NEC staat met anderhalf been in finale nacompetitie na simpele zege

NEC heeft het eerste duel met FC Emmen in halve finale van de nacompetitie in zijn voordeel weten te beslissen. Het elftal van interim-trainers Ron de Groot en Patrick Pothuizen maakte in de JENS Vesting een achterstand ongedaan en verschafte zichzelf zodoende een uitstekende uitgangspositie met het oog op de return van zondag in De Goffert: 1-3.

NEC kon na overwinningen op sc Heerenveen en AZ met vertrouwen uitkijken naar de nacompetitie. Emmen schoot voor eigen publiek echter uitstekend uit de startblokken en nam na amper vijf minuten spelen al de leiding. Alexander Bannink werd bereikt door Issa Kallon, waarna de middenvelder doelman Joris Delle het nakijken gaf met een prima schot: 1-0. NEC had het in het vervolg van de eerste helft lastig met Emmen, maar kreeg op slag van rust toch nog een uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen. Ali Messaoud wist het leder echter niet voorbij Dennis Telgenkamp te krijgen na een prima actie van Jay-Roy Grot.

In het tweede bedrijf tapten de Nijmegenaren uit een ander vaatje. NEC kwam fel uit de kleedkamer en wist de stand negen minuten na de onderbreking gelijk te trekken via Gregor Breinburg. Het schot van de aanvoerder leek houdbaar, maar Telgenkamp moest zich toch gewonnen geven: 1-1. De Eredivisionist drukte daarna door en wist twintig minuten voor tijd zelfs op voorsprong te komen via Grot. Hij schoot binnen via de binnenkant van de paal. Taiwo Awoniyi Michael maakte er in de slotfase ook nog 1-3 van.

Handhaaft NEC zich in de Eredivisie?

1
2

Deze ronden overleven ze wel maar in de finale word het een stuk moeilijker.

18 mei 2017 om 22:46

Moeten ze tegen cambuur of nac? Ik hoop cambuur, want dan kunnen nec en nac in de Eredivisie komen/blijven en hebben we weer 1 kunstgrasveld minder. Straks winnen roda en cambuur en dan heb je er 7 (!).

18 mei 2017 om 22:49

Ze moeten tegen nac of volendam

NEC moet tegen de winnaar van Volendam en NAC. Als NEC doorgaat

18 mei 2017 om 22:50

Nope, ze moeten tegen de winnaar vam NAC-Volendam.

De wedstrijd van vanavond is in 2-2 geëindigd, Volendam speelde thuis. Volgende week dus nog een mooie wedstrijd in Breda. Een scenario NEC en NAC in de competitie is dus niet mogelijk

18 mei 2017 om 22:51

Ik kan je, na aanwezig te zijn in het stadion, nu wel al vertellen dat NEC het niet red. Wat is dat een ongeïnspireerd zooitje zeg. Speelt nog niet 3x de bal naar iemand in hetzelfde shirt. Vlak na de 1-0 kreeg Emmen ook nog een levensgrote kans op de 2-0.

18 mei 2017 om 22:55

Achja dan houden we het op 6 kunstgrasvelden.

18 mei 2017 om 22:58

De eerste helft was slecht van NEC zijde, maar de 2e helft waren ze 3 klassen beter dan Emmen. Er zal veel spanning op hebben gestaan omdat NEC alles te verliezen heeft, maar desondanks hebben ze een prima uitslag neergezet. Ik snap dus niet waarom je concludeert dat wij het niet zullen redden. Ook Volendam en NAC hebben geen wonderteams.

18 mei 2017 om 23:37

Jij hebt de wedstrijd wel gezien? ze schieten 3x op doel die 2e helft daar van vliegen er 3 in. Prima dat je je club steunt hoor, maar hoe dit elftal voetbalt heb je echt helemaal niks in de eredivisie te zoeken. Fc Emmen zelfs nog minder hoor.

18 mei 2017 om 23:40

Natuurlijk gaat het om kansen die NEC wel genoeg had, met name uit twee corners. Ook makkelijk praten als je alleen op deze wedstrijd baseert of NEC in de eredivisie hoort. Hebben afgelopen twee weken namelijk wel goed gevoetbald. Maar we zullen het zien.

Gelukkig boeken de teams die wat te zoeken hebben (desnoods qua toeschouwersaantallen) de goede resultaten. Nac, Roda, Cambuur en NEC mogen van wij allemaal terugkeren.

18 mei 2017 om 22:53

Dat kan niet

18 mei 2017 om 22:56

Nee inderdaad NAC en NEC kunnen niet beide volgend seizoen in de ED spelen

18 mei 2017 om 23:39

Het is sowieso onmogelijk dat er 4 clubs vanuit de nacompetitie terugkeren

Slappe eerste helft, een beetje aangezet in de tweede helft en freewheelend naar de overwinning. Zo'n eerste helft kan echt niet meer, met wat pech loop je zo tegen een nederlaag aan. Tweede helft goed Hersteld en prima gespeeld, zag duidelijk dat NEC in het begin lastig had met het kunstgras. Zeefuik ook weer eens gezien, die man kan in zijn gezicht alleen al 15 kilo afvallen. Ongelofelijk dat dat een prof kan zijn. Trouwens drie goede doelpunten, goed voor het vertrouwen.

18 mei 2017 om 22:43

Ik heb de wedstrijd gezien, geweldig kort maar krachtig verslag van de wedstrijd. Als je wat mij betreft 110 kilo of zwaarder bent ben je voor mij ook geen prof meer

18 mei 2017 om 22:52

Beetje aangezet in de 2e helft? Je moet je doodschamen voor zon pot. Eerste goal is een verschrikkelijke blunder van de doelman. Je mag blij zijn dat je niet met 2-0 gaat rusten.

18 mei 2017 om 22:57

Ja, de tweede helft was Emmen gewoon machteloos en hebben niks meer gecreëerd, dus inderdaad een beetje aangezet en drie doelpunten gemaakt. De eerste helft was slap en slecht zoals ik ook aangeef.

Iedereen die NEC een warm hart toedraagt gefeliciteerd, gelukkig (waarschijnlijk) geen spannende return meer. Hopen dat we de tegen NAC of Volendam wel wat beter spelen want vandaag hebben we het de eerste helft ons te moeilijk gemaakt. Maarja het is een mooie overwinning op naar de return in de Goffert. Eindelijk weer is een paar overwinningen op rij!

3 wedstrijden onder Ron de Groot, 3 overwinningen. Tegen Emmen was NEC het natuurlijk aan zijn stand verplicht om te winnen, maar sinds De Groot er is staat er weer een logische opstelling in een logisch systeem. Je ziet gewoon dat het plezier en zelfvertrouwen weer terug is dat onder Hyballa compleet weg was. Als Hyballa een paar weken eerder was ontslagen had NEC nooit nacompetitie gespeeld.

18 mei 2017 om 22:48

Ik vind inderdaad dat er weer enig sinds een normale opstelling staat. Alleen zou ik Kadioglu er nog inbrengen tijdens de rust en begonnen met Awoniyi want Mayi bakt er niks van

Zeefuik moet zich toch kapot schamen, hoe kun je het voetbal nog meer ten schande zetten dan hij doet.
Ongelooflijk dat Emmen deze man in de selectie heeft zitten.

Emmen kwam terecht op voorsprong en had zeker met 2-0 de rust in moeten gaan. Dan hadden ze hier niet verloren. In de tweede helft was NEC beter dat terecht heeft gewonnen, maar ik hoop niet dat NEC erin blijft want wat hebben die een matig en pover elftal zeg, totaal geen toevoeging voor de eredivisie.

19 mei 2017 om 12:29

Qua niveau hebben we wel het beste team van de nacompetitie. Als je NEC op dat vlak al geen toevoeging vind voor de Eredivisie ga je met NAC, Emmen en Volendam nog minder krijgen. NEC heeft van die clubs de meeste financiële middelen dus ook de meeste kans op een fatsoenlijk elftal volgend seizoen.

Emmen heeft het Nec grotendeels in de eerste helft toch moeilijk gemaakt maar thuis kan NEC rustig aan doen.

Ben echt benieuwd of het tegen NAC ( denk dat zij ook naar de finale gaan voor promotie) wel lukt in de finale, maar hoop dat Volendam nog wat kan inbrengen in Breda het weekend.

Het is voetbal en de nacompetitie is onvoorspelbaar, het kan zomaar zo zijn dat Helmond Sport uit met 0-2 wint in Kerkrade.

Helaas, prima eerste helft gezien van Emmen (alhoewel NEC ook wel meewerkte). Eigenlijk moet je al op 2-0 komen met Peters die wel heel vrij in kon koppen.
Jammer maar NEC heeft terecht gewonnen, 2de helft waren ze beter en hebben hun kansen gewoon afgemaakt.

PS. Die Zeefuik kan echt niet, ik dacht dat hij nog redelijk gespierd was maar volgens mij heeft die man inmiddels volle borsten...

ze hebben het er altijd over om kunstgras te verbieden,maar gisteravond schrok ik mij kapot toen zeefuik er in kwam,zo iets stuur je toch niet het veld in wat belachelijk,ik snap nu waarom het stadion niet helemaal vol zat,ik zal me rot schamen als emmen supporter,zelfs als amateur zal ik hem niet in mijn selectie willen hebben,ik snap nu waarom ze het nederlandse voetbal niet meer serieus nemen.

19 mei 2017 om 11:11

Om dat te baseren op zeefuik is nogal een rare uitspraak, maar het is inderdaad een schande hoe die man er bij loopt. Dat kan gewoon echt niet meer. Emmen kan zich richten op volgend seizoen. Benieuwd hoe de selectie er uit gaat zien want er zullen wel voldoende spelers vertrekken. Die josimar Lima kan trouwens ook echt niet meer. Ziet er uit als een tank en heeft ook de draaicirkel van een tank.