Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aron Winter maakt eerste selectie als bondscoach van Suriname bekend

Laatste update:

Aron Winter heeft zijn eerste selectie bekendgemaakt als bondscoach van Suriname. De 55-jarige oefenmeester, die tijdelijk het stokje overneemt van de opgestapte Stanley Menzo, heeft een 25-koppige selectie overgehouden. De voorselectie van Natio bestond uit veertig spelers, waardoor Winter een flink aantal spelers heeft moeten teleurstellen.

Winter bereikte begin september een akkoord met de Surinaamse voetbalbond over de tijdelijke opvolging van Menzo en begon niet veel later aan aan de voorbereidingen op de komende oefenduels. De eerstvolgende tegenstander is Nicaragua op 22 september. Dat duel wordt gespeeld in het stadion van Almere City FC. Winter krijgt hulp van assistent-trainers Roberto Gödeken en Ryan Koolwijk. Voor laatstgenoemde is het stadion van de Flevolanders bekend terrein.

Veel druk zal er niet op de komende oefenwedstrijden staan, daar Suriname zich niet kwalificeerde voor aankomend WK in Qatar. Natio werd in de eerste kwalificatieronde van de CONCACAF-zone al uitgeschakeld, toen nog onder leiding van Dean Gorré. Canada eindigde als eerste in de groep en legde uiteindelijk ook beslag op een WK-ticket. Gorré werd niet veel later ontslagen, waarna Menzo het stokje overnam. Eind augustus werd bekend dat Menzo vertrok vanwege een 'lucratief aanbod uit het buitenland'.

Keepers: Warner Hahn (IFK Göteborg), Ishan Kort (Jong Sparta Rotterdam), Joey Roggeveen (clubloos)

Verdedigers: Damil Dankerlui (FC Groningen), Kelvin Leerdam ( Los Angeles Galaxy), Sean Klaiber (FC Utrecht), Myenty Abena (Slovan Bratislava), Dion Malone (Karmiotissa Pano Polemidion), Calvin Mac-Intosch (SC Cambuur), Shaquille Pinas (Hammarby IF), Ridgeciano Haps (Venezia), Kenneth Paal (Queens Park Rangers)

Middenvelders: Roland Alberg (MVV Maastricht), Roscello Vlijter (Pegia 2014), Jeamy Naana (Leo Victor), Tjaronn Chery (Maccabi Haifa), Diego Biseswar (PAOK)

Aanvallers: Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk), Leandro Kappel (Pendikspor), Jamilhio Rigters (SV Robinhood), Ivenzo Comvalius (CF Lorca Deportiva), Sheraldo Becker (1. FC Union Berlin), Jeredy Hilterman (Almere City FC), Mitchell Te Vrede (Al-Dhafra FC), Gleofilo Vlijter (Beitar Jerusalem)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leerdam, Chery en Biseswar. Die zijn nu toch ook al op leeftijd? Voor mijn gevoel zijn die al aardig lang actief in het voetbal. Veel leuke namen in de Surinaamse selectie

13 september 2022 om 10:24

34 jaar, maar al meer dan zijn halve leven terug debuteerde hij voor Feyenoord. Seizoen 2004/2005, Gullit was coach.

13 september 2022 om 10:25

Japie ik geef je deels gelijk alleen is een speler als Chery voor een land als Suriname natuurlijk een topspeler. Speelt Champions League en bij de kampioen van Israël. Bovendien heeft Suriname ongeveer 400 a 500.000 inwoners en hebben ze geen grote vijver om uit te vissen. Ze hebben nog 400.000 diaspora in Nederland maar dan moet je dus vissen uit 800.000 mensen. Chery en Becker zijn bij Suriname de beste spelers denk ik. Wel grappig dat Suriname ongeveer 4x groter is dan Nederland maar er in Nederland 30 keer meer mensen wonen.

13 september 2022 om 10:32

Het was ook geen verwijt hoor, maar misschien kwam het zo over. Leuke spelers in de selectie en daar reken ik Chery ook zeker toe. Ik vroeg me alleen af wat zijn leeftijd was. Sowieso vind ik dat in een nationaal elftal prima. Als je bij de beste spelers hoort maakt het niet uit of je 21 jaar of 34 jaar oud bent

13 september 2022 om 10:35

IJsland doet het met minder opties, Kwartfinale EK 2016 en halen het WK van 2018. Suriname heeft dus nog een lange weg te gaan, waarbij de vijver veel groter is en kwalitatief een betere opleiding genoten heeft dan recent vergelijkingsmateriaal.

13 september 2022 om 10:50

Bij IJsland viel het ook enorm goed. Echt alles zat mee en ook de fans gaven ze een extra boost. Nu zie je na dat succesvolle EK en WK dat ze enorm zijn teruggevallen. Dat waren echt de hoogtepunten van IJsland. Alleen heeft IJsland dan niet de luxe die Suriname wel heeft dat het nog diaspora ergens in een Europees land heeft wonen waar het uit kan vissen. IJsland heeft ook een veel moeilijkere kwalificatie route dan Suriname aangezien Suriname in de CONCACAF zit en er 4 landen naar het WK mogen dan zijn USA, Canada en Mexico beter maar de rest moet absoluut te doen zijn.

13 september 2022 om 11:43

Ijsland heeft Eythora Thorsdottir, maar die koos voor Nederland .

13 september 2022 om 10:30

Chery en Biseswar zijn inderdaad 34 en Leerdam 32. Sowieso spelers in elke linie die al redelijk op leeftijd zijn (30+).

Ik wist ook niet dat Alberg en Chery nog voetbalden. Leuke spelers.

13 september 2022 om 12:27

Het contract van Alberg bij MVV is sinds kort ontbonden. In het verleden zeker een leuke speler, maar heeft het in Maastricht maar zeer spaarzaam kunnen laten zien. Kwam niet fit binnen en is ook nooit meer fit geworden.

Zijn er daar geen middenvelders ofzo? Alberg, Biseswar, Chery, Vlijter zijn allemaal super aanvallend. Naana ken ik niet.

Waarom spelen ze in Almere?

13 september 2022 om 11:34

Het is een oefenduel, Amerikaanse en Afrikaanse landen spelen wel vaker oefenduels in Europa. Komt o.a doordat een grootdeel van hun spelers actief zijn in Europa en ze daardoor minder hoeven te reizen.

Hij Mitchell te Vrede? Dat is toch die oude spits van Feyenoord? Is hij Surinaams?

Suriname hoort altijd op een WK want ze brengen altijd toppers voort, alleen kiezen die meestal het verkeerde land.

De KNVB hoort eigenlijk miljoenen euro's aan de Surinaamsee bond over te dragen voor de diensten van Seedorf, Davids, Rijkaard, Kluivert, Gullit, Reiziger, Melchiot, Winter, Van Bronckhorst, Blinker, Wijnaldum, Van Dijk, Elia etc.

13 september 2022 om 12:30

Zitten toch wel wat leuke spelers tussen, die Cherry kon vroeger geweldig voetballen maar zal inmiddels behoorlijk op leeftijd zijn. Becker is de laatste tijd ook lekker op dreef zou toch mooi zijn als Suriname een keer het WK zou halen.

13 september 2022 om 13:04

Van Bronkhorst is toch van molukse en Indische afkomst?

13 september 2022 om 13:58

Waarom zou de KNVB dat in hemelsnaam doen? Ze leiden die spelers voor zichzelf en andere landen op. In jouw context zouden er aardig wat landen zijn die de KNVB zouden moeten compenseren.

Zal Sheraldo Becker zich inmiddels realiseren dat hij geen Nederlands international meer kan worden?



Een sterke selectie voor Surinaamse begrippen. Indien er nog een aantal versterkingen bij komen maken ze zeker kans om zich te kwalificeren voor het WK in 2026. Een WK met onder andere Nederland,suriname,marokko en Turkije lijkt me fantastisch.

Voor mijn gevoel heeft Haps nooit echt zijn volledige potentie eruit gehaald. Alweer 29 jaar, en onzichtbaar spelend bij een club in Serie B, die 16e staat. Zonde!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren