wk2018

Feyenoorder Bahia ziet Oranje wel zitten: 'Waarom niet?'

Maandag, 7 december 2009 om 17:07

Niet alleen FC Twente-verdediger Douglas hoopt binnenkort een belletje te krijgen van bondscoach Bert van Marwijk, ook Feyenoorder André Bahia ziet een gang naar het WK met Oranje wel zitten. In een vraaggesprek met Sportweek zegt de Braziliaan open te staan voor een invitatie van de keuzeheer van het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

326 reacties (laatste reactie door ronnaldo)

Wat mij betreft lekker voor Brazilie uitkomen of geen interlandcarrière. Je moet er toch niet aan denken: Bahia - Douglas, het centrale duo in Oranje. Aan de andere kant mag hij volgens de reglementen nu een Nederlands paspoort aanvragen en zou er niets een selectie meer in de weg kunnen staan. En heeft Douglas inmiddels een Nederlandse vrouw. Ook voor hem geld eigenlijk hetzelfde. Het is op papier zeker mogelijk.

Vlaar is wat mij betreft duidelijk een betere optie. Maar goed, dit zal wel weer op een mooi lange discussie uitlopen tussen de voor -en tegenstanders van dit soort praktijken. Ik ben in ieder geval zwaar tegen.

7 december 2009 om 17:12

Als er al sowieso iemand uit de feyenoord-verdediging in aanmerking komt is het Vlaar wel. Bahia mag lekker blijven dromen maar ik denk dat een interland er voor beiden landen niet in zit.
Gewoon niet doen dus.

7 december 2009 om 17:13

er zal vast geen lange discussie komen, want er zijn regels. en die kunnen worden opgevolgd.

ik zou het natuurlijk niet heel leuk vinden als er 2 brazilianen in het centrum komen te staan, maar hun zijn wle heel goed. en als ze een nederlands paspoort hebben, tjah staat hun zeker niets in de weg!!

7 december 2009 om 17:22

Ik dacht dat er ook een lange discussie kwam over het duel Ierland-frankrijk? Daar waren ook regels over dat de wedstrijd niet opnieuw mocht worden gespeeld en die kunnen ook opgevolgd worden wat ook gedaan is.

En als we wereldkampioen kunnen worden met 2 brazilianen in de verdediging zeg ik: Ja

7 december 2009 om 18:32

Dan zou niets een selectie in de weg kunnen staan?? Behalve zijn kwaliteit dan, want hij is echt niet goed genoeg voor Oranje. Hij is een stuk minder dan wat oranje nu in de verdediging heeft staan. En als er een verdediger van Feyenoord in oranje zou moeten is dat niet Bahia maar Vlaar. Hij is met Douglas toch wel de verdediger van dit moment., vind ik.

8 december 2009 om 09:36

Ben ik met je eens. Ik vind Mathijsen wel beter dan Bahia. Voor op de bank is het wel handig om er nog een linkspoot bij te hebben denk ik en volgens de regels mag hij idd een NL paspoort aanvragen. Hij spreekt de taal ook, dus dat mag ook geen probleem zijn. Ben alleen van mening dat zijn beweegredenen verkeerd zijn: “voetballen voor mijn eigen nationale elftal, voor Brazilië, blijft mijn droom. Maar als dat niet mogelijk blijkt en ik kan wél voor Nederland spelen, waarom niet?”

7 december 2009 om 18:44

Hoeveel buitenlanders hebben we al niet in het Nederlands elftal gehad

7 december 2009 om 22:16

geen 1 want anders speel je niet in het nederlands elftal

7 december 2009 om 23:14

@ dordt078 Simpel maar waar :-)

8 december 2009 om 01:57

Geen 1. Die kleurlingen die in oranje hebben gespeeld waren Surinamers. Hun waren in Suriname geboren toen het nog van Nederland was. Maar de meeste die in oranje hebben gespeeld waren hier geboren. En ook de marokkanen die in oranje spelen zijn Nederlanders want ze zijn hier geboren.

8 december 2009 om 09:43

de molukkersss
verder denk ik niet dat hij een versterking is voo oranje.

7 december 2009 om 17:27

Wereldkampioen met Bahia achterin lijkt me een grotere utopie dan met elke andere verdediger.

7 december 2009 om 17:52

ja graag zelfs, wereldkampioen met 2 brazilianen. lijkt me super!!

alleen zou het mooier zijn als het met alleen maar nederlanders lijkt.

8 december 2009 om 10:22

we worden niet wereldkampioen met bahia in het nederlands elftal... Hij voegt niks toe

8 december 2009 om 11:22

Ddouglas kan ik goed mee inkomen! die jongen is goed, en nog jong. Bahia daarentegen heb ik mijn twijfels bij, toch vaak mis zien zitten, en is al 26, niet heel oud maar kan geen talent meer genoemd worden.

Vlaar zie ik ook wel zitten over een jaartje of 2, even lekker doorontwikkelen en dan Nederlands elftal in.

Jongen je bent gewoon niet nodig. Laten we eerlijk zijn. Douglas is een zeer goede toevoeging, maar Bahia niet!

7 december 2009 om 17:48

Ben ik het mee eens, zou het liefst Vlaar willen zien en eventueel Douglas! Maar ik vind Bahia zeker geen geweldige voetballer in ieder geval niet goed genoeg om uit te komen voor het nederlands elftal.

Laat nou maar gewoon echte nederlanders in Oranje spelen

7 december 2009 om 17:23

Dat slaat toch echt nergens op!! In de tijd van Davids, Kluivert, Reiziger enzovoort..toen waren zij toch van heel groot belang net zoals iedere andere (nederlandse) speler! Hoezo dan alleen 'echte Nederlanders'? Van Marwijk kiest spelers niet voor niets uit; ze hebben kwaliteiten. Jouw standpunt komt nl een beetje racistisch over. Hoop dat het niet zo bedoeld is?

7 december 2009 om 17:25

Waar zijn Kluivert etc geboren Fresh D en wat voor relatie hadden zijn met Nederland wat betreft nationaliteit?

Dat gejank over Davids, Kluivert, Seedorf etc slaat nergens op. Is totaal anders dan de situatie Douglas of Bahia.

7 december 2009 om 17:28

Ik vind jouw reactie eigenlijk racistisch. Jij gaat ervanuit dat Davids, Kluivert etc om hun huidskleur geen echte nederlanders zijn, terwijl ze gewoon hier zijn geboren! Douglas en Bahia zijn geen echte nederlanders omdat ze hier niet gebeuren zijn.

7 december 2009 om 17:28

Suriname

7 december 2009 om 17:31

Bogarde, Kluivert en Reiziger zijn gewoon in Nederland geboren hoor. Davids en Seedorf wel in Paramaribo maar allebei hier opgegroeid en hebben een dubbel paspoort. Compleet andere situatie dus.

7 december 2009 om 17:31

Dat zijn toch echt jongens die hier opgegroeid en zelfs vaak geboren zijn. Dat is toch een wezenlijk verschil. Mensen die ouders hebben die uit Marokko, Suriname en de Antillen komen en geboren en opgegroeid in Nederland zijn, kun je beschouwen als nederlands. Bahia is een braziliaan in hart en nieren. Dat is toch echt anders.

7 december 2009 om 17:35

Bovendien: ik zeg hiermee niet dat Bahia thuishoort in het NL elftal! Voor als jullie dat ook begrepen misschien. Bahia, leuke verdediger, maar toevallig zou ik dan toch kiezen voor Vlaar. En begrijp jullie standpunt wel

7 december 2009 om 17:41

dit zijn toch ook nederlanders?
ze hebben een nederlands paspoort.
dus echte nederlanders.

7 december 2009 om 17:41

Als we het hier niet over Brazilianen, maar over Duitsers of Belgen gehad zouden hebben, zou je het dan ook racistisch vinden?

Wat mij betreft geen (versnelde) naturalisatie omwille van het voetbal... Als Bahia en Douglas nou eerst eens in alle rust een NL paspoort aanvragen en DAN bij Van Marwijk aankloppen, dan hebben we al een heel ander verhaal... Dan is het wat mij betreft geen probleem!

7 december 2009 om 18:21

Nee, hij zou er in principe 1 kunnen aanvragen omdat hij langers als 5 jaar legaal in Nederland woont. Als ik me niet vergis.

7 december 2009 om 18:57

@ Fresh D.

Jouw Reactie slaat werkelijk nergens op en het klinkt juist racistisch over als ik naar jouw reactie kijk. Want ik haal namelijk uit jou reactie dat jij Davids , Kluivert en Reiziger anders ziet dan bijvoorbeeld Bergkamp , Overmars en Frank de Boer . Terwijl ik en denk nog heel veel andere jongens het gevoel hadden en altijd gehad hebben dat het onze jongens zijn !!! Onze Jongens van Oranje!

En jou reactie op Vcf4l is denk ik een misverstand geweest want ik weet niet of jij weet dat Douglas en Bahia niet beschikken over het Nedelands paspoort, want dat doen ze namelijk niet, dus is de vergelijking van bahia en Kluivert niet reeel ! Want Kluivert is gewoon een Nederlander en Bahia is gewoon een Braziliaan en dat bedoeld Vcf4l duidelijk te maken dat het beter is om jongens die hun hele leven in Nederland wonen en beschikken over een Nederlands Paspoort te laten voetballen voor ONS Oranje.

7 december 2009 om 19:09

dan heb ik me idd vergist.. begrijpt het..sorry!

7 december 2009 om 19:10

Maar wanneer ze een autoradio stelen dan zijn het opeens wel Marokkanen/surinamers/antilianen. Dan maakt het niet uit of ze in Nederland geboren zijn en opgegroeid. Want ja stelen doen alleen buitenlanders. Affelay is een echte hollander. Waarom? Omdat hij hier geboren is en opgegroeid, dus ja hij moet voor NL uitkomen. Maar wat als het een crimineel was geweest. Nee dan noemen we hem natuurlijk Marokkaan.

7 december 2009 om 19:19

Dit slaat nergens op het gaat hier over een nationaliteit als voetballer en niet als nationaliteit als burger in de Nederlandse staat.maar als je er toch over wilt beginnen. Doe een keer die gekleurde bril van je hazes want niet alle Nederlanders zijn het zelfde en geven Marokaanse Nederlanders de schuld van alles en iedereen. En als Marokanen , Surinamers of Antilianen iets stelen dan vindt ik hun niet eens de schuldige maar de Nederlandse staat, omdat zij niet in staat zijn geweest om het te kunnen voorkomen.

En er is trouwens uit een test gebleken dat Marokaanse/surinaamse en Antillianen misschien meer stelen of aanrichten maar dat zegt niks over hun afkomst en hun uiterlijk. Maar zegt meer iets over hun etnische achtergesteldheid.

Want een Nederlander in de zelfde situatie heeft net zoveel kans om een overtreding/misdrijf te doen als een Marokkaan , Surinamer of Antilliaan

7 december 2009 om 20:18

Als je het verschil niet ziet tussen Kluivert, Davids en Seedorf en aan de andere kant Douglas en Bahia en je gaat totaal niet van toepassing zijnde begrippen als racisme erbij halen, dan is het eigenlijk niet waard om op jou te reageren.

Ga jij lekker lobby-en voor nog 5 Brazilianen in Oranje en verkracht het interlandvoetbal maar volledig.....

Weg met Douglas en Bahia in Oranje. Leve mijn oranje helden Kluivert, Davids en Seedorf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7 december 2009 om 21:30

Nee, ze zijn in Parimaribo geboren
Maar toen der tijd Nederland
Dus is geen Racisitische opmerking

7 december 2009 om 22:02

Wat een trieste reactie legendary, als je dat soort dingen wilt bespreken ga je maar naar een andere forum. Puur uitdagen wat je doet. Niemand heeft één woord gerept over stelen, criminelen, marokkkanen etc.

Ontopic:

Bahia mag zijn best doen. Maar als hij niet beter word dan zal die het Nederlands elftal niet halen.

7 december 2009 om 22:20

Je kan lullen wat je wilt Syzegy, maar dat wat legendary zegt klopt in de huidige maatschappij wel degelijk. Ik werk in een supermarkt, en als er weer eens wat gestolen wordt is de eerste reactie van mijn collega's "oh, dat was zeker een marrokaan"

Ik keur het niet goed, maar anno nu gebeurt het wel gewoon.

7 december 2009 om 23:29

@ Michael92

Dat wordt tegenwoordig ook al snel gebruikt om grapjes te maken. Marrokanen die alles wat los en vast zit jatten, Turken die in de shoarma tent werken, etc. Maar dat is hetzelfde als dat je zegt dat Nederlands gierig zijn. Het zijn stereotypes die voor maar een klein percentage van de bevolking gelden. Situatie: De supermarkt waar je werkt, er is iets gejat. Iemand zegt vast een Marrokaan! Wat voor een Marrokaan moet je dan denken? Stel je voor, zo'n 65+ aardige oude man uit Marroko die de hele winkel leeg jat? Nee, dan denk je aan zo'n jonge Marrokaan, die de hele dag op straat hangt met z'n "matties" en alleen maar herrie schopt.

Kortom, het moet wel van twee kanten komen: Degene die het zegt moet preciezer zijn, degene die het ontvangt moet er goed mee om gaan.

En als het over legendary's bericht gaat: Afellay is en blijft een Marrokaan ook al speelt hij in het Nederlands elftal, maar hij is óók een Nederlander. Als er een autoradio gestolen wordt is mijn eerste reactie niet dat Marokkanen Surinamers of Antilianen het gedaan hebben maar dat het gebeurt is. Daarna ga je pas denken over mensen die je in de buurt ziet of gezien hebt, mensen die vaak op die plek zijn en dergelijke, en dan weer, als het woord Marrokaan, Antiliaan, Surinamers of van mijn part junkie valt, wordt er nog steeds niet gerefereerd aan de eerste de beste Marrokaan (en al die andere) die je tegenkomt maar "de slechte".

En over dit bericht van VZ: Je moet minimaal in een land opgegroeid zijn, wil je je echt verbonden tot dat land voelen naar mijn mening. En daarom is het ook mijn mening dat wanneer je niet geboren bent in een land en opgegroeid in een land dat je jezelf ook geen inwoner van dat land mag noemen. Ik denk ook dat de meeste mensen die in bijv. Nederland geboren worden, maar van hun 1ste levensjaar tot hun 18e in een ander land verblijven zich geen moment met Nederland verbonden voelen: Komen ze dan terug in Nederland en kunnen ze gebruik maken van hun Nederlandse nationaliteit: Dan is het volgens mij niet terecht!

8 december 2009 om 10:04

@legendary

Wat heeft dit met voetbal te maken? Beetje frustaties?

Laat me niet lachen. Iedereen droomt er van om voor Nederland to mogen uitkomen maar ik zie dat niet gebeuren bij Bahia, met alle respect. Vlaar is echt een klasse beter.

ben hier sowieso geen voorstander van want daar hebben we het clubvoetbal voor, maar deze hoeft van mij niet.

Ja dat lijkt me geen goed idee. Bahia is een aardige clubverdediger en doet het nu best goed, maar ik vind hem niet beter dan Mathijsen. Douglas is een potentiele wereldtopper, ik ben bang dat Bahia dat niet in zich heeft.

hahaha
een middelmatige verdediger van feyenoord, heb toch meer vertrouwen in onze eigen jongens...

sowieso belachelijk als je hier niet geboren bent moet je niet voor NL spelen, tenzij beide of een van de ouders Nlder is etc.

Laten we uit gaan van onze eigen kracht we zijn toch geen Portugal met al die brazilianen

Niet echt een sterke verdediger, we hebben al goede verdedigers staan in de basis.

Redelijk bertrouwbare verdediger voor de Eredivisie, maar voor het NL elftal op het wk komt hij gewoon te kort

denk niet dat dit zo'n uitzonderlijke voetballer is dat hij de huidige speler uit de selectie houdt. Douglas is een ander verhaal, die is nog jong. Maar zie eerlijk gezegd liever gewoon een hollandse jongen daar staan

Dit zeg ik eerlijk als Feyenoorder, maar voor het Nederlands elftal komt hij tekort. Voor Feyenoord een hele goede en bruikbare verdediger. Maar als hij zijn kans krijgt, moet hij die gewoon pakken! Misschien verrast hij ons positief!

Ik word doodmoe van deze topics. Iedereen in oranje!!

7 december 2009 om 17:33

dat was het eerste wat in mij opkwam... we hebben net een douglas discussie gehad en nu dit weer!

Ze hoeven van mij allebei niet. Toen salomon kalou in topvorm verkeerde mocht hij ook niet, deze spelers zijn nou niet echt 'onmisbaar' in oranje. Daarom nee.

7 december 2009 om 17:13

Wat een onzin. Al is het Messi, Zlatan of Le Tissier zijn geen Nederlanders, dus spelen ze niet voor Nederland.

7 december 2009 om 17:31

Ik begrijp helemaal niets van die zin van jou. Kun je het nogmaals proberen aub?

7 december 2009 om 17:34

Nou als je volgens de normale wettelijke procedure je Nederlandschap hebt aangevraagd, dan ben je wat mij betreft een Nederlander. Dat versnelde Nederlanderschap, omdat je toevallig goed kan voetballen dat moeten ze gewoon afschaffen. Iedereen is gelijk lijkt me zo.

Feit blijft wel dat hij in mijn ogen niet goed genoeg is voor het NL elftal. Douglas wel, maar moet in mijn ogen ook de normale procedure doorlopen.

Nederlander Dirtymind ziet Braziliaan Bahia niet zitten.

Kom op, als Vlaar niet word geselecteerd, waarom zouden we dan in godsnaam Bahia willen hebben?

wil nu iedereen aandacht ofzo
kom op man
die gozer krijgt een telefoontje van jong andorra

7 december 2009 om 17:14

zelfs daar droomt hij van!

8 december 2009 om 09:50

“voetballen voor mijn eigen nationale elftal, voor Brazilië, blijft mijn droom. Maar als dat niet mogelijk blijkt en ik kan wél voor Jong Andorra spelen, waarom niet?''

Gaat nooit gebeuren hoop ik. Nederland moet niet voor "buitenlanders" gaan, tenzij ze al van jongs af aan hier wonen want dan kan ik het nog begrijpen. Same for Douglas, prima talent maar Oranje moet gewoon naar de Nederlands zelf kijken. En dan niet komen met de vergelijking van Marokkanen in het Nederlands elftal of Surinamers, want iedereen weet ook dat er een verschil zit tussen dat en dit. Overigens is Bahia niet eens goed genoeg voor het Nederlands Elftal.

7 december 2009 om 17:29

Ik kom er toch mee want vertel mij dan het verschil tussen bv een Douglas en Seedorf?
Ze zijn allebei buiten Nederland geboren maar van Seedorf vind je het wel goed dat hij voor Oranje 'uitkwam' maar Douglas wil je niet?

Als Douglas gewoon Nederlands leert praten en over 1/2 jaar prima Nederlands praat en hij kan in aanmerking komen voor een Nederlands paspoort waarom niet?
Om hem nu snel Nederlander te maken en mee te nemen naar het Wk vind ik ook overdreven maar voor de toekomst zal het een prima keuze zijn. Lijkt me een best duo voor de toekomst Bruma en Douglas. En dan aan de rechterkant van der Wiel. Heb je toch een 'top' achterhoede in spe.

7 december 2009 om 18:51

Ik zou de komst van Douglas ook toejuichen, want hij zou een echte meerwaarde zijn. Samen met Bruma het toekomstige centrale duo.

Off-topic

Het verschil is dat Seedorf uit Suriname komt en Douglas uit Brazilië. Dit moet eigenlijk al genoeg zijn om het verschil te weten. Suriname, Antillen en Indonesië waren kolonies, waar de Nederlandse taal gesproken werd. Tevens moesten de kinderen daar de Nederlandse geschiedenis leren. Totaal onvergelijkbaar dus. De Indo’s en Molukkers zijn eigenlijk nog weer een verhaal apart, omdat velen in het Nederlandse leger hebben gediend tegen Indonesië.

7 december 2009 om 19:33

Je zet het al in je eigenn tekst :
ALS Douglas nederlands leert praten, Seedorf heeft toch ook niet Nederlands leren praten om in Oranje te kunnen voetballen, Je moet de nederlands geschiedenis en cultuur kennen. Douglas heeft niets met Nederland. De vergelijking die jij maakt slaat nergens op. Als Douglas of Bahia echt geselecteerd worden, wat kwalitatief überhaupt dubieus is, want Vlaar is beter dan Bahia en Matthijsen staat er nog wel eventjes en Bruma komt eraan, dan maken we ons echt ten schande. Ik weet niet wie er hier schaatsen een beetje volgen, Tuurlijk het is anders, want schaatsen is een individuele sport. Dat weet ik ook zo. Maar als we dan wat winnen, ik zie Douglas niet het Wilhelmus meezingen (wat overigens wel wat meer mag gebeuren in Oranje) , of door de koningin ridder van oranje nassau geslagen worden. Ik bedoel. Het klopt gewoon niet.

Ik vind het niet gepast om spelers een paspoort te geven en dan maar te laten voetballen voor Nederland. Ze zijn beide nou eenmaal geboren in Brazilië en dan moet je maar proberen daarvoor uit te komen. Wanneer dat niet lukt, pech gehad. En Nederland moet het maar met z'n eigen verdedigers doen( ook al zijn die misschien minder dan Douglas, maar dat moet ik nog maar zien).douglas doet het nu goed bij fc Twente, maar bv heitinga en boulahrouz spelen al in het buitenland. Alleen echte nederlanders,of jongens die hier vanaf zijn 5e of 6e jaar zijn in oranje laten spelen.

7 december 2009 om 17:25

@ marcotje ik zie het verschil niet zo of je hier nu vanaf je 6e of je 18e bent?? als je een kwalitatieve toevoeging bent waarom niet? daarnaast zijn er buiten de voetballerij ook veel mensen die een nederlands paspoort krijgen en dus als nederlander door het leven gaan, Zou je zeggen afnemen dat stemrecht?? of alleen als je vanaf je 6e hier bent, Redelijk kort door de bocht vindt ik. Maar goed ik denk niet dat de speler in kwestie een toevoeging zou zijn op het nederlands elftal, maar dat is mijn bescheiden mening.

Ik als Feyenoorder kan zijn goede wedstrijd instelling wel waarderen en hij doet het wel redelijk nu maar Nederlands elftal...... In mijn ogen zeker niet goed genoeg voor. Douglas daar in tegen wel.

Haha nee toch zeker, is het al 1 april ?

7 december 2009 om 17:21

Leer lezen Cocqie.

Ze hebben hem geinterviewd met de vraag of hij wellicht interesse heeft in het Nederlands elftal.
Wat moet een voetballer dan zeggen? Nee! ik wil niet voor Nederland uitkomen?

7 december 2009 om 17:26

Nee dat hoeft hij niet te zeggen maar daar mogen mensen hun mening over geven toch? blijkbaar heeft hij ook het braziliaans elftal niet uit zijn hoofd gezet. Ambitie is goed maar je moet ook je plafond kennen denk ik.

7 december 2009 om 18:00

Ik heb leren lezen, t was ook meer bedoeld van waarom ze die vraag in godsnaam aan Bahia gaan vragen.
Daar zit toch totaal geen logica in? Ze kun je dat wel aan elke centrale verdediger gaan vragen.

7 december 2009 om 18:20

..en dat ze dat ook nog is hier op de site plaatsen.. vind het maar raar. laat bahia zn taak maar doen bij feyenoord.

7 december 2009 om 19:34

Ja ! Bahia had moeten zeggen dat die Nederland geweldig vind ( ook al vind die het niet zo) en dat die zich vereerd zou voelen, maar dat zijn roots in Brazilië liggen en niet in Nederland.

Alstjeblieft mensen, dit is toch onvoorstelbaar! Wie wil Bahia nou in het Nederlands elftal hebben staan. Verdediger die bij gebrek aan beter bij Feyenoord speelt maar toch absoluut oranje onwaardig!

Denk als alternatieven dat je nog beter een Bruma mee kan nemen naar een WK.

7 december 2009 om 17:36

"alstjeblieft mensen, dit is toch onvoorstelbaar! Wie wil Bahia nou in het Nederlands elftal hebben staan."

blijkbaar de journalist die de vraag stelde...

Ben het overigens wel met je eens dat hij niet goed genoeg is voor Oranje. zeker niet gezien zijn leeftijd

7 december 2009 om 17:57

Word een beetje moe van al die zeer negatieve reacties over Bahia hier. Feyenoord heeft met, en ik leg de nadruk op Met, Bahia in de basis al negen keer de nul gehouden dit seizoen. Dat kan geen toeval meer zijn. Ik zeg niet dat hij in Oranje moet, ik zeg alleen dat hij niet zo slecht is als sommige negatievelingen hier hem doen overkomen.

Fraai staaltje zelfoverschatting dit, met alle respect voor Bahia hoor, het is een leuke verdediger voor Feyenoord maar niet meer dan dat

7 december 2009 om 17:37

dit heeft niks met zelfoverschatting te maken. hij zegt toch: als ze me vragen dan....
moet je dan nee zeggen?
jij zou ook gaan als ze jou zouden vragen terwijl je weet dat je niet goed genoeg ben!

Al zouden Terry en Alex voor het Nederlands elftal willen spelen, dan nog moet je het niet willen. Het interlandvoetbal is geen transfermarkt, en dat Portugal en Spanje zich zo verlagen om spelers die 0,0 binding met het land hebben in hun selecties op te nemen, betekent niet dat die ontwikkeling een precedentwerking verdient.

7 december 2009 om 17:37

Portugal begrijp ik nog wel maar spanje?volgens mij hebben die alleen senna die zich heeft naturaliseren

7 december 2009 om 18:12

@patriot volgens mij heb jij niet echt opgelet bij geschiedenis. Portugal en Brazilie 0,0 binding? Het is te vergelijken met Suriname Nederland. Waarom denk je dat ze in Brazilie Portugees spreken?

Ik ben sowieso tegen het naturaliseren van voetballers. Gewoon uitkomen voor het land waar je geboren bent. Helaas is het gewoon mogelijk en gebeurd het ook telkens vaker

7 december 2009 om 18:24

Volgens mij heb jij niet opgelet bij geschiedenis. Je hebt het tegen iemand met een academische opleiding; let op je woorden. Spanje heeft Brazilië niet gekoloniseerd, en toch speelt ene meneer Senna voor Spanje. Daarnaast heeft ook de Argentijn Pernia voor Spanje gespeeld, die man spreekt weliswaar (gebrekkig) Spaans, maar dat is dan ook de enige binding tussen hem en een Spanjaard. In het geval van Portugal kan ik kort zijn: daar spelen onnoemelijk veel Brazilianen voor. Geboren Brazilianen wel te verstaan. Dat is op geen enkele wijze te vergelijken met Suriname - Nederland. Spelers als Seedorf en Davids zijn hier op vroege leeftijd (seedorf was amper zindelijk toen zijn familie Paramaribo verliet voor Amsterdam)komen wonen of zelfs geboren. Zij hadden een binding met Nederland. Mijn advies aan jou is: ga terug naar de middelbare school of lees je in voordat je onzin uitkraamt.

7 december 2009 om 18:59

Dus als een Surinamer als Seedorf in Nederland opgroeit is dat niet hetzelfde als een Braziliaan die opgroeit in Portugal? Mij lijkt het dat de gelijkenissen wel degelijk ver kunnen worden doorgetrokken.

Portugal en Brazilië hebben nu eenmaal een sterke binding, zij het dat qua verschil men niet meteen de dubbele nationaliteit heeft, wat meteen ook een grote rol speelt wat betreft het interlandvoetbal. In die zin kan ik je dus wel volgen. Portugal heeft inderdaad ook vooral spelers die niet opgegroeid zijn in Portugal.

Wat Bahia aangaat: het lijkt me niet nuttig om die man mee te nemen naar het WK, een nationaal elftal zou in principe niet uit genaturaliseerde spelers mogen bestaan, maar het is onvermijdelijk geworden.

7 december 2009 om 19:10

Ik heb het over geboren Brazilianen die als broodvoetballers in Portugal terecht zijn gekomen, veelal op volwassen leeftijd en een enkele keer als 16-jarigen. Dat kun je niet vergelijken met het geval Seedorf. Daarnaast is Brazilië al heel erg lang geen kolonie meer van Portugal. Toen Seedorf naar Nederland kwam, was dat omdat Surinamers eenmalig de kans werd geboden naar Nederland te komen vanwege de onafhankelijkheidsverklaring van Suriname.

7 december 2009 om 19:11

Logies dus omdat Seedorf en bv Davids wel in Paramaribo Suriname zijn geboren maar nog niet zinderlijk waren toen ze naar Nederland kwamen mag dat niet worden vergeleken met bv Pepe, Deco en Liedson, want daar hebben we het over bij de portugeze selectie. Pepe was 8 jaar toen hij naar Portugal kwam. Deco is ook op jinge leeftijd naar Portugal gekomen. Omdat ze zinderlijk waren mag dat niet vergeleken worden??!!?? Wat betreft Liedson is dat idd een ander verhaal. Die is pas na 6 jaar voetballen in portugal genatrunaliseerd.

Het feit blijft dat de landen een binding met elkaar hebben ondanks dat het al jaren geen kolonie meer is. Wat betreft Spanje heb je helemaal gelijk maar daar had ik het niet over.

Je argument waarom Suriname/nederland en Brazilie/portugal niet met elkaar vergeleken mogen worden is onzin.

7 december 2009 om 19:42

Deco was 20!!!! toen hij naar Portugal verhuisde om er te voetballen. Dan ben je geen Portugees, zo simpel is het. Pepe ging op zijn achttiende naar Portugal, dus hoe je bij die leeftijd komt is mij een raadsel.

Wat ik met Seedorf wilde aangeven, is dat hij op het moment van emigreren uit Suriname de Nederlandse nationaliteit (en niet de Surinaamse, want die was er nog niet) bezat. Je neemt mijn opmerking over de zindelijkheid van Seedorf serieus, terwijl het als een kwinkslag bedoeld was om aan te geven hoe Nederlands Seedorf is.

Portugal en Brazilië hebben evenveel binding met elkaar als de Verenigde Staten en Engeland.

7 december 2009 om 20:59

Pepe was een tikfout (de 1 ervoor vergeten) dat neemt niet weg dat ik vind dat dat nog steeds een jonge leeftijd is. We verschillen duidelijk van mening want jij stelt dat Brazilie en Portugal 0,0 binding hebben en ik vind dat dat niet zo is.

Volgens mij zijn we het wel eens over mijn volgende opmerking zoals hierboven staat vermeld "ik ben sowieso tegen het naturaliseren van voetballers. Gewoon uitkomen voor het land waar je geboren bent. Helaas is het gewoon mogelijk en gebeurd het ook telkens vaker"

8 december 2009 om 00:23

Niet om lullig te doen ofzo maar ik ken geen enkele argentijn die geen spaans spreekt want dat is namelijk hun moederstaal.
Voor de rest aardig stukkie en groot gelijk

Hij is sterk wint elk duel kent zijn eigen kwaliteiten en lost duels bijzonder goed op en hij in zijn linkerbeen een goede trap. Deze jongen heeft zich zo verbeterd de laatste 5 jaar en is mateloos populair bij het legioen. Hij maakt ook geen domme fouten eigelijk maakt hij bijna geen fouten of foutjes als je hem 90 minuten in de gaten houd. Misschien als die na dit jaar nog de stap maakt naar Porto want die had intresse in hem van de zomer. Dan zou die het Braziliaanse elftal nog wel kunnen halen denk ik.

OK, is het nu de trend dat iedereen wordt gevraagd om te voetballen bij het Ned. elftal die in aanmerking komt voor een ned. paspoort bij elk interview? kom op zeg hier wordt ik wel een beetje moe van hoor.

Ik wordt er misselijk van als er meteen geschreven wordt dat er op gehoopt word..dat is iemand iets in de mond duwen terwijl de persoon zelfs niet eens tot zo'n gedachten komt.

Ik ben feyenoorder en ik zie elke feyenoorder graag in het ned. elftal maar als we met zulke gedachtes bezig zijn is het hek van de dam..

Wat een reacties weer zeg , Het word hem gevraagd en hij zegt zelf ook heel eerlijk dat hij liever voor Brazilie uitkomt , al die misselijke berichten van ; Hij bakt er niks van.. ' zijn echt totaal onnodig.

7 december 2009 om 20:14

Die zijn niet onnodig, want wij hebben geen behoefte als een speler van die kwaliteit bij het NL elftal. Deze jongen heeft mijns inziens nog niet eens de potentie voor een topclub in Nederland dus het NL elftal is al helemaal overdreven.

Één pluspunt heeft Bahia wel. Hij speelt wel al een jaar of in de basis van Feyenoord. Dat kunnen er niet veel zeggen.

Mijn conclusie luidt dus ook dat hij van het niveau Paauwe is. Ook jarenlang in de basis bij Feyenoord. Uiteindelijk te licht bevonden.

8 december 2009 om 10:27

Ik wil niet veel zeggen maar het zegt niet echt veel dat je al een jaar in de selectie van feyenoord speelt...
Ze staan 4e en spelen nou niet echt altijd geweldig

dat jullie nog reageren laten we eerlijk blijven...
Bahia in het nederlands elftal..?¿
laat hij eerst maar zorgen dat feyenoord geen goals meer om de oren krijgt

is gewoon ook niets beter dan mannen als Zomer, Keller of Wisgerhof,

7 december 2009 om 19:36

Zomer ?! Keller ?! Wisgerhof ?!
wat een belachelijke reactie.
Zomer en Keller zitten lang niet op het niveau van Bahia.
Wisgerhof zit er wel bij, maar toch.

7 december 2009 om 20:25

Ik wil je niet uit de droom helpen, maar bahia mag de schoenen van Wisgerhof nog niet eens poetsen. Een zeer beperkte verdediger is het, wel grappig om te lezen dat hij zichzelf goed genoeg bevind voor het nederlands elftal.

7 december 2009 om 21:41

Even ter correctie,
Bahia is mijn nachtmerrie.
Laat veel te vaak zijn mannetje lopen, is alleen goed met Vlaar naast zich en maakt teveel domme overtredingen. Niet het niveau wat Feyenoord nodig heeft.
Maar dat neemt niet af dat ik hem zeker niet onder vind doen voor Wisgerhof, Dát is pas een beperkte voetballer.

Waarom niet?

Nou, daarom niet!

Welke buitenlandse speler heeft nog niet gesoliciteerd, of zo iemand als Theo Lucius, gaat hij dadelijk soliciteren! De spelers die niet gaan roepen zijn het beste. Kijk naar Gianluca Nijholt, die jongen zit op een hoger niveau als Bahia, maar soliciteerd hij? Nee.
We moeten niet zo paniekerig doen bij Nederland, we hebben een prima basiself, niet waar?
Huntelaar raakt rustig in vorm, dus dat komt goed...

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
Gio
De Jong
Van Bommel
Van Persie
Sneijder
Robben
Huntelaar
7 december 2009 om 17:39

solliciteert Bahia dan? ik wist niet dat antwoord geven op een vraag solliciteren is. Ik denk (weet haast wel zeker) dat hij er zelf nog niets eens aan gedacht had voordat die vraag kwam.

7 december 2009 om 19:23

Een sollicitatie is iets als het uit je zelf komt, en dit zijn meer woorden die uit de mond van Bahia woorden gehaald door een Journalist van de Sportweek,

Weet je Bronnen Phillip en ga na waar het verhaal vandaan komt en hoe het is ontstaan dan zul je een hoop teksten beter begrijpen.

Geschikt: Vlaar - Bruma
Niet geschikt: Douglas - Bahia

En daarmee basta.

7 december 2009 om 17:31

Ben ik het wel mee eens. Wij moeten niet mee gaan doen aan dat naturaliseren of hoe ze het ook noemen. Helaas is onze verediging ronduit slecht maar daar moeten we het maar mee doen. Als iedere land op deze manier spelers aan wil gaan trekken worden alle landen eigenlijk normale voetbalclubs. Clubs die iedere speler die nodig is aan kunnen trekken, ongeacht zijn afkomst.
Nee doe het maar gewoon met echte Nederlanders, hoe goed ik Douglas en Bahia ook vind!
Douglas met 20 jaar al beresterk en een geweldige mandekker (zou hij misschien ook een dip krijgen?) in ieder geval een potentiele wereldtopper.
Bahia is met zijn 26 jaar geen potentiele weredltopper meer maar is absoluut een goede verediger. Samen met Vlaar vormt hij gewoon een topduo. Vlaar voor de opbouw, Bahia als mandekker. Mensen onderschatten Bahia jammer genoeg. En ook wel begrijpelijk want in het begin was het allemaal niet top. Maar wie een beetje het voetbal volgt ziet dat hij heel veel vooruitgang boekt en eigenlijk al onmisbaar is in de verdediging. Het is jammer dat we aanvallend niet zoveel creeren want achterin staat alles als een huis mede dankzij Bahia.
Daarom denk ik ook dat Vlaar en Bahia binnen 1 a 2 jaar allebei bij een andere europese club spelen. Een engelse subtopper is voor Vlaar zeker haalbaar (zie Heitinga ofzo)
En Bahia zie ik wel naar Porto of een andere portugese club verhuizen.

7 december 2009 om 17:43

@ Scf_zuid als we zo zouden denken hadden we ook nooit een Aaron Winter en Edgar Davids mee mogen laten spelen aangezien deze net als Douglas in Zuid Amerika zijn geboren. Ik denk dat je niet op afkomst moet beoordelen maar op kwaliteiten. Die jongen wordt hoe dan ook nederlander (zoals zovelen buiten het voetbal) nou waarom zou je er geen gebruik van maken dan?? Als je ooit een kwartfinale speelt tegen brazilie en hij zorgt ervoor dat de NL spitsen niet kunnen scoren dan baal je dat hij met zijn nederlandse paspoort niet aan onze kant staat. Weet je hoeveel atleten er al in nederlandse dienst spelen die niet oorspronkelijk uit nederland komen? dat zijn er nogal wat. Het voetbalwereldje is wat dat betreft nogal conservatief

7 december 2009 om 17:46

Misschien ben ik ook wel conservatief dan.
Maar op deze manier kun je het wk net zo goed afschaffen.
Dat het in andere sporten gebeurt wil niet zeggen dat ik het er daar ook mee eens ben.
Against modern football

7 december 2009 om 21:25

ehhh
aaron en edgar kunnen wel geboren zijn in suriname maar volgens mij zijn ze voor 1975 geboren..dat betekend dat deze uistekende voetballers gewoon als nederlander zijn geboren.. vergelijk deze jongen echt niet met douglas en bahia.

on top
ik vind dat naturalisatie om te kunnen voetballen( zoals kalou een tijd terug) niet mag of moet kunnen.
ben je genaturaliseerd om andere bvb politieke redenen, dan kun je uitzonderingen maken.

de sportieve groeten

8 december 2009 om 09:58

De jongens die je noemt zijn opgegroeid in Nederland. Als ze geen voetballers zouden zijn geweest zouden ze nog een NL paspoort hebben gehad.

7 december 2009 om 17:33

@ Shaktar waarom is een jeugd cq. wisselspeler van Chelsea die nog niets heeft laten zien op het hoogste niveau wel geschikt en Douglas niet?? ik zie dat niet helemaal. Dat Bahia niet geschikt is ben ik het puur op voetballende kwaliteiten mee eens.

7 december 2009 om 17:47

Bruma is gewoon in Nederland geboren en daar houd bij mij de discussie op. Ik vind het naturaliseren van spelers die niet goed genoeg zijn voor hun geboorteland, pure verloedering van het internationale voetbal.

7 december 2009 om 19:04

@ shaktar dan vergeet je even dat Douglas zich waarschijnlijk toch wel laat naturaliseren en dit niks met het nederlands elftal te maken heeft maar meer met de EU status die hij dan heeft waarom daar geen gebruik van maken? Vindt het nogal kortzichtig iemand dan op afkomst uit te sluiten. Daarnaast hoor ik niemand op dit forum over De Guzman de canadees die nu toch echt voor Jong Oranje speelt.

De wereld is nu eenmaal aan het globaliseren, zou raar zijn als het voetbal daarvan verstoken blijft.

hahahaha dat mensen hier nog serieus op in gaan! Dat wordt vanavond in ieder geval weer lachen als de Snor hier zijn mening over geeft!

On: ik zou graag willen dat voetballers eerst eens even nadenken over wat het spelen van een interland inhoudt: namelijk het uitkomen voor je land. Die spelers die na 1 of 2 jaar in het buitenland te hebben gespeeld al roepen dat van Marwijk mag bellen maken me ziek.

joh eey dalijk gaat de knvb nog spelers scouten in brazilie zodat als ze 5 jaar in nederland wonen voor ons kenne spelen

Haha, wel een grappig bericht. Bertje selecteren die handel! Misschien kunnen we Luciano ook nog strikken als extra keeper.

Het gaat erom dat hij het wel uit wil komen voor het Nl-elftal. Als hij straks een NL paspoort heeft kan hij straks in aanmerking komen (je kán hem dus selecteren, het hoeft niet). Wat nou als deze man een laatbloeier is en zich straks verder ontwikkeld. Ik vind dat je zo de opties in de verdediging vergroot, het kan nooit kwaad!

Of wat dacht je van Sergio Romero, of Heurelho Gomes??

7 december 2009 om 17:58

Romero kan al niet meer, is 1ste keeper in Argentinie en Gomes heeft nu toch ook wel een interland voor Brazil gespeeld?

Wat een gezeur allemaal..... Gewoon de jongens die de kwalificatie hebben doorstaan, die hebben het verdient en Bahia en Douglas niet evenals v Nistelrooy, vd Sar en Seedorf die ook niet. Ga maar lekker als supporter en niet gewoon ffies een wk meepakken omdat het zo mooi is, de kwalificatie is ook een onderdeel van het WK. Deze jongens moeten het doen en niemand anders. Gezeur van die spelers iedere keer. v Marwijk moet daar gewoon duidelijker inzijn, dan krijg je dit soort onzin ook niet.

Laten we oranje lekker Nederlands houden. Gewoon hier geboren, niks naturaliseren. Daarnaast gaat het Nederlands elftal niet vooruit als we Bahia oproepen.

7 december 2009 om 19:05

@ coentje dus Davids had eigenlijk ook niet in oranje gemogen van jou?

7 december 2009 om 21:18

Toen Davids geboren werd behoorde Suriname nog tot het Koninkrijk der Nederlanden, dus was hij een Surinaamse Nederlander of een Nederlandse Surinamer. Tuurlijk mag hij dan voor Oranje spelen.

Het begint een mode te worden tegenwoordig.. vaak een onderwerp wat hierover gesproken word. Brazilianen zullen we in vele ploegen tegenkomen vooral landen die graag spelers willen naturaliseren. De Rode Duivels zien daar ook een goede optie terwijl dat zo zonde is, er komen geen echte Belgische opvolgers. Wat betreft Bahia zou graag zichzelf een international noemen, begrijpelijk want hij wil ook aan een toernooi deelnemen zoals Zuid Afrika.

Weg met die gasten, geen behoefte aan brazilianen, grieken, slovenen of wat voorn nationaliteit dan ook. Onzin die naturalisatie, ik hoop dat de Fifa een regel in het leven roept, zoiets als: Alleen uitikomen voor het land van je eerste nationaliteit.

Nou ik vind dat hij gewoon Nederlander mag worden - of hij goed genoeg is, is aan de bondscoach -. Echter zo'n versneld nederlanderschap, zoals bij S. Kalou, vind ik nergens op slaan. Dus als hij op de normale manier Nederlander is geworden, dan kan hij wat mij betreft opgeroepen worden.
Toch zie ik het liefst gewoon echte Nederlandse jongens in het team, die al bij hun geboorte Nederlander waren en ook in Nederland woonden.

Silberbauer wilt vlak voor het WK ook nog wel een switch maken. Waarom niet? Zelfde poule.

Bahia heeft niets ze zoeken in Oranje, Vlaar en Bruma zijn betere opties en het niveau van Mathijsen en Heitinga gaat die nooit halen.

Ik vind hem niet echt van het niveau oranje maar laten we eerlijk zijn deze man doet zich niet onder voor Mathijsen of Ooijer vind ik, maar een verdediging van fitte Boularouz, vd Wiel, Heitinga, Bouma eventueel, V bronckhorst Douglas en Emanuelson is toch wel van niveau

Ik ben als Feyenoorder zeer blij met de Rots uit Rio maar het lijkt me geen goed idee om hem te selecteren voor het Nederlands Elftal. Het heet toch niet voor niets 'nederlands'??? Ik vind dat er al teveel buitenlandse spelers in de eredivisie spelen. Niet rot bedoeld, voordat ik weer allerlei reacties naar me krijg, maar Roda JC bijvoorbeeld, die spelen met amper nederlandse spelers. Hoe kan je dan spreken van een Nederlandse club? Die 6+5 regeling van Cruijff juich ik ook toe maar ik ben bang dat het er voorlopig niet van zal komen

'waarom niet'
Andwoord 1: Omdat je niet goed genoeg bent.
Andwoord 2: Omdat je een Braziliaan bent en ik ben sowieso niet zo'n voorstander van een 'nationaal elftal' met allemaal verschillende afkomsten. Het moet toch niet zo zijn dat we over 10 jaar de spreektaal in het Nederlands elftal Engels is? :S

Buiten het feit dat hij geen Nederlander is.. vind ik hem echt slecht. De slechste verdediger van Feyenoord, dus laat hem maar lekker solliciteren bij Luxemburg of San Marino.
Laat me toch niet lachen Bahia

7 december 2009 om 17:36

Ja hij is de slechtste verdediger van Feyenoord, staat daarom altijd in de basis. Een betere mandekker vind je niet gauw meer in Nederland. Wel completere verdedigers, want opbouwen kan deze man helaas totaal niet. Soms heb ik het gevoel dat menig tieners meer voetbalgevoel in hun tenen hebben dan hij, maargoed.

Bahia niet erin, Douglas niet erin. Affelay eruit gooien en Van der Vaart lekker in Spanje laten omdat hij toch grootouders heeft in Spanje. Ook die Marokkaan van een Boulahrouz niet meer selecteren en alle andere soorten buitenlanders!
Alleen de nakomelingen van Willem van Oranje nog in het Nederlands elftal stoppen en verder huilen dat Nederland nooit een grote prijs meer gaat pakken!

Als die jongen het wilt...laat hem dan. Hij is nu toch neit goed genoeg, maar stel hij wordt een wereldtoppen, waarom niet. Na Jaap Stam heeft Nederland het moeten doen met Andre Ooijer of Mathijssen. Als spits zou ik lekker een stripboek met ze samenlezen, want bang word ik niet van ze.

7 december 2009 om 17:59

ik werd even bang maar ben het wel met je eens

met alle respect maar douglas mag van mij in het centrum spelen hoor.
ok bahia is een ander verhaal dat is een redelijke verdediger maar geen top verdediger zoals douglas.

Misschien is hij niet goed genoeg. Al zou hij Cristiano Ronaldo zijn. In een Nationaal Elftal horen alleen spelers van het land van afkomst te komen. Als een speler al van kinds af aan in Nederland woont, Nederlands spreekt en er ook echt een gezin heeft of woont, dan kan je het overwegen. Maar het zou toch raar zijn als er een tolk nodig is bij het Nederlands Elftal?

Waarom wel.... ?

Weg met die Brazilianen, gewoon Nederlanders aub. En ja, daar vallen in Nederland geboren Marokanen en Surinamers ook onder.

7 december 2009 om 17:46

Nou als Bahia op een normale manier Nederlander is geworden, wat dus bij hem in principe mogelijk is. Waarom mag hij dan niet meedoen bij het NL elftal? Zie het verschil dan niet.

7 december 2009 om 20:26

Het verschil is dat hij in Brazilie geboren is, en de anderen 2e generatie allachtoon zijn, wat wil zeggen in Nederland geboren. Daarmee zijn zij meer Nederlander dan allachtoon, en hebben zij meer met Nederland behalve dat ze er wonen en werk hebben.

waarom niet??

waarom wel??

je ziet Oranje wel zitten maar Oranje ziet jou niet zitten

7 december 2009 om 17:42

Praat voor jezelf graag

7 december 2009 om 17:47

Ach kom op zeg doe die Feyenoord bril eens af en vergeet eens dat het een speler van jouw eigen cluppie is.

Bahia komt niet alleen kwaliteit te kort voor het NL elftal maar ook nog eens een paspoort tekort. Het nationaliseren van spelers gaat nergens over. Als morgen een bericht in de krant zou staan dat Pantelic zich zou willen nationaliseren (niet dat dit kan maar goed als voorbeeld) dan zou ook iedereen hem voor gek verklaren.

Dus doe aub die Feyenoord bril af

7 december 2009 om 17:51

Heel de nederlandse verediging komt kwaliteit te kort dat zou niet eens het probleem zijn.
Alleen eerlijk gezegd ben ik wel van mening dat je moeten roeien met de riemen die je hebt dus geen brazilianen.
Maar dan nog mag die voor zichzelf praten. Ik denk dat vmarwijk er zelfs best over na zou gaan denken. Dus Oranje ziet jou niet zitten gaat te ver

7 december 2009 om 18:04

Dat gaat echt niet te ver hoor. Je zou zelfs v/d Wiel nog beter in het centrum kunnen zetten. En Mathijssen is echt wel een superverdediger hoor. Maar zoals aangegeven, die Feyenoord-bril

Vanwaar zo'n discussie in dit topic; een journalist vraagt naar zijn visie op het Nederlands elftal; het antwoord wat hij geeft, zou elke eredivisiespeler geven. Zegt niets over Bahia toch? Bahia is in die zes jaar bij Feyenoord uitgegroeid tot een meer dan prima mandekker; zo niet 1 van de beste op de Nederlandse velden. Bovendien heb ik hem in die 6 jaar nog geen grote mond zien hebben of is hij negatief in de publiciteit geweest. De interesse van een Porto afgelopen zomer is niet onterecht voor deze verdediger, al heeft hij het geweldig naar zijn zin in Rotterdam en is het legioen in die jaren tijd echt van hem gaan houden. Met Vlaar vormt hij momenteel het beste centrale verdedigingsduo van Nederland.

7 december 2009 om 18:10

Idd want je zegt Bahia doet het goed bij Feyenoord en is absolute publiekslieveling, En daarbij wie zou niet voor oranje uit willen komen of je nou Sneijder heet of noem eens wat Van Mosseveld(niet letten op de naam) voor iedere voetballer is dit het hoogste wat hij kwam halen en Bahia gaf alleen eerlijk antwoord.

Die jongen is bij lange na niet goed genoeg voor Oranje. Mathijssen, Heitinga, Bouma en Boulahrouz mogen dan geen wereldtop zijn, ze zijn stuk voor stuk twee klasses beter dan Bahia. Ik ben sowieso tegen naturaliseren, maar als het dan moet moet diegene iets toevoegen. Daarnaast zitten er een aantal jonge Nederlandse verdedigers er aan te komen, geef die op termijn de kans.

7 december 2009 om 18:11

Bouma is geblesseerd geweest en moet eerst maar eens fit worden,heitinga speelt tegenwoordig vaker als controleur en is betero p de back dus hou je twee plekken over en daar zou je spelers als Vlaar en eventueel Bahia een kans kunnen geven al is het in een pefenduel.

Als alle andere geblesseerd zijn maak je misschien een kans.
Maar voorlopig zou ik zeggen: Waarom wel??

Ik zie in de titel staan "waarom niet", nou vraag ik me af "waarom wel", de heer bahia is gewoon (nog) braziliaan, douglas ook en het lijkt mij dat we hier in nederland verdedigers genoeg hebben.
het heet niet werldteam maar nationaal elftal, gewoon beter jullie best doen jongens en anders gewoon een video-tape'je naar dunga sturen.

Het wordt met de week gekker. Welke achterlijke journalist is in godsnaam op het idee gekomen dit aan Bahia te vragen.

7 december 2009 om 18:17

Inderdaad zeer professionele vraag !!

Weet iemand of hij dit écht heeft gezegd, of of dit gewoon verdraaide woorden zijn. Met Brouwers was dat schijnbaar ook zo, en toen waren 250 negatieve reacties eigenlijk onnodig.

Op dit bericht afgaand: niet nodig!

7 december 2009 om 17:47

het zijn vast wel zijn woorden. Want hij zegt toch ook dat hij liever uitkomt voor brazilie? Maar wij hebben geen douglas of bahia nodig. Liever winnen met Nederlanders dan met 'nederlanders'die 2 paspoorten hebben(en hun nederlandse als 2e hebben aangevraagd)

Bahia zal Oranje nooit halen. Hij komt gewoon te kort. Punt is wel dat hij zn lengte mee heeft maar tegen snelle spelers is Bahia al kansloos. Met alle respect..maar het gaat wel om 't nationale team,dus doe mij dan ook maar echte Nederlanders,ipv een Brazilaan.

douglas... graag
bahia,,, bah... ia die hoef ik echt niet hoor, die staat nog geen eens altijd in de basis bij feije, laat staan als je verdedigers hebt als matthijsen en ooijer en misschien wel nog beter zoals boulahrouz of van der wiel en douglas dan evt

7 december 2009 om 17:53

Floris ga een andere hobby zoeken ofzo. Bahia staat altijd in de basis. Onomstreden!!
Ooijer en Boulahrouz zijn niet eens beter. vdwiel is rechtsback en Douglas is braziliaan dus doet ook gewoon niet mee..

7 december 2009 om 18:06

Ja maar dat ligt toch echt meer aan het kwaliteits tekort bij Feyenoord zelf hoor dat hij al die jaren al in de basis staat.. Boulah niet beter? En laat bahia maar presteren wat Ooijer heeft bereikt! Misschien op de weg terug maar altijd nog beter als Bahia hoor.. V/d Wiel heeft meer talent in 1 been, dus ook als centrale verdediger zou ik eerder voor hem kiezen.. En Boulah, Mathijsen, Heitinga, v/d Wiel, zijn tenminste Nederlanders.. En ook al heeft Douglas meer kwaliteit, al was hij beter als Nesta, dan nog zou je hem niet moeten willen zien..

Vind het zeer hypocriet als mensen wel voor Douglas zijn maar tegen Bahia.. Ik zeg stel je principes, geen buitenlanders, heel simpel..

7 december 2009 om 18:07

Bahia staat misschien sinds dit jaar echt onomstreden in de basis. ik kan me van vorig seizoen, en nee ga me geen feiten vragen, nog wel wat wedstrijden zonder bahia herinneren. hij maakte iig vorig seizoen nog wel eens wat missers. en nee het spijt me maar ooijer en boulahrouz zijn nog altijd wel beter dan bahia.
je bent een feije fan maar je moet wel neutraal de situatie bekijken.
ik ga toch ook niet zeggen dat penders of zwaanswijk beter zijn dat ooijer op boulahrouz.. omdat ik weet dat dat niet zo is en dat is dus ook niet bij bahia. er zijn er echt wel genoeg die beter zijn:
matthijsen, ooijer, heitinga, loovens (doet het nog steeds uitermate goed bij celtic), boulahrouz, zowel centraal als back, binnenkort bruma van chelsea, drenthe die een kans verdient
en ja ik blijf er bij, douglas, want hij is wel de man die, naar mijn mening, we nodig hebben

7 december 2009 om 18:09

het klopt ook dat je principes moet stellen, ze mogen van mij allebei gerust nederlander worden en het maakt mij ook niet uit als ze dat allebei niet worden.
maar in voetballend opzicht zou ik douglas wel willen en hoef ik bahia niet.. puur omdat douglas een beest is die altijd zn stinkende best doet (bahia eveneens) en echt een grote kan gaan worden (wordt)

7 december 2009 om 20:08

Leer je feiten.
2004/05 feyenoord eredivisie 5 2
2005/06 feyenoord eredivisie 34 3
2006/07 feyenoord eredivisie 26 2
2007/08 feyenoord eredivisie 28 3
2008/09 feyenoord eredivisie 30 2
2009/10 feyenoord eredivisie 16 1

Zo zie je, Bahia is sinds 05/06 al onbetwiste basisspeler bij ons, ga eerst maar eens even rondkijken voordat je hier een grote mond gaat geven, en doen alsof je het al weet.
__
Waarom loopt iedereen hier nu te zeuren dat hij arrogant is of zichzelf overschat, de journalist heeft hem gevraagd of hij voor het Nederlands Elftal ZOU Willen uitkomen, en hij heeft die vraag beantwoord, nergens hoor je hem zeggen dat hij erin zou moeten staan, nergens hoor je hem zeggen dat hij zichzelf beter vind dat de rest. Hij zegt alleen dat hij er over na zou denken als hij gevraagd zou worden.
Hij komt zeker geen kwaliteit te kort, hij speelt nu al jaren in de basis bij Feyenoord, is de onbetwiste man links in het centrum, hij is enorm geliefd bij het Legioen, en doet het gewoon goed, vind hem een van de betere backs in Nederland.

Het is toch alleen maar positief dit bericht. Ik begrijp al die negatieve reacties niet. Hij zit nu al 6 jaar bij feyenoord en heeft zich altijd in de basis geknokt bij feyenoord en dat terwijl feyenoord de afgelopen 6 jaar toch veel centrale verdedigers heeft aangetrokken. Dit is gewoon ene prima verdediger die zeker niet minder is dan ooier,marcelis,loovens of heitinga. Het enige probleem voor bahia is dat oranje streeft naar een linksbenige en rechtsbenige verdediger en mathijsen is nog altijd beter dan bahia, maar hij kan er altijd bij komen. Oranje wordt er iniedergeval niet slechter van!!

Eerlijk gezegd kan zo'n iemand niet opgeroepen worden. Als hij uitzichzelf een Nederlands paspoort zou aanvragen zonder direct de intentie te hebben om voor het Nederlands elftal uit te komen, vind ik het een andere zaak. Maar slechts Nederlander worden om voor het nationale team uit te komen is wat mij betreft geen optie. Dit is natuurlijk vrij subjectief, maar het kan niet zo zijn dat Van Marwijk iemand moet opbellen die geen Nederlands paspoort heeft, toevallig al 5 jaar of langer in Nederland woont met de vraag of hij in het nationaal elftal wil spelen.

een paar foutjes: ene=een
tussen en en mathijsen moet dat
slechter=minder

haha, wat een grap...
bahia mist het niveau voor oranje.
ik ben sowieso tegen dit soort zaken, hoe goed een speler ook is, een braziliaan hoort niet in oranje. ook douglas trouwens niet.
de nederlandse clubs (op ajax na) hebben nauwelijks nog nederlandse jongens in het veld staan. oranje is voor nederlanders en dat moet ook altijd zo blijven.
de discussie of douglas (voorlopig mist absoluut de ervaring) en bahia(mist het niveau) goed genoeg zijn daargelaten.

7 december 2009 om 20:18

Feyenoord-groningen
Rob van Dijk -nederland
Schenkeveld -nederland
Bahia
Vlaar -nederland
Van Bronckhorst -nederland
Landzaat -nederland
Bruins -nederland
Babovic
Wijnaldum -nederland
Tomasson
Cissé
=7 Nederlanders

Utrecht-ajax
Stekelenburg -nederland
Van der Wiel -nederland
Alderweireld
Vertonghen
Anita -nederland
De Zeeuw- Nederland
Aissati -nederland
Enoh
Suarez
Pantelic
Emanuelson -nederland
=6 Nederlanders

Conclusie, leer je feiten.
Jij noemt Bahia dan wel een grap, maar dat kan je beter zeggen over je bericht.

7 december 2009 om 20:52

goed fior...
feyenoord heeft idd ook weleens een aantal nederlanders in de basis staan.
echter mogen daar een paar kanttekeningen bij geplaatst worden:
van dijk speelt normaal niet, darley krijgt normaal gesproken de voorkeur. net als schenkelveld eigk ook nooit speelt, als hij fit is speelt dani.
hetzelfde geld voor bruins tegen de guzman.
en bij ajax staan verthongen en alderweireld in de basis, geen voorbeelden van nederlandse spelers, maar wel zelf opgeleidt.

goed hier kun je over blijven discussieren natuurlijk, maar ieder zijn eigen mening, die kun je trouwens ook normaal brengen zonder dat agressieve ondertoontje (heel verveldend en onnodig)
het feit is ook en dat is mijn mening. dat het bij ajax jongens zijn die kwaliteit toevoegen zoals vd wiel, steek en de zeeuw. terwijl het bij feyenooord meestal uit nood geboren is.
begrijp me niet verkeerd, daar komen soms de mooiste dingen uit

verder vind ik bahia geen grap.
prima verdediger die zich kan inmiddels kan handhaven in de eredivisie. (nooit afgevraagd waarom hij ondanks het geldtekort nog steeds in rotterdam voetbalt?)
maar laten we eerlijk zijn voor de absolute top, en daar rekent oranje zich toch graag bij (terecht,?? dat zal in de zomer van 2010 blijken) komt hij tekort
het is dan ook meer een grap van die lolbroek die hem dit vraagt.

8 december 2009 om 07:55

Daarbij komt ook nog dat de Guzman ook een Nederlander is.
Wat je zegt over Bahia in je laatste post klopt, maar ik weet niet of we wel veel beters hebben, Ooijer is op zijn weg terug, Mathijsen heeft mij nooit weten te overtuigen, en Heitinga heb ik liever op rechts, daarbij komt ook nog dat van Marwijk Bouhla om een voor mij onbekende reden niet selecteerd.

8 december 2009 om 10:11

Vergeet de invallers niet

Makaay - nederland
Leerdam - nederland
De Vrij - nederland

Ik denk niet dat André Bahia van toegevoegde waarde is voor het Nederlands Elftal. Hij is te wisselvallig. Douglas Franco Teixeira van FC Twente zou ik er wel graag bij willen hebben. Deze jongen wint bijna alle duels.

bahia, je bent bezig aan een goede ontwikkeling de laatste 2 jaar, maar om je eigen nou op te werpen voor het nederlands elftal ? nee sorry daar hoor je niet bij

Whahahaha Bahia?? Yeah, nu kan Ntizonbonkiza ook wel een oproep plaatsen? Het gaat nergens over. Douglas is de discussie nog waard, maar ook hij is niet beter dan Bruma,vlaar,bouhla en Mathijsen....

CV: Mathijsen,bouhla,bruma,vlaar,marcellis,heitinga en Ooijer, Geen Brazilianen!!

Dit meen je toch niet? Misschien wil Qatar hem een paspoort geven, in Oranje is hij niet nodig. Ik ben sowieso tegen dit soort praktijken (ook in andere landen) . Met Suriname hebben wij een verleden, dat vind ik anders, maar een Braziliaan in een ander nationaal team? Fifa moet dit verbieden.

7 december 2009 om 19:13

@ 007 Nou dan moet je eens beter in de geschiedenisboeken duiken. Suriname is weliswaar een kolonie geweest maar de meeste negroide brazilianen stammen van de Afrikaanse slaven af die daar van boord werden gezet en tja vaak door de VOC die daar gretig aan mee deden. In die zin hebben we ook met Brazilie een geschiedenis. Waarom zou de fifa dit moeten verbieden?? als ik emigreer naar een ander land kan ik onder bepaalde voorwaarden ook de nationaliteit aannemen en stemrecht krijgen. Datzelfde geldt voor duizenden zo niet miljoenen nieuwe nederlanders die dezelfde rechten en plichten hebben als oorspronkelijke nederlanders. Als een Douglas zich wil naturaliseren, dan heeft hij daar net zoveel recht op als pak hem beet de gemiddelde afrikaanse immigrant die naturaliseert. Moet je dan vervolgens als bondscoach je ogen sluiten en hem niet selecteren?? dat zou pas kortzichtig zijn en zelfs een mate van nationalisme in zich hebben.

8 december 2009 om 10:15

Ze laten zich puur voor het voetbal naturaliseren. Zo kunnen ze ook makkelijker in Engeland spelen. Zie Kalou. Vanaf het moment dat hij in Engeland kon spelen waren zijn ambities voor Oranje verdwenen. Dat moet je niet willen.

Nou ik zie het totaal niet zitten zowel Bahia als Douglas niet. Nederland heeft genoeg verdedigers van hun niveau en als er een paar 'magere jaren' komen dan is dat maar zo, dan moeten we dat niet opvullen met spelers die in hun eigen land niet aan de bak komen alhoewel ik Douglas over een aantal jaar wel Brazilliaans international zie worden. Ik vind dat het nationale elftal en dan met de nadruk op nationaal, niet moet worden aangevuld met spelers uit het 'buitenland'. Oranje heeft met Mathijssen en Heitinga 2 spelers van minstens hetzelfde niveau. Dus zijn die jongens overbodig plus het feit dat z het alleen maar doen uit sportieve overwegingen en niet uit liefde voor het land en de vlag , spelers in een nationaal elftal moeten het een eer vinden om voor hun land uit te komen!

Bahia is niet eens goed genoeg voor feyenoord in mijn ogen
Dit is de beste opstelling als douglas mee mag doen.

stekenleburg
emanuelson
Douglas
Mathijsen
V.D Wiel
Snijder
De Jong
Robben
V. Persie
V.D vaart
huntelaar
7 december 2009 om 18:08

vind ik niet van dit moment, huntelaar is nattuurlijk niet zo goed, doordat hij niet aan spelen toekomt, en wannneer heeft emanuelson voor het laatst in oranje gespeeld, of heeft hij er wel in gespeeld?

7 december 2009 om 18:13

Off: Ik zou v/d Wiel en Emanuelson omdraaien....

On: Ik ben er geen voorstander van dat Bahia en/of Douglas in het Nl-elftal komen. Laat ze hun best maar doen voor Brazilie en anders zich erbij neerleggen dat er geen interlandcarriere voor hun inzit.

7 december 2009 om 19:23

bahia hoort niet in oranje...die moet voor brazilie spelen of anders niets.

maar bahia niet goed genoeg vinden en dan urby in de basis zetten is wel heel erg grappig (net als dat sommigen heitinga verdedigend beter vinden)....die is verdedigend niet half zo goed als bahia. en douglas is behalve niet veel beter ook braziliaan en hoort dus ook niet in oranje

Ik vind dat bahia op dit moment nog niet oranje-waardig is, en dat douglas eerder een kans krijgt.

ik vind dit echt een kansloze uitspraak van Bahia als er iemnad van feynoord moet is het vlaar wat ik overigens wel zie zitten vlaar die coacht bahia goed en is verdedigind heel serk fyiek sterk kopsterk en heeft een goed schot een veel completere voetballer dan bahia

7 december 2009 om 18:12

die had ik over het hoofd gezien, vlaar, ronnie vlaar, een grote verdediger in spe.
hij gaat het ook nog wel eens uitvogelen in het buitenland....
niet op hele korte termijn maar ik zie clubs als hsv of bayer leverkusen binnen enkele jaren nog wel eens aankloppen. om maar te zwijgen over spanje, engeland, italië of frankrijk.
mij lijkt een mooi centrum bij feije eiglk:
vlaar en gio.
gio kan denk ik beter in centrum, omdat hij niet meer de stuwkracht naar voren heeft zoals hij die had. hij is meer een mandekker, een klever, een irritante verdediger die je maar niet van je af kan aschudden. misschien iets, mario, om eens uit te proberen?

Niemand beweert hier dat Bahia in Oranje kan komen. Er wordt gevraagd aan hem of hij bij Oranje zou willen spelen als hij gebelt wordt (waarschijnlijk omdat hij sinds kort Nederlander mag zijn).hij antwoord daarop dat hij helemaal niet denkt aan Oranje, maar dat hij het moeilijk zou kunnen weigeren als hij gebelt wordt. Meteen weer al dat negatieve geouwehoer 'hij mag de schoenen van.... niet eens poetsen etc... Wordt daar altijd zo misselijk van, bah.

Heb liever Douglas. Bahia vind ik niet goed genoeg voor oranje.

Nadat de pepernoten in september al in de supermarten liggen komen de 1 april grappen al in december.

Als Bahia in het Nederlands elftal komt eet ik mijn hoed op.

Zo stom he al die reacties!!! Die jongen wordt gewoon gevraagd omdat hij al zo lang in nederland is en daardoor een nl paspoort kan aanvragen. Ikzelf in zijn situatie zou ook zoiets zeggen, why not? En als Van Marwijk je goed genoeg vind en je oproept dan word je geselecteerd toch? Wat betreft Douglas die moet snel nederlander worden vind ik.
Iedereen zou moord en brand roepen als Bruma een Engels paspoort zou krijgen en voor Engeland zou kiezen als die hem eerder vragen voor het grote nationale team....

ik zei eerder al dat ik bahia niet goed genoeg vind voor NL elftal maar nu wil ik nog wel even een kleine kanttekening plaatsen dat ik joris matthijsen een erg overschatte speler vind, man man man wat is die gast slecht. altijd maar z'n klauwen gebruiken en altijd te laat bij doordekken. kan me toch betere spelers op zijn plaats wensen

Ga toch weg, zeker niet goed genoeg.
Kan al niet aan Heitinga tippen en die staat niet eens in de basis
Douglas zie ik wel potentie in, maar Bahia.. goed voor Feyenoord
Nederland elftal gaat absoluut te ver

Is dit een grap? Matige verdediger zou niet eens goed genoeg zijn voor Jong Oranje. Mocht ie die leeftijd hebben. Beetje onzinnige bericht.

Hij ziet het zitten, wij niet.

Bahia heeft niks in te brengen. Doe mij maar liever Douglas of Vlaar.

Dit ga je toch niet menen.. Bahia in het Nederlands elftal..
Lijkt me niet het niveau waar we naar toe moeten!

Deze jongen zou totaal geen meerwaarde hebben voor Oranje. Douglas wel. Die jongen heeft het in zich om een wereldtopper te worden, waar wij als Nederland van zouden kunnen profiteren. Alleen spelers met uitzonderlijke kwaliteiten komen in aanmerking voor Oranje. Die heeft Bahia niet.

7 december 2009 om 23:10

Nou, sorry hoor.

Wat doet bijvoorbeeld een Ooijer dan nog in de selectie.

7 december 2009 om 23:44

Ik bedoelde eigenlijk dat je uitzonderlijke kwaliteiten moet hebben als "niet Nederlander" om in aanmerking te komen voor Oranje.

Geef hem dat paspoort maar, het kan toch volgens de wet. Alleen zou ik hem daarna als bondscoach van het Nederlands elftal niet opstellen. Hetzelfde verhaal bij Douglas, alleen zou ik hem, als hij geen onnodige overtredingen meer maakt in het eigen strafschopgebied, over een paar jaar wel opstellen.

Inderdaad dat vind ik juist ook een racistisch!!!!...het slaats nergens op wat jullie zo ideeen kwamen!!!
Geen gezeik over kleuren vergeet niet dat Grote Jongens hebben EK 88 gehaald en jullie alleen maar gezeiken over kleuren, racistisch!!! kom op zeg!!!!....ze zijn allemaal uit nederland geboren en opgegroeid!!!!!....wat betreft van Douglas en Bahia liever in brazilaans mogen spelen!..... Niet in oranje!..we hebben genoeg spelers als Vlaar etc.....

Nou maakte ik vorige week een grapje over Douglas, ik zei nog:
´´ja, dan nemen we Douglas, Bahia er ook bij en misschien wel Luciano op goal! Wow wat een Nederlands elftal! Met nadruk op Nederlands!´´
En nu ga ik nog gelijk krijgen ook! Alleen Luciano nog, ik vind dit triest, erg triest!
Je hebt zulke goede talenten in Nederland lopen en dan proberen om het halve Nederlands elftal uit genationaliseerde Brazilianen laten bestaan.
Dat mag ik toch echt niet hopen!

7 december 2009 om 23:13

Wie probeert Bahia nu dan al in het NL elftal te krijgen?
Hij zei dat hij er wel voor open staat.

Kom op zeg, douglas ok, terwijl het daar nog twijfelachtig is of die het nivo uberhaupt wel aankan. Die doet het niet omdat ie zo graag wil, maar omdat ie straks lekker in Engeland kan voetballen ivm een vergunning.

Maar kom op Bahia, wat is de volgende die wil Popov van Heerenveen?

Is het nu zo dramatisch gesteld met het Nederlandse voetbal dat we verdedigers als Bahia van een subtopclup gaan vragen om evt. verdediger van Oranje te willen worden.

a.u.b niet ik hoop niet dat deze matige verdediger in nederlandse elftal komt .hij kan niet voetballen

Het begint een beetje op een competitie te lijken, alleen hoef je hier geen spelers te kopen maar alleen een paspoort te geven. Het heet toch het Nederlandse elftal, als je hier niet bent geboren val je niet onder het Nederlandse elftal en hoor je voor je eigen land te spelen.

Ik wil alleen maar Oranje bloed in onze nationaal elftal. Dat is niet omdat ik iets tegen buitenlanders heb ofzo. Maar het Nederlands elftal is van Nederlanders en niet van Brazilianen.

ff zonder gekheid, ik zie dan liever wisgerhof, roel brouwers of heitinga centraal achterin.

Douglas vind ik nog wel prima maar Bahia zou ik echt niet voor Oranje willen zien spelen. Hij is niet van het niveau dat bij Oranje hoort. Met alle respect voor de voetballer Bahia. Het liefst heb ik gewoon echte Nederlanders in Oranje.

Ik denk dat Bahia de vraag kreeg naar aanleiding van Douglas en hij heeft daar gewoon eerlijk antwoord opgegeven.

Hij geeft zelf ook aan dat hij er niet mee in zijn hoofd mee bezig is, dus de meeste reacties zijn een beetje overtrokken....

Al was Bahia de beste verdediger te wereld, in Oranje horen Nederlanders. En Bahia is dat naar mijn inzins niet. Gevalletjes als Seedorf, Kluivert en Davids hebben hier natuurlijk niets mee te maken.

Okee voordat iedereen hem als een zwaar overschatte speler ziet en een speler die niet eens goed genoeg is voor Feyenoord slaat staan voor Oranje. Kijk is een keer goed naar de tekst voordat je een mening gaat geven want ik citeer :

''in een vraaggesprek met Sportweek zegt de Braziliaan open te staan voor een invitatie van de keuzeheer van het Nederlands elftal''

dus hij geeft het aan in een vraaggesprek , dus heeft de Journalist van Sportweek hem een vraag gesteld wat hij zou doen indien hij wordt gevraagd om voor het Nederlands Elftal te spelen. En geeft dan aan dat hij het liefst voor Brazilie zou uitkomen , maar dat Nederland ook een mooie gelegenheid is.

Dit voor de mensen die de tekst verkeerd hebben begrepen.

7 december 2009 om 23:15

Eindelijk iemand die het goed ziet.

Bahia is echt niet goed genoeg voor Oranje. De beste man speelt echt niet Oranje-waardig. Douglas zou een welkome versterking zijn maar er zijn genoeg nederlandse spelers in de Eredivisie die beter zijn als Bahia, Zoals Vlaar. Dus lekker blijven dromen

7 december 2009 om 20:40

Waarom niet Bahia en Vlaar? Zoveel beters hebben we echt niet lopen bij het Nederlands elftal.

Nou hij is al geen topper bij Feyenoord dus voor Oranje is het al helemaal niks.

ik vind dit een beetje nutteloos nieuws maken, hij heeft de kwaliteiten niet om voor nederland uit te komen, en dit is ook zijn eigen ambitie niet, dus laten we erover ophouden.

Wellicht volgende week een bericht met vertonghen als verdediger?

Nee dit is gewoon nutteloos nieuws die niet op deze website past!

Aardig dat hij dit antwoord geeft op een vraag, maar waarschijnlijk had elke voetballer een soortgelijk antwoord gegeven.

Het "nieuwsgehalte" van dit stuk is er eigenlijk niet, tenzij het nieuws is dat Bahia redelijk bescheiden is als persoon.

Later deze week krijgen we misschien nog wel zo'n bericht met Everton van Heracles

als hij liever voor brazilie speelt zou ik zeggen dan toch niet!
graag of niet voor het nl elftal spelen!

Moet je toch niet aandenken, Bahia in het Oranje shirt. Douglas is zeer welkom, maar deze speler absoluut niet.

bahia in het oranje? liever niet ik vind hem beneden het niveua van nederlands elftal! en dat zeg ik als feyenoorder.
ik bedoel ik vind het eigenlijk niet eens goed genoeg voor feyenoord. Ik vind dat vlaar wel een plek verdient in het selectie van oranje, jammer genoeg heb je niet zoveel bikkelharde verdedigers als jaap stam! ik vind het wel jammer want kwa middelveld en aanvallers heb je meer dan genoeg goeie spelers! alleen verdedigend kan heel wat aan veranderen

Bahia komt absoluut veel te kort voor Oranje. Douglas zal zeer welkom zijn omdat hij een potentieel groot talent is. En Bahia is maar een redelijke clubspeler. Al zie ik toch liever echte Hollandse jongens in de verdediging. Bahia zet Oranje A.u.b uit je hoofd want je komt gewoon veel te kort om een speler van Oranje te zijn.

7 december 2009 om 20:39

Hoe zet je iets uit je hoofd als dat er niet in zit?
Ik citeer: “Ik ben nu niet bezig met Oranje, alleen maar met Feyenoord. Maar mochten ze me vragen om voor Nederland uit te komen, dan zal ik er over nadenken”
Conclusie: Hij is er helemaal niet mee bezig, hij is bezig met Feyenoord.

Bahia is een aardige verdediger, een van de beteren in Nederland en algemeen nog aardig onderschat. Hij is alleen geen Nederlander en valt daardoor sowieso al af. Ik vind het echt helemaal niks, die trend van de laatste jaren van steeds meer genaturaliseerde spelers in nationale ploegen. Nederland moet daar echt niet aan meedoen. Het wordt ook extra vervelend als het spelers zijn die weinig toevoegen, in mijn ogen dan. Een paar jaar geleden had je al Kalou, die weliswaar een goede speler is maar niet van toegevoegde waarde voor Oranje. Ook toen had Nederland al meerdere dat soort types rondlopen voorin. Babel van dezelfde leeftijdscategorie is weliswaar een minder goede speler, maar niet zo heel veel minder om te spreken van een duidelijke meerwaarde.
Ik kan eigenlijk zo gauw maar een speler bedenken die wat toe zou voegen als je hem zou naturaliseren, en dat is Douglas. De verdediging van Nederland is er een van verdedigen als team, en de defensie wordt ook echt wat onderschat. De prestaties spreken gewoon voor zich, al jaren eigenlijk. Alleen is Mathijsen bijvoorbeeld een jongen met weinig uitstraling en ook geen imposant fysiek. Dan wordt je per definitie al niet zo snel een topverdediger genoemd, ondanks je prestaties. Mathijsen wordt echt onderschat.
Maar Douglas is echt het type reus van een vent die puur duels op kracht voor je kan winnen. Die zou dus wel wat toevoegen omdat zo'n type ontbreekt. Alleen zou naturalisatie niet fair zijn, want hij is simpelweg geen Nederlander, en versnelde procedures zijn oneerlijk ten opzichte van mensen die al veel langer op een Nederlands paspoort wachten. Douglas speelt over een paar jaar als het goed is in een van de beste competities ter wereld en bij een grote club. Dan is zijn link met Nederland zo goed als voorbij. Hooguit zal hij in interviews af en toe aanhalen hoe goed de Nederlandse competitie is als voor jonge talenten, en hoe goed zijn tijd hier was.
Overigens zou het ook hypocriet zijn als je stelt dat een goede speler die wat toevoegt wel mag en iemand die niet goed genoeg is niet.

We kunnen het er nu wel hebben over of het mag ja of nee, maar ik vind Bahia niet goed genoeg voor een plek bij Oranje. Je hebt Heitinga, Ooijer, Mathijsen en eventueel Vlaar. Dan heb je nog jonge talenten zoals Bruma. Maarja, Bahia zal wel gewoon een eerlijk antwoord hebben gegeven op een vraag van een interviewer, dus erg veel waarde kan je er ook niet aan hechten.

Zal inderdaad een vraag zijn geweest van degene die het interviw gaf.
Bahia weet zelf ook wel goed dat hij duidelijk geen kans maakt op een plek op het Wk.
Een matige verdediger die het wel aardig bij Feyenoord doet, maar meer als dat ok niet.

Die kerel is never nooit goed genoeg voor een NL elftal, misschien dat ie kans maakt om Noor of Zweed te worden en daar een selectie af te dwingen...

Op basis waarvan zou hij uitgenodigd moeten worden? Matige verdediger.

Wat moet hij nou in Oranje. Douglas is nog een versterking. Ik heb liever Heitinga dan Bahia in mn achterhoede

Nee dit zie ik echt niet zitten.
AUB niet doen.

Douglas voegt misschien nog wat toe, maar Bahia toch zeker niet. En welke zichzelf respecterende Nederlander wil in 's hemelsnaam wereldkampioen worden met een elftal genaturaliseerde brazilianen?

Moet eerst Oranje Bahia wel zien zitten: Waarom wel??

Als het Nederlands elftal niet je eerste keus is, moet je er ook niet voor uitkomen.
Ga dan maar lekker voor Brazilië B spelen,
Bovendien kan Bahia nog geeneens fatsoenlijk Nederlands praten na al die jaren dat hij al in Nederland is.
Van een Nederlander mag je toch op z'n minst verwachten dat hij Nederlands praat.

Het enige woord dat in mij op komt is; "zelfoverschatting". Waar baseert die man het op dat hij beter is dan de huidige Nederlandse verdedigers? Naar mijn mening is Feyenoord al te hoog gegrepen voor hem.

7 december 2009 om 20:36

Onzin reactie, hij doet het nu al 6 jaar bij Feyenoord enorm goed, is nooit geblesseerd, en enorm geliefd bij het legioen. Hij overschat zichzelf niet, maar geeft zoals ik al meerdere malen gezegt heb, antwoord op een vraag, nota bene zegt hij ook nog eens dat hij absoluut niet met Oranje bezig is.

Waarom niet??

Omdat je voor Brazilie hoort te spelen.

Weet je wat???!!

Laten we nog een stuk of zeven zonder eer spelende carriere-beluste Brazilianen voor Oranje halen en het hele interlandvoetbal volledig verkrachten......

Bovendien hebben ze al ballenjongens in Zuid-afrika André, je bent niet nodig.

Sorry knul, maar nooit dat iemand jou voor het Nederlands Elftal gaat vragen. Ik snap dat hij gewoon antwoord op een vraag van een journalist, maar die journalist moet dan wel echt vrij onwetend zijn.

Mijn mening over Bahia: Waarom wel? Naar mijn mening kan hij net het niveau van feyenoord aan, laat staan van de internationale top. Douglas heeft tenminste nog recht van spreken, maar deze bahia lijdt duidelijk aan zelfoverschatting.

7 december 2009 om 20:35

Mischien moet je een keer het bericht lezen, en niet alleen de titel. Er wordt gevraagd of hij eventueel voor het Nederlands Elftal zou willen spelen, hierop antwoord hij dat hij dat wel zou willen. Ook zegt hij duidelijk: "ik ben niet bezig met Oranje" Waar jij die zelfoverschatting vandaan haalt is mij een raadsel, moet elke speler dan maar in een interview gaan zeggen dat hij een slechte voetballer is?

Dit slaat nergens op..
Nationaal elftal is een team van spelers uit je eigen land.
Als je op je 26e nog een nederlander wilt worden om met nederlands elftal te spelen omdat je bij je eigen land nooit opgeroepen wordt is egt waardeloos.

Als je het goed wilt doen, kan je zo ook spelers kopen om een andere nationaliteit te krijgen en hem mee te laten doen met dat team....

Ik zie het niet zitten.
De mensen die zeggen van wel.
Waarom???
Bahia is geen slechte maar is zeker niet een speler die in aanmerking kan komen voor Oranje.
En als je spelers van alle nationaliteiten in een elftal hebt en dat is dan Nederland.
Stel je voor bijvoorbeeld: Schweinsteiger in het Nederland elftal???
Of Pique
Of Bahia!?!?!?!?!?!?
Ookal zijn ze zo goed, dan kunnen ze wel voor hun eigen land uitkomen.

7 december 2009 om 20:32

Maar hier is het het geval dat Bahia normaal gesproken nooit in aanmerking zou komen voor een plek in het Braziliaanse elftal, in het Nederlands elftal zou hij die kans eventueel wel hebben.

7 december 2009 om 20:44

ja dat is waar. Maar ik vind dat we veel betere verdedigers hebben. Ik zie Vlaar of Marcellis wel uitgroeien tot goede verdedigers.
Maar waar mij het ook omgaat is het echte nationale gevoel. Ik bedoel dit niet rascistisch hoor maar zat niet Bijna Iedereen te zeuren toen Portugal door was dat ze een team vol Brazalianen hebben??
Ik heb toen sommige mensen horen zeggen dat het niet mag. En ik bedoel niet jouw maar Iedereen hier.
Laat het Nederlands eltal bestaan uit spelers die hier geboren zijn en dus /nederlander zijn.
DAt is mijn mening.

Bahia heeft tot nog toe een zeer constant seizoen en de verdediging van Oranje kan wel een stand-in versterking gebruiken, Ooijer is al op leeftijd en Van Bronckhorst(is linksback maargoed) word ook al wat ouder. en als Bahia op de eerlijke manier een Nederlands paspoort bemachtigd, wat is dan het probleem? Douglas moet nog een paar jaar om daarvoor in aanmerking te komen. Als iemand via een versnelling aan een NL paspoort moet komen dan zie ik daar de noodzaak niet van in, want Oranje is zo ook goed, maar als iemand na zoveel jaar Nederlander word, dan zie ik geen probleem, zo heb je juist meer mogelijkheden op verdedigend gebied en is er ook meer concurrentie voor een plekje in Oranje wat alleen maar positief zal werken! dus ik zeg als Van Marwijk het nodig acht dan zie ik geen probleem, hij is toch Nederlander dus.

Dit slaat werkelijk nergens op, ook die Douglas lekker weg laten bij Oranje..
Straks hebben we Bahia en Douglas achterin, sulejmani op het middenveld en Reis in de spits bij oranje pfff.
En dan over een paar jaar een Wk-finale met Saoudi Arabië tegen Qatar mat allemaal wereldvoetballers..
Nooit aan beginnen het is niet voor niks een N E D E R L A N D S elftal!

Waarom niet? Omdat er zeker 4 verdedigers beter zijn dan jou die de echte Nederlandse nationaliteit hebben! daarom niet!

Waarom nog meer niet?

Omdat er in Jong Oranje straks ook spelers gaan doorbreken naar het grote oranje die zeker 1 of 2 klasses beter zullen zijn dan jou.

Openlijke sollicitaties worden steeds populairder. Echter het geldt nog steeds je sollicitatie is wat je op het veld met een bal doet. niet wat je in de media roept.

7 december 2009 om 21:30

Openlijke sollicitatie?er wordt hem iets gevraagd.hij geeft antwoord,meer niet.
Dat dat dan weer de koppen haalt......ach.
Maak je niet druk man.

Verbazingwekkend wat een welwillendheid van de buitenlandse verdedigers voor Oranje.
Gek genoeg zijn het vaak wel de spelers die in hun eigen land niet geselecteerd worden.
Bahia is een goede verdediger met een juiste wedstrijd instelling en kan daarbij ook nog eens gevaarlijk zijn voor de goal van de tegenstander, maar ik zie geen groot verschil met onze eigen mensen als bijvoorbeeld Heitinga, Vlaar, Matijsen, etc.

Douglas is daar in tegen wel een erg groot talent een een enorme verdediger, die wel een aanwist kan zijn.
Toch ben ik van mening dat kiezen voor Oranje meer te maken heb met een transfer naar het grote geld omdat via Nederland in de europese unie komen.

Eigenlijk moet het gewoon zo zijn bij de nationale teams: Oranje voor nederlanders, Brasilie voor Brasilianen, Belgie voor Belgen enz.
Goede speler bijwijze van spreken "kopen" voor je land vind ik niet de bedoeling van een Nationaal Team!

Niet doen Andre,oranje overleeft toch niet de eerste ronde, laat ze maar lekker die andere braziliaan van Twente opstellen.dat oranje met zijn Thialf publiek .....gaaaaap.

Wat mij betreft is het heel simpel:

Geboren in Nederland en Nederlands paspoort => Nederlander.

Geboren binnen het Koninkrijk der Nederlanden (aruba en Antillen) en Nederlands paspoort => Nederlandse Arubaan / Nederlandse Antiliaan. Geen Nederlands paspoort => Arubaan of Antiliaan.

Geboren in Suriname toen het nog tot het Koninkrijk der Nederlanden behoorde en Nederlands paspoort => Nederlandse Surinamer. Geboren in Suriname na 1975 (dacht ik) => Surinamer.

Geboren buiten Nederlands Koninkrijk => Geen Nederlander. => Buitenlander.

Geboren buiten Nederlands Koninkrijk maar met Nederlands paspoort en maar in Nederland opgegroeid => Nederlander, maar niet van origine, maar komt wat mij betreft wel in aanmerking voor selectie.

Geboren buiten Nederlands Koninkrijk maar met Nederlands paspoort en niet in Nederland opgegroeid => Nederlander, maar niet van origine, dus wat mij betreft niet in aanmerking voor selectie.

7 december 2009 om 21:29

Dit betekent dus dat iemand als Bahia en Douglas niet in aanmerking komen, maar iemand als de Guzman, Afellay, Bakkal, Seedorf, Kluivert en anderen wel. Naar mijn mening.

Ik had het dus ook niet goed gevonden als Salomon Kalou genaturaliseerd zou zijn, want volgens mij is hij niet opgegroeid in Nederland, komt hij niet uit het Nederlands Koninkrijk en hij had geen Nederlands paspoort.

7 december 2009 om 23:31

Nog vergeten bij te voegen:

Iemand die in bijv. Nederland geboren worden, maar van hun 1ste levensjaar tot hun 18e in een ander land verblijven zich geen moment met Nederland verbonden voelen: Komen ze dan terug in Nederland en kunnen ze gebruik maken van hun Nederlandse nationaliteit: Dan is het volgens mij niet terecht! Je moet een respecteerbare hoeveelheid basisopleiding gehad hebben in het land waarvan je de nationaliteit wilt hebben voor je naar mijn mening je éhct die nationaliteit toe kan eigenen.

Nogmaals iedereen die Nederlander wil worden kan dat daar hebben wij niks mee te maken .
Deze jongens pakken het volgens mij niet zo slim aan , ze lopen de omgekeerde weg .
Ze willen Nl worden als ze voor Oranje mogen spelen .. zo werkt het niet en het komt dom over .

Als je Nederlander wil worden vraag een paspoort aan , word je vervolgens geselecteerd nou ok dan .
Stel nou Douglas gaat met z n Nl vriendin trouwen en ze willen hier blijven , hij word Nederlander .
Zijn jullie er dan nog tegen dat hij voor NL speelt ?
Zo ging het met Cacau ook in Duitsland , daar hoor je niemand over.
Wat betreft Bahia , ik denk niet dat hij geselecteerd zal worden .. misschien reserve na Mathijsen , Boulahrouz . Heitinga ,ooijer ,wisgerhof

Ik vind dat enkel Nederlanders voor het Nederlands elftal horen te spelen. Of je ouders dan Marokkaan of Turk zijn maakt niet uit, je bent dan immers Nederlander.

Alleen voor spelers met exceptionele kwaliteiten mag een uitzondering gemaakt worden. Een Nederlands paspoort voor Gomes was schitterend geweest, want dan had Nederland een absolute topper in de goal gehad, in plaats van een modale keeper als Stekelenburg.

Bahia is pure middelmaat, en voegt niets toe aan het huidige Nederlands elftal. Ik kan me trouwens ook niet voorstellen dat V.marwijk Bahia zou selecteren op basis van zijn kwaliteiten.

Het moet nie gekker worden.als nederlander moet je je schamen als je spelers een half jaar voor het wk ff een paspoort geeft om met het Nederlands elftal mee te mogen doen.ik was er bij kaloe al op tegen en nu bij douglas en bahia ook.ik bedoel dit niet discriminerend maar hier zou de fifa een stokje voor moeten steken.
Het zou me echt verbazen als van marwijk dit wil.

Waarom niet bij het Nederlands elftal?
Nou dat is wel een moeilijke vraag Bahia. Kom op zeg. Denk hij serieus dat hij daar sowieso alleen nog maar aan mag denken. Echt, hij is niet eens goed genoeg voor Feyenoord!

7 december 2009 om 22:03

Inderdaad henkie ben het helemaal met je eens. Hij mag blij zijn dat hij er nog is bij Feyenoord. Vind Vlaar eerder in aanmerking komen voor een plek in het Nederlands elftal. We moeten denk ik gewoon hopen dat Wilfred Bouma op tijd terug is en dan hebben we nog een aardige verdediging maar anders wordt het Wk ook niet heel veel. Bovendien vind ik Mathijssen te zwak van mij mag Glenn Loovens daar spelen.

Wat zijn dit voor onzinberichten, die gozer is veel te slecht. Zelfs Feyenoord helpt hij niet naar een hoger niveau.
Douglas daargelaten zijn er bar weinig verdedigers buiten de topdrie die in aanmerking komen voor het Nederlands elftal.

Het zal best dat hij het nederlands elftal wel ziet zitten maar ik vrees voor Bahia dat het Nederlands elftal, de nederlandse coach en de nederland supporters Bahia in ons Oranje niet zo zien zitten. Helaas kom je heel wat te kort beste man.

Het gaat er niet om of Bahia (en Douglas) goed genoeg zijn voor Nederland. Het gaat er om of zij Nederlander zijn. Niet op papier, maar vanuit de jeugd. Als je in Nederland bent geboren en/of opgegroeid, dan ben je beschikbaar voor het Nederlands team.

Zo zie ik het tenminste, en ik denk een heleboel mensen mét mij. Het is niet dat ik het wiel heb uitgevonden met deze stelling, maar ik kan mij er bijzonder goed in vinden. Dat heeft helemaal niets met rascisme te maken, meer met chauvinisme. Ik ben trots op het Nederlandse elftal. En dat moet vooral een Nederlands elftal blijven. Met jongens die in Nederland geboren zijn, of op jonge leeftijd de Nederlandse identiteit hebben meegekregen.

Bahia is een Braziliaan, en speelt hier 6 jaar. Volgens de regels mag hij meedoen. Maar als hij meedoet, haak ik af. Hetzelfde geldt overigens voor Douglas, of Leonardo, of welke niet-nederlandse speler dan ook.

Ik mag hopen dat dit toch echt neit gaat gebeuren.
Bahia is een leuke voetballer voor f'noord, maar ik denk neit dat Nederland op hem zit te wachten.
Het is omdat ze bij f'noord geen andere goede verdedigers hebben want anders had hij niet eens gespeeld, vind hem zwaar te kort komen voor een nederlands elftal.

PS: wat de rest doet moeten ze zelf weten overigens. Deco en Pepe bij de Portugezen en zo was er ook nog een Braziliaan bij de Mexicanen geloof ik (maar die had dan weer een band met Mexico...). Anyway: het feit dat er andere landen zijn die spelers importeren in hun nationale elftallen, moet geen redenering zijn om hetzelfde maar met ons Oranje te gaan doen.

Wat mij betreft hoeft er geen douglas in NL elftal en ook geen Bahia!
Ik vind het de grootste flauwekul tot er buitenlanders in ONS NL elftal kunnen komen te voetballen.
lleen maar spelers met een Echte Nederlandse nationaliteit en die hier geboren zijn.
Dat zou het kijken naar Onze trots alleen maar minder leuk maken.

Haha, nou in football manager 2005 was Bahia een groot talent, en toen wilde hij nog wel eens na een aantal jaar in het NL elftal terechtkomen. Dat gebeurde serieus toen, maar hij is nooit zo doorgebroken als dat hij in het spel was. Helaas eigenlijk.

Even tussendoor, er zijn duidelijke regels voor het nationaliseren van spelers in Nederland. Je moet idd 5 jaar in NL wonen, werkzaam zijn of een vriendin of gehuwde hebben die Nederlands is om een Nederlands paspoort te krijgen. Terwijl in België de periode bijvoorbeeld stukken korter is. En in Duitsland het al regelmatig voorgekomen is dat een jongen die er nog niet eens 2 jaar speelde een duits paspoort krijgt.

7 december 2009 om 23:42

Even erbij nog, dat zijn dan de regels om te nationaliseren, een geschreven bewijs te krijgen dat je tot een bepaalde nationaliteit behoort. Maar bén je dan ook echt van die nationaliteit? Zoals dat in België en Duitsland verloopt vind ik bijvoorbeeld abnormaal! Ik vind daarom namelijk dat je of in het Nederlandse Koninkrijk moet geboren zijn en enige vorm van basisopleiding gevolgd hebben (de verplichte basisschool en/of middelbare school) of een Nederlands paspoort hebt en enige vorm van basisopleiding hebt gehad, pas dan kan je zeggen dat je écht Nederlands bent. Iemand van Marrokaanse komaf, die 10 jaar in Nederland woont, een Marrokaanse paspoort heeft maar 40 jaar in Marokko heeft gewoond, is volgens zijn paspoort misschien een Nederlandse Marrokaan, maar voelt hij zich ook zo? Ik denk van niet! (40 jaar tegenover 10 jaar). Iemand van Marrokaanse komaf, die 10 jaar in Nederland woont, een Marrokaanse paspoort heeft maar 10 jaar in Marokko heeft gewoond, is volgens zijn paspoort een Nederlandse Marrokaan, heeft (waarschijnlijk) in Nederland op de middelbare of basisschool gezeten én in Marokko op één van de twee. Dan ben je wat mij betreft écht Nederlander en Marokkaan.

Je moet dus eigenlijk volgens de ”standaard” wijze in een land opgegroeid zijn en in de meeste gevallen dus ook opgeleid.

Bahia heeft dit al lang geleden aangegeven. Hij is echt supergoed bezig dit seizoen maar in Oranje..? Nee, bedankt!

Nederland voor Nederlanders!

Als hij nederlandse paspoort heeft is hij toch nederlander of niet en het gaat er om of hij een aanwinst is voor het nederlandse elftal niet of hij oorspronkelijk uit nederland komt dat heeft niks met zijn spel te maken of hij is goed genoeg of niet.

Ja natuurlijk! Laten we opeens iedereen een Nederlands Paspoort geven! Hoe gaan we het Ek/wk dan noemen? Het vreemdelingen legioen? Ga heel snel weg met dit soort berichten hoor, dramatisch natuurlijk! Dat dit sowieso kan is onvoorstelbaar. Nee laat em maar lekker bij feijenoord, voor de rest wil ik em niet zien.

weet je wat, we geven de hele eredivisie een nl paspoort, kunnen ze zelf kijken wat ze ermee doen...
dit gaat te ver vind ik hoor.
boeiend als bahia dat leuk zou vinden, gebeurt toch niet
misschien onder van basten, maar van marwijk denkt wat langer na voordat hij zoiets zou doen.
bahia, sorry hoor, maar echt bij lange na niet....

Als we zonodig 2 brazilianen willen naturaliseren, kunnen we dan niet twee andere brazilianen naturaliseren ipv Douglas en Bahia? Begrijp me niet verkeerd. Douglas lijkt me zeker op lange termijn een absolute aanwinst voor dit Oranje, het is alleen geen Nederlander. Maar kom op zeg Bahia: voor hem 10 anderen hoor!

hahahaha sorry, maar dit is toch echt de grootste grap dat een prutser van Feyenoord opeens bij het nederlands elftal zal willen. Deze vent mag blij zijn dat ie uberhaupt nog bij Feyenoord mag spelen. Deze dromen van Bahia moeten vooral dromen blijven. Een centraal duo van douglas en bahia is een regelrechte ramp voor het Nederlands elftal. Gewoon Heitinga en Mathijsen opstellen! Haha wat een grap die Bahia.

stekelenburg
wiel
heitinga
mathijsen
gio
bommel
de jong
kuijt
sneijder
robben
van persie

Oh alsjeblieft niet. Bahia is een verschrikkelijke verdediger...

Waarom zou naturalisatie wel voor Olympische sporten n niet voor het Nederlands eftal kunnen ?

Bahia kan met moeite het niveau van Feyenoord aan. Nee, doen dan maar Roel Brouwers of Vlaar, maar geen Bahia.

Ben alleen voorstander van naturalisatie als een speler een echte meerwaardes is voor een elftal. Spelers die in het verleden in aanmerking kwamen voor het Nederlandse elftal: Kalou, Douglas en Gomes zijn versterkingen voor Bert van Marwijk. Gomes is 2 klasse beter dan Steklenburg. Kalou zou een versterking zijn als aanvaller. Douglas is topverdediger die over 2 jaar in Engeland speelt en zou na het WK samen met Bruma het CV van Nederland kunnen vormen.

Al die toestanden met die Brazilianen. Voor mij hoeft het allemaal niet, die Douglas is misschien wel een talent maar als international zie ik het niet zitten. Dat geld ook voor Bahia. Redelijke verdediger, speeld al een gelange tijd bij Feyenoord maar als international zie ik liever gewoon echte Nederlanders.

@ Malek.

Kan bahia met moeite het niveau aan van feyenoord?? Weet niet naar welke Bahia jij kijkt maar vind het 1 van de beste Spelers van feyenoord!!

Als die een nederland paspoort krijgt... Dan vind ik dat bahia van mij wel 2 of 3 oefeninterlands mag spelen om te kijken hoe het gaat!!

is het al 1 april ofzo?

Bahia is al een aantal jaren één van de sterkhouders van Feyenoord. In het begin onderschat nu gewaardeerd. Ik weet alleen niet wat deze jongen voor meerwaarde kan bieden tegen spelers als Heitinga, Mathijsen, Vlaar, Marcellis, Maduro en Loovens. Douglas heeft daarentegen iets wat de andere verdedigers niet hebben: lengte. Het is echter wel zo dat Dunga Douglas ook al aan het volgen is.
Bahia vind ik een prima verdediger, maar meer eentje van 13-in-een-dozijn: of te wel van dat type verdedigers hebben we genoeg. Ik snap hem wel, want hij zou bij Nederland eerder aan de bak komen dan bij Brazilië.

Wordt een beetje moe van al die mensen die ineens Nederlander willen zijn!!!
Zeker net als met Kalou toen?? Doe moest en zou Nederlander worden en daar zien we nu ook niks meer van terug!!
We hebben zat spelers die hetzelfde niveau als deze jongen halen!
Kijk ook is naar Jong Oranje hoe goed die weer bezig zijn! En al die spelers die met Jong Oranje paar jaar terug 2 keer Europees Kampioen zijn geweest!

Conclusie: Laat hem maar voor zijn eigen land uitkomen en Douglas ook!!

Ten eerste is Bahia gewoon niet goed genoeg, ten tweede is dit een hele foute trend in Oranje, dat buitenlandse spelers verklaren ook voor Oranje te willen spelen, het gaat om het N A T I O N A L E elftal, als dat ook een mengelmoes wordt kan je het net zo goed opdoeken. Ik zie de problemen voor beide heren niet. Douglas kan, indien hij zich doorontwikkelt makkelijk het Braziliaanse team halen en Bahia is voor beide een maat of honderd te klein.

Ik hoop dat Van marwijk hem snel duidelijk maakt dat hij daar nooit in aanmerking voor zou komen, ik vind dat heitinga vlaar en mathijsen en ooijer van 34 een hoger nivo hebben als bahia en dat als je dan toch iemand Nederlander maakt moet dat Douglas zijn.

Het liefst speelt de 26-jarige Feyenoorder echter voor zijn vaderland “voetballen voor mijn eigen nationale elftal, voor Brazilië, blijft mijn droom. Maar als dat niet mogelijk blijkt en ik kan wél voor Nederland spelen, waarom niet?”

Als Bahia dat al zegt, waarom zou je hem dan in hemelsnaam gaan oproepen. Het moet een EER zijn om te spelen voor het nationale elftal. Niet een 'recht' of 'plicht'. Als hij over Brazilië droomt, kom dan niet met mosterd na de maaltijd (oh, ik red Brazilië niet, dan probeer ik NL wel)...

Geef me dan maar Vlaar, Leerdam (en dat zeg ik dan als Ajacied ).

Hier kan je toch alleen maar heel hard om lachen?! die jongen heeft nog nooit enige vorm van goed voetbal laten zien en denkt toch goed genoeg te zijn voor het nederlands elftal haha
niet vervelend bedoeld hoor maar zelfs met de baggerverdediging die we nu hebben vind ik bahia geen aanwinst

In een vraaggesprek wordt het gevraagd aan die jongen, wat moet hij dan zeggen ? Als ze het aan mij zouden vragen in een interview zou ik hetzelfde zeggen, al was het voor het nationale elftal van Japan.

En nee hij is (nog) niet goed genoeg voor dat werk. Maar dit is weer een klassiekertje in het rubriekje ; uit zijn verband gerukt.

alle respect naar bahia en douglas maar het nederlands elftal moet niet net als andere landenteam uit verschillende nationaliteiten gaan bestaan.

ontopic. Doe mij dan het liefst alleen douglas maar , vind bahia een verslechtering voor de nederlandse verdediging.
Douglas geeft tenminste nog een verbetering.

Het aanpassen van de nationaliteit puur om in een ander nationaal elftal te spelen, vind ik geen goed idee. Daarom ben ik tegen Bahia in Oranje. Daarbuiten is Bahia niet goed genoeg voor Oranje, maar zelfs al kwam Messi met dit idee aanzetten, dan zou ik het niet goed vinden. Gewoon mensen die oorspronkelijk een Nederlandse nationaliteit hebben in Oranje, en ja daar horen dus ook mensen bij als Davids en Kluivert om maar wat te noemen.

Als ik eerlijk ben vind ik het niks. Bahia vind ik een matige verdediger. Feyenoord heeft gewoon niet zoveel beters in huis dan Bahia daarom speelt hij elke week. Vind hem te sloom en laat zijn man vaak lopen. En het NL elftal moet niet zo worden dat, als je in je eigen land niet aan de bak komt dat je maar in NL international word. Douglas is een stuk beter en die kunnen wij echt gebruiken. Maar echt eerlijk is het allemaal niet.

Alleen een speler met uitzonderlijke kwaliteiten of potentieel en die (voorlopig) niet in aanmerking komt om te spelen voor zijn land van herkomst moet in aanmerking komen voor een dergelijke procedure.

Douglas is een speler met een dergelijk potentieel, dus daarover zou je kunnen na gaan denken, maar ik zie die kwaliteiten bij Bahia niet, helaas voor deze jongen!

Bahia maakt zichzelf een beetje belachelijk met deze uitspraak. Matige verdediger en totaal geen potentie. Douglas vind ik nou ook niet echt een verbetering voor de basis, maar in de breedte is het mooi om Douglas erbij te hebben.

als ik het zo zie op paier denk dat hij een kleine kans maakt
mathijsen +
ooijer +
heitinga +
van bronckhorst +-
van der wiel +-
braafheid +
boulahrouz +
emanuelson +-
bahia +-
douglas +
ik zie het wel zitten met douglas en bahia mischien
ps + zeker in de selectie - niet zeker in de selectie +- heb mijn twijfels

?
boulahrauz
douglas
mathijsen
braafheid
?
?
?
?
?
?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2182 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Hirving Lozano heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren