wk2018

Lof voor Barça-aanwinst: ‘Het zegt genoeg dat hij aanvoerder van Brazilië is’

Zondag, 17 september 2017 om 08:45

Barcelona won zaterdag redelijk moeizaam op bezoek bij Getafe. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong, maar door doelpunten van invallers Denis Suárez en Paulinho wist Barça alsnog met 1-2 te winnen. De Braziliaanse aanwinst kwam een kwartier voor tijd in het veld en tekende voor zijn eerste treffer in Spanje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heeft Barcelona goede zaken gedaan met het binnenhalen van Paulinho?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door lamanita5)

Paulinho is en blijft een te matige speler om zo'n bedrag te rechtvaardigen, Serri was een veel betere optie geweest. Wel mooi voor hem dit, dit zal hem wat lucht geven, want wat die man over zich heen heeft gekregen was er toch vaak over. Zodra hij echter een zwakkere wedstrijd/invalbeurt speelt zullen de critici toch weer klaastaan met het kapmes, sommige spelers kunnen het door omstandigheden nooit goed doen en worden vroeg of laat toch weer neer gesabeld.

17 september 2017 om 09:28

Hmmm, matig en toch braziliaans international en vice aanvoerder, matig omdat ie zgn bij The spurs is mislukt is dat de reden. In Brazilie zijn ze toch behoorlijk positief over hem, brengt heel veel met zijn drive en fysiek.Dembele voor over de 100 mln, nee dat valt te rechtvaardigen

17 september 2017 om 09:44

Tja Brazilie heeft momenteel een enorme weelde offensief maar qua defensieve middenvelders/box to box middenvelders hebben ze niet zoveel lopen momenteel. In de tijden van Ze Roberto zou een Paulinho nooit worden opgeroepen. En aanvoerders zijn daarom niet de beste spelers, maar wel vaak voortrekkers/leiders.

17 september 2017 om 09:56

In tijden van Ze Roberto zouden meer spelers van het huidige Braziliaanse elftal niet zijn opgeroepen... dat is een nutteloze vergelijking. Paulinho is een nuttige speler en gisteren heeft hij zijn waarde gehad door de winnende binnen te schieten.

17 september 2017 om 10:00

En in de tijd van bergkamp zou janssen ook niet in de spits staan bij het nederlands elftal, in de tijd van van der sar zou cillessen ook niet op doel staan, zo kan je elke speler die geen wereldtopper is mooi neerhalen...

17 september 2017 om 10:25

Anlista

Hoezo nutteloos? Ik geef alleen zo aan dat Paulinho geen topper is, en dat is hij ook niet, is helemaal veen nutteloze vergelijking, maar een vergelijking die een beeld schept.

17 september 2017 om 10:27

Jaialai

Ja is toch logisch? Wat jij nu aangeeft is exact wat ik ook doe, met voorbeelden van vroeger aantonen dat wat er nu rondloopt geen top is. Janssen zal nooit top worden, Cillessen ook niet, als je dat kan staven met zulke vergelijkingen prima.

17 september 2017 om 10:38

Mwah het beste middenveld vind ik voor Brazilië toch gewoon Casemiro, Fabinho en Coutinho als Cam. Paulinho is leuk voor de kleintjes bij Brazilie maar dit is toch wel het beste middenveld.

17 september 2017 om 10:45

Weet niet of ik Casemiro zou opstellen voor Brazilië, dat blijf ik toch een vrij beperkte speler vinden. Ja, in de rol die hij voor Real Madrid speelt is hij geweldig. Al het vuile werk opknappen voor degenen die (veel) beter kunnen voetballen dan hij. Maar bij Brazilië heb je niet spelers van het niveau Kroos of Modric rondlopen en dus wordt er meer verwacht van een defensieve middenvelder. Zou dus met Fabinho, Fernandinho en Coutinho spelen. Al misstaat Casemiro natuurlijk niet op het middenveld, wat ik een verrassend zwakke linie vind voor een voetballand als Brazilië. Je zou toch denken dat ze een fatsoenlijke creatieve middenvelder op zouden kunnen leiden?

17 september 2017 om 10:47

Vermaelen was ook captain bij Arsenal en Belgisch international, so what. Iemand als Sissoko is dat bij Frankrijk en daarvoor worden dan toppers thuis gelaten. Boeiend.

Dembele is een enorm talent dat Barcelona koste wat kost moest hebben en dan vraagt Dortmund natuurliuk de hoofdprijs.

Paulinho heeft zeker kwaliteiten en zal nog van nut zijn maar er waren wel betere alternatieven en al helemaal voor die prijs/kwaliteit en leeftijd.

17 september 2017 om 11:55

In 2017 kan je Casemiro toch niet meer beperkt noemen? Hij doet veel meer dan verdedigen. En dan doe je er ook nog een schepje bovenop door Fernandinho en Coutinho geen fatsoenlijke creatieve middenvelder te vinden.

17 september 2017 om 12:05

Sinds wanneer is Fernandinho een creatieve middenvelder? En ja, je zou toch verwachten dat Brazilië in staat is om meer spelers van het kaliber Coutinho voor het middenveld op te leiden? Verder heeft Casemiro zich uitstekend ontwikkeld onder Zinedine Zidane, maar laten we nou niet doen alsof hij plots een waanzinnige voetballer is. Ik bedoel maar, hoeveel onzinnige overtredingen heeft hij nodig? Hoe vaak had hij vorig seizoen van het veld gestuurd kunnen worden met een tweede gele kaart? Ja, in de rol van 'het opknappen van het vuile werk' voor Modric en Kroos is hij geweldig. Maar verder is hij een beperkte voetballer in mijn optiek.

17 september 2017 om 12:11

Fernandinho was altijd al een creatieve middenvelder. Bij Shakthar speelde hij ook hoger op het veld dan nu bij City, maar je ziet aan zijn spel nog steeds dat hij enorm creatief is.

Volgens mij kijk jij te weinig wedstrijden van Real en baseer jij je mening over Casemiro op een paar momenten in de Champions League. Hij werd overigens genomineerd als beste middenvelder van de CL.

17 september 2017 om 12:53

Haha, dat argument heb ik nog nooit van iemand gehoord. Ik kijk niet genoeg wedstrijden van een bepaalde club? Het spijt me zeer, maar daar kan ik alleen maar hard om lachen. Denk dat Madridista's mijn observatie kunnen beamen; Casemiro had afgelopen seizoen veel vaker van het veld gestuurd kunnen worden en dat kwam simpelweg door domme overtredingen op het moment dat hij op scherp staat. Het gebeurt niet vaak dat hij een belachelijke overtreding maakt, maar het aantal keer dat hij geen tweede gele kaart kreeg (terwijl hij dat wel verdiende) is niet meer op een hand te tellen.

Over Fernandinho... Wist niet dat hij een creatieve middenvelder was, dacht namelijk dat hij bij Shakthar altijd controlerend speelde in een 4-2-3-1. Geloof dat in zijn periode Douglas Costa, Mkhitaryan, Willian en Alex Teixeira de drie aanvallende posities op het middenveld konden verdelen. Geloof dat hij meer een box-to-box was dan een creatieve middenvelder. Betekent overigens niet dat hij geen creatieve kwaliteiten heeft, dat is namelijk een van de redenen waarom ik hem naast Fabinho zou zetten op een driemansmiddenveld (met de punt naar voren).

17 september 2017 om 10:40

Mijn voornaamste reden om zijn komst te bekritiseren was niet het gebrek aan kwaliteit bij Paulinho, maar het feit dat hij er indirect voor zorgde dat een betere speler gedwongen werd tot een vertrek. Denk dan ook dat het oneerlijk is om hem een matige speler te noemen. Ja, hij kent zijn beperkingen en zal nooit van zijn leven een betere speler worden dan bijvoorbeeld Rakitic, Busquets of zelfs Sergi Samper. Toch miste Barcelona een speler die de fysieke duels op het middenveld uit kan vechten en in die rol kan Paulinho van toegevoegde waarde zijn. Wat me echter stoort is dat er zoveel betere spelers beschikbaar waren voor eenzelfde rol. Neem bijvoorbeeld Steven N'zonzi, Grzegorz Krychowiak, Fabinho of zelfs Geoffrey Kondogbia. Begrijp niet dat je bij Paulinho uitkomt als je naar een speler zoekt met zo'n profiel.

Als er al een profiel is waar men naar zoekt tenminste. We gingen van Verratti naar Ceballos, van Ceballos naar Seri, van Seri naar Coutinho en komen uiteindelijk bij Paulinho uit. Totaal verschillende spelers. En dat tekent ook de transfer van Paulinho. Gedreven door zakelijke relaties van Bartomeu en totaal niet de middenvelder die we het hardst nodig hadden.

17 september 2017 om 11:18

En dan ook nog eens een 4 jarig contract geven aan een 29 jarige speler
ipv bv een 2 jarig contract met eenzijdige verlenging.

Keer op keer laten ze zien dat ze niets leren van eerder gemaakte fouten.

17 september 2017 om 14:07

Velen verwarren gewoon de kritiek ten opzichte van het bestuur met kritiek op deze Paulinho. Ik lees hier mensen die hem op een kwartier(!) beoordelen als niet goed genoeg, dat terwijl hij de winning goal maakt. Wat kon hij meer doen in deze korte invalbeurt vraag ik mij dan af?
Het is uiterst oneerlijk voor Paulinho. Dembélé die ook niet meteen imponeert (oké hij was nog niet fit) en nu uitvalt met een blessure, krijgt dan weer geen vleugje kritiek.

Ik ben ook nog altijd niet volledig akkoord met deze transfer en dat mag zeker niet veranderen na dit belangrijk doelpunt. Het prijskaartje blijft vrij prijzig, maar Paulinho, niet voor niets vaste waarde in het Braziliaans elftal, heeft echt zijn kwaliteiten. Ik ben dan ook niet akkoord met de vergelijking met andere spelers die je maakt. Paulinho speelt als lopende middenvelder (box-to-box) en moet dus voor infiltraties en diepgang vanuit het middenveld zorgen en tevens een grote motor hebben. Zijn loopvermogen gecombineerd met zijn scorend vermogen en fysieke presence maakt hem geschikt voor deze rol. In de huidige selectie zie ik maar 2 spelers die deze rol kunnen invullen: Rakitic en Roberto. Rakitic wisselt goede matchen af met veel mindere. Gisteren was hij echt nergens en heeft hij op 75min geen enkele(!) infiltratie gedaan. Roberto is dan weer geknipt voor zo'n rol en ik zou het jammer vinden mocht Paulinho systematisch speelminuten afnemen van hem.
Busquets speelt op 6 en speelt dus op een andere positie dan Paulinho. Ik heb ook bij vlagen het talent van Samper waargenomen, maar je kan hem toch echt niet vergelijken met een Braziliaans international? Bovendien is Samper voor mij een zuivere 6. Iniesta en Denis (moet veel meer spelen) zijn dan weer spelers die op 10 moeten spelen. Als jij mij kan zeggen wat Gomes zijn ideale positie is, hoor ik het graag want ik zie het echt niet.

Dan de andere opties die je opnoemt. N'zonzi heeft totaal geen scorend vermogen. Krychowiak kwam veel te kort bij PSG en is een zuivere breker, geen lopende middenvelder. Fabinho is ook eerder een controleur, maar door zijn polyvalentie als rechtsachter was dat wel een zeer interessante optie geweest voor Barça (ook wel een stuk duurder). Kondogbia komt dan nog het meest in de buurt qua type vind ik, maar net iets meer verdedigend ingesteld toch.

Het middenveld is op dit moment gewoon niet sterk genoeg om te kunnen domineren zoals weleer. Transfers als Seri of Ceballos hadden daar niets aan veranderd, begrijp echt niet dat sommigen dit niet willen inzien. Die komen ook allemaal tekort om het middenveld te kunnen domineren. Een middenveld als Busquets-Verratti-Thiago, dat zou kunnen domineren. Helaas is dat een droom en is de realiteit nu dat het middenveld de zwakste schakel is. En dat was vorig jaar ook al zo. Daarom is een speler die voetballend misschien niet de norm haalt die Barça normaal stelt, maar eindelijk eens wat body, loopvermogen en infiltraties kan brengen geen verkeerde keuze. Qua transferbedragen slaat het bestuur al langer de bal mis. Of wat dachten we ervan dat Barça telkens 800.000 euro moet betalen per 10 matchen die Denis speelt (dit tot een max bedrag van 8.000.000 euro)? De kritiek op het bestuur zal dus wel blijven. Je afgunst weerspiegelen ten opzichte van Paulinho is zo fout. Die jongen is enkel gefocust om te slagen bij Barcelona en toont meteen zijn waarde.

17 september 2017 om 10:55

Matig is hij zeker niet, het bedrag gezien zijn leeftijd is gewoon over prijst. Maar dat komt meer door de huidige transfermarkt.
Bij Spurs heeft hij niet kunnen aarde dan kan met verschillende redenen zijn waaronder vertrouwen van een trainer. Met zijn Dynamische kracht kan hij hopelijk voor iets extra zorgen bij dit soms Mat oogend Barca dat geheel afhankelijk is van de genialiteit van Lionel Messi.
Momenteel raakt Suarez geen knikker, Delefou is nog lang niet op het gewenste niveau en dembele ligt al in de lappenmand. Aanvallend is het dus niet echt best in Camp Nou

17 september 2017 om 11:55

Matig ? Serri betere optie ? Komaan besef je wel wat je zegt.

Gewoon een prima speler, zal zijn waarde ook nog wel bewijzen. Kwam niet echt uit de verf bij Tottenham, maar dat was toentertijd ook totaal nog niet het stabiele team dat het nu is. En het is ook niet zo dat Paulinho daar wekelijks individueel keihard door het ijs zakte.

Zijn leeftijd, het bedrag dat voor hem is betaald, het feit dat hij de enige speler is die voor veel geld is teruggekocht uit China (waar hij een veel lager niveau gewend was) en het feit dat hij het overvolle middenveld nog drukker maakte zullen altijd (terecht) tegen hem gehouden worden. Ik hoop natuurlijk dat hij dit soort dingen toe kan blijven voegen aan Barca maar blijf ook kritisch. Na zijn komst is Samper verhuurd, Aleña terug naar Barcelona B en hebben jongens als Roberto, Rafinha en Denis (zelfs Gomes met zijn grotere potentie) nog minder kans op speelminuten. Vandaag scoorde Paulinho een klasse goal maar qua aanvallend en verdedigend spel voegde hij verder weinig toe.

17 september 2017 om 10:26

Helemaal met je eens. Iemand beoordeel je niet alleen op basis van 1doelpunt, maar op basis van gehele wedstrijd! Verder ben ik hem natuurlijk dankbaar en wil ik dat deze kerel minuten maakt. Probleem is dat ik toch liever een Alena had zien invallen, ook al zou die geen goal maken en/of slechter spelen, absoluut!

17 september 2017 om 12:38

Met zijn leeftijd scoort hij de winnende, de trainer werkt elke dag met spelers als Roberto, Rafinha en Denis, als Paulinho de voorkeur krijgt boven hun zegt dat genoeg toch? Blijkbaar is hij niet onder de indruk van die spelers, onder Luis Enrique hebben die spelers ook geen voorrang gekregen, jij zal het natuurlijk wel beter weten, aanvallend heeft hij zijn doelpunt meegepikt wat moet hij nog meer doen? Hij heeft aanvallend meer dan Suarez gedaan waarom schrijf je hem niet af? Overigens zit Paulinho net bij Barca en speelt hij elke keer een kwartier, hij is voor veel geld gekomen en hij is niet de jongste nee maar voegt zeker wel wat toe, je schat Gomes hoger in als Paulinho terwijl Gomes keer op keer faalt, lachwekkend dit.

Ik snap niet hoe Barcelona deze speler heeft kunnen kopen!! Bij als jouw team tegen Spurs moest spelen, maakte bijna iedereen een vreugdesdansje als hij er in stond.. Hij is zo'n beetje het beste, meest bekende voorbeeld van de totale verspilling van Bale's transfergeld aan matige spelers.

Ik heb 'm niet meer zien spelen sindsdien, maar ik kan me niet voorstellen dat hij zich nog zo enorm ontwikkeld heeft dat hij nu van toegevoegde waarde kan zijn voor Barca?

17 september 2017 om 10:05

Kijk naar David Luiz, werd ook regelmatig bekritiseert door zijn spel bij Chelsea en later bij PSG.... zijn terugkeer zorgde ook voor gefronste wenkbrauwen bij de meesten en uiteindelijk zijn jullie blij met hem of niet?? Dus... beetje flauw om te blijven refereren naar de tijd van Paulinho bij Spurs. Blijkbaar is hij ook nog eens goed genoeg om opgeroepen te worden voor het Braziliaanse elftal... Of jij hebt er geen kijk op of de kenners, trainers hebben het allemaal mis. Gelukkig hebben de meeste supporters van Barca wel begrip voor de keuze van Paulinho ( dan bedoel ik niet de VZ supporters). We zullen zien aan het eind van het seizoen of het een meerwaarde is gebleken, vooralsnog heeft hij in ieder geval 3 punten bezorgd en zal Real vanavond volle bak moeten om niet achter te lopen. Lastig zat tegen Sociedad.

17 september 2017 om 10:20

Nouja het verschil was wel dat David Luiz gewoon een prima verdediger was, maar af en toe een grote fout maakte! Bij Paulinho werd het op een gegeven moment bijna komisch om te zien.

Ik snap wat je bedoelt, maar ik vind de situatie niet hetzelfde.

ik was ook niet het meest positief voor zijn komst maar hij heeft gister gewoon prima gespeelt en was met zijn fysiek en scorende vermogen erg belangrijk voor de overwinning!!

we gaan zien hoe Paulinho in de rest van het seizoen presteert maar als hij het goed doet moeten we dat ook gewoon zeggen en wie weet kunnen we op het einde van het seizoen zeggen dat 40 miljoen een koopje was

Ik durf het nu al te zeggen. Hij is een koopje met zijn 40milj. En dat is niet op basis van gisteren. Paulinho gaat een zeer waardevolle speler gaan worden. En als je 105milj ++++ voor Dembele betaalt is Paulinho een koopje

17 september 2017 om 10:59

Dembele is slechts 20 jaar en nu al 1 van de betere dribbelaars ter wereld. Bovendien had hij vorig jaar 10 goals en 21 assists in 49 wedstrijden in de Bundesliga. Bij zo'n speler betaal je voor potentie en het langdurige contract dat afgekocht moest worden.

Dat is niet te vergelijken met Paulinho die het slechts naar behoren heeft gedaan in China en "mislukt" is bij Tottenham. Dat in combinatie met zijn leeftijd en je komt toch echt op een lager bedrag uit dan 40 miljoen euro. Dat bedrag is meer het resultaat van het slechte onderhandelingswerk van Barcelona.

Lijkt toch een nuttige speler, kan met zijn fysiek zeker iets toevoegen

Grappig hoe de meningen zo veranderen na 1 goal tegen zo een matig team als getafe 40 miljoen voor deze 29jaar oude speler is natuurlijk veelste veel geld.

17 september 2017 om 10:27

Beter 40 miljoen voor Paulinho die een belangrijke doelpunt maakt, dan 100 miljoen aan Bale.

17 september 2017 om 10:34

Bale is gewoon een fenomenale speler, heeft Real al dik terugbetaald door zo cruciaal te zijn in de CL overwinningen. Jammer dat blessures hem zo remmen, want Bale is een geweldenaar.

17 september 2017 om 10:39

Lol belangrijk doelpunt tegen Getafe en dan al belangrijker dan Bale. Dat is de grootste grap ooit. Ja Bale is momenteel erg slecht maar hij heeft ons 2 CL bezorgd dat is toch wel iets belangrijker dan 1 goaltje tegen Getafe.

17 september 2017 om 15:14

Bale heeft gewoon in de cl finale 2013 gescoort en de copa del rey beslist in 2014

17 september 2017 om 13:22

Vind het wel grappig dat je Getafe afschildert als "een matig team" terwijl ze gewoon erg sterk gespeeld hebben en ze echt wel wat talent rondlopen hebben. Dat terwijl het toch ook niet zo befaamde Levante dik verdiend een punt heeft weggekaapt in het eigen Bernabeu en het hadden er ook 3 kunnen zijn was het niet voor een onterecht doelpunt van Real na een zuivere duwfout van Ramos. Ik zou me meer zorgen maken over de match van vanavond mocht ik jou zijn. Als Real het niveau haalt van de laatste matchen, mag je aankijken tegen een achterstand van minstens 6 punten.

17 september 2017 om 15:15

Getafe is gewoon een matig team en ik heb toch niks gezegd over levante daar speelde real echt dramatisch ja ik snap niet dat barcelona fans atijd madrid er bij moeten halen.

Men blijft maar zeuren over het bedrag, zijn leeftijd en het feit dat door zijn komst bepaalde spelers zijn verhuurd of naar Barca B zijn terug gezet. Als men ook naar de wedstrijden van het Braziliaans elftal kijkt zal je tot de conclusie komen dat het een hele goede speler is. Zijn kwaliteiten en kracht misten we op het middenveld. Dat hij ook veel loop vermogen heeft en een goal kan maken zijn leuke bijkomstigheden. Hij is nu speler van Barca dus laten we hem alleen beoordelen op de dingen die hij nu op het veld laat zien en niet terug kijken naar waarom hij is gekocht ect.

Nogmaals, er is te veel voor hem betaald, maar het is gewoon een type speler die barca niet heeft. Hij kan dan ook van pas komen in wedstrijden zoals gisteren. Ik zie iedereen die jongen alleen maar afkraken. Ik snap dat iedereen hem afkraakt, omdat hij is gekocht door het huidige bestuur, maar hij is NU een barca speler en sta dan ook achter je eigen speler!

Tja, hij scoort 1x en dan is het vervolgens gelijk een aanwinst voor Barcelona? In de hele matige Chinese competitie heeft hij het niet meer dan naar behoren gedaan en daarvoor viel hij bij Tottenham tegen. Dat in combinatie met zijn leeftijd en je krijgt een veel lagere transferwaarde dan 40 miljoen euro.

Verder is het natuurlijk geen slechte speler, maar een club als Barcelona hoort een speler van een hoger niveau aan te trekken. Dit vind ik meer een speler voor clubs als Internazionale of wellicht AC Milan. Zeker gezien de slechte scouting de afgelopen jaren had ik verwacht dat ze dit keer wel een speler van wereldformaat zouden aantrekken.

Oh leuk, nu gaan we doen alsof Paulinho wat kan omdat hij een doelpunt maakt.

Ik snap kritiek van sommigen niet...hij heeft toch gister uitstekend laten zien waarvoor hij is gehaald? De manier waarop hij de verdediger van getafe met zijn schouder eerst wegzette waarna hij met nodige verfijning de bal richting de andere kant van doel torpedeerde. Dit is een speler die barca niet heeft. Een breker die ook nog eens in staat is de pass en looplijnen van messie te begrijpen. Stop deze heksenjacht op deze man. Barca heeft te veel technisch zeer begaafde spelers die niet altijd in staat zijn om een ploeg kapot te spelen. Met deze speler kun je op een gegeven moment de beuk ertegenaan gooien. Gevolg? 4 gespeeld 12 punten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4862 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

26 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 34 9 2 0
2017 Guangzhou Evergrande 20 7 1 0
2016 Guangzhou Evergrande 30 7 2 0
2015 Guangzhou Evergrande 13 2 2 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 15 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona identificeert excellerende Lozano als alternatief voor Griezmann’

Hirving Lozano heeft zichzelf in de kijker gespeeld bij Barcelona, zo weet ESPN maandagavond te melden. De 22-jarige aanvaller van PSV bevindt zich al langer op de radar van de Catalanen,...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
Phillip Cocu denkt aan bekende namen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren