Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-flop Nicolas Kühn maakt fraaie miljoenentransfer naar 53-voudig kampioen

Laatste update:

Nicolas Kühn heeft zich tot medio 2029 verbonden aan Celtic, zo laat de Schotse topclub weten via de officiële kanalen. De 24-jarige Duitser, die tussen 2018 en 2020 voor Ajax speelde, komt voor 3,5 miljoen euro over van Rapid Wien. In Glasgow gaat Kühn spelen met rugnummer 10.

Ajax betaalde in 2018 liefst 2 miljoen euro om Kühn, destijds jeugdspeler, op te pikken bij RB Leipzig. In Amsterdam speelde hij geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht. Wel speelde de Duitse jeugdinternational 43 wedstrijden namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij goed was voor 5 doelpunten en 6 assists.

Na het mislukte avontuur in Amsterdam trok Kühn transfervrij naar Bayern München, waar hij werd aangetrokken voor het tweede elftal. Na twee seizoenen op het derde niveau van Duitsland speelde de vleugelspits in het seizoen 2021/22 op huurbasis bij Erzgebirge Aue in de tweede Bundesliga. In de zomer van 2022 nam Rapid Wien hem voor 500.000 euro over van Bayern.

In Oostenrijk was Kühn het afgelopen anderhalf jaar een van de sterkhouders bij Rapid Wien. In totaal speelde hij 51 wedstrijden voor de nummer zes van de Oostenrijkse Bundesliga, waarin de linkspoot goed was voor 7 doelpunten en 10 assists. Transfermarkt schat Kühns marktwaarde op slechts 1,5 miljoen euro, maar Celtic telt dus een hoger bedrag neer.

Kühn is in zijn nopjes met de transfer naar Schotland. “Ik ben erg blij met deze transfer en ik kan niet wachten om hier te spelen.” De Duitser gaat op Celtic Park spelen met rugnummer 10, dat tussen 2006 en 2009 werd gedragen door Jan Vennegoor of Hesselink.

“De manager vertelde me dat hij me heel graag wilde hebben en we hadden een heel goed gesprek. Nu kijk ik ernaar uit om mijn teamgenoten en iedereen in het stadion te ontmoeten”, gaat Kühn verder. “Ik ben op meerdere plekken inzetbaar, ik kan op links spelen, als tweede spits of als nummer 10. Meestal heb ik echter op de rechterflank gespeeld.”

Celtic is inmiddels uitgeschakeld in Europa, maar staat wel nog altijd bovenaan in de Schotse Premiership. Ook maakt de club van trainer Brendan Rodgers nog altijd kans op het winnen van de Schotse beker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tijd geleden dat zijn naam weer eens voorbij kwam. Mooie is dat Ajax geloof ik nog een opleidinsvergoeding geniet op deze speler. Zal weliswaar om paar euro gaan, maargoed.

Hij speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor die Duitse tweede Bundesliga club maar in de zomer van 2022 werd ie al overgenomen door Rapid Wien? Oke dan?

Wellicht heeft hij het licht gezien. En hopelijk is het nachtleven in Glasgow voor hem minder aantrekkelijk.

Leuk voor die jongen, en leuk te zien dat blijkbaar plotseling het kwartje valt en de doorbraak er toch komt.

Ajax-Flop, nooit een eerlijke kans gehad. Ook mede doordat hij met Antony en Neres 2 goede spelers voor zich had.

Khün...?🤔Nooit van gehoord, hoe kan je dan floppen als je het niet eens hebt geprobeerd?Wel goed hoor van PSV en Feyenoord, zelden tot nooit staat hier iets over een geflopte speler van de club. Maar een speler/talent die bij Ajax nooit of 3 invalbeurten heeft gekregen en vertrekt na een paar jaar is al snel een flop bij Ajax blijkbaar.

Mooi dat zijn dan weer extra centjes omdat Ajax meedeelt in de opleidingsvergoeding voor deze internationale transfer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren