Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

René van der Gijp begrijpt Messi en bekritiseert Ronaldo: ‘Kom op!’

Laatste update:

René van der Gijp ziet meer in de vermoedelijke toekomstplannen van Lionel Messi, dan die van Cristiano Ronaldo. Dat zegt de analist in De Oranjewinter. Waar de Argentijn hevig in verband wordt gebracht met een lucratief contract bij Inter Miami FC, zou Ronaldo dichtbij een dienstverband bij Al-Nassr zijn. Van der Gijp zou die laatste stap onbegrijpelijk vinden.

“Het is toch het allermooiste dat er is als die Messi dadelijk met Suárez en Fàbregas, zijn beste vrienden, daar bij die Beckham gaat spelen? Lekker elke dag barbecueën met elkaar”, aldus Van der Gijp, die minder ziet in het vermoedelijke avontuur van Ronaldo. “Die andere gek gaat voor tweehonderd miljoen met mensen spelen die er he-le-maal niets van kunnen. Dat is toch ook geen afscheid, of wel?”

Van der Gijp heeft het elftal van Al-Nassr onder de loep genomen. “Ik heb zitten kijken, dat is gewoon niets. Die kunnen er niets van. En dan ga je voetballen daar, kom op…” Johan Derksen haakt vervolgens in. “Nou ja, voor tweehonderdduizend dollar per dag vergeet je de mensenrechten even, hè?” Al-Nassr speelt in Saudi-Arabië, een land dat net als WK-gastland Qatar al jaren onder een vergrootglas ligt aangaande mensenrechten.

Woensdag bracht Marca naar buiten dat de transfervrije Ronaldo op een haar na speler van de Saudische club is. In een tijdsbestek van nog geen drie seizoenen zou de Portugees liefst vijfhonderd miljoen euro kunnen gaan opstrijken. De Spaanse krant schrijft dat de aanbieding eenvoudigweg te goed is om te kunnen weigeren voor de 37-jarige superster, die zijn contract liet ontbinden bij Manchester United.

Afgelopen zondag kwam The Times al met het nieuws dat Messi, die nu nog onder contract staat bij Paris-Saint Germain, bij Inter Miami de duurste speler aller tijden gaat worden in de geschiedenis van de MLS. De 35-jarige Argentijn zou de transfer na het WK gaan bevestigen. PSG zou Messi graag nog langer bij de club houden, maar zijn contract loopt medio 2023 af.

Heeft René van der Gijp gelijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is zo makkelijk praten vanuit het oogpunt van Derksen en van der Gijp, andersom hadden zij dit aanbod nooit afgeslagen!

1 december 2022 om 11:54

Ze hebben ook nooit aangegeven niet hypocriet te zijn voor geld. Daar komen ze gewoon voor uit.

Ik denk dat Ronaldo prima kan aarden in het midden oosten. Volgens mij heeft hij daar veel fans en kan hij zich prima thuisvoelen in die cultuur. Ik zie niet in waarom de VS beter zou zijn. Vd gijp redeneert wel heel erg vanuit wat hij zelf een goed leven vindt.

1 december 2022 om 11:56

Leven in midden oosten of in Miami met je vrienden om je heen? Dat is toch een makkelijke keuze?

1 december 2022 om 12:06

Welcome to Miami!

1 december 2022 om 12:12

Je kan gewoon in 1 van de Emiraten gaan wonen natuurlijk.

1 december 2022 om 12:12

@Feye_88 Het is niet alleen het geld waar ze hypocriet voor zijn maar ook in het hebben van een "moreel geweten". Los van het feit dat niemand in dat programma het recht heeft om het over moraliteit te hebben, is het toch buitengewoon ironisch dat een overstap naar een land dat leeft van oorlog en bezetting goed gepraat wordt en dat een overstap naar Saudie Arabië meteen weer geassocieerd wordt met zogenaamde mensenrechten schendenissen. Mensen zoals Gijp en Derksen leven dan welliswaar niet meer in het koloniale tijdperk van eeuwen geleden maar de mentaliteit is er nog steeds.

1 december 2022 om 12:16

Wat is er zo erg aan leven in het midden oosten? Doorgaans zjjn Saudi-Arabië, de VAE, Oman en Qatar hele veilige en fijne landen om in te leven. Vooral voor iemand die financieel onafhankelijk is zoals Ronaldo. Ik denk zelf niet dat hij die stap gaat maken omdat hij me toch iemand lijkt die meer voor uitdaging gaat dan voor geld.

1 december 2022 om 13:50

"prima kan aarden"... Alsof die als Jan met de pet gaat leven daar.
Die mensen leven in een gouden kooi. Die gaan nergens naartoe om te aarden.

1 december 2022 om 15:18

@ Crmadrid7, de meeste zullen het niet snel roepen, maar de reden (voor diegenen) is simpel: de islam. Of beter gezegd, angst voor de islam

Dat terwijl die landen, zoals jij het zegt, hele fijne landen zijn om in te leven. Waarschijnlijk zelfs fijner dan menig Europese landen.

Er is een filmpje van een podcast op YT genaamd "why Saudi Arabia is Better Than New York City - Comparison". Aanradertje

1 december 2022 om 11:57

Als je al meer dan een miljard hebt maakt het niet zoveel uit lijkt mij. Dan hoef je het niet te doen. Denk dat de meeste dan kiezen voor minder geld en fijner leven in Miami.

1 december 2022 om 12:12

200mio per jaar (indien waar) zou voor iedereen moeilijk zijn om af te wijzen, hoeveel je ook hebt. Volgens mij is CR geen miljardair, dacht dat hij met deze 500mio deal zijn vermogen zou kunnen verdubbelen. Zeg dan maar eens nee...

Overigens lekker makkelijk van Gijp om hier voor Messi te kiezen, het niveau MLS is ook drama. Ik denk dat CR ook wel naar Miami zou willen, maar volgens mij kan hij beter niet naar US gaan om vervolging te voorkomen.

1 december 2022 om 12:18

Hij is wel miljardair. Het klopt dat het moeilijk nee zeggen is. Maar de vraag is of je dan ook in het midden oosten wilt wonen voor 2 jaar, wil je dat je vrouw en kinderen ook aan doen?

Dan is het toch lekkerder om in Miami te zitten? Ja het is makkelijk om dat te zeggen en het niveau is ook drama. Alleen het leven is daar veel beter en als je beste vrienden daar ook zitten is de keuze makkelijk gemaakt lijkt mij.

Die vermeende vervolging is toch allemaal al afgerond?

1 december 2022 om 12:18

Daar ben ik het dus niet mee eens. Miami is nou niet bepaald een veilige stad. Om dan te bedenken dat ze daar kampen met ontieglijk veel wapengeweld kan ik me voorstellen dat iemand van Ronaldo zijn bekendheid en status lekker veilig voor het midden oosten kiest. Voor zover ik weet worden daar niet om de paar weken rappers beroofd en doodgeschoten zoals in de VS.

1 december 2022 om 15:20

@arsenal890, wat "doe je je vrouw en kinderen aan" om precies te zijn als je in het Midden Oosten woont?

1 december 2022 om 16:20

Ik ga ervan uit dat zijn vrouw en kinderen liever in een leuke stad als Miami willen opgroeien dan het midden oosten. Ik weet niet of jij Georgina een beetje volgt? Maar zij lijkt mij niet het type voor het midden oosten.

2 december 2022 om 04:38

Man je maakt verdomme 500 miljoen in 2 tot 3 jaar tijd. Als me vrouw en Kids niet mee willen later koop ik gewoon nieuwe familie kom op zeg. Ik ben geen geld wolf. Maar als je iets kan doen wat jou passie is en je kan aan het einde van je carrière. Want de beste heeft nu niks meer te bewijzen. Man ook al ga je naar Mars voet allemaal prima. Maar laten we aub niet alsof wij allemaal niet Ouden tekenen voor dat bedrag. Al helemaal als.je jaar in en uit alles doet om te kunnen voetballen. Kom op 500 mil are kidding me dat is geen moreel meer dat is gewoon dom.als je echt mensen wil helpen dan pak je het geld en help je mensen ermee. Ipv niks doen en alleen lullen.

2 december 2022 om 10:40

‘Gewoon een nieuwe familie kopen’, ‘ik ben geen geldwolf’. Niemand neemt je reactie nog serieus.

4 december 2022 om 00:08

Arsenal890, wat is een “leuke stad” in jouw ogen en waarom zijn die er niet in het Midden Oosten? En wat is het type voor het Midden Oosten? En, nogmaals, wat doet hij ze precies aan als hij naar het Midden Oosten gaat?

1 december 2022 om 12:41

Je doet net alsof dit aanbod onmogelijk is om af te slaan, maar Ronaldo is al onvoorstelbaar rijk lol.

Natuurlijk hadden Derksen en van der Gijp dit niet afgeslagen, zij hebben ook niet al honderden miljoenen zoals Ronaldo.

In Saudi Arabië spelen genoeg spelers van hetzelfde niveau als de MLS hoor. O.a. Paulinho speelt ook gewoon in Saudi Arabië. Maarja typisch Gijp om Saudi Arabië naar beneden te praten.

1 december 2022 om 11:58

Saudi Arabië, met alle respect, is ook gewoon niet zo'n geweldig land

1 december 2022 om 12:16

Dat is subjectief. Ik heb nog nooit gehoord over asielzoekers van Saudie Arabië die hun heil bij ons komen zoeken...

1 december 2022 om 12:23

Waarom niet? Het is er van dag tot dag een stuk veiliger dan hier. Het is al helemaal veiliger dan de VS met alle respect.

1 december 2022 om 12:24

Elk land dat journalisten in stukken laat snijden, is gewoon niet zo’n geweldig land.

1 december 2022 om 12:28

Ah ja daar heeft Ronaldo samen met alle expats van dag tot dag ook echt wat mee te maken als hij daar zou wonen. Laten we realistisch blijven; het grootste gedeelte van de mensheid kijkt naar wat hen uitkomt. Niet iedereen wilt constant politieke statements maken. Feit blijft dat Ronaldo, en de duizenden expats in Saudi-Arabië een stuk veiliger leven dan hier. Om nog te zwijgen over wat zich allemaal in de VS (bondgenoot van SA trouwens) afspeelt.

1 december 2022 om 12:31

@Lierse1997 Een land dat deals sluit met met zware criminelen oogt voor een buitenstaander ook niet bepaald geweldig. Even als een land waar in de hoogste ambtenaar verdachte is van pedofilie.

1 december 2022 om 12:32

Wat is dat Verenigde Staten toch een geweldig land zeg! 100% schoon en welvarend! Een land waar wapens legaal zijn is o zo geweldig en veilig! Daar kunnen de Saudi's nog heel veel van leren! Een land waar ik voor elke hoek moet oppassen dat er geen gang staat met AK-47's is een geweldig veilig land!

1 december 2022 om 12:47

Wie wordt er verdacht van pedofilie?

En ik zeg volgens mij echt niets over andere landen. Ik denk gewoon dat je kan zeggen dat 1 van de grootste sponsoren van terrorisme en extreem-radicale stromingen binnen de islam, een land dat een werkelijk waar schandalige (burger)oorlog in Jemen aan het voeren is op dit moment en in de extreem recente geschiedenis een dissidente journalist in stukken heeft laten snijden gewoon niet zo’n leuk land is.

1 december 2022 om 12:51

@Lierse1997, en ik heb het over het leven van dag tot dag in Saudi-Arabië vergeleken met de VS. Raar dat je begint over politiek want Ronaldo zal daar weinig mee te maken krijgen in zijn dagelijks leven. Hij zal waarschijnlijk lekker veilig over straat kunnen met zijn dure spulletjes zonder bang te zijn dat iemand hem probeert neer te steken zoals Özil overkwam in Londen.

1 december 2022 om 13:00

@Lierse1997 Het feit dat je niet weet op welke van pedofilie verdachte topambtenaar ik doel in dit land maar tegelijkertijd wel de ins en outs van de saudische politieke denkt te kennen, kan voor sommige mensen al een reden zijn om te geloven dat je aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren maar wat uit je nek kletst.

1 december 2022 om 13:09

Saudi Arabië en de VS allebei kut landen heel simpel lak aan mensenrechten of enige moreel oorlogsmisdadigers zijn het zowel binnenlandse als buitenlandse politiek is kwaadaardig van deze 2 schurkenstaten betekent niet dat alle inwoners direct slecht zijn btw!

1 december 2022 om 13:15

Met jouw redenatie Draufganger1 kun je elk land wel een schurkenstaat of kutland noemen. Ieder land heeft wat iets gedaan. Dat maakt het niet meteen een kutland.

1 december 2022 om 13:27

Voor een journalist zal het leven van dag tot dag beter zijn in Amerika. Voor een voetballer zal dat ongeveer hetzelfde zijn lijkt me. Als het niet beter is.

1 december 2022 om 14:19

Ja ieder land heeft net zoveel op hun geweten als SA en vooral de VS (internationaal)maar natuurlijk Google geloof dat iemand hier een lesje recente geschiedenis nodig heeft?

2 december 2022 om 10:42

Ik zeg niet evenveel. Maar ieder land heeft wel wat slechts gedaan. Niet allemaal even erg maar daar ging het ook niet over. Nederland is dan ook een kutland zeker? Duitsland, Engeland, Frankrijk etc ook volgens jouw redenatie.

Dus als Messi op een leeftijd waar Ronaldo nog actief was in een topcompetitie naar MLS (flut competitie) gaat is het goed, maar wanneer Ronaldo op 38 jarige leeftijd naar de zandbak gaat (ook flut competitie. En er is helemaal geen akkoord of iets dergelijks) is het fout of onbegrijpelijk?

1 december 2022 om 12:01

Messi gaat op basis van sentimenten naar Miami, Ronaldo kiest puur voor het geld. Groot verschil lijkt me.

1 december 2022 om 12:13

Sentimenten....natuurlijk niet joh. Die gaat daar ook gewoon dik betaald krijgen, als het niet via zijn voetbalcontract kan dan wel via een sponsor.

1 december 2022 om 12:16

Als die man op zijn 38e voor het geld kiest is daar toch niets mis mee? De meeste toppers zijn op die leeftijd al jaren met pensioen.

1 december 2022 om 12:20

Hij kan ook bijtekenen bij PSG, daar zal hij meer verdienen dan bij Miami stond eerder al in een artikel. Dan gaat hij dus niet puur voor de centen..

Eerlijk zou ik ook voor 200 mio daarheen gaan denk ik máár dan zou ik het wel eerst even overleggen met het vrouwtje of die dat ook ziet zitten in SA, lijkt mij voor haar toch ook iets minder lekker leven.

1 december 2022 om 13:30

Vrouwtje kan elke dag haar eigen vliegtuig pakken naar haar eigen huisje in .... vul zelf maar in. Ronaldo zelf kan ook als hij geen verplichtingen heeft direct op het vliegtuig stappen en naar een ander huis gaan als hij het daar niet leuk vindt.

2 december 2022 om 04:48

Maar snap je man. Af en toe he denk ik dat meer wijven zijn die aan het reageren zijn hier man. De discussies die soms gevoerd worden. Alsof Ronaldo en Messi zich bezighouden met wat deze mensen allemaal over hun denken man hahha

1 december 2022 om 12:03

Nou ja, t moge duidelijk zijn dat messi op zn 38e niet fit genoeg gaat zijn voor de top in Europa, iets wat zelfs Ronaldo al niet meer lukt trouwens.
En complimenten over zn fysiek krijgt Ronaldo genoeg.

Ze hebben t hier over einde loopbaan. Dat einde is er voor messi gewoon iets eerder dan voor Ronaldo en nog eerder dan voor zlatan. De meeste spelers zijn rond 35 wel klaar

Laten we hopen dat Messi nog een jaar in Europa bij pakt. Die kan het niveau nog wel aan en kan nog wat records verbreken.

Iedereen hier en René van der gijp weet dat ronaldo niet naar daar gaat

Zal toch niks van waar zijn lijkt mij, Ronaldo deelde altijd sneertjes uit naar oud spelers die in de zandbak gingen spelen voor veel geld, en dat hij dat nooit zou doen, zou mij verbazen als hij daar naar toe zou gaan. Hij kan beter terug naar Sporting en daar zijn carrière afsluiten, want denk dat geen enkele grote club zijn salaris gaat op hoesten en een 38 jarige wilt, nu zal hij sowieso geld moeten inleveren om voor Sporting te spelen, en de Real geruchten zijn een beetje voorbarig.

1 december 2022 om 12:04

Ben ik als Ronaldo fan helemaal met je eens. Ik zie hem echt niet naar de woestijn vertrekken. Hij heeft altijd aangegeven op een zo hoog mogelijk niveau te willen blijven spelen. Het liefst wil hij naar een Europese topclub, maar ik denk niet dat dat gaat lukken. Sporting is de beste optie

1 december 2022 om 12:21

Sporting heeft al aangegeven hem niet te kunnen betalen toch?

1 december 2022 om 12:12

Heb je ook onderbouwing of voorbeelden daarvan? Of ben je aan het voorsorteren?

1 december 2022 om 13:18

@samcro

Dat hij indirect heeft gezegd dat hij nooit in de zandbak gaat spelen en dat geld geen drijfveer is voor hem? Indirect sneertjes uitdelen aan de spelers die dat wel doen, geloof Piers Morgan eerste interview maar weet ik niet zeker, maar 100% zeker dat hij indirect kritiek uit op spelers die dat doen want hij zelf zou dat nooit doen, Im not motivated by money

1 december 2022 om 12:13

Ben het ook helemaal met je eens. Als hij nog met enige geloofwaardigheid full circle wil gaan moet het echt nu. En de starpower om nog een keer flink te cashen is er na anderhalf jaar sporting ook nog wel. Zelfs al raakt hij geblesseerd bij Sporting dan heeft hij het geld uit de zandbak niet nodig, en als hij op zijn 40e nog wil uitbuiken kan dat prima.

Het zou mij echt verbazen als Ronaldo naar Saudi-Arabie gaat of een of andere oliestaatje.

Hij forceerde min of meer een vertrek juist omdat hij bij United geen perspectief ziet voor sportief succes. Zijn ego is te groot om in de zandbak in vergetelheid te raken.

1 december 2022 om 12:41

Ik heb eerder het idee dat sportief succes voor Ronaldo inhoudt dat alle ogen op hem zijn gericht. Ik zie hem eerder genieten van alle aandacht in de middenmoot dan champions league op de bank. Ronaldo is gewend om een hoofdrol te spelen. Op het hoogste niveau gaat dat niet meer lukken. De middenmoot kan het niet betalen. Voor sportief succes zou sporting een perfecte club zijn om zijn carrière af te sluiten. Daar kan hij nog een hoofdrol vervullen, champions league spelen enz.

1 december 2022 om 16:15

Het voordeel van de zandbak is dat hij enorm veel records kan verbreken en enorm veel doelpunten kan maken. Hij wordt de ster van het Midden-Oosten
Ook moet hij een controversieel prikkie om in de VS en Canada te komen. En Ronaldo kennende wilt hij zo min mogelijk chemische zooi in zijn lichaam hebben. Een controversiële prik met een tijdelijk goedkeuring kan daar wel bij horen.

Niet helemaal mee eens ronaldo weet gewoon heel goed dat hij in europa toch niet meer gewaardeerd gaat worden naar zijn interview. Voetbalzone jullie hebben iets gemist: Messi heeft zijn MOTM waard geweigerd en gevraagd of ze hem aan mac allister wilden geven

Ik denk als vd gijp morgen daar een aanbod krijgt om als tv analyticus aan de slag te gaan voor dat geld ( of iets minder) hij direct het vliegtuig pakt, wat was de reden ook alweer dat hij overstapte naar Veronica? Precies geld! Beetje hypocriet om Ronaldo nu daar op af te branden

Snap ik maar Ronaldo heeft geen vrienden en kan mad veel buit pakken. Dus passend!

Als liefhebber van het spelletje snap ik Rene vd Gijp wel.
Maar kom op zeg, tweehonderd miljoen per jaar !!!!
Iedereen die ik ken waaronder ikzelf zou daar gelijk voor tekenen.. het is niet zo dat hij daar in de politiek of het leger terecht kom dus waarom zou je dan een speler de schuld moeten geven van de situatie in het land waar hij gaat werken.

En wanneer mensen dan gaan zeggen dat hij al genoeg geld heeft vind ik zo tenenkrommend.
Wij leven in een tijdperk dat je tegenwoordig miljardair moet zijn om echt rijk te zijn.
Natuurlijk niet zien wij dit niet zo. Maar wanneer je veel geld heb leef je ook in een andere wereld.
Stel ik win de oudjaars trekking en ik krijg dan 30 miljoen euro op mijn bankrekening. Dit is gigantisch veel geld voor mij en de mensen in mijn omgeving. Maar vergeleken met een Elon Musk of een Jeff Bezos ben ik dan nogsteeds arm en kan ik nooit leven zoals hun.
Dus nee ik geloof niet dat je ooit genoeg geld kan hebben want de mens wil het altijd beter hebben of op zn minst gelijkwaardig zijn met de buurman

Messi gaat nog een jaar erbij plakken bij PSG.Is duidelijk nog niet versleten en heeft het nu naar zijn zin in Parijs.PSG is ook meer dan tevreden over hem en willen doodgraag zijn contract verlengen voor 1 jaar en optie voor nog een extra jaar.Ik denk dat Messi dat gewoon gaat doen en in de zomer van 2024 zijn afscheid gaat aankondigen van het Europees voetbal en vervolgens ook van het nationale team na de Copa America van 24.Dan is die 37 en kan die nog voor 3 seizoenen gaan ballen bij Inter Miami.Persoonlijk zou ik hem liever naar Newel's old boys zien gaan in Argentinië.Maar geld zal wel een factor gaan spelen en dan is Amerika ideaal.Dat Ronaldo misschien naar SA gaat gaan is jammer maar begrijpelijk voor dit geld en op bijna 38 jarige leeftijd.Alhoewel ik hem liever nog in Europa zie kan je zo een aanbod moeilijk weigeren.Ik zou het persoonlijk ook doen.

Alsof de VS zo heilig is. Rot toch op man. Beide landen hebben hun dingen. Als CR het doet kun je het hem toch niet kwalijk nemen. Voor zoveel geld zou ik het zeker gedaan hebben als ik hem was.

Ja allemaal lullen maar als zij een belletje krijgen om hun programma daar tr doen 1 jaar lang praten over voetbal iedereen bashen hoe ze doen voor 25 mil per jaar per persoon dan boeken zij ook meteen de ticket
Kom op zeg 500 mil 3 jaar pfff. Je zou zo meer mensen kunnen jeloem dan alleen praten ober de problemen. Ga ik 3 jaar voetballen en 50 mil doneren aan de migranten 450 hou je zelf en niemand die wat kan zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren