Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax treft in tussenronde Conference League het Noorse Bodø/Glimt

Laatste update:

Ajax is maandagmiddag bij de loting voor de tussenronde van de Conference League gekoppeld aan Bodø/Glimt. De heenwedstrijd (thuis) staat gepland voor donderdag 15 februari, de return wordt een week later afgewerkt. Indien de Amsterdammers het tweeluik weten te winnen, plaatsen ze zich voor de achtste finales van de Conference League.

Ajax verzekerde zich donderdagavond van de derde plek in Groep B van de Europa League. De Amsterdammers wonnen met 3-1 van AEK Athene en waren daarmee zeker van overwintering in Europa.

Alle nummers twee van de Conference League werden gekoppeld aan een nummer drie uit de Europa League. Reglementen schrijven voor dat teams uit hetzelfde land elkaar niet kunnen treffen. Alle ploegen die afdaalden uit de Europa League spelen eerst thuis, waarna het tweeluik uit wordt beslist.

In de tussenronde van de Conference league treft de ploeg van trainer John van 't Schip dus Bodø/Glimt dat als tweede eindigde in de eigen Conference League-poule. Het liet daarin Besiktas en Lugano achter zich, Club Brugge werd eerste.

Bij Bodø/Glimt staat Kjetil Knutsen aan het roer. De hoofdtrainer werd voor de aanstelling van Maurice Steijn sterk in verband gebracht met een overgang naar Amsterdam, maar bleef uiteindelijk dus in Noorwegen.

PSV duelleerde vorig seizoen in groepsfase van de Europa League met de Noren. In Eindhoven werd het 1-1, in Noorwegen zegevierde de ploeg van toenmalig trainer Ruud van Nistelrooij met 1-2.

Bodø/Glimt heeft tevens beslag gelegd op de landstitel. Met zeventig punten uit dertig wedstrijden kroonde het zich met een afstand van negen punten ten opzichte van nummer twee SK Brann tot kampioen.

Overigens is het bij het Europese treffen nog volop winter en is de landelijke competitie in Noorwegen nog niet van start gegaan. Dit seizoen begon de competitie in Noorwegen op 10 april.

Ajax ontloopt met de loting de ploegen Eintracht Frankfurt, AA Gent, Slovan Bratislava, Dinamo Zagreb, Legia Warschau, Ferencváros en Ludogorets, die de Amsterdammers dit seizoen al eerder versloegen in een tweeluik.

Volledige loting tussenronde Conference League:
SK Sturm Graz - Slovan Bratislava
Servette FC - Ludogorets
Union St. Gilloise - Eintracht Frankfurt
Real Betis - Dinamo Zagreb
Olympiakos - Ferencvaros
Ajax - Bodø/Glimt
Molde - Legia Warschau
Maccabi Haifa - AA Gent

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als we zo spelen als gister wordt het niks. Verder wel een leuke tegenstander. Wil graag voetballen, dus kan een leuke open wedstrijd worden!

18 december 2023 om 14:35

En als we zo spelen als de eerste helft tegen PSV of tegen AEK, wordt het wel wat.

Het glas is halfvol, niet half leeg. Dit is een prima mogelijkheid voor Ajax om een ronde verder te komen.

18 december 2023 om 14:51

Dan wordt het ook niks. Een wedstrijd bestaat uit 2 helften. Bovendien zie ik op basis van de afgelopen wedstrijden weinig verbetering. Verdediging blijft gewoon erg zwak, dus tegen een aanvallende ploeg zal het gewoon weer moeilijk worden

18 december 2023 om 15:17

De verdediging is net zo zwak als het middenveld wat ervoor staat. Gisteren speelden ze met Tahirovic, Taylor en Akpom. Zowel Taylor als Akpom speelden daarbij op nummer 10 waardoor we in de eerste helft weg gecounterd werden omdat te veel spelers diep stonden. Ajax moet een goede nummer zes kopen en een rechtsbuiten in de winter. Dan heb je op het middenveld die nieuwe nummer 6, van den Boomen/vos/ Mannsverk en op 10 de keuze uit Berghuis, Taylor en Hlynsson. Dan staat er gewoon wel een middenveld voor de verdediging waardoor niet moeten kiezen of om door te dekken richting het middenveld of bij de eigen speler te blijven. Rensch, Sutalo en Hato zijn echt wel prima verdedigers. Ik zie het na de winsterstop ook wel goed komen, mits die 2 spelers worden gehaald.

18 december 2023 om 16:06

Ik snap dat een wedstrijd uit 2 helften bestaat, maar ik probeer enkel aan te geven dat het een beetje voorbarig is om te roepen 'dat het niks wordt'. Je mag een beetje hoop houden en we hadden moeilijker kunnen loten, maar ook van Bodo zou je gewoon moeten winnen, of in ieder geval voldoende weerstand moeten kunnen bieden. Ajax is in mijn ogen nog steeds de favoriet, al is het licht.

Als we er in gaan met 'als we zo spelen als gister wordt het niks', kan je net zo goed thuis blijven. Dooddoeners.

18 december 2023 om 16:09

@spettersson Ik zie een beetje een twee-strijd in de selectie over hoe de bal te veroveren. Ik zie Brobbey en Taylor vaak goed drukzetten, maar daar achter moet je dan wel voor je man komen. Eigenlijk de enige die dat goed kan is Hato.

Vooral Tahirovic is imo een enorme zwakke schakel op zo een belangrijke positie. Als van t Schip voor vd Boomen kiest als controleur, dan zou ik daar echt een type sloper naast zetten. Zoals je die hebt gehad met Alvarez.

18 december 2023 om 16:46

Xavi, mee eens maar ik ziet in Taylor alleen een nummer 10. Hij zet namelijk wel druk naar voren, maar is weinig achterin te vinden en kan het ook niet belopen naar achteren. Hij moet zorgen dat hij als middenvelder aanspeelbaar is en hij moet in de omschakeling de counter eruit halen. Daarin faalt hij steeds. Gisteren was Namli de baas op het middenveld en zeker de eerste helft had Pec moeten scoren. Tahirovic kan niet opbouwen wat van hem wordt verwacht als nummer 6. Van het Schip heeft het wel voor elkaar gekregen dat de linies beter op elkaar aansluiten, maar dat is het. Vooralsnog een slecht middenveld en geen dreiging van de flanken. Het is dat Brobbey nu heel goed speelt met dreiging.

18 december 2023 om 14:38

Bodo Glimt uit! Altijd lastig

18 december 2023 om 14:43

We zitten dan alweer ruim in Februari. BODO is dan net begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. En in 2 maanden kan er heel veel gebeuren. Kijk maar naar de stand in de eredivisie Kortom: kan pas wat zinnigs zeggen over Deze wedstrijd in februari

18 december 2023 om 18:36

Alleen is het daar dan wel -20 en speel je op kunstgras.

18 december 2023 om 14:55

Juist een mooie tegenstander om weer te klimmen. En meer vertrouwen te krijgen in je elftal. Moet dan wel winnen natuurlijk.

18 december 2023 om 15:41

Ik vond Bodo tegen Club erg tegenvallen. Ik had me er meer van voorgesteld. Hebben twee keer relatief eenvoudig gewonnen. Je speelt er dan nu nog tegen op een moment dat zij nog zowat aan hun voorbereiding moeten beginnen, dat lijkt me een ideaal moment. Bodo haalt in België niet het linkerrijtje, zeker de top zes niet.

De winnaar krijgt Knutsen?

18 december 2023 om 14:33

Als Knutsen van een team als het onze verliest heb ik ook niet veel vertrouwen in hem

18 december 2023 om 15:11

Als we zo gaan denken......

50/50 match? Hopelijk 😬

18 december 2023 om 14:20

Thuis moeten we gewoon winnen. Kom op. Uit gaat wel lastig worden denk ik, in die kou en op kunstgras. We moeten hier wel gewoon door.

18 december 2023 om 14:24

Normaal gesproken zouden we door moeten gaan maar zoals we gister hebben kunnen zien en eigelijk het hele seizoen al is Ajax zo broos als het maar kan, gister had je voor de rust gewoon 1-3 achter moeten staan, tenzij Ajax op bepaalde plekken echte versterking weet te halen denk ik dat we er gewoon uit liggen

18 december 2023 om 14:35

We hadden het de afgelopen weken thuis lastig tegen Sparta en PEC en dat was in onze beste fase van het seizoen. Dit wordt gewoon extreem lastig met deze ploeg, ook in de thuiswedstrijd.

18 december 2023 om 15:00

De Noorse competitie is al afgelopen en het nieuwe seizoen begint pas in april 2024. Ajax treft dus een club die in de voorbereidingsperiode zit. Een zeer groot voordeel. Dus ik denk dat Ajax zeker de beste papieren heeft. Helemaal omdat ze imo alleen nog maar beter kan worden dan nu het geval is.

18 december 2023 om 17:25

Het zal ervan afhangen hoe Ajax thuis speelt, want uit bij -15 graden op kunstgras geef ik ze weinig kans

Gelukkig geen Frankfurt. Maar dit is ook nog een zware tegenstander ..

18 december 2023 om 14:29

Ik schat Dinamo Zagrep, AA Gent, Dinamo Zagrep, Legia en Ludogorets hoger in dan Bodo hoor. Alleen Slovan Bratislava is denk ik gunstiger.

18 december 2023 om 14:36

Dinamo zagrep met een P 2x nog wel. Ludogorets is zeker geen hoger niveau dan bodo, die verloren dik van het Ajax van Steijn. Legia vond ik tegen AZ ook maar een matig ploegje. Bodo doet het meestal wel prima Europees volgens mij.

18 december 2023 om 14:38

Voor deze loting schatten de bookmakers Bodo helemaal als laatst mogelijke winnaar van de Conference League in samen met Legia en Maccabi.

18 december 2023 om 15:39

@Myvision. En hoe staan wij ervoor? We maken wel kans toch?

Zeer gevaarlijke tegenstander.
Ik zie ajax in deze vorm niet bodo uitschakelen.

18 december 2023 om 14:22

Ajax in deze vorm zie je niemand makkelijk uitschakelen. Ajax staat op de 7e plaats volgens de bookmakers als eindwinnaar van de Conf League, Bodo stond samen met Legia en Tel Aviv laatste.

20 december 2023 om 11:12

Al zou ajax 1e staan bij de bookmakers, met dit spel en hoe dodo voor de dag komt (met name thuis) zie ik ajax het niet redden.
Hoop dat ze door gaan hoor begrijp me niet verkeerd, zie het alleen niet gebeuren.

Normaal gesproken gewoon einde oefening voor ajax. Dit is een hele geslepen goed op elkaar ingespeelde ploeg en ajax is momenteel alles behalve dat. Qua kwaliteit zal het zich niet veel ontlopen.

18 december 2023 om 14:29

Laten we het niet overdrijven. Ajax heeft nog steeds aardig wat meer kwaliteit dan Bodo/glimt dat in voorgaande jaren ook niet veel indruk maakte tegen Nederlandse ploegen. Het verraste 1 keer volgens mij. Ook als ik Sampsted (was gewoon een gewaardeerde kracht bij Bodo) bij FC Twente zie... Da's gewoon een hele normale Eredivisie-back.

Bij Ajax is het vooral afwachten of ze balans in de wedstrijd krijgen. Individuele kwaliteit is momenteel wel leidend bij Ajax, maar zolang het niet door het ijs zakt, moet Ajax dit kunnen winnen. We moeten niet gaan doen alsof Ajax pannenkoeken in het veld heeft lopen. Als het als collectief speelt, zijn ze echt wel beter dan Bodo.

18 december 2023 om 14:29

Ach kom op zeg. Normaal gesproken einde oefening? Club Brugge won hier ook gewoon 2x van, en die staan 6e in België. Ajax is alles behalve in vorm, maar met een paar gerichte aankopen en de rest vd selectie fit moet je hier gewoon van winnen. Ze zijn ook gewoon favoriet bij de bookies.

18 december 2023 om 14:31

Waarom blijft iedereen de Nederlandse ploegen omlaag praten en andere landen ophemelen? Psv is zwaar de underdog las ik. Feyenoord ligt er al uit door roma stond er en ajax ligt er dus ook al uit door een Noorse ploeg. Wij zijn als land momenteel gelijkwaardig aan Portugal en Frankrijk en alle 3 de ploegen hebben een goede kans (lees 40%+) om door te gaan

18 december 2023 om 14:50

Einde oefening? Wat een drama zeg. Deze ploeg is niet meer zo goed als een aantal jaar geleden en verloor laatst nog 2 keer van Club Brugge.

18 december 2023 om 14:56

Als je zo doorgaat, dan kan je net zo goed stoppen met Europees voetballen.

Geen makkelijke tegenstander. Vond ze erg stug vorig jaar tegen PSV

18 december 2023 om 14:21

Lag dat ook niet wat aan het matige PSV van vorig jaar?

Liggen zeker kansen, maar Bodo bleek afgelopen seizoenen een onvoorspelbare ploeg te zijn. Hopelijk is de vorm over 2 maanden beter, dan heb ik er vol vertrouwen in.

Denk dat ik Ajax niet vaak zo makkelijk heb zien loten... dat wordt billenknijpen dus!

18 december 2023 om 16:44

Deze loting is toch niet zo makkelijk als Jablonec, Rostov en Rosenborg om maar een paar namen te noemen? En ja, ik weet dat die verloren gingen maar daarom herinner ik ze nog denk ik

Bodo/glimt is geen moeilijke loting, maar een paar jaar geleden kreeg Mourinho er met Roma nog met 6-1 van op de kloten uit en vorig jaar tegen PSV vond ik ze ook niet slecht. Mensen vergeten van dat PSV namelijk dat het voetbal nergens op leek, maar PSV er uiteindelijk vaak wel stond als het om de knikkers ging (behalve Rangers thuis natuurlijk) en volgens mij werd het thuis gelijk tegen Bodo/glimt waarbij ik PSV veelvuldig op eigen helft heb zien voetballen.

Nu zijn ze dan bij bookmakers geen favoriet voor de Conl, maar als ik de andere namen bekijk behoren ze ook zeker niet tot de slechtste overgebleven teams in de tussenronde. Echter had je bijvoorbeeld ook Frankfurt kunnen loten wat het wel in perspectief plaatst. Het verschil in niveau in deze tussenronde vind ik dan ook behoorlijk groot

18 december 2023 om 17:35

Ajax speelde uit gelijk en won thuis van Jablonec, dus die hoort niet in dat rijtje. Maar ik snap je punt

18 december 2023 om 19:03

Ik was aanwezig bij de sprankelende wedstrijd van Ajax uit bij Jablonec. Daar werd in een zeer attractieve wedstrijd de 1-0 overwinning die ze thuis hadden behaald verdedigd door gelijk te spelen. Cilissen deed alsof hij eindelijk een penal stopte terwijl ie op de paal kwam. Wat een spektakelstuk. Dus zeg alsjeblieft niet dat deze verloren ging. (sarcasme mode uit)

Toch wel een prachtige loting voor Bodo, hopelijk kunnen ze een vuist maken. Ik denk dat van alle tegenstanders Ajax het liefst geen Bodo, Frankfurt of Gent had gekregen.

Bodo speelt echt ontzettend leuk aanvallend voetbal en als ik zie hoe wankel Ajax nog steeds is zou ik ze momenteel een goede kans geven. Echter kan er een hoop veranderen in 2 maanden tijd. Kijken of Kjetil Knutsen zijn naam kan waar maken die afgelopen zomer rondhing bij Ajax

De laatste onderonsjes tussen Noorse ploegen waren geen success voor de Amsterdammers, zou leuk zijn als ze de trend voort kunnen zetten!

18 december 2023 om 14:42

Het huidige Ajax zal inderdaad problemen hebben met veel tegenstanders. Kun je wat zeggen over die wedstrijden tussen Bodo en Brugge? Ik zag dat Club 2x gewonnen had, was dat terecht? Want die staan momenteel 6e in België, dan geef je Ajax ondanks hun slechte vorm toch gewoon een hele goede kans.

18 december 2023 om 14:54

Mijn inziens niet, beide wedstrijden waar vrij gelijkopgaand. De thuiswedstrijd vond ik Bodo beter en uit verliezen ze 3-1 wat ik persoonlijk heel geflatteerd vond, daar had 1-1 gezien de kansen en het spelbeeld ook voldaan. Wellicht handig om te weten is dat Bodo Europees uit vrijwel nooit wint. Vorig jaar kwalificatie verloren van Linfield (Noord-Ierland) 1-0 en thuis 8-0 gewonnen. Uit gelijk bij Zalgiris (litouwen) 1-1 en thuis 5-0. Lijkt een soort van vloek op te zitten, dus wat dat betreft zit Ajax goed

18 december 2023 om 15:24

Vloek, of is dat het resultaat van het kunstgras daar?

18 december 2023 om 15:27

Oke duidelijk, thanks! Klein voordeel dat Ajax thuis moet beginnen dan, hopelijk meteen een goede uitslag neerzetten. En ook al was het redelijk opgaand met Brugge, heb ik wel hoop dat Ajax nog steeds beter is dan Club. Sowieso benieuwd wat er bij Ajax in de winter gaat gebeuren, moet echt wat bij. Nadeel is dat er bijna niks weg kan.

18 december 2023 om 16:15

Ze verloren ook bij Klaksvik waar ze kunstgras hebben, dus ik denk toch een vloek

Hopelijk kan de ajax fan die bij Bodo Glimt in de spits staat (topscorer van de Noorse competitie met 24 doelpunten) Ajax een handje helpen door niet te scoren.

18 december 2023 om 14:37

Een eigen goal mag toch wel?

Tja, wat moet je ervan zeggen. Als Ajax speelt zoals de pot tegen AEK en Zwolle, gaan ze er tegen iedereen uit.

Frankfurt had de zwaarste geweest. Denk dat je met Bodo wel redelijk tevreden mag zijn. Uiteraard moet je dan wel beter spelen dan de laatste potjes in de EL.

Leuke pot waarbij beide ploegen willen voetballen! Benieuwd of die ‘meester tacticus’ de verwachtingen waarmaakt .

Daarnaast een erg mooi tripje voor de supporters, prachtige omgeving.

Niet echt een interessant lijstje qua teams in de Conference League dit jaar.

18 december 2023 om 14:23

Fiorentina, Frankfurt, Real Betis... Ajax - zijn toch leuke Europese namen?

18 december 2023 om 15:04

Was vergeten dat dit natuurlijk ook een tussenronde is, de nummers 1 zitten er nog niet bij, dat verandert de zaak natuurlijk! Ik had even in m’n hoofd dat dit alle teams waren.

18 december 2023 om 14:27

De nummers 1 van de groepsfase zitten er nog niet bij nu natuurlijk. Zitten ook wel wat leuke teams tussen.

18 december 2023 om 15:02

Ah dit is ook een tussenronde natuurlijk..

Had beter gekund, had erger gekund. Bodo natuurlijk hier vaak langs gekomen vanwege Knutsen, maar ook de billenkoek die ze aan Roma hebben gegeven een tijdje terug.

Als Ajax zoals de afgelopen week speelt, wordt het niks. Het is te hopen dat ze na de winterstop zichzelf een beetje hervinden en John er een compact geheel van maakt.
Al zou het me ook niks verbazen als Knutsen Ajax helemaal ontmanteld, zoals Schmidt dat jaren geleden deed tegen Frank de Boer met Salzburg.

Hebben met Besiktas toch een club onder zich gehouden met een veel groter budget. Heb niets van ze gezien . Qua naam had het slechter gekund maar afwachten hoe goed ze daadwerkelijk zijn.

Ajax is wel echt de grootste tegenvaller in 2023 gebleken. Helaas zie ik Ajax niet winnen van FK Bodø/Glimt ten noorden van de poolcirkel.

18 december 2023 om 14:33

Maar wel in Amsterdam?

Verder heb je een aantal ploegen die het nog slechter doen dit jaar. Lyon staat 16e bijvoorbeeld. Chelsea 10e ook niet echt denderend. Union Berlin 15e, speelden dit seizoen nog Cl.

Dat maakt voetbal toch ook wel leuk? Niet als je voor ploegen bent die het slecht doen, maar een hegemonie zoals in Duitsland, dat is ook niet leuk. Duimen voor Leverkusen dit jaar!

Dit is wel typisch zo'n tegenstander waartegen ik Nederlandse ploegen zie uitglijden. Zeker Ajax ik hun huidige doen. Hebben voorgaande seizoenen veel betere tegenstanders uitgeschakeld en PSV had er thuis ook veel moeite mee.

Goede loting voor Ajax. Dit moeten ze makkelijk kunnen winnen. Je moet hier toch makkelijk de finale kunnen halen. Zitten grote namen meer tussen.

18 december 2023 om 14:29

Dit is een tussenronde he. Dit Ajax heeft het tegen iedereen moeilijk, maar de bookmakers plaatsen Aston Villa, Fiorentina, Frankfurt, Lille, Real Betis en Fenerarce allen boven Ajax.

Ben het wel mee eens dat dit Ajax net als Feyenoord 2 jaar terug voor de finale moet gaan nu.

18 december 2023 om 14:33

Sowieso moeten ze voor de finale gaan. Anders kun je net zo goed niet meer meedoen. Ajax zit ook wel in een stijgende lijn, al is het nog steeds erg wankel en kwetsbaar. Zolang Ajax scherp is in het tweeluik, verwacht ik wel dat ze winnen van Bodo.

18 december 2023 om 14:40

Yup, stapje voor stapje! Het Europese seizoen is dit seizoen een bonusje wat mij betreft.

18 december 2023 om 14:52

Er zitten ook nog 8 groepswinnaars in het toernooi he: o.a. Aston Villa, Fiorentina, Fenerbahce, enz. Zitten echt nog wel een paar vrij goede ploegen in hoor, Ajax is zeker geen favoriet voor de eindwinst momenteel.

18 december 2023 om 15:06

Makkelijk de finale? Heb je gezien welke ploegen er allemaal nog tussen lopen? En uberhaupt makkelijk en Ajax in één zin haha, dit is nog maar de tussenronde he ?

18 december 2023 om 15:39

Ajax geeft makkelijk kansen weg. Zelfs tegen kleine clubs. Dus makkelijk en Ajax kan prima in 1 zin.

Maar ik verwacht een moeilijke wedstrijd. ik verwacht niet veel van Bodo behalve dat ze een goede organisatie hebben. Nu heb ik het gevoel dat Ajax het beste kan spelen tegen een ploeg die ook meer alles of niets speelt en minder tegen een ploeg die georganiseerd goed staat. Van de andere kant het duurt nog een tijdje dus Ajax kan qua organisatie ook nog stappen maken (zullen ze ook wel moeten). Waarschijnlijk zijn er dan ook weer middenvelders terug en hopelijk doen die het beter dan de huidige middenvelders.

Ik kan natuurlijk beginnen met de vraag en Az dan? Maar zal dat niet doen.
Als ik de lotingen bekijk zijn al onze ploegen straks uitgeschakeld.
Ajax en Feyenoord overleven het niet
en Psv zal het ook niet redden, al is iedereen lyrisch.
Al heeft Ajax 2? jaar geleden de Duitsers een pak slaag gegeven, toch sla ik ze hoger aan dan Psv (helaas)

18 december 2023 om 15:40

Had Ajax in de uitwedstrijd wel de hulp van de scheidsrechter nodig die een totaal belachelijke rode kaart gaf.

18 december 2023 om 17:49

Alsnog lastig zeggen hoe de wedstrijd dan verlopen was, het was toen 0-0.
In de thuiswedstrijd voetbalde Ajax Dortmund compleet ondersteboven; 4-0. Dat was je vast vergeten

Ajax op weg naar de finale van de conference league.
Met deze loting mag Ajax z’n handjes dicht knijpen

Met enkele gerichte kwaliteitsaankopen deze winter kan Ajax dit rampseizoen wellicht nog een beetje glans geven door de conference league te winnen

18 december 2023 om 14:30

Is er financieel nog wat mogelijk dan?

18 december 2023 om 14:34

Hopelijk verkopen ze Bergwijn in ieder geval en halen ze een zes met leiderschapskwaliteiten.

18 december 2023 om 14:35

Dat vraag ik mij dus ook af. Ajax moest al vorderingen liquideren om de gaten te dichten en ik acht de kans klein dat het volgend jaar weer anders is, aangezien CL-voetbal onwaarschijnlijk is. Er zal vast wel geld beschikbaar gesteld gaan worden, maar de kans dat je lukraak even 10 miljoen hier en 18 miljoen daar kunt spenderen, is gewoon heel klein. Vooral ook omdat Ajax meerdere posities moet versterken.

18 december 2023 om 14:47

Mwa, Ajax staat 9 punten en 2 plaatsen achter een voorronde CL plek. Zeker niet makkelijk, maar het was wel 14 (verlies)punten en er stonden 7 plaatsen tussen (als je de verliespunten rekent). Ze moeten er zeker niet op begroten, Ajax mag ook zeker wat spelers verkopen, maar het wordt wel wat zwarter geschetst dan het is.

18 december 2023 om 15:42

@frikx
Ondanks dat ik Bergwijn erg niet goed vind moet ik wel zeggen dat zijn vervangers nog slechter zijn. Dus hem verkopen en dan zijn vervanger opstellen zie ik niet als een verbetering.

"bodø/glimt staat tevens eerste in de Noorse competitie. Met zeventig punten uit dertig wedstrijden heeft het een afstand van negen punten opgebouwd op nummer twee SK Brann." Bodo is al kampioen VZ. De competitie is ten einde na dertig wedstrijden..

Oef, in Februari naar Lapland. Zal ook wel op kunstgras zijn?
Voordeel is wel dat de competitie daar stil ligt.

18 december 2023 om 14:58

Wat gaan ze in Lapland doen dan?

Ajax dus tegen de trainer die Mislintat altijd al wou hebben. Ben benieuwd want heb ze nooit zien spelen eigenlijk buiten die wedstrijd tegen AS Roma. Nog een nadeel is dat die gasten op kunstgras spelen. Dat het nog toegestaan is in Europees verband is wel erg vreemd…

18 december 2023 om 14:53

Is niet zo gek hoor, met die temperaturen speel
je anders elke week op een bevroren veld

18 december 2023 om 15:08

Denk je dat echt gras er beter bij ligt in Noorwegen in februari?

Ajax is tegen Zwolle thuis al niet te motiveren. Laat staan tegen Bodo in Noorwegen met min 15 graden.

Bodo gaat ons echt ondersteboven tikken als het niveau en de fitheid niet snel beter wordt, zeer gedisciplineerd team en ongelofelijk fit, dat heeft geen middenveld zoals Ajax dat 20x in een wedstrijd hun man laat lopen.

18 december 2023 om 15:09

Die fitheid moet je nog maar afwachten. Ze zitten daar dan midden in de winterstop

18 december 2023 om 17:55

Precies, en hun winterstop is eigenlijk onze zomerstop. Seizoen is al ten einde daar, begint pas in Maart weer. Dus dat is zeker wel een voordeel voor Ajax.

18 december 2023 om 15:46

Ik heb ook het gevoel dat een gedisciplineerd team de grootste nachtmerrie van dit Ajax is. In de wetenschap dat je zelf heel veel moeite hebt met de discipline weet je dat je vaker in ondertal kunt komt te staan waarbij het dan altijd maar de vraag is hoe dat uitpakt.

Heerlijke loting! Ik ben omring door Noren hier, lan ik ze eindelijk een keer forceren om Ajax met mij te kijken.

Mooie loting. Je hebt zelf nog een transferwindow om schade te herstellen en bodo zit dan nog midden in de winterstop. Moet makkelijk lukken dus

Bodo uit gaat het altijd spoken, dit moet je thuis echt winnen wil je nog iets van kans maken.

Bodo uit is altijd lastig. Kunstgras. Kou. Relatief goede voetballende ploeg.

Ajax in niet al te beste doen, dus die winnen daar niet zomaar van. Maar thuis moet Ajax gewoon winnen van Bodo, hoe je het ook went of keert.

Ajax gaat gewoon de halve finale of zelfs de finale halen. Let maar op

Ik zie veel mensen (ajacieden) zeggen dat ze dit met twee vingers in de neus winnen. Nouu, laat het maar eerst even zien in de competitie tegen een almere of een pec zwolle. Bodo heeft met 6-1 gewonnen van fenerbahce. Ik schat fenerbahce op dit moment hoger in dan ajax.

18 december 2023 om 15:47

Dat was Nordsjaelland.

18 december 2023 om 15:57

Klopt. Foutje. Die Scandinaviërs moet je in ieder geval niet onderschatten, dat is een ding wat zeker is

Leuke tegenstander, veel zal ook afhangen wat Ajax in de winterstop nog kan doen kwa transfer s
Ben ook wel benieuwd naar die knutsen, dat was toch de nummer 1 trainer voor Ajax afgelopen zomer, als ik me niet vergis

Waarom doet iedereen alsof Ajax dit niet wint. Omdat deze ploeg toen voeig seizoen 2 goede resultaten haalde? Over 2 maanden ziet de wereld er alweer heel anders uit. Ajax gewoon favoriet.

18 december 2023 om 15:48

Ik zie Bodo zelden (tot nooit) voetballen, maar als ik zie dat kleine ploegen als Almere en Pec Zwolle zonder problemen tot grote kansen komen dan zal ik niet snel zeggen dat Ajax favoriet is tegen een europese ploeg.

18 december 2023 om 18:56

Ajax kan ook zeker zomaar verliezen hoor, maar de winterstop zit er nog tussen en Ajax is vrij rijk. En kom op, het is een Noorse ploeg, dat moet toch lukken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren