Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

André Krul (33) verrast na avonturen met terugkeer bij Jong AZ

Laatste update:

AZ heeft zich donderdag verzekerd van de diensten van André Krul. De inmiddels 33-jarige doelman trainde al enige tijd mee met het beloftenelftal van de Alkmaarse club en de proefperiode heeft geresulteerd in een éénjarig contract. Krul zal 'in de eerste plaats een mentorrol vertolken op het trainingsveld', zo valt te lezen op de website van AZ.

Krul was laatstelijk actief voor Alemannia Aachen in Duitsland. De kersverse aanwinst maakte in het verleden enige jaren deel uit van de jeugdopleiding van AZ, al bleef een definitieve doorbraak in de hoofdmacht uit. ”Precies twintig jaar geleden kwam ik vanuit GSV bij AZ terecht, waar Nick van Aart mijn keeperstrainer was. Dat was een droom die uitkwam en wat dat betreft heeft deze terugkeer ook een sentimentele lading”, zo laat Krul na het tekenen van de contracten weten op de clubsite.

”Ik ga een mentorrol vertolken voor de jongere gasten en met name de keepers, onder meer op het gebied van professionaliteit en het leven als topsporter”, verduidelijkt Krul zijn rol binnen het keepersgilde van AZ. ”Ik ben daarnaast fanatiek genoeg om mezelf als keeper te willen blijven ontwikkelen en geef elke dag de volle honderd procent. Dat weet AZ en daarin ziet de club voor mij een mooie voorbeeldfunctie weggelegd.” Krul kwam eerder in Nederland ook uit voor FC Utrecht, Telstar, Sparta Rotterdam AGOVV Apeldoorn, FC Groningen, SC Cambuur en SV Spakenburg. In het buitenland speelde hij in onder meer Malta. Colombia, Puerto Rico, Japan en Australië.

”André kan op het trainingsveld zijn ervaringen delen met onze jonge keepers en spelers”, verklaart hoofd opleidingen Paul Brandenburg. ”Hij is een topprof met een enorme drive om iedere dag beter te worden en gaat het trainen bij Jong AZ combineren met het ondersteunen van onze keeperstrainers bij jeugdteams. Wij geven hem zo de ruimte zich ook binnen het trainersvak te ontwikkelen.” Krul kan eventueel namens Jong AZ uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie, want voor de duels met Jong PSV, Jong FC Utrecht en Jong Ajax geldt geen leeftijdslimiet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft deze keeper niet heel veel met Ajax meegetraint afgelopen jaren

10 september 2020 om 18:16

Klopt ja, tussen z’n prachtige voetbalreizen door was hij weleens invaldoelman op de training van Ajax.

Hij wil zichzelf als keeper blijven ontwikkelen. Daarom teken je bij Jong Az waar je de meeste wedstrijden niet eens mee mag doen omdat je te oud bent. Ook bijzonder dat clubhopper Andre Krul die nooit ergens voor een langere periode in de basis stond en niet verder is gekomen dan het hoogste niveau in Colombia spelers iets over professionaliteit en het leven als topsporter moet gaan bij brengen. Kon je daar geen clubicoon die wel wat bereikt heeft voor vinden?

10 september 2020 om 19:46

Sergio Romero wilde nog niet en Eddy Treijtel vond zich te oud.

10 september 2020 om 20:29

Ik maak niet uit de tekst op dat meneer Krul alleen met de keepers bezig gaat. Dan had een andere clubicoon niet zijnde keeper vast bereid geweest deze rol op zich te nemen.

Wat een carriere heeft deze man gehad, ondanks dat hij vaak tweede of zelfs derde keus was. Hij heeft in Malta, België, Colombia, Puerto Rico, Japan, Australië en Duitsland gevoetbald. En dat voor een keeper die duidelijk tekort komt voor het hoogste niveau. Wat hij toevoegt aan Jong AZ is voor de rest inderdaad niet duidelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren