Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arne Slot heeft genoeg gezien en maakt plekje vrij in kleedkamer van Feyenoord

Laatste update:

Givairo Read gaat de volgende jeugdspeler worden die vast onderdeel gaat zijn van Feyenoord 1, zo meldt 1908.nl op basis van een uitgelekte foto. De zeventienjarige verdediger heeft zijn eigen plek gekregen in de kleedkamer van de Rotterdamse landskampioen. Read kreeg eerder al rugnummer 26 toegewezen, waarmee hij debuteerde in het Europa League-duel met AS Roma (1-1).

De oudere jeugdspelers bij Feyenoord krijgen op het moment dat ze tegen het Onder 21-elftal aan zitten allen een hoog rugnummer toebedeeld, op alfabetische volgorde. Zo debuteerde middenvelder Gjivai Zechiël nog met rugnummer 64, waarna hij promotie maakte naar 24. Veelbelovende talenten als Antoni Milambo en Leo Sauer maakten eerder hetzelfde mee.

Read heeft die stap overgeslagen, zo bleek tijdens zijn debuut tegen Roma. De zeventienjarige rechtsback speelde direct met nummer 26 op zijn rug. Het gaat razendsnel met de Amsterdammer, daar hij nu ook zijn eigen plek heeft gekregen in de kleedkamer van het eerste elftal van Feyenoord.

Trainer Arne Slot lijkt overtuigd te zijn van de kwaliteiten van Read, die zich de komende maanden mag bewijzen in de hoofdmacht. Het is vooralsnog onbekend of de jonge rechtspoot deel uitmaakt van de selectie voor het uitduel in Rome, al is die kans wel groot. Zondag tegen RKC Waalwijk (1-0 winst) zat Read namelijk wel bij de wedstrijdselectie van Feyenoord.

De piepjonge (2 juni 2006) Read maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van FC Volendam naar Feyenoord. Namens de Palingboeren had hij zijn debuut in de Eredivisie reeds gemaakt. In Rotterdam-Zuid begon hij eerst in het Onder 18-elftal van trainer Robin van Persie.

In augustus werd Read direct uitgeroepen tot Academy Speler van de Maand. Vervolgens liet hij ook een uitstekend indruk achter in de UEFA Youth League, waarna Slot hem uitnodigde voor het trainingskamp van Feyenoord in Marbella.

Sindsdien traint Read vast mee met de selectie van Feyenoord. Na de wedstrijd tegen Roma liet Slot zich lovend uit over zijn pupil. “Hij heeft een aantal kwaliteiten waar ik van hou. Hij is snel en niet bang om te spelen. Dat laatste is niet onbelangrijk als je plotseling De Kuip in moet.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi om te zien hoe hij geen angst had en direct zijn eigen spel begon te spelen.
De bal vragen, actie maken etc.
Benieuwd hoe ver hij kan komen, hopelijk gaat hij Nieuwkoop snel in de rangorde voorbij.
Hoewel laatst genoemde zich aardig aan het herstellen is, heeft hij niet het niveau wat we zouden moeten nastreven.

Deze jongen is een week voor de start van wk 2006 geboren, mijn god wat voel ik me oud.

21 februari 2024 om 10:56



Same. Het voelt nog als de dag van gister hoe ik toekeek hoe Nederland-Portugal volledig ontspoorde dankzij Ivanov. En ook bizar eigenlijk dat de carriere van Cristiano Ronaldo zowat ouder is dan deel van alle actieve profvoetballers nu.

Goed om te horen dat Slot vertrouwen heeft in de jeugd. Thomas Beelen wordt ook meer klaargestoomd om volgend jaar een basisspeler te worden en Sauer krijgt ook al veel kansen.

21 februari 2024 om 10:40

Milambo ook steeds meer!

21 februari 2024 om 10:43

Helemaal vergeten! Allemaal mooie voorbeelden dat Slot ook naar de jeugd(ige) spelers kijkt.

21 februari 2024 om 10:40

Nou Sauer had met de falende buitenspelers wel wat meer kansen mogen hebben hoor.
Hopelijk ziet Slot dat na RKC ook in.

21 februari 2024 om 10:49

Sauer is linksbuiten, na RKC had Ivanusec op 2 assists (bal gimenez die wonderbaarlijk van de lijn gehouden werd, bal die ueda voor leeg goal mist) en 1 goal(onderkant lat) kunnen staan. Mag hopen dat die nog even linksbuiten blijft.

21 februari 2024 om 10:55

Ja, nu begint Ivanusec te draaien, maar Sauer had de laatste maanden echt veel meer minuten moeten krijgen. Paixao bakte er echt een tijd helemaal niks van

21 februari 2024 om 10:59

Nee klopt, vind hem sowieso op rechts met een vroege voorzet beter.

Mooi om te zien. Hebben we straks in elke linie jongens wat aan de deur klopt. Achterin Reader en Beelen. Op het middenveld Milambo en Zechiel (al is hij nu langdurig geblesseerd en voorin Sauer en komt Slory eraan.

Leuk om te zien. Kan nu wennen en volgend jaar zal hij meer gaan spelen.

ik las de kop en dacht Slot vertrekt,
ruildeal met Bayern

Ik krijg een beetje een Malacia vibe bij Read. Ik ben benieuwd of hij ook zoon ontwikkeling mee maakt!

Mooi om te zien, slot is er dan alleen niet meer. Dit is het werk van de td.

Dat is goed nieuws. Altijd mooi om te zien dat er jonge spelers doorstromen. Ook al zijn Read en Beelen geen eigen jeugd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren