Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aan Ajax gelinkte trainer duikt achter Steven Bergwijn op in de ArenA

Laatste update:

Pascal Jansen was zondag andermaal aanwezig in de Johan Cruijff ArenA. De bij AZ ontslagen trainer was in Amsterdam om de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht (2-0) bij te wonen. Jansen zat in een skybox een rij achter Steven Bergwijn, die door blessureleed voorlopig niet inzetbaar is.

Jansen dook eind januari ook al op in de ArenA. De clubloze oefenmeester was toen getuige van de 4-1 overwinning van Ajax op RKC Waalwijk. De 51-jarige coach wordt met enige regelmaat gelinkt aan de trainerspositie van de Amsterdammers, zeker ook omdat er onzekerheid is over het aanblijven van interim-trainer John van 't Schip.

Nathan van Kooperen, de zaakwaarnemer van Jansen, onthulde onlangs in Goedemorgen Eredivisie dat zijn cliënt vorig jaar serieus in beeld was bij de leiding van Ajax. De coach ruilde AZ echter nooit in voor de hoofdstad.

Voormalig algemeen directeur Edwin van der Sar wilde afgelopen zomer een Nederlandse trainer aan het roer bij Ajax. De naam van Jansen kwam toen al snel voorbij, alleen voorzag toenmalig technisch directeur Sven Mislintat dat het te duur zou worden.

In plaats van Jansen koos Ajax uiteindelijk voor Maurice Steijn. Die samenwerking bleek geen succes te zijn, want onder diens leiding zakte de club af naar de laatste plaats in de Eredivisie. Ajax greep in en zette eind oktober Van 't Schip voor de groep. Met hem aan het roer zijn de Amsterdammers opgeklommen naar de subtop.

AZ-invloeden


Jansen werkte bij AZ samen met Alex Kroes, die op 15 maart begint als algemeen directeur en directievoorzitter in de ArenA. Daarnaast heeft directeur voetbal Marijn Beuker een verleden bij de Eredivisionist uit Alkmaar.

Vind jij Pascal Jansen geschikt voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt mij een betere optie dan een buitenlander. Hij kent de competitie, heeft het bij AZ oke gedaan en met Beukers en Kroes heeft hij prima mensen om zich heen die hij kent.Voeg Bogarde en Dave Vos aan zijn zijn staf toe, dan heb je denk ik wel een prima staf.

3 maart 2024 om 15:22

Qau resultaat wel, maar heb heel veel az-ers hier gehoord dat het spel nergens op leek.

3 maart 2024 om 16:30

Altijd leuk dat mensen denken dat we in Nederland een speciaal gen hebben waardoor alleen wij Nederlandse clubs kunnen trainen

3 maart 2024 om 18:06

Dat is helemaal niet vreemd. Nederlands voetbal is opzich altijd gericht op een bepaalde stijl. Buitenlandse coaches spelen toch vaker op resultaat en passen de tactiek aan naar het materiaal, zeker bij Ajax is het andersom. Daar moet het materiaal zich aan de speelwijze aanpassen. Ook moet je in NL echt begrijpen hoe het werkt, in het buitenland zijn invloeden van buitenaf veel meer normaal dan hier. Vind het ook niet vreemd dat Ajax streeft naar een NL coach. Ajax is toch de grootste club van NL en die zouden altijd een goede NL trainer van dat moment moeten kunnen binden. Het segment Klopp, Guardiola etc is totaal onhaalbaar voor Ajax, dan snap ik best dat je kijkt naar de beste NL opties. Of Pascal Janssen dat is betwijfel ik echter.

4 maart 2024 om 00:00

De tactiek aanpassen aan het materiaal is toch zo gek nog niet? Dan had Ajax misschien wél in de top 3 gestaan.

Ik weet niet wat in van Janssen moet denken. Ik denk alleen dat Ajax gebaat is bij een iets wat autoritaire/eigenzinnige trainer . Een trainer die er boven op zit en het niet schroomt om de spelers aan te pakken als dat nodig is

3 maart 2024 om 16:48

Dick Advocaat, dan kan Sneijder mee als asistent.

3 maart 2024 om 18:22

Dan gaat Ajax met 9 man verdedigen , dat is denk ik net iets te veel van het goeden

Hoop dat hij er was als fan en niet als toekomstig trainer, bij AZ heeft hij het qua resultaat prima gedaan en daar is ook alles mee gezegd.

3 maart 2024 om 15:40

Ja, ik vind ook dat hij het heel matig heeft gedaan als coach van Ajax in de toekomst!

3 maart 2024 om 17:12

Wel heel naief om te denken dat hij als fan daar zat. En dan op zo’n plek pontificaal in het zicht. Alsof hij zelf niet weet wat er dan ontstaat.

Jansen, oud trainer Jong-PSV, aldus Espn.

Mag toch hopen dat Ajax hier niet bij uitkomt zeg. Zet er nou eens een keer een tactisch begaafde trainer neer in plaats van krampachtig op zoek te gaan naar Nederlandse coaches.

3 maart 2024 om 16:17

Precies ook een risico, maar wat denk je van Jans?

3 maart 2024 om 16:39

Jans zou ik wel toejuichen, maar is ook een gokje. Doet het vooral geweldig met matig spelersmateriaal dus dat was een hele logische keuze geweest toen Steijn ontslagen werd (maar die zat toen inmiddels al bij Utrecht natuurlijk).

Vanuit een lange termijn visie met wat gerichte aankopen vraag ik me af of Jans de juist man is. Heeft ook nooit met zulke druk hoeven dealen, begint altijd vanuit een underdog rol bij een club waar de verwachtingen niet zo gigantisch hoog liggen als bij Ajax.

Wel een geweldige vent natuurlijk, en als je dan toch een Nederlander voor de groep moet zetten dan het liefste Jans.

3 maart 2024 om 16:40

Dat was denk ik om hem te linken met Bergwijn. Waarschijnlijk zal hij Bergwijn getraind hebben in Jong PSV. Los daarvan weet ik niet was ik van Janssen moet vinden. Ajax heeft een voetbalfreak ala Ten Hag nodig die dag en nacht bezig is met het team beter te maken. Ik weet niet of Janssen zo iemand is.

3 maart 2024 om 18:46

" Dat was denk ik om hem te linken met Bergwijn."

Daar had ik nog niet aan gedacht. Maar het zag er wel een beetje oneerbiedig uit. Alsof je Bosz een titelkaartje geeft met: oud trainer-AGOVV

Ik mag hopen van niet.
Deed het redelijk bij een subtopper in Nederland.
Ajax moet gewoon een toptrainer hebben. Geen dertien in een dozijn trainer.

In elk geval een trainer die tactisch een team kan slijpen en als nodig kan aanpassen. Een trainer die het vertrouwen kan winnen van de spelers.

A.u.b geen Pascal Jansen. Is veel te licht voor Ajax

4 maart 2024 om 01:51

Dachten ze van Ten Hag ook.

Zie eigenlijk nog meer in een van Bommel dan een Pascal Jansen als ik heel eerlijk ben. Als het perse een Nederlandse trainer moet worden zijn er alleen geen goede opties beschikbaar. Dan moet je iemand los kunnen halen of je zou een gok moeten wagen met bv een Ron Jans die toch altijd leuk voetbal speelt en prima resultaten haalt met zijn teams. Maar goed hem bij een topclub zetten is wel een risico zeker na het debacle van dit seizoen zou ik wel voor iets meer zekerheid kiezen maar goed in die situatie zit Ajax ook niet meer.

Ik mag toch echt hopen van niet. We hebben al te veel net niet trainers gehad. Ajax moet nu gewoon echt een trainer aanstellen die zich bewezen heeft en successen heeft gehaald. Heitinga deed het bij jong al niet goed, Schreuder had een slechte staat van dienst en Schip heeft nou ook niet echt een indrukwekkende carrière. Ik waardeer Heitinga en Schip en ik neem m'n hoed af dat ze zich voor Ajax hebben ingezet. Schip was gelukkig 100x beter dan die clown Steijn, maar je ziet dat hij geen toptrainer is. Ik heb ook m'n twijfels bij Leinders en Ron Jans zie ik alleen als een interim (maar die heeft al nee gezegd). Ik denk dat we toch naar die Noor moeten kijken. Die heeft zich bewezen en kan modern voetbal spelen. Als alternatief (zoals ik al vaak heb geroepen), Thomas Frank, maar ik denk dat die nu echt onhaalbaar is....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren