Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-speler geeft pijnlijk interview over teamgenoten: ‘Rustiger in de gym’

Laatste update:

Remko Pasveer merkt dat er veel is veranderd bij Ajax. Dat zegt de veertigjarige doelman tegenover Het Parool. In het uitgebreide interview neemt de ervaren sluitpost absoluut geen blad voor de mond. Zo stelt Pasveer onder meer dat ‘de identiteit van Ajax kapot is gegaan’.

Pasveer is een van de weinige Ajacieden die erbij was toen de Amsterdammers een glorieuze start van de Champions League doormaakten in 2021. De keeper kan de huidige malaise in de Johan Cruijff ArenA goed verklaren.

“Gebrek aan visie en leiderschap zijn de belangrijkste redenen voor de neergang”, aldus Pasveer. “Bij alle clubs waar ik eerder zat, was duidelijk wie op bestuurlijk en technisch vlak de baas waren, maar bij Ajax was dat na het vertrek van Marc Overmars en Edwin van der Sar heel lang onduidelijk. Dat brengt onrust.”

Pasveer vindt dat Sven Mislintat fouten heeft gemaakt. “Veel nieuwelingen hebben niet het Champions League-niveau dat Ajax ambieert. En ze snappen de club niet. Ik kwam naar Amsterdam toen de club op een heel hoog niveau speelde en de halve finale van de Champions League op een haar na verloor. Ik ben geen Ajacied, maar ik heb me de waarden van de club proberen eigen te maken.”

De doelman vindt het Ajax-dna erg belangrijk. “Die blauwdruk moet je eigenlijk doorgeven aan de nieuwe jongens die erbij komen, maar als je alleen al in één transferzomer meer dan tien spelers krijgt die de club niet kennen, gaat je identiteit kapot”, aldus Pasveer.

Pasveer geeft een concreet voorbeeld van de veranderde situatie bij Ajax. “Twee jaar geleden was het ook na de training altijd druk in de gym. Spelers als Dusan Tadic, Davy Klaassen, Lisandro Martínez, Daley Blind, Antony of Sébastien Haller wilden altijd beter en sterker worden, ook in hun vrije tijd. Nu is het na de training rustiger in de gym. Iedereen wilde na de training ook graag iets extra’s doen met de bal. Er was liefde voor de bal. Dat mis ik nu weleens.”

“Ik merk nu dat men sneller naar binnen of naar huis gaat. Bij de huidige generatie spelers zie ik minder toewijding, en dat baart me zorgen”, aldus Pasveer, wiens contract in Amsterdam deze zomer afloopt. Toch heeft de doelman er vertrouwen in dat het goedkomt met Ajax. “Het zou mooi zijn als ik een radertje kan zijn in het terugbrengen van Ajax naar de top.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat moesten ze tenslotte zelf weten volgens onze aanvoerder, duidelijk dat ze daar gretig gebruik van maken

13 januari 2024 om 09:24

Hahah het trieste is dat er nog geen woord aan gelogen is ook. Is toch te triest voor woorden je hebt het over een europese topclub, met een aanvoerder die ‘met zn voeten spreekt’

13 januari 2024 om 09:26

Misschien nog wel de grootste blunder van Steijn. Het kiezen van Bergwijn als aanvoerder… dan heb je naast het gebrek aan technisch inzicht ook wel echt een bord voor je kop op sociaal vlak.

13 januari 2024 om 09:29

Ook van Van ‘t Schip dan?

13 januari 2024 om 09:45

Wie moeten ze dan aanvoerder maken? Er is geen speler binnen de selectie die kwaliteiten in leiderschap heeft.

13 januari 2024 om 09:49

Het grote probleem is dat er op dit moment geen leider is bij Ajax op Branco na. Qua dat vond ik Bergwijn dus op voorhand nog niet eens zo'n gekke keuze. Het zou voor Ajax echter top zijn als Henderson binnenkomt omdat je hem dan zo snel mogelijk de band kan geven.

13 januari 2024 om 10:12

@PSVER

Berghuis wilde niet, Bergwijn meest ervaren man dus ergens logisch.

Tegelijkertijd zou ik als coach altijd kijken naar wie die 10-20% extra inzet neerlegt en daarop de aanvoerder kiezen.

Wie is altijd op tijd?
Wie helpt trainingen voorbereiden?
Wie zit er in de gym?
Wie traint er extra?
Wie probeert iets voor de groep te regelen?

Ik heb niet de volledige insight maar ik geloof niet dat Bergwijn meer dan 2 uit 5 scoort op bovenstaande, terwijl ik dit van anderen wel verwacht

Lead by example

13 januari 2024 om 11:21

Man man man, dat gedoe over die band altijd. Wie van jullie is er dagelijks op de Toekomst om te kijken hoe Bergwijn in de groep ligt als aanvoerder? Of hoe hij deze taak oppakt? Niemand volgens mij.

Die keuze maakt Steijn met een reden. En John verandert die keuze niet, ook met een reden. Het ligt niet aan de band om de arm van Bergwijn, het ligt aan het algemene niveau en het waardeloze beleid sinds Overmars en Van der Sar vertrokken zijn. Oh en aan jarenlang een stelletje klaplopers in de RvC.

13 januari 2024 om 11:40

Volgens mij heeft van de Sar zelf ook waardeloos beleid gevoerd. Daarbij werd het ook onder Overmars het laatste jaar al veel minder.

13 januari 2024 om 16:57

Dit is echt hetzelfde als toen Veltman aanvoerder was... Te kansloos voor woorden, maar als je de selectie bekijkt nog logisch ook.

13 januari 2024 om 09:45

In dezelfde lijn de spelers die tijdens de wedstrijd met hun telefoon bezig waren op de bank. Daar kom je zelfs bij de amateurs niet mee weg. Het bijzondere is dat ik tijdens de klassieker juist de tegengestelde indruk kreeg. Het was zeker niet zo dat ze niet hard genoeg werken, maar ze renden als kippen zonder kop rond op het veld en gaven de goals zo cadeau.

13 januari 2024 om 12:45

Nou ben ik t niet met je eens. Ik speel in het amateur voetbal op zondag maar wij mogen best de telefoon bij hebben en zelfs nog roken tijdens de wedstrijd als je wissel staat. Ik zal er wel bij zeggen het is zondag kelderklasse lekker voor het plezier maar daar zie ik heel vaak spelers die er alles aan doen om te winnen en er vol voor gaan dat mis ik tegenwoordig in het profvoetbal niet meer bij heel veel spelers

13 januari 2024 om 16:31

Het een sluit het ander natuurlijk niet uit. Maar persoonlijk vind ik wel dat je op die manier (als wissel, met je tel bezig etc) niet echt je betrokkenheid toont. Ook al kom je het veld in en doe je er dan alles aan om te winnen. Het is ook een signaal naar je team toe, het groepsgevoel. In de kelderkasse zal juist dat laatste wel net iets anders zijn als op hoogste niveau, aangezien je daar na de wedstrijd lekker met z'n allen aan t bier gaat.

En dit is denk iets waar Tadic, buiten zijn rendement in het veld, ook erg belangrijk in was

13 januari 2024 om 09:28

Tadic schijnt in het eerste jaar Van de Beek de sportschool ingetrokken te hebben toen hij zijn basisplaats even kwijt was en ging klagen. Dat betaalde zich uit, doordat Van de Beek in een nieuwe rol als 10 de motor van Ajax werd. Ik vermoed dat niemand klagende Ajacieden nu op zijn plek zet.

13 januari 2024 om 14:41

Een aanvoerder kan je hierin zeker belangrijk zijn. Hoe anders is het bij Feyenoord momenteel waar de vrijwillige ‘breakfast club’ helemaal afgeladen is.


13 januari 2024 om 17:15

Ik snap alleen niet zo, als die extra training nodig is om zo top te presteren, waarom wordt dat onderdeel niet structureel ingepast in het trainingsprogramma..

13 januari 2024 om 18:08

Volgens mij mis je hier het punt. Het is niet de training zelf die nodig is om top te presteren, het is de achterliggende drijfveer om alles uit jezelf te halen én om Samen voor het hoogst haalbare te gaan. Zoals iemand hierboven zei: lead by example. Gaat een leiderfiguur na de training nog door met afronden op doel, buffelen in de gym of wat dan ook, dan volgt de rest en smeed je een team en een machine.

Tja ideaal als het uit de spelers zelf komt, maar als k de trainer was, was krachttraining gewoon onderdeel van het dagelijkse trainingschema met voor iedereen een individueel programma wat goed begeleid wordt. Het is hun werk, ze krijgen goed betaald, dus dat hoef je helemaal niet te vragen, dat is gewoon basis en hoort bij je werk

13 januari 2024 om 09:35

Maar daar gaat het dus om, spelers die vanuit zichzelf de toewijding hebben om beter te willen worden. Die in zichzelf investeren. Denk dat mislintat te veel naar data heeft gekeken maar het stukje mentaliteit te veel links heeft laten liggen.

13 januari 2024 om 11:43

Ik mis in de aankopen vooral leiderschap. Iemand die de andere ook aanstuurt en stimuleert. Bergwijn heeft zelf al eens aangegeven dat hij vindt dat een ieder zelf moet weten wat hij moet doen. Van de ene kant heeft hij daar gelijk in, maar hij is wel juist de speler die in het buitenland gezien heeft dat er in de top iets meer gevraagd wordt.

Pasveer gaat er even met gestrekt been in. Ben benieuwd hoe dat door het team wordt ontvangen. Wat hij zegt is natuurlijk geen verrassing. Al die nieuwe aankopen zijn geen Ajax materiaal. En binnen dit team is geen respect of begrip voor waar de club voor staat en waar de club hoort te staan. Het is een lui, middelmatig team, samengesteld door een falend bestuur op alle niveaus.

13 januari 2024 om 09:34

Valt toch wel mee dat hij er hier met gestrekt been ingaat. Als hij hier de waarheid verteld is er niets mis mee om dit zo aan het licht te brengen. Hij zegt het in mijn ogen keurig netjes. Ajax moet echt op de schop. Misschien nu nog wat spelers later vertrekken en nieuwe erbij. Half jaar spelers inpassen en volgend seizoen er vanaf het begin staan.

13 januari 2024 om 11:55

Reken er maar op dat Ajax dit seizoensrestant niet als verloren gaat aanvliegen. 2e en 3e plek zijn nog mogelijk. Dat is Champions League. Dat is een must. Ajax is nog net niet op de helft van de competitie. Honderd geven voor die doelstelling. Feyenoord, AZ en Twente gaan ook nog wel morsen dit seizoen. Ik geloof ook wel dat als Pasveer aanvoerder en eerste doelman gemaakt was, hij de spelers de gym in had getrokken. Nu was het door de onnodige komst van Rulli en Ramaj duidelijk dat hij hooguit 3e doelman zou zijn.

13 januari 2024 om 12:05

Ik zou niet weten hoe dit Ajax nog in de buurt van Feyenoord moet komen. Zelfs al zou Feyenoord nog morsen. Dit Ajax gaat alles winnen denk je?

13 januari 2024 om 12:55

@pijnsteijn:

Geloof jij serieus dat dit Ajax die 13 punten achterstand op Feyenoord nog goed kan maken?

13 januari 2024 om 09:36

Wat zijn dan eigenlijk de Ajax-waarden? Hard werken en alles geven voor de club?

13 januari 2024 om 10:06

Bravoure, bluf en een gezonde dosis arrogantie

13 januari 2024 om 10:29

Die heb je net zelf verzonnen?

13 januari 2024 om 10:37

Ajax-waarden vind ik ook een raar woord voor zoiets.
Vind het eerder een mentaliteit die je moet hebben als speler. Als je de kans krijgt bij een club die boven jouw niveau is, het team draait slecht en zelf presteer je slecht. Doe er dan verdomme alles aan om dat recht te trekken.

13 januari 2024 om 10:44

Gewoon een topsport mentaliteit. Zoals ook bij PSV en Feyenoord verwacht wordt. Wat je eigenlijk altijd bij een topclub ziet. Je kunt de kantjes er niet vanaf lopen en dat gebeurt nu te veel.

13 januari 2024 om 10:58

Geen woorden maar daden, alleen dan in andere woorden

13 januari 2024 om 11:17

Waar Ajax voor staat: aanvallend, attractief voetbal, tegenstander kapot spelen in balbezit, ze de bal niet gunnen, 433. Waar Ajax hoort te staan: (ergens) bovenaan zowel nationaal als internationaal. Voor beide is een bepaalde mentaliteit nodig. Het wordt al gezegd hierboven, maar: lef, gogme, inzet, de beste willen zijn/worden, elke dag beter willen worden, hongerig zijn, etc etc. Zowel waar de club voor staat als waar de club hoort te staan lijkt niet begrepen te worden door dit team.

13 januari 2024 om 11:20

Het lijkt me dat een dergelijke instelling bij elke club verlangd wordt, of toch tenminste door coaches.

13 januari 2024 om 11:25

Lijkt me ook Lierse, maar ik denk toch dat het bij topclubs er net wat harder en strenger aan toegaat.

13 januari 2024 om 11:29

Nou, het is toch wel een verschil of je bij Almere of bij Real Madrid speelt qua instelling, professionaliteit, gogme, motivatie, groeimindset, etc etc. Van een Ajax speler mag je meer verwachten in termen van bezig zijn met de eigen ontwikkeling dan van een speler van een andere club die lagere ambities heeft. Als deze gasten zo presteren als ze hebben gedaan en niet per se beter willen worden, kunnen ze prima mee bij een degradatiekandidaat, bij Ajax is dat niet genoeg.

13 januari 2024 om 12:28

Aantrekkelijk aanvallend voetbal , met bravoure . Jonge spelers laten debuteren ook al is het tegen een Europese top club. De lat altijd iets hoger leggen. Het publiek vermaken ...

13 januari 2024 om 09:58

Ik denk dat dit het failliet van Ajax aantoont. Remko Pasveer of all people die begint over de identiteit van de club. Die moet God op z’n blote knietjes danken dat hij ooit het shirt heeft mogen aantrekken en nog echt tussen de palen heeft gestaan. Eén van de meest vreemde aankopen destijds. Zeker als je bedenkt dat je ook gewoon types als Mike Maignan had kunnen halen.

Buiten dat zijn het wel ware woorden. Benieuwd hoe het ontvangen wordt binnen de groep.

13 januari 2024 om 10:36

Deed het bij Vitesse erg goed en Ajax zocht een 2e goalie. Pas weer transfervrij, dus fantastisch! Uiteindelijk heeft Pasveer het zo goed gedaan dat hij ook nog 1 jaar nummer 1 was, heeft hij zelf verdiend!

Vreemde aankoop? Nee, juist heel logisch! Trouwens geen aankoop, transfervrij gekomen.

13 januari 2024 om 10:48

Achteraf gezien is Pasveer juist een hele goede aankoop gebleken. Hoe hij Onana verving zie ik geen enkele reservekeeper doen. Met Pasveer op doel stond de verdediging van Ajax als een huis. Natuurlijk werd het ook gecomplementeerd met spelers als Alvarez en Martinez. De terugkeer van Onana liet heel pijnlijk zien hoe belangrijk Pasveer was in die maanden dat hij Onana verving.

13 januari 2024 om 11:21

Dat laatste is natuurlijk niet waar. In de periode na zijn schorsing was Onana helemaal niet meer gemotiveerd om (goed) te keepen. Hij wist bovendien al dat hij weg zou gaan. Je had Onana uberhaupt nooit meer onder de lat moeten zetten. Een van de ‘vriendjes fouten’ van Ten Hag wat mij betreft.

13 januari 2024 om 12:15

Het was dan ook noodgedwongen door de blessure van Pasveer dat Onana er weer in kwam

13 januari 2024 om 11:09

Dit is inderdaad Maurice Steijn, next level. Steijn was nog politiek correct door de zeggen dat het niet zijn spelers waren, pasveer zegt dat ook maar dan met iets andere, hardere woorden

13 januari 2024 om 12:07

Uiteraard is dit allemaal zorgelijk, tegelijkertijd schets pasveer hier gewoon de mentaliteit van de huidige generatie. Ze denken allemaal dat het komt aan waaien. Op een uitzondering daar gelaten. Geldt voor de huidige voetballer maar ook de jeugd. Lijkt meer een maatschappelijk probleem dan alleen een ajax probleem.



Zoiets ging natuurlijk verloren bij het vertrek van Tadic, de absolute leider en drager van de Ajax-waarden. Nu hebben we Bergwijn, die het wel best vind wat men in zijn eigen tijd doet. Haal daarnaast ook 12 vreemdelingen zonder binding met club en land, en je hebt een perfecte cocktail voor een voetballende ramp dat Ajax heet.
En hiermee ook de verklaring dat momenteel halverwege het seizoen het conditioneel bij iedereen echt bar slecht is.

En daarom was Tadic zo belangrijk, oke was soms een eikel in het veld maar was altijd een vechter of het nu tegen Psv was of Rkc.
In en buiten het veld sleurde hij iedereen mee, met de wil om te winnen voor elke meter.
Zo jammer dat hij weg is maar hij zag de bui al hangen

Misschien dat jij, in de huidige rol, daar ook intern eens eerst over kan praten de spelers aanjagen dezelfde mentaliteit te hebben, Remko!

13 januari 2024 om 11:23

Ik neem aan dat hij dat al geprobeerd heeft en dat dat weinig effect heeft. Vandaar dat hij het nu openlijk in de media brengt.

13 januari 2024 om 11:53

Dat hoop ik dan maar

13 januari 2024 om 12:58

Uit het volledige interview:

Maak je dat intern kenbaar?

,,ja. Soms op een serieuze toon, soms met een cynische opmerking. Dan zeg ik: als je de gym zoekt, die is hier rechtsaf.”

13 januari 2024 om 18:14

Fijn als mensen het volledige interview lezen alvorens te reageren.

Euh, is dit dan per se slim om in de media te zeggen ipv intern? Nu pleur je iedereen ook onder de bus. Roep het dan na de training in de kleedkamer.

13 januari 2024 om 10:23

Heeft hij ook gedaan, samen met Berghuis (zijn allebei lid van de spelersraad). Berghuis is dankzij die gezamenlijke actie nu als judas neergezet in de media door Steijn. Heb zo’n vermoeden dat er niet echt naar is geluisterd.

Misschien onder van ‘t Schip inmiddels wel maar ik denk dat de focus nu eerst ligt op een aantal jongens uit de put krijgen en teamgevoel terugkrijgen en dat het fitheid, harder lopen voor de club etc verhaal later komt. Schip lijkt me ook meer een trainer die zegt: “doe waar je gelukkig van wordt.” In plaats van “ga nu de gym in en werk aan je fysiek”

Valt me wel op de een aantal van die gasten helemaal niet echt een topsportersvoorkomen hebben. Zo’n Sutalo bijvoorbeeld die heeft net geen buikje, en Bergwijn ziet er eigenlijk permanent 2 kilo te zwaar uit (en krijgt daar eind van elke wedstrijd last van).

13 januari 2024 om 12:29

Ja en dat zal hij vast al tig keer geprobeerd hebben. Een kwestie van niet gehoord worden door de spelersgroep.

Bij de huidige generatie spelers zie ik minder toewijding, en dat baart me zorgen”,

Grappig. Dit lees ik al sinds Rijkaard, Witschge etc. Deze is in de categorie Vroeger was alles beter.

Iedere generatie vindt dat de generatie daarna minder toewijding heeft

13 januari 2024 om 09:49

Haha exact. Er zijn steles uit 1000 voor Christus waar er al gemopperd wordt over de ‘mindere’ jongere generaties.

13 januari 2024 om 11:21

Het woord generatie slaat nergens op in deze context inderdaad. Het gaat niet om leeftijd bij Ajax. Het gaat om mentaliteit. Hato als jonkie leidt het team. Bergwijn als aanvoerder motiveert niet. Pasveer zou ipv generatie het woord 'team' moeten gebruiken. Al die nieuwelingen zijn niet alleen slecht en slecht ontvangen/begeleid, maar ze hebben ook geen mentaliteit om er iets van te maken. Voeg daarbij de bestaande spelers waar er al veel luie gasten tussen zitten, en tada, je staat laatste.

13 januari 2024 om 12:31

Deze Ajax spelersgroep bewijst anders wel precies wat Pasveer benoemd. Of vind je dat het nu beter gaat bij Ajax?

13 januari 2024 om 16:13

De spelers van PSV en Feyenoord zijn van dezelfde generatie. Er wordt zo makkelijk gegeneraliseerd

Pasveer maakt het pijnlijk duidelijk, we zien het ook elke week bij Ajax na 50 min is de pijp
Bij veel spelers leeg. Ajax moet ook
Weer spelers gaan halen met een goeie mentaliteit, daaarom hoop ik ook
Dat Henderson komt, dat is een speler die weet wat er in de absolute top gevraagd word, en vooral weet wat je er voor moet doen om dat te bereiken

13 januari 2024 om 10:08

Ik hoop voor alle Ajacieden dat Henderson dit interview niet leest want die schrikt zich rot.

13 januari 2024 om 12:32

Henderson zou zeer welkom zijn, maar ik zie het niet gebeuren.

Aan de andere kant, je hoeft ook niet de Ajax gym in te duiken of bij Ajax je extra shit te doen met een bal. Ik denk dat het in sommige gevallen ook beter is. Deze jongens hebben genoeg geld en kunnen iedereen inhuren die ze willen en waar ze zich fijn bij voelen. Bij Feyenoord zijn sommige spelers zoals Kokcu met een echte specialist als Hans Kroon gaan werken. Daar ben ik wel meer voorstander van

Hij kan gelijk hebben, en ik geloof hem ook meteen, maar het is nooit verstandig om de vuile was zo buiten te hangen. Temeer omdat het komt van de kreupele vierde keeper, niet bepaald iemand die autoriteit uitstraalt.

13 januari 2024 om 10:36

Kreupele vierde keeper die meer gevoel voor leiderschap in zijn linkerteen heeft dan onze echte aanvoerder in zijn hele lijf. Hij mag er zeker wel wat van zeggen, heeft vaak genoeg de band omgehad en zit er ook lang genoeg om een goede analyse te maken.

13 januari 2024 om 11:08

Begrijp me niet verkeerd, wat mij betreft heeft hij zeker recht van spreken, maar ik vraag me echt ten zeerste af hoe dat voor de nieuwe spelers geldt. Die zien toch vooral een oude vierde keeper die zelf alleen maar in de lappenmand zit. Natuurlijk is dat niet helemaal terecht, maar wel zoals het gaat in zo'n kleedkamer. Tenzij je echt een grote naam en status hebt (kaliber Tadic), ben je zo goed als je laatste wedstrijd.

En de vorm van de kritiek - uithalen naar teamgenoten in de krant - valt sowieso weinig constructief te noemen.

13 januari 2024 om 12:34

Mwah, hij heeft dit waarschijnlijk al tig keer intern aangehaald. Op een gegeven moment is het klaar. Volgens mij heb je op zijn leeftijd ook niet echt iets te verliezen...

Mooi dat ie zo eerlijk is. Duidelijk dat de club m aan het hart gaat. Alleen die laatste zin is ietwat komisch

Waarom staat in de titel niet gewoon "pasveer geeft pijnlijk interview" ipv Ajax speler? Zo knullig. Hij zal wel gelijk hebben, toch zie je ook hier weer het gezwets over Ajax-dna. Is in de sportschool trainen dan onderdeel van Ajax dna? Of is dat spelen in 4-3-3 en lekker aanvallen?

13 januari 2024 om 11:24

Ajax dna is toch niet zo lastig? 433 aanvallend attractief domineren in balbezit. En qua prestaties de beste zijn of willen zijn, waarbij lef en zelfvertrouwen aan de bal, maar ook inzet in de eigen ontwikkeling cruciaal zijn. Je moet elke dag beter willen worden. Dat dna zie je bijna nergens in dit team. Dit zijn geen godenzonen. Dit is een stelletje droeftoeters die er niks van kunnen maken zonder papa John die ze vertroetelt als kleine kindjes. Geen trots. Geen kwaliteit. Geen inzet.

Dat verschil bij Ajax in houding van spelers zie je toch het beste bij b.v. Taylor of Rensch. Die jongens hebben niet de insteek om echt beter te worden, maar vooral een beetje de blitz te willen maken. Tegen Hannover was Taylor aan het eind van de eerste helft al op. Opmerkelijk voor zo’n jonge speler. Ook de echte winnaarsmentaliteit ontbreekt in de huidige selectie. Met de mond willen ze allemaal winnen en verbeteren, maar in de praktijk zijn er maar weinig spelers waar ik dat vanaf zie. Brobbey is wel zo iemand. Die heeft echt aan zichzelf gewerkt. Hato lijkt me ook wel OK. Gaaei, Medic, v.d. Boomen en Hlynsson zijn ook gunstige uitzonderingen op dat gebied. Maar vooral de spelers die betere kwaliteiten worden toegedicht, zijn mentaal niet uit het juiste hout gesneden. Jammer, maar wel een constatering waar je als club wat mee moet gaan doen.

13 januari 2024 om 11:09

Je begint weer bij de basis en dat is eigen jeugd met ervaren spelers met de juiste leeftijd die weten wat topsport met zich meebrengt. Dat was 2 jaar geleden hetgeen wat had moeten gebeuren. Overmars en Ten Hag was teveel dat veranderde. Duidelijk ook dat Van de Sar niet genoeg visie en daadkracht had. Hele scouting en organisatie viel uiteen. Het doet me heel erg pijn dit te zien. Feyenoord is op de goede weg en PSV maakt de juiste keuzes. Organisatie is in een club is zo belangrijk.

13 januari 2024 om 11:37

Maar afgezien van de blitz maken, een Taylor is afgezien van zijn instelling toch ook gewoon pure middelmaat? Waar is die jongen nou goed in? Rensch is gewoon geen rechtsback. Die zou ik weleens een paar wedstrijden op 6 willen zien. Beter hebben we toch niet.
Maar wat Pasveer zegt, spreekt boekdelen en daar geef je exact de goede voorbeelden Pinko

13 januari 2024 om 12:35

Rensch is geen rechtsback maar al helemaal geen 6. Belachelijk dat je hem daar dan wel wil zien. Een slappe dweil op 6 zetten is niet wat we nu nodig hebben.

13 januari 2024 om 13:53

Ik weet ook niet of het werkt, maar gewoon eens proberen. Als we het dan toch over slapjanussen hebben, wil je Fitz-Jim er dan liever?

10 nieuwe spelers klinkt inderdaad veel.
maar dat komt toch wel vaker voor? volgens mij zelfs bij ajax niet zo heel lang geleden...
maar ik ben het wel eens met pasveer dat er vooral nieuwe spelers zijn gehaald die niet echt bij ajax passen. Daar is wel echt te zien dat mislintat een beetje lukraak (op basis van statistieken) wat spelers heeft gehaald waarbij hij dacht dat die ook wel even bij ajax zullen passen... een groot voorbeeld vind ik zo'n akpom, die zijn beste seizoen achter zich heeft in een rol die het "ajax-systeem" niet heeft. Dat hij voor de winterstop wat goals maakt is natuurlijk leuk en aardig, maar doet niet af aan het feit dat zo'n speler gehaald kan worden... hier had allang aan de bel getrokken moeten worden door een technisch iemand. Maar mislintat heeft gewoon de portemonnee gekregen, met als opdracht eerst spelers te verkopen voordat er nieuwe gehaald mochten worden.
Dat was ook wel een probleem denk ik, daardoor heb je aantal keren achter het net gevist (een noa lang en jerdy schouten bijv.).

Duidelijk en netjes verwoord waar het mis gaat bij Ajax. Goed dat iemand in die huidige selectie gewoon eens zijn mond open trekt

Je zag het tegen Zwolle bijvoorbeeld. Ze lopen als zoutzakken rond,. Geen interesse in of we nou derde of zesde worden. Dat heeft Van ‘t Schip er ook niet in gebracht. Die wissel met Steijn was ook zinloos.
Als je ziet dat Akpom gewoon alles mag verkloten tegen AEK dan mag hij blijven staan. Als Taylor weer eens te lui is om mee te verdedigen, mag die gewoon blijven staan. Niks en niemand die er wat van zegt.
Ajax heeft leiders nodig ennwat doen we…..Fitz-Jim terug halen. Net of die dit slappe middenveld aan de praat krijgt.
Aan het verhaal van Pasveer is niets gelogen

13 januari 2024 om 12:09

Maar wie had je in de plaats van Taylor op willen stellen? De spelers die er vorig jaar ook waren waren toen de mindere spelers van het team. Dit is aangevuld met spelers zonder ervaring en zonder echter leiders. Daarbij ook nog een aantal blessure gevallen. Je wilt Taylor misschien al wel 2 jaar wisselen, maar voor wie ?

13 januari 2024 om 15:52

Als je mijn commentaar hier een beetje volgt, smeek ik al sinds het vertrek van Gravenbergh om een nieuwe 8. Dit is m.i. het probleem waarom het middenveld sindsdien dood is. Ik vind Taylor echt een lamzak. Te lui om te verdedigen, erg goed in balletjes terugspelen naar de centrale verdedigers, maar verder doet hij niks. Wat Pinko hierboven al zegt, bij rust is hij al moe. Maar waarvan?

Tja geen woord aan gelogen. Want dat zie je ook al het hele seizoen. Dat je het na vorig seizoen nog slechter doet is gewoon te triest voor woorden. Maar ja als Bergwijn je aanvoerder is zegt dat genoeg. Een kerel die iedereen zijn gang laat gaan ipv een echte leider binnen en buiten het veld te zijn. Dat was Dusan Tadic de afgelopen jaren. En zijn gemis is gewoon te groot. Ook al speelde hij niet altijd goed alsnog had hij de enorme invloed als leider binnen de selectie. En dat mis je ook enorm…

Ik heb Lisandro Martinez een tijd geleden van Manchester naar Amsterdam mogen brengen met z’n pootje in de spalk. Sprak heel even met hem over de malaise bij Ajax en hij zei wat Pasveer hier ook zegt: het bestuur is/was niet aanwezig en “Tadic is a monster”. Verguist door zoveel supporters, maar oh zo belangrijk in de kleedkamer.

Maar zou Pasveer zichzelf wel CL niveau vinden ? Hij heeft het zeker een tijd goed gedaan (ook een paar goede reddingen bij Haaland) maar je kunt nu ook niet zeggen dat het een speler is waarbij je snel denkt dat hij de CL aankan.

Nou wordt alles weer geprojecteerd op de 10-12 nieuwe spelers maar dit is bij Ajax al heel lang een probleem voor de jongens uit eigen opleiding, er is buiten de trainingen heel weinig initiatief om beter te worden. Juist deze jongens werden achterna gezeten door Tadic om het maximale eruit te halen, niet spelers als Alvarez/martinez/haller/antony.

Wel lekker dit voor Bergwijn nog even een steek naar hem, waardeloze aanvoerder, juist in een kwalitatief slecht elftal heb je echt iemand nodig die het vuur aanwakkert want op dit moment verlies je niet alleen wedstrijden op kwaliteit maar ook inzet en dat is onacceptabel.

13 januari 2024 om 12:12

Het ligt zeker niet alleen aan de aankopen, echter als je alle leiders verkoopt zul je wel weer leiders moeten kopen. Dat er meerdere leiders uit de jeugd opstaan is natuurlijk een grote illusie.

Mooie woorden.
Je hoeft ook geen geboren Ajacied te zijn om te weten hoe je een Ajacied moet zijn.
Pasveer is een voorbeeld, maar ook een Tadic.

Je moet je het snot voor de ogen werken op de verplichte momenten, maar ook de drive hebben om na die momenten aan de slag te gaan.

Ik blijf altijd het stukje herhalen van een Eriksen, Andersen, Fischer
Die jongens trainde. gingen daarna nog extra trainen met behulp van en ging vervolgens nog een studie er naast volgen (talen etc)

Investeren in jezelf.

Tegenwoordig zie je steeds meer jongens die een playstation grijpen als tijdverdrijf.

Ja onze geweldige aanvoerder heeft duidelijk gezegd ik ga mensen niet achter de kont aan zitten ze weten zelf wel wat ze moeten doen. Juist...lekker lui thuis Fifa spelen na de training of niet dan Steven??? Wat een leider!!

Met het vertrek van Overmars, Ten Hag en Tadic is ook de topsportmentaliteit verdwenen. Het blijft weerzinwekkend hoe Ajax in zeer korte tijd is geã¯mplodeerd.

Er zullen wel reactie komen over dat het het recht is van speler om zelf te weten wat ze doen na de training en in hun vrije tijd. Net zoals als je zegt dat Memphis te veel bezig is met dingen buiten het veld. Maar ik vind dat als je bakken met geld verdient, dat je dan ook alles moet geven voor de club waarvoor je speelt. Daar hoort extra training en inzet buiten normale trainingen bij en je vooral proberen als eerste voor je club on te zetten. Je hebt tijd voor rappen, zingen en modeshows na je voetbal carrière.

Zo zie je, je hoeft niet gedoopt te zijn in het IJ en minimaal 20 jaar lang minstens 340 dagen binnen de ring te verblijven om te begrijpen wat nodig is om bij Ajax te spelen.

De toewijding en discipline mist, ambitie is alleen nog in interviews te vinden. Maar zodra dat inspanningen vraagt geven spelers niet thuis.

De dag dat de aanvoerdersband weer om de arm van een leider zit die deze waarde uitstraalt kijk ik reikhalzend naar uit.

Duidelijk dus dat de ‘leiders’ Bergwijn en Berghuis niet het voorbeeld geven… Dat zijn blijkbaar mee voetballers en geen echte toppers…
Tijd voor een nieuwe centrale ‘kapstok’ in het team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren