Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanvoerder van FC Twente licht clausule en vertrekt naar Duitsland

Laatste update:

Stefan Thesker heeft een nieuwe club gevonden. De 27-jarige centrale verdediger heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Holstein Kiel in de 2. Bundesliga. Daarmee keert Thesker na twee jaar terug naar zijn vaderland.

Thesker speelde voor TuS Wüllen en Schalke 04 alvorens hij in de zomer van 2005 bij FC Twente terechtkwam. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal echter niet en na een huurperiode bij Fortuna Sittard ging de linkspoot aan de slag bij TSG Hoffenheim. Later speelde Thesker voor Hannover 96 en Greuther Fürth, alvorens hij terugkeerde in De Grolsch Veste.

Thesker kwam in Enschede tot 61 wedstrijden in het eerste elftal en daarin was hij goed voor vijf doelpunten en drie assists. De voormalig international van Jong Duitsland kon na de degradatie gebruik maken van een vertrekclausule en besloot die optie dan ook te lichten. Zijn contract liep in principe nog één seizoen door.

Holstein Kiel eindigde dit seizoen op de derde plaats op het tweede niveau van Duitsland, achter FC Nürnberg en kampioen Fortuna Düsseldorf. Het team van Markus Anfang strandde in de play-offs uiteindelijk tegen VfL Wolfsburg. Voor komend seizoen versterkten die Störche zich al met Dominik Reimann, Jannik Dehm, Benjamin Girth en Janni Serra.

Chris David
Chris David traint vanaf woensdag mee met de selectie van FC Twente, zo communiceert de club uit Enschede via Twitter. “De middenvelder maakt als stagespeler deel uit van de groep”, klinkt het. De 25-jarige David is afkomstig van FC Utrecht en eerder speelde hij al twee wedstrijden in het eerste elftal van FC Twente.

Een geschikte club voor Stefan Thesker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Top dit! En nu Twente? Gaat er nog wat gebeuren? Brama is terug en Hölscher gaat terugkeren. Nou, van Tim worden we beter.. Not.

24 juni 2018 om 21:01

Eghan terughalen! Publiekslieveling en kan ondanks dat ie inmiddels tot bankzitter bij Telstar is verworden, echt nog wel een balletje trappen. Hopen dat ie 'thuis' weer opleeft!

24 juni 2018 om 21:10

@ Trefkans,

Speelt Eghan inmiddels bij Telstar? Vond hem destijds bij Twente in z'n beginperiode echt wel een goede en leuke speler om naar te kijken. Een harde werker, goede techniek, aardig behendig, snel en pikte toen geregeld z'n goals mee.

Daarna raakte hij volgens mij geblesseerd bij Twente en sindsdien ben ik hem eigenlijk ook totaal uit het oog verloren. Weet nog wel dat er destijds 'gedoe' rondom zijn contract was, omdat Twente 'm wel wilde verlengen en Eghan zelf ook, maar dat hij vanwege de Nederlandse wet een bepaald salaris moest gaan verdienen (volgens mij minimaal 3,5 ton als ik me niet vergis?) omdat hij dus geen EU-paspoort had (hij komt ui Ghana) en uiteindelijk werd hij toen volgens mij verhuurd aan een club uit Denemarken.

Wel jammer hoe dat allemaal bij hem is gelopen, vond hem toen echt wel een goede speler en dacht dat hij na z'n periode bij Twente een stap omhoog zou maken naar een andere club, maar nu speelt hij dus blijkbaar in de Jupiler League.

24 juni 2018 om 22:13

Eghan? Ik denk dat een club als FC Twente meer heeft aan een verdediger die ook op het middenveld kan. Thesker werd vooral als CV ingezet, omdat er verder weinig opties waren.
Eveneens komt Eghan niet uit de EU, dus dan zou de club toch weer vastzitten aan een torenhoog salaris van deze jongen?

24 juni 2018 om 22:36

@ Excellent

Eghan heeft niet meer de status van niet EU speler, omdat hij lang genoeg in Europa actief is. Dat is dan ook de reden dan clubs als Telstar en GAE hem hebben kunnen aantrekken.

25 juni 2018 om 01:09

Eghan was inderdaad een hele leuke speler in de Eredivisie en vormde een mooi, en vooral intens vrolijk, koppel met Promes. Kwam veel dreiging vanaf en wanneer hij in de zestien kwam was het 9 van de 10 keer een penalty, haha.

Het buiten EU-verhaal was volgens mij redelijk complex. Op een gegeven moment werd de Nederlandse wetgeving aangepast en had hij, geloof ik, wél bij kunnen tekenen, maar was zijn band met het Twentse bestuur niet meer zo lekker, en heeft hij uiteindelijk besloten te vertrekken en bij GAE te tekenen.

Wat misschien ook meespeelde was de Doyen-deal. De spelers die daarbij betrokken waren werden of onmiddellijk verkocht, of zijn op een gegeven moment om onduidelijke redenen van het toneel verdwenen. Dit geldt zowel voor Ebecilio als voor Eghan. Volgens mij is in het meest extreme geval zelfs Tim Breukers (pin me er niet op vast) een keer doorgeschoven naar het middenveld, om maar geen gebruik te hoeven maken van de Doyen-spelers. Het blijft voor mij een groot raadsel wat zich hier precies heeft afgespeeld.

Voor zowel Twente als Eghan is het jammer dat het niet is geworden wat we ervan dachten. Die jongen heeft op het veld geen wedstrijd teleurgesteld. Ik, en ik geloof met mij heel wat andere supporters, zijn nog steeds fan van de voetballer, maar ook de persoon, die we hebben gezien in zijn tijd bij onze FC. Het lijkt me mooi als die relatie, nadat zowel club als speler een flinke val hebben gemaakt, een tweede kans kan worden gegeven.

25 juni 2018 om 07:44

Dan hoop ik voor jullie dat je er meer plezier aan kunt beleven dan wij in Deventer hebben gedaan. Liet werkelijk niets zien in de wedstrijden die hij kreeg..

24 juni 2018 om 22:33

Tja, het begint nu wel echt op wanhoop te lijken. Ik houd m'n hart vast, want alles ruikt naar chaos, wanhoop en paniek. Transparantie is er nou ook niet bepaald.

25 juni 2018 om 08:39

Sirius, het is chaos in de club, echt chaos.
Velderman heeft zijn presentatie verprutst tov de nieuwe sponsoren, Rutten moest 3 x ingrijpen tijdens de bijeenkomst.
Ik denk dat Velderman gezien is.. maarrrr Wessels schokt 50% van het nieuwe spelersbudget.. en waar komt Velderman vandaan?
Niemand buiten Velderman is tekenbevoegd totdat Ted begint... we lopen in niemandsland op dit moment.

Daar moeten ze bij Twente alleen maar blij mee zijn. Ontzettend zwakke verdediger en daarnaast eentje die voor veel onrust heeft gezorgd.

24 juni 2018 om 21:33

Daar ben ik het als Twente supporter niet mee eens. Voor elke speler die vertrekt valt er weer een gat dat moet worden opgevuld. Hoe meer wijzigingen in de selectie, hoe minder snel er weer gepresteerd kan worden. Denk dat Thesker in de Jupiler best van waarde had kunnen zijn

24 juni 2018 om 22:31

@mueslireep

Thesker alleen al was verantwoordelijk voor veel puntenverlies. Als je hem niet eens adequaat kunt vervangen, heb je uberhaupt niets in de Eredivisie te zoeken. Wil je promoveren, zul je toch echt veel betere verdedigers aan moeten trekken dan een Thesker...

Van eijden vervangt hem toch? Eventueel nog jop Vd linden halen is prima voor de JL

Tja, geen supporter zal hier rouwig om zijn. Veruit de slechtste verdediger die we hadden voor de centrale positie, maar qua beleid word je er ook niet echt wijzer op. Bovengemiddelde belangstelling in Holscher en Chris David. Niet bepaald jongens die iets hebben laten zien. Dat soort spelers moet je in de A1 nog hebben lopen. Helaas is dat niet het geval. Het blijft afwachten wat er gaat gebeuren.

25 juni 2018 om 11:28

Ook Bijen en Hooiveld waren drama afgelopen seizoen. Dan was Thesker nog de minst slechte eraf.

En ja, ik ben hier wel rouwig om. Blijkbaar is Twente niet in de positie om dit soort spelers die top eerste divisie moeten kunnen spelen te contracteren. Daarbij is Thesker ook een speler met een Twent hart, waar de roep nu zo naar is. Ik houd mijn hart vast welk caliber spelers dan wel aangetrokken gaan worden. Je noemt zelf al 2 namen.....als de een voorbode is voor de rest dan houd maar op.

25 juni 2018 om 12:08

Aan de andere kant gaan de geruchten dat Van Eijden naar FC Twente gaat. Hem vind ik toch vele malen beter dan Thesker, Hooiveld en Bijen. Bovendien valt dat Twente-hart reuze mee als je de clausule licht om naar de 2. Bundesliga te verkassen.

Ik zag Thesker graag slagen en ik gun hem het beste, maar zoals ik hierboven al ergens zei: Als je een speler als Thesker niet eens adequaat kunt vervangen, heb je ook werkelijk niets in de Eredivisie te zoeken. De vijver is lang niet meer zo groot, maar een betere speler dan Thesker moet je toch kunnen scouten...

Ik vind Stefan een wereldgozer, maar hij is de afgelopen seizoenen individueel verantwoordelijk geweest voor héél erg veel puntverlies. Het is jammer dat één van de weinige eigen opgeleide jongens vertrekt, maar op het veld zal het geen gemis worden. Misschien zou hij eens moeten nadenken over een andere positie op het veld. Hij heeft een aardige push en drive naar voren, we kunnen ons allemaal de goals tegen AZ en Ajax herinneren, maar maakt veel te veel fouten voor een centrale verdediger. Gun hem het beste in zijn verdere carrière.

Logisch dat Thesker vertrekt, heeft als aanvoerder te weinig laten zien en het is voor beide partijen beter als hij vertrekt.

Ik lees hier dat Twente David en Hölscher willen terug halen, dat zijn den ik jongens die weinig toevoegen aan FC Twente. Brama is natuurlijk wel een hele goede aankoop.

25 juni 2018 om 12:12

Dat snap ik ook niet. Holscher is inmiddels 23 jaar en nog steeds op hetzelfde niveau als toen hij 17 jaar was. Die jongen heeft allang aangetoond geen meerwaarde te zijn voor de Jupiler League. Ook Chris David heeft een hevige terugval gehad, mede door blessures. Beiden gaan geen potten breken.

Op basis van prestaties uit het verleden kan ik helaas ook niets anders zeggen over Holscher...maar prestaties uit het verleden zijn geen garanties voor de toekomst. Wellicht heeft hij zich dermate verbeterd dat hij nu wel erg nuttig kan zijn?

V.w.b. Thesker, ik vond hem ronduit zwak en heb ook nooit begrepen wat men bij FCT in hem zag. Toch heeft hij zich altijd positief opgesteld..ik wens m het beste bij Kiel!

Thesker is op basis van zijn prestaties toch wel één van de hoofdverantwoordelijken voor de degradatie van Twente. Desondanks had ik verwacht dat zeker hij de schouder eronder zou gaan zetten, ook omdat het een kind van de club is. Blijkbaar is daar de teleurstelling te groot voor, dat is jammer want ik verwacht niet dat hij bij Kiel nu zoveel meer gaat verdienen.

Ondertussen is door de onduidelijkheid bij Twente van daadkracht geen sprake. Men blijft maar wachten met acteren op de markt, dat terwijl er buiten Brama zeker wel 6 top-eerste divisiespelers moeten komen. Hölscher is aangetrokken, maar dat is geen topspeler (ook geen 1e divisie top-speler). Ik vrees dat dit wel eens een grote teleurstelling voor iedereen kan worden.

25 juni 2018 om 12:14

Het probleem is dat er geen geld is. Dat wachten is dus noodgedwongen. Het verbaasde me sowieso al dat veel supporters zeiden dat we 'gewoon' weer zouden promoveren. Je hoeft namelijk geen expert te zijn om vast te stellen dat dit in de situatie waarin FC Twente momenteel verkeert gewoon zeer lastig is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren