Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alonso prefereert Bayern om 1 reden boven Liverpool en voert al gesprekken

Laatste update:

Xabi Alonso heeft de eerste gesprekken met Bayern München gevoerd, zo weet de Duitse tak van Sky Sport te melden. Volgens het medium is Alonso de ideale kandidaat voor het trainerschap van der Rekordmeister.

Wil Bayern Alonso komende zomer inlijven, dan zal de club 15 tot 25 miljoen euro moeten betalen aan Bayer Leverkusen. De afkoopclausule van 15 miljoen euro in zijn contract gaat pas in vanaf medio 2025.

Bayern heeft er vertrouwen in dat de Spaanse oefenmeester volgend seizoen in München aan het roer staat. De club heeft het gevoel dat hij liever in Duitsland blijft, dan dat hij naar Liverpool vertrekt.

Bij Liverpool valt er nu eenmaal meer te verliezen dan bij Bayern, zo redeneert Florian Plettenberg, journalist bij Sky. De vertrekkende Jürgen Klopp heeft de lat heel erg hoog gelegd, daar Bayern momenteel juist in zak en as verkeert. Om die reden zou Alonso liever bij Bayern aan de slag gaan.

Alonso doet het momenteel meer dan goed bij Bayer Leverkusen. De in Toledo geboren coach staat bovenaan in de Bundesliga en heeft nog geen duel verloren dit seizoen.

De 42-jarige trainer was ook als speler actief voor de Duitse recordkampioen. Hij droeg drie seizoenen lang het shirt van Bayern en sloot zijn carrière daar af.

Alonso is dus de gedroomde opvolger van Thomas Tuchel. De Duitse coach vertrekt na dit seizoen bij Bayern. In de competitie staat de club tweede en in de Champions League zit de club midden in een tweeluik met Lazio. Het duel in Rome ging met 1-0 verloren. Dinsdagavond staan de ploegen tegenover elkaar in de Allianz Arena.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aldus de spreekpop van Bayern. Opzichtige laatste poging om Leverkusen uit hun ritme te halen.

5 maart 2024 om 11:56

Wel eens ja, echt een fan met een pen dit.

Toch is het maar een vervelende competitie die Bundesliga. Bayern doet het een jaar slecht mede door de trainer en jawel hoor ze halen wederom de trainer van hun grootste concurrent in die periode net zoals ze dat met bijvoorbeeld nagelsman deden. Steek je erbovenuit in de Bundesliga dan kan je ervan uitgaan dat Bayern je vroeg of laat een kopje kleiner maakt door je belangrijkste pilaren (coach of spelers) weg te kopen.

5 maart 2024 om 10:28

Snap op zich wat je zegt, maar zo werkt dat in principe overal, toch?

5 maart 2024 om 10:34

Niet zoals in de Bundesliga, omdat Bayern ver boven iedereen staat. Misschien alleen in Frankrijk met PSG. Zie jij bijvoorbeeld een Klopp naar City of United gaan? Of de coach van Barcelona naar Real of andersom? Of de switch tussen de Nederlandse top 3. Bij Bayern is dit qua spelers iets wat elk seizoen voorkomt.

5 maart 2024 om 10:50

Besiktas-7, verschil is dat Bayern alleenheerser is in Duitsland. 1 goed jaar van Leverkusen verandert daar niks aan. Die hebben geen concurrent zoals city en Liverpool. Of de top 3 in Nederland.

5 maart 2024 om 11:00

Mwoah, het kan overal zo werken, maar het gebeurt echt niet in alle competities. In de ED zie je het ook vrijwel nooit op die manier gebeuren, daar worden vooral talenten uit lagere regionen weggekocht (een Ajax dat bij een plaats 7-8 club een goed presterende spits wegkoopt bijvoorbeeld), of dat trainers via een omweg (vaak buitenland) bij een concurrent terecht komen (bosz, Lang). En ja, soms gebeurt het inderdaad wel (berghuis), maar ik heb niet de indruk dat het vaak gebeurt. Bij Bayern lijkt het eerder op een strategie om concurrentie weg te kopen.

5 maart 2024 om 11:05

Dat is precies wat RomBomCu en Besiktas-7 proberen te zeggen.

Bayern is alleenheerser en iedereen die ze even voorbij streeft, wordt meteen kleiner gemaakt door hun belangrijkste pilaren weg te kapen. Wat volledig hun recht is.

Alleen maakt het er een minder interessante competitie door.

5 maart 2024 om 11:09

Nou niet op het niveau hoe het bij Bayern gaat. Daar kan je bijna elk jaar wel een transfer aanwijzen waarbij ze een sterk speler van een directe concurrent wegkopen. In andere competities is dit bijna ondenkbaar. Dat bijvoorbeeld PSV nu aankomende zomer Gimenez zou kopen van Feyenoord, of dat Liverpool aankomende zomer Guardiola of Arteta als trainer aantrekt, of dat Barcelona vinicius junior aantrekt. In andere competities heb je altijd wel minimaal 2 clubs die qua grote en kapitaal redelijk bij elkaar in de buurt kunnen komen. In de Bundesliga staat Bayern zo kilometers op voorsprong dat ze in principe van elke andere club de sterspeler kunnen kopen elk seizoen en dit ook heel vaak doen. In andere competities zie je wel vaker dat zo een transfer tussen de topclubs alleen gaat in hele speciale omstandigheden (clausules, wisselspelers, etc.)

5 maart 2024 om 10:30

Dit is normaal in het bedrijfsleven. Snap de problemen nooit. Het machtigste bedrijf kent de beste werknemers want zij betalen het meest en het is het meest prestigieuze. Voetbal werkt niets anders. Andere clubs moeten alles maar op de rit krijgen zodat ze kunnen concurreren. Qua historie en achterban kunnen Dortmund, Schalke, HSV et cetera allemaal op het hoogste niveau acteren. Die laatste twee hebben dat ontzettend nagelaten door slecht bestuur.

5 maart 2024 om 11:00

Het is allemaal heel logisch. Maar dat maakt het nog niet leuk.

5 maart 2024 om 11:04

Welkom in de grote mensen wereld. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn ...

5 maart 2024 om 11:50

Wat is dit voor reactie dan? Ook in de grote mensenwereld is een monopolist niet leuk voor de concurrentie. Als dan het bedrijf ook nog in de sportindustrie zit krijg je een saaie competitie.

Dat gold ook voor de serie A toen Inter en Milan op hun gat lagen.

5 maart 2024 om 10:39

Op zich logisch. Bij Bayern weet je dat je altijd meedoet voor de titel en CL. Plus je hebt gewoon veel meer middelen en een goede organisatie

5 maart 2024 om 10:40

@RomBomCu Ja en wat er overblijft wordt door de Engelse (top)clubs uitgekocht. Dat is al decennia het geval. Deze klaagzang is dus lood om oud ijzer. Komt bij dat bij B L blijven voor Alonso de minste optie is omdat hij domweg niet beter kan presteren daar.

5 maart 2024 om 11:57

Milan deed dit in de jaren 90 op internationaal niveau.
Met een papin van Marseille, savicevic van zvezda, kluivert etc van Ajax

5 maart 2024 om 12:17

Zelfs in de serie a gebeurt het niet, alhoewel Juventus dit wel vaker heeft gedaan zoals met Higuain in 2016 en Chiesa en Vlahovic de 2 sterkhouders van Fiorentina weghaalde daar.En Inter die Hakan en Cuardrado haalde maar en Zielinski maar deze zijn alle 3 transfervrij.Maar ik hoop dat Alonso stiekem nog voor Liverpool kiest omdat ik Bayern nog wel even geen titels gun net als Juve die ook een tijd alleen heerste.

5 maart 2024 om 18:18

City kocht ook jarenlang topspelers bij Arsenal weg met o.a. Nasri, Adebayor, Clichy, Sagna etc. Juve deed het ook bij Napoli en Roma met o.a. Pjanic en El Papita. PSG deed het bij Monaco met Mbappe nadat ze kampioen werden. Laten we eerlijk zijn het gebeurd overal.

Beide clubs zouden een mooie stap voor hem zijn, hij doet het nu natuurlijk erg goed bij Leverkusen. Ik denk dat de stap binnenlands wel gevoeliger zou zijn dan naar het buitenland, erg interessant hoe dit gaat ontwikkelen.

Alonso naar Bayern zou einde verhaal betekenen voor de Ligt. Komt hij weer in een driemandverdediging waar hij totaal niet rendeert.

5 maart 2024 om 10:46

@N.Chelsea dus jij denkt dat Alonso alleen kan presteren met drie centrale verdedigers? Dan zal hij hoogstwaarschijnlijk niet voor BM, Liverpool en Real Madrid gaan werken in de toekomst. Ik geloof dat hij niet beperkt is tot dat ene systeem en dat hij met gemak een 433 of een 442 kan trainen en managen. Dus ligt de weg naar de absolute top open voor deze man

5 maart 2024 om 10:51

Het lijkt me nogal stug dat een jonge talentvolle verdediger als De Ligt niet kan leren hoe hij in een driemansverdediging moet spelen.

Zolang de structuur van de club niet mee verandert kun je bij Bayern neerzetten wie je wilt maar dan gaan de resultaten niet bijzonder veel beter worden.. Nagelsmann was voor de lange termijn aangesteld en zou onderdeel worden van de veranderingen, hij werd naar buiten gewerkt door kortzichtige ego's die ondertussen ook het veld hebben moeten ruimen. Tuchel zou dan de resultaat trainer worden die het wel even ging flikken met wat hij in zijn schoot geworpen kreeg, maar ondertussen is de selectie nog verder achteruit gelopen en is de concurrentie echt bijzonder goed!

Heel leuk dat je dan met Alonso aan komt zetten als Bayern zijnde, maar volgens mij is het lood om oud ijzer om je manager te vervangen als je op deze zelfde manier door gaat.

En vorige was het nog Liverpool dat de enige optie was. Die reden lijkt me ook de grootste onzin, helemaal voor een voormalig topsporter. De club zelf, het land, de cultuur, het weer, het verleden en het salaris zijn blijkbaar onderschikt aan een "lage lat".

-Bij Liverpool valt er nu eenmaal meer te verliezen dan bij Bayern, zo redeneert Florian Plettenber-

Wat een grapjas. Journalist? Of gewoon een fan die onderbuik laat spreken?

Wat een onzinartikel.

Bij Liverpool krijgt hij juist de kans om zich te bewijzen en zijn plan te implementeren. Daarnaast is de competitie boven in de premier league moordend en snappen de fans en de eigenaren dit.

Bij Bayern moet je per se kampioen worden en het bestuur daar heeft laten zien dat ze ongeduldig zijn en snel trainers op straat zetten.

Die paletti is letterlijk voor Bayern. Die speelt gewoon een spelletje om Leverkusen te sarren. Er is immers al zowel Liverpool als Bayern als poleposition benoemd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren