De Ligt: ‘Dat slaat nergens op, leeftijd maakt dan niks uit’

Zondag, 19 maart 2017 om 17:30

Matthijs de Ligt is schuldbewust na de 1-1 remise van Ajax bij Excelsior. De verdediger stond met een enorme blunder aan de basis van het enige tegendoelpunt: De Ligt speelde de bal verkeerd terug, waarna Mike van Duinen via Kenny Tete de score opende. "Leermoment? Dat slaat nergens op", baalt De Ligt na afloop.

"We spelen om de titel. Dan mag je geen fouten maken. Leeftijd maakt dan niks uit. Echt zuur", stelt de zeventienjarige kersverse Oranje-klant. Het woord 'landstitel' wil De Ligt voorlopig even niet horen. "Als we spelen zoals vandaag kunnen we daar ook maar beter niet over praten. Het was onvoldoende. We staan heel wat punten achter, het wordt een heel lastige opgave."

Aanvoerder Davy Klaassen stelt bij FOX Sports dat er 'heel veel' misging op Woudestein. "Het was gewoon slecht. Het liep niet soepel. Meer valt er niet over te zeggen", geeft hij aan. Over twee weken wacht de thuiswedstrijd tegen Feyenoord en die moet volgens Klaassen gewonnen worden. "Als wij alles winnen hebben we nog kans, maar na deze wedstrijd mogen we het daar eigenlijk niet over hebben."


Poll

Zie je Ajax winnen van Feyenoord?


Gerelateerd

76 reacties (laatste reactie door the ox #15)

Kansloos voor de titel. Zie ze best van Feyenoord winnen in een volle arena, maar in Eindhoven niet. Daarnaast maakt Feyenoord geen fouten meer denk ik. Ajax verdient het ook niet over het hele seizoen gezien.

19 maart 2017 om 17:36

Volle ArenA wordt het niet, veel oud 410'ers op de F-Side hebben een ban gekregen ivm Vermeer pop vorig jaar.

19 maart 2017 om 17:53

Hoe die straf zich in de praktijk uit moet nog maar bezien worden.

19 maart 2017 om 18:22

Ik neem aan dat er een meldplicht is voor die lui. Wat ze gedaan hebben is alle schande voorbij.

21 maart 2017 om 20:19

Oke dus omdat een aantal eencelligen een ban hebben, komt de arena niet vol?
Dat is wel erg zielig...

19 maart 2017 om 18:25

Tja moeilijk te voorspellen hoe het gaat lopen, je weet ook niet hoe Feyenoord om gaat met de ruk als de titel dadelijk echt binnen handbereik is. En zoals vandaag hadden ze zo maar punten kunnen verspelen hoor. Je ziet toch ook dat ze nu wat moeite hebben om blessures op te vangen en dan loop je ook nog de kans de je Vilhena straks moet missen.

19 maart 2017 om 18:59

Jdw17 Ze hadden ook zomaar punten kunnen verspelen dat klopt alleen koop je er niks voor.
De hele tweede helft van s=het seizoen spelen ajax en feyenoord wedstrijden waarvan je steeds die zin kan herhalen. Ze hadden zomaar punten kunnen verspelen. Echter het gebeurd nagenoeg nooit. 1 Foutje bij sparta waar ajax ook in dezelfde ronde een foutje maak.
En Feyenoord pakt vandaag de punten ajax verspeelt er 2.

Moeite met Blessures opvangen valt wel mee. Je kan ook zeggen dat van Bronckhorst een paar verkeerde keuzes maakt. Vandaag begint hij met Berghuis op rechts dat was een fout. De volgende fout die hij maakt is om steeds Nelom op te stellen ipv Woudenberg.

Het verschil in het kampioenschap gaat worden de europese wedstrijden van ajax. Het is bewezen dat er vaak na een donderdag wedstrijd punten verloren worden. Ook hier zie je het weer.

Ook bij ajax kan je je afvragen of de trainer de juiste keuzes maakt. Waarom met de ligt beginnen terwijl Viergever een meer dan goed seizoen draait . Nu de druk in de wedstrijden omhoog gaan ga je een ventje van 17 die druk op leggen. Ook kan je zien bij ajax dat Blessures slecht op te vangen zijn zie Absentie Dolberg vandaag.

l met al durf ik nu echt over een kampioenschap gaan dromen. Ajax die al zijn wedstrijden ook niet gaan winnen en Feyenoord sowieso 2 keer de fout in mag gaan en dan nog niks aan de hand is.

19 maart 2017 om 21:05

Bij Feyenoord hebben ze wel de wil om te winnen. Dit mis ik in onze selectie. Dan kan Klaassen met zijn grote bek wel steeds roepen dat wij de beste selectie hebben, maar dan mag hij nu eens gaan uitleggen waarom ze dan niet bovenaan staan.
Verder mag Feyenoord twee keer verliezen en staan ze nog bovenaan. Vind het ook heel terecht als ze kampioen worden. Vond het heel mooi om te zien hoe Feyenoord vanmiddag wel de mouwen opstroopte en voor de overwinning ging. Ook met hun instelling gaat dit niet meer fout.

Als je nog landskampioen wilt worden moet je met minimaal 5 goals verschil van Feyenoord winnen. Dan is het verschil in doelsaldo weggewerkt. Die kans lijkt mij al klein genoeg.

Ajax gaat wel winnen van feyenoord maar na dit puntverlies worden ze waarschijnlijk geen kampioen meer. Echt jammer want ajax laat leuk voetbal zien vergeleken met feyenoord maar daar red je het niet mee natuurlijk.

19 maart 2017 om 17:39

Ik kijk graag naar mannelijk voetbal met hier en daar een technisch hoogstandje, daarom kijk ik graag naar Feyenoord. Pupillenvoetbal kijk ik wel bij mn amateurclub

19 maart 2017 om 17:47

Ik kijk graag naar goed voetbal met technische hoogstandjes, daarom kijk ik graag naar Ajax. Mannelijk voetbal met lange ballen naar voren kijk ik wel bij mn amateurclub.

19 maart 2017 om 17:55

Feyenoord speelt met lange ballen? Dat is nieuw voor mij. Voetballend vind ik ze gewoon typisch Nederlands spelen met misschien iets meer voorzetten. Verschil met Ajax is dat ze beter zijn in duels en daardoor sterk zijn in de bal winnen. Maar Elia-Jorgensen-Berghuis is technisch de beste voorlinie van de eredivisie.

19 maart 2017 om 17:56

Het begint bij de absolute wil om te winnen, die was bij Feyenoord vandaag meer aanwezig dan bij Ajax. De strijd ontbrak volledig dan win je ook niet van Excelsior. Het zogenaamde goede Ajax voetbal was ook ver te zoeken vandaag en is op een paar wedstrijdjes na het het seizoen al ver te zoeken.

19 maart 2017 om 18:09

Haha Ricardo Dit kan je toch niet serieus mensen. Feyenoord speelt helemaal niet met lange ballen. Elke aanval begint op het middenveld en daar spelen ze juist kort. Zure reactie zeg

19 maart 2017 om 18:15

Het feit dat jouw reactie 23 likes krijgt zegt wel iets over hoe diep het momenteel zit bij de Ajax supporters. Wat was er zo fantastisch aan Ajax het afgelopen seizoen? Hoeveel wedstrijden hebben ze mooi voetbal laten zien dan? Heb je alle uitslagen op een rijtje voor me? Vind Feyenoord dit seizoen technisch net zo goed spelen zo niet beter met een gezonde doses werklust.

19 maart 2017 om 18:16

@asroma8 Feyenoord speelt met grote regelmaat "gewoon" de lange bal naar voren. Niet dat daar iets mis mee is, integendeel. En ik kan ook wel eens genieten van de vechtlust en veerkracht dus je zult mij niet horen zeggen dat er iets mis is met de speelwijze van Feyenoord. Maar het is niet mijn stijl.

19 maart 2017 om 18:17

@objectief...ten eerste ben ik helemaal geen ajacied. En ten tweede was het een reactie met een knipoog als een reactie op de opmerking dat ajax volgens iemand pupillenvoetbal speelt.

19 maart 2017 om 18:42

@ricardo77 de man die altijd positief is over Feyenoord en altijd objectief reageert.. als Feyenoord echt alleen maar lange ballen speelt dan geven ze die ballen altijd wel perfect aangezien ze bijna elke wedstrijd meer balbezit hebben dan hun tegenstanders en ze scoren ook zo veel omdat alle lange ballen in het doel belanden...

19 maart 2017 om 18:55

@leopart ik ben zeer zeker objectief over Feyenoord ja!! Dat jij het niet fijn vindt dat ik meer een realistische mening heb dan meegaan in de jubelzang voor Feyenoord boeit mij niet zo veel.

Maar als jij toch zo bezig bent met mijn reacties; lees ze allemaal maar even terug en je zult zien dat ik vaak genoeg positief ben over Feyenoord(spelers)!!

Maar ja ik benoem het ook als iets minder positief of goed is, of in de hele Vilhena discussie waarin ik van mening was dat het triest is dat hij nog steeds speelt.

Nogmaals mijn mening past misschien niet in jouw plaatje of in dat vd vele Feyenoorders hier op VZ welke mijn mening niet waarderen en zelfs onfatsoenlijk worden...maar dat boeit mij niet; ik geef mijn mening..punt.

19 maart 2017 om 21:18

@ricardo77 het boeit mij eerlijk gezegd ook niet. Ik blijf het vooral grappig vinden hoe jij jezelf altijd voor schut zet als het om Feyenoord gaat. Jij noemt het realisme, maar het is vaak opvallend dat alleen jij die mening deelt in vele gevallen.

19 maart 2017 om 22:00

@ricardo; feyenoord speelt 14% van de passes lang, ajax 11%. Een minimaal verschil dus. Grappig dat je feyenoord dan wegzet als een ploeg die regelmatig de lang bal hanteert en ajax als een technische ploeg. Trouwens, waar zet ik ajax neer als een pupillenteam? Tot slot; ik zie je vaak reageren op topics over feyenoord en het is vrijwel altijd met een negatieve ondertoon.

Waar zijn de Ajacieden die de keuze van Blind nu hebben verdedigd?
Vervelend voor die jongen natuurlijk. Ik zie de Ligt nog altijd als groot talent, maar deze jongen nu al selecteren is toch van de zotte.
Leeftijd is niet het probleem maar ervaring en wedstrijdritme op het hoogste niveau.

Straks gaat Danny nog spelers van Ajax selecteren die zijn debuut nog niet gemaakt hebben.
Die Neres speelde ook wel lekker bij Jong Ajax, kunnen we die niet naturaliseren?

19 maart 2017 om 17:45

Daarom ben ik van mening dat er een bondscoach moest komen van het buitenland, iemand die niet overduidelijk een clubvoorkeur heeft en oog heeft voor spelers die goed doen bij middenmotors in o.a. de bundesliga en Pl.

De Ligt is een talent, maar om die jongen nu al op te roepen is gewoon teveel van het goede gevraagd.

19 maart 2017 om 17:52

Helemaal mee eens. Evenals dat Davy Propper eens een eerlijke kans krijgt in Oranje. Wat was Davy Klaassen ook weer als vanouds.

19 maart 2017 om 18:02

Grappig, Klaassen is gewoon absoluut 1 van de beste spelers van de Eredivisie, maar elke speler heeft een keer een slechte wedstrijd. Of wil je nu gaan beweren dat Propper week in, week uit foutloos is? Het is makkelijk praten na zo'n wedstrijd, maar Klaassen is 1 van de weinige van Ajax die het nagenoeg elke wedstrijd laat zien.

19 maart 2017 om 18:16

Geen trainer met een link naar de top 3. Ik denk aan een Ron Jans of Ten Hag.

Een bondscoach moet mijn inziens uit het land komen waarvan hij de bondscoach is. En met het trainersgilde wat wij hier hebben moeten we hier echt wel een capabele bondscoach kunnen krijgen. Ik ben er juist trots op dat wij het altijd met Hollandse trainers doen. Hou dat zo. Maar inderdaad: Geen Blind meer!

19 maart 2017 om 18:26

Klaassen maakt vaak belangrijk goals, maar is ook vaan onzichtbaar. Prima speler hoor, maar ik ben het wel met ruspekt eens dat Prã¶pper nooit een eerlijke kans heeft gehad.

19 maart 2017 om 18:27

Of gewoon Koeman, die heeft een link met de gehele top 3 haha.

19 maart 2017 om 18:30

Forzazitterd wat een onzin dat een bondscoach een buitenlander moet zijn. Die kan ook gewoon een voorkeur hebben voor 1 club.

Had je ook zoveel problemen met Dick Advocaat als bondscoach? Of Bert van Marwijk? Of is het bij jou een kwestie van selectieve verontwaardiging dat Blind een ajax verleden heeft?

19 maart 2017 om 20:17

Bondscoaches handelen niet met clubsentiment jongens. Dat doen alleen supporters met oogkleppen. Vwb Blind lult iedereen elkaar maar wat na. Vergelijk zijn selectiebeleid met bijvoorbeeld Van Marwijk en Hiddink. Zij selecteerden structureel meer spelers met een Ajax achtergrond en daar hoor(de) je niemand over. Blind selecteert nu Viergever en De Ligt. Natuurlijk had Van der Heijde gekunt, maar denk je dat er dan minder gezeik was geweest? Dan was het niet over clubvoorkeur gegaan maar over hoe slecht Blind wel niet is dat hij (in dat geval) Vd Heijde selecteert. Iedereen valt over de afwezigheid van Propper en Ramselaar. Waarom? Is het heel gek dat Strootman, Wijnaldum, Klaassen, Sneijder, Vilhena en Toornstra de voorkeur krijgen? Ook daar geldt namelijk weer dat Propper erbij had kunnen zitten ipv Toornstra bijvoorbeeld maar dan waren de Feyenoorders weer boos. Het grote probleem voor Blind is de vele blessures en wisselvallige prestaties. Daarom is hij gedwongen steeds nieuwe spelers te kiezen. Werkelijk in elke linie is er elke wedstrijd wel weer wat. Als iedereen fit is en voldoende speelt zou niemand zeuren over Stekelenburg, cillesen, zoet De Vrij, Van Dijk, Bruma, Karsdorp, Kongolo, Blind Strootman, Wijnaldum, Sneijder, Klaassen, Vilhena, Ginkel, Promes, Depay, Dost en Janssen. Dat is gewoon de basisgroep voor blind met daaromheen wat uitprobeersels.

19 maart 2017 om 17:47

De Ligt maakt natuurlijk een grote fout. Ik vind Oranje ook te vroeg, maar voor de rest speelde hij verdedigend een goede wedstrijd. Zat er vaak goed tussen en had een paar goede slidings. Vind hem kwaliteit genoeg hebben voor Oranje, maar zoals jij al zegt ervaring en ritme tekort tekort komen. Blind had hem niet moeten oproepen, nu komt er onnodig veel druk op die jongen. Jong oranje was al een mooie ervaring geweest. Jammer, had dan Jan-arie voor de bank gehaald en dit talent met rust gelaten.

19 maart 2017 om 17:47

Die zijn hier! Wie had Blind dan moeten oproepen volgens jou?

19 maart 2017 om 19:21

Ake. Of gewoon een linksback aangezien we nu zat centrale verdedigers opgeroepen hebben.

19 maart 2017 om 17:49

@catalunya...hier!!! Alhoewel ik geen ajacied ben kan ik mij best vinden in zijn selectie voor het Nederlands elftal. Waarom zou hij op basis van 1 fout opeens niet geselecteerd mogen worden?!!

19 maart 2017 om 18:01

Om dezelfde reden als dat hij op een paar redelijke wedstrijden geselecteerd werd.

19 maart 2017 om 18:29

Niet eens een paar. Letterlijk 1, Blind heeft de wedstrijd thuis tegen Kopenhagen gezien en op basis daarvan is hij opgeroepen.

19 maart 2017 om 18:36

@leidsehood en @ricardo777
Op basis van wat wel dan? Paar redelijke wedstrijden voor Ajax 1? Die topwedstrijden in de Jupiler League? Zoals velen al gezegd hebben: Van Der Heijden, Ake en zelf mindere goden die minuten maken bij hun club en naar behoren presteren.

Het feit dat we niet veel hebben is geen reden om een 17 jarige te selecteren met 10 wedstrijden voor Ajax 1 in de benen.

Hetzelfde zou zijn er een debutant in de Eredivisie scoort en op basis daarvan geselecteerd wordt met de redenatie: "wie hebben we anders voor de spits dan?"

19 maart 2017 om 17:50

Lekker makkelijk ook, heb jij die tackle gezien bij de zekere 1-0 van van duinen? Dat is, in jou mate van analyseren, dan wereldtop waardig?

20 maart 2017 om 07:18

Tja, als verdediger word je nou eenmaal afgerekend op de fouten (en dit was wel een bizar grote) en niet op basis van die goede tackel.

19 maart 2017 om 17:53

Beetje makkelijk om nu je gelijk te halen al snap ik je punt. Speelde verder alleen wel prima en laat gewoon een constant niveau zien als hij speelt. Wie zou je zelf hebben geselecteerd met alle blessures? Snap het principe van ervaring wel maar de meeste fouten kwamen toch echt van de ervaren spelers zoals Stekelenburg, indi en janmaat. Ervaring alleen zegt dus niet alles.

19 maart 2017 om 17:59

Och God, maakt een cruciale fout en dan is hij niks meer, kom op zeg, de andere tackles deed hij gewoon goed en men mag hem maar eens als voorbeeld nemen, met zijn professionele reacties, dit zie ik niet veel bij andere jongere en zelfs oudere spelers

19 maart 2017 om 18:33

Niemand zegt dat hij niks kan. Maar feit is was dat hij opgeroepen is op basis van 1 wedstrijd thuis tegen Kopenhagen, terwijl hij zowel die wedstrijd daarvoor (2-1 van Kopenhagen) als die wedstrijd er na nu dus bij een tegendoelpunt betrokken is.

Volgens mij ziet iedereen de potentie, maar kun is hij gewoon echt niet klaar voor Oranie.

19 maart 2017 om 18:43

Nooit gezegd dat hij er niks (meer) van kan. Ik heb duidelijk gezegd dat ik hem een groot talent vind en ik gun hem ook het beste. Het gaat om het punt dat die jongen veeeeeel te weinig nog heeft laten zien om geselecteerd te worden voor Oranje, terwijl jongens die er al langer voor werken opzij geschoven worden.

Maar waar ik me het meeste aan erger zijn alle Ajacieden zich blind staren op de Ligt en iedereen die het niet eens is met zijn selectie is een 'hater" en domweg ontkennen dat Blind een zichtbare voorkeur heeft.

19 maart 2017 om 18:57

Kom eens met een naam die er ipv de ligt bij had moeten zijn dan? Het gaat namelijk om opvulling, de laatste plek in een selectie. Vind jij dan dat er veel Verschil zit tussen pak en beet jan scharie en de ligt? Voor de rest is er namelijk vrij Weinig voor handen. Maar misschien dat jij met wat verrassende namen op de proppen kunt komen?

19 maart 2017 om 20:33

Catalunya, ik denk dat jouw reactie redelijk symbool staat voor het niet willen zien van de werkelijkheid. Scroll de fora er eens op na. Genoeg mensen met een voorkeur voor Ajax geven aan dat de selectie erg vroeg is. Tegelijkertijd heeft de oproep alles te maken met de afwezigheid/ onzekerheid van De Vrij, Van Dijk, Bruma, Kongolo. Van der Heijde had gekunt maar is dat er nou een met enige potentie? Niet-Ajacieden staren zich echt blind op antipathie. De ajaxbril van blind. Kom op. Analyseer eens ipv nakletsen. Van Marwijk en Hiddink selecteerden meer mensen met een Ajaxverleden dan Van Gaal en Blind. Blind heeft medium materiaal, bizar veel blessures en gigantisch veel pech. In de kwalificatie werden cruciale blunders gemaakt door Bruma, Blind jr, Cillesen, Wijnaldum, Van Dijk, De Vrij, Riedwald, Martins Indi en Van Persie. Iedereen had die gasten geselecteerd. Daarbij was Robben op de 20 minuten tegen IJsland na niet beschikbaar. En in de nieuwe kwalificatie geeft Stootman een assist op Berg en keurt de scheids de goal van Dost af. Kan 'ajacied' blind vrij weinig aan doen..

20 maart 2017 om 19:29

Klopt helemaal wat je zegt, ik vindt het een eer voor van de ligt en of hij aan het spelen komt, is zeer onzeker tot niet. En ik zou ook niet direct weten wie anders. Eigenlijk is het ook gewoon te vroeg.

19 maart 2017 om 18:00

Hier! Speelde op zijn fout na erg goed. Argumenten waarom ik denk dat het een goed idee is om hem te selecteren in de andere topics al gegeven!

19 maart 2017 om 18:04

Hi ik ben hier. Ja een waardeloze slechte pass, Voor de rest speelde hij keurig behalve op het eind toen de krachten overduidelijk wegwaren. Wel een blunder van jewelste. Je doet alsof de Jan Arie's van deze wereld iedere pass zuiver inspelen...
Voor de pass had de Ligt ook nog eens een goede ingreep om maar eens te zwijgen over die tackle. Puur verdedigend gezien ging het prima.

19 maart 2017 om 18:06

Hier. Als je hem zag spelen zag je dat hij in een dramatisch Ajax de schade kon beperken. Jammer dat je op zo'n goedkope manier probeert punten te scoren.

19 maart 2017 om 18:34

Op die fout na speelde hij inderdaad gewoon een goeie wedstrijd! Iedereen die kritiek heeft op dat hij opgeroepen is, heeft er niet over nagedacht dat hij misschien wel mee gaat voor de ervaring zodat hij bepaalde stappen (nog) eerder maakt.

19 maart 2017 om 18:28

@catalunya21

Nog nooit een ervaren verdediger een soortgelijke foute pass zien geven? Is dat plotseling symptomatisch voor zijn jonge leeftijd? Ondanks die fout speelde verder hij niet slecht of slordig. Daar heb je het lekker selectief maar niet over.

19 maart 2017 om 20:28

Och och och wat is dit toch makkelijk en zwak. Kijk even terug naar het artikel waar het bekend werd gemaakt. 100 Ajacieden die zeggen dat het te vroeg is een misschien hier en daar een enkele die zegt dat leeftijd niet uit maakt maar vorm. Zielig om nu alle ajacieden af te kafferen daarop nadat die jongen en slechte actie had en behalve dat een uitstekende pot speelde waaronder een geweldige actie.

Heerlijke reactie van Matthijs. Helaas moesten we door zijn blunder een doelpunt incasseren, maar verder speelde hij erg goed. Oranje komt zeker te vroeg, maar deze jongen kan de komende jaren echt een topper worden. Dan zullen we de kritikasters niet meer zo snel horen.

19 maart 2017 om 17:40

Ik geloof ook niet dat er iemand is die twijfelt aan zn toekomstige capaciteiten, maar aan de bewijslast van de huidige. Zijn selectie blijft belachelijk, blunder of geen blunder

19 maart 2017 om 17:45

Ik denk niet dat wij kritikasters zijn om zijn spel of talent. Het is meer dat die jongen nog nat achter zijn oren is betreft voetballen op het hoogste niveau.en dan is er begrijpelijk dat er kritiek is als je kijkt dat spelers met veel Eredivisie of premier League ervaring niet worden opgeroepen. De reactie van hem zegt ook wel veel. Als je er dan staat mogen dat soort fouten gewoon niet. Des ondanks ben ik blij dat hij hem heeft gemaakt. Is goed voor mijn clubje kunnen we rustiger naar Amsterdam

19 maart 2017 om 17:54

Hij speelt goed en kwaliteiten genoeg om een grote te worden, als hij nuchter blijf zoals hij nu is. Hij mag dan nat achter decorenbzijn, maar heeft genoeg goede tackles gedaan en ja nu heeft hij die fout gedaan, war de goal uit komt en jammer dat die tegen tete aankwam, anders was het geen goal gekomen. Ajax heft dit gewoon aan zich zelf te danken, of ze nu een wedstrijd meer hebben gehad.

19 maart 2017 om 18:33

Dus dat. En dat zeg ik ook gewoon dus is je reactie op mij een beetje doelloos

Ajax heeft best wel snel de 1 1 gemaakt. Dat je daarna een uur lang niet eens een kans kan creeren tegen excelsior is niet aan de ligt te wijten . Wat een kansloze spelers

19 maart 2017 om 18:19

Die goal was duidelijk onterecht. Kluivert had al lang een rode kaart moeten hebben (zie minuut 19). Is de leiding gelukkig ontgaan dus krijgt nu waarschijnlijk 4 wedstrijden aan zijn broek voor slaan / natrappen. Anders zal ik zelf wel een aanklacht indienen want de knvb zal dit uiteraard onbestraft laten.

19 maart 2017 om 18:28

Jouw nickname slaat dus blijkbaar nergens op want je bent totaal Niet objectief!

Neem je de rode kaarten van de excelsior spelers ook even mee?

En gesproken over een speler welke niet meer op het veld hoorde te staan vanmiddag: er scoorde er eentje een doelpunt in Heerenveen.

19 maart 2017 om 18:58

Joh niet op reageren. Ze zijn gewoon blij dat de druk er wat vanaf is.

19 maart 2017 om 20:32

Jesus wat is dit triest, er is niets in de 19e minuut gebeurt. Je weet zelf niet eens wat hij heeft gedaan, natrappen of slaan?

Zijn selectie is een aanfluiting, niets meer en niets minder. Puur omdat hij bij Ajax speelt. Deze incapabele bondscoach had allang ontslagen moeten zijn.

19 maart 2017 om 17:54

Welke andere RCV had opgeroepen moeten worden dan? Hij is jong, ja. Maar ik zie weinig andere opties

De Ligt, echt professioneel, hoe je reageert, alleen de fout ligt bij jullie allemaal, ondanks met die wedstrijd van donderdag had deze wedstrijd beter gemoeten. Maar strek jullie ruggen en doe volgende week winnen.

19 maart 2017 om 17:59

Inderdaad een hele volwassen reactie van de Ligt. Volgende week winnen is zeker cruciaal voor Oranje maar ik neem aan dat de Ligt geen basisplaats heeft, al weet je het nooit bij Blind.

Schijnbaar heerste dat idee dat het kampioenschap vandaag is weggeven bij de selectie pas na afloop, terwijl in het uitvak en in honderdduizenden woonkamers iedereen het wel besefte wat er op spel stond. De titel is normaal gesproken weg, alleen een miraculeuze wending kan ons nog belonen. Heel wat waarschijnlijker dat PSV ons nog voorbij gaat.

Feyenoord thuis is de eerst volgende, die moeten we ongeacht waar we voor spelen gewoon winnen. Daarna alle focus op AZ thuis en NEC uit, daarna zien we wel waar we staan.

Ik vind bosz de schuldige hier. Viergever speelde briljant tegen kopenhagen die hadden sws basis moeten staan. En dan traore in de spits wat een drama hij speelt als rechtsbuiten al maanden belabbert. Ik had sws klaassen in de spits gezet en dan vd beek op het middenveld.

19 maart 2017 om 19:20

Je moet het wel kunnen opbrengen 2 wedstrijden in 72 uur. Schijnbaar gaat dat niet. Komt er bij dat je ook nog moet aanpassen op kunstgras. Geen capabele spits meer hebt. Viergever was nog niet fit genoeg voor 90 minuten. Sanchez die niet thuis gaf ... de Ligt die een fout maakt. Van Boekel die ook niet klein beetje mee geeft. Al met al, slechte pot met slechte afloop. Hopelijk kan na paar weken rust weer 100% gegeven worden. Volgend seizoen moeten ze er maar eens conditioneel harder aan getrokken worden, iets wat Wijnaldum al eerder heeft gezegd dat het in Nederland te makkelijk gaat.

19 maart 2017 om 21:53

Het voornaamste....de wil om te winnen mis ik in deze selectie. Daar begint het allemaal al mee. Als die ontbreekt, kom je nergens.

Ik vind leeftijd wel wat uitmaken, dan kan je dat soort fouten maken, maar ik vond dat de Ligt echt als een volwassen prof voor de camera's reageerde, kunnen velen een voorbeeld aan nemen.
Nu al voor Oranje selecteren vind ik ook veel te vroeg, maar goed dat is nu eenmaal zo, Blind heeft een bijzonder selectiebeleid en niet alleen voor Ajax, ook andere clubs.
Moeten voorzichtig omgaan met talenten, te vroeg brengen kan ook verkeerd uitpakken helaas.
Verder heeft hij een prima wedstrijd gespeeld, paar goede verdedigende acties.
En Bosz blijft maar een enorme fan van Traore, was weer een van de zwakste schakels, had die Cassiera maar laten starten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 fans
Verdediger, 18 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt: ‘Overmars mag dat zeggen, niet aan mij om daar mening over te geven’

Matthijs de Ligt beleefde vorig seizoen zijn doorbraak bij Ajax en was in deze voetbaljaargang een onbetwiste basisspeler en ook gelegenheidsaanvoerder van de Amsterdammers. De afgelopen maanden gonst het echter van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren