Bayern voorkomt blamage in minuut 96, Bruma leidt nederlaag in

Bayern München heeft de tweede nederlaag van het seizoen op de valreep kunnen afwenden. De koploper van de Bundesliga speelde zaterdag ondermaats tegen Hertha BSC en leek met 1-0 te verliezen, maar diep in de blessuretijd bepaalde Robert Lewandowski anders: 1-1. Met één wedstrijd meer gespeeld bedraagt de voorsprong op Red Bull Leipzig nog acht punten. Borussia Dortmund nam de derde plek in dankzij een 3-0 zege op VfL Wolfsburg, die werd ingeleid door een eigen doelpunt van Jeffrey Bruma.

Hertha BSC - Bayern München 1-1
Het leek erop dat Bayern niet volledig was hersteld van de midweekse inspanning tegen Arsenal (5-1). Het team van Carlo Ancelotti keek bij rust aan tegen een 1-0 achterstand in Berlijn en geheel onverdiend was dat niet. Het gedisciplineerde Hertha voorkwam dat Bayern het eigen ritme vond. Halverwege de eerste helft was het raak via Vedad Ibisevic. Een vrije trap van Marvin Plattenhardt vanaf de linkerflank werd van dichtbij binnengewerkt door Ibisevic, die Thomas Müller te slim af was en met een uitgestoken been voor de 1-0 zorgde. Een tweede doelpunt van de Bosniër werd vlak voor rust terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Ook na de onderbreking stelde Bayern teleur. Arjen Robben probeerde het nog wel, maar kon keeper Rune Jarstein niet in de problemen brengen. Collega-doelman Manuel Neuer voorkwam aan de overzijde dat een van richting veranderd schot van Vladimír Darida binnenzeilde. Ancelotti voerde twee offensieve wissels door met het inbrengen van Robert Lewandowski en Xabi Alonso voor respectievelijk Arturo Vidal en Joshua Kimmich. Bayern zette wel druk, maar raakte gefrustreerd en leek te gaan verliezen. Via Lewandowski werd het in minuut 96 toch 1-1, na de rebound op een inzet van Robben.

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 3-0
Bruma was teruggekeerd van zijn schorsing van één wedstrijd en kreeg zijn basisplaats meteen terug. Vermoedelijk was trainer Valérien Ismaël tijdens de wedstrijd niet al te gelukkig met die beslissing, want Bruma zorgde op kolderieke wijze voor de 1-0 voor Borussia Dortmund. Lukasz Piszczek bracht de bal voor het doel, waarna de ongehinderde Bruma in eigen doel kopte. Tot dat moment was het een open wedstrijd, maar na de treffer nam Dortmund het heft in handen. Dat leidde tot kansen voor onder meer Marco Reus. Pas in de tweede helft werd het machtsoverwicht verder uitgebuit. Piszczek kopte op aangeven van Matthias Ginter de 2-0 binnen; Ousmane Dembélé trof met een voorzet op Pierre-Emerick Aubameyang de paal en via diezelfde Dembélé werd het na een uur 3-0. Met een krachtige kopbal promoveerde hij een afgemeten voorzet van Piszczek tot assist.

Jeffrey Bruma in duel met Marco Reus

Eintracht Frankfurt - FC Ingolstadt 0-2
Scheidsrechter Guido Winkmann was de gebeten hond in de Commerzbank Arena, na een rode kaart voor David Abraham voor een duel met gestrekt been. Tien minuten eerder, in de 26e minuut, was de hekkensluiter op voorsprong gekomen: Dario Lezcano verlengde een corner, waarna Romain Bregerie van dichtbij afrondde. Het zat Eintracht ook na rust niet mee. Martin Hansen keerde een elfmetertrap van Makoto Hasebe, die de rebound tegen de lat mikte. Twintig minuten voor benutte Pascal Gross wel een strafschop voor het bezoek, dat negen minuten voor tijd Matthew Leckie kwijtraake met een rode kaart voor een charge met een te hoog been.

TSG Hoffenheim - SV Darmstadt 98 2-0
De eerste helft was ronduit saai te noemen. Alleen in de openingsminuten was er sprake van gevaar voor de doelgebieden van Oliver Baumann en Michael Esser. Daarna vond de strijd vooral op het middenveld plaats. In de tweede helft zette Hoffenheim flink druk op de defensie van Darmstadt en kreeg het team van Julian Nagelsmann na dik een uur spelen loon naar werken: na voorbereidend werk van Marco Terrazzino schoot Andrej Kramaric de 1-0 binnen. De Kroaat zette in de extra tijd vanaf elf meter ook de eindstand op het scorebord, na een overtreding van Hamit Altintop op Sebastian Rudy.

Verdiende Bayern München het punt?

1
2

Iemand hier die regelmatig Wolfsburg volgt en mij kan vertellen hoe onze Jeffrey het daar doet? Met de huidige lading getalenteerde verdedigers in Oranje zal hij stevig bijgegroeid moeten zijn wil hij zijn plekje kunnen behouden.

Bayern word altijd gematst.
Al dst geluk wat die iedere keer hebben met die extra minuten en ontsnappen op het einde zegt genoeg waarom die altijd bovenaan eindigen.

Die clubs zijn voor mij een doorn in het oog die lucky clubs.
Tegen arsenal met 5-1 winnen en tegen hertha pas in de 90+6 maar liefst gelijkmaker maken.
Gewoon lekker afluiten bij 90 +3 waarom 6 minuten erbij is gewoon rekken tot bayern die goal heeft en dan kan het fluitje geblazen worden.

Bah bah

18 februari 2017 om 17:47

Exact dit.. niet dat wij enige aanspraak maken op iets beters dan de 3e plek. Maar bayern wordt gewoon geholpen.

18 februari 2017 om 17:52

Goh je zal het vast weten, vreemd dat je niet je eigen club kijkt maar wel Bayern, en dat je kennelijk het moment waaruit het doelpunt viel van Hertha helemaal mistte. Volledig onterechte vrije trap waaruit ze scoren.

18 februari 2017 om 18:13

Wat wil je nou? Enige wat ik aangeef is dat ik vind dat bayern geholpen is. En ik kijk ook naar me eigen club. Spelen dramatisch de laatste tijd en verdienen niks meer zeg ik ook.

18 februari 2017 om 18:20

Ik wil niets hoor, ik wijs je er alleen op dat het gelul is wat je zegt. Bayern had vandaag eerder de scheids tegen dan mee. Dat je zo als BVB fan zijnde met Bayern in je maag zit dat je 2 wedstrijden tegelijk kijkt terwijl je eigen club ook speelt is wel veelzeggend. Maar dat betekend niet dat je hier met die onzin hoeft aan te komen.

En tjah, verdienen. Je verdient wat je afdwingt. En voorlopig staan ze bovenaan, en al met 1 been in de volgende ronde van de CL.

18 februari 2017 om 19:06

Je leest niet goed wat ik zeg, bayern verdient het om bovenaan te staan. Ik had het over dortmund die met het spel van de laatste weken niet meer verdient dan p3. En heb de wedstrijd van bayern niet gekeken. Ik ga af op wat mensen die ik ken hebben gezien. Geen fans van bvb.

18 februari 2017 om 19:14

Gelijk heb je, verkeerd gelezen, mijn fout.

Vind het overigens wel meevallen met hoe dramatisch BVB speelt. Kan en moet beter maar tis afwachten tot ze Leipzig inhalen.

Blijf er trouwens bij dat de 5 minuten gerechtvaardigd zijn, De 3 wisselmomenten plus het eeuwige getijdrek van Hertha zorgde daar wel voor.

18 februari 2017 om 20:40

Ja, het spel is opzich niet slecht. Maar de kansen worden niet goed genoeg benut.. ik hoop dat het nog spannend wordt.

Lol, wat lul je nou weer, zelfs die 5 minuten zaten aan de ondergrens als je zag hoeveel minuten Hertha aan het tijdrekken was, Ibisevic alleen al 2/3 minuten. En in de extra tijd al zeker 90 seconden met de wissels.

19 februari 2017 om 12:59

Ben je nisschien beetje bayern supporter.

Die club hoort met zo'n selectie gewoon binnen de 90 minuten minimaal 2 keer te scoren dat ze extra minuten nodig hebben om alsnog punten eruit te halen zegt voor mij genoeg hoeveel bayern met de vinger in de pap zit bij de duitsebond.

Als je met die selectie niet eens kunt winnen van die clubs daar in de bundesliga weet je dat er genoeg aan de hand is.
Freiburg 4 weken geleden blessure tijd de winnende.
Schalke thuis 1-1
Werder bremen uit 1-2 maar winnen?
En dan ingolstadt 2-0 winnen pas in de blessure tijd dat daar de 1-0 viel.

Als ik die clubs mag geloven kunnen die zo allemaal de cl winnen als ze zo makkelijk stand houden tegen bayern.
Arsenal gaan ze eruit knikkeren ofja in praktijk zijn die er al uit. Hoop dat ze volgende ronde voetballes krijgen van psg en met 8-0 over 2 wedstrijden terug naar beieren kunnen.

18 februari 2017 om 18:40

Heb je de wedstrijd uberhaupt gezien? Blessuretijd was gewoon terecht hoor. Waarom 3 minuten geven als het spel langer dan dat stil stond?

18 februari 2017 om 19:12

Bullshit. Heb de hele wedstrijd gezien en de 5 toegevoegde minuten waren meer dan terecht. Daarnaast is er in die 5 extra minuten 1 wissel van Hertha geweest EN hebben ze 1/2x tijdgerekt. Dus dat de scheids dan een halve of hele minuut toevoegt aan de reeds toegevoegde 5 minuten is dat zijn goed recht. De vrije trap viel in die tijd. Dus mag die worden genomen. Niks op aan te merken.

18 februari 2017 om 19:16

2x gewisseld zelfs in blessuretijd. Volkomen terecht dus

Ik heb zelden een scheidsrechter gezien die zo slecht gefloten heeft als Winkmann vandaag in Frankfurt. De man heeft werkelijk waar geen goede beslissing gemaakt. Onterechte rode kaart en twee onterechte strafschoppen. Die strafschop voor Ingolstadt was gewoon vijf meter buiten het zestienmetergebied. Werkelijk waar schandalig!

Bayern alleen in 2017 al 5 punten gepakt door goals vanaf de 90e minuut.

Goed om te zien dat ze nooit opgeven, maar ze worden wel vaak bevoordeeld valt me op. Waar kwamen die 5 minuten blessuretijd vandaan op basis van de 2e helft? In minuut 5:30 daarvan was de bal op het middenveld en had er dus afgefloten kunnen worden.

18 februari 2017 om 17:54

Waar die 5 minuten vandaan komen? Heb je de wedstrijd wel gezien want als je het had gezien had je het wel geweten, Spelers van Hertha lagen non stop op de grond tijd te rekken.

18 februari 2017 om 18:18

Jazeker heb ik die wedstrijd gezien en er waren inderdaad wat 'kramp'gevallen en wissels, maar ondanks alles zou in de meeste andere Bundesligawedstrijden er 3, maximaal 4 minuten bijgeteld worden. Zo bedoelde ik het eigenlijk. Vaak stoor ik me er namelijk aan dat er in de Bundesliga nog te weinig blessuretijd bijgeteld wordt. Het valt me op dat bij een wedstrijd van Bayern die tijd van oponthoud wel stipt bijgehouden wordt en de blessuretijd langer dan gemiddeld is.

Verder was ik eigenlijk wel blij dat die gelijkmaker nog viel, want elk puntverlies van Hertha zou eventueel nog gunstig kunnen uitpakken voor mijn club.

18 februari 2017 om 18:26

Bij Bayern wedstrijden wordt er zelden meer dan 3 minuten bijgedaan, vandaag was meer uitzondering dan regel.

19 februari 2017 om 13:02

Als bayern achter staat word er pas afgefloten zodra bayern die gelijkmaker heeft al moet er 10 minuten doorgevoetbald worden.

Als bayern 1-0 voorstaat in de 90ste minuut dan word er geen 6 minuten gegeven want dan zijn de 3 punten binnen na exaxt 90 minuten

De duitse competitie is echt geen ruk meer aan. Net als de italiaanse trouwens. Bayern word kampioen en de rest kan spelen voor max de 2e plaats. Word het gevaarlijk dan koopt bayern de concurrent weer leeg. Hoop dat het nog een keer spannend gaat worden daar.

18 februari 2017 om 18:37

Daar heb je gelijk in. Alleen hebben ze die positie wel op eigen kracht opgebouwd en niet met een suikeroom. Een club als HSV had met de potentie van die stad gewoon gelijke tred kunnen houden. Daarnaast zit in Frankfurt en Kã¶ln ook voldoende capaciteit. Hertha is een ander verhaal omdat West-Berlijn decennia lang slechts een enclave was zonder achterland.

18 februari 2017 om 18:58

@ Falcao

Eigen kracht? Weet niet, in de jaen 70 mochten ze heel lang (ik denk 4 jaar of zo) geen belasting betalen. Dat werd toen door F. J. Strauss, toen de Ministerprã¤sident van Beieren geregeld. Sind deze jaren hebben ze die grote financiele voorsprong op de andere clubs.

Deze hebben ze dan wel heel professioneel verdedigt.

18 februari 2017 om 19:00

Je behoudt een voorsprong niet 40 jaar tenzij andere clubs de boel goed verkloten. Als BVB fan moet je dat toch goed weten. Die kregen het voor elkaar om van CL winnaar naar financieel bijna dood te gaan ipv daarop door te bouwen.

Eerlijk is eerlijk, BVB heeft het omgedraaid en ondanks het mindere jaar zit er een duidelijk beleid. De binnenlandse transfers zijn volkomen te berijpen en hoewel ik er vaak mee aankom als men zit te klagen over Bayern vind ik totaal niet dat ze de concurrentie zouden verzwakken. BVB is een slapende reus die wakker wordt en wat tijd nodig heeft.

Het probleem in Duitsland is dat je een aantal van die clubs hebt, die zoveel potentie hebben en alleen op een punt stonden waar ze op konden bouwen. En toch staan een aantal van die clubs er dramatisch voor, Werder, HSV en zelfs Stuttgart, clubs die allen CL speelde op een punt en nu moeten vechten om erin te blijven.

Dit zijn clubs met een zeer grote achterban die gewoon jaarlijks moeten meedoen in de top.

19 februari 2017 om 03:11

@ 123 bea 123
Misschien denk je dat ik niets weet van de geschiedenis van Duitsland en F.j. Strauss. Hoe zou slechts een van de vele Bundeslã¤nder dit nou kunnen regelen t.o.v. de clubs uit het grote Nordrhein-Westfalen en de rest.

19 februari 2017 om 08:17

@ Falcao

Nee, dat denk ik niet, want ik ken je niet.

Destijds kwam een "anfrage über fragwã¼rdige Steuerpraktiken im Zusammenhang mit der Begã¼nstigung des FC Bayern" in de Deutsche Bundestag door de politieke oppostie.

De feiten waren duidelijk (steuerbegã¼nstigung), maar helaas was er geen officiele aanklacht.

De oudere voetbal fans in D kennen het verhaal wel.

19 februari 2017 om 15:57

Het klopt wel wat je zegt dat de banden tussen Bayern en de chauvinistische CSU al in de jaren '70 heel nauw waren. Wat 'adviezen' van hogerhand zou me dan inderdaad ook niet verbazen. En die manager Robert Schwan van Beckenbauer was ook uitermate gewiekst. Het is alleen lastig om onderscheid te maken tussen oorzaak en gevolg, aangezien politici zich dikwijls graag met succesvolle sporters afficheren.

Vandaag dan even niet samen met 25,000 mensen voetbal kijken en vieren. De BVB fans waren vandaag verspreid in de cafã©'s in het Kreuzviertel, ook wel eens leuk, maar de sfeer op "sã¼d" is natuurlijk met niets te vergelijken.

Geen nieuws eigenlijk. Weer veel 100% kansen die onbenut blijven. Tegen deze relatief zwakke tegenstander doet het er niet aan toe.

Natuurlijk dik verdiende zege. Dembele en Pisczek "simply great" vanmiddag.

18 februari 2017 om 21:15

De lege gelbe Wand was dan op zich positief voor de Kneipen in de binnenstad.

De afgunst richting Bayern vind ik heerlijk. Niemand verdiende de zege in dat duel vandaag.
Hertha al zeker niet met de onterecht gegeven vrije trap die in een doelpunt uitmondde en het tijdrekken de laatste minuten. Bovendien was de akker in het Olympiastadion Bundesliga-onwaardig.
De andere Bundesliga-clubs inclusief Dortmund zouden beter naar zichzelf wijzen. Zij zijn nu de reden waarom Bayern richting kampioenschap marscheert.
De voorbije 3 jaar was de Bayern-dominantie te wijten aan Guardiola. Onder Ancelotti verloopt het Bayern-spel momenteel moeizamer en stroever.

18 februari 2017 om 19:32

Bayern had helemaal geen recht op dat punt, ze mogen de scheidsrechter bedanken dat hij zo veel blessuretijd er bij heeft geteld. Free kick die Herta kreeg was er gewoon eentje. Bayern speelde onmachtig Herta had recht op meer dan dat ene puntje

18 februari 2017 om 21:14

Jij kan mijn comment niet duidelijk lezen. Hertha creã«erde nauwelijks nog kansen na een doelpunt dat voortkwam uit een onterechte vrije trap wegens een schwalbe.
Waarom heeft Bayern dan een punt gestolen?

20 februari 2017 om 15:22

Omdat Bayern zelf ook amper iets creëerde en het de scheids nodig had om tot scoren te komen. 6minuten extra wie verzint dat.. Vrije trap was overigens terecht

Belachelijk die hoge blessuretijd in het duel bij Bayern, net zoals dit seizoen in Nederland toen er 11 minuten bij kwamen.. Lijkt alsof daar In Duitsland alles gedaan wordt dat Bayern toch de titel gaat pakken. Behoorlijk triest.

18 februari 2017 om 20:33

Hoezo hoge blessuretijd belachelijk? Wedstrijd gezien? Hertha spelers rekken constant tijd plus blessurebehandelingen en wissels. 5 min meer dan terrecht.

20 februari 2017 om 15:24

En doelpunt viel na die 5 minuten. Overigens wordt er nooit zo veel blessuretijd bij geteld. Maar ja het is bayern die worden wel vaker gematst. En ja il heb de wedstrijd gezien en dat tijdtrekken viel reuze mee