Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay wijst ideale club aan voor Frenkie de Jong: ‘Daar zou ik hem graag zien’

Laatste update:

Ibrahim Afellay noemt Manchester City als de ideale volgende club van Frenkie de Jong, mocht hij FC Barcelona aankomende zomer verlaten. De vaste tafelgast van Studio Voetbal denkt dat de middenvelder perfect past in de voetbalfilosofie van Pep Guardiola.

"Zou jij blijven, Ibrahim?", wil presentator Sjoerd van Ramshorst weten van Afellay. "Als hij de mogelijkheid krijgt om weg te gaan... Dat kan hij natuurlijk als beste beoordelen. Maar ik vind hem wel echt een speler voor het elftal van Guardiola, Manchester City", antwoordt Afellay.

"Dat is hem echt op het lijf geschreven. De manier van voetballen zoals hij het doet. Of het nou als inschuivende centrale verdediger is, wat vaak gebeurt in elftallen van Guardiola, of op het middenveld. Daar zou ik hem wel echt graag zien", durft Afellay hardop te dromen.

Van der Vaart


Tafelgenoot Rafael van der Vaart noemt een andere club als mogelijke optie voor De Jong. "Ik zit te denken: Bayern München. Daar heb je die Sané die daar een beetje rondloopt, met De Jong een beetje vanachter. Het gaat heel slecht daarzo. Ik vind het altijd lekker om naar een team te gaan waar het slecht gaat. Want dan ben jij de verlosser als je daar komt."

"En als je bij Manchester City een keer niet kampioen wordt of de Champions League wint, dan heb je toch zo'n gevoel... Het ligt niet aan hem (De Jong, red.), maar je snapt wat ik bedoel. Dus Bayern München zou ik zeggen", herhaalt Van der Vaart wat hij eerder zei over de Duitse grootmacht.

Van den Brom


Volgens John van den Brom maakt het niet uit waar De Jong speelt. "Ik denk dat hij overal kan spelen. Ik vind hem zo goed. Ondanks het moeizame seizoen van Barcelona haalt hij altijd een voldoende. Dus dat zegt heel veel over zijn kwaliteiten. Ik zou hem ook het liefst bij Manchester City zien."

De Jong ligt uitstekend in de markt bij clubs uit de Premier League. Zo heeft Tottenham Hotspur volgens Mundo Deportivo al interesse getoond, evenals Manchester United en Chelsea. Franse media melden dat Paris Saint-Germain ook zijn zinnen heeft gezet op De Jong.

Vind jij Frenkie de Jong bij Manchester City passen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frenkie in de rol van John Stones (helaas vaak geblesseerd) zou aardig kunnen werken.

Frenkie moet alleen naar Bayern gaan als Tuchel wordt ontslagen. In het beste geval volgt Ten Hag Tuchel op en kan hij bij Bayern creëeren wat bij United schijnbaar onmogelijk is: een (totaal)voetbalmachine.

19 februari 2024 om 08:04

In het beste geval halen ze Alonso als nieuwe coach en pikken ze een paar Leverkusen spelers op.

19 februari 2024 om 10:02

Haha, ja Bayern die Ten Hag weg gaan plukken bij Utd omdat hij het zo goed doet daar... Denk je nou echt dat het een realistische hypothese is?

19 februari 2024 om 10:58

Ten Hag gaat terug naar Ajax, geen coach voor de top.

Iedereen praat Frenkie altijd naar de grootste clubs toe, maar op basis van wat wat? Sentiment? Dat ene goede seizoen bij Ajax? Kijken deze jongens überhaupt wel naar de wedstrijden van Barcelona? En niet alleen dit seizoen maar ook de afgelopen 3-4 seizoenen. Dit sentiment lijkt alleen te leven in Nederland waarbij het volledige journaille doet alsof we hier de nieuwe Johan Cruijf hebben die zich sinds dat topseizoen niet meer heeft kunnen onderscheiden. Frenkie is niet zo goed als dat de media laat denken, de analist aan tafel zei zelfs, “er is in de wereld maar 1 speler beter op z’n positie en dat is Rodri”. Het is belachelijk hoe Frenkie de bescherming geniet van de Nederlandse media en vooral deze pseudo analisten. Als iemand niet presteert ligt het niet aan zichzelf maar aan de club waar hij speelt (Frenkie, de ligt) etc.

19 februari 2024 om 00:34

Frenkie heeft bij barcelona altijd degelijk gespeeld, je doet bijna alvast hij er weinig van kan. Hij speelde ook meer aanvallend ipv de positie waar die in uitblinkt, juist waar die sinds vorig jaar wel speelt en zie nu het resultaat.

19 februari 2024 om 00:37

Het valt me op dat mensen als jij doen alsof Frenkie nooit kritiek krijgt. Wat absolute onzin is. Over analisten kan ik niet meepraten, want ik weet niet wie precies wat zegt. Op fora als Voetbalzone heb je echter een hele grote groep die Frenkie de grond in boort, en komt met onzin als “hij scoort nooit” en “hij geeft nooit een assist!” Terwijl dat soort dingen totaal niet van belang zijn voor een speler als Frenkie.

Frenkie is een verschrikkelijk goede voetballer, maar hij is wel vrij beperkt. Beperkt in de zin van: hij moet heel specifiek gebruikt worden om zijn ware niveau te behalen. Er moet iemand naast staan die defensief op zijn plek blijft en duels wint(Rodri in dit geval) en er moet iemand staan die aanvallend initiatief neemt. (De bruyne in dit geval)

Frenkie is ontegenzeglijk één van de beste spelers wat betreft druk absorberen, en de bal niet kwijtraken onder deze hoge druk. Dit is iets wat je niet in cijfers terug ziet, dus mensen die heel oppervlakkig naar voetbal kijken gaan dan roepen om het gebrek aan goals of assists. Net zoals mensen die vinden dat Frenkie teveel loopt met de bal.. dat is nou net zijn hele kwaliteit. Spelers uitnodigen om druk te geven en dan de bal weg te spelen.

Of hij bij City meekan twijfel ik geen moment aan, het is gewoon een betere versie van Kovacic. Of hij altijd basis start kan je over discussiëren, maar een bankspeler van City speelt ook 40 potten per jaar.

19 februari 2024 om 00:47

@pedri16

Echt heel mooi verwoord man over Frenkie complimenten!

En ook helemaal met je eens ik wordt er ook moe van dat mensen steeds zeuren waarom hij niet scoort of assists geeft. Dat is zijn kwaliteit gewoon niet hij is idd ook een beperkte voetballer die je niet zomaar in elk systeem kan gebruiken na mijn menig.

Blijf het wel jammer vinden dat Frenkie niet als enige 6 kan spelen. Ik zag in hem jaren geleden de opvolger van Busquets maar dat zal die nooit worden ook 2 totaal andere voetballers. Frenkie moet het ook veel hebben. Van zijn snelheid etc.

19 februari 2024 om 00:52

Dat uitnodigen om druk te geven en dan de bal weg te spelen moet je doen wanneer de situatie daarom vraagt. Frenkie doet het te vaak en ook wanneer het niet nodig is. Dan moet je gewoon snel het spel verplaatsen. Zijn intuitie om het tempo te bepalen is niet goed genoeg voor een topspeler. Hij heeft geluk dat hij extreem balvast is en goed onder druk kan uitvoetballen. Echter moet je meer kunnen om tot de beste ter wereld genoemd te kunnen worden. Hij schiet nooit op goal en heeft nog geen 1 assist dit seizoen. Verder loopt hij verdedigend te slapen. Je zegt dat hij naast een type Rodri met een aanvallende mid De Bruyne op zijn best is. Dat is dus de 8 positie en juist daar moet je veel meer doen dan wat hij nu laat zien. Veel gevaarlijker in de aanval zijn want De Bruyne kan dat niet alleen als middenvelder. Kovacic in zijn goede tijd was veel bepalender dan Frenkie. Die combineerde press resistance, steekballen, magische oplossingen en af en toe goals samen.

19 februari 2024 om 01:28

Frenkies zwakke plek is overduidelijk het niet durven/kunnen schieten, dus dat moet je niet van hem vragen. Hij steekt incidenteel wel spelers prachtig weg met een lange bal achter de defensie. Hij kan het dus wel, maar hij durft het niet of het zit niet in zijn natuur om dat constant te kunnen proberen.

Kijk, mensen die Frenkie niet absolute wereldtop vinden, prima. Dat is helemaal niet erg, maar twijfelen of hij bij City mee kan? Al is het als speler die schippert tussen bank en basis. Hij hoeft namelijk niet het verschil te maken bij City, daar zijn al zat andere spelers voor. Hij moet gewoon meehobbelen in de al geoliede machine. Hier acht ik hem sowieso toe in staat, of het een sleutelspeler wordt voor City zal dan de tijd moeten uitwijzen, maar ben er van overtuigd dat hij niet door het ijs zakt.

19 februari 2024 om 01:35

Frenkie is een speler die leuk meevoetbalt alleen vertraagt hij het spel nog zo ontzettend vaak door zijn manier van voetballen. Daarnaast ja, wat brengt hij bij een Barca nou echt extra? In het voetbal van Guardiola in England gaat hij vooral op het bankje zitten. Rodri en de Bruyne zijn jongens die altijd spelen, Kovacic vind ik eigenlijk dezelfde type speler als Frenkie en dan spelen Bernardo en Foden ook nog wel eens op het middenveld.

Bij Bayern ipv Goretszka is mij laatst verteld zou het misschien wel werken maar dan nog brengt hij aanvallend echt veel te weinig, niet in goals of assists, dat deed iniesta ook niet maar die stond er wel wanner het nodig was en ik mis gewoon iets bij Frenkie wat het net niet maakt. Zeker wanneer je hem vergelijkt met een iniesta, Modric, Xavi, Kimmich, Rice etc. Frenkie staat niet in mijn top 10 middenvelders, misschien niet eens top 20.

19 februari 2024 om 03:03

@wk020

Frenkie speelt op 6 bij Barcelona als enige verdedigende middenvelder en speelt daardoor heel statisch in het systeem van Xavi.

Dat hij niet vaak aan assists komt is dus logisch. Hij geeft ook veel vaker om die reden voor assists.

Ik denk dat als Modric dus Frenkie de beste speler waar hij tegen gespeelt heeft noemde als speler van het jaar toentertijd, dat we er van uit kunnen gaan dat hij wereldtop is.

Hij had alleen nooit naar Barca moeten gaan. Madrid had hij enorm veel vrijheid gekregen en als 8 gebruikt. Ook Arsenal of City waar hij wel in zijn kracht gebruikt zou worden was beter.

Ik hoop voor hem op Arsenal. Naast Rice en Odegaard voor hem niet in de compacte Liga, maar in de PL wat constant op en neer gaat. Ik denk dat als dat gebeurd je vast terugkomt op Frenkie.

19 februari 2024 om 09:48

@Pedri16 De druk absorberen?Wat een onzin, iemand met zijn dribbels hoort gewoon in de aanval te spelen. Je kan ook de druk absorberen door achterin driehoekjes te maken. Als ik zijn dribbels had , dan hoor je ze uit te pingelen in hun eigen 16 waar de echte drukte is. Dat je ergens in je eigen helft loopt te pingelen heeft natuurlijk niet heel veel effect. Het is een mooie speler en misschien wel 1 van de beste op aarde maar misschien ook niet en gewoon heel erg overschat.

19 februari 2024 om 10:13

Weer een smoes. Hij heeft vaak genoeg met Romeu naast zich of achter zich gespeeld als 6, Gundogan naast zich in een dubbele 6 rol en laatste wedstrijden Christensen als 6. Genoeg kansen om bepalender te zijn, want Barca vraagt om een leider. Gundogan is de enige middenvelder die dat momenteel is. Ook hij is geen echte 10 en meer een 8 maar hij voelt verantwoordelijkheid om bepalend te zijn. Frenkie blijft veilig de bal kort tussen de linies spelen en vertikt het om eens op goal te schieten. Ook mag hij veel meer met lange ballen het spel verplaatsen. Het is altijd op dezelfde manier hoe hij voetbalt. Wachten wachten en dan iemand kort aanspelen wat al 5 seconden eerder kon. Je schiet er niets mee op. Wanneer zien we hem eens een intuitieve oplossing kiezen die we zelf niet hadden gezien. Of het nou een steekbal is of een pass met overzicht. Her gebeurt veels te weinig

Je praat nog steeds over iets wat Modric zei over zijn Ajax jaar? Ik weet niet of je het weet maar we zijn alweer 6/7 jaar verder. Hoeveel spelers hebben 1 topseizoen gehad om vervolgens te blijven steken. Echter vond ik zijn eerste Barca seizoen het beste en beter dan bij Ajax. Hij had alleen veel en veel verder moeten zijn momenteel. Bij Real op 8? Eerder op de bank want op 8 had je Kroos en Modric. Beide een klasse beter

19 februari 2024 om 10:41

Rambokolombo, zeg jij nou dat Frenkie eigenlijk op linksbuiten moet spelen?

19 februari 2024 om 08:41

Wat een troll Ben jij, Frenkie is gewoon een van de beste middenvelders ter wereld. Hij is bij zijn tijd bij Barcelona, sinds Messi weg is oo gewoon de beste speler daar.

19 februari 2024 om 12:57

In dit geval op basis van de trainer van die club en de voetbal filosofie van die trainer

Frenkie de Jong naar City om op de bank te zitten? Bernardo, de Bruyne en Rodri zijn alledrie beter.

19 februari 2024 om 02:12

Met dat middenveld spelen ze bijna nooit, dus dat is een zorg minder.

19 februari 2024 om 08:35

Bernardo en de Bruyne? Ja je kunt ook Haaland en Ederson noemen, maar die spelen óók niet op Frenkie's positie.

19 februari 2024 om 10:04

Maar wat is Frenkie zijn positie? Overal waar hij speelt en als een natte krant speelt komt de opmerking, ja hij moet op zijn favoriete plek spelen? Ik zou niet weten wat City met hem moet maar van Barcelona basis naar de bank van City is toch ook niet wat Frenkie wenst? Basis komt hij toch echt te kort.

19 februari 2024 om 10:55

@sergioramoshm, het is toch inmiddels wel duidelijk dat Frenkie's beste positie op 6 is? Met een sterke man erlangs vind ik dan het meest ideaal. Afgelopen weekend speelde Akanji naast Rodri. Frenkie is op die positie echt wel beter in mijn ogen dan Akanji. Kovacic speelt daar ook ooit, die is ook minder dan Frenkie. Dus ja de Jong zou zo in de basis spelen bij City op het moment.

19 februari 2024 om 11:09

Silverfront, Frenkie is geen 6

19 februari 2024 om 11:40

@arsenal890, dan adviseer ik je vooral eens een wedstrijd van Barcelona te kijken. Tijdens de wedstrijd komt hij ook wel eens in een soort 8 positie terecht, maar Frenkie is het beste als dubbele 6. En daar speelt hij ook al een tijdje bij Barca.

20 februari 2024 om 23:47

Ja jij hebt het over een dubbele 6 maar City speelt niet met een dubbele 6 dus bernardo en de Bruyne zijn wel degelijk z’n concurrenten aangezien hij Rodri er never nooit uit gaat spelen..

21 februari 2024 om 10:21

@tilburg013 City speelt de laatste wedstrijden telkens met Akanji of Kovacic naast Rodri op het middenveld. Daar kan Frenkie makkelijk spelen.

Frenkie past uitstekend bij City hoor en hij kan uitstekend naast Rodri spelen. in een dubbele 6 met De Bruyne ervoor als meest diepgaande middenvelder dan heb je gewoon het beste middenveld ter wereld zo’n beetje.

19 februari 2024 om 00:45

City speelt niet echt 433, meer een soort hybride 3-2-4-1, hier zou Frenkie dan met Rodri voor de verdediging speler, met Bernardo en De Bruyne daar weer voor, en dan heb je ook nog Foden.

Ongelofelijk veel voetbal heeft dat middenveld, dat zou echt genieten zijn.

19 februari 2024 om 00:50

@pedri16

Klopt helemaal man ik zou Frenkie ook graag bij City willen zien.

Denk gewoon dat het beter is voor zowel Barca en Frenkie ok uit elkaar te gaan. We kunnen sowieso 100 miljoen voor hem krijgen of misschien wel meer, en spelers als Zubimendi halen ofzo.

Rodri was mijn droomaankoop geweest maar die zie ik absoluut niet vertrekken dat is een echte opvolger van Busquets. Maar dan fysiek wat sterker en wat sneller.

19 februari 2024 om 01:30

Ik Wilde jij niet een week geleden Frenkie koste wat het kost behouden? Zelfs als we 150 (!) miljoen voor hem kregen? Vond dat toen al een tamelijk bijzonder statement, wat heeft je van mening doen wisselen?

19 februari 2024 om 01:54

City speelt gewoon 4-2-3-1 met die back die ook nog wel eens in het middenveld spelen. De Bruyne speelt al tijden niet meer als meest vooruit geschoven middenvelder maar meer als verbindingsspeler. Vormt een blok met Rodri met daarvoor nog Silva, Foden of Alvarez.

Kovacic heb je ook nog en dat is exact dezelfde type speler als Frenkie en op z’n minst gelijkwaardig aan Frenkie. Hij zal genoeg munten maken maar geen vaste basisspeler worden daar.

19 februari 2024 om 02:29

@pedri16

Ik overdreef gewoon die dag toen ontzettend zoals je zelf aangaf. Ik ben er later pas ook achtergekomen dat we prima zonder Frenkie kunnen als we een echte 6 hebben zoals Zubimendi die wel haalbaar lijkt.

19 februari 2024 om 03:05

@messiRodri is geen Busquets. Heeft enorm veel drang naar voren, wat denk ik een van de grote redenen is dat Guardiola überhaupt een centrale verdediger laat opschuiven die zijn rol inneemt als hij vooruit gaat.Zubimendi zou veel beter bij Barcelona pakken als ze in een 4-3-3 willen spelen met de punt naar achter.

19 februari 2024 om 08:38

@fcvoetbal, nee hoor, Pedri16 had gelijk over de formatie. Kijk het maar terug, ze spelen al een hele poos niet meer met 6 verdedigend ingestelde spelers, maar juist die 3-2 formatie achterin. Ook tegen Chelsea afgelopen weekend, met Akanji en Rodri voor de 3 mans verdediging van Walker, Dias en Ake.
Daarvoor heb je juist 5 aanvallende spelers.

19 februari 2024 om 09:48

En de defensie van City is in tijden niet zo broos geweest.

Als Stones terug volledig fit is dan doen ze dat wel terug denk ik.

19 februari 2024 om 11:44

@lierse, Stones is gewoon fit hoor. Speelde vorige week nog tegen Everton en Kopenhagen, maar lijkt erop dat Pep hem niet meer gebruikt op het middenveld. Stond in beide wedstrijden gewoon achterin.

Slecht advies. De Jong moet niet naar die neppe zandbakclub. Dat komt hij in dezelfde situatie terecht als waar hij nu in zit, want hij moet er meteen staan. Bayern München zou dan een betere optie zijn of Borussia Dortmund.

Ik weet niet of dat een verstandige zet is. Frenkie speelt het best tussen het eigenstrafschop gebied en halverwege de helft van de tegenstander terwijl ze redelijk onderdruk staan. Bij city gebeurt dat praktisch nooit, en ben ik bang dat zijn echte niveau er nooit uit zal komen

Ik twijfel of City de club is voor hem of dat hij onder een trainer als Guardiola zou moeten spelen. Ik ben geneigd te denken dat hij eerder Guardiola moet volgen, dan een club. Echter zie ik hem in de huidige situatie niet heel veel aan spelen toekomen bij City. Althans, ik zie hem niet zeer regelmatig als basisklant aan de aftrap verschijnen.

Mensen die zeggen dat Frenkie een middelmatige voetballer is, hebben werkelijk geen verstand van voetbal. Frenkie is 1 van de beste middevelders op dit moment op zijn positie.

On topic:

Man city zou hem wel goed staan, ik ben wel echt benieuwd naar Frenkie in de PL.

19 februari 2024 om 09:17

Helemaal gelijk. Dat je hem misschien geen wereldtop vind, ok. Dan heb je het ook over niveau Mbape of Haalland.

Maar hij is idd 1 van de beste middenvelders op zijn positie. Hij dribbelt zo makkelijk onder druk uit, waardoor hij de rest van het team ook beter kan laten voetballen.

Ik denk ook wel dat het tijd wordt voor een andere club. Barca zie ik komend seizoen het ook niet veel beter dan dan nu. Een Man City of een Bayern lijkt me zeer interessant. Chelsea, zoals hierboven wordt geopperd lijkt me niet het slimst nu.

Man U zou ik doen als de overname klaar is en er eindelijk daar een goede technische organisatie staat.

19 februari 2024 om 10:59

Zeker niet middelmatig, maar ook zeker niet top. Gewoon een goede middenvelder zonder veel bijzondere aspecten.

19 februari 2024 om 12:00

Of even je Real brilletje afzetten. Frenkie is gewoon een top middenvelder ja. Wereldtop niet, maar top zeker wel.

19 februari 2024 om 16:23

@silverfront

Ik vind hem wel wereld top, vind hem de beste van zijn positie.

19 februari 2024 om 13:25

Wat ik weer niet snap is dat er een hele discussie moet zijn of hij wereldtop is of niet? Een speler die wereldtop is toch gewoon wereldtop? Ik denk dat als je een poll plaatst of Busquets, Modric, Rodri, Kroos, Veratti(in zijn prime), Thiago wereldtop zijn dat er niemand nee stemt. Dat is niet discutabel. Het feit alleen dat we nu al 20 jaar bezig zijn om een soort all-inclusive presidential suite voor hem proberen te creëren zegt genoeg. Kijk een Camavinga maakt niet uit waar je die jongen plaatst hij presteert. Bij Frenkie is het ja maar hij is geen 6, jaar maar hij is geen 8. We zijn alweer 7 jaar verder en er is nog een discussie of hij wel of niet wereldtop is. Bij De Ligt hetzelfde. Ja maar Bonucci speelt op zijn plek, ja maar Juve speelt geen aanvallend voetbal. Ja maar Tuchel dit, Tuchel dat. Als je wereldtop bent dan kan niemand om je heen. Ik bedoel als je een Modric in je team heb of Ruben dia’s maakt het niet uit welke coach er voor de Groep staat. Niemand kan om je heen.

Van der Vaart snapt nog steeds niet welke positie Frenkie de Jong speelt. Hij blijft maar aan het beeld vasthouden van assistkoning en de 1 na laatste schakel in de aanval (zoals de Bruyne). Nee hij gaat Sane niet voorzien van 20 goals. Wat een gehaktbal.

19 februari 2024 om 11:07

Die man kan ooit hele zinnige dingen zeggen, maar komt ook soms met de meest onvoorstelbare uitspraken. Gravenberch beter dan Bellingham was ook zo'n klassieker, onvoorstelbaar.

19 februari 2024 om 11:09

Ik vind het altijd lekker om naar een team te gaan waar het slecht gaat. Want dan ben jij de verlosser als je daar komt.

Wat een verlosser was hij bij Spurs en HSV dat valt niet te ontkennen..... Inderdaad een gehaktbal, al noem ik hem altijd liever frikandel.

Maar bij City moet zelfs de keeper altijd de oplossing naar voren zien te vinden. Dat is nou niet waar Frenkie heel goed in is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren