Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanhoudend blessureleed noopt Franck Ribéry (39) tot beëindigen carrière

Laatste update:

Franck Ribéry staat op het punt om zijn afscheid als voetballer aan te kondigen, melden Sky Italia en L'Équipe. De 39-jarige Fransman heeft nog een contract tot volgend jaar zomer bij het Italiaanse Salernitana, maar laat dit ontbinden vanwege aanhoudend blessureleed. Vermoedelijk is er voor Ribéry, die zijn meest succesvolle tijd kende bij Bayern München en bijna alles won op clubniveau, wel een andere functie weggelegd bij Salernitana.

Ribéry kwam vorig jaar zomer over van Fiorentina, maar bleef kampen met knieproblemen. Waar hij vorig jaar tot 23 competitiewedstrijden kwam, waarvan zestien als basisspeler, kwam hij dit seizoen tot dusver slechts één keer in actie. De laatste keer dat hij speelminuten maakte was op 14 augustus in de met 0-1 verloren competitiewedstrijd tegen AS Roma. De problemen aan zijn knie hebben hem nu doen besluiten om vroegtijdig een punt te zetten achter zijn carrière, melden bovengenoemde media. Het contract van Ribéry liep nog door tot medio 2023.

De Fransman begon zijn loopbaan in zijn thuisland bij Boulogne, alvorens hij de shirts van Olympique Alès, Stade Brest en FC Metz droeg. Via Galatasaray en Olympique Marseille beleefde hij de beste fase uit zijn carrière bij Bayern, waar hij nagenoeg alles won wat er te winnen viel. Met de Duitse recordkampioen schreef hij in 2013 de Champions League op zijn naam. In datzelfde jaar won Bayern de landstitel, de Europese Super Cup, de wereldbeker voor clubteams en het bekertoernooi. Als bekroning werd Ribéry in Frankrijk uitgeroepen tot Frans voetballer van het jaar.

Namens de Franse nationale ploeg nam Ribéry deel aan het EK 2012 in Polen en Oekraïne, waar de ploeg van toenmalig bondscoach Laurent Blanc in de kwartfinales met 2–0 werd uitgeschakeld door titelverdediger Spanje. Voor het WK in 2014 zegde hij noodgedwongen af vanwege een slepende rugblessure. Een maand later maakte Ribéry bekend te zullen stoppen als international. In totaal kwam hij 81 keer uit voor de nationale ploeg, waarin hij goed was voor zestien doelpunten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Robbery is dan echt gestopt. Genoten van de beste man , wat een speler in zijn top tijd.

Pfoh wat heb ik van hem en Robben genoten de jaren bij Bayern München. 1 van de sterkste duo's op de flanken die ik in mijn leven heb gezien. Zoveel invloed op de resultaten van Bayern in die jaren.

Jammer dat het moet eindigen met blessures en niet op het veld.

Was een mooi duo met Robben bij Bayern. Wat een plaag voor elke tegenstander zeg.

7 oktober 2022 om 11:36

Als je tot je 39ste door voetbalt als buitenspeler (veel explosiviteit), dan heb je het erg knap gedaan. Zit er dan ook een beetje aan te komen. Sommige voetballers stoppen pas als ze echt niet meer door kunnen.

7 oktober 2022 om 13:24

Dat is zeker waar! Maar ik vind het altijd zo jammer als spelers stoppen in de lappenmand om i.p.v. op het veld.

Snap het uiteraard wel. Maar zonde als een carrière zo eindigt.

Wow wat gaat de tijd snel zeg. Hij kwam naar Galatasaray als de bonus van Anelka die naar Fenerbahce ging. Binnen een half jaar kreeg Gala bestuur het voor elkaar om hem 3 maanden niet te betalen, waardoor hij gratis naar Marseille ging. Pff we worden oud.

Ribery, altijd dreigen maar zelden bijten. De man had enorm veel snelheid en wilskracht, maar zijn rendement vond ik vrij laag, zeker bij de Franse ploeg. Robben de veel betere van de twee.

7 oktober 2022 om 12:22

Je snapt echt geen snars van voetbal als je dat durft te beweren. Je kan Robben beter vinden, maar dat hoeft niet gelijk te staan aan het soort onzin als 'altijd dreigen maar zelden bijten'. Ribery was een streling voor het oog met zijn voetballende kwaliteiten, echt een topper geweest en Bayern naar een hoger niveau geholpen. Vergeet dat niet.

7 oktober 2022 om 12:30

Ben het met je eens dat Joaquin77 Ribery te weinig eer geeft op deze manier maar zijn cijfers waren niet bepaald overdonderend. Als je kijkt naar de goals en assist van Robben bij Chelsea, Real Madrid maar vooral Bayern dan is dat echt wel meer indrukwekkend dan de cijfers van Ribery bij Marseille en vooral Bayern (om eerlijk te vergelijken).

Maar laten we voorop stellen dat het geen wedstrijdje Robben vs. Ribery is. Mogen best vergelijken maar beide waren natuurlijk geweldig om naar te kijken. Denk dat bijna elke club toch een Ribery en Robben op de flanken zou willen?!

7 oktober 2022 om 13:16

Absoluut, jmaassen. Het vergelijken komt me de strot uit ze waren allebei zo fantastisch bij Bayern, ze vonden elkaar blindelings. Mooie tijden waren dat voor het voetbal.

7 oktober 2022 om 18:55

Robben was een beter individu, maar Ribéry was dragender geweest bij Bayern als assistenkoning en publiekslieveling. Bij de Franse ploeg was het moeilijker doordat hij in de clinch zat met alles wat Frans is.

Heerlijke speler op het veld. Wat was Bayern toen goed zeg. Heerlijk elftal.

Een legende deze man. Het artikel suggereert dat hij alleen aan het ek 2012 heeft meegedaan. Maar in 2006 (een van de beste spelers van het toernooi) 2008 en 2010 deed hij ook mee.

Wauw die gast is nog lang doorgegaan, zeker voor een buitenspeler. Moet eerlijk bekennen dat ik niet eens wist dat hij nog steeds actief was. Serie A ook nog, tuurlijk is Salernitana geen hoogvlieger, maar toch. Geweldig duo op de flanken met Robben destijds, een genot om naar te kijken. Nu verdiend van zijn pensioen genieten.

7 oktober 2022 om 13:31

Geen hoogvlieger.
Maar wel met fc utrecht de mooiste club op aarde!

7 oktober 2022 om 14:13

Haha..mooie reactie

Wat was Ribery een geweldige voetballer. Toen ik hem bij Galatasaray zag spelen en in zijn beginperiode bij Marseille dacht ik echt niet dat hij het ging redden door de verkeerde mentaliteit. Man wat heeft hij mijn ongelijk bewezen.

7 oktober 2022 om 15:39

Welke verkeerde mentaliteit? Dat hij een geldwolf was?

Definitief het einde van Robbery dus. Tja deze man was ook geweldig aan de linkerkant zeg. Bayern had 2 waanzinnige vleugelspelers. In zijn prime was die ook niet te stoppen.

Ribery legende, samen met Schweinsteiger toch wel de 2 voetballers waarvan ik het meest heb genoten sinds ik supporter ben van Bayern. De flair waarmee hij speelde, hoe makkelijk hij voetballers passeerde was geweldig. En tot de dag van vandaag staat hij samen met Sneijder in een mooi rijtje bestolen gouden ballen. Toch meer genoten van Ribery dan Robben.

End of an era. Geniet van je pensioen held!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren