Overmars wil nieuwe bijnaam: ‘Misschien moeten jullie die aanpassen’

Vrijdag, 17 februari 2017 om 17:20

Ajax maakte een drukke winterse transferperiode door. Naast de komst van David Neres zwaaiden de Amsterdammers Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi en Nemanja Gudelj uit. Het binnengekomen transfergeld werd meteen weer uitgegeven aan de Braziliaanse vleugelspeler, die een bedrag van maximaal vijftien miljoen euro kost. Daarmee komen de totale investeringen voor dit seizoen op ongeveer 33 miljoen euro.

/

“De prijzen in het internationale voetbal rijzen de pan uit. Voor een Braziliaans talent met zijn status zijn de prijzen al snel boven de tien miljoen euro en dan is São Paulo nog het Ajax van Brazilië. Je haalt daar niet zomaar spelers weg”, tekent Voetbal International uit de mond van directeur voetbalzaken Marc Overmars op tijdens de presentatie van de Braziliaan. “We hebben onszelf in de positie gebracht dat we dit soort investeringen kunnen doen, vier jaar geleden zag het er heel anders uit. Misschien moeten jullie mijn bijnaam van Marc Netto maar aanpassen”, voegt hij er met een knipoog aan toe.

Voor Ajax blijft het inpassen van eigen jeugd echter ook een belangrijke manier om de selectie te versterken. Overmars snapt dat met al die investeringen de druk van het winnen toe zal nemen, al meent hij ook dat die druk bij een club als Ajax altijd aanwezig is. Met de komst van Neres wordt wel een belangrijk gat in de selectie gevuld: “Na het vertrek van El Ghazi was het duidelijk dat er een buitenspeler bij moest komen. We hebben vastgehouden aan onze nummer één en dat was David Neres.”


Poll

Vind jij dat Ajax het vanwege alle investeringen aan zijn stand verplicht is elk duel te winnen?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door ryanbabel8)

Eigenlijk is het ook gestoord dat iemand een negatieve bijnaam krijgt omdat hij niet blind met geld wilt strooien en er rekening mee houdt dat er geen grote verliezen worden geleden.

17 februari 2017 om 17:31

Hij krijgt die bijnaam niet doordat hij niet met geld strooide. Hij kreeg hem omdat hij in de media aangeeft iets te gaan doen, en het vervolgens niet of pas veel te laat deed.

17 februari 2017 om 18:17

Nee dat slaat nergens op. Marc netto omdat hij iets niet of laat doet...

17 februari 2017 om 19:29

Hij heeft de naam gekregen door de gebroeders de boer omdat hij altijd scherp onderhandeld. Dat was al toen hij nog voetbalde. De bijnaam heeft niks met nu te maken.

17 februari 2017 om 20:56

Is heel normaal. Ik krijg ook altijd netjes mijn netto salaris als ik niks uitvoer :P

17 februari 2017 om 17:48

Het is ook zo dat de selectie van Ajax een tijdje lang niet goed genoeg was. Wat iedereen zag behalve Ajax zelf. Dat mensen dan een grapje maken met zo'n bijnaam, ach waar hij zich maar druk om maakt. Daarbij worden ook bij een grote winst maar geen prijzen, gewoon dikke bonussen uitgekeerd. Merkwaardig, niet?

17 februari 2017 om 19:30

Ajax zag zelf ook zeker wel dat de selectie niet goed genoeg was maar kon gewoon nog geen grote bedragen uitgeven. Daar hebben ze eerst hard aan gewerkt met in oogschouw nemend dat er een goede lichting aan kwam. Daarnaast heeft Marc zich nog nooit druk gemaakt om zijn bijnaam en ook nu niet zoals je kunt lezen hij geeft een knipoog. En het is zeker niet merkwaardig dat je bij behaalde financiële doelstellingen ook een bonus aanvast zit. Er zijn namelijk verschillende kpi's omdat Ajax ook gewoon een bedrijf is.

17 februari 2017 om 17:52

Hij kreeg die bijnaam omdat hij altijd matige spelers voor een laag bedrag haalde. Of versterkingen aankondigde die vervolgens uitbleven.
Ik hoop dat hij inmiddels veel geleerd heeft van zijn fouten. Ziyech is precies het type speler (leeftijd, paar jaar ervaring, kwaliteit) waarbij het mij zeer redelijk lijkt dat Ajax grote bedragen wilt uitgeven. Maar deze aankoop werd uitgesteld totdat we kansloos ten onder gingen in de CL kwalificatie...

Neres wordt door veel mensen geprezen, maar niemand kent hem goed. Er zijn genoeg risicofactoren aan te wijzen bij deze grote transfer, marar er is wel een zeer grote transfersom mee gemoeid. Ik ben benieuwd.

17 februari 2017 om 18:11

Maar daarbij is sightorsson voor 4 mil gekocht, Gudelj voor 6, en zo waren er wel meer spelers die geld kostte zoals Moisander, die ook voor een dergelijk bedrag werd gekocht, en Cillessen. Janssen was transfervrij en zeer belangrijk dat seizoen, Milik werd voor weinig geld opgepikt, Poulsen was gratis. het waren niet alleen maar matige spelers, veel daarvan waren wel degelijk prima aankopen.

Men refereert graag aan de Sana's, Boerrigters(kostte ook 1-3 miljoen) en Zimling's (die niet eens gekocht was) maar vergeet al snel dat hij sowieso ook al wel redelijke transfers waar we vrijwel allemaal geld op hebben verdiend, heeft gemaakt..

17 februari 2017 om 18:19

Het probleem was nooit de winst, maar de kwaliteit van de aankopen. Maar het is duidelijk, hij is afgestapt van de koopjes.

17 februari 2017 om 19:49

Marc heeft die bijnaam gekregen in tijd dat hij voetbalde.

17 februari 2017 om 19:29

Je hebt gelijk. Buiten de reden die jij aanvoert is er misschien nog een klein geschiedenislesje nodig voor veel mensen die op je reageren. Overmars heeft die bijnaam sinds hij nog bij Ajax voetbalde jongens! En niet sinds/omdat hij TD van Ajax is. Zijn medespelers bij Ajax begonnen hem zo te noemen omdat hij zuinig was, geen extreem dure spullen kocht en liever zijn geld slim uitgaf!

17 februari 2017 om 23:41

Mag misschien niet de juiste bijnaam zijn, maar als we Overmars kritisch beoordelen dan is Ajax de laatste 2 jaar geen kampioen geworden en lopen ze ook dit seizoen achter de feiten aan. Of hij nu investeert of niet, prestaties zijn er (nog) niet en dat kan op zijn conto geschreven worden. Zijn transfer beleid was in het begin erg warrig en opvallend genoeg zijn er veel spelers weg gegaan die veel potentie hadden bij Ajax en zijn de aankopen niet grandioos te noemen. Natuurlijk is Sanchez een prachtige aankoop, maar daar blijft het tot nu toe wel bij. Neres heeft nog niets gepresteerd, moet voor 12 miljoen absoluut een basisspeler worden en we moeten nog maar zien of het inderdaad het goud uit Braziliã« is. Al met al verbaasd het me dat Overmars zo makkelijk een contract verlenging heeft gekregen, want uiteindelijk gaat het om prijzen en niet mooie netto bedragen op de bank

18 februari 2017 om 00:35

Het ging niet om het niet strooien van geld. Ajax had lang een abnormaal hoog bedrag op de bank staan en kon het zich zelfs permitteren om 10x achter elkaar kleine negatieve resultaten te boeken. Na de transfer van Milik was het sowieso meer dan 100 miljoen en wellicht zelfs 130. Weet je nog hoe verdomd lang Ajax gewacht heeft met iemand van kaliber Ziyech? Als ze nog net die voorronde CL hadden gehaald hadden ze die jongen hoogstwaarschijnlijk ook niet gehaald. Ook mag je van geluk spreken dat die jongen nog niet door een buitenlandse club was aangetrokken. Ajax rekte het lang uit. Zelfde fout als vBasten bij oranje met Ziyech. Veels te lang wachten terwijl het allemaal allang duidelijk is.

De menigte praat elkaar ook maar gewoon na. Wat een onzin joh. Hij voert zijn taak gewoon prima uit. Dat heet beleid. Dat kennen veel clubs niet. Op de langere termijn heeft het effect. Kortom Marc levert prima werk af. Hulde!

17 februari 2017 om 17:51

Zelfs Overmars doet die twee na. Moet eerst de hele media Ziyech naar Ajax praten en eerst zeggen niemand nodig te hebben. En dan uit pure paniek toch Ziyech kopen omdat je volledig wordt afgedroogd door een klein Russisch clubje.

17 februari 2017 om 17:59

Klopt helemaal. En die ziyech is natuurlijk in de strot gedouwd door Gijp en de snor. Dat kan natuurlijk niet anders. Moet je nagaan hoeveel invloed die 2 uitoefenen op de hele media en mensen die in 't voetbal zitten terwijl juist die 2 zichzelf totaal niet serieus nemen. Ik vermaak me in ieder geval 2x per prima met vi

17 februari 2017 om 18:11

Precies. Ze praten ook net zoveel niet goed onderbouwde onzin, met name ook over mijn club waar geen snars van klopt. In de kwestie Ziyech hadden ze natuurlijk gelijk. Het blijft ook een amusementsprogramma, ik vind het heerlijk. Helft van de tijd komt het voetbal ook helemaal niet voorbij.

17 februari 2017 om 19:32

De helft van de kroeg waar ik kom had gelijk wat Ziyech betreft.

17 februari 2017 om 18:11

Toch vind ik dat Ajax deze stappen pas te laat maakt. Onder de Boer had dit al ingezet moeten worden. Toen werd er echter middelmaat ingekocht, of zijn we spelers als duarte enzo vergeten? Sana?

Ajax had toen al door moeten pakken en eventueel met dit soort bedragen moeten gaan smijten. Dan waren ze nu verder geweest dan en hadden ze de afgelopen 2 jaar de schaal ook gepakt. etc etc.

Het is goed dat hij het nu doet, want anders verlies je die aansluiting Europees gezien al helemaal. Ajax die zo "rijk " is had van mij dit eerder mogen doen, dan hadden ze ook met sterkere elftallen aan kunnen treden in CL voetbal wat weer meer geld oplevert etc etc.

17 februari 2017 om 18:29

Ik snap echt niet dat je het een goed beleid vindt bij Ajax. Jullie zijn de grootste club van NL en hebben ontzettend veel geld op de bank staan, maar zijn nu alweer 2 jaar geen kampioen geworden en zoals het er nu uitziet worden jullie ook dit jaar geen kampioen. De afgelopen jaren is het eerste elftal nauwelijks sterker geworden, al moet ik wel zeggen dat er dit jaar zeker een aantal erg interessante spelers in Ajax 1 zitten, die grote groeipotentie hebben. Als dit jaar als uitgangspunt is voor het beleid dan ben ik het met je eens dat het een goed beleid is, maar bedoel je de afgelopen jaren dan dus niet.

18 februari 2017 om 00:43

Wat maakt het uit of Ajax nog geen kampioen is geworden onder Overmars? Wat mij betreft mogen ze zich meer op de EL richten. Dat eredivisie kennen we nou wel. De mickey mouse competitie. Ajax heeft toch al 30x gewonnen lekker boeiend. Een keertje 2 jaar niet gewonnen wat dan?

18 februari 2017 om 10:38

Ajax is aan de slag gegaan met de jeugdopleiding. Kort gezegd: van kwantiteit naar kwaliteit. Van de Beek, De Ligt, Nouri, Kluivert, Cherny en Tete zijn kwalitatief gezien goede spelers. De vraag is of ze uiteindelijk de groei gaan doormaken zoals de lichting Van der Vaart, Verthongen, Alderweireld et cetera. Liever kwalitatief drie sterke spelers dan zes spelers die wekelijks een zesje scoren. Daarnaast zoekt Ajax wederom naar jong talent. Een Milik goedkoop ophalen en hem laten groeien, net als Onana en Younes is een minder voorbeeld, al zie ik zeker potentie. Daarnaast kan je continu met geld smijten, maar wie zegt dat je zekerheid hebt? Die heb je met het aantrekken van Neres ook niet. Daarbij wilt Ajax niet net als een Porto dat investeringsmaatschappijen aan de macht komen. Ze gaan bij Ajax niet over éã©n nacht ijs. Dat is wat mij betreft prima. Nu moet het zich allemaal nog gaan vertalen naar het veld. Het alom bekende typische Ajaxvoetbal moet terug naar de Arena. Hoog tempo, de driehoekjes, de tegenstander passeren en mooie doelpunten.

17 februari 2017 om 17:30

Logisch dat hij die bijnaam had, nu hij het geld opnieuw investeert is dat een anders verhaal aan t worden. Al vind ik t nog wel 'vreemd' dat er nu pas met het geld wat binnengehaald is met verkopen van Bazoer, Gudelj en el Ghazi een nieuwe duurdere aankoop is gedaan. Tuurlijk is de elf miljoen van Ziyech ook een aardige uitgave, maar die was in principe niet gepland en was pure paniek. Dus van een goed beleid in die zin was geen sprake.

Echt een buitenspeler veel in beweging en overzicht! Wie heeft deze speler gezien bij Ajax?

Terechte bijnaam. Ajax heeft in het begin van het seizoen teveel punten verloren omdat het team nog niet klaar was bij het begin van het seizoen. Mocht Ajax de titel mislopen, heeft hij hier schuld aan. De punten die Ajax verloor tegen Willem 2 en Roda JC zouden nu er een ingespeeld team staat niet verloren zijn gegaan. Nog afgezien van die veegpartij tegen Rostov (en eigenlijk ook Paok uit).

Wow 33milj uitgegeven dit voetbaljaar! Dat is eigenlijk een mega bedrag voor eredivisie begrippen! Als je zulke bedragen hebt uitgegeven. ..zou eigenlijk bovenaan moeten staan en los vd concurrentie. Fey heeft volgens mij 5milj totaal uitgegeven en staat 5 punten los. 🙄

17 februari 2017 om 18:04

Blijkbaar spelen er ook nog andere factoren een rol. Kijk maar naar 't buitenland, ook daar staat de club met 't meeste geld niet altijd bovenaan. Het is natuurlijk wel een middel dat als katalysator zou moeten fungeren.

17 februari 2017 om 18:14

Feyenoord geeft weinig uit, maar Feyenoord doet niet structureel mee met de titel. Je hebt altijd wel een seizoen waarbij al je Euroknallers goed uitpakken. Az en Twente worden ook wel eens kampioen.

Als je nu de eindbalans zou opmaken van het beleid van Overmars dan heeft hij het prima gedaan voor een beursgenoteerd bedrijf. Maar als voetballiefhebber had ik stiekem gehoopt dat hij meer risico zou hebben genomen met investeringen om in Europees verband meer te kunnen betekenen . Dat brengt natuurlijk risico's met zich mee ,maar ik hoop dat ze nu het geld gaan gebruiken om hun jeugdtalenten te behouden . In dat geval zie ik ze nog wel eens gaan stunten in Europa.

De gehele clubleiding weet waar het mee bezig is. Dat gaat zo nu en dan met vallen en opstaan maar het wordt steeds meer zichtbaar hoe de clubleiding Ajax weer groot wil maken. Om iets op te bouwen moet je eerst de randvoorwaarden creã«ren en dat kost tijd.

Nu er meer financiã«le zekerheid is kan Ajax grotere transfersommen neerleggen zonder in de financiã«le problemen te komen. Het stadion wordt aan alle kanten gemoderniseerd om aan alle. wensen van de bezoekers te voldoen. Denk aan het internet, de kleur van de stoelen maar ook de zitplaatsen rondom de reservebanken. De nieuwe led verlichting in combinatie met de lichtshow niet te vergeten. Alles om zoveel mogelijk mensen naar het stadion te lokken.

Ondertussen wordt er druk gewerkt aan plannen voor een nieuw trainingscomplex met ongetwijfeld nieuwe innovatieve hoogstandjes. Om vervolgens allerlei kansen te creã«ren om de kwaliteit van de jeugdopleiding verder omhoog te stuwen.

Over Overmars en van de Sar kan je zeggen wat je wil maar ik zie hun vooral in combinatie met de huidige RVC groeien in hun rol. Bovendien groeit de club in zijn geheel met hun mee. Wees gewoon blij met de ontwikkeling bij Ajax in de afgelopen jaren maar ook alle groei kansen die Ajax voor zichzelf heeft gecreã«erd.

Haha, dat filmpje van de presentatie is echt hilarisch. Zelfs een Dolberg straalt meer enthousiasme uit. Ben heel erg benieuwd naar deze jongen, Ik hoop dat Ajax de nieuwe Ronaldo binnengehaald maar voorlopig moeten we het nog maar zien allemaal.

Al is het met een knipoog, toch vind ik het jammer dat hij er op ingaat. Nu is het net alsof hij onder druk van vox populi de portemonnee getrokken heeft en menigeen zal die conclusie trekken. Ik blijf achter zijn beleid staan en vind dat hij voor zijn positie uitstekend werk levert.

32 miljoen gekocht dit jaar? Ik denk dat Ajax daarmee koploper is in Nederland ( aller tijden) Het is een aardig bedrag.

17 februari 2017 om 19:37

Dat is natuurlijk absoluut. Je moet dit afzetten tegen welke bedragen binnenkomen. Als je de schuld van de Spaanse topclubs ziet sla je ook steil achterover, maar als je ziet wat voor cijfers ze jaarlijks draaien is het al een stuk genuanceerder. Je kan niet alleen de ene kant van de balans belichten zonder de andere in ogenschouw te nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 jaar
124 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘De Ligt is beter opgeleid en verstandiger dan de directie van Ajax’

Hakim Ziyech werd donderdag in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (4-1) door een deel van het publiek in de Johan Cruijff ArenA uitgefloten, maar antwoordde met zijn voeten. De middenvelder speelde een...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 april
Gareth Bale staat aankomende zomer mogelijk voor een zeer verrassende transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren