Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-speler uit ‘glorietijden’ prijst Ten Hag: ‘Ik heb enkel respect voor hem'

Laatste update:

Maarten Stekelenburg bewaart goede herinneringen aan zijn samenwerking met Erik ten Hag bij Ajax. De oud-doelman, die Ten Hag tussen 2020 en 2022 meemaakte in Amsterdam, 'kan niets anders dan respect hebben', zo vertelt hij bij Tussen de Palen, een programma van Ziggo Sport. Zélfs na de immer dezelfde, tergend lange wedstrijdbesprekingen van de huidig Manchester United-manager. "Dat ga je op een gegeven moment echt waarderen", aldus Stekelenburg.

Stekelenburg, jeugdproduct van Ajax, besloot in 2020 terug te keren op het oude nest, na negen jaar aan omzwervingen in het buitenland. Hij kreeg bij zijn terugkeer direct met Ten Hag te maken, die al tweeënhalf jaar aan het roer stond in de Johan Cruijff ArenA.

"In het begin had ik wel wat moeite met de besprekingen", geeft de Stekelenburg toe. "Ze waren zo gedetailleerd en lang, en iedere keer was het hetzelfde. Het maakte niet uit of je tegen Heracles, Excelsior of Liverpool speelde: iedere keer leek het alsof we tegen Real Madrid moesten voetballen."

Tot ergernis omsloeg in waardering. Stekelenburg heeft dan ook louter lovende woorden over voor zijn voormalig oefenmeester.

"De mensen hebben kritiek op hoe hij zijn interviews gaf, maar dat herken je niet als je dagelijks met hem werkt. Je bent natuurlijk wel een uithangbord van een club, dus je moet een bepaalde houding aannemen."

"En hij zal te allen tijde zijn spelers verdedigen. Dat komt misschien wat vervelend over voor de mensen die zitten te kijken, maar ik kan niets anders dan respect hebben voor deze man."

Uiteindelijk won het duo samen twee landstitels, een KNVB Beker en werd onder meer de achtste finale van de Champions League bereikt. Daarna vertrok Ten Hag naar Engeland, een jaar voordat Stekelenburg zijn handschoenen aan de wilgen zou hangen. "Ik vind het heel knap wat hij bij Ajax heeft bereikt. Een verdiende stap", vindt Stekelenburg dan ook.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fout in de tekst VZ. Ten Hag en Stekelenburg hebben niet samen de kwartfinale van de CL gehaald. Stekenburg haalde dat samen met Ronald Koeman als trainer. Verder was Stekelenburg nog niet bij ajax bij het behalen van de halve finale.

1 maart 2024 om 12:07

Hij was er wel bij toch? Maar dan als 2e/3e keeper ofzo. In hoeverre je er dan “bij” bent is natuurlijk voer voor discussie

1 maart 2024 om 12:11

Nee hij kwam in 2020 terug. In 2020/21 kwartfinale Europa League en in 2021/22 achtste finale Champions League.

1 maart 2024 om 12:12

Stekelenburg kwam in 2020. Halve finale CL was in 2019.

Achternaam mag wel volledig benoemd worden. Daarnaast hebben ze samen alleen de 1/8e finales vd CL behaald (uitgeschakeld door Benfica), niet de kwartfinales.

Maargoed, Ten Hag neemt zijn werk serieus, en zo moet het ook in de top van deze sport. Deze trainer weet als geen ander dat de kleine details ervoor zorgen dat een verlies alsnog een gelijkspel wordt, of een gelijkspel een winst. Als trainer ben je overgelaten aan het lot van je spelers tijdens een wedstrijd, maar als trainer weet je in elk geval dat je zelf alles eraan hebt gedaan om de spelers voor te bereiden. Beter dan een trainer die zijn spelers 2 dagen vrij geeft na een verliespartij.

Ten Hag die is bezeten van het spelletje , zo'n type trainer zo niet misstaan voor de huidige selectie. Het voetbal draait om details, dus is het niet gek dat een trainer daar ook aandacht aan besteedt. Blijf het vreemd vinden dat prof-voetballers zich daar over verbazen of ergeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren