Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Almere City krijgt doffe dreun te verwerken: sterspeler vertrekt per direct

Laatste update:

Anthony Limbombe verlaat Almere City per direct voor SK Beveren, zo melden de clubs via de officiële kanalen. De vleugelspeler tekent op de Freethiel een tweejarig contract, waarin ook een optie voor een derde seizoen is opgenomen. Uitlatingen over een transfersom voor Limbombe, die nog tot medio 2024 vastlag bij Almere, zijn niet gedaan. De medische keuring heeft nog niet plaats kunnen vinden, waardoor de transfer nog onder voorbehoud is.

Limbombe was vorig seizoen met name in de Keuken Kampioen Play-Offs van grote waarde voor Almere. Zo scoorde hij tegen zowel FC Eindhoven als VVV-Venlo en was hij in de return in de finale tegen FC Emmen goed voor een assist. Mede dankzij zijn productiviteit promoveerde Almere voor het eerst in zijn geschiedenis naar de Eredivisie. “Anthony is uiteraard bekend, vooral uit zijn periode onder Michel Preud’Homme bij Club Brugge", laat Beverens sportief directeur Tom Van den Abbeele optekenen op de clubsite. "Hij was zeer beslissend bij Blauw-zwart en kon zo een lucratieve transfer versieren naar Nantes."

"De frivole winger kiest met volle overtuiging voor het SKB-project nadat hij afgelopen jaar een belangrijke rol speelde bij Almere City, waarmee hij promotie naar de Eredivisie afdwong. We hopen dat hij dat kunstje nog eens kan overdoen bij SKB", sluit Van den Abbeele af. Dit seizoen begon Limbombe in de eerste drie Eredivisie-wedstijden in de basis. In het derde duel, uit bij Feyenoord, moest hij de strijd echter al na 35 minuten staken wegens een blessure. Het bleken zijn laatste minuten in het shirt van de promovendus te zijn. De transferperiode in België is woensdag tot middernacht geopend, waardoor de transfer nog plaats kon vinden. Beveren is de huidige nummer elf van de Challenger Pro League, het tweede niveau van België.

In 39 wedstrijden voor Almere scoorde Limbombe 8 keer en gaf hij evenveel assists. In Nederland speelde de nu 29-jarige aanvaller eerder voor NEC, waar hij doorbrak als groot talent. Namens de Nijmegenaren was de Belg met Congolese roots in 70 wedstrijden goed voor 23 goals en 18 assists. Club Brugge raakte overtuigd en telde in 2016 2,3 miljoen euro neer voor zijn diensten. Na twee jaar bij Brugge, waarin hij goed was voor 7 goals en 12 assists, vertrok hij voor 8,25 miljoen euro naar FC Nantes. Na enkele maanden zonder club te hebben gezeten tekende hij in de zomer van 2022 transfervrij bij Almere. "Almere City FC dankt Anthony Limbombe voor zijn inzet en wenst hem veel succes voor de toekomst", laat de club weten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus Almere legt zich alvast bij degraderen neer, oké dan

7 september 2023 om 00:50

Ach. Als Limbombe niet zijn zin krijgt krijg je weer zo’n saga zoals bij NEC. Dan komt hij gewoon niet opdagen tot de transfer compleet is, en sta je als club bijna machteloos. Het is misschien beter dat ze eieren voor hun geld kiezen.

7 september 2023 om 01:10

Ook met Limbombe veruit het zwakste team van de ED. De promotie was ze gegund, maar een verrijking voor de ED is het niet te noemen.

7 september 2023 om 01:26

Er zijn nog genoeg transfervrije opties. Idrissi, Hazard, El Ghazi en Ihattaren zitten zonder club 😉

7 september 2023 om 07:18

Ook een de gea heeft nog geen club.
Zou gewoon een poging wagen

7 september 2023 om 02:09

Nou ja, RKC en Volendam zijn toch ook een drama. Ik zie Almere niet overleven, maar zo raar zou het niet zijn als ze zich via plek 16 kunnen redden.

7 september 2023 om 07:27

Tot zover zou dat heel raar zijn eerlijk gezegd...

Wordt wel echt een leuk jaar op deze manier in 1B. Beveren, Beerschot en Zulte Waregem zijn gewoon grote namen met sterke selecties en Lommel lijkt dit jaar een heel sterk team te zijn. Ook Dender speelt onder Simons echt leuk voetbal en bij Patro zit er echt ongelofelijk veel geld (wat blijkt uit hun vrij ongelofelijke transfer van Stef Peeters die eenvoudig meekan bij elke middenmoter op het hoogste niveau), net als in mindere mate bij Deinze. En dan zijn er ook nog de sterke jeugdteams van Anderlecht en Brugge.

Lierse zal ergens in de middenmoot/subtop eindigen volgens mij. Al is een eindklassering in de top 6 (zonder jeugdteams dan) wel mogelijk waardoor je zomaar in de promotie play offs kan belanden.

7 september 2023 om 00:38

Patro is dan ook van dezelfde eigenaar als Vitesse (althans, zodra de KNVB uitgeslapen is en zich over de overname gaat buigen). Het zal me niets verbazen als Patro daarmee een soort B-team van Vitesse gaat worden. De eerste verhuur van een Vitesse-speler naar Patro is ook al een feit inmiddels (Van Duivenbooden).

7 september 2023 om 00:50

Ik ben er benieuwd naar. Belastingtechnisch is België interessanter. En ook qua minimumloon voor niet-Europeanen is dat volgens mij zo.

Is wel een heel ambitieus project. Zou me niet verbazen als die binnen nu en een aantal jaar in 1A spelen. Tegen Lierse vond ik ze ondanks hun nederlaag allerminst een slechte indruk geven.

Dat fifa24 maar een spetterende uitgave mag worden waarin je met Almere city keer op keer kampioen kan worden!
Fifa 25 gaan ze niet halen ben ik bang.

7 september 2023 om 00:17

Fifa 24 halen ze ook niet hoor, niemand..

7 september 2023 om 08:22

Maar als ze erin blijven hebben ze wel kans in Fifa 25 te komen. Laten we hopen dat de Fifa het juiste team in armen neemt om een fatsoenlijk spel uit te brengen, want EA staat al 15 jaar stil.

7 september 2023 om 08:33

Niemand haalt FIFA 24 geeft die aan, omdat het geen FIFA meer heet vanaf dit jaar.

7 september 2023 om 09:07

En Nijogeth geeft aan dat wanneer de organisatie FIFA een goede ontwikkelaar in de armen neemt en daadwerkelijk bereid is een voetbalsimulatie-spel als de voormalige FIFA-serie uit te brengen er mogelijk wel een FIFA 25 komt. Wanneer Almere het onmogelijke doet bestaat de kans dat ze wel in FIFA 25 komen.

7 september 2023 om 00:36

Ik blijf er bij dat Almere kan gaan verrassen dit seizoen. Vond ze tegen PEC nog niet zo slecht. Daarnaast hoef je niet te verwachten dat ze van Twente en Feyenoord winnen. Hebben op de slotdag van de transfermarkt nog 3 spelers gehaald waarbij van Soh veelbelovend lijkt. Vergeet ook niet dat Volendam vorig jaar in de winterstop 6 punten had en er alsnog in bleef. Tegen ploegen als RKC, Volendam en Excelsior zullen ze het moeten doen.

7 september 2023 om 02:34

Ja, dit is een absoluut verzamelnummer van Fifa. Ik ken er wel een die een paar reserve exemplaren bezit mocht er een pardoes breken of een krasje hebben.

7 september 2023 om 06:49

De nieuwe naam van de bekende reeks wordt FC24.

Kunnen ze Almere niet nu al terugzetten naar de keukenkampioen?

7 september 2023 om 00:42

Zodat PSV er geen punten tegen kan verliezen? (PSV was geloof ik de enige die afgelopen jaar verloor tegen beide directe degradenten, zowel Cambuur als Groningen)

7 september 2023 om 00:54

En je vergelijkt PSV van vorig met het elftal van nu?

Snap t niet? Waarom doet Almere dit? Bizarre timing ook

Was in de Play-Offs erg sterk, in de competitie viel
Dat wel mee. Qua persoonlijkheid niet de makkelijkste in de groep, en met Cathline op links staat er meteen (op papier) een goede vervanger.

Tuurlijk gaat er van hem veel dreiging af, alleen of wij er overall slechter van worden, weet ik niet.

In zijn totaliteit zijn de meeste aangetrokken spelers op een lager conditioneel niveau als de andere selectiespelers, dat bepaald dus mede de basisplaatsen en inzetbaarheid van de nieuwe aankopen. Diegene die er conditioneel meteen stond (Floranus), floreert bij lange na nog niet.

Al met al zal er nog de nodige onderlinge afstemming moeten plaatsvinden met veel nieuwe spelers en verschillende talen.
Spelers waarvan je vooraf dacht dat ze ‘makkelijk’ op Eredivisieniveau mee zouden kunnen, daarvan zakken een aantal compleet door het ijs. Dat jeugdexponenten als Resink en Ritmeester van de Kamp mede voor een compleet ander spelbeeld tegen PEC zorgden, is des te mooier.

Vertrouwen op genoeg punten is er zeker, het is alleen wel fijn als dat zsm gebeurd😅.

Brandley Kuwas is transfervrij. Succes met het halen van een vervanger

Almere heeft flink ingezet op de 18e plek bij alle grote wedkantoren zo te zien.

Waarom zijn de transferdeadlines niet gewoon netjes gelijk getrokken. Dit moet in ieder geval de Uefa toch wel kunnen realiseren...

Gaan hem natuurlijk wel missen, maar de man is ook echt blessure gevoelig. Ligt er voor de helft van de tijd uit.

Dit wordt gewoon een Dordrecht 2.0. Te weinig kwaliteit om ook maar kans te maken op handhaving en nu ook nog 1 van je beste spelers weg

Ik walg echt van de verschillende data qua sluiting transfermarkten!
Zo word dus na een paar wedstrijden gewoonte beste speler weggekaapt, hopelijk doen ze daar snel wat aan!
De dag dat de competitie start sluit in dat land de markt bv
Niet meer kopen en verkopen

Hmm, aparte stap toch wel. Iemand die weet of er bij Beveren iets van een investeerder zit?
Blijf ik toch steeds in verband met brengen met alle Ivorianen, maar dat was een andere voetballeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren