Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola draagt zege op aan Catalaanse gevangen: ‘Hoop dat ze vrijkomen’

Laatste update:

Manchester City wist woensdagavond met 2-1 te winnen van Napoli, waardoor de volgende ronde in de Champions League binnen handbereik is. Josep Guardiola droeg de zege van the Citizens na afloop op aan Jordi Cuixart en Jordi Sanchez, die momenteel vastzitten na het omstreden referendum voor onafhankelijkheid.

Cuixart en Sanchez zijn de leiders van de afscheidingsbeweging. Het tweetal is onlangs gevangengenomen, op verdenking van opruiing. Ze worden ervan verdacht de Catalanen ertoe te hebben aangezet deel te nemen aan het omstreden referendum en worden mogelijk vervolgd voor ondermijning van het gezag van de staat.

Guardiola is een geboren Catalaan en een voorstander van het referendum. “Ik draag deze overwinning op aan Cuixart en Sanchez. We hebben in Catalonië laten zien dat burgerschap groter is dan ideeën. Ik hoop dat ze snel worden vrijgelaten. De zege op Napoli is er een om trots op te zijn, dus dat ben ik. We wisten van tevoren dat het lastig zou worden”, sprak Guardiola op de persconferentie na afloop van het treffen met de Italianen.

Gaat Manchester City dit seizoen kampioen van Engeland worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het geen slimme uitspraak. Voetbal moet losstaan van politiek

18 oktober 2017 om 12:42

En waarom moest Barcelona zonder publiek spelen? Omdat het de politiek beter uitkwam.

18 oktober 2017 om 13:17

Dat heeft de club zelf gekozen he kerel? De bond wou gewoon dat er gespeeld werd

18 oktober 2017 om 18:42

Klopt, omdat het de Catelaanse politiek beter uit kwam. Die wilde niet dat er gewoon met publiek gespeeld zou worden omdat ze bang waren voor de openbare orde en de gevolgen.

18 oktober 2017 om 12:45

De bekendste Catalanen zijn voetballers. Zij zijn de stem van het volk. Voetbal was voor Catalanen de enige manier van openbare expressie omdat zij onderdrukt werden door politici. Nu is de situatie gekeerd en mogen zij voetbal, hetgeen dat ze verenigd, ook niet meer gebruiken? Politiek en voetbal zijn al jaren met elkaar verbonden.

18 oktober 2017 om 13:47

Onzin. Met voetbal kan je juist een statement maken in de politiek. Kijk naar het Nederlands elftal, die geven het goede voorbeeld om ook niet naar Rusland te gaan met het WK i.v.m. Mh17 en die corrupte Poetin.

18 oktober 2017 om 17:23

Hahaha opmerking van de dag😂🤣

18 oktober 2017 om 19:07

Politieke organisaties mogen geen voetbalclubs besturen, maar ik zie niet waarom voetballers en trainers hun politieke mening voor zich moeten houden als het onderwerp hun aan het hart gaat.

Ik snap dat je als Catalaan het er niet mee eens bent zoals het daar nu gaat, maar om nou zulke uitspraken te doen.. gaat me echt te ver.

18 oktober 2017 om 12:47

Hoezo te ver? is toch een gematigde uitspraak?

on: Politiek en voetbal zouden gescheiden moeten zijn, dus in dat kader geen slimme uitspraak.

18 oktober 2017 om 13:00

Dat bedoel ik ook, deze wedstrijd had niks te maken met wat er daar gebeurt. Daarom gaat het te ver dat je tijdens een interview over voetbal zo’n uitspraak als deze doet.

18 oktober 2017 om 13:18

Ja onder die noemer kan je ook alle black lives matter protesten in nfl afdoen als ongewenst gedrag. Dit is hun podium waar ze gehoord worden. Laat ze dat gebruiken naar eigen inzicht.

Laten we lekker politiek en voetbal gescheiden houden aub. Het is, dankzij mijn werk, de enige plaats waar ik niet met politiek te maken heb.

18 oktober 2017 om 12:57

Net zoals PSG niet verbonden is met politici uit qatar, en gazprom (hoofdsponsor CL) wat geen russisch staatsbedrijf is..(sarcasm off).
Zolang hoge piefen het gebruiken voor hun eigen gewin, mag het volk dat ook.

Politiek en voetbal gaan heel goed samen. Beter dan de combinatie voetbal commercie. Voetbal is van het volk en daardoor kun je veranderingen in brengen. Mensen die roepen dat politiek en voetbal gescheiden moeten zijn snappen het echt niet.

18 oktober 2017 om 13:53

Commercie in het voetbal zorgt anders wel voor banen en belastinginkomsten.

18 oktober 2017 om 14:00

Eerder voor minder belasting want sponsorgeld is fiscaalaftrekbaar. Maar dat is het punt niet. Mensen moeten de vrijheid hebben om elke politieke boodschap te verkondigen wanneer zij dat willen.

Zullen ze veel aan hebben in de gevangenis.

Ik snap het hele idee van overwinningen of doelpunten achteraf opdragen aan personen niet zo. Wat schieten mensen die ergens mee zitten, ermee op?

18 oktober 2017 om 15:28

Aandacht, bespreekbaar maken, hart onder de riem steken. Zo moeilijk is dat niet om te begrijpen toch. Zelfde doet men toch voor langdurig geblesseerde spelers of overleden personen.

Ik vind het ook hypocriet van voetballers en trainers om je hier nu in te gaan mengen. Maar straks wel lekker naar Rusland gaan(een land waar nog veel meer mensenrechten worden geschonden)
In het verleden zijn er ook al heel wat Wk's geweest in landen die echt fout zijn maar waar Nederland, Engeland of Spanje(met Catalanen) gewoon naar toe gaan als ze zich hadden gekwalificeerd.
Stel de Catalanen waren onafhankelijk en ze zouden volgend jaar naar Rusland gaan dan zouden ze gewoon gaan, dan maakt het niet meer uit wat Rusland allemaal doet met de mensenrechten.

Niet zo slim van Guardiola, dit kan nog wel eens gevolgen hebben. Politiek en voetbal moeten gescheiden blijven. Met dit soort uitspraken jaagt hij de niet separatisten tegen zich in het harnas, wat overigens de meerderheid is. Bondscoach van Spanje zal hij nooit meer worden ook...

18 oktober 2017 om 17:32

Guardiola wilt dat Catalonië bij Spanje blijft. Hij steunt enkel het idee van een referendum. Politiek en voetbal zullen altijd samen blijven in veel voormalig communistische landen werdt voetbal gebruikt om kritiek te uiten op bepaalde situaties. Net als toren hoge bedragen zal politiek ook gewoon een deel van het voetbal zijn. Jammer en helaas.

18 oktober 2017 om 18:47

Referenda hebben in dergelijke kwesties geen zin omdat het volk niet eerlijk wordt voorgelicht. Als de mensen zouden begrijpen dat ze automatisch de EU zouden verlaten, hun Spaanse paspoort zouden verliezen, hun spaargeld van Euro's omgezet zal worden naar de Catelaanse peseta, ze met dichte grenzen zouden komen te zitten, dat alle niet-lokale bedrijven vertrekken en dat Barcelona niet meer in de Spaanse competite zou kunnen spelen, dan zouden ze wel driemaal nadenken voordat ze Ja in zouden vullen.

De voorlichting laat dat echter allemaal achterwege, dus denken mensen dat ze een eigen onafhankelijk land krijgen waarmee ze geen geld meer hoeven af te dragen aan de armere regio's in Spanje maar dat verder alles bij het oude blijft. Niets is minder waar.

18 oktober 2017 om 19:07

Daarom had Spanje een legaal referendum moeten houden zoals het Schotland referendum de meerderheid is toch tegen onafhankelijkheid Spanje had zichzelf in een mooi daglicht kunnen plaatsen na al dat economisch gerommel. Na al dat geweld van de guardia civil hebben een hoop mensen simpatie gekregen voor een onafhankelijk Catalonië de separatisten hebben een hoop nieuwe kiezers gewonnen. Spanje heeft het zeer slecht aangepakt.

18 oktober 2017 om 19:13

En als het verkeerd uitpakte en een meerderheid koos voor een onafhankelijk Catalonie, wat gebeurde er dan? Een volksverhuizing van mensen die hun Spaanse paspoort en bijbehorende rechten wil behouden naar Spanje? Moeten de andere Spaanse regio;s dan al die mensen opvangen?

En zodra de Catelaanse economie volledig ingestort is omdat ze niet meer met de EU kunnen handelen en geen euro meer hebben, grote vluchteling stromen van wanhopige mensen die asiel zoeken in Spanje?

Kom op zeg, iedereen ziet toch dat je vanuit een EU land in een EU die steeds dichter naar elkaar groeit, geen nieuw land buiten de EU kan oprichten? De economie is zodanig verweven met Spanje en de rest van de EU, dat kan je niet ontrafelen zonder dat alles daar compleet instort.

18 oktober 2017 om 19:17

Dan wordt Catalonië als het door Spanje herkend wordt gewoon toegelaten tot de EU en de Eurozone.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren