Gouden duo loodst Chelsea in blessuretijd naar halve finales

Chelsea heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de halve finales van de EFL Cup. Het elftal van manager Antonio Conte had aanvankelijk weinig te duchten van Bournemouth, maar incasseerde in de absolute slotfase toch nog de gelijkmaker. Álvaro Morata bezorgde the Blues in blessuretijd echter toch nog de zege: 2-1.

Conte koos er voor spelers als Morata, Eden Hazard en Tiemoué Bakayoko rust te geven met het oog op de competitiewedstrijd van aankomend weekend tegen Everton, maar de Italiaanse manager kon tegen Bournemouth wel rekenen op Willian. De Braziliaanse middenvelder opende na dertien minuten voetballen de score op Stamford Bridge, door als eindstation van een fraaie aanval tussen Kenedy en Cesc Fàbregas te fungeren: 1-0.

Chelsea was als verwacht de bovenliggende partij tegen Bournemouth, dat geen van zijn laatste zes wedstrijden in winst wist om te zetten en afgelopen weekeinde een pak slaag kreeg van Liverpool (0-4 nederlaag), maar liet na om het duel al voor rust op slot te gooien. Een volley van Gary Cahill vloog rakelings over het doel van Artur Boruc, Michy Batshuayi werd op het laatste moment een halt toegeroepen door de verdediging van de bezoekers en Kenedy schoot naast.

Na de onderbreking tapte Bournemouth uit een ander vaartje. Chelsea slaagde er niet in verder afstand te nemen van de bezoekers en moest dat in de laatste minuut van de officiële speeltijd zelfs bekopen met een gelijkmaker van Dan Gosling. Conte had vlak daarvoor echter zowel Morata als Hazard binnen de lijnen gebracht en dat duo zorgde er in de blessuretijd toch nog voor dat een verlenging Chelsea bespaard bleef. Morata kon scoren na een geweldig hakje van Hazard.