Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax buigt voor vertrek Martínez en overweegt afgeteste verdediger tóch weer

Laatste update:

Lisandro Martínez heeft zijn zinnen gezet op een vertrek naar Engeland, weet ook Ajax. De Amsterdammers zijn inmiddels bereid om met Manchester United te praten over een transfer van de Argentijn en richten zich volgens De Telegraaf inmiddels op zijn opvolging. Daarbij is Mykola Matvienko wederom in beeld gekomen, die in het verleden nog werd afgetest door de scouting van de landskampioen. De 26-jarige Oekraïner is ook nadrukkelijk in beeld bij Feyenoord.

Manchester United heeft goede hoop Martínez in te lijven. Ajax verlangt een vast bedrag van 55 miljoen euro voor zijn sterkhouder, dat inmiddels wordt benaderd door the Red Devils met een bod van 45 miljoen vast plus 5 miljoen aan eenvoudig te behalen bonussen. Daarbij komt dat United aangegeven heeft bereid te zijn dat nog een keer te verhogen. Om die reden wilden Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar ditmaal wél aan de onderhandelingstafel plaatsnemen met de club. Ook algemeen directeur Edwin van der Sar, die een United-verleden heeft, zal daarbij aanschuiven.

Ajax zoekt een vervanger die er zowel nationaal als internationaal direct kan staan. De naam van Matvienko is daarbij gevallen. De 51-voudig Oekraïens international werd in het verleden nog bestempeld als 'niet goed genoeg', wat een transfer zeer opvallend zou maken. Matvienko, net als Martínez een linksbenige centrale verdediger, heeft bij zijn club Shakhtar Donetsk nog een contract tot medio 2025 en mag naar verluidt voor 15 miljoen euro vertrekken. Ondanks dat flinke prijskaartje is de Oekraïner ook nadrukkelijk in beeld bij Feyenoord volgens het Algemeen Dagblad. Het doorgaans betrouwbare 1908.nl voegde daar echter aan toe dat de Rotterdammers vooralsnog niet concreet zijn.

De aartsrivaal lijkt dat wél; Huntelaar werd al in het bijzijn van de zaakwaarnemer van Matvienko gefotografeerd. Volgens 1908.nl strijkt de verdediger bij Shakhtar zo'n 2,5 miljoen euro bruto per jaar op, wat wel past in de begroting van Ajax, maar niet in die van Feyenoord. Door Transfermarkt wordt de marktwaarde van Matvienko geschat op elf miljoen euro. De verdediger werd driemaal landskampioen met Shakhtar. Matvienko is een jeugdproduct van de club en speelde vooralsnog 131 officiële wedstrijden in de hoofdmacht.

Welke club zie jij de strijd om Mykola Matvienko winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou er niet rouwig om zijn als hij naar ajax ging, lijkt me voor ons te veel geld voor deze speler op die plek. Dan liever weer een transfer a la Senesi waar meer waarde mee wordt gecreëerd.

13 juli 2022 om 08:30

Niet lullig bedoeld, maar voor Feyenoord is deze speler toch totaal niet realistisch? Moet ruim boven 10 miljoen kosten, en heeft 2,5 miljoen salaris. Feyenoord gaat goed nu, maar dit is echt te hoog gegrepen, financieel gezien.

13 juli 2022 om 08:33

Is het ook niet Steve Stingray, heb je helemaal gelijk in. Hancko is meer in onze prijsklasse. Ook zie ik graag dat er wat gespaard gaat worden. Een klein beetje eigen vermogen opbouwen voor de magere jaartjes is een pre.

13 juli 2022 om 08:35

Dat is ook exact wat Baardgrasmus zegt toch? Ik citeer ''lijkt me voor ons te veel geld''. Dus bedankt Steve voor je weinig toevoegende woorden.

13 juli 2022 om 08:39

Daar heb je gelijk in. Bij deze jongen zijn wij den ik kansloos. Hancko is meer een speler voor ons en daar zou ik ook heel blij mee zijn.

13 juli 2022 om 08:51

Zo'n speler zal toch ook wel CL willen spelen lijkt me.

13 juli 2022 om 08:51

Dus omdat Steve Baargrasmus gelijk geeft, is zijn reactie niets toevoegend? Dan kunnen een heleboel reacties op deze site wel weg worden gehaald.

On topic: Senesi was natuurlijk, net als Martinez, een geweldige aankoop maar je weet dat van tevoren niet. Als je een speler nodig hebt die er meteen staat kan het soms beter zijn om meer geld uit te geven. En ja, ook dit is een cliché.

13 juli 2022 om 08:52

Edit: en Feyenoord krijgt nu wel het geld binnen van Senesi en Malacia en misschien Sinisterra?

13 juli 2022 om 09:56

Zijn reactie is precies die van Baargrasmus, maar dan met een meer provocerende laag. Moet die gast zelf weten, zijn goed recht, maar wij Feyenoorders weten zelf ook wel dat de prijsklasse 10 miljoen voor een verdediger voor onze club onhaalbaar is.

Ps: Sinisterra is al verkocht. Hoogstwaarschijnlijk heb je Senesi en Sinisterra per abuis omgedraaid.

13 juli 2022 om 10:14

Je hebt gelijk. Heb ze door elkaar gehaald. Dank voor de correctie.

Waarom is zijn reactie provocerend? Gluubster geeft hem ook gelijk.

13 juli 2022 om 10:49

Is Senesi al verkocht dan?

13 juli 2022 om 11:57

@baardgrasmus

Ik zou er niet rouwig om zijn als hij naar Feyenoord ging. Waag dan liever een poging bij Dan-Axel Zagadou als Ajax zijnde. Transfervrij van Dortmund. Wel veel blessures gehad, maar mogelijk is hij daar over heen. Is toch pas 23 en voldoende ervaring. Tegen het einde van afgelopen seizoen ook weer direct veel speelminuten na een blessure. Kwaliteit is er echt wel.

Ken de betreffende speler niet, maar lees veel hoopvolle dingen over hem. Zou wel een prima "ruil" zijn als je per saldo zo'n 40 miljoen overhoudt

13 juli 2022 om 08:47

CV is niet heel indrukwekkend, maarja dat was die van Martinez natuurlijk destijds ook niet. Schuurs is helaas in topwedstrijden 1 a 2 keer per wedstrijd zijn man kwijt.

Kan Ajax beter niet voor Dodo gaan als rechtsback? Een aanvallende back die denk ik wel bij Ajax past. Mits Schreuder veel vertrouwen heeft in Rensch en hem aan de praat krijgt. Daarnaast heb je ook nog Regeer natuurlijk. Als je Dodo echter voor een goed prijsje kunt halen, dan zal ik daarvoor gaan en hem laten concurreren met Rensch, Regeer en Klaiber (mits laatstgenoemde blijft).

13 juli 2022 om 08:31

Is al naar Fiorentina dacht ik.

13 juli 2022 om 08:40

Oh ja, ik zie het inderdaad. Loop weer achter met transfernieuws. Is al enkele weken een done deal though als ik even de berichten doorneemt, maar het is nog niet officieel. Misschien net voor de neus van Fiorentina een deal afsluiten a la United met Malacia en Lyon?

13 juli 2022 om 08:32

Dit is een linksbenige centrale verdediger.. daarnaast komt er hopelojk nof een rechtsback

13 juli 2022 om 08:46

Dat weet ik. Maar als Martinez vertrekt, dan heb je met Blind wel een prima linker centrale verdediger. Ik denk dat je daarmee een seizoen prima mee kan doen. Dan kan Wijndal als linksback spelen. Ik vind rechts op dit moment iets meer prioriteit hebben. Rensch heeft vooralsnog wat afwijkingen in zijn spel, Regeer heeft talent, maar het is nog maar even afwachten dat hij zijn belofte kan inlossen, en Klaiber was een aankoop van Ten Hag. Prima als derde rechtsback, maar is in principe niet goed genoeg voor Ajax 1. Dat is volgens mij nu de achilleshiel in de back 4. Met Wijndal, Blind, en Timber heb je een best goeie basis. Nou rechtsachter nog. Dan is Matvienko geen noodzaak als die daarvoor al te licht is bevonden.

13 juli 2022 om 10:29

Zoals je zelf eigenlijk al aangeeft, kwantitatief gezien is rechts beter bezet dan links (Rensch, Regeer, Klaiber, Timber en Schuurs). Kwalitatief gezien moet nog blijken of Rensch en Regeer goed genoeg zijn. Echter is het wel Ajax eigen om de jeugd een kans te geven en ik hoop persoonlijk dat ze dat ook gewoon doen. Op links is het afwachten wat er met Martinez en Nico gebeurd. Voorlopig heb je dubbele bezetting waarbij Rensch ook nog LB zou kunnen.

13 juli 2022 om 13:31

Rebsch is perfect tweebenig en vind ik persoonlijk meer een centrale verdediger dan rechtsback. Dus hebt met Blind en Rensch mooi 2 spelers die het kunnen gaan uitvechten voor de LCV positie. Dan ontstaat er wel een gat op de rechtsback positie. Als Ajax lef heeft Haalt het Hateboer op bij Atalanta die staat er namelijk direct en geeft je een garantie op 10 assists.

13 juli 2022 om 08:34

Had een goede optie geweest maar volgens mij gaat Dodo naar Fiorentina.

13 juli 2022 om 08:48

Yep, zag het al van @messibazoer. Liep weer achter op transfernieuws. Wel een leuke backie voor Fiorentina.

13 juli 2022 om 09:06

Dodo die ooit bij inter voetballende? Was die gast alweer vergeten

13 juli 2022 om 09:11

@maurootje Haha nee die is inmiddels al 30 en speelt in Brazilië.

13 juli 2022 om 09:12

De Dodo waar hier over gaat die heeft nog nooit voor Inter gespeeld.

Je kan sowieso Blind weer naar het centrum halen, daar speelde hij op zich ook prima. Maar loopt er in de jeugd geen speler rond waarmee je dit vertrek zou kunnen opvangen?

13 juli 2022 om 08:32

Dan moet er alsnog een lcv bij. Want als Tagliafico en Martinez vertrekken heb je voor lcv alleen Blind en op linksback alleen Wijndal en Blind, maar die staat dus al centraal. Moet echt nog een basiswaardige lcv bij.

13 juli 2022 om 08:42

Blind in de CL centraal in de verdediging is uitschakeling na de groepsfase.

13 juli 2022 om 08:49

Toch grappig dat die ene keer dat ie daar stond, ze de halve finale haalden.

13 juli 2022 om 08:56

@Oortap: Hahah inderdaad, en ook toen United de EL won stond Blind vrijwel elke pot in de basis op LCV. Tuurlijk zijn we wat jaartjes verder maar aan Blind's spel is weinig veranderd, langzaam was hij toen ook al. Edit: desalniettemin zie ik graag gewoon een goede vervanger komen op LCV als Martinez vertrekt hoor, daar niet van, zeker als ze zo bizar veel knaken binnen hengelt. Maar ik vind zulke uitspraken wel altijd een beetje simpel.

13 juli 2022 om 09:03

Altijd dezelfde kansloze opmerkingen over Blind, weer eentje om niet meer serieus te nemen

13 juli 2022 om 09:42

Des te leuker het is wanneer dergelijke uitspraken keer op keer worden weerlegd met cijfers en feiten...🤗

13 juli 2022 om 09:46

@JK-Ajax,

Net als de opmerking Drl80 vind ik ook jou opmerking wel heel kort door de bocht.

Ik ben een fan van de voetballer Blind, maar wil je met hem weer centraal spelen dan heb je echt een sloper in de categorie De Ligt nodig om ernaast te zetten zodat de zwakke punten van Blind gecompenseerd worden. Nu is Timber een geweldige speler, maar die is met zijn fysiek wel een stuk minder complementair aan Blind dan dat De Ligt dat was. En ik ben wel bang dat dat, vooral Europees nog wel voor problemen kan zorgen.

13 juli 2022 om 10:03

Ik kan me wel vinden in de kritiek op Blind. En ik ben juist iemand die hem altijd een hele goede, slimme en stabiele spelers heeft gevonden. Toch ben ik van mening dat hij na zijn hartkwaal nooit meer zijn niveau heeft gehaald van daarvoor. Mijn gevoel is dat hij nog steeds met de rem erop speelt. Hij is voorzichtiger geworden en daardoor compenseert hij zijn gebrek aan snelheid niet meer met tijdig instappen en vroegtijdig duelleren, maar kiest hij ervoor om vooral uit de duels te blijven en ipv in te stappen en met zijn spelinzicht aanvallen vroegtijdig te stoppen, gaat hij achteruit lopen. Hierdoor komen zijn zwakke punten juist extra naar boven.

Qua opbouw vind ik hem voor Ajax nog steeds top, maar doordat hij nu op een andere manier verdedigt, komen zijn zwakke punten extra bovendrijven en gaat zijn kracht (spelinzicht) steeds minder een rol spelen. Dat is in de eredivisie niet zo'n probleem, maar in de CL inmiddels wel.

13 juli 2022 om 10:24

Ik schrijf een Blind niet zo snel af. Zijn vader was ook de snelste niet maar die dieselde lekker door als CV tot zijn 38e. Ben zelf wel blij als Daley niet meer als back wordt opgesteld. Hij is zonder meer van grote waarde voor Ajax, maar gewoon niet meer elke wedstrijd. Schreuder moet hem in zijn kracht gebruiken qua tegenstander en ook de juiste spelers om hem heen parkeren. Alvarez voor hem en Timber naast hem is niet gek. En je moet gewoon realistisch zijn en hem meer rust gaan geven. Maar terwijl je dan rustig iemand klaarstoomt om die plekken definitief over te nemen is het natuurlijk wel heel erg lekker om Daley Blind erbij te hebben, geen koekenbakker.

55 miljoen is niet te weigeren voor Martinez. Hoop dan echter wel dat we een echte top aankoop gaan doen voor centraal achterin. En ik betwijfel of dat deze jongen van Shakhtar is..

13 juli 2022 om 08:37

Dat hoop ik ook Messibazoer. Dit is een verdediger die ik niet ken maar die maar 1 meter 82 is. Door het vertrek van Haller hebben we gewoon te weinig kopkracht biij standaardsituaties en dat moet je niet willen in je selectie. Ik zou daarom graag een grote kopsterke verdediger willen hebben die dit probleem oplost in de achterhoede. Dan laat je Timber de opbouw van achteruit verzorgen. Daarnaast zou ik ook direct Zirkzee binnenhalen en Brobbey bij Leipzig laten. Zikrzee is 1 meter 93 en heeft het in Anderlecht weer aardig op de rit gekregen. Dan heb je ook voorin een targetpunt staan waarop lange ballen gespeeld kunnen worden en als hij die kan doorkoppen of kaatsen zijn Begwijn en Anthony op snelheid weg. H2 moet nu eens daadkrachtig doorpakken en zorgen dat de selectie in balans is.

13 juli 2022 om 09:45

"Moet nu eens" wanneer hebben ze niet daadkrachtig doorgepakt? T is 13 juli en kom je daar mee. Wijndal en bergwijn zijn binnen. Hebbem de ballen om united af te wijzen. Wat wil je nu nog.meer dan?

13 juli 2022 om 09:49

Eens wietsche. Ook qua Brobbey lijken ze goed te handelen, weten hoe ver ze willen gaan en waar de grens ligt. Denk dat ze Leipzig die duidelijkheid hebben gegeven en ze nu wat tijd geven. Vermoed dat ze het wel redelijk op de rit hebben. De lijstjes liggen al lang klaar natuurlijk met gewenste vervangers voor spelers als Martinez en Antony, mochten die onhoudbaar zijn.

13 juli 2022 om 10:06

Wietsche, zowel bij Bergwijn als Wijndal heeft het lang geduurd voordat het in orde was. Bij Brobbey is er een groot verschil tussen bieding en vraagprijs van Leipzig. Dan schakel je gewoon door om ervoor te zorgen dat je selectie op orde is en Schreuder ermee aan de slag kan. Door het vertrek van meerdere basisspelers moet je automatismen opnieuw erin brengen. Dus doorpakken en zorgen dat je zo snel als mogelijk je selectie op orde hebt en kunt aangeven dat er verder geen mutaties meer zullen plaatsvinden.

13 juli 2022 om 10:16

Wie zegt dat ze inmiddels niet aan het doorschakelen zijn? We weten toch niet alles?

13 juli 2022 om 10:26

Het mooie van Brobbey is dat je weet wat je in huis haalt, die zal geen aanpassingsperiode nodig hebben. Dat is veel waard en begrijp wel dat ze daar ver voor willen gaan, en dat het wat tijd kost. In paniek overgaan tot een andere aankoop om de voorbereiding niet te verstoren lijkt me een slechte zaak. Denk dat Leipzig wel moet zakken en dat ze eruit gaan komen. En dan heb je de gewenste spits. Ik verwacht geen wonderen komend jaar, maar kan de opvolgers van Overmars nog niet betrappen op onlogische keuzes.

13 juli 2022 om 14:31

Heeft lang geduurd maar ze.moete sws wachten met bekendmaken. Hoe vaak lees je wel niet dat er al een week een akkoord was. Administratie kost gewoon tijd. Wij kunnen niet zien in hoeverre zij al doorgeschakeld zijn. Achteraf kan je dit zeggen maar niet op 13 juli al.

13 juli 2022 om 10:33

@messibazoer vond 40 miljoen een ook al niet te weigeren bod voor een speler die net 1 goed seizoen heeft gedraaid, maar bij Ajax denken ze daar anders over en pokeren ze graag denk ik haha

13 juli 2022 om 17:22

Hoezo pokeren graag. Inmiddels al meerdere hogere boden ontvangen van twee verschillende clubs nota bene. Lijkt me dus gewoon uitstekend ingeschat van Hamstra en Huntelaar. Dat jij bij het openingsbod direct over zou gaan tot verkoop van een absolute sterkhouden toont enkel aan dat jij uitermate ongeschikt zou zijn als TD haha, heeft echt niks met pokeren te maken.

13 juli 2022 om 10:33

Als je het mij vraagt is Martinez onvervangbaar. Zo eentje haal je niet zomaar terug, zelfs niet voor 50 milj.

Ik lees vooral: heel goed werk van H2. Je moet aardig stevig in je schoenen staan om 40 miljoen op een aankoop van 7 miljoen af te slaan. Nu gaat hij, volgens dit bericht, voor 15 miljoen meer vertrekken. Dan hebben zij het dus gewoon heel goed gedaan. Hulde. Verlies voor Ajax qua speler, niet financieel.

13 juli 2022 om 08:42

Is echt stevig idd 40 miljoen weigeren voor martinez vind ik echt flink. Persoonlijk den ik dat hij niet meer waard is dan dat. Ook niet minder hoor.

13 juli 2022 om 09:52

40 ja. Vind ik ook. Wel stoer om het te weigeren, maar geeft ook aan dat ze hem het liefst helemaal niet kwijt willen. Als de speler graag weg wil en de gek er dan 55 voor geeft, moet je ook realistisch zijn en afscheid nemen. Logisch gehandeld tot zover, iets teveel betaald voor Bergwijn maar dat is de Levytax

13 juli 2022 om 10:19

Is de levytax 50 procent op de werkelijke waarde?

13 juli 2022 om 10:31

ik schat die op 20 procent. 24 miljoen was redelijk geweest gezien de inflatie, 30 vind ik fors voor een bankzitter.

13 juli 2022 om 11:48

Je denkt toch zeker niet dat Bergwijn, zeker met zijn prijskaartje, gehaald is voor de bank?

13 juli 2022 om 12:25

nee. ik denk dat hij bij Tottenham nooit in de basis stond.

13 juli 2022 om 11:39



Goed werk van H2? Ajax heeft puur geluk dat er een Ajax enclave wordt opgericht in Manchester. Ik hoor vrij weinig andere geluiden over Ajax spelers, is het niet? Puur dat United Ten Hag bijna carte blanche geeft, anders was er helemaal geen goed werk van H2. Makkelijk scoren voor die 2 als het werk komt aanwaaien en ze kunnen meeliften op de wind. Dat is gewoon de waarheid.

13 juli 2022 om 12:43

@spijkenisser

Jaloezie spat er weer vanaf. Dat malacia binnen gehengeld wordt door United komt puur door Ten Hag. Dat geldt echt totaal niet voor Ajax spelers. Haller, Dortmund. Mazraoui en Gravenberch Bayern. Voor Martinez was Arsenal al in de markt met een bod van 40 mln.
Dus hoe en waar precies is het werk komen aanwaaien?

Ten Hag levert vooral gezeik op. Waarbij aan spelers wordt getrokken die Ajax liever niet verkoopt. Eerst timber, nu Martinez en Antony

13 juli 2022 om 13:49

Beter opletten vriend. Arsenal zat achter Martinez aan, bood al 40 mio euro. Haller is al verkocht aan Dortmund voor 31 mio euro.

13 juli 2022 om 14:25

Weet niet zo goed waarom de reactie zo zuur is. Ik kijk er alleen naar vanuit zakelijk perspectief. Dan moet je alleen maar constateren dat zij hun werk goed hebben gedaan toch? Binnen een paar weken van 40 naar 55 miljoen. Dan doe je je werk gewoon goed. Tijd dat we de gevoelens naar elkaars clubliefde eens loslaten. Is al genoeg gezeik op de wereld, laat dit dan tenminste een spelletje zijn waar we van kunnen genieten met elkaar en op een normale manier met elkaar om kunnen gaan.

13 juli 2022 om 17:25

Hele Ajax enclave inderdaad met 1 (!) hele speler die van Ajax komt, nou nou

14 juli 2022 om 14:40

@sander, als het kon ging de hele basis 11 mee. Wat een hypocrieten toch allemaal, oh iemand reageert negatief over Ajax en pats allemaal in de aanval. Vinden jullie het gek dat men niet zoveel heeft met Ajax als de aanhangers zich zo voor de dag brengen? Zelfde geldt ook voor Speedy - het was allang bekend dat het een interesse van likmevest was, Arsenal wilde goedkoop scoren maar had allang door dat ze het niet gingen redden. Toen kwam Ten Hag opeens om de hoek. Die toont in zoveel Ajax spelers interesse, dat is gewoon makkelijk de winkel openen voor H2.

Als hij 15 mil kost, snap ik wel waarom hij niet direct in beeld is bij Feyenoord.
Dat zijn bedragen dat Feyenoord niet kan ophoesten.
Ook niet met de 30 mil verkoop

13 juli 2022 om 08:47

1908 Twitter, dat een redelijk hoge betrouwbaarheid heeft, geeft aan dat Feyenoord niet concreet is. Deze bedragen kan Feyenoord inderdaad niet ophoetsen en dat zal daar zeker mee verband houden.

Wellicht heeft de zaakwaarnemer wat aan 'name dropping' gedaan om een onderhandelingspositie te creeren, maar dat is speculatie van mijn kant.

13 juli 2022 om 10:39

tnx, heb hem toegevoegd (Y)

Geen idee of Shaktar al een transfersom voor Neres heeft overgemaakt, maar anders kan deze speler verrekend worden lijkt mij en houd Ajax een dikke 50 miljoen over. Zie dan graag nog een keeper en rechtsachter komen in de prijsklasse 10-15 miljoen. Maar het liefst zie ik Martinez niet vertrekken, ook niet voor dit bedrag.

13 juli 2022 om 09:00

Ik zou hem ook liever houden, maar dat komt omdat we supporters zijn. Als clubleiding ben je gek als je zo'n bedrag afslaat voor Martinez. Een geweldige verdediger, maar 50+ miljoen is echt veel geld.

55 miljoen voor Martinez is natuurlijk direct een strik eromheen. Wel een aparte onderhandelings-tacktiek van Man U. 45 miljoen maar dat willen we nog wel een keer verhogen hoor.....erg professioneel.
Maar goed, als je ook al 80 miljoen neergelegd hebt voor Maguire is 55 voor Martinez ook wel te begrijpen. Ik vrees alleen dat dit nou niet het level speler gaat zijn die ervoor gaat zorgen dat ten Hag met de kerst niet weer in thuis in Tukkerland zit.

13 juli 2022 om 08:39

Waarom meteen een strik eromheen? Ja, Ajax kan het bod niet weigeren maar dat is niet vanwege het geld maar omdat Martinez graag weg wil en je een speler niet te allen tijde tegen zijn zin kan houden. Maar als Martinez zelf ook zou willen blijven, denk ik dat Ajax het bod naar de prullenbak zou hebben verwezen.

13 juli 2022 om 08:47

Eens hoor, als Martinez zelf ook liever blijft kan en moet het bod eigenlijk naar de prullenbak. Zo als je een speler niet tegen zijn moet willen behouden moet je hem ook niet tegen zin de deur uit werken in de meeste gevallen. Puur vanuit de centen en Ajax bekeken is 55 miljoen echter niet te weigeren, dat bedrag gaat m.i. nooit meer hoger uitvallen. Nu heeft Ajax de centen niet perse nodig maar onderaan de streep is dit bedrijf-economisch gezien natuurlijk een fantastische deal als je hier 55 miljoen uit weet te slepen.

Martinez is een zeer belangrijke speler voor Ajax. Sterk in de duels, en daarbij een goede inspeelpass. Maarja, als je de 55-60 miljoen haalt kun je het niet weigeren. De vraag is wie hem moet vervangen. Ik zou Blind absoluut niet in het centrum zetten, hij heeft een leuke pass maar is gewoon echt veel te traag. Of deze Oekraïner nou hetgeen is wat je zoekt.. Liever zou ik toch weer een traject Tagliafico/Alvarez/Martinez zien, oftewel, een Zuid Amerikaan. Ajax kan dat vaak goed gebruiken, omdat het elftal vaak voor een groot deel uit primadonna sierlijke voetballers bestaat. Echter heb je ook gewoon jongens nodig die de beuk erin gooien. Een Davinson Sanchez, een Martinez, een Alvarez, etc.

13 juli 2022 om 08:49

Met blind in het centrum haalde je de halve finale cl dat is zijn beste positie

13 juli 2022 om 10:02

Ik ben ook fan van de zuid Amerikanen bij Ajax. Maar ze komen uit zo’n andere cultuur en klimaat, die moet je eigenlijk halen in anticipatie op opvolging. Niet verwachten dat ze meteen een plek invullen, maar ze een half jaar geven om te wennen. Overmars deed dat goed. Los van alle andere onzekere factoren die bepalen of een speler slaagt, in het systeem past, het niveau aankan etc. zijn het geen Denen voor wie Nederland misschien wat vol is, maar wel erg op thuis lijkt. Tuurlijk er zijn uitzonderingen van spelers die er direct stonden (Antony). Met het oog op de toekomst hoop ik wel dat Veldmate er weer twee aanwijst om te halen, als er dan één Tagliafico, Sanchez, Martinez, Neres, Alvarez of Antony tussen zit mag de ander een Cassiera of Danilo zijn. Geen Magallan svp

Ze gaan toch geen speler aantrekken die niet goed genoeg was? Leuk dat ie international is, dat zegt niks. En een voor Ajax-begrippen mega salaris. Wat meer creativiteit in de scouting was wenselijk geweest. Er lopen echt nog wel andere haalbare spelers in Zuid Amerika. Een speler uit Oekraïne zit ik echt niet op te wachten. Dat brengt allerlei onrust, verwachtingen en politieke onzin met zich mee.

13 juli 2022 om 08:57

Waarom brengt een speler uit Oekraïne onrust en politieke onzin met zich mee? Ik zeg niets over verwachtingen omdat die er bij elke speler wel zijn.

Ik ken deze hele speler niet, maar voor 15 miljoen moet je wel overtuigd zijn, want anders krijg je een type Magallan. Geen idee of hij een felle, snelle en kopsterke verdediger is. Anders zo'n speler scouten in Zuid-Amerika.

13 juli 2022 om 08:52

Is al de vijfde basisspeler die weggaat ik hoop dat we nog het een en ander overhouden , nog geen spits 2 met alle respect bejaarde keepers ik snap gewoonweg niet waarom ajax niet eens een goede keeper aantrekt er komt zo veel geld binnen , plus in de achterhoede moet het een en ander bijkomen , maar het duurt en duurt maar .

13 juli 2022 om 09:02

Dat het wat langer duurt, vind ik niet eens zo erg. Maar wel dat Ajax voorbij gaat aan het feit dat we een keeper nodig, een rechtsback en een spits. Brobbey wordt een veel te duur project. Op 2 oude keepers kan je niet bouwen. Hetzelfde geldt voor Rensch/Regeer als rechtsback. Een van die 2 zou je een jaar moeten verhuren.

13 juli 2022 om 09:35

(fcbogarde)
Gelukkig ben ik niet de enige die er zo overdenkt wat de keepers betreft maar je hoort er bij Ajax niets over , ook in de reacties op de topics hoor je nooit wat over een goede keeper , met een goede spits en een goede keeper ben je al een heel eind de vele reactie over het vertrek van Haller waren lovend maar ik zie nog geen spits komen die er in 67 wedstrijden 47 inschiet maar we gaan het zien .

13 juli 2022 om 09:55

Mazraoui, Gravenberg, Martinez en de spits. Wie is de 5de? Kan er oprecht niet opkomen.

13 juli 2022 om 10:10

Vermoed dat hij Onana meerekent. Kan zelf leven met nog een seizoen Pasveer, die heeft me de mond echt gesnoerd vorig jaar. Ga er wel vanuit dat hij ergens geblesseerd raakt. Vermoed dat ze dat bij Ajax ook weten en op Gorter vertrouwen, die heb ik eigenlijk nooit bewust zien keepen. Weet niet wat er in de jeugd loopt, maar je moet wel anticiperen op volgend jaar. Je moet weer toe naar een echte topper waar je ook nog eens 4 jaar mee vooruit kan. Ze hadden een mooie reeks met Stekelenburg, Cilessen, Onana. Eigenlijk allemaal hun topperiode bij Ajax gehad. Maar dat ze nu niet direct grof investeren in een keeper die er meteen staat begrijp ik wel. Dat ze niet een rechtsback halen begrijp ik niet. Ik heb Rensch niet helemaal afgeschreven maar die zie je toch liever als wissel. Is wel een grote stap terug t.o.v. Mazraoui. Een spits komt er echt nog wel en die hoeft niet precies zoveel als Haller te scoren, Ajax heeft voldoende spelers die een goal kunnen maken. Denk zelfs dat een voetballende spits beter is voor het team.

13 juli 2022 om 11:51

Ik reken Tagliafico ook als Basis speler vind hem sowieso beter dan Wijndal maar dat is gewoon mijn mening hoor , ik denk zelf dat je Haller meer gaat missen dat we denken hoor en zo slecht was hij voetballend niet en tel ook even de assists erbij die hij heeft gegeven , een spits met dezelfde statistieken komt niet zo snel naar Ajax .

13 juli 2022 om 12:26

Hoeft ook niet, als de rest maar meer scoort

13 juli 2022 om 20:49

@sloep01
maar het duurt en duurt maar .

Ja, we wachten op die ene snelle en verrassende transfer. Dan was het in 1x Boem een nieuwe speler, nu moet je al maanden aanhoren dat er interesse en onderhandeld wordt. Dat is tegenwoordig onderdeel van het spel. Maar voorheen was daar in 1x die onverwachte transfer, zoals het bijv het had kunnen gaan met Conceicao...

Heel benieuwd waar Matinez dan gaat spelen bij United. Maguire blijft aanvoerder en zal spelen, Varane is ook haast een zekerheid waardoor er geen plek in het centrum overblijft.
Linksback valt ook al af want daar lopen er al 3 en hebben ze net Malacia voor gehaald.

Wordt een dure bankzitter.

13 juli 2022 om 09:33

Verwacht dat Martinez op een gegeven moment wel samen met Varane het duo gaat vormen. Maguire blijft aanvoerder, maar betekent niet dat die gelijk basisspeler is. Een beetje hetzelfde als Henderson bij Lpool. Ook de captain, maar speelt niet altijd. Verder zijn Varane en Bailly vaak geblesseerd, hierdoor is er nog meer kans voor Martinez. Daarnaast zou hij eventueel ook nog op CVM kunnen spelen, waar we ook nog iemand voor nodig hebben. Ik denk dat hij wel aan spelen toe komt.

13 juli 2022 om 11:22

Wat mij betreft is Martinez echt de ideale Cvm, denkt altijd naar voren, is comfortabel aan de bal, zit overal tussen, leest het spel, en heeft een lekkere pass in de benen.

Denk dat hij in de PL beter tot zijn recht komt op het middenveld.
Daar zal hij minder last hebben van zijn lengte “te kort”.

Ben benieuwd wie Ajax wilt halen als opvolger. Een afgeteste, dure, speler lijkt mij niet direct de meest ideale. Althans, zo klinkt hij niet. Heb hem persoonlijk niet zien spelen, dus kan niks over deze speler zeggen.

Zou het wel mooi vinden als men eens een stunt uithaalt en gewoon een topper haalt. Een Lacroix van Wolfsburg misschien?
Verder is er momenteel een linksbenige, lange (1,96) centrale verdediger transfervrij: Dan-Axel Zagadou. Is nog maar 23 jaar en niet verlengd bij BvB. Wellicht is dit een interessante optie voor Ajax?

Verder denk ik dat er in Duitsland en Frankrijk veel goede Cb's rondlopen, maar of die realistisch en haalbaar zijn voor Ajax: Ndicka van Frankfurt, Tapsoba, Kossonou of Hincapie van Leverkusen, Nianzou van Bayern, Gvardiol en Simakan van Leipzig, Badiaschile en Disasi van Monaco, Todibo bij Nice, Djalo bij Lille en een Medina bij Lens bijvoorbeeld.

Zitten voldoende niet realistische namen tussen, maar bij sommige kan je wellicht nog eens een poging wagen!

Waarom gaan jullie nog steeds uit van de bedragen voor de oorlog in Oekraïne ? Wat voor spelers in Rusland geldt is ook van toepassing voor Oekraïne . Kijk naar Til en Vilhena. Kwamen ook voor een relatief mindere koopsom bij hun club vandaan. Dat wil niet zeggen dat ze voor een appel en een ei hierheen komen maar zeker voor minder als ze speelden bij hun club.

Als we een rechtsbenige afgeteste CV gaan kopen dan heb ik toch erge twijfels aan onze TD

13 juli 2022 om 09:33

Matvienko is linksbenig hoor. Heeft zich daarnaast sterk ontwikkelt ook gewoon 50+ interlands voor een respectabel voetballand als Oekraine.

13 juli 2022 om 09:59

Dan is de informatie van VZ niet goed, dat scheelt dan weer. Toch nog steeds twijfels, hij is niet voor niets eerder niet goed genoeg bevonden

13 juli 2022 om 10:24

Sommige spelers ontwikkelen zich tijdens hun carrière

13 juli 2022 om 10:25

Dat was een aantal jaar geleden. Een speler kan zich toch ontwikkelen?

Ik snap niet wat iedereen ( Ajax of Oranje fan ) nog steeds ziet in Blind. Die kan het echt niet meer belopen. Daar kan hij ook niks aan doen met zijn hart. Lijkt mij beter om met hem te gaan zitten en afspreken dat hij in topwedstrijden alleen nog 1 helft gaat spelen. Dan kan hij zich helemaal leeg lopen en nog van waarde zijn. Zeker gezien er 5 wissels ingezet kunnen worden.

13 juli 2022 om 10:27

Ik snap daarentegen reacties als die van jou niet. Blind is een leider, positioneel heel sterk en zo’n beetje de beste crossball van de ED. Hij is niet de snelste nee, ook nooit geweest. Heeft niets met zijn hart te maken.

13 juli 2022 om 10:46

Niet de snelste? Hij is zo traag dat hij rond minuut 40 de kleedkamer moet gaan opzoeken om de rust te halen. Blind kan heus nog wel tegen de kleinere tegenstanders, maar wat heb ik me geërgerd in de CL of in de toppers (psv) over het bijna wandeltempo. Blind moet gewoon accepteren dat hij niet meer meekan, gaan voor plek 12-15 of weggaan en cashen in de zandbak o.i.d.

13 juli 2022 om 10:47

Haha, grapjas. Gaan voor plekken 12-15. Ha-Ha!

13 juli 2022 om 10:44

Tja, een ieder heeft recht op een vrije mening. Of je het er altijd mee eens moet zijn? Nee zeker niet, en dat bewijs jij hier maar weer even.

Blind is een leider, heeft meer kampioenschappen gewonnen dan wie dan ook. Hij is nooit snel geweest en ja, hij is natuurlijk de laatste 2 jaar alleen maar langzamer geworden. Maar in de eerste seizoenshelft hoorde je daar niemand over, Ajax kreeg nauwelijks tegengoals en men riep, zelfs hier, dat Blind het meer dan prima deed en Tagliafico terecht op de bank hield (ook vanwege die domme rode kaarten). De tweede seizoenshelft was Ajax defensief een stuk kwetsbaarder; de keepers vielen uit, verdedigers vielen uit en het liep niet altijd even lekker. Wie kreeg de schuld (naast Onana)? Blind. Hij is een populaire Ajacied maar is ook degene waar als eerste een vinger naartoe gaat.

Van mij mag Blind elke wedstrijd starten, zonder twijfel. Dat hij steeds langzamer en ouder wordt en daardoor op een dag wat minder minuten gaat maken, prima. Dat geldt voor iedereen.

13 juli 2022 om 11:11

Kijk Rochus heeft een overdreven reactie. Rond minuut 40 de kleedkamer in om de rust te halen. Vond m wel leuk eerlijk gezegd. Maar dat Blind voor plek 12-15 moet gaan is nieteens iets heel fouts. Wie wordt de linksback? Wijndal of Tagliafico. En voor die 55 miljoen die je zometeen overhoudt aan de verkoop van Martinez ga je sowieso een vervanger proberen te halen. Een vervanger van minimaal 15 miljoen die je basis gaat laten spelen. En wat gebeurt er dan met Blind? Die wordt inderdaad nummer 12/13/14. De grootste test van Ajax komt komend of binnen 2/3 seizoenen: Zijn ze in staat op tijd door te selecteren en in te zien dat oude spelers als Blind, Klaassen (en geworden clublegende) Tadic al te oud zijn en niet meer van het niveau waar Ajax naar streeft. Als ze hier niet op tijd mee zijn, wordt het een gevalletje Barca die nogsteeds vastzitten aan de opa’s Jordi Alba en Pique (en nog steeds geweldenaar Busquets).

Als je 55 voor Martinez krijgt dan hoop ik wel dat er dan flink geinvesteerd mag worden voor een vervanger. Je kan niet weer vertrouwen op een gokje uit Zuid-Amerika. Misschien is deze jongen wel erg goed, ken hem niet, als ze maar niet weer proberen het met weinig geld op te lossen.

Waarom kan Ajax nooit een keer een grote sterke snelle verdediger halen ? Daar is denk ik wel behoefte aan.
Type Kulibaly zeg maar

13 juli 2022 om 10:46

Omdat die veel te duur zijn. Misschien niet eens direct in aanschaf, maar wel in salaris. Maar, een mooie droom om dat beest achterin te zien.

13 juli 2022 om 11:39

@patjev; je bedoeld een type Sanchez ofzo ? Ja geen idee waarom ze dat soort spelers nooit halen .......

13 juli 2022 om 11:43

Daar kan ik wel 10 miljoen redenen (€) per jaar voor verzinnen xD

Daarnaast spelen we in een competitie die niet echt interessant is voor mensen buiten Nederland, helaas.

Ik ken deze man niet, een linksbenige als Martinez vertrekt zou wel slim zijn samen met Timber.

Als een speler echt wil gaan, dan moet je hem hierin niet gaan tegenwerken. Zoals Mourinho? ooit eens zei; je moet heel graag bij ons willen ballen, zo niet dan moet je weggaan!!
Martinez is jong, wil een stapje omhoog zetten. Ik gun het hem. Wie weet zien we hem over een 7tal? jaren terug.
Lastig om een vervanger te vinden. Arnesen zei ooit dat Ajax en Feyenoord niet in dezelfde vijver vissen.
Mooi om te zien dat Feyenoord op weg is naar de andere vijver (al hoop ik dat Ajax de beste vissen vangt, natuurlijk)

Ik vind het wel grappig dat iedereen een extra CV wil hebben. Alvarèz is inmiddels gewend en heeft daar ook jaren gestaan.

Zeg niet dat het moet, maar hij is lang en kopsterk, plus heeft die zuid Amerikaanse felheid als het moet.

Nogmaals, liever een extra (L)CV die ook echt een linkspoot is, maar als de nood aan de man is staat hij er wel.

Die Matvienko ken ik niet.

Ik ken hem niet goed genoeg, maar zo te zien waren er meerdere clubs in hem geinteresseerd een paar jaar geleden. Hij lijkt vooral opbouwend goed, gaat mee naar voren, heeft scorend vermogen en lijkt te kunnen verdedigen. Zeker een poging waard.

Is toch veel te veel geld voor een speler uit Oekraïne, Shaktar is oorlogs gebied toch. 5mlj anders basta.
Lopen genoeg beren in Frankrijk rond die ook wel C.L. willen spelen lijkt me.
Of dat Franse talent van Bayern Nianzou meen ik

13 juli 2022 om 11:31

Waarom haalt Ajax niet zo snel mogelijk Zagadou binnen ? Linksbenig, super talentvol, 1,96 en transfervrij!!

Krijgt Ajax nog geen geld van ze vanwege Neres en Traore???

Het vertrek van Martinez zou sportief gezien een enorme aderlating zijn voor Ajax. Al begrijp ik dat sommige dingen nu eenmaal niet te keren zijn. Maar Ajax mag, nee moet, in deze kwestie vooral eerst aan zichzelf denken. Ze hebben recht op een formidabel transferbedrag. Daarnaast moet er al een alternatief klaar staan met al wat wedstrijden op redelijk hoog niveau. Blind kan natuurlijk niet wanneer er verdedigende kwaliteiten in een wedstrijd worden gevraagd. Al zal - met pa Blind op de achtergrond - voor junior altijd een plekje in het elftal worden gezocht. In Eredivisie wedstrijden kan dat meestal wel, maar tijdens de toppers en groepsfase CL worden eerst de verdedigende kwaliteiten gevraagd. Dus moet er een directe vervanger van Martinez kunnen instappen. En je mag van de scouting ook de juiste voordracht verwachten. Daarbij, je weet wie de begeerlijke transfer objecten van Ajax zijn, dus moet je direct in kunnen spelen op een vertrek daarvan. Naast deze positie zou ik me als Ajax zijnde ook richten op de middenveld bezetting. Klaassen, Alvarez, Taylor kan gewoonweg niet. Veel te weinig dynamiek, dus dat moet anders worden ingevuld. Was met Gravenberch er bij ook regelmatig probleemgebied. Dus zal me benieuwen hoe Ajax deze transferperiode doorkomt.

matvienko? Zegt mij zo niks.. ajax moet toch wel een beetje een naam kunnen halen na het binnenhalen van zoveel geld? Je moet er wel meteen staan in de CL. Is die matvienko daar goed genoeg voor?

Waarom ga je bijvoorbeeld niet een poging wagen om sanchez terug te halen.. ja je zit weer met die vervelende man van tottenham om de tafel maar waag een poging.. die kent ajax, de speelstijl...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren