Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal spant zich niet bovenmatig in maar stoot Liverpool wél van de troon

Laatste update:

Arsenal heeft de koppositie in de Premier League weer in handen. The Gunners wonnen woensdagavond in het eigen Emirates Stadium op zakelijke wijze met 2-0 van laagvlieger Luton Town. Liverpool zakt naar de tweede plaats en heeft een punt minder dan Arsenal, maar neemt de eerste plaats donderdagavond weer over bij winst op hekkensluiter Sheffield United.

Bukayo Saka kreeg vanwege een hamstringblessure rust van manager Mikel Arteta. Reiss Nelson verving de sterspeler en had hierdoor voor het eerst sinds juli 2020 een basisplaats bij Arsenal. Kai Havertz en Leandro Trossard waren de andere aanvallers bij de thuisclub. Emile Smith Rowe begon links op het middenveld en er waren ook basisplaatsen voor Thomas Partey en Oleksandr Zinchenko. Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli en Declan Rice begonnen op de bank bij de titelkandidaat.

Arsenal drong vanaf het begin aan en werd daarvoor beloond in de 23ste minuut. Luton leed slordig balverlies, waarna Havertz Martin Ødegaard in staat stelde om de 1-0 in de linkerbenedenhoek te schuiven. Luton beet daarna wat meer van zich af, maar het was niet voldoende om het de defensie van Arsenal echt lastig te maken.

Het was juist Arsenal dat kort voor het rustsignaal opnieuw scoorde. Smith Rowe gaf op de achterlijn voor richting Nelson, die de 2-0 leek binnen te tikken. Het laatste zetje richting de verre hoek werd echter gegeven door de ongelukkige Luton-verdediger Daiki Hashioka. Het laatste wapenfeit voor rust was een vrije trap van Ross Barkley, die doelman David Raya totaal niet kon verontrusten met zijn poging van net buiten de zestien.

De voorsprong van Arsenal kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Bij de bezoekers mocht Tahith Chong in de 53ste minuut opdraven, maar ook de Nederlandse aanvaller kon Luton niet terug brengen in de wedstrijd. Het werd overigens wel duidelijk dat de thuisclub na rust gas terug nam gezien het overvolle speelschema van de maand april.

Arteta voerde na 65 minuten spelen zijn eerste wissels door. Havertz en Thomas Partey werden afgelost door Rice en Eddie Nketiah, die in oktober voor het laatst scoorde voor Arsenal. Met nog een kwartier op de klok gingen ook Zinchenko en Nelson naar de kant, met de nog frisse Takehiro Tomiyasu en Martinelli als hun vervangers.

Luton, dat concurrent Nottingham Forest dinsdag met 3-1 zag winnen van Fulham, wist een knappe comeback niet meer te realiseren. De nummer achttien blijft drie punten onder de degradatiestreep en krijgt zaterdag een nieuwe kans tegen Bournemouth. Arsenal vervolgt de jacht op de titel dezelfde dag tegen Brighton & Hove Albion.

Zie jij Arsenal kampioen worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

2-0 geen blessures en spelers rust kunnen geven. Prima dus allemaal. Nu rustig kijken wat de concurrentie doet. En op naar Brighton

4 april 2024 om 14:36

Waar zie jij Liverpool nog eventueel punten verspelen?

Zakelijke overwinning van Arsenal. Het meest positieve aan de avond is denk ik toch dat iedereen (behalve Timber) weer fit is, dat is toch belangrijk in deze fase van het seizoen.

Luton was voor dit seizoen al afgeschreven, maar toch doen ze het ook vandaag niet verkeerd. Barkley is toch wel de beste aankoop in de Premier League dit seizoen.

3 april 2024 om 22:35

Barkley ziet er beter uit omdat de rest matig is. Niet per se de beste aankoop van de PL. Dat rol is weggelegd voor Rice 😜

3 april 2024 om 23:11

Begrijp me niet verkeerd, Rice is geweldig. Maar als er een speler is die de meeste invloed heeft op zijn team is het Barkley.

4 april 2024 om 07:47

Lol. Barkley is een speler met amper rendement.
Ja hij dribbelt leuk rond, maar er komt amper (zoals ook gister) iets zinnigs uit hoor...

Rice is echt vele malen beter de aankoop van het seizoen hoor. En als Rice het niet is, dan maken andere zoals een Palmer nog meer kans dan Barkley hoor...

4 april 2024 om 09:10

Barkley is een type speler die eigenlijk niet meer bestaat in het moderne Duitse-stijl turbo-voetbal - een technische spelverdelende nummer 10 met beperkt loopvermogen. Ik heb het altijd jammer gevonden dat het bij Chelsea nooit paste in de speelstijl die ze toen hadden, tis een beetje hetzelfde verhaal als met Thiago Alcantara bij Liverpool.

4 april 2024 om 00:19

Saka tijdje geblesseerrd

Prima resultaat, kunnen rouleren en op naar BHA. COYG!

Gabriel was vandaag geweldig. Zat zo’n beetje overal bij en won veel ballen. Moooe reeks achter de rug. Als Arsenal de komende 8 wedstrijden wint en ze worden geen kampioen. Dan is het erg jammer maar ze doen tenminste tot het einde mee.
Tomiyasu zag er scherp uit vandaag. Wie weet laat je hem komende weekend starten. Vind Zinchenko te slordig vandaag. Maar herstelde zich op het einde wel.

4 april 2024 om 00:14

Big Gabi Motm imo, Zinny hopelijk volgend seizoen weg is echt een naar ventje wat alleen maar bezig is met politiek zaken, kan je makkelijk 40mil voor vangen, Timber op zijn plek is ideale scenario strx

4 april 2024 om 00:20

Er gingen geruchten dat Bayern hem wilt kopen. Met Timber hebben wij al de vervanger in huis.

Ben ook niet echt fan van zijn uitspraken maar houd zich laatste tijd stil gelukkig. Zolang hij op voetbal richt dan vind ik het prima.

4 april 2024 om 03:02

ik denk dat geen van de 3 alles gaat winnen, vind Liverpool vaak zwijnen dus dat gaat die laatste 9 x echt wel een of meer keer fout, Arsenal is en blijft Arsenal, al heb ik het gevoel dat het dit jaar anders zou kunnen zijn, en City zie je al vaker zwijnen omdat het gewoon heel moeilijk is nog een jaar met een beker te eindigen na een triple seizoen, maar zie ze ook zomaar die city 115fc machine aanzwengelen en dan nog alles te winnen....

4 april 2024 om 11:27

We gaan het zien. Liverpool moet dit weekend uit spelen tegen United. Als zij die verliezen of gelijkspelen dan breekt de titelstrijd weer helemaal open. Arsenal oogt stabieler naar mijn mening.
Spannende strijd. Ik denk dat de team die minstens 88 punten pakt kampioen wordt.

4 april 2024 om 11:36

Hoe het ook eindigt, we hebben dit seizoen weer duidelijk stappen gezet door niet van City en Liverpool te verliezen en zelfs thuis van ze te winnen, dat is al een heel grote vooruitgang. We kunnen ons meten met die twee monsters en dat is voor mij al een bevestiging dat we de goede kant op gaan. Daarnaast is er nog genoeg ruimte voor verbetering, dus de komende jaren zien er goed uit. Als we geen kampioen worden is dat ontzettend balen, maar voor mij zeker niet het einde vd wereld.

4 april 2024 om 12:21

Ja klopt Samcro. Team blijft zich ontwikkelen. Het is balen dat je het in december het bijna weggeeft. Die thuisnederlaag tegen West Ham en uit verliezen tegen Fulham doet nog steeds pijn. Maar misschien hadden ze dat nodig om in januari zo'n reeks te zetten tot vandaag. Want je kan niet groeien als je geen pijn hebt.
In de zomer weer wat versterkingen halen en een aantal spelers die al een seizoen achter de rug hebben. Toekomst ziet er goed uit bij Arsenal gelukkig.

4 april 2024 om 12:26

In 2024 pas 4 doelpunten tegen gehad en alles gewonnen behalve BIJ City, dat zijn stats om mee thuis te komen. Maar voor de meute is het pas goed genoeg als er een prijs gepakt wordt idvv PL of CL dus tot die tijd zullen we ons moeten blijven verdedigen tegen al die minions

4 april 2024 om 14:28

Tja ik vond het fantastisch dat er zoveel punten gepakt worden tegen city en Liverpool, maar als je dan de titel verliest op basis van een thuisnederlaag tegen west ham of uit bij Fulham is dat echt ontzettend pijnlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren