Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arjen Robben meldt zich met een ontroerend statement op Instagram

Laatste update:

Vorige week zette Franck Ribéry plotseling een punt achter zijn voetbalcarrière en dat deed oud-teamgenoot Arjen Robben ertoe besluiten een ontroerend bericht op zijn Instagram-account te zetten. Daarin bedankte hij de Fransman voor de fijne samenwerking bij Bayern München. De 39-jarige Ribéry speelde dit seizoen voor Salernitana, maar door een hardnekkige knieblessure besloot hij te stoppen.

Bij Bayern maakte Ribéry samen met Robben jarenlang furore. De succesvolle vleugelspelers waren een gevreesd duo dat ‘Robbéry’ werd genoemd. De Nederlander en Fransman speelden een heel decennium samen in Beieren. Robben stopte in de zomer van 2021 al met voetballen en richtte zich, na het nieuws dat Ribéry er ook mee stopte, op sociale media tot zijn oud-teamgenoot.

"Het was altijd een groot genoegen met jou op en naast het veld! Je mag echt trots zijn op alles dat jij hebt bereikt! Het was en zal altijd een eer zijn om deel uit te maken van ‘Robbery’. Geniet van de tijd met je familie en tot snel!”, zo luidde Robbens ontroerende bericht.

In Beierse dienst werd het duo zeven keer Duits landskampioen en wonnen zij de Champions League en vier DFB Pokals. Ook werden de Duitse Supercup, UEFA Super Cup en de wereldbeker voor clubteams gepakt. Ribéry begon zijn loopbaan in zijn thuisland bij Boulogne, alvorens hij de shirts van Olympique Alès, Stade Brest en FC Metz droeg. Via Galatasaray en Olympique Marseille kwam hij bij Bayern terecht. Ribéry kwam in totaal 81 keer uit voor Frankrijk, waarin hij goed was voor zestien doelpunten. Uiteindelijk verkaste hij naar Fiorentina en sloot de Fransman af bij Salernitana.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Robben wat een speler was dat zeg. Beste Nederlandse speler aller tijden. Robbery was een geweldig duo voor Bayern. Dat team van 10 jaar geleden was ontzettend goed, echt genoten van Heykens bal. Dat was tenminste in de tijd dat de Bundesliga nog iets voorstelde. Jammer hoe de tijden zijn veranderd.

24 oktober 2022 om 13:50

Serieus ben je niet hoop ik. Robben was een fantastische voetballer maar de beste allertijden bij lange na niet vriend. Cruijff van Hanegem van Basten Gullit Rijkaard Krol Sneijder van Nistelrooij Bergkamp Moulijn Lenstra om er maar een paar te noemen zijn toch echt wel veel en veel beter geweest.

24 oktober 2022 om 13:55

Alex. Veel en veel beter? Serieus ben je niet hoop ik. Robben is gewoon 1 van de beste spelers die Nederland ooit heeft voortgebracht. Zoals hij een 1 man army was in 2014, dat zie je echt vrij weinig.

24 oktober 2022 om 14:02

Alexwolf: Robben is beter dan vrijwel alle namen die je opnoemt, gozer. Alleen Cruijff sla ik hoger aan en ik zet Robben qua grootsheid op hetzelfde niveau als Van Basten. Daarna komen Gullit en Rijkaard. Dat is mijn top-5. Weinig Nederlanders hebben zo lang op zo’n hoog niveau gepresteerd en genieten international zoveel aanzien als Robben. Voor mij de meest opwindende Nederlandse voetballer ooit, met zijn dribbels, zijn versnelling, zijn goals en assists. Wat was hij meesterlijk op twee WK’s: 2010 en 2014!

24 oktober 2022 om 14:02

Cruijff en Van Basten: vooruit. Van Hanegem misschien. Maar de rest: absoluut niet. Je bent hopelijk niet serieus als je zegt dat Sneijder en Van Nistelrooij beter zijn dan Robben, die komen niet eens in de buurt.

24 oktober 2022 om 14:15

Robben zit zeker in de top 10 begrijp mij niet verkeerd maar allerbeste bij lange na niet. Zie dat ik Seedorf ben vergeten die hoort er ook zeer zeker bij maar goed als je al die namen ziet moeten wij als klein kikkerlandje eigenlijk super trots zijn met zoveel fantastische voetballers

24 oktober 2022 om 14:17

Ben het totaal niet met je eens Bergkamp Seedorf (die was ik vergeten) van Hanegem Gullit schat ik hoger in dan Robben

24 oktober 2022 om 14:19

Sneijder? Die jongen heeft 1 seizoen gepiekt en ging vrij vroeg daarna al afbouwen in Turkije. En vraag me af of je Lenstra uberhaupt hebt zien voetballen. Robben is ondanks zijn blessures meer dan 10 jaar absolute wereldniveau geweest en een van de meest begenadigde dribbelaars die er rondliep. Als Oranje in 2014 WK was geworden stond zijn prestatie gelijk aan die van Maradona in 1986. Van Basten en Cruijff staan wmb bovenaan, daarna volgen spelers als Robben, Van Hanegem en Gullit.

24 oktober 2022 om 14:19

Hahaha Sneijder, hou op man. Snap sowieso niet waarom Sneijder in dit soort rijtjes wordt genoemd. Goede speler, maar niet meer dan dat. Heeft 1 a 2 jaren krankzinnig hoog niveau voor zijn doen gehaald en daar mag die giga trots op zijn, maar dat is het ook.

Van Nistelrooij was gewoon een hele goede spits, maar Robben was veel completer en had de gave om zelf iets te forceren als het team totaal niet draaide.

Robben is gewoon 1 van de besten ooit van Nederland! En ook 1 van de besten van de afgelopen 20-25 jaren.

24 oktober 2022 om 14:27

Hakkie zowel Van Basten (3x) als Gullit hebben Ballon d'ors gewonnen. Dus hoe je bij Gullit "absoluut niet" kunt zeggen snap ik niet.

24 oktober 2022 om 14:49

@Oortap

Sterker nog, ik durf zelfs te stellen dat als Robben het fysiek van Messi of Ronaldo had gehad, hij op dezelfde hoogte als deze spelers had kunnen komen, misschien niet qua aantal doelpunten maar wel qua voetbal. Deze man was zó goed, voor een ieder die twijfelt, kijk gewoon wk 2014 maar even terug, I rest my case

24 oktober 2022 om 15:15

Van Basten en Gullit hebben Ballon d'ors gewonnen in een tijd waar alleen Europese voetballers deze prijs konden winnen. Dat is niet dezelfde prijs als hedendaags.

24 oktober 2022 om 15:28

Van Basten Gullit en Rijkaard hadden elkaar bij AC Milaan en Oranje. Als er bijvoorbeeld geen Gullit was, of Van Basten, dan waren die 3 denk ik veel minder belangrijk geweest. Robben die redde zich altijd en overal. Bij Chelsea was hij in het eerste seizoen weergaloos. Eigenlijk heb ik hem nauwelijks op een slechte wedstrijd betrapt. Ook bij Real Madrid was hij super. Bij Oranje was hij altijd belangrijk. Op het WK 2006, EK 2008, WK 2010, 2014. Daar was hij bij far de beste. Wist nog op het WK 2006 dat hij daar als jongetje meteen een goal maakte. En helemaal niet te vergeten 2004 met Davids en Stam. Robben tilde in zijn eentje het niveau naar enige hoogte. De selectie was gewoon heel mager. De oude garde was op zijn retour en de jonkies kwamen net kijken. Sneijder en Van der Vaart konden net geen impact maken, maar Robben die bleef maar gaan. Die gast danste alsof de tegenstander er niet was. Als Advocaat Robben goed had gebruikt, dan had hij zo het EK gewonnen. Het zelfde met 2010 en 2014. Robben kon Oranje WK kampioen maken en in 2014 kon hij ons bijna naar de finale loodsen, alleen Macherano hield zijn schot tegen. Zo een speler zie ik de komende 20/30 jaar niet meer voorbij komen.

24 oktober 2022 om 15:39

De teen van Casillas, de anus van Mascherano. Het zat Robben (en ons) ook nooit mee op het moment supreme.

24 oktober 2022 om 16:12

1 van de beste idd, maar Cruijff de beste Nederlandse speler ooit daar is toch geen discussie over mogelijk man. Ook al heb je hem in zijn tijd niet meegemaakt, je pa of opa zou je toch wel het een en ander over hem verteld hebben lijkt me. Clarence Seedorf is de meest succesvolle speler btw met 3 CL titels bij 3 verschillende clubs. Maar Cruijff... die mag je in het rijtje na Messi en Ronaldo in de top 10 plaatsen bij beste spelers ooit.

24 oktober 2022 om 16:16

Ik denk dat als Robben in de tijd van Cruijff had gevoetbald dat hij de legende was geweest. Als ik soms beelden terug zie uit die tijd is dat echt lachwekkend. Hoe verdedigers happen, hoe ver linies uit elkaar staan; ongelooflijk. Zelfs ik zou het toen gemaakt hebben als prof

24 oktober 2022 om 16:22

Dat valt wel mee. Uit jouw lijstje staat Robben op gelijke hoogte als Bergkamp en v. Nistelrooy. Cruijff staat daar nog in z'n eentje boven. De andere waren ook geweldig, maar je laat je wel een beetje leiden door nostalgie. Zo snel was het voetbal ook niet begin jaren 90 en jaren 80.. Robben deed zelfs in tijdens van CR7 en Messi geweldig mee.

24 oktober 2022 om 16:26

Bderonde wat een matigevergelijking. Andere tijden, andere faciliteiten, analyses, trainers etc. Zij waren toen de besten van hun generatie. Als zij de mogelijkheden van nu hadden waren zij ongetwijfeld nu ook een stuk beter geweest. Jij bent nietszeggend in deze generatie, net als ik, dan is het aannemelijk dat je dat toen ook zou zijn geweest.

24 oktober 2022 om 16:29

Yeah right, vroeger had je een zeer atletisch lichaam nodig om de spijkerharde slidings en tackles te ontwijken van de medogenloze verdedigers. Zo makkelijk was het niet maatje. Daarom vielen spelers die de techniek beheersten zoals Cruijff, Maradonna en Pele zo erg op. Die waren ongrijpbaar en behendig op de vierkante meter.

24 oktober 2022 om 16:55

Serieus ven je niet hoop ik. Crujjf Gullit en van Basten begrijp ik. maar plaats 4 is toch echt voor Robben. Zijn prestaties zijn toch niet te filmen. van de Man heeft niet eens de Champions L gewonnen.
Snap dat je hang hebt naar het verleden en dat alles toen beter was, maar Robben is geewoon top 5 aller tijden.

24 oktober 2022 om 17:03

bderonde , ik ben het met iedereen eens, dat Robben een van de beste Nederlandse voetballers ooit is. Maar als je zegt dat hij in de tijd van Cruijff ook een legende zou zijn geworden, dan denk ik dat je de plank volledig mis slaat. In die tijd , was hij nooit langer fit geweest dan 1 of 2 wedstrijden. De spelers worden tegenwoordig beter beschermd door de regels en scheidsrechters.

Ik meng me nu ook even in de andere discussie, Cruijff is van een andere orde, maar als Robben zijn fysiek beter was geweest, dus niet zo blessure gevoelig, dan was de kans groot dat hij ook in die orde van grootte terecht zou zijn gekomen. Hij zit wel in de categorie net onder Cruijff/pele/di Stefano/beckenbauer/maradona.
Er zijn nog een paar namen die daar bij horen, volgens de kenners en ik denk dat we Messi en C. Ronaldo daar ook bij kunnen zetten.

En eigenlijk is dit geen discussie en dus wens ik jullie allemaal alvast fijne feestdagen en een zalig uiteinde…

24 oktober 2022 om 17:33

Wie de beste Nederlandse speler ooit was op volgorde van beste naar iets minder is eigenlijk onmogelijk te bepalen omdat ze niet in dezelfde tijd gespeeld hebben.
Dat gaat van Wilkes naar Lenstra, Cruyff en van Hanegem, van Basten, Gullit, Rijkaard, Koeman naar Bergkamp, Seedorf en Robben en Sneijder etc. Dat is gewoon niet te vergelijken allemaal ook heel andere type spelers.
Ik denk dat Cruijff de beste Nederlandse spelers ooit was en daarna Van Basten maar wie dan de beste was ik durf het niet te zeggen.

24 oktober 2022 om 18:57

@bderonde in die tijd had Robben weinig gespeeld omdat hij telkens geblesseerd zou zijn. Toen werd er echt harder en vooral gemener gespeeld dan tegenwoordig

24 oktober 2022 om 20:03

@Joaquim77
Je bent weer in de war met betrekking tot menig en feiten. Jij “vindt” Robben beter dan vrijwel alle namen die AlexWolf opnoemt. Dat jij dat vindt, betekent niet dat hij ook daadwerkelijk beter was.

24 oktober 2022 om 20:33

@ajaja precies dit dus heeft waarschijnlijk ook met leeftijd te maken. En ja Robben heeft een prachtige carrière gehad en was zeker een fantastische voetballer maar ook hij heeft een slechte periode gehad bv bij Real Madrid. Geeft allemaal niks mannen feit blijft dat hij een geweldige voetballer was.

24 oktober 2022 om 23:11

@lionpa: Seedorf heeft 4 CL titels. Met 3 clubs, maar wel 4 titels.

24 oktober 2022 om 13:51

Robben was geweldig hoor, maar beste Nederlander voetballer aller tijden?? Dat zullen er maar weinig met je eens zijn gok ik.

24 oktober 2022 om 13:56

Voor mij persoonlijk wel. Andere grootheden heb ik niet meegemaakt, dus kan ik niet over oordelen. Kan ook Cruijff gaan roepen, maar die heb ik nooit zien voetballen dus dat zou nergens op slaan.

24 oktober 2022 om 14:03

Ik heb Cruijff ook nooit zien spelen, maar heb er wel genoeg van gezien om te weten dat hij echt wel een paar niveaus boven Arjen Robben stond. Beetje vreemde opmerking. Mocht je trouwens Bergkamp of Van Nistelrooy hebben zien spelen, dan kun je hen ook boven Robben zetten.

24 oktober 2022 om 14:14

Silverfront. 'beetje vreemde opmerking'. Waarom? Ik heb cruijff toch niet zien voetballen? Kan youtube gaan raadplegen, maar dan heb ik toch nog steeds niet de gehele context van de voetballer?

24 oktober 2022 om 14:21

@Ducktaildo; wel met je eens. Ik kan ook Cruijff na-apen, maar ken die hele vent niet qua persoon en voetballer.

24 oktober 2022 om 14:50

De beste van de afgelopen 25 jaar, zeker. Daarvoor was inderdaad Van Basten Gullit etc, die komt hij niet voorbij. Maar de afgelopen 25 is er geen betere Nederlander geweest

24 oktober 2022 om 14:56

Als Robben wat meer overzicht had gehad had hij dat misschien kunnen worden want was natuurlijk waanzinnig aan de bal. Maar voetbalde 9 van de 10 keer met oogkleppen op en ging veel te veel voor eigen succes. Daardoor was ik nooit echt super fan van hem maar natuurlijk wel 1 van de beste Nederlandse spelers ooit. Al sla ik Cruyff, van Basten en Gullit zeker hoger aan.

24 oktober 2022 om 15:00

@silverfront - Totaal andere tijden. Dat kun je onmogelijk met elkaar vergelijken. Verder vind ik het sowieso altijd lastig om spelers met verschillende stijlen en posities met elkaar te vergelijken. Wat we in ieder geval wel kunnen stellen, is dat Robben de beste Nederlandse speler van de afgelopen 20 jaar is, waarschijnlijk met een afstand. Geen speler had zo'n belangrijke impact op het nationale elftal en er zijn er maar weinig die zich enigszins kon meten met Messi en Ronaldo in hun piekjaren. Robben was er daar 1 van. Daar waar een aantal van zijn leeftijdsgenoten hooguit twee jaar hebben gepiekt, deed Robben dat jarenlang. Bovendien had hij een betere mentaliteit dan veel van de sterren bij elkaar. Zonder blessures had hij misschien met een beetje geluk de Ballon d'or kunnen winnen, maar dan ben ik aan het gissen.

24 oktober 2022 om 15:01

Snap dit soort discussies nooit zo goed. We hebben drie WK finales gehaald en een EK gewonnen. Meerdere keren halve finales gehaald op zowel Wk's als Ek's. Ik denk dat we over het algemeen best wel trots kunnen zijn op ons Oranje. Door de jaren heen hebben zoveel grote spelers voor het Nederlands Elftal gespeeld. De ene keer waren het Lenstra en Moulijn, daarna Cruyff, Neeskens, van Hanegem en Rensenbrink, later Gullit, Rijkaard, van Basten en Koeman, in de jaren 90 Bergkamp, Kluivert, Davids, van der Sar en in de laatste decennia Robben, Sneijder, van Persie en van Nistelrooij. Wie dan de beste is van allemaal is om het even, maar de impact was het grootste bij het totaalvoetbal in 1974 dus waarschijnlijk Cruyff. Laten we vooral trots zijn op al deze spelers in plaats van zinloze discussies te voeren over die dan beter was dan een ander.

24 oktober 2022 om 15:52

Zo vreemd vind ik die opmerking van Ducktaildo niet hoor. Misschien een extreem voorbeeld, maar als ik later een zoon of dochter heb en ik laat een complicatie zien van Giroud’s mooiste doelpunten, zal hij of zij ook denken dat Giroud de beste voetballer is die de wereld gekend heeft. Daarom vind ik het lastig om een voetballer te beoordelen op basis van Youtube beelden.

24 oktober 2022 om 16:36

Je kinderen zullen dan toch wel slim genoeg zijn om beelden of info op te zoeken zodat zij zelf kunnen oordelen toch? En het lijkt me sterk dat ze dat geloven, Giroud is niet echt een speler wat met gouden letters in de geschiedenisboeken staat. 😁

24 oktober 2022 om 18:55

Cruijff, oh die voetbalde in de tijd dat voetbal een part-time job was? Schei toch uit met die sentiment. Hedendaagse voetballers zijn zo veel beter. Robben staat boven Cruijff en van Hanegem, net zoals Seedorf, Bergkamp bijvoorbeeld.

24 oktober 2022 om 20:52

Met andere woorden, indien cruijff dezelfde mogelijkheden had die men hedendaags heeft, dan was hij nog beter geweest. Het is voor mij heel simpel; 1. Cruijff 2. van basten (zonder blessures was dit vermoedelijk 1). Dan een hele tijd niets, vervolgens kom je in op robben seedorf, bergkamp.

24 oktober 2022 om 21:08

@musi dat weet je niet dus moet je hem beoordelen op wat hij liet zien tegen amateurs. Op basis daarvan, staan hedendaagse voetballers boven de legendes van toen

24 oktober 2022 om 13:51

Heynckes was echt een geweldige coach toen. Flick was de enige eigenlijk die in de buurt kwam van zijn prestaties bij Bayern

24 oktober 2022 om 13:54

Robben is wat mij betreft wel 1 van de meeste ondergewaarde spelers, of misschien moet ik zeggen dat ik hem onderwaardeer. Ook doordat ik zijn jonge jaren niet bewust heb mogen meemaken. Zoals de wissel van Advocaat was dat toen?
Geweldenaar die helaas te veel blessures heeft gehad, had hem een mooier afscheid bij de FC gegund.

24 oktober 2022 om 14:01



sneijder? ik vond robben echt wel een stuk beter hoor, alleen jammer dat hij zoveel geblesseerd was anders had hij echt nog wel een paar andere namen van je lijst geschrapt en dan neem ik niet eens mee dat als je vaker speelt je ook nog een nóg beter wordt. edit: sorry reactie op verkeerde

24 oktober 2022 om 14:58

Ik geloof niet dat we Robben onder waarderen. Wie zien hem terecht als een van de beste Nederlandse voetballers van de afgelopen 20 jaar.

Als er een voetballer is die we over die periode onder waarderen in Nederland dan is het Seedorf. Ik denk dat die buiten Nederland groter is dan binnen Nederland maar hij is de meest sucesvolle Nederlandse club voetballer ooit. Was bij zijn clubs, toch niet de minste, ook gewoon een van de dragende spelers.

24 oktober 2022 om 15:36

Wat mij betreft kun je Robben, los van Messi en CR7, in het rijtje zetten beste voetballers van zijn tijd. Wij Nederlanders beoordelen Robben alleen op zijn periode bij het Nederlands Elftal. Wat jij terecht aangeeft, Seedorf is groter in het buitenland dan in Nederland. Ondanks de populariteit van Robben, denk ik echt dat zowel Robben als Seedorf in het buitenland veel groter zijn.

24 oktober 2022 om 16:45

Robben is in Nederland echt totaal niet ondergewaardeerd. Ik zou eerder overgewaardeerd zeggen. Waarschijnlijk omdat het zo'n lekkere nuchtere Nederlandse jongen is en dat zien we graag.

24 oktober 2022 om 20:53

Robben was ook beter dan sneijder. Sterker van der vaart was een betere speler, dan wesley.

25 oktober 2022 om 14:59

Rafael vd Vaart was al vrij snel op leeftijd. Begon echter wel als echte jonge jongen erg goed, Ajax HSV Spurs, heeft het overal geweldig gedaan.

24 oktober 2022 om 13:57

Ik ben Robben fan maar beste aller tijden? Je vergeet cruijff, van basten.
Nu ben ik wel van mening dat Robben best de ballon d'or had kunnen winnen als Messi & Ronaldo er niet waren geweest maar ach.. het is een geweldige voetballer en van ZIJN tijd de beste Nederlandse voetballer.

24 oktober 2022 om 14:18

Hoezo stelt het nu niks meer voor dan?

24 oktober 2022 om 14:38

Wat blijft hangen van robben is dat hij zo verdomd blessure gevoelig was en dat hij de kans op onze wk titel niet heeft binnengeschoten, de rensenbrink van dit millenium.

24 oktober 2022 om 14:52

Robben was de beste in op de bank of thuis zitten n.a.v. al zijn blessures. Dus er zit in je verhaal een kern van waarheid ja.

24 oktober 2022 om 15:01

En wat draag jij bij aan de maatschappij?

24 oktober 2022 om 14:53

Misschien wel de beste Nederlandse voetballer van de afgelopen 20 jaar.
Maar met de beste ooit doe je een aantal grootheden toch te kort.
Cruijf, van Basten, Gullit waren in hun tijd de beste spelers ter wereld.
En dan heb je daar achter een aantal namen naast als van Hanegem, Seedorf, Koeman, Bergkamp e.d. daar hoort Robben ook bij.

24 oktober 2022 om 16:33

Ja logisch toch dat hij dit zegt. Jij bent 42 en hij 21. Hij heeft al die gasten die jij benoemd nooit meegemaakt.

24 oktober 2022 om 16:32

Voor mij ook Psvchelseaboy! Maar dat zal wel door onze leeftijd komen Al die oudjes die hierboven worden genoemt heb ik niet meegemaakt en op youtube ziet iedereen er goed uit.

Een ander mooi duo (van korte duur) was Dinho en Messi, maar Robbéry was toch wel m'n favoriet en een duo dat het lang heeft volgehouden. De blessures maakte een einde aan het sprookje, maar dit was toch een lange tijd genieten van twee wereldtoppers.

Is toch mooi dit. Heerlijk duo was dit bij Bayern destijds zeg! En mooi dat Arjan nog even de tijd neemt om wat mooie woorden te schrijven voor zijn oude kameraad!

Veel te weinig bij stilgestaan eigenlijk, hoe goed Ribery en Robben samen of apart van elkaar waren. Zoveel dreiging, rendement, scorend vermogen etc. etc. Ik zou graag weer een speler van het kaliber Robben in Oranje zien. Wat mis ik die tijd!

Als telt niet in voetbal maar ik doe het toch even. Stel je voor dat Casillas zijn teen er net niet tegen aan had gekregen, was Robben direct nr. 2 achter Cruijff geworden en Sneijder hoog in de top 10.

Nu in voetbal enkel de winst telt, schaar ik Robben toch nog wel nr. 3 achter Cruijff en van Basten, daarachter Gullit. Jarenlang zo bepalend geweest, in zijn eentje Oranje naar de 3e plaats geleidt met zijn solo´s. Zelden heeft Nederland zo op het puntje van hun stoel gezeten zodra hij in 2014 alleen al maar aan de bal kwam. Ik heb dat nog nooit zo ervaren. Bergkamp was in dat opzicht veel te wisselend.

Zowel op de eindronden én Europees verband zo bepalend geweest, waarbij vooral de WK´s zwaar wegen. Dit hebben v Basten en Gullit niet laten zien.

24 oktober 2022 om 15:37

Ik vind dat van Hanegem wat ondergewaardeerd wordt, dat scheelde niet heel veel met Cruijff. Is heel lang heel goed geweest.

De generatie van Basten, Gullit was magisch, maar relatief van korte duur als je dat vergelijkt met een Robben. Beiden durf ik te zeggen qua talent en piek beter zijn dan Robben, maar over de gehele loopbaan gezien heeft Robben meer gepresteerd.

Bergkamp was qua voetbal ook beter, lange loopbaan gehad, maar voor een man met zijn talent te weinig hoogtepunten, kwam ook door z'n vliegangst (no pun). Qua talent iets beter, maar qua loopbaan zeker niet.

Robben stond er altijd op eindrondes dat geeft hem wel een streepje voor. Cruijff en van Basten hebben ook een soort van heldenstatus. Ik durf wel te zeggen als Robben niet zoveel geblesseerd was geweest en die ene goal wel had gescoord. Dan had die ook de heldenstatus. Nu ook maar net iets minder dan de andere twee.

24 oktober 2022 om 20:20

Tja... wat is talent? Robben had een veel betere dribbel en schot als Bergkamp. Bergkamp zag dingen die robben en vele andere niet zagen. Dat was dan beeldschoon. Maar Bergkamp speelde op het wk 98 en ek 2000 een goed toernooi. Robben nam oranje vanaf 2004/2006 gewoon echt bij de hand. 2008 uitgeschakeld mede door ontbreken van Robben tegen Rusland en wk's van 2010 en 2014 spreken voor zich. In oranje en bij Bayern was hij constant een plaag voor de tegenstander

24 oktober 2022 om 20:57

V basten moest gedwongen al op zijn 28ste al stoppen (daarvoor speelde hij eigenlijk al niet echt meer). Zonder blessures had hij vermoedelijk nog 6/7 keer de gouden bal gewonnen. Zo goed was hij.

24 oktober 2022 om 16:46

Een echte topspeler had zo'n kans gewoon afgemaakt natuurlijk.

Over dit Duo praatten ze over 50 jaar nog.. zowel door de prestaties van Bayern als door de lange periode die ze samen speelden. Ze waren spelbepalend bij Bayern voor een decennium. Net zo goed als het Real van Ronaldo en Barca van Messi was het helaas vaak niet. Maar dit duo was toch verschrikkelijk om tegen te spelen voor elke verdediger.

Zaterdag bij het afscheid geweest!
Ribery ben ik eigenlijk pas beter gaan volgen in Italie en op die leeftijd zag je nog steeds zulke mooie lichaam schijnbewegingen.

Nostalgische tijden, mooi duo.

Robben is de beste one trick pony die ooit heeft bestaan. Absolute legend!

Mensen die Robben boven Van Basten en Gullit plaatsen en enkel JC of Robben van het niveau van Basten en Gullit zetten , hebben geloof ik Marco van Basten en Ruud Gullit nooit echt zien voetballen, anders kan ik het totaal niet plaatsen.
Marco Van Basten was ook veel geblesseerd en die moest op zijn 28ste stoppen. en dan nog wordt hij gezien als 1 van de beste ooit. Als Robben tot zijn 28ste zou gaan voetballen, zou hij na world cup 2010 moeten stoppen. Zou robben dan nog steeds als 1 van de betere voetballers gezien worden. Ik denk het niet.

Arjen Robben was na Rob Rensenbrink te beste buitenspeler van Oranje ooit. een wereldspeler, maar om boven Van Basten en Gullit te plaatsen gaat me echt te ver.

Als Robben niet zoveel geblesseerd zou zijn geweest had ie wellicht net zo goed als Cruyff kunnen worden… Toen hij nog wat jonger was maakte hij veel schwalbes en was hij super irritant, desondanks heeft ie een prachtige carrière gehad… helaas geen gouden bal, hij heeft de pech gehad dat hij in het tijdperk Messi/Ronaldo actief was…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren