niet durfde idd.

18 september 2023 om 13:23

Waar is Ramsdale meer geschikt in dan Raya dan?

18 september 2023 om 13:30

Sweeperen, betere reflexen.

Morgan staat altijd voor verongelijktheid. Was het niet eerder voor Ronaldo dan is het nu voor Ramsdale. Het is wel iets van deze tijd dat sommige “journalisten “ het verschil niet weten tussen stemming makerij en meningen ventileren. Goede reactie van Arteta.

Ramsdale is zeker niet een van onze zwakke schakels geweest. Maar Ramsdale is geen perfecte keeper. Bij topclubs heb je concurrentie, dat heeft niks te maken met vernederen.

Toch wel een luxe om afhankelijk van de wedstrijd (of misschien zelfs het spelbeeld?) met twee uitstekende keepers te kunnen rouleren, beiden met andere kwaliteiten. Vraag me alleen wel af hoe lang zoiets goed blijft gaan en Ramsdale dreigt te vertrekken i.v.m. gebrek aan speeltijd

Wat ik vooral van Arteta begreep is dat hij het wisselen van Keepers (wellicht wekelijks) wilt gaan normaliseren. Met elke andere positie gebeurt dat, waarom niet bij keepers?

Daarnaast is dit Piers Morgan, iets met korreltje zout.

Ben ik de enige die denkt dat Arteta Aaron Ramsdale gewoon rust gaf in de aanloop naar de wedstrijd tegen PSV? Woensdag verwacht ik hem gewoon onder de lat. Daarnaast heeft Ramsdale net een wedstrijd voor Engeland gespeeld, dus dit was een goed moment om Raya een kans te geven om zijn debuut te maken. Laten we het alsjeblieft niet groter maken dan het is.

De uitleg lijkt me toch niet zo heel moeilijk?!

Doe ik met FM ook altijd, twee geweldige keepers en allebei om de vijf wedstrijden omwisselen. Blijven ze allebei tevreden met de speeltijd.

Voor fitheid hoef je niet te rouleren, maar dit zorgt er ook voor dat beide keepers speeltijd hebben en dat áls er een geblesseerd raakt, de vervanger niet totaal geen wedstrijdritme heeft.

In het interview zegt Arteta ook dat het wisselen van de keeper voor hem niet anders is dan de basisplaats die Vieira had. Piers probeert nog altijd relevant te zijn.

Laat mij vooropstellen er zijn voorstanders van Ramsdale en tegenstanders van Ramsdale ik ben een voorstander.
Ik vind hem echt een van de betere keepers wat Arsenal heeft gehad de laatste jaren want dat was toch een beetje de achilleshiel bij Arsenal samen met de verdediging.
Dat hij soms een foutje maakt met een inspeel pass 'shithappens' overkomt Onana, David de Gea , Ederson en onze vriend van Liverpool ook.
Zelfs Nick Pope die vorig seizoen zo bewierookt werd is dit seizoen een beetje onzeker begonnen.
Nu terug naar afgelopen Zondag ik was ook verbaast dat Raya op doel stond maar dacht meteen aan komende Dinsdag dat waarschijnlijk Raya dan het doel verdedigd en door hem nu alvast 90 minuten te geven voorkom je dat je een keeper op goal hebt staan met nog 0 minuten in de benen alleen trainingsurenss wat natuurlijk niet te vergelijken is met een wedstrijd.
Dat lijkt mij de reden van dit besluit.
Als hij Ramsdale nu vast op de bank zet mogen ze van mij Arteta de laan uit sturen als hij dit seizoen geen Europese prijs wint of de titel.

19 september 2023 om 10:14

Nou nou nou, de laan uitsturen lijkt me sterk overdreven. Daarnaast vind ik dat Raya voor mij erg zeker overkwam. Ik zat, hoewel Ramsdale vaak punten heeft gewonnen, toch wat rustiger op de bank toen Raya in t doel stond. Kan aan mij liggen hoor….

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren