Lyon begaat blunder en noemt Dodenherdenking ‘nationale feestdag’

Vrijdag, 21 april 2017 om 19:05

De eerste ontmoeting tussen Ajax en Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League wordt vanwege Dodenherdenking een dag eerder afgewerkt. De club uit Frankrijk heeft zijn supporters daar via Twitter ook op gewezen, maar heeft daarbij alleen een pijnlijke vergissing gemaakt.

Les Gones melden op het sociale medium dat de wedstrijd niet op 4 mei, maar op 3 mei wordt gespeeld omdat er in Nederland sprake is van een ‘nationale feestdag’. Lyon zette de tweet rond de klok van twee uur online en heeft de fout nog altijd niet hersteld.

Het treffen begint om 18.45 uur en later op de avond staat het duel tussen AS Monaco en Juventus nog op het programma. De return in Lyon wordt op donderdag 11 mei afgewerkt en de finale vindt plaats op woensdag 24 mei.Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door bosche_bol)

Ja ach, zal waarschijnlijk spoedig worden hersteld. Wij kennen ook niet alle feest- en niet-feestdagen in Frankrijk. Althans, ik niet. Kan gebeuren. Als je je hier druk om gaat maken, tja. Niet heel handig maar iedereen maakt foutjes.

21 april 2017 om 19:37

Des te netter toch. Doen niet moeilijk erover. Ik vind het netjes.

21 april 2017 om 21:08

Tsja de persoon die de twitter beheert is waarschijnlijk niet degene die de beslissingen neemt. Ik denk dat het een enormous pijnlijk maar onschuldig foutje is.

21 april 2017 om 21:24

Welk woord heeft olympique lyonnais gebruikt voor feestdag dan? Waarschijnlijk spreken ze van een "jour férié" wat feestdag betekent, maar ook gewoon vakantie of vrije dag kan betekenen. Er is gewoon geen perfecte vertaling naar het NL mogelijk. Naar het Engels vertaalt zich dit als "public holiday" wat dan meer correct zou zijn.

21 april 2017 om 22:48

In het Engels is het Memorial day. Public holiday is gewoon een vakantie dag voor meeste mensen

22 april 2017 om 00:36

Er staat Fete nationale, maja ik denk dat ze er niks verkeerds mee bedoelen en geen research verder erna hebben gedaan haha.

Pijnlijke misser. Je mag er toch wel vanuit gaan dat een professionele organisaties minstens haar huiswerk doet voordat ze iets online gooien. De intentie zou natuurlijk niet verkeerd bedoeld zijn.

21 april 2017 om 19:44

Even google-en inderdaad. Feit blijft dat het fijn is dat Lyon (en de UEFA) zich constructief hebben opgesteld. Top.

Het is niet verkeerd bedoeld, ze respecteren in ieder geval dat Ajax die dag niet gaat spelen.
Als er supporters met vlaggetjes komen meevieren, dan moeten we ze wel even uit de droom helpen.

Ach ja, fouten maken is menselijk en zoals hierboven al wordt gezegd: wij kennen ook niet alle feestdagen/herdenkingen van Frankrijk. Het gaat mij er om dat ze er akkoord mee zijn gegaan en daar heb ik respect voor.

Niet zo zeuren, want het is gewoon puur onwetendheid. Vast helemaal geen kwade bedoelingen ermee, gewoon wat verkeerd geinformeerd. Who cares, go on.

Lyon ligt dan ook in het stuk Frankrijk dat in de oorlog samenwerkte met de Duitsers en dus niet bezet was. Zij kennen geen bevrijdingsdag, voor hun was het de dag van de nederlaag.

En na hun gevoeloosheid hoop ik dat ze die dag binnenkort nog een keertje gaan meemaken. Gewoon extra olie op het vuur, geeft de wedstrijd nog meer lading want laten we eerlijk zijn, na die 1-7 omkoping van Lyon tegen Zagreb hadden ze al iets te goed.

21 april 2017 om 20:05

Euhm dat deel werd later toch bezet door de Duitsers hoor. En ze hebben daar tijdens de bezetting ook wat te verduren gehad. Ooit gehoord van de slachting van het dorpje Oradour door een SS divisie? Indien niet, zoek het maar gerust op. Ze hebben in het voormalig Vichy-deel alle redenen om het einde te herdenken. Beetje kort door de bocht en over éã©n kam scherend.

Los van het feit dat de club Lyon hier dan ook niets met te maken heeft.

21 april 2017 om 20:15

@speedyafc

Deze fout aan de oorlog en het verleden van Lyon linken en ook, al is het maar een beetje, suggereren dat ze het vanwege die geschiedenis doen is oneindig veel dommer dan de fout die Lyon maakte. En erg misplaatst.

22 april 2017 om 12:16

Inderdaad. Schandalig dat zulke reacties zo lang blijven staan. Je moet eens een foute opmerking durven maken over Amsterdam en de tweede wereldoorlog...

We moeten dit niet groter maken dan dat het is. Is wellicht een beetje slordig en komt misschien niet netjes over van Lyon maar weten wij Nederlanders alle Franse feest- en of vrije dagen? Volgens mij niet. Daarnaast heeft Lyon er totaal geen probleem van gemaakt dat de wedstrijd een dag eerder gaat plaatsvinden nu, complimenten daarvoor overigens.

Foutje kan altijd gebeuren. Ik begrijp alleen niet dat ze het even aanpassen, er is zelfs een Nederlandse die ze op hun twitter pagina wijst op de fout.

Ach geef het een naam. Feestdag of gedenkdag... We zijn in ieder geval geen vrij. Dat in tegenstelling tot dagen als Pinksteren (feestdag?) waarin het gros toch ook geen idee heeft waarom we vrij zijn (ik inclusief). Ik vind het logisch dat er niet wordt gevoetbald, maar hoe wil je deze collectieve dagen dan noemen?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AS Monaco8040
5.Rennes586
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarceloVerdediger20
Jérémy MorelVerdediger20
Rafael da SilvaVerdediger20
Lucas TousartMiddenvelder20
Sergi Darder MollMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Als Conte deze zomer wel bij Chelsea blijft, wil Willian vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren