Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax lijkt goud in handen te hebben: ‘Hij geldt bij ons als opvolger van Pjanic’

Laatste update:

Ajax gaat veel plezier beleven aan Benjamin Tahirovic, zo verwacht Haris Medunjanin. De Amsterdammers bereikten zondag een akkoord met AS Roma over de twintigjarige middenvelder. Ajax betaalde de Romeinen naar verluidt een transfersom van acht miljoen euro. Medunjanin verwacht dat Tahirovic dit bedrag uiteindelijk dubbel en dwars waard zal zijn en noemt z'n landgenoot een ‘groot talent’.

Tahirovic werd in het verleden al eens door AS Roma-trainer José Mourinho geprezen, die wel stelde dat de jonge middenvelder een voetballer met twee gezichten is. “De Zweedse Tahirovic is een relaxte en rustige voetballer. Maar als zijn Bosnische karakter de overhand krijgt, dan is Tahirovic een warrior met ongelooflijke potentie”, zei Mourinho. Medunjanin, de Bosniër die succesvolle jaren beleefde bij AZ en het afgelopen seizoen voor PEC Zwolle uitkwam, weet zeker dat Ajax vooral de rustige en relaxte versie van Tahirovic te zien krijgt.

“Ajax is altijd veel aan de bal”, zegt de momenteel clubloze Medunjanin tegenover De Telegraaf. “Dat is ook de grote kracht van Tahirovic. Hij is technisch enorm goed onderlegd, zoals de meeste Bosnische voetballers." De inmiddels 38-jarige Medunjanin kwam zelf zestig keer uit voor Bosnië. Hij verwacht dat sterspelers als Edin Dzeko (37) en Miralem Pjanic (33) binnenkort gaan afzwaaien. Aan Tahirovic dan de zware taak om dit gat op te vullen. “Tahirovic is een van de spelers die in de toekomst de ruggengraat van het nationale team moet gaan vormen. In de nationale ploeg geldt hij als opvolger van Pjanic.”

Volgens Medunjanin is Tahirovic een heel ander type voetballer dan Edson Álvarez. “Je kunt hem misschien nog het beste vergelijken met Kenneth Taylor. Tahirovic is een mooie voetballer, die graag aan de bal komt en als middenvelder grote afstanden aflegt. Het is een echte verbindingsspeler. De druk bij Ajax zal groot zijn. Tahirovic heeft nog maar weinig wedstrijden op topniveau gespeeld. Ajax moet kampioen worden. De vraag is of hij met die druk om kan gaan. Ik denk van wel, het is echt een groot talent.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Landgenoten hoor je elkaar nauwelijks afkraken, dus zullen het vanzelf wel zien volgend jaar.

21 juni 2023 om 14:38

Wat ik alleen even niet begrijp, is Branco van den Boomen niet een soort gelijke speler? Lijkt mij niet dat je AS Roma verruild voor Ajax om op de bank te zitten.

21 juni 2023 om 14:47

@ali, Nee, Van den Boomen is echt een passer, die bij voorkeur iets hoger op het veld gaat staan om de beslissende pass te geven naar een buitenspeler spits of lopende 10. Zijn zwakke plek is dat hij weinig oog heeft voor wat er achter hem gebeurd, en is ook verre van snel.

Dus bij balverlies, moet de controle zeker niet van Van den Boomen komen. Deze jongen zijn kracht ligt juist in het doorlopend scannen van de ruimtes die dreigen te ontstaan, heeft ook een uitstekende pass, maar kiest desondanks vaker voor veilige korte passes. Daarbij is het verdedigend behoorlijk goed, veel duelkracht en heeft hij kopkracht. Zijn zwakke plek is dat hij nog wel wat jeugdig enthousiasme heeft om in te stappen wanneer dat niet de beste keuze is.

Als hij bij Ajax in een controlerende rol gaat spelen, restverdediging aansturen, lange ballen van de tegenstander verwerken, en daarna Van den Boomen aanspeelt die vervolgens de pass geeft op de lopende aanvallers, is dit denk een heel complementair koppel. Zie hem ook prima met Vos, waarbij die wat meer box-to-box gaat spelen, of ook met een Taylor die echt wel een uitstekende speler is als die wat hoger op het veld kan staan en geen controlende taak heeft. Vorig jaar 8g/3a; dat is echt prima voor een 8.

21 juni 2023 om 14:48

Volgens mij zijn ze inderdaad vrij vergelijkbaar, alleen heeft Van den Boomen een wapen met standaardsituaties en is wat aanvallender. Denk dat ze niet samen op 1 middenveld zouden kunnen spelen als je het spel nastreeft wat Ajax wil spelen. Dan moet het echt Tahirovic - Taylor/Fitz-Jim - Berghuis/nieuwe 10 zijn of Vos - Van den Boomen - Berghuis/nieuwe 10. Ze zijn allebei niet voor de kleine ruimtes en snel en behendig, vandaar.

21 juni 2023 om 15:41

Van den Boomen komt niet van AS Roma maar van Toulouse.

21 juni 2023 om 15:54

Tahirovic komt van AS Roma.

21 juni 2023 om 15:59

Niet echt vergelijkbaar, het enige wat ze gemeen hebben is de lengte. Tahirovic agressief in de duels, balafpakker, niet heel veel risico's in de passing. Van den Boomen wil juist de bal, verdedigend liet hij het over aan Spierings en legt veel risico in zijn spel/passing.

21 juni 2023 om 16:19

@ajaxnl Oftewel, ze lijken complementair aan elkaar 👌

21 juni 2023 om 17:20

Alleen vergeet hij wel te zeggen dat ze beiden vrij traag zijn en niet sterk in de kleine ruimte waardoor je problemen kan krijgen tegen tegenstanders die druk zetten.

21 juni 2023 om 21:15

Tahirovic is niet heel traag, ook niet snel. Van den Boomen is wel wat trager. Maar dat maakt ze nog niet dezelfde types.

21 juni 2023 om 15:08

Ik hoor Valentijn Driessen eigenlijk nooit iets positiefs zeggen over landgenoten.

21 juni 2023 om 15:45

Dank je! Heerlijk!

On: ik heb Tahirovic nog nooit zien spelen. Hoewel het hier dan om een landgenoot gaat die er iets over zegt, heeft Mourinho eerder ook al positieve dingen laten horen. (En laat die nou niet per se van het brengen van jonge talenten zijn.) Trouwens, hoewel Medunjanin wellicht niet zijn landgenoot gaat afvallen, was het ook niet nodig om Tahirovic de opvolger van Pjanic te noemen. Dus we hoeven zijn verhaal ook niet direct af te doen als onzin.

21 juni 2023 om 15:40

Als een Spanjaard aan Pierre op vakantie vraagt wat hij van Maurice Steijn vindt komt er echt geen positief verhaal hoor...

Dus wat je zegt is weer nergens op gebaseerd.

Ben benieuwd! Het voetballend vermogen op de middenveld wordt in ieder geval groter met zijn komst en het vertrek van Alvarez. Hopelijk nog een goede CAM erbij en we zijn voor het middenveld gereed.

Tja Harris Medujanin gaat z'n landgenoot niet publiekelijk afkraken, ik neem vooral mee dat Mourinho het wel in hem zag zitten en hij steeds meer minuten kreeg bij Roma. Ik laat mij graag positief verassen. Trouwens die Medujanin die kon echt heerlijke vrije trappen nemen he.

21 juni 2023 om 14:34

Precies Binny, aan deze woorden kan je niet veel aan ophangen. En het lijkt een leuk talent, maar wil vooral waken voor hoge verwachtingen. Een voetballende 6 zou wel een verademing zijn, de vraag is alleen of hij daar wordt geposteerd. Volgens Transfermarkt kan hij praktisch op elke plek op het middenveld staan.

21 juni 2023 om 14:34

Nou ja, Mourinho was in het verleden ook positief over spelers als Fellaini en Phil Jones. Ieder zijn smaak zou ik zeggen, maar dit zijn wel spelers die niet echt bij Ajax pasten. Dus ik weet niet of we op de smaak van Mourinho moeten vertrouwen haha.

21 juni 2023 om 14:42

Ik begrijp best wat je bedoelt @ajax/barca2014, zou zeker kunnen. Toch zou een Fellaini wel handig zijn, ook al is het alleen om de lange ballen te kunnen spelen. We zullen het zien.

21 juni 2023 om 14:52

Tja, alleen gaat het hier om een (potentiële) basisspeler. Die moet dus wel echt goed kunnen ballen en daar heeft Mourinho vaak andere criteria voor haha. Ben dus heel benieuwd.

21 juni 2023 om 15:02

@binny, natuurlijk. Sterker nog Mourinho wist Bozs tactisch compleet te overklassen door Fellaini op het middenveld te zetten. In zekere zin vind ik dat Alvarez de afgelopen jaren ook soms in bepaalde wedstrijden een soortgelijke rol vervulde, Echter was Fellaini toch veel meer een offensieve middenvelder waardoor dat soort spelers bij Ajax denk ik toch net buiten de boot vallen. Maar in een zuiver verdedigende rol zie ik een soortgelijke type wel succes hebben bij Ajax.

21 juni 2023 om 16:43

@ajax/barca2014 Fellaini is zeker niet mij favoriete speler, maar die was als Tahirovic ooit in de buurt gaat komen van dat niveau is hij een prima aanwinst voor Ajax.

21 juni 2023 om 14:46

Die kon inderdaad heerlijk vrije trappen nemen, maar daarmee is ook alles gezegd.

Ontopic: Deze jongen is denk ik met name gehaald als ''toekomstige'' vervanger van Alvarez, terwijl ik daar toch liever een meer voetballende CVM zie.

Als ik het hier goed heb begrepen dan was / is Alvarez een prutser die niet kan voetballen en te vaak onnodig geel pakt. Daarnaast is het een neg en smerig mannetje en ontkomt hij vaak aan rood (minimaal 2 keer per wedstrijd. Als ik dan alles goed beschouw ligt de lat voor Tahirovic net echt hoog.

21 juni 2023 om 14:44

Ja een prutser die niets kan en daarom wilt Dortmund en West Ham hem ook.
Mark van Bommel ontkwam ook x op x rode kaart, dat is ook een kwaliteit eigenlijk. Ik vind ook dat hij soms onnodige kaarten pakken en zeker soms smerig kon spelen, maar Ajax zonder Alvarez was echt een gatenkaas. Ongeveer elke wedstrijd de laatste 3 jaar waarin hij niet speelde of werd gewisseld zag je hoe kwetsbaar Ajax was door de as.

21 juni 2023 om 14:49

Ik was dan ook cynisch.

21 juni 2023 om 14:54

Ah mijn excuses @rochus... tis hier nog vroeg

21 juni 2023 om 14:55

Ik denk ook niet dat hij zomaar even beter is dan Alvarez. Zie toch al veel mensen dat denken (noemen hem de beter voetballende versie van Alvarez), terwijl hij nog niks bewezen heeft en zo geweldig zijn de beelden nou ook weer niet om dat te zeggen.

21 juni 2023 om 15:11

Soms heb ik het idee dat ik voor niets hier zit te reageren, maar dan lees ik dit en word ik toch blij. Rochus heeft het volledig begrepen. Hulde, het is niet eenvoudig om je mening bij te stellen, het siert je.

En dan zal ik aankomend jaar weer met hetzelfde enthousiasme een oordeel vellen over de andere ajacieden opdat ik bijdraag aan jouw ontwikkeling als voetballiefhebber.

21 juni 2023 om 15:48

Maar hij overdrijft het wel ineens he. "niet kan voetballen"nou nou nou, dat valt ook wel weer mee. Gewoon veel overtredingen nodig en komt er vaak mee weg ook.

21 juni 2023 om 16:35

Ja dat is zeker zo, maar het is een steile leercurve, vergeet dat niet. Ik wed dat als hij zich zo door ontwikkelt dat hij aankomend seizoen de nuance van onze uitlatingen feilloos aanvoelt. Die Rochus komt er wel, let maar op!

21 juni 2023 om 17:23

Heb hoop heren, er zijn er hier die hieraan zullen twijfelen.

Heb de 1e helft gekeken tegen Luxemburg voor Tahirovic maar die werd terecht gewisseld na 45 minuten, wedstrijd in een laag tempo waarbij hij af en toe een goede lange bal had maar vooral voorbij werd gelopen in defensief op zicht, kan me dan ook niet voorstellen dat Ajax hem haalt als vervanger van Alvarez.

Hebben we gezien tegen Luxemburg thuis haha. Was niet om aan te gluren. Veel woorden weinig wol tot nu toe.

21 juni 2023 om 17:22

Ik vind ook dat mensen al veel te lyrisch zijn. Heeft nog geen hele sterke potten gespeeld op hoog niveau maar wordt al wel de basis in geschreven. We kunnen beter eerst even afwachten tot de oefenwedstrijden. En qua type betwijfel ik of hij bij Ajax past.

21 juni 2023 om 18:19

Jij hebt oprecht naar Bosnië-Herzegovina - Luxemburg zitten kijken wil je zeggen? 😂

21 juni 2023 om 18:38

Verdien je een oorkonde voor 😂

21 juni 2023 om 19:11

Samtastisch

Als we zo gaan redeneren kan Geertruida er ook weinig van.

O jeetje.. je kunt hem het beste vergelijken met Kenneth Taylor? Dat klinkt niet best...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren