‘Als je Dybala pijn wilt doen, moet je doorgaan met deze vergelijkingen'

Dinsdag, 12 september 2017 om 13:45

Edgar Davids twijfelt over de kwaliteiten van Kevin Strootman. De oud-middenvelder erkent dat de voormalig PSV'er, die belangstelling geniet van Juventus, een goede speler is voor AS Roma, maar vindt niet dat hij bij het Nederlands elftal zijn niveau haalt. Ook gaat Davids in gesprek met La Gazzetta dello Sport in op het gerucht dat Paolo Dybala naar Barcelona had kunnen vertrekken afgelopen transferwindow.

"Het is moeilijk om te zeggen of hij goed genoeg is", zegt Davids over de Oranje-international. "Strootman doet het goed bij Roma en is een geweldige voetballer. Maar hij is niet de beste speler die we hebben in Nederland." De voormalig middenvelder van Juventus ziet liever Arturo Vidal van Bayern München acteren bij la Vecchia Signora. "Vidal lijkt op mij. Ik vind hem zelfs een betere verdedigende middenvelder dan ik was. Hij is een krijger én is in staat om elk seizoen tien doelpunten te maken. Dat is mij nooit gelukt."

Davids is op de hoogte van het feit dat Barcelona interesse heeft in Dybala, maar vindt het onbegrijpelijk dat men de aanvaller van Juventus vergelijkt met Lionel Messi. "Als je Dybala pijn wilt doen, moet je doorgaan met deze vergelijkingen. We moeten hem met rust laten, zodat hij kan groeien. Juventus heeft een groot talent in huis, maar hij moet niet te veel druk voelen. Momenteel is Messi van een ander niveau, hij maakt tientallen doelpunten per jaar, vooral in cruciale wedstrijden."

Davids weet dat Barcelona en Juventus dinsdagavond elkaar treffen in de Champions League. Hij zegt dat Juventus absoluut een kans maakt en vindt de Catalanen zwakker dan voorheen. "Ze zijn altijd sterk, maar ze zijn niet meer een onverslaanbare machine. Niet vanwege het vertrek van Neymar, maar de motor in het midden is nietszeggend. In de goede jaren hadden ze Xavi en Andrés Iniesta op hun best", besluit de oud-international.


Poll

Ben jij het met Edgar Davids eens?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door sergiosimbula)

Ik verwacht niet dat we hier een goed resultaat neer zullen zetten. Deze wedstrijd komt voor ons veel te vroeg eigenlijk. Maar op papier is dit wel het lastigste wedstrijd in de poule, het is goed dat we deze maar gehad hebben.

12 september 2017 om 13:57

Ik wel, heb er vertrouwen in, we gaan ze pakken, en Dybala gaat zijn masker minstens 1 keer mogen bovenhalen

12 september 2017 om 14:07

@alexdelpiero10

Hoe zal Juventus spelen denk je? Ze missen Chiellini, Khedira, Mandzukic, Cuadrado. Daarnaast is Bonucci en Alves van vorig seizoen ook weg. Lichtsteiner is niet speelgerechtigd.

Denk aan deze opstelling. Wel veel ervaring en kwaliteit ondanks de gekwetsten!

Buffon
De Sciglio
Barzagli
Benatia
Alex Sandro
Marchisio
Matuidi
Dybala
Pjanic
Douglas
Higuain
12 september 2017 om 14:13

Hoop dat je gelijk hebt. Maar als ik hoor dat Barzagli rechtsback gaat spelen, dan krijg ik het wel benauwd hoor. Sowieso is onze achterhoede niet zo sterk als Chiellini er niet is.

12 september 2017 om 14:16

Marchisio is ook geblesseerd. Ik zou voor deze opstelling gaan.

Pjanic mag de dienst uitmaken, Sturaro en Matuidi beschermen hem en mogen proberen het spel van Barca te ontregelen.

Dybala speelt vanaf rechts en mag naar binnen trekken.

Buffon
De Sciglio
Barzagli
Benatia
Alex Sandro
Matuidi
Pjanic
Sturaro
Dybala
Higuain
Douglas Cost
12 september 2017 om 14:17

Er wordt veel gesuggereerd dat Juve zal spelen in een 4-3-3 opstelling. Er zijn geruchten dat Allegri misschien gaat gokken op Bentancur ipv Sturaro. De Sciglio zal Allegri waarschijnlijk nog niet aandurven en zal daarom Barzagli op rechtsback plaatsen, dit geeft de mogelijkheid om in de wedstrijd terug te schakelen naar een 3-5-2. Op papier speelt Dybala dan op de rechterflank, maar in de werkelijkheid zal hij in zijn gebruikelijke rol te zien zijn.

Verder is Marchisio nog geblesseerd, net als Howedes, Chiellini, Khedira, Pjaca en Mandzukic. Verder is Cuadrado geschorst voor zijn rode kaart in de finale van vorig jaar en is Lichtsteiner niet opgenomen in de groep. Vandaar dat Juve waarschijnlijk zal starten in een 4-3-3. Dan hebben ze ook nog een Bernardeschi achter de hand om later in te brengen. Het is dat Juve ongelooflijk breed is dit jaar, anders was er nu een erg groot probleem.

Buffon
Barzagli
Rugani
Benatia
Sandro
Pjanic
Sturaro/Bent
Matuidi
Dybala
Higuain
Costa
12 september 2017 om 14:24

Klopt De Sciglio gaat spelen op basis van de laatste training. Maar op middenveld lijkt Allegri te kiezen voor Bentancur ipv Sturaro, hetgeen mijn goedkeuring heeft haha

12 september 2017 om 14:38

Betancur ken ik niet echt. Is hij een CVM of eerder een CM? Speelt ie in het midden of meer aan de zijkant? Wat zijn ze kwaliteiten?

12 september 2017 om 15:20

Kan zowel als regista, box to box of zelfs trequartista. Enigszins vergelijkbaar met Pogba,minder fysiek maar meer inzicht. Even technisch, maar funtioneel technisch en niet ala Pogba trucjes doen om het trucjes doen. Derhalve denk ik ook dat hij uiteindelijk nuttiger zal zijn dan Pogba. Uiteindelijk zal moeten blijken welke positie de juist voor hem zal zijn. Ik denk dat hij het beste zal renderen in een 3 mans middenveld en dan box to box (pjanic uiteindelijk als regista) maar hij kan ook prima in 4231 samen met Pjanic voor de verdediging.

12 september 2017 om 16:02

De Sciglio waarschijnlijk rb, maar of je daar vrolijk van moet worden 😏

12 september 2017 om 13:58

Daarbij zijn er veel blessures en speelt Barca thuis. Ik heb ook een slecht gevoel over deze wedstrijd, maar ook al verliest Juve hier, beslissend zal het niet zijn, ook niet om plaats 1.

12 september 2017 om 14:12

Weet jij het hoe staat met pjaca? Of is die nog steeds geblesseerd? Hoop nog steeds dat die kan doorbreken bij Juventus.

12 september 2017 om 14:12

Sinds vorig jaar maakt het niet zo veel uit of je nou eerste of tweede wordt. De kans is groot dat je hoe dan ook een topclub loot

12 september 2017 om 14:53

Ja, je ontloopt Barca sowieso al en het verschil tussen Bayern of PSG is ook niet zo groot, ik zou alleen toch wel alle kans willen hebben om Real te vermijden dus eerste plaats lijkt me het beste (ervanuit gaande dat Real dit keer wel eerste wordt).

12 september 2017 om 14:21

Voor Barca komt ie net zo vroeg. Bovendien we hebben de volle punten nog in de competitie (net als Barca) en liefst 10 goals in 3 potten (record sinds 1981). En het is een uitwedstrijd dus een goal maken alleen al kan cruciaal blijken. Het enige gevaar zijn de vele blessures. Overigens zegt men dat het 433 wordt met De Sciglio RB ek middenveld met pjanic, matuidi en BENTANCUR in de basis. Voorin Dybala, Higuain en d.costa Bernardeschi tweede helft. Verder dus erg weinig opties door alle blessures (pjaca niet fit nog en niet ingeschreven, Mandzu, Khedira, marchisio, licht niet ingeschreven) en schorsing van Cuadrado.

Geen woord onwaar van wat Davids hier zegt. Al denk ik dat tegenstanders mentaal wel zullen denken dat ze een betere kans hebben tegen een Neymar-loos Barcelona. Overigens mis ik Vidal ook nog steeds bij Juve. Heeft in mijn ogen de beste jaren van zijn loopbaan in Turijn gehad.

12 september 2017 om 14:27

Zonde he, heeft toch ook wel een fout gemaakt weg te gaan in mijn ogen. Heeft zich net als Conte simpelweg verkeken. Uiteindelijk heeft Juve het beter gedaan dan Bayern in de laatste seizoenen (en dan reken ik nog niet eens mee dat Juve in de dubbele ontmoeting met Bayern twee jaar geleden in de achtste finale gewoon twee keer de betere ploeg was). Hij zou bij Juve echt een clubheld zijn geworden. Nu is hij net te kort gebleven. Vind hem wel echt een held. Baal veel meer van zijn vertrek dan dat van Bonucci.

12 september 2017 om 16:38

Vidal is echt een beest inderdaad.. een van mijn favoriete spelers. Geeft altijd 100% net als alexis.. ik zie alexis bij Juve ook niet misstaan volgend seizoen. Maar die kiest voor het geld waarschijnlijk

12 september 2017 om 17:39

Zo denk ik er ook over. Vidal was 1 van mijn favoriete Juventino's samen met spelers als Trezeguet,Davids,Caceres(zullen er velen raar vinden) en Morata (Goh wat vind ik dit nogaltijd zonde). Zou toch prachtig zijn een middenveld met Matuidi,Vidal/Marchisio en als backup een opkomende Bentacur. Zelfs een Khedira kan dan nog nuttig zijn.

12 september 2017 om 19:20

Trezguet

Waarom Caceres raar? Is een fan favorite onder de Juventus fans hoor, was 1 van de weinige spelers die wel goed presteerde in slechte tijden en ook in de kampioenselftallen zijn aandeel meer dan had. Ook van mij is Martin Caceres een favoriet!

12 september 2017 om 20:00

Eens, was zwaar fan van hem. Keiharde werken, hart voor de club. Inzetbaar op verschillende plekken. Klaagde nooit en een super goede kop.

Mooi dat een gevestigde naam eindelijk Strootman eens kraakt. De man zorgt er iedere wedstrijd voor dat Nederland door het ijs zakt, heeft niks bij Oranje te zoeken en is absoluut niet goed genoeg voor Juve.

12 september 2017 om 15:38

Heb dat 'talent' sowieso nooit opgemerkt.
Werkt uiterst spelvertragend, daarbij heeft hij de grootste moeite de bal naar dezelfde kleur te spelen.

Ik ben een barca fan en ik heb niet echt veel vertrouwen dat Barca gaat winnen.

Ik vind het erg jammer dat Barca tegen juve moet beginnen...ik had lieve een makkelijke tegenstander.

Maar als Barca gelijk spelt of wint dan is de kans groot dat zij boven aan komen te staan.

1ste of 2de zeggen niks meer. Kijk naar vorig jaar.

Davids is altijd heel nederig valt me op. Ook wanneer hij zichzelf met Seedorf vergelijkt. Dat siert hem maar is in mijn optiek onterecht. Davids was een geweldige speler die ik hoger inschat dan Vidal. Niet alleen zijn drive maar ook zijn balgevoel, wendbaarheid en persoonlijkheid maakte hem een absolute topspeler. Davids en Jonk vond ik een perfect middenveld.

Edgar de Pitbull. Zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben, daar hij mij geintroduceerd heeft tot het magische zwart-wit aan de voet van de Alpen.
Davids moet zijn eigen, gewezen talenten niet onderschatten. Hij was meer dan alleen een pakket van pure passie en grinta van 1.70 meter groot. Enorme creativiteit en een hoge acceleratie hebben in mijn herinnering de opbouw gevormd voor menig doelpunt voor Juve. Vidal is een ander type krijger, wiens aanvallend gevaarte voornamelijk vanuit een grote durf om risico te nemen komt. Wat wel duidelijk is, is dat beide tot de absolute wereldtop onder middenvelders behoorden/behoren op hun hoogtepunt.

Mooie woorden ook met betrekking tot Dybala. Die moet gewoon zijn eigen voetbalidentiteit verder vormgeven, in plaats zich met Messi bezig houden (niet dat hij dat nu niet doet). Messi heeft zich ook niet veel bezig gehouden met Maradona een daar is ets geweldigs uit komen voortvloeien. En als ik Maradona er nu toch bij betrek: Ik vind Dybala met zijn grit meer weghebben qua stijl van de illustere onderkoning van Napels dan van Messi.

Als ik trainer was zou ik starten met de volgende XI: Buffon, Barzagli, Howedes, Rugani, Sandro, Matuidi, Pjanic, Bernardeschi, Dybala, Costa, Higuain. Jammer dat Lichtsteiner er niet is. Had Asamoah lekker verkocht en Kean erbij gehouden. Ik heb best wel vertrouwen in de wedstrijd. Barca moet je niet ophemelen. Ik ben eerlijk, als Juve tegen Barca speelden was ik alleen bang voor Neymar. Wat kan die gozer ballen zeg. Barca is ook niet meer wat het is geweest. Minimaal een gelijk spel. Betreft Dybala, die balt net als Messi en wij gaan gewoon scoren. Blij dat Matuidi er is

12 september 2017 om 16:05

Wordt lastig gezien Howedes er niet bij is

12 september 2017 om 17:14

Zie het inderdaad. Dan gewoon Benatia. De Sciglio op rechtsback zie ik niet zitten -.-

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3560 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
2013/2014 Barcelona 31 28 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona laat aanvaller van dertig miljoen terugkeren op oude nest’

Paco Alcácer keert waarschijnlijk terug bij Valencia. Onda Cero meldt dat de aanvaller zijn jawoord heeft gegeven aan de nummer vier van het seizoen in LaLiga en reeds bezig is met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Monchi heeft Hakim Ziyech het volledige seizoen bij Ajax gevolgd en is zeer gecharmeerd geraakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren