Bosz: ‘Of Ajax de titel nu heeft weggegeven? Nee’

Maandag, 20 maart 2017 om 07:00

Ajax raakt steeds verderop bij Feyenoord, want de Amsterdammers verspeelden zondag op bezoek bij Excelsior twee punten (1-1) en hebben nu zes punten minder dan Feyenoord. “We hebben ‘deze nederlaag’ geheel aan onszelf te wijten”, concludeerde Peter Bosz voor de camera van FOX Sports.

De trainer weigerde de conclusie te trekken dat zijn spelers Excelsior hadden onderschat, maar vond zijn elftal wel slap spelen. “We waren niet goed genoeg te winnen. Waarin we niet goed genoeg waren? In alles wat met voetbal te maken heeft. Onze passing was dramatisch en dan kunnen we niet ons eigen Ajax-spel spelen met een hoge balcirculatie.”

Matthijs de Ligt ging in de fout bij de 1-0, zo gaf ook Bosz toe: “Dit mag niet gebeuren, maar het gebeurde wel. Dat overkomt iedereen een keer in zijn carrière, maar Matthijs weet zelf ook wel dat dit niet mag. Het was in het begin van de wedstrijd en hij moest door. Daar wordt hij een grote jongen van (…) Of Ajax de titel nu heeft weggeven? Nee.”Gerelateerd

97 reacties (laatste reactie door scepticus)

Nee nog niet maar het word steeds moeilijker. Telt daar bij op dat Ajax nog 2 keer op donderdag avond moet spelen en meestal het weekend daarna punten verspeeld worden. De wedstrijden op Donderdag avond worden ook steeds zwaarder dus gaan echt zijn tol wel eisen.

Het is ook wel het seizoen van de trainers en beslissingen zeg.
Waarom zet je een Viergever op de bank die heel het seizoen vertrouwen heeft en heel het seizoen een 7 speelt en ga je de druk bij een jonge als de ligt leggen ik snap dat niet.
Ook kan je zien dat ajax op bepaalde posities blessures niet kunnen opvangen kijk nar Dolberg.

Ook bij Feyenoord zie je bijzondere keuzes. Gisteren ook . Waarom Berghuis op links zetten terwijl hij alles op rechts gespeeld heeft. En waarom Nelom opstellen terwijl je woudenberg heb.

Al met al denk ik nu toch wel voorzichtig aan een kampioenschap in rotterdam. Bosz kan hard nee zeggen maar als hij ja had gezegd was de handdoek al in de ring.

20 maart 2017 om 09:24

Nelom is aanvallender sterker en daarom kiest Gio voor hem denk ik. Het verhaal waarom Steven links en Kuyt rechts stonden heeft Gio gister ook uitgelegd, de spelers voelden zich daar prettiger bij, alleen kwam het er niet uit dus wisselden ze in de rust.

20 maart 2017 om 09:43

@bliek

Je schrijft: "telt daar bij op dat Ajax nog 2 keer op donderdag avond moet spelen en meestal het weekend daarna punten verspeeld worden" en "waarom zet je een Viergever op de bank die heel het seizoen vertrouwen heeft en heel het seizoen een 7 speelt en ga je de druk bij een jonge als de ligt leggen ik snap dat niet.

Met je eerste zin geef je zelf al antwoord op de vraag in je tweede zin. Ajax heeft natuurlijk niet voor niets een brede selectie en nu het seizoen tegen het einde loopt en de vermoeidheid na een zwaar seizoen zijn tol begint te eisen, is het niet alleen heel logisch, maar ook heel verstandig dat je af en toe spelers wat rust geeft en dan ligt het voor de hand dat het de spelers zijn die de meeste wedstrijden in de benen hebben, die daarvoor het eerst in aanmerking komen. Je suggereert in je reactie dat het aan de keuze van de coach en aan het foutje van De Ligt zou liggen dat Ajax tegen Excelsior ver onder de maat speelde en dat is natuurlijk volslagen onzin omdat er een team in het veld stond dat kwalitatief zoveel beter was dan de tegenstander dat het met twee vingers in de neus van Excelsior zou moeten kunnen winnen. Bovendien speelde Matthijs de Ligt, afgezien van zijn foutje, als een van de weinigen een goede wedstrijd.

Ik heb bij de aanstelling van Peter Bosz al gezegd en wil dat graag nog een keer herhalen, dat hij grotendeels met dezelfde selectie te maken zou krijgen als zijn voorganger en dus ook met dezelfde tekortkomingen. En dat is wel gebleken, ondanks dat er fors in geinvesteerd in zijn selectie en deze daardoor over aantoonbaar meer kwaliteit beschikt dan die van Frank de Boer. Dat neemt niet weg dat het die nog altijd veel te veel aan ervaring en persoonlijkheid ontbreekt met als gevolg dat de prestaties wisselvallig zijn. Wisselvalligheid en flegmatiek zijn nu eenmaal kenmerkend voor jeugdigheid en als je niet voldoende ervaring en persoonlijkheid hebt om die tekortkomingen te compenseren en de jeugd bij de les te houden, is het onoverkomelijk dat de resultaten af en toe zullen tegenvallen. Het is volkomen onterecht om de schuld daarvoor bij de coach of een individuele speler te leggen omdat het probleem het gevolg is van de onevenwichtige samenstelling van de selectie. En daarvoor is Bosz net zo min verantwoordelijk als FdB dat was, omdat de verantwoordelijkheid daarvoor volledig bij de directie ligt.

De bergen kritiek die FdB over zich heen heeft gekregen nav het vaak steriele spel van zijn team, is daarom volkomen onterecht omdat dat gewoon een kwestie van oorzaak en gevolg was. FdB heeft in zijn eerste jaren als trainer van Ajax ook een aantrekkelijk spelconcept gehanteerd, maar doordat hij ieder jaar moest toezien dat zijn beste spelers werden weg gekocht en hij er spelers met aantoonbaar minder kwaliteit voor terug kreeg, was dat op een gegeven moment niet meer vol te houden. Omdat zijn spelers niet genoeg bagage hadden om het systeem dat hij voor ogen had, uit te voeren en dat tot gevolg had dat Ajax tegen de ene na de andere nederlaag aanliep, met als triest dieptepunt de kansloze 5 - 1 nederlaag tegen een modale club als PEC Zwolle. Dat was het moment voor FdB om in te grijpen en dat heeft hij dan ook gedaan. Zoals iedere toptrainer zou hebben gedaan. Louis van Gaal speelde met Oranje op het WK met vijf verdedigers en als warm pleitbezorger van de Hollandse School was dat geheel tegen zijn principe. Maar gezien de kwaliteit van zijn selectie bleef hem niets anders over om geen modderfiguur te slaan op het WK. Hij wist er, geheel tegen alle voorspellingen in, nog een prachtige bronzen medaille mee uit te slepen ook en dat was een prestatie van formaat als je de modale selectie die hij tot zijn beschikking had, in ogenschouw neemt.

Zolang de gemiddelde leeftijd van de selectie van Ajax niet drastisch omhoog gaat, zal het spel van het team wisselvallig blijven, ongeacht welke coach er voor de groep staat. En zal het moeilijk worden om een concurrent die wel over een selectie beschikt waarin voldoende ervaring aanwezig is, voor te blijven. Feijenoord staat al vanaf het begin van het seizoen bovenaan en mag over een paar weken volkomen terecht de schaal in ontvangst nemen. Niet omdat de club over een betere selectie dan de concurrentie beschikt, maar over een veel evenwichtigere waar het ervaring en persoonlijkheid betreft. Natuurlijk speelt ook mee dat de spelers na een droogte van 18 jaar veel hongeriger zijn dan die van Ajax en Psv, maar het heeft nog meer te maken de ervaring en mentaliteit waarover de club kan beschikken. Daarom zou Ajax er goed aan doen om werk te maken van de komst van KJH en Wesley Sneijder. Daarmee zal, vanwege de leeftijd van beide spelers, veel geld gemoeid zijn dat direct kan worden afgeschreven omdat ze na afloop van hun contract niets meer zullen opleveren. Daar staat tegenover dat de club voor beide spelers zonder problemen een uitzondering kan maken en het salarisplafond kan doorbreken. Geen van de spelers uit de huidige selectie zal er een probleem van maken als spelers met de status van KJH en Wesley Sneijder meer verdienen dan zij en bovendien zal hun komst de kans op resultaat en dus hoger premies doen toenemen. De kans is zeer reeel dat Joel Veltman en Davey Klaassen zullen vertrekken bij Ajax en daardoor de gemiddelde leeftijd van de selectie nog verder omlaag gaat. Vooral het vertrek van laatstgenoemde zal de club zwaar opbreken omdat hij ondanks dat hij pas 23 is als een van de weinigen in de selectie over persoonlijkheid en leiderschap beschikt waaraan zoveel gebrek is. Donny van der Beek is zijn natuurlijke vervanger, maar die is natuurlijk nog lichtjaren verwijderd van het niveau van Davey Klaassen. Ook het vertrek van Veltman zal Ajax problemen opleveren omdat zijn beoogde opvolger Kenny Tete ook niet wil bijtekenen terwijl hij in 2018 uit zijn contract loopt en derhalve verkocht zal worden. De kans is groot dat Ajax er ook op die positie op achteruit gaat. Of de opvolger nu in eigen jeugd wordt gezocht of van de transfermarkt wordt betrokken. Een speler die van buitenaf komt, heeft immers in 9 van de 10 gevallen aanpassingsproblemen, zelfs als hij over zoveel kwaliteit beschikt als Hakim Zyech.

Elke topclub heeft wel eens een Offday, of meer... zoals Feyenoord had tegen GAE en Sparta.
Wel typische uitspraak : "dat overkomt iedereen een keer in zijn carriã¨re"... denk dat het hem nog wel eens vaker in zijn carriere zal overkomen, net zoals het andere spelers ook vaker overkomt ( want anders zal De Ligt heel zijn loopbaan onder een vergrootglas liggen )
En ik denk eigenlijk wel nu dat het gat onoverbrugbaar is, maar de toekomst zal het uitwijzen...

20 maart 2017 om 07:37

Zowel Feyenoord als Ajax hadden zelfs wel meerdere offdays dit seizoen. Maar zolang ze geen tegendoelpunt krijgen winnen ze uiteindelijk vaak alsnog. Het is gewoon bijna onmogelijk om 34 wedstrijden goed te spelen en ze allemaal te winnen. Uiteindelijk wordt het team kampioen die het best is een omgaan met een mindere dag. En dat is dit seizoen Feyenoord. Of dat door de ervaring is of door geluk dat is dan weer een andere discussie.

20 maart 2017 om 08:28

Je staat na 38 wedstrijden niet door geluk bovenaan, dat geloof ik gewoon niet. Dan heb je het gewoon verdiend. Feyenoord heeft gister weer karakter getoond, hoeveel ploegen hadden na zo'n 1e helft en 1-0 achterstand daar verloren? Best wat kan ik je vertellen!

20 maart 2017 om 08:48

Je wint vast wel eens een wedstrijd met geluk, of je verliest er een door pech. Maar ik geloof er niet in dat als je na 34 rondes bovenaanstaat dat je dan met geluk kampioen bent geworden.

20 maart 2017 om 09:03

Ik ben een ajaxied maar geef je volkomen gelijk. Gisteren zag je een Feyenoord die alles geeft voor die schaal. Dat zie je bij Ajax helaas niet. Wederom misplaatste arogantie vanuit Ajax. Erg jammer. Feyenoord verdiend de schaal dit jaar. Geweldig om te zien na zoveel jaar.

20 maart 2017 om 09:27

Dat zag je na het laatste fluitsignaal bij oa Vilhena. Die ontlading! En bij Jorgensen ook toen ze het uitpubliek aan het bedanken waren.

20 maart 2017 om 10:01

@rodg

Er komt ook het nodige geluk bij kijken om kampioen te worden of om je wedstrijden te winnen. Maar je wordt natuurlijk niet alleen kampioen op basis van geluk. Daar is kwaliteit en doorzettingsvermogen voor nodig. Vooral over dat laatste beschikt Feijenoord veel meer dan de concurrenten en daardoor heeft de ploeg maar heel weinig verliespunten. En wordt dientengevolge volkomen terecht kampioen. Al is het feit dat Ajax met een piepjonge selectie heel veel wedstrijden heeft moeten spelen, daar natuurlijk ook debet aan. In het begin leverde het Ajax niet heel veel problemen op om 2 wedstrijden in de week te spelen, maar nu het einde van het seizoen in zicht komt en de krachten langzaam wegvloeien, zie je dat het toch zijn tol eist. Als je pretendeert de beste te zijn, moet je daar echter niet over zeuren en het siert de coach van Ajax dat hij dat ook niet doet. Feijenoord staat al het hele seizoen bovenaan en kan daarom het meeste aanspraak maken op de titel. In het verleden sprak men nog wel eens over de kampioen van de armoede, maar als je het hele jaar bovenaan staat en nauwelijks verliespunten hebt, kan daar in dit geval natuurlijke geen enkele sprake van zijn.

Jawel Peter. Je hebt gefaald doordat je niet je spelers genoeg hebt kunnen motiveren om van, met alle respect, Excelsior te winnen in de belangrijkste competitie fase. Tweede plek is nu nog het maximaal haalbare, hopelijk dan maar ver in de EL... Maar het is zeker wel voorbij.

20 maart 2017 om 07:12

@JK Het blijft gewoon lastig. Het is bewezen dat de wedstrijd na een europa cup wedstrijd vaak punten kost. Jullie succes in de El gaat je ook waarschijnlijk het kampioenschap kosten.

Daarbij kan je ook nog wel zeggen dat de breedte van de selectie niet de juiste vorm heeft.bosz staarde zich blind op Traore als spits. Je mag van geluk spreken dat Dolberg opstond anders had seizoen een groot fiasco geworden denk ik. Er geen spits die Dolberg kan opvangen.

Belang voor Ajax is nu je grootste gedeelte van je selectie behouden tot volgend seizoen zorgen dat je door selecteer. Zorg er ook voor dat je snel compleet ben dat de nieuwe spelers snel thuis zijn in het spel van Bosz en ik denk dat dat het dan alleen maar beter kan worden voor Ajax.

20 maart 2017 om 09:43

Klopt helaas. Waar feyenoord en psv slechts 6x in de groepsfase moesten spelen speelde Ajax 4x vCL, 6x groepsfase en nu minimaal 6x EL knock-out. Ga na dat we ook nog een ronde verder kwamen in de beker dan psv en je speelt al zo 11 wedstrijden meer en tov feyenoord 9 wedstrijden. En dan heeft de EL ook nog echte prutstijden met donderdag en dan gaat het mentaal en fysiek zwaar worden om je op te laden voor excelsior uit net nadat je de kwartfinales heb bereikt met geweldig spel. Dat terwijl we qua punten niet eens heel slecht spelen.

20 maart 2017 om 16:19

Feyenoord kwam een ronde verder in de bekert, niet liegen 3*ajax

20 maart 2017 om 08:06

Ja dat kan je ook echt alleen Bosz aanrekenen.. Wat een onzin altijd. Die spelers mogen elke week voor een riant salaris de mooiste sport ter wereld uitoefenen. Daar mag je toch op zijn minst van verwachten dat ze elke wedstrijd gemotiveerd aan de aftrap staan.

20 maart 2017 om 08:53

Jep! Zelfs plek 2 is serieus in gevaar. PSV heeft het in eigen hand, winnen tegen Ajax is dan genoeg. En dat heeft Bosz en consorten toch flink gefaald. De beker verloren tegen Cambuur, derde worden in de competitie...enkel Europa zou een lichtpuntje zijn. En dan komt de kritiek op het niet opstellen van El Ghazi, Bazoer, Tete en Riedewald of Dijks. Hoe anders had het kunnen zijn....

20 maart 2017 om 09:01

Ik zag gister ook een excelsior knokken voor wat het waard was. Schoffelen, heel aardig combineren, counteren maar ook vanuit de opbouw. Ajax was wellicht matig maar excelsior verdient ook gewoon handhaving met dit team waar een aantal goede eredivisiewaardige voetballers bij lopen.

20 maart 2017 om 09:05

Spelers hoeven niet gemotiveerd worden. Op topniveau ben je van nature een winnaar. Gewoon weer misplaatste arogantie. Ik vind het als ajaxied erg jammer.

20 maart 2017 om 09:28

Indien Ajax de EL wint, krijgen ze een rechtstreeks bewijs voor CL, evenals de kampioen. Mochten ze 3e worden, hebben we dan eventueel 3 clubs in de CL of wordt dat gecompenseerd met het tweede bewijs (voorronde)?

20 maart 2017 om 12:30

Nee dan zouden we inderdaad 3 clubs hebben die CL gaan spelen (als Ajax de EL wint krijgen ze volgens mij direct toegang tot CL en gaat de voorronde plek van de nummer 2 naar PSV (ofwel doordat die tweede worden, ofwel doordat de plek opschuift). Volgens mij is de enige manier dat er gecompenseerd wordt als je een 6e team in de CL zou krijgen (zoals Engeland kan) indien Leicester de CL wint en Man U de EL, dan verliest hun 4e plaats de voorronde...

Ajax had het erg moeilijk met het kunstgras, gek genoeg. Kans op de titel ligt in mijn ogen 95% om 5%, dus er is inderdaad nog kans, maar totaal niet realistisch. Focus maar gewoon op de EL.

20 maart 2017 om 08:43

En de 2de plek laten lopen ? Vergeet niet dat Ajax nog maar 2 punten voor staat op Psv, nog thuis tegen Feyenoord en uit tegen PSV moet met daarbij ook nog europese wedstrijden.
Ik snap dat Bosz positief blijft, maar ze mogen langzaam ook wel aan hem de vraag gaan stellen in hoeverre de 2de plek niet in gevaar komt.

Weggegeven was echt vorig seizoen. Je hebt het in eigen hand en je klaart de klus niet. Weggegeven was az destijds toen tot iedereens verbazing psv het toch nog werd. Nu ben je als Ajax zijnde sowieso afhankelijk van Feyenoord ook al won je gisteren. Alsnog moet je hopen op een andere ploeg die Feyenoord van de winst kan afhouden. Ajax heefthet zichzelf verdomd lastig gemaakt dat wel. Zie het niet meer goedkomen voor Ajax.

20 maart 2017 om 08:34

Blijft gewoon zonde dat je weet dat je heel 'makkelijk' kon inlopen en nu op korte tijd 4 punten laat liggen. En de druk wordt sowieso hoger, als het dit seizoen niet lukt dan moet het volgend seizoen maar met welke vaste selectie? Daar gaat nog zoveel in veranderen. En PSV gaat ook opnieuw sleutelen.

20 maart 2017 om 09:56

Twee ploegen, naast Ajax, die feyenoord van winst moeten afhouden zelfs. Dat doelsaldo gaat nooit meer de andere kant op vallen.

20 maart 2017 om 16:21

En dan moet ajax ook nog maar alles zien te winnen he

Nee Ajax heeft het gisteren niet weggegeven, Dat is al gebeurd bij de aanstelling van Bosz. Wat is die man door het ijs gezakt!
Ik had er nog wel goede hoop in, toen hij kwam. Maar wat een deceptie is het geworden.
Slechte start. Kan gebeuren maar er is niemand, werkelijjk niemand beter gaan spelen, gaandeweg het seizoen.
Goede spelers weggejaagd en vertrouwen geven aan iemand van eerste-divisie niveau.
Vervolgens de beker weggegeven door grootheidswaanzin of arrogantie. En na een redelijke wedstrijd tegen een Europese laagvlieger, ook de competitie weggegooid!
U bent de zwakste schakel, tot ziens!

20 maart 2017 om 07:29

Wat een onzin. Dezelfde falende coach heeft Ajax wel naar de kwartfinale van de Europa League geloodst. Wat een afgang zeg.... Bosz is niet heilig, maar spelers als Bazoer, Gudelj, El Ghazi en andere zijn niet door de trainer weggejaagd. Het zijn spelers die meteen de handdoek in de ring hebben gegooid. Bosz heeft kansen gegeven aan Dolberg, de Ligt, en nu ook aan Kluivert junior. Je reactie is extreem negatief.

20 maart 2017 om 08:05

Ik wil niet vervelend doen, maar je doet nu net alsof Bosz/Ajax een wereldprestatie geleverd heeft door de kwartfinale van de EL te halen. Met alle respect, maar gezien de loting(en) die Ajax gehad heeft, was het, mijn inziens, falen geweest waarneer het Ajax niet gelukt was.

20 maart 2017 om 08:21

Dat bevestigd toch alleen zijn punt dat hij niet gefaald heeft? Bosz heeft immers de kwart finale bereikt.

20 maart 2017 om 07:30

Vindt dat het veel te kort door de bocht, Ajax begon met 5 verliespunten uit de eerste 3 wedstrijden en heeft dat nergens meer recht kunnen trekken. Over de overige 24 wedstrijden heeft Ajax dus maar 1! verliespunt meer dan Feyenoord. Het Feyenoord wat veel eigen records breekt.

Welke goede spelers heeft Bosz weggejaagd? El Ghazi en Bazoer? El Ghazi die sporadisch een goede wedstrijd speelt en Bazoer die bij Ajax al maanden niks meer raakte als hij eens mee mocht doen? Potentie genoeg, maar die presteerde bij Ajax ook niet of nauwelijks,

Ajax stevent af op een seizoen met meer punten dan het beste seizoen onder De Boer, een kwartfinale EL en een debacle in de beker. Bosz heeft de pech dat hij dit jaar een ontketend Feyenoord treft. Ik vind namelijk oprecht dat Bosz het alleraardigst doet. Reker daarbij dat het tweede seizoen vaak, zie Gio en Cocu, beter is dan de eerste en ik voorzie een nog beter tweede jaar.

20 maart 2017 om 10:39

@marvvliet

"welke goede spelers heeft Bosz weggejaagd? El Ghazi en Bazoer? El Ghazi die sporadisch een goede wedstrijd speelt en Bazoer die bij Ajax al maanden niks meer raakte als hij eens mee mocht doen? Potentie genoeg, maar die presteerde bij Ajax ook niet of nauwelijks".

Kennelijk verwacht jij van een speler van 19 of 20 jaar dat hij aan het begin van zijn carriere en op die leeftijd meteen in staat is om een stabiele prestatie op de mat te leggen. Dat is bizar en volstrekt onrealistisch. Iedere talent krijgt op het gegeven moment te maken met een vormdip en omdat ieder mens anders is, heeft de ene speler ook wat meer tijd nodig dan de ander om daar weer bovenop te komen. En omdat te kunnen, moet hij wel uitzicht op speeltijd hebben. Bazoer kwam dit seizoen zelfs niet meer aan warm lopen toe en als je nauwelijks wedstrijden speelt is het natuurlijk ook heel moeilijk zo niet onmogelijk om weer in vorm te komen. Joel Veltman heeft daar meer dan een jaar over gedaan en dat hij daar in is geslaagd, is louter en alleen de verdienste van FdB die zijn vertrouwen in hem is blijven uitspreken en voloende speeltijd van hem kreeg.

Spelers zijn mensen en menselijke eigenschappen zijn hen derhalve niet vreemd. Spelers zijn op zijn best als ze veel zelfvertrouwen hebben en dat krijgen ze natuurlijk niet terug als je ze op de bank laat verpieteren. El Ghazi en Bazoer zijn al weg, terwijl naar verluid Riedewald, Tete en Cerny inmiddels ook een vetrekwens hebben uitgesproken. Het grootste probleem van Ajax is dat spelers op steeds jongere leeftijd de deur van de Arena achter zich dichtslaan. En dat probleem los je uiteraard niet op door de talenten te laten verpieteren op de reservebank. Bovendien ontstaat er als spelers op dat tijdstip en op die manier vetrekken, de beeldvorming dat de club wellicht toch niet zo zorgvuldig met haar talenten omgaat als altijd werd gedacht en dat kan een talent er in de toekomst van weerhouden om voor Ajax te kiezen. Ajax heeft El Ghazi en Bazoer geen strobreed in de weg gelegd toen ze hun wens om te vetrekken kenbaar maakten, met toonde zich integendeel zelfs bereid om met een relatief lage transfersom genoegen te nemen. Daar spreekt niet bijster veel vertrouwen uit en het toont aan dat deze talenten de juiste keuze hebben gemaakt door te vertrekken. Als Tete, Riedewald en Cerny de volgende zullen blijken te zijn, is dat niet alleen opnieuw een enorme kapitaalsvernietiging maar ook een hele slechte reclame omdat het de schijn wekt dat de club de eigen opleiding niet serieus neemt.

En je kunt niet om het feit heen dat Peter Bosz daar een aandeel in heeft, want waar het Ajax van Frank de Boer soms in het veld stond met 9 a 10 spelers die voortkwamen uit de eigen gelederen en die spelers ook in woord en daad zijn vertrouwen schonk, is dat aantal onder Peter Bosz gedaald tot 2 tot 5. Dat is het goed recht van PB omdat hij de opstelling maakt en verantwoordelijk is voor de resultaten, maar het toont wel aan dat Ajax met hem de verkeerde trainer heeft genomen als de club haar eigen beleid tenminste serieus neemt. En de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de directe.

20 maart 2017 om 07:56

Wat een schandalige reactie. Als je kijkt naar een Viergever en dan nog kunt beweren dat er geen een speler stappen heeft gemaakt dan lopen er een paar lijntjes niet helemaal goed in je bovenkamer denk ik. Onana is ook gigantisch gegroeid onder hem en ook Schã¶ne speelt weer veel beter onder Bosz dan hij in zijn laatste jaar onder de Boer deed. Al met al een reactie om niet serieus te nemen dus.

20 maart 2017 om 09:45

Tazmanic2 jouw commentaar is de zwakste schakel. Wat een reactie . Afgelopen week was geweldig tegen Kopenhagen of lag je toen in bed!! Het was vreselijk slecht gisteren helaas. Wat ik alleen vind is dat je nu gisteren ziet dat je na Dolberg niets beter had. Huntelaar had je nu juist kunnen gebruiken al had hij willen komen. Alleen ik weet niet of het van beide kanten echt is besproken voor een overgang!!

20 maart 2017 om 15:37

Droom gerust verder!
Ajax wordt dit jaar 3e.
Geen CL of zelfs voorronde. Tegen Kopenhagen was het inderdaad leuk. Maar het is Kopenhagen! Dat is noordelijker, niet hoger! Absoluut geen topploeg. Nooit wat gewonnen (europees) en zal dat waarschijnlijk ook niet doen.
Dolberg, de Ligt en ook Onana, Sanchez en meerdere jeugdspelers zijn gewoon goed, maar worden niet goed gebracht/gebruikt!
Als Schone opstelt ipv Bazoer, Riedewald of zelfs Gudelj, Dan maak je kapot! Schone hoort niet in ajax. Ontbeert elke kwaliteit, die nodig, op de plek waar hij staat.
Allemaal zaken waar Bosz verantwoordelijk voor is!
Als je zo doorgaat haakt Ajax zelfs af bij Feyenoord en Psv!
Je kunt ook maar beter wakker worden!!

ja het kampioenschap is weg, maar dat was het eigenlijk al na de overwinning van afgelopen donderdag. groot verschil in inzet tussen feyenoord en ajax (en ook psv trouwens). niet alleen vandaag, maar het hele jaar ....1 van de redenen dat feyenoord verdiend kampioen wordt. zal wel een feestje worden! als wij, voor zover mogelijk, de aansluiting willen houden in europa dan zullen onze 3 topteams elke wedstrijd met zoveel inzet moeten spelen als ajax tegen kopenhagen. ja, dat kost meer energie en wellicht ook af en toe een blessure, maar dat is ook de enige manier om top een hoger tempo en niveau te komen. de vergelijking is niet eerlijk natuurlijk, maar wij zitten zo ver van het tempo en intensiteit van man city - liverpool en psg - ol van gisteren. het verschil wordt daardoor alleen maar groter

Als je niet van Excelsior kunt winnen in zo'n belangrijke wedstrijd, kun je de titel wel op je buik schrijven. Als het erom gaat dikke paniek bij Ajax... Daar moeten ze echt meer aan doen. Kwa inkopen en trainen enz. Kwaliteit hebben ze genoeg. Heeft meer dan genoeg punten gekost in de Eredivisie en maar te zwijgen over Europa..

20 maart 2017 om 07:23

Ik wil niks zeggen hoor, maar de wedstrijd tegen Kopenhagen heeft de spelers gesloopt. Ze leken gisteren op zombies. Geen een Nederlandse ploeg kan op twee fronten strijden. Dat zagen we vorig jaar ook met PSV. Helaas hebben we gisteren op Woudenstijn ons Waterloo gevonden, maar neem de spelers niks kwalijk. Betere ploegen hebben wel eens punten verloren na gevechten in Europa...

20 maart 2017 om 09:34

Maar dat moet toch niks yitmaken zou je zeggen? Elk team hoort gewoon met gemak 2 wedstrijden 100% te kunnen geven in een week. Om de 3 dagen een pot 90 minuten voluit. In het buitenland zie je dat dit ook kan. Waarom in Nederland niet dan?

20 maart 2017 om 10:00

Ik denk persoonlijk dat het meer aan motivatie en onderschatting lag dan aan fysieke kracht. Profvoetballers moeten met gemak twee wedstrijden vol kunnen gaan, misschien de Ligt uitgezonderd gezien zijn leeftijd. En daarnaast, ook al ben je maar voor 95 procent fit, dan kun je alsnog een stapje extra zetten. Er zat gewoon totaal geen drive achter.

20 maart 2017 om 10:52

@troy010

Je schrijft: "maar dat moet toch niks uitmaken zou je zeggen? Elk team hoort gewoon met gemak 2 wedstrijden 100% te kunnen geven in een week. Om de 3 dagen een pot 90 minuten voluit. In het buitenland zie je dat dit ook kan. Waarom in Nederland niet dan?"

Dat is appels met peren vergelijken. In het buitenland hebben clubs vaak een selectie die 2 of 3 keer zo breed is als een Nederlandse en bovendien eentje die overloopt van ervaring. Het is bovendien niet alleen een fysieke kwestie, maar ook een mentale. Wat je zegt is dan ook volstrekt onrealistisch vooral met een selectie met een gemiddelde leeftijd van onder de 23 jaar. Voor spelers van die leeftijd is het al een onmogelijke opgave om alleen in de competitie constant te presteren, laat staan als er op 2 of 3 fronten gestreden moet worden. Het is verbazingwekkend hoeveel mensen er ondanks het feit dat ervaren teams veel evenwichtiger presteren, nog steeds het gebrek aan ervaring bij Ajax bagatelliseren. Terwijl toch al jaren duidelijk is dat de grote moeite die de club heeft om een evenwichtige prestatie op de mat te leggen het directe gevolg is van de jeugdigheid van de selectie.

20 maart 2017 om 11:28

ik wil nou niet heel moeilijk doen hoor maar ik denk dat het bij psv wel heel anders ligt als je net 120 minuten en penalty's neemt en een paar dagen erna ajax ontvangt die vol voor de titel moesten strijden dan dat je met alles respect 90 minuten thuis speelt tegen Kopenhagen en erna tegen een degradatie kandidaat speelt dat moet gewoon gewonnen worden

20 maart 2017 om 11:41

Het is eerder een mentale kwestie dan een fysieke. Een goed getrainde sportman moet fysiek in staat zijn om in zo'n tijdsbestek twee maal te kunnen presteren. Het is natuurlijk een hele andere wedstrijd, donderdag een wedstrijd op leven en dood, verliezen is klaar. Na de euforie van donderdag is het natuurlijk lastig om je op te laden tegen Excelsior. Stadion met 4400 toeschouwers, klein veld, kunstgras. Excelsior is een tegenstander waar Ajax 9 van de 10 keer van wint dus zal onbewust de scherpte net wat minder zijn.
Had Ajax gisteren tegen Feyenoord of PSV gespeeld dan waren ze wel scherp geweest dat weet ik bijna zeker.

21 maart 2017 om 10:05

@tornado72

Je schrijft: "een goed getrainde sportman moet fysiek in staat zijn om in zo'n tijdsbestek twee maal te kunnen presteren".

De selectie van Ajax heeft een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Dan heb je het niet over goed getrainde sportmensen, maar over jonge spelers die nog onvoldoende inhoud en bagage hebben. Spelers als Zyech en Dolberg zijn met moeite in staat om de 90 minuten vol te maken, laat staan dat ze twee wedstrijden in een week kunnen spelen en al helemaal een jaar lang. Bovendien zijn spelers mensen en mensen zijn niet allemaal hetzelfde, zowel fysiek als mentaal. Davey Klaassen heeft de longen van een paard en heeft daar daarom geen moeite mee, maar Dolberg en Zyech steken fysiek heel anders in elkaar. Dat zullen nooit werkpaarden en zij zullen dus moeten leren om gedoseerd met hun krachten om te gaan en het vraagt veel ervaring om daar mee om te gaan. Het einde van het seizoen nadert en het is de normaalste zaak van de wereld dat op dat moment de krachten beginnen weg te vloeien en dat dat merkbaar wordt in het spel en de resultaten. Een ervaren ploeg herkent dat en weet zuinig met de krachten om te springen en toch een resultaat te behalen. Dit Ajax heeft daarvoor te weinig bagage en omdat de meeste spelers nog heel jong zijn, valt dat ze niet aan te rekenen.

We hebben het inderdaad nog niet weggegeven zeker niet als Ajax de klassieker wint, maar ik zie het niet meer gebeuren. Deze ploeg kan niet op twee fronten strijden. Ze leken gisteren gewoon op. Ik zou mijn energie nu echt richten op Europa.

Laten we er voor het gemak van uitgaan dat het gat 3 punten is en Ajax van Feyenoord wint... dan moet Feyenoord nog twee keer punten verspillen en Ajax verder alles winnen. Dat wordt wel erg lastig hoor, maar goed het kan nog dus ik blijf hoop houden!

20 maart 2017 om 09:39

Ajax speelt 3 dagen na de klassieker tegen AZ. Je ziet dat voluit tegen Kopenhagen al zijn tol begint te werken tegen nota bene Excelsior. Wanneer Ajax alles geeft en ze winnen de klassieker niet, zie ik ze zelfs nog punten verspelen tegen AZ en mijn inziens is het erop of eronder in de klassieker voor Ajax. Wij kunnen gelijkspelen, wij hoeven niet voluit te gaan. Ik hoop dan stiekem ook op een PSV-Feyenoord scenario waar wij in de 80e minuut de winnende scoren. 😳

Ik denk dat je het tegen Groningen al weggegeven hebt, als je de concurrent hun misstappen ongeschonden laat doorkomen valt er een deel druk weg. Als je tegen Groningen had gewonnen had ik ze een kans gegeven, nu moet je al met 4/5-0 winnen van Feyenoord en al de rest met 2+ doelpunten verschil winnen in de hoop dat je hem op doelsaldo kan pakken, die kans is heel klein. Ajax had deze weken goed door moeten komen om Feyenoord te pakken, dat doen ze niet. Als je ziet dat ze tegen Willem II, Roda en Excelsior het weggeven heeft dat veel met motivatie te maken denk ik, dat kan je Bosz wel aanrekenen. Die extra stap die ze Donderdag allemaal wilde zetten vertikte ( op enkelingen na ) ze allemaal gisteren.

6 punten en een minder doelsaldo en 7 duels te gaan waaronder AZ, Heerenveen, Feyenoord en Psv. Sorry Peter, maar dat gaat Ajax never nooit meer redden. Feyenoord gaat niet 3x punten verspelen in de resterende wedstrijden.

20 maart 2017 om 09:40

En AZ is 3 dagen na de klassieker. Ik zie Ajax niet de klassieker winnen én AZ winnen.

Als Ajax vanaf nu alles wint, eindigen ze op 84 punten. Hiermee werd PSV vorig jaar kampioen. Dit jaar is dat aantal waarschijnlijk niet genoeg. Geeft gewoon aan wat een sterk jaar Feyenoord doormaakt en gaan zich wat mij betreft kronen tot de terechte kampioen. Feyenoord geeft dit niet meer weg

20 maart 2017 om 08:11

Sterker nog: Ajax, PSV en Feyenoord kunnen alledrie boven de 80 punten komen. Dat is volgens mij nog nooit voorgekomen, doorgaans ben je boven de 70 punten al verzekerd van minimaal de 2e plaats.

20 maart 2017 om 08:22

Echt waar? Niet heel verbazingwekkend eigenlijk als je naar de stand kijkt. Puntenverschil tussen de top en subtop is gigantisch.

20 maart 2017 om 09:41

Ja, het gat tussen de nummer 1 en 4 is groter dan het gat tussen de nummer 4 en 18. We hebben eindelijk weer een echte top 3 waarbij het dit jaar niet alleen gaat om de winst op de kleintjes, maar waar je het kampioenschap kunt verspelen tegen de concurenten.

20 maart 2017 om 09:57

In 2003 werd Psv kampioen met 84 punten , Ajax eindigde als tweede met 83 punten en Feyenoord als derde met 80 punten. Nac eindigde als 4e met 58 punten en had dus 22 punten minder als de nummer 3.

20 maart 2017 om 10:55

Ik moet zeggen, het maakt de Eredivisie er echt leuker van. De titelstrijd vorig jaar met PSV en Ajax die bijna geen fouten maakten was ook top, nu heb je dat zelfs met drie teams.

Die seizoenen met een 'kampioen van de armoede' zijn altijd een drama, zelfs de supporters van de uiteindelijke winnaar klagen erop los dan - zie bv de De Boer-jaren.

Ik hoop echt dat ajax vol voor de EL gaat. Dat geeft ook een CL ticket en is veel mooier dan de landskampioenschap. Het zal natuurlijk heel moeilijk worden. Maar ajax (en ook Psv) hebben de afgelopen jaren in de CL laten zien dat ze van zulke clubs kunnen winnen. Als ze er maar vol voor gaan. Dus waarom niet? Het zijn maar een paar teams nog.

20 maart 2017 om 09:43

Maar de eerste stap is Schalke, wat natuurlijk al een maatje groter is dan Ajax. Daarnaast, mocht je deze ronde overleven, heb je of BJK of Lyon, en dan Man United nog. Mits je de winnaar van Celta tegen Genk loot lig je er hoogst waarschijnlijk uit, mocht je Schalke overleven uiteraard.

20 maart 2017 om 11:10

Als psv vorige seizoen zo dichtbij was om atletico uit te schakelen, dan kan ajax met een beetje geluk ook lyon uitschakelen. Want laten we eerlijk zijn, al deze teams die erin zitten komen niet in de buurt van de atleticos, bayern etc van deze wereld.

Natuurlijk is ajax niet de beste van het rijtje. Maar laat ajax nou het liefst willen, vol overtuiging de EL willen winnen. Dan kunnen er echt wel mooie dingen gebeuren. Want geen enkele team is veel te hoog gegrepen voor ajax.

Of Ajax de titel weggegeven heeft? Ja.

Ajax geeft sowieso dit seizoen de titel niet weg. Ze hebben het hele seizoen achter Feyenoord aangelopen, dus hoe hebben ze het dan weg kunnen geven? Ook al had Ajax gewonnen, ze hadden het alsnog niet in eigen hand gehad.

20 maart 2017 om 08:50

Onder de Boer haalde Ajax 73, 76, 76, 71, 71 en 82 punten. Dit jaar staat Ajax nu al op 63 en kunnen ze nog eindigen op 84 punten. Bosz doer het prima. Hij heeft gewoon pech dat Feyenoord een wonderseizoen meemaakt. Feyenoord maakt zichzelf kampioen en niet het falen van Ajax en PSV.

21 maart 2017 om 10:23

@jochempie

Je schrijft: "onder de Boer haalde Ajax 73, 76, 76, 71, 71 en 82 punten".

Het gaat niet om het aantal punten, maar om het uiteindelijke resultaat. Bovendien is dat lage puntenaantal te verklaren uit het feit dat FdB ieder jaar zijn beste spelers zag vertrekken en dus aan het begin van het seizoen opnieuw moest beginnen. Dat hij in zijn laatste jaar de meeste punten haalde was het gevolg van het feit dat hij voor het eerst onder zijn bewind een sterkere selectie had dan het jaar daarvoor. De kans is klein dat Ajax dit seizoen meer punten zal halen dan het laatste seizoen onder Fdb. Het zal nog moeilijk genoeg worden om voorronde CL af te dwingen. Ajax zit nog in de EL en het is derhalve nog te vroeg om PB op de resultaten af te rekenen, maar als de club er ook in de EL uitvliegt en het seizoen afsluit zonder prijs terwijl er bijna net zoveel in de selectie is geinvesteerd als tijdens de vijf jaar onder Fdb, zal de kritiek in alle hevigheid losbarsten. Niet alleen vanwege de resultaten, maar ook omdat de eigen talenten in strijd met het eigen beleid van de club voor een groot deel worden genegeerd en massaal dreigen te vertrekken of al vertrokken zijn. En dat is m.i. nog moeilijker te verteren dan het gebrek aan resultaat.

20 maart 2017 om 08:55

@laremontada Te makkelijk gedacht van je, zoals jochempie al aangeeft haalt hij voor normale begrippen aardige punten en Europees nu eens een beter resultaat dan de boer ooit heeft bereikt. Alleen het omgaan met spelers verdient een tik op de vingers bij Bosz

20 maart 2017 om 09:20

''omgaan met spelers''. Wat een onzin. Onder iedere trainer, of het nu Bosz of De Boer is, zit er een aantal spelers op de bank. Een paar daarvan gaat altijd muiten, was onder De Boer ook het geval.

El Ghazi weg. Ik merk op dat El Ghazi vorig seizoen onder De Boer ook op de bank terecht kwam.

Bazoer weg? Bosz wil een voetballer op mid-mid. Schone doet het daar goed en brengt ook nog ervaring mee die we nodig hadden.

Alleen op de rechtsback positie vind ik het onbegrijpelijk dat hij vast bleef houden aan Veltman.

20 maart 2017 om 09:37

Met je eens, leer eerst maar is verdedigen en dat doe je met Tete niet met Veltman idem dito Traore die heeft nog geen procent bij gedragen kans op kans missen en nog op blijven stellen

20 maart 2017 om 12:29

@ Cyprioot,

Bazoer weg kan ik enigszins begrijpen, maar ik hoor je niet over onze vriend Traore die altijd basis staat, terwijl el Ghazi het daar echt niet minder deed. Traore die alleen maar op huurbasis speelt en el Ghazi die van mij juist daarom ook op meer krediet zou mogen rekenen.

Verder is het idd lariekoek dat Veltman beter speelt op RB dan Tete, die verdedigend gewoon beter is. Tete is aanvallend minder, maar Veltman is dat ook totaal niet.

Waar het mij om gaat is dat Bosz niet het juiste tact heeft om spelers (die je allemaal nodig gaat hebben in een druk seizoen) tevreden te houden. Dat had hij kunnen doen door ze speelminuten te geven in een (beker)wedstrijd.

Nu komen we weer op het volgende punt dat Neres rustig wordt gebracht... Voor deze man betaal je 12 miljoen en hij is fit.... nee Bosz vindt dat hij moet wennen aan het Ajaxsysteem en de omgeving en de taal(?)
Daarin schiet hij te kort... juist nu je creativiteit nodig heeft en op het randje speelt voor de titel laat je een nieuwe goeie speler "wennen"....... onbegrijpelijk.

20 maart 2017 om 17:40

Cyprioot, omgang met spelers ja! Gebrek aan communicatie, vriendjes politiek met oa Traoré erger me dood aan die dingen.

Als Feyenoorder ben ik er nog zeker niet zeker van dat Feyenoord de titel gaat pakken.
Ja ik hoop het van harte, maar ik heb de laatste jaren te veel mis zien gaan, ook op het laatste moment.

Als ze over 2 weken, in de Arena, de 3 punten pakken, dan zie ik het ze niet meer weggeven.

20 maart 2017 om 09:44

Met een gelijkspel ben ik al blij in de klassieker. Ook het feit dat Ajax AZ heeft 3 dagen later en wij GAE thuis.

20 maart 2017 om 11:45

Blij ben ik dan ook, maar niets is dan nog zeker. Als we op 9pt komen.. dan ga ik er in geloven.

Wel weg gegeven en laten we eerlijk zijn als ajacieden dat Feyenoord het gewoon verdient en waarom? Die gaan elke wedstrijd in met de instelling om te willen winnen, Ik zie daar elke week passie werklust en gif en dat ontbreekt bij Ajax. Voor de rest doet Bosz het oké maar om zijn keuzes vind ik het dom want heel Nederland ziet het en doel ik op Traore want wat is dit een drama en mijn mening stel is een echte verdediger op dus Tete en geen Veltman

20 maart 2017 om 09:45

Die gif en passie spatte er ook vanaf na het laatste fluitsignaal gister. Evenals na de 1-1.

Als je heel eerlijk bent geef je gewoon toe dat de titel inderdaad niet "nu" is weggegeven maar aan het begin van het seizoen. Vind mijn cluppie dit jaar een stuk leuker om naar te kijken en ben erg blij met de progressie in de Europa League.

Geef Feyenoord maar lekker de landstitel, zolang wij maar zege vieren in Stockholm.

Waarom wordt die elleboog van Vilhena 21x herhaal, maar over die elleboog van klaassen hoor je niks??

20 maart 2017 om 09:35

Vraag je je eigen dat nu serieus af?? Iedereen weet hoe het zit. Iets met 2 maten...

20 maart 2017 om 09:54

Hoe er gister ook overheen gepraat werd bij studio voetbal lol

Kampioen wordt je over een heel seizoen, dus niet alleen op een wedstrijd Excelsior uit. Ajax heeft in de competitie te vaak niet thuis gegeven om aanspraak te kunnen maken op de titel. En dat is op zich logisch in je 1e seizoen met een nieuwe coach die anders speelt (met meer risico in het spel) en andere spelbepalende spelers in het veld. Feijenoord heeft het fantastosch gedaan dit seizoen. Zelfs als ze qua spel minder speelden, hielp de teamgeest ze er doorheen en namen ze de 3 punten mee naar Rotterdam. Dus is het niet meer dan terecht als zij de titel pakken. En het is ze gegund na zo'n lange tijd.... 🖒

Ik heb er geen vertouwen meer in dat we kampioen worden de titel gaat naar Feyenoord.

Nee Bosz, we hebben deze nederlaag niet aan ons zelf te danken, maar aan jou alleen!!!

Gefeliciteerd Feyenoorders! Bosz weet het ook beter, maar kan hier niet ineens gaan roepen, ja we worden geen kampioen meer. Volgend jaar beter!

Je kracht is altijd ook je zwakte. In Bosz' geval betekent dit dat hij een sterke wil en visie heeft, maar soms te star kan zijn. Zijn wissel- en rouleerbeleid is erg slecht. Hij wisselt vaak te laat, te weinig en zelden beslissend. Hij houdt vast aan wat goed loopt, wat te prijzen valt, maar je kunt overdrijven. De afgelopen weken rouleerde hij niet, terwijl het duidelijk was dat de vermoeidheid erin sloop. En dan rouleert hij gister opeens (net als tegen Cambuur in de beker) het halve elftal. Het is duidelijk dat Veltman en Viergever heel belangrijk zijn qua ervaring en coaching, waarom die allebei op de bank? Bosz moet af van zijn 'alles-of-niets'-mentaliteit, en wat nuance toelaten. Dan wordt hij een toptrainer.

Feyenoord wordt dit jaar gewoon kampioen en dat is dikverdiend. De ploeg presteerd tot nu toe beter dan het oppermachtige PSV van 2 seizoenen terug, bizar. Toch heeft Ajax gefaald in mijn ogen, als ze wedstrijden tegen Roda en Willem II aan het begin 'gewoon' wonnen was het nu nog erg spannend. Ik vergeleek het eerder met Leicester City maar ik zie Feyenoord niet opeens het seizoen erna onderin meedoen. Dit is goed te vergelijken met het kampioenschap van Atleti in 2014.

20 maart 2017 om 11:02

@diego_forlan

Je schrijft: "toch heeft Ajax gefaald in mijn ogen, als ze wedstrijden tegen Roda en Willem II aan het begin 'gewoon' wonnen was het nu nog erg spannend".

Dat is complete onzin. Als er een nieuwe coach voor de groep staat en die anders wil spelen, is het volstrekt normaal dat het in het begin wel eens mis gaat. Bovendien heeft Ajax daarna de mogelijkheden gehad om Feijenoord bij te halen, maar niet gegrepen. Feijenoord heeft vanaf van het begin van het seizoen bovenaan gestaan en heel weinig verliespunten. Het puntenaantal van Ajax is vergelijkbaar met dat van vorig seizoen. Dat Feijenoord kampioen gaat worden is 100% de verdienste van Feijenoord en niet de zwakte van de concurrentie. Als je dat beweert, plak je Feijenoord het stempel van de kampioen van de armoede op en dat zou volkomen onterecht zijn. Feijenoord zal op eigen kracht kampioen worden en daar kun je zelfs als je voor een andere club bent alleen maar respect voor hebben. Afgunst is er al genoeg in het voetbalwereldje.

20 maart 2017 om 11:04

Ach nog steeds staan er 11 spelers op het veld die ook gewoon elke wedstrijd 100% moeten geven en dat naar mijn gevoel soms nalaten. Buiten Tete vind ik het niet raar dat die jongens niet spelen (speelden). Als ajax met dezelfde passie als Feyenoord speelde stonden ze bovenaan.

Tuurlijk is dat weggegeven, je kan alles wel gaan ontkennen maar Feyenoord gaat geen zeven punten meer laten liggen. Zelfs al wint Ajax van Feyenoord, dan zie ik niet waar ze nog meer punten gaan morsen. Feyenoord is gewoon heel erg stabiel dit seizoen en de enige andere wedstrijd waar ze punten kunnen verspelen is bij Vitesse. Maar die spelen net daarna de bekerfinale en hebben met Fraser een andere oer Feyenoorder als coach.

Voor Ajax is het beter om die tweede plaats te laten varen om zo volgend jaar niet de hele CL kwalificatie vanaf Juli te hoeven doen, waarin je vanaf volgend seizoen sowieso alleen als kanonnenvlees kan opdraven. De EL is meer Nederlands niveau en om daar gelijk in de groepsfase te beginnen zal voor het hele seizoen een fittere selectie opleveren.

Raar dat feyenoord niet eens aan bosz denkt als trainer.. En ajax wel!! Bosz werkt mee aan kampioenschap van feyenoord

Nee, de titel weg geven impliceert dat ze die hadden of in ieder geval een resultaat in eigen hand hadden en dat is en was simpelweg niet het geval. Zelfs met winst op Feyenoord vooraf aan deze wedstrijd had Feyenoord zelf alsnog ergens moeten falen. Ajax heeft het laten liggen bij de start van de competitie. Feyenoord heeft nog wel wat kansen geboden om terug te komen zoals tegen Sparta, maar die wedstrijd heb je er altijd tussen zoals de wedstrijd tegen Excelsior er ook "gewoon" bij hoort.
Wat betreft El/cl wedstrijd, dat mag geen rol spelen bij een club als Ajax. Als dat wel het geval is dan zijn simpelweg je spelers niet goed genoeg. Dat kan ook mentaal zijn, maar ook dat is een kwaliteit. En dat probleem kan je neerleggen bij je trainer en management die moeten zorgen voor motivatie, voldoende kwaliteit, voldoende gemotiveerde wisselspelers.

die titel is gisteren gewoon verspeeld en ik zie PSV nog 2e worden ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

30 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
2013-2016 Vitesse
2010-2013 Heracles Almelo
Laatste voetbalnieuws

Update: OGC Nice maakt vertrek van ‘nieuwe Dortmund-coach’ bekend

Peter Stöger heeft bevestigd dat hij voor het laatst als trainer van Borussia Dortmund aan de zijlijn heeft gestaan. Na afloop van de 3-1 nederlaag bij TSG Hoffenheim maakte de oefenmeester...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren