Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax betaalt 10 miljoen (!) voor bankzitter: ‘Je mond valt open van verbazing’

Laatste update:

In Duitsland is verbaasd gereageerd op de interesse van Ajax in Diant Ramaj. De doelman van Eintracht Frankfurt staat op het punt om de overstap te maken naar Amsterdam en sloot al een persoonlijk akkoord. Met name over de transfersom raken de oosterburen niet uitgesproken. Ajax betaalt Frankfurt liefst acht miljoen euro, een bedrag dat middels bonussen kan oplopen tot tien miljoen euro.

Voor Eintracht Frankfurt betekent het aanstaande vertrek van Ramaj een welkome opsteker. De nummer zeven van het afgelopen Bundesliga-seizoen gaf deze zomer al dertig miljoen euro uit en zag de kas daarmee behoorlijk leegstromen, maar kan dus plots een flink bedrag bijschrijven. Ramaj kwam door de aanwezigheid van Kevin Trapp bovendien amper aan spelen toe, wat maakt dat zijn vertrek zich amper laat voelen.

De clubleiding van Frankfurt had Ramaj het liefst verhuurd aan een club uit een topcompetitie, maar weet ook dat een onervaren keeper niet meteen eerste keus zal zijn. Hem tot 2026 op de bank houden achter Trapp zou een te groot risico zijn. De toenadering van Ajax, dat dus een aanzienlijk bedrag voor de doelman gaat betalen, komt dan ook als geroepen. Kicker plaatst zijn vraagtekens.

"Sorry, wat? Je leest het goed", schrijft het Duitse sportmagazine. "Het genoemde bedrag komt overeen met onze informatie. Na een vaste som van acht miljoen euro kan er twee miljoen aan bonussen binnenstromen. En dat voor een doelman die twee keer op doel heeft gestaan in een Bundesliga-wedstrijd. In januari vorig jaar tegen FC Augsburg en afgelopen januari tegen SC Freiburg. Mislintat neemt een zeker risico."

Ramaj wordt door de clubleiding van Ajax gezien als een getalenteerde doelman die bij uitstek past bij het Ajax-dna, voegt Kicker toe. "Hij staat bekend om zijn moedige speelstijl. De speelminuten die nodig zijn voor zijn verdere ontwikkeling zijn in Amsterdam echter ook geen garantie. Ramaj moet de concurrentiestrijd aangaan met wereldkampioen Rulli", besluiten de Duitsers. De Argentijn is voorlopig de nummer één onder de lat.

Vijfde duurste doelman ooit
Ook bij de Frankfurter Rundschau is men verrast. "Je mond valt open van verbazing. Op de een of andere manier is dit ongelooflijk. Ramaj is amper bekend bij het grote publiek. Slechts vier Duitse keepers waren ooit duurder (Marc-André ter Stegen, Manuel Neuer, Bernd Leno en Trapp, red.). Dat een topclub als Ajax zoveel geld biedt, is een grote verrassing, zeker omdat zijn marktwaarde rond de 750.000 euro ligt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klinkt zo leuk idd: 'Wereldkampioen Rulli'.Met 0 speelminuten op het WK.

3 augustus 2023 om 11:25

En zo klinkt het alsof hij een topper is, wat hij ook niet echt is haha. Maar ook de Duitse kranten moeten verkocht worden 😜

3 augustus 2023 om 11:31

Europa League winnaar klinkt beter. De titel hij persoonlijk nog binnen sleepte voor zijn ploeg.

3 augustus 2023 om 11:36

Klinkt niet beter. Past wel beter.

3 augustus 2023 om 13:40

Toen ie blijkbaar nog wel kon keepen bedoel je?

3 augustus 2023 om 11:37

Wereldkampioen Rulli die gedurende het hele WK de 0 heeft gehouden

3 augustus 2023 om 11:42

(zowel in minuten als in tegendoelpunten)

3 augustus 2023 om 12:28

hij was foutloos op het WK!

3 augustus 2023 om 11:58

Om het af te maken "in Duitsland is verontwaardigd gereageerd op de interesse van Ajax in Diant Ramaj."

Verontwaardigd, door de dikke Van Dale omschreven als zijnde kwaad, boos, geërgerd. Dat lijkt me toch niet het woord om de reacties vanuit Duitsland te omschrijven.

3 augustus 2023 om 12:14

"Vol ongeloof" zou waarschijnlijk beter passen ja.

Ik snap zelf eerlijk gezegd ook niet waarom deze jongen per se moet komen tenzij ze van Rulli af willen. Ik heb over hem nog geen geruchten gehoord, maar ik heb ook niet heel erg opgelet.

3 augustus 2023 om 12:28

Ah wie weet, misschien betekent het volgens de Von Dahle ‘verbaasd’

3 augustus 2023 om 12:34

Leprof

Ze hebben de titel veranderd voor jou. is nu: "ajax betaalt 10 miljoen (!) voor bankzitter: ‘Je mond valt open van verbazing’"

Volgens mij nemen ze hem ook mocht Rulli als nog vertrekken.

3 augustus 2023 om 11:27

Nouja, Gorter mag op huurbasis vertrekken en Pasveer is geblesseerd. Dus niet zo gek dat ze nog een keeper zochten.

3 augustus 2023 om 12:55

Maar een reserve keeper van 10 miljoen???

Ajax is echt HE-LE-MAAL de weg kwijt. Zo zo zonde dat alles wat is opgebouwd in twee jaar tijd compleet overboord is gegooid.

3 augustus 2023 om 13:00

Tenzij hij super goed keept een voor veel meer verkocht gaat worden. Of je hebt straks 2 redelijke jongen keepers die nog lang mee kunnen.

3 augustus 2023 om 13:45

Overdrijven is ook een vak danny

3 augustus 2023 om 13:49

Ach Danny, dit is mooi praten als je geen verdere informatie hebt. Hij is reserve doelman omdat hij gewoon een hele goede keeper voor zich heeft.
Je zou eens positief moeten denken over het aankoopbeleid, dat zou wat zijn zeg. Afgelopen jaar zonder Sven was het natuurlijk perfect……

3 augustus 2023 om 15:03

@Robin Nee dat was het niet en daarom praat ik ook niet over Sven maar over Ajax. Er worden gewoon domme aankopen gedaan voor veels te veel geld. Vorige zomer al en nu weer.

3 augustus 2023 om 15:08

Tuurlijk @Dr Strange. Vorig jaar €31.25m uitgeven aan een linksbuiten terwijl je Tadic nog hebt lopen en dan doodleuk dit jaar €20m uitgeven aan nog een linksbuiten die nog niets bewezen heeft. Je hebt dus voor in totaal €50m+ aan linksbuitens gekocht in twee zomers.

En dan overdrijf ik, tis goed. Ajax is de weg kwijt maar dad mijn mening.

3 augustus 2023 om 15:25

Dus vd Boomen en Tahirovic zijn slechte aankopen? Laten we afwachten wat hij kan brengen. Rulli is eerste keeper, dus probeer maar eens een goeie keeper te halen die op de bank wilt zitten. Olij zal alleen maar komen als hij eerste keeper wordt. Rulli is nog een overblijfsel van het stuurloze schip van vorig seizoen. Maar als die gaat dank komt denk ik Olij.

3 augustus 2023 om 15:35

@Jan L u l

Dat weet ik niet en dat zijn ook niet de namen op wie ik doel. Zie andere reacties van mij.

“Laten we afwachten wat hij kan brengen”? Een keeper van €10m in de eredivisie als tweede keeper??? Een keeper van dat bedrag hoort onder de lat te staan, niet op de bank te zitten.

Transfermarkt (alleen als indicatie) zegt dat zijn transfereerde €750k is. Ajax legt er schijnt max. €10m voor neer. Dat rijmt niet.

Er wordt gewoon ongezond met geld omgesprongen bij Ajax in de laatste 18 maanden.

3 augustus 2023 om 17:58

Gorter is goed genoeg om Rulli te vervangen als 2e keeper. Dit is geld over de balk gooien vind ik.

3 augustus 2023 om 18:40



Ja Jan zijn slechte aankopen..tahirovic kwam er niet aan bij as Roma was daar een bankzitter en als hij zo goed was liet Mourinho hem echt niet zo makkelijk gaan..hij was hem liever kwijt dan rijk..en vd Boomen deed het aardig bij Toulouse maar kwamen er ook geen PSG Marseille Lens enz voor hem.. dat zegt wel wat..

3 augustus 2023 om 11:29

Rulli gaat niet vertrekken. Het gaat om Pasveer die geblesseerd is en Gorter die verhuurd mag worden.

3 augustus 2023 om 11:45

Soccerfan_1. Als jij zegt dat die niet gaat vertrekken, dan gaat die dus wel vertrekken. Kan mij nog een 'Tadic blijft punt' van je herinneren😉

3 augustus 2023 om 11:47

Echt he. Over anderen altijd zeggen: wacht het maar af dit dat. En zelf: dit gaat gebeuren, dit gaat niet gebeuren.

3 augustus 2023 om 11:51

Das een aanname. Zegt helemaal niks.

3 augustus 2023 om 12:11

De kans dat Rulli vertrekt is gewoon aanwezig. Sevilla zou hem willen overnemen als hun keeper nog vertrekt.

3 augustus 2023 om 12:16

Hoop dat Rulli vertrekt. Maar kan me niet voorstellen dat dit één van de zoals Steijn zei ‘4 spelers is die gehaald moeten worden om mee te doen om de titel’.

Haha, iedereen is blind en ziet het niet behalve onze Duitser in Amsterdam.

3 augustus 2023 om 13:25

Veel Ajacieden zitten vast nog in de hoop/ontkenningsfase. Maar dit zijn niet de beloofde A-spelers waar zo lang op gewacht moet worden. Eentje die nog nooit in rechterrijtje heeft gespeeld, eentje met acht wedstrijden eentje met twee wedstrijden en eentje die nog moet debuteren. Katching 38 miljoen!

De werkelijke situatie tekent zich alweer af. Misintat krijgt niets gedaan en dus gaat hij nu onder druk om toch maar iets te doen overbetalen, net als H2 deed.

3 augustus 2023 om 13:35

Het is een risico, maar er moet iets gebeuren want de huidige selectie lijkt niet sterk genoeg.
Als Borges dit jaar minuten voor het eerste van City zou maken en dan ook nog zou prikken af en toe is die meteen onbetaalbaar.
Ramaj heeft met Trapp toch een behoorlijke keeper voor zich (kwaliteit en ervaring) en is nog jong. Dat die momenteel achter Trapp in de pikorde staat is dus zo gek niet.
Maar nogmaals, het zijn inderdaad risico's met zulke bedragen.

3 augustus 2023 om 13:42

Precies maar waarom zou je die risicos nemen? Waarschijnlijk omdat de zekerheidjes niet lukken. Geen td gokt voor zijn lol met 40 miljoen

3 augustus 2023 om 13:41

Lekker met de menigte meepraten, zo simpel.

Heel raar. Rulli is 30 en dus nog lang niet aan zijn einde, tenzij hij weg wil of weg gaat snap ik dit dan ook niet zo goed met deze transfersom. Gorter van dezelfde leeftijd ga je verhuren, omdat hij moet spelen, maar je doet dan wel een dure aankoop en die gaat ook niet spelen, naar het lijkt.

3 augustus 2023 om 11:26

Denk dat Rulli alsnog weg gaat.

3 augustus 2023 om 11:27

Zou er dan toch niet iets waar zijn van de verhalen dat Rulli vertrekt? Want zoals je zegt is dit anders wel echt heel veel geld.

En na Borges opnieuw eigenlijk voor een niet vitale positie.

3 augustus 2023 om 11:30

Misschien dus wel een vitale positie als Rulli vertrekt.

3 augustus 2023 om 11:34



Hoe vaak moet Rulli nog aangeven dat hij blij is is Amsterdam en niet weg wil. Hoe vaak moet Steijn zeggen dat Rulli zijn eerste keeper is voordat mensen dat verhaal eens los laten. Hij zet van de week nog op Insta een foto met 3 rode kruizen.

3 augustus 2023 om 11:36

Hoe vaak heb jij gezegd dat Tadic zijn carrière bij Ajax ging afsluiten en nooit zou vertrekken?

3 augustus 2023 om 11:37

Net zo vaak als nodig is om een mooie transfersom (idealiter iets hoger dan de aankoopprijs) veilig te stellen?

3 augustus 2023 om 11:37

@Lierse - Zou me niet verbazen. Anders vind ik het eigenlijk niet uit te leggen. Kan je beter een wat goedkopere doelman nemen, als het puur is voor achter Rulli.

3 augustus 2023 om 11:53

Hoevaak heeft Tadic dat gezegd. Nog wel vaker.

3 augustus 2023 om 12:03

Persoonlijk vind ik Rulli maar heel wisselvallig. Wisselt namelijk sterke momenten af met onbegrijpelijk gestuntel. Wie zegt mij dat deze keeper is gehaald voor achter Rulli? Wellicht staat hij wel in de basis en komt Rulli op de bank. Gorter gaat vertrekken en van Pasveer had al afscheid genomen moeten worden

3 augustus 2023 om 12:39

Rulli heeft nul x zelf aangegeven dat hij blij is en niet weg wilt. Dat zijn de woorden van Steijn. Of heeft Rulli jou dat persoonlijk verteld?

3 augustus 2023 om 13:30

@soccerfan
Jij bent zeker zo iemand die Tadic ook als Mister Ajax had bestempeld.

"hij zet van de week nog op Insta een foto met 3 rode kruizen."
Dacht echt dat dit soort onzin voor de buhne niet werkte. Maar als ik jou zo bezig hoor zijn er dus gewoon mensen die hier echt intrappen.
Geloof nou maar gewoon dat 99.9% van de voetballers geen fan zijn of worden van de club waarvoor ze spelen. Ze kunnen het best ergens naar hun zin hebben, fijn wonen en werken.....maar het zijn geen club mensen over het algemeen. Kan me niet voorstellen dat dat bij Rulli anders is en hij koste wat kost voor Ajax wil blijven werken.

3 augustus 2023 om 13:44

Het heeft bijzonder weinig zin om te reageren op deze zelfingenomen gozer, een reactie terug krijg je toch niet. Verkondigd allerlei onzin als waarheden alsof hij inside informatie heeft..

3 augustus 2023 om 14:24

Of Rulli is een prof en communiceert die onvrede enkel intern en niet extern.

Los daarvan vind ik dat je in de eredivisie voor dit geld alleen een echte eerste keeper kunt halen als Ajax zijnde. De rest van de competitie kan op de top 4 na dit soort bedragen niet betalen en ik vind ook dat je Ajax het niet kunt verantwoorden om zoveel geld te spenderen voor een 2e keeper. Rullli is daarbij ook echt geen geweldenaar dus wanneer hij minder goed is dan hij dan vind ik sowieso al een transfer waar je van moet af zien. Dan maar een jonge Nederlandse keeper uit de jeugd als backup of zoals hier boven geschetst wordt Rulli die toch verkocht wordt. Voor een keeper van Rulli's leeftijd zou dat helemaal geen gek idee zijn om daar nog wat rest waarde uit te halen..

Wat een bedrag voor reserve doelman…8 miljoen voor een resevedoelman20 miljoen voor een buitenspeler waar we al redelijk van voorzien zijn (op dit moment).Blijkbaar is er nog steeds zat geld

3 augustus 2023 om 11:34

Zou er in de resterende (exact) 4 weken van de transferwindow nog iets kunnen gebeuren rondom bijvoorbeeld Bergwijn - draait een goede voorbereiding, mogelijk leidt dit tot interesse, zeker als hij ook goed speelt in de laatste voorronde EL - of bijvoorbeeld Rulli - na eerdere geluiden over een vertrekwens - zodat het helemaal niet zo vreemd is dat deze aankopen worden gedaan? In dat geval zou je op linksbuiten Borges, Daramy en Godts hebben en op doel Damant en Gorter (en Pasveer na zijn blessure).

3 augustus 2023 om 11:37

Over de doelman ben ik het eens. 8 mln met twee keer 2 mln aan obussen is belachelijk. Dat had echt andersom moeten zijn. 20 mln voor de buitenspeler is nog niet te beoordelen totdat duidelijk is hoe dat is opgebouwd.

Dit is wel echt een heel hoog bedrag.. voor iemand die 2e keeper gaat zijn. Hou dan gewoon Gorter die ik het best prima vind doen in de voorbereiding of verhuur hem en haal een Xavier Mous transfervrij voor een jaartje of een Ettiene Vaessen bij RKC voor een laag bedrag. Een 2e keeper van 8 tot 12 miljoen terwijl je nog 5 veldspelers nodig hebt is niet zo slim

Ze zijn daar anders ook wel hard op weg om alle reserves te verbranden. Vorig jaar volgens mij ook rond de 100 miljoen in totaal weggegooid (al heb je Bessie nog best leuk kunnen slijten). Dat kan je niet blijven doen natuurlijk. Het is ene keer op. Ben je weer terug bij de periode voor de Cruijff revolutie waarbij voetbalmensen aan het roer moeten staan en jeugd vooral moet doorstromen

3 augustus 2023 om 12:28

Zolang je meer verkoopt dan dat je inkoopt raakt het natuurlijk niet op he. Vorig jaar hebben ze met de verkopen van Martinez, Anthony en Haller natuurlijk gewoon een dikke plus gedraaid. Dit jaar is alleen Timber nog vertrokken voor veertig miljoen, maar volgens mij zitten ze daar met de aankopen ook nog niet boven. Daarnaast is de kans vrij groot dat Alvarez en/of Kudus nog weggaan, en misschien zelfs Klaassen nog. Voorlopig zal het dus nog wel goed zitten daar. Op Bassey is daarnaast amper geld verloren.

3 augustus 2023 om 13:32

tenzij je begroot op CL waar normasl zo'n 60 miljoen uit vloeit en die ook nog afgestreept moeten worden want de EL levert nog nieteens de helft op bij een finaleplaats.

Begrijp echt niet waar Mislintat mee bezig is. Dit is echt absurd veel geld voor een reserve doelman. Daarnaast ligt de prioriteit toch niet bij een doelman? Je hebt Ruilli, Gorter en Pasveer. Gorter wordt eventueel uitgeleend maar dan ga je toch geen 10 miljoen betalen voor een tweede doelman die waarschijnlijk ook wil (en eigenlijk moet) spelen voor dat geld.

3 augustus 2023 om 11:35

Mislintat? De RVC moet toestemming geven voor elke transfer he.

3 augustus 2023 om 11:38

Mislintat wil deze speler toch graag lijkt mij en ook voor deze som?

3 augustus 2023 om 12:21

En door wie worden ze uitgezocht. Ook de rvc?

3 augustus 2023 om 12:40

Moeten toestemming geven idd. Dat zijn niet degene die de spelers uitkiezen dat doet Mislintat met zijn scouting.

3 augustus 2023 om 11:48

Laten we nou maar even afwachten, blijkbaar zijn er verschillende factoren waar hij op anticipeert.

3 augustus 2023 om 12:06

Tien miljoen euro? Ajax heeft nog niets gecommuniceerd en dat bedrag is alweer verlaagd naar 8 miljoen euro in de geruchten stroom.

3 augustus 2023 om 12:44

En eergisteren was het 4m vast en 8 variabel, wat hij als 2e doelman nooit zal behalen.

Iedereen hoort het vanzelf als het op de clubpagina van Ajax staat, wat hij heeft gekost.

4 augustus 2023 om 11:52

Er staat toch echt 10 miljoen in (de kop van) dit artikel. Maar ook 8 miljoen is een absurd bedrag voor een reserve doelman die nog niets heeft bewezen.

4 augustus 2023 om 11:57

Zoals Riddle al zegt, een dag ervoor was het nog 4 miljoen euro vast. We zullen even moeten afwachten totdat de speler gepresenteerd wordt en Ajax bekend maakt wat de transfer voorwaarden nu precies zijn.

3 augustus 2023 om 13:28

Is Mislintat met paniekvoetbal begonnen? Het seizoen staat te beginnen en Ajax presteert zeer matig in de oefenwedstrijden.

Vind dit weer heel vreemd. 8 miljoen voor een keeper die alleen in Frankfurt 2 heeft gekeept. Had toch goedkoper gekund lijkt mij. Waarom alweer een talent? Als 2e keeper kan je toch beter een ervaren keeper halen die niet persé hoeft te spelen? En als hij 1e keeper wordt, wil Sven met 9 spelers onder de 23 het seizoen in gaan? Had je net zo goed Gorter of Setford voor de leeuwen kunnen gooien die ook als grote talenten te boek staan. Vind de aankopen van Tahirovic, Borges en Ramaj echt twijfelachtig. Op deze posities had je nu juist wat meer ervaring en zekerheid nodig, al helemaal dit jonge Ajax en al helemaal voor die bedragen (en ook qua prijs-kwaliteit verhouding twijfels).



Dat bedrag is nu alweer 2 miljoen lager dan gisteren (incl bonussen), zal me niets verbazen als het uiteindelijk nog lager uitvalt en dat de verontwaardiging nergens op gebaseerd was. Zullen gewoon moeten afwachten op de officiele mededeling waar het bedrag bekend wordt en Sven zal uitleggen waarom hij naar Ajax gehaald is.

Deze aankoop begrijp ik ff niet 10 mil voor een 2 e keeper, zal rulli dan toch nog weggaan?

3 augustus 2023 om 11:42

Wac79

Veel geruchten lijken onbegrijpelijk.

Bijna 20 miljoen voor een linksbuiten die nog nooit op het hoogste niveau gespeeld heeft en waar al meer linksbuitens rondlopen (bergwijn, Daramy, Godts, Dongen en nog 2 talenten in Jaj.

25 miljoen voor een linksback terwijl er meer versterkingen gewenst zijn

18 miljoen voor een reserve LCV die komt van een club uit Duitsland die onderin mee strijdt. Ook niet iemand met een over-mijn-lijk mentaliteit

En nu 10 mil voor een reserve keeper met ook amper ervaring

Gewoon qua geruchten weer richting 75 miljoen en moeten nog een 10 strikken.

Waarom niet weer in Zuid Amerika scouten en voor veel minder spelers halen.

3 augustus 2023 om 12:03

Kan je mij even herinneren welke linksback Ajax voor 25 miljoen wil?

3 augustus 2023 om 12:09

Maatsen zou zeker rond de 20 miljoen moeten kosten. En dat was begin deze voorbereiding, waarin die goed gepresteerd heeft.

3 augustus 2023 om 12:10

Denk dat hij doelt op Maatsen maar geloof er ook niks van dat Ajax daar 25 miljoen voor neer gaat leggen.

3 augustus 2023 om 12:13

@mrkillin,

Heb jij het plannen boekje geopend ?

Die 20 miljoen voor een linksbuiten is een gok, maar hij zal vast goed gescout zijn en haalt ook goede cijfers, daarbij komt Daramy tekort, van Axel-Dongen is nog niet klaar, Godts kun je niet het hele seizoen op bouwen en Bergwijn hebben ze misschien andere plannen mee.

25 miljoen voor een linksback is niet te sprake.. Het Zou gaan om Ian Maatsen, die zo'n 15 miljoen moet kosten.

18 miljoen voor een reserve LCV? Welke dan ?

10 miljoen voor een keeper, Ik ken hem verder niet, maar je moet wel iets doen als de kans er is dat Rulli weg gaat.

En wat ik in de eerste alinea zei, ik verschiet er niets van als Bergwijn als 10 gaat fungeren dit seizoen, dat we dan Borges op de flank kunnen zetten met Godts als backup.

Hoe weet jij dat ze niet in Zuid Amerika scouten? En hoe weet je dat ze daar goedkoop zijn, en vooral dat ze daar goed genoeg zijn?

Ze hebben Antony en Martinez ook zien weggaan voor topbedragen, ze gaan daar ook niets meer gratis weggeven.

3 augustus 2023 om 12:19

Als Maatsen 15 miljoen moest kosten dan speelde die al een hele voorbereiding bij Burnley.

3 augustus 2023 om 12:32

@j3ro3ntj33__

Ik heb geen plannen boek, daarom gaf ik ook duidelijk aan afgaande op de geruchten.....

Ongetwijfeld is die jongen goed gescout, alleen nogmaals op die positie zijn wij goed voorzien. Bergwijn is de allerduurste aankoop ooit, Oranje international. Daramy komt misschien te kort, maar heeft ook gewoon 12 miljoen gekost en zal ook flink verdienen. Gods, Axel en nog wat talenten willen ook perspectief hebben, anders lopen die straks ook weg.

Zie opmerking Lierse1997.voor begin voorbereiding moest hij al rond de 20 miljoen kosten. Heeft goed gedraaid dus snap niet in welke wereld je dan opeens minder waard wordt.....

Voor 10 miljoen zijn ook meer ervaren keepers beschikbaar. Rulli heeft rond dat bedrag gekost en ook de Benfica keeper moest vorig seizoen rond dat bedrag kosten. Om dan zoveel geld te betalen aan een reserve keeper is absurd. Hou dsn Gorter en daarachter loopt ook nog Setford.

"18 miljoen voor een reserve LCV? Welke dan ?"

Ito van Stuttgart. Hato is en moet nummer 1 LCV zijn. Een van de grootste talenten. Om die dan linksback te zetten is zonde en Ito als back-up LCV (wat ook nodig is) is zonde.

"hoe weet jij dat ze niet in Zuid Amerika scouten?"

Geen idee, maar tot nu geen enkele gerucht over een speler uit Zuid Amerika terwijl er genoeg talent rondloopt.

Maar kijk even bij de concurrenten.

Feyenoord haalde vorig jaar spelers als Hancko, Gimenez, Wieffer voor weinig geld. Nu een spits die veel scoort ook voor 8 miljoen.

PSV haalde een erg goede keeper en Simons transfervrij binnen.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden ipv te vee betalen.

3 augustus 2023 om 13:01

die 15 miljoen voor Maatsen is onzin. Die kerel kostte voor de voorbereiding al 20-25 miljoen, na de topvoorbereiding kun je hem echt niet binnen halen voor minder dan 30 miljoen. Die kerel is sws onhaalnaar, gaat gewoon bij chelsea blijven.

3 augustus 2023 om 13:15

@ MRKrillin

Idd dat vind ik ook vreemd, ik dacht altijd dat Hans van der zee ook scout was in zuid Amerika, of zou hij ook
Al weg zijn?, ben ervan overtuigd dat daar echt nog wel pareltjes zitten bij de wat kleinere clubs. Net als toender tijd met schanzes en taliaficio en martinez

Ik snap weinig van de huidige situatie. Eerst is er totaal niks mogelijk en moeten er per se spelers verkocht worden en vervolgens gaan we 20 miljoen aan een talent uitgeven + 10 voor een reserve keeper. En dat terwijl we nog steeds geen 1 verderdigende impuls hebben gehad. Ik hou m'n hart vast.

Jeez, willen ze mij nu vertellen dat Olij meer dan dat had gekost??

Als je dat soort bedragen voor een doelman wil neerleggen, had ik persoonlijk 1 genomen die al ED ervaring heeft. De Borgas deal was al "mwah", maar dit? Hier kan ik geen touw aan vastknopen, alleen "hopen op het beste" (niet echt een weergave van de toestand waarin deze club verkeerd.

Ik kreeg spontaan een aha erlebnis toen ik de tekst las en dacht waar heb ik dat eerder gehoord. En toen wist ik het weer, dat was nadat Ajax een "middenmootspeler" uit de PL naar Amsterdam haalde toen die al 29 jaar was, geen restwaarde meer vertegenwoordigde en Overmars bereid was desondanks max 17 miljoen voor zijn komst op tafel te leggen. Zijn naam: Dusan Tadic. De rest is geschiedenis.

3 augustus 2023 om 11:41

Hoe wil je deze situaties vergelijken?

3 augustus 2023 om 14:50

Dat is heel simpel, deze situatie is exact dezelfde alleen het argument is anders. Destijds bij de transfer van Tadic zette men ook voordat de speler ook maar een bal getrapt had bij Ajax al vraagtekens bij het transferbedrag gezien het feit dat hij al 29 was geen restwaarde meer had en afkomstig was van een laagvlieger als Southampton. Nu doet men exact hetzelfde alleen is het argument nu niet de leeftijd van betreffende keeper, maar juist het tegenovergestelde, zijn gebrek aan ervaring. Het feit dat hij weinig minuten in de Bundesliga heeft gemaakt, terwijl dat volstrekt logisch is als je kijkt wie hij voor zich heeft. Voor het antwoord op de vraag of deze keeper zijn transferbedrag waard is, is natuurlijk niet het aantal wedstrijden bepalend dat hij bij zijn huidige club gespeeld heeft, maar hoeveel hij er bij Ajax gaat spelen en hoeveel punten hij voor zijn ploeg gaat pakken.

Als hij het goed gaat doen bij Ajax, zal hij niet alleen zijn transfersom eenvoudig gaan terug verdienen maar bij verkoop waarschijnlijk minimaal net zoveel opleveren als er in hem is geïnvesteerd. Natuurlijk kan het ook tegenvallen, maar als dat het geval is, kan je tegen die tijd altijd nog hekelen dat er teveel voor hem is betaald. Nu is die urgentie net als destijds bij de transfer van Tadic totaal afwezig, terwijl het aantrekken van Tadic ondanks de hoge kosten achteraf een schot in de roos blijkt te zijn geweest. Ik ben een persoon voor wie het glas doorgaans half vol is en daarom krijgt deze speler net als alle andere spelers van mij het voordeel van de twijfel zolang het nog niet mogelijk is om een objectief oordeel over hem te vellen. Ik ben me ervan bewust dat ik een van de weinigen ben die er zo over denkt en men er doorgaans voor kiest om een speler in dat geval alvast preventief bij de enkels af te zagen.

3 augustus 2023 om 11:42

Want een keeper en een linksbuiten zijn precies hetzelfde en ook zeer vergelijkbaar. En Tadic was voor ons eredivisionisten ook een totaal onbekende

3 augustus 2023 om 11:42

Je bedoelt die speler die bewezen was in de Nederlandse competitie, een Servisch international was en jaren een basisspeler was bij een PL-team?

Perfect te vergelijken met een doelman met 2 potjes Bundesliga-ervaring inderdaad.

3 augustus 2023 om 11:44

Een hoge transfersom is ook een garantie op succes natuurlijk, dat dan weer wel.

3 augustus 2023 om 11:57

Heb je een punt. Ik zou als ajax zijnde dan maar 15 miljoen betalen voor deze jongen.

Levert toch meer zekerheid op.

De timing is iets wat ongelukkig, gezien de prioriteit op andere posities moet liggen op het moment. Als er al een nieuwe centraal verdediger, back, nummer 10 en spits zouden zijn gehaald, was dit een prima transfer.



Ajax betaald toch wel flink voor een 2de keeper en een getalenteerde linksbuiten( de enige positie die goed bezet is. al kan Ajax die jongen ook voor de rechtsbuiten positie zien. dan snap ik het meer)

Denk dat de prio meer op de verdediging, 10 en rechtsbuiten zou moeten liggen. Ajax geeft dik 28 miljoen uit aan 2 spelers waar op voorhand de prio niet op ligt.

Aan de andere kant is dit wel weer hoopvol voor de rest van de window. als je dit soort bedragen uitgaat geven verwacht ik dat Ajax dat ook makkelijk af gaat tikken voor de overige spelers.


Zelfs als Rulli weggaat en deze jongen nummer 1 is vind ik het veel teveel geld voor iemand zonder enige ervaring, als er dan ooit een voorbeeld gaat zijn voor een data aankoop zal het deze keeper wel zijn.

Gok dat de bedragen lager uit vallen, maar potentieel is dit echt een keepersbeest(Onana verhaal). Afwachten of dit ook zo gaat uitpakken.

Jay Gorter is nu vast heel blij. Wat een onzin om hiervoor zoveel geld te willen betalen. Als Ajax nou gewoon is teruggaat naar waar het goed in is, spelers van kleinere clubs een kans geven op een hoger podium en ze laten groeien, dan zouden ze Gorter een echte kans geven, en Olij halen bij Sparta. dan heb je geen WK-Winnaar Rulli en/of 8-10 mio dure bankzitter Ramaj nodig. Geef die 8 Mio maar aan Olij uit zodat Sparta zich kan versterken en hun team verder op kunnen blijven bouwen. wordt het nog wat leuker in de ED ook.

3 augustus 2023 om 12:19

Hahahah 8 miljoen aan sparta betalen omdat sparta dan hun elftal kan versterken? Jij bent zeker voor Sparta? Nee dan betaal ik liever 4 miljoen voor een Duitse keeper die ik niet ken. Maar doorgaans zijn de keepers niet geweldig in Nederland en in andere landen een stuk beter.

3 augustus 2023 om 12:59

Haha, nee ik ben al mn hele leven voor Utrecht. en ik zeg ook niet dat Olij 8 mio waard is oid. maar als er dan toch al bedragen gesmeten worden die nergens over gaan, dan houd ik liever is geld in de ED zodat die overal interessanter kan worden cq. meerdere clubs betere spelers kunnen aanlokken. Daarbij vind ik Olij ook beter als Ramaj (en ja ik kijk veel BL omdat ik in Duitsland woon, en kijk ook Duitse U20 waar hij ook speelt)

Vind de de opmerking over NL keepers een beetje zwak, (de Goey, Waterreus, van der Sar, Stekelenburg, Cilessen (jaren terug), van Breukelen etc.) is net als zeggen dat we doorgaans niet zulke goede spitsen hebben omdat het de laatste jaren tegenvalt.

maar zoals gezegd houd ik liever het geld in de ED om deze alsgeheel te kunnen versterken. maakt ook de wedstrijden ieder weekend wat boeiender.

3 augustus 2023 om 12:32

Mensen doen net alsof deze bedragen van hun eigen rekening af gaan. Wat een gezeur over bedragen die te hoog zijn. Jullie betalen het toch niet?

3 augustus 2023 om 12:41

Wat een rare reactie weer zeg.. Iedere Ajax-supporter wil toch dat Ajax goed beleid voert en marktconforme bedragen betaalt?

3 augustus 2023 om 12:51

Nee, mensen beseffen dat Ajax eerst aan heeft gegeven dat er geen aankopen gedaan kunnen worden voordat er verkocht moet worden, omdat er dus geen geld meer is... als dat geld wát er dus beschikbaar is, wordt uitgegeven aan aankopen die niet logisch zijn (op het oog) dan voelt dat best apart en reageren die mensen.. lijkt mij logisch.

3 augustus 2023 om 13:08

Het heeft werklijk niets te maken met wat er op mijn rekening staat of niet, of dat ik zelf iets moet betalen; het heeft te maken met het feit dat de transferwaarde van deze duitse U20 speler, die werkelijk nog niets heeft laten zien op het hoogste niveau, niet in correlatie staat met de veel hogere som die Ajax neer gaat leggen. voor dat geld had je makkelijk betere/gelijkwaardige Keepers kunnen halen (ook in de ED zoals bijv. Olij wat ik al zei). Ik geloof dat jij Ajaxfan bent (gezien je profile pic) dus begrijp ik niet goed waarom je het niet boeiend vind als jou club overpaid voor middelmaat.

Om je even te triggeren: laat Ajax maar die 11 mio betalen aan Utrecht voor Douvikas. Ik hoor je graag meteen roepen waarom dat niet kan/mag/zal gebeuren; maarja waarom druk maken, gaat toch niet van jou rekening af?

En sowieso vindt ik het heel jammer om te zien hoe Ajax het afgelopen jaar hun transfers doorvoert. vind er weinig strategie of plan achter zitten. of leg mij alsjeblieft zinnig uit waarom Ajax ipv. een betere spits als Brobbey (no offense, maar dat is normaliter gewoon een goede inval spits voor Ajax, achter de echte Ajax spits die er normaal zou staan) 4 keepers moet hebben met Pasveer, Rulli, Gorter, en nu Ramaj??
Brobbey krijgt 1 ongelukkige sliding op zn enkel, ligt eruit voor een tijd (hoop het niet natuurlijk) en wie moet ze er dan inleggen? Bergwijn en Berghuis?

Overschat deze man de bundesliga niet en onderschat hij wat voor spelers Ajax nodig heeft? Ik zie steeds spelers die gelinked worden aan Ajax maar het is niet veelbelovend.

Deze man wordt gewoon eerste keeper en dan snapt iedereen ineens wel die 10m

Lijkt me dat er zwaar wordt gegokt in Amsterdam…. Er wordt wel erg veel geld uitgegeven aan niet bewezen spelers en ook nog op posities waar al dure spelers staan…. Is de paniek aan het toeslaan of zijn dit briljante acties?

3 augustus 2023 om 12:25

En weer de woordjes….lijkt me. Wederom nergens op gebaseerd.
Antony en neres hadden ook alles nog te bewijzen. Hebben ook rond de 20 miljoen gekost.

3 augustus 2023 om 13:53

@soccer: wat schiet jij telkens in een kramp zeg wanneer iemand het huidige beleid van je geliefde Ajax nog maar ietwat in vraag durft stellen.

80% van de bezoekers op VZ stelt zich, terecht, vragen bij wat Ajax (na jaren van uitstekend beleid) momenteel aan het doen is. Lijkt me ook niet zo gek als je ziet dat ze momenteel 38 miljoen uitgegeven hebben aan een 3 spelers die samen 10 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld hebben.

Antony is trouwens geen goed voorbeeld want die had reeds een 30-tal wedstrijden in de Braziliaanse Serie A gespeeld. David Neres had er een tiental gespeeld (wat dus nog altijd evenveel is als de 3 bovenvermelde spelers)

Dat is toch iets anders dan een jonge middenvelder die uit de anonimiteit bij Roma gehaald is, een jeugdspeler van City (met uitstekende statistieken wel)waarvoor een godsvermogen betaald wordt en een reserve doelman van 21 jaar met geen ervaring voor 10 miljoen.

Klopt niks van. Ajax betaalt 4 miljoen voor deze keeper. Slaagt hij niet was het 4 miljoen als het 10 miljoen wordt dan heeft Ajax een goed seizoen gehad, kampioen geworden,cl gehaald en is deze keeper 1e doelman geworden. Dan is de deal dus helemaal niet zo gek.

3 augustus 2023 om 16:24

Ik denk toch dat je even beter speurwerk moet verrichten.....
Zie ook jouw reactie op mijn bericht hier beneden

Maar verontwaardigd? Of zijn ze verbaasd? Hoe kunnen ze nou boos worden of emotioneel als ze te veel geld krijgen betaald.

Vind dat Ajax interessante aankopen doet. Ben benieuwd hoe deze aankopen het gaan doen in het seizoen. Zijn toch niet de meest voor de hand liggende namen maar dat hoeft niks te betekenen natuurlijk.

Lijkt wel alsof Ajax vrolijk doorgaat met waar het vorig seizoen meer is gestart, het uitgeven van gigantisch veel geld. Hoezo zou je 10 miljoen betalen voor een onvervaren 2e keeper terwijl je Gorter hebt? Zou Rullie dan toch vertrekken? 20 miljoen voor Borges terwijl je al Bergwijn en Daramay hebt voor in totaal 50 miljoen? 2 centrale verdeigers willen kopen in totaal voor 40 miljoen

Ik heb het vermoeden dat de vrouw van Rulli, niet in NL woont dus misschien wel zelfde situatie als Alvarez had in het begin! Als dat zo is denk ik dat Rulli nog vertrekt deze zomer. Anders 10 miljoen betalen voor een reserve keeper wel geld weggooien!

Hele mooie opsteker. 10 miljoen erbij voor iemand die toch niet aan spelen toe zou komen. Met Trapp is er een keeper die er altijd staat en nog voldoende mee kan. Waarschijnlijk ook nog Sow die weggaat en door het vertrek van Kamada en de blessuregevoeligheid van Rode kan dit geld hopelijk direct naar een nieuwe middenvelder gaan, want dat is hard nodig. Vorig seizoen was de verdediging duidelijk de achilleshiel en daar zijn gelukkig vervangers voor gehaald

Allemaal onzin, de bedragen die hier genoemd worden. Eintracht Frankfurt heeft het zelf over 5 miljoen.

3 augustus 2023 om 12:50

Idd totale onzin 4 miljoen en kan nog flink oplopen door bonussen. Maar daarvoor moet hij zelf toch eerst wat laten zien.

3 augustus 2023 om 13:17

Is nog steeds een behoorlijk bedrag voor een keeper die op het hoogste niveau nog niets heeft laten zien. Kan een dure gok worden. Je kunt je ook afvragen wat dit voor Gorter betekend. Ze zitten toch in dezelfde leeftijdscategorie.

3 augustus 2023 om 14:04

Gorter boeit niemand wat bij Ajax. Gelukkig andersom ook niet. Een heel apart ventje die je lekker naar de Graafschap moet sturen. Weg met die snuts gebruiker

Heel eerlijk lees ik de laatste dagen wat keuzes bij Ajax die ik lastig vind te verdedigen. Iets wat ik daarvoor toch veelvuldig op VZ deed. Dat er veel geld voor talenten uitgegeven wordt vind ik risicoval maar wel goed alleen de posities zijn zo onlogisch.

Aan de andere kant moeten we denk ik gewoon naar het grote plaatje kijken. Eerst op 1 september en daarna aan het einde van het seizoen.

Als je het geld hebt, de speler wil en deze dat bedrag waard vind gewoon bieden en binnenhalen. Ajax heeft vertrouwen in je. Nu mag deze keeper het laten zien. Ik verwacht ergens dat Rulli alsnog een transfer maakt. Dan heb je mooi de opvolger al in huis. Goed gehandeld. Of het teveel is geweest zal over een tijdje moeten blijken.

Vreemde aankoop. Voor een reserve keeper betaal je om en nabij 10 miljoen terwijl je eerst hoort dat er amper gekocht kan worden, en de eerste prioriteiten echt ergens anders liggen. Waarom niet Noppert gehaald? Heb je direct een eerste keeper uit Nederland. Ik snap van de aankopen helemaal niets. Jeugdspeler en reserve keeper voor zo'n dikke 25 miljoen. Afgezet tegen de berichten dat er amper wat te kopen viel. Dan ga je toch eerst voor waar de nood het hoogst is?

3 augustus 2023 om 12:57

Noppert en Olij zijn duurder. 4 miljoen voor deze Duitser is goedkoper. Zo vreemd is het dus niet.

3 augustus 2023 om 14:13

In de tekst staat 10 miljoen. Daarnaast, als Rulli toch weg wil/gaat, ga je toch voor een beter alternatief voor eventueel dezelfde prijs? Want los van de aankopen, ik vind die Rulli ook maar een matige keeper. Die moest en zou komen, maar is al zo vaak knullig in de fout gegaan. Echt goede keepers maken in eenzelfde periode niet zo veel flaters. Dus van mij mag hij vertrekken. Vooral bij een beter alternatief. En nogmaals, misschien sorteert Ajax hierop voor.

3 augustus 2023 om 13:07

@pinko
Kreeg gisteren ineens vertrouwen in onze scout. Maar mijn mond valt niet alleen open, ik sla stijl achter over van schrik. WAT EEN Onzin Aankoop

3 augustus 2023 om 13:31

Noppert is veel ouder en is minimaal tweemaal zo duur als het al niet meer is.

Dat is best veel voor een bankzitter ja, konden ze net zo goed Altay voor 5 miljoen nemen, het gerucht ging namelijk dat ze geïnteresseerd waren in hem. Als hij net zo slecht is als dit seizoen verkoop je hem gewoon weer voor 3m, maar als hij zich in een nieuwe omgeving herpakt en weer zo goed is als 2 seizoenen geleden, toen hij publieksfavoriet was, is hij meteen weer 15M+ waard.

Wat? Ik dacht dat deze gast een miljoen of 2 max kostte. Krijgen we nu opeens een dure aankoop als ''reserve'' keeper. Of gaat Rulli alsnog terug naar Villareal?

Nou ja, het is mijn geld niet. Maar dit bedrag klinkt vrij idioot voor een 2e keeper met twee profduels op zijn naam. Nog idioter dan 20 miljoen voor een linksbuiten die zijn debuut nog moet maken. Maar wel een close finish.

Agh joh geld moet rollen! Nog nooit van hem gehoord. Hij moet wel echt heel goed zijn in bank zitten als je dat betaald!

Ajax betaalt vooralsnog helemaal niets. De transfer is nog niet definitief en als de geruchten kloppen, betaalt de club in eerste instantie acht miljoen euro. De Amsterdammers betalen eventueel tien miljoen euro. Als de geruchten kloppen.

Het is inderdaad veel geld voor een keeper die bij Eintracht Frankfurt niet speelde. Maar ten eerste had hij met Trapp gewoon een hele goede concurrent en ten tweede denk ik dat Ramaj als eerste doelman gehaald zal worden gezien het transferbedrag dat betaald zal worden. Ik blijf sterk het vermoeden hebben dat er het een en ander rondom Rulli zal spelen en Mislintat gaf een paar dagen geleden al aan dat er wat speelde rondom Rulli.

Clubs noemde hij niet, maar Villarreal heeft interesse om Rulli terug te halen en ook Sevilla wordt genoemd. Rulli zelf gaf aan dat hij bij Ajax wilde blijven en voor zijn kans wilde gaan, maar zijn gezin woont nog in Spanje en hij heeft blijkbaar ook iets van heimwee naar het leven in Spanje maar ook zijn gezin in Spanje.

Ergens had ik ook wel verwacht dat Ramaj in ongeveer dezelfde prijsklasse zou zitten als Tahirovic. Beide nog niet superveel gespeeld bij de clubs waar ze het afgelopen seizoen speelden, maar wel spelers die over potentie beschikken. Mislintat is de technisch directeur, maar ik denk dat er ook nog steeds wel iets van een scout in Mislintat schuilt gezien de functie die hij vervulde jarenlang bij Borussia Dortmund (en zeker met succes) en vind het ook goed dat hij met een soort schuin oog kijkt naar dit soort spelers en Tahirovic binnenhaalt, maar ook vrijwel zeker Ramaj en Borges.

Ik ben sowieso wel tevreden over Mislintat. Duurde wel een beetje lang voordat er actie werd ondernomen op de transfermarkt na van den Boomen en Tahirovic, maar hij had zijn lijstjes sowieso al klaar liggen en is nu gas aan het geven. De afgelopen weken is Mislintat vooral bezig geweest om wat inkomsten te genereren en het salarishuis wat omlaag te brengen door Bassey, Timber, Regeer en Pierie te verkopen en met Tadic en Grillitsch twee spelers te laten vertrekken die hoge salarissen kregen (vooral Tadic).

Daar komen dus in de aankomende weken misschien nog spelers als Rulli, Gorter, Wijndal (heb het vermoeden dat Steijn niet echt gecharmeerd is), Sánchez, Álvarez (ondanks dat het niet loopt zie ik hem nog wel een transfer maken), Kudus, Berghuis (hoop dat hij blijft), Klaassen en Daramy (schijnt dat Kopenhagen hem graag definitief wilt terughalen) bij. Zullen vast niet al deze spelers zijn, maar ik verwacht wel een groot deel.

Dan kan je weer wat verder bouwen aan een nieuwe selectie. Ajax heeft ook geboden op Ito van VFB Stuttgart, die Mislintat nog kent van zijn periode daar, maar ik hoop eigenlijk dat Ajax iemand anders haalt. Een bod van 12 miljoen op Ito is al afgewezen en die zal behoorlijk prijzig zijn. Hij kan als centrale verdediger en linksback spelen en vind hem ook een hele goede speler die verdedigend goed is, maar voetballend ook maar ik heb liever dat Hato het centrum zal vormen met waarschijnlijk Sutalo en dat er in plaats van Ito een goedkopere optie komt van een prima niveau met doorgroeimogelijkheden.

Er moet sowieso nog een nieuwe rechtsback, linksback, een nummer 10 (schijnt dat Ajax een verhoogd bod op Spertsyan heeft uitgebracht) en een extra spits komen. Dan is de selectie naar mijn idee vrijwel rond.

Ramaj
Gaeei
Sutalo
Hato
Smal
vd.Boomen
Tahirovic
Borges
Spertsyan
Bergwijn
Brobbey
3 augustus 2023 om 14:21

Nog even een correctie. Borges gaat niet op rechts spelen. Daar speelt hij nooit (1x in 3 jaar). Denk dat op rechts nu de opties zijn Kudus, Berghuis of Godts.

3 augustus 2023 om 14:48

Toch verwacht ik eigenlijk wel dat Borges vanaf rechts zal spelen, ook al heeft hij in de jeugd bij Manchester City altijd vanaf links gespeeld. Hedendaags komt het in 9 van de 10 gevallen natuurlijk voor dat een vleugelaanvaller met zijn goede been aan de verkeerde kant speelt (dus een linksbenige speler op rechts en een rechtsbenige speler op links) en ik denk dat de kans ook groot is dat dat met Borges zal gebeuren.

Laten we ernaar streven nog 14 keer dit artikel van titel te veranderen!

Op basis van cijfers zal hij niet veel fouten gemaakt hebben in zijn carriere. Prima om aan te schaffen dan haha.

Ik herinner me dat er ook zo over Onana werd gesproken. Ajax gaf zijn meest succesvolle periode sinds de jaren ´90 niet vorm met het halen van bewezen topspelers die in topcompetities bij topteams in de basis speelden, maar met precies dit soort aankopen, doordat de TD op basis van gegevens en van heel goed kijken spelers eruit kon pikken die anderen over het hoofd zagen of verkeerd inzetten. Mislintat laat gewoon zien dat hij dat doorheeft, dat het zo moet. Het kan natuurlijk dat hij er tegelijk niet genoeg oog voor heeft. Dat zullen we dan snel genoeg merken. Maar een TD die alleen maar "toppers" haalt, die haalt spelers als Bassey (waarvan iedereen eerst zei: goede speler). Die haalt van die halfbakken figuren. Want de echte toppers spelen bij de topclubs. Je moet zorgen dat je de potentiële toppers ziet voordat anderen ze zien.

3 augustus 2023 om 14:02

Onana destijds: 145k

Ramaj: minimaal 4 miljoen, misschien zelfs 8 miljoen vast.

Dat is wel een verschil. En het gaat er ook om dat Ajax nu niet echt behoefte heeft aan een talent. Talenten hebben we al genoeg, het gaat nu even om directe kwaliteit en ervaring.

3 augustus 2023 om 14:17

De bedragen zijn anders inderdaad. Maar dat is ook een kwestie van hoe je in onderhandelingen staat, denk ik. Ajax staat nu te boek als een heel rijke club. Destijds niet. Al verklaart dat niet het hele verschil, dus je hebt een punt.

Toch denk ik ook dat de 'alle pijlen op Mislintat'-journalistiek voorlopig weinig merites heeft. Ik ben blij dat hij niet gaat voor b-garnituur, als vervanging voor toppers, maar probeert nieuwe toppers-in-spe te vinden. Dat kan mislukken natuurlijk, en als dat gebeurt zullen we dat wel zien. Dat nu al concluderen en alvast voorsorteren op 'schande!' roepen, doet men toch vooral om een krantje te verkopen denk ik.

3 augustus 2023 om 15:00

Persoonlijk ken ik wel echt veel spelers en deze jongen staat niet echt bekend als toptalent, dus A-garnituur kunnen we het ook niet noemen. Zeker niet gezien zijn ervaring. Ik denk ook echt niet dat dit de leeftijdscategorie (en ervaring) is waar je het in deze situatie moet zoeken.

Wat een sensatie bericht, Ajax ontvangt toch ook 23 miljoen voor een bankzitter? Je koopt wat je denkt te kunnen gebruiken en nodig denkt te hebben.

Misschien handig als Voetbalzone eens een bericht over Ajax post zonder Mislintat foto. Kunt deze website niet meer bezoeken zonder meteen die man in beeld te zien.

Mijn mond valt meer open dat Ajax op dit moment geen rechtercentrale verdediger heeft en maar 1 linker centrale verdediger van 17 jaar. Dus misschien een goed idee om met 2 keepers te gaan spelen want de verdediging is helemaal niks (de backs zijn er wel maar niet van gewenst niveau).

Dus er wordt nu het 13 vorige betaald voor wat deze keeper echt waard is⁉️
Marc overmars was veel beter in het onderhandelen

Tweebenige jeugdinternational van Duitsland. Voor een keeper zeer jong, maar wel een veelbelovende, zoals in 2015 ook ene Andre Onana - toen een nog jongere belofte bij Barcelona. Werd ook door weinigen serieus genomen toen.

Ik denk dat we ons teveel blindstaren op bedragen. Misschien rekent Ajax op een vertrek van Rulli en is daar onder voorwaarden akkoord mee: "voor een doelman die minder kost dan het bedrag dat we voor Rulli (mogelijk) vangen zitten we goed", denken ze mogelijk in Amsterdam.

En daarbij tapt Ajax nu uit een ander vaatje: Mislintat is sterk georienteerd op Duitsland (en Japan), terwijl Kevin de Lang met zijn opleidingsnetwerk ook voornamelijk keek naar spelers tot 21 jaar, vaak nog jonger. Dus ik denk dat Ajax daar een nieuwe makrt probeert aan te boren, zoals Ajax onder Overmars en Veldmate plots heel vaak in Latijns Amerika belandde. Kwestie van strategie.

3 augustus 2023 om 14:27

Ja, ik weet: Onana kostte destijds een prikkie, geen miljoenenbedrag. Tijden veranderen.

Als dit klopt dan moet de goede man minsilat toch direct ontslagen worden. Absurd bedrag voor een keeper van 21 die 2 wedstrijden in de bundesoiga heeft gekeept.
5m is al veel te veel ....ben benieuwd hoe dit verhaal verder gaat.

Denkt deze kerel dat ie bij Man City zit ofzo. Frankfurt had met een kwart van het bedrag nog akkoord gegaan

3 augustus 2023 om 16:30

Ik denk met een tiende nog wel, gezien transfermarkt doorgaans redelijk accuraat en en hij daar nog geen miljoen waard was.

Waar blijft de bevestiging van de Borges transfer? Die zou volgens sommige media gisteren worden gepresenteerd.

Ik begrijp hier helemaal niks van. 30 miljoen neertellen voor twee spelers met weinig tot geen ervaring in seniorenvoetbal. Ze zijn ongetwijfeld beide getalenteerd maar een tweede linksbuiten en tweede keeper had je alleen moeten halen als ‘buitenkansjes’ voor een leuke prijs. Nu neemt het een significante hap uit het transferbudget van ajax, terwijl ze ook nog een linksbenige verdediger, een rechtsbenige stopper, een spits en een middenvelder moeten halen

En nog zullen er mensen zijn die dit bedrag normaal vinden. Hou toch op zeg dit is exact de reden dat Ajax is beland waar het is beland. En de argument dat als het een succes blijkt dat het dan het geld waard is kan zo de prullenbak in want met die logica kan je als club zo de afgrond in glijden. Je betaalt op basis van de marktwaarde je kijkt naar vergelijkbare transfers zijn status en prestaties en naar wat de club vraagt. Als de vraagprijs niet in correlatie is met de andere variabelen dan moet je verder kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren