Voorsprong Juventus op Napoli slinkt van 9 naar 4 punten in 6 minuten tijd

Napoli is woensdagavond ingelopen op Juventus. De ploeg van Maurizio Sarri wist tot twee keer toe een achterstand goed te maken tegen Udinese en uiteindelijk de drie punten te pakken: 4-2. Juventus daarentegen verspeelde woensdagavond een voorsprong tegen Crotone en lijdt duur puntverlies in de strijd om de titel in de Serie A: 1-1. La Vecchia Signora heeft titelprolongatie echter nog volledig in eigen hand.

Crotone – Juventus 1-1
Na ruim een kwartier spelen kwam de regerend landskampioen op voorsprong na goed voorbereidend werk van Douglas Costa, die de laatste weken in vorm is. De Brazilaan gaf een strakke voorzet vanaf de linkerkant, die hard werd binnengekopt door Alex Sandro: 0-1. Crotone had niets in te brengen tegen la Vecchia Signora, maar ook de bezoekende partij stichtte nauwelijks gevaar. Na de onderbreking produceerde Simy een prachtige omhaal die Wojciech Szczesny te machtig was. Daarna zette Juventus nog aan, maar kon het geen doelpunt meer produceren.

De omhaal: het recept om Juventus pijn te doen!

Posted by voetbalzone on Wednesday, April 18, 2018

Napoli – Udinese 4-2
Napoli moest winnen om de landstitel in zicht te houden, maar vlak voor het rustsignaal leek alle hoop vervlogen na een treffer van de bezoekende partij. Jakub Jankto was vijf minuten voor rust de doelpuntenmaker na zwak verdedigen van de ploeg van Maurizio Sarri. Het was Lorenzo Insigne die in blessuretijd van de eerste helft zijn ploeg de 1-1 bezorgde na een heerlijke actie: Piotr Zielinski speelde de aanvaller aan, die met één voetbeweging meteen de verdediger passeerde en raak schoot. Na de thee kwam Udinese via Svante Ingelsson op 1-2, maar maakte Raul Albiol er snel daarna de gelijkmaker. Arek Milik was de man die kort daarna Napoli zelfs op voorsprong zette en Lorenzo Tonelli maakte aan alle onzekerheid een einde: 4-2.

AS Roma - Genoa 2-1
Voor eigen publiek was het Cengiz Ünder die Roma op voorsprong zette. Na een vrije trap van Aleksandar Kolarov stond de groeibriljant bij de tweede paal om binnen te werken: 1-0. Na rust leidde een standaardsituatie van Kolarov opnieuw tot een doelpunt: na diens corner raakte verdediger Ervin Zukanovic van Genoa de bal verkeerd en passeerde hij zijn eigen keeper. Zodoende leek de halve finalist van de Champions League op weg naar een simpele zege, maar Genoa kwam via een knappe stift van Gianluca Lapadula terug tot 2-1. Buiten het strafschopgebied verschalkte hij de uitgekomen doelman Alisson, maar Roma gaf de drie punten niet uit handen.

Oeh, lekker hoor! Nadat Torino Football Club een strafschop mist, scoort Giacomo Bonaventura ZO voor AC Milan?

??????

Torino - AC Milan 1-1
Torino kreeg al na drie minuten een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Cristian Ansaldi werd van de sokken gelopen door Franck Kessié en Andrea Belotti schoot de daaropvolgende strafschop tegen de lat. Aan de andere kant was het na negen minuten wél raak: Giacomo Bonaventura volleerde de bal van buiten de zestien in de hoek. AC Milan hield die voorsprong lang vast, maar Lorenzo De Silvestri kopte Torino twintig minuten voor tijd uit een hoekschop langszij. Gianluigi Donnarumma ging daarbij niet vrijuit. Gennaro Gattuso probeerde nog wat te forceren door André Silva binnen de lijnen te brengen voor de tegenvallende Suso, maar het bleef bij een gelijkspel in Stadio Olimpico Grande Torino. In de blessuretijd pakte doelpuntenmaker De Silvestri nog een tweede gele kaart.

Fiorentina – Lazio 3-4
Na een krankzinnige eerste helft gingen beide ploegen met een 2-2 tussenstand rusten. Doelman Marco Sportiello kreeg al snel een rode kaart, maar Lazio kon niet lang genieten van het numerieke overtal aangezien Alessandro Murgia een doorgebroken speler neerhaalde. Daarna wist Joran Veretout twee keer te scoren, waarvan een goal via de penaltystip, maar Lazio kwam langszij door treffers van Luis Alberto en Martin Cacares. Fiorentina kwam na de rust weer op 3-2 via wederom Veretout, maar Felipe Anderson bracht de stand na zeventig minuten weer gelijk. Even later maakte Luis Alberto zijn tweede van de avond en besliste zodoende het duel in het voordeel van Lazio.

Verwacht jij dat Juventus kampioen gaat worden?