Publiekslieveling Ödegaard debuteert na dubbelslag van Ghoochannejhad

SC Heerenveen is goed uit de winterstop gekomen. De Friezen kenden zaterdag een ondermaatse eerste helft tegen ADO Den Haag, maar wonnen dankzij een dubbelslag van Reza Ghoochannejhad: 2-0. De aanvaller scoorde na rust tweemaal binnen 64 seconden. Alle ogen waren bij Heerenveen gericht op Martin Ödegaard, die een minuut voor tijd debuteerde als invaller.

/

Jurgen Streppel liet Ödegaard op de bank beginnen, maar zijn ploeg kon in de eerste helft wel wat creativiteit gebruiken. Heerenveen kwam zelden door de hechte Haagse defensie heen. ADO leunde achterover en gokte voornamelijk op de snelheid van Sheraldo Becker en Dennis van der Heijden, al wisten de bezoekers ook uit standaardsituaties wat gevaar te stichten. Namens Heerenveen was Arber Zeneli de gevaarlijkste man: in de vierde minuut kapte hij Danny Bakker uit om vervolgens naast te schieten en op slag van rust probeerde Zeneli het tevergeefs van iets grotere afstand.

Ghoochannejhad zag tussendoor nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Daardoor eindigde de teleurstellende eerste helft zonder doelpunten. Opvallend genoeg herhaalde het scenario zich kort na rust: arbiter Jochem Kamphuis annuleerde opnieuw een doelpunt van Ghoochannejhad vanwege buitenspel. Ditmaal leek de Iraniër op één lijn te staan met Tom Beugelsdijk. Even daarna volgde nog meer pech voor de Friezen, nadat Pelle van Amersfoort zich knap ontworstelde van Édouard Duplan en de paal trof. Younes Namli schoot over het doel van Ernestas Setkus.

/

Het offensief van Heerenveen sorteerde uiteindelijk toch het gewenste effect. Ghoochannejhad kon na ruim een uur spelen eenvoudig binnenwerken, nadat Setkus een inzet van Zeneli had gekeerd. De 2-0 volgde slechts 64 seconden later. Het slordige ADO raakte de bal razendsnel kwijt na de aftrap, waarna de hele defensie uit positie stond en Heerenveen er knap uit kwam. Een fraai hakje van Zeneli zorgde ervoor dat Ghoochannejhad mocht afstormen op Setkus; de aanvaller rondde gedecideerd af. De wedstrijd leek gelopen en Heerenveen liet de teugels vieren.

Dat leidde tot een goede kans voor Becker, maar Erwin Mulder lette goed op. Heerenveen voetbalde frivool. Een hakje van Ghoochannejhad en een fraaie dieptepass van Larsson resulteerden in een grote kans voor Zeneli, die Setkus omspeelde. Danny Bakker haalde zijn inzet echter van de lijn. Heerenveen kon de wedstrijd uitspelen op de automatische piloot en het thuispubliek zong Ödegaard toe. Streppel liet de Noorse aanwinst echter op de bank. Heerenveen mocht negen minuten voor tijd vanaf elf meter aanleggen voor de 3-0, na een overtreding van Bakker op Larsson, maar Setkus keerde de penalty van de neergehaalde vleugelaanvaller. Een minuut voor tijd viel Ödegaard in voor Zeneli.

Eindigt sc Heerenveen dit seizoen in de top vier?

1
2

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??

Waardeloos zo laat pas..

14 januari 2017 om 20:58

Krijgt nog tijd zat. Sjonge wat een ophef. Ze kunnen de here Jezus wel naar Heerenveen hebben gehaald. Met deze verwachtingen wordt het niets met hem.

14 januari 2017 om 21:19

Verandert niets aan het feit dat deze wissels vrijwel nutteloos zijn. Even eerlijk, hoe heeft het Odegaard of Heerenveen geholpen dat Odegaard in blessuretijd mocht invallen? Laat hem dan een kwartier voor tijd invallen of laat hem op de bank.

14 januari 2017 om 22:13

Ik vind het ook raar dat er nooit een journalist is die vraagt wat het nut is van een wissel 1 minuut voor tijd.

14 januari 2017 om 20:27

Je moet het meer zien als een publiekswissel van Zeneli. Odegaard moet blij zijn met een minuutje. Hij moet zich eerst bewijzen.

14 januari 2017 om 20:47

Wat zal hij blij zijn met zijn minuutje zeg, die slaapt vanavond niet van de adrenaline. Nooit gesnapt, zulke wissels. Waarom niet gewoon 10/15 minuutjes, die wedstrijd was toch wel gespeeld.

14 januari 2017 om 20:59

Ja en maakt go ahead er 2 in die minuten is Streppel een tactisch onbenul. We hebben het over prof voetbal niet voor de leuk wat talenten de wei in sturen.

14 januari 2017 om 21:01

Wat had het uitgemaakt of Go Ahead 2 keer zou scoren?

14 januari 2017 om 23:05

Dan had hij ook niet vanaf de 53ste minuut hoeven warmlopen. Dit ging echt nergens over en viel mij ook op. Tenenkrommend om te zien. Vanaf minuut 53 laten warmlopen en dan in 89ste minuut laten invallen. Onzinnig en lijkt beetje op machtsvertoon.

14 januari 2017 om 23:31

Idd. Was echt onzin om hem nog in te brengen. Trainde met de een paar van de beste spelers te wereld en dan durft Streppel te zeggen dat hij rustig gebracht moet worden. Wat een idioot!

14 januari 2017 om 23:46

Streppel is anders wel t brein achter de 4e plaats van Heerenveen. Iets meer vertrouwen in hem en respect zou op z'n plaats zijn.

15 januari 2017 om 00:34

En omdat hij met goede spelers heeft getraind is hij ineens beter dan wat er nu staat bij Heerenveen? Dat is pas onzin. Het is een jongen met ontzettend veel potentie, maar dat talent moet eerst worden omgezet in kwaliteit. Het is echt geen superman die vanaf nu elke week 3 assists gaat geven. Op de Nederlandse velden lopen er genoeg getalenteerde jonge jongens.

Waarom een minuut voor tijd? Hij is dan nog geen ster, maar kom op het is iemand die al een profdebuut gemaakt heeft

Ontzettend flauw van Streppel idd. Puur om m ff te testen? Ff op zn plaats zetten?
Geef dan 10 minuten, kan makkelijk in deze wedstrijd. 2min is gewoon flauwekul

15 januari 2017 om 12:11

Het is toch ook een publiekswissel voor zeneli. Waarom reageert iedereen zo gepikeerd?

En hoe speelde odegaard?

14 januari 2017 om 20:46

Kort. Streppel wilt interessant doen om hem 2 minuten in te laten vallen, te gek voor woorden. Iedereen keek uit naar zijn debuut in eigen huis.

15 januari 2017 om 12:13

TheRazer de grap gaat aan je voorbij. En om op je punt in te gaan: het was een publiekswissel voor zeneli.

Mooi elftal heeft Heerenveen dit seizoen. Credits ook naar Streppel die het weer zeer verdienstelijk doet! Dit Heerenveen is, mijns inziens, zeker Europa-League waardig. Helaas ben ok bang dat Larsson of Zeneli nog weggaat naar Ajax. Is het niet deze winter, dan is het wel komende zomer. (Als ajacied heb ik een kleine voorkeur voor Zeneli, want ik heb het gewoon niet zo op Larsson)

Beetje lullig om hem 1 minuut voor tijd te laten debuteren. Teleurstellend.

Waardeloos man !!

1 minuut voor tijd

ADO stelde weer eens niks voor. Weliswaar had Heerenveen in de eerste helft geen schot op doel maar hadden wel een hand vol doelpogingen. Na rust ging Heerenveen vrolijk verder met het creã«ren van kansen en dat resulteerde in twee goals van Reza waar slecht verdedigd werd door ADO dat nota bene met vijf verdedigers had gespeeld. Het jammere was dat Ødegaard zo ontzettend laat op het veld stond.

Vandaag gekeken naar Zenelli en Larsson. Zijn allebei mooie spelers, maar ik vind dat zeker Zeneli niet altijd voor de goede oplossing kiest. Is veel bezig met zelf productief zijn en mist daardoor af en toe de gelegenheid een combinatie aan te gaan. De eerste keer dat hij dat wel deed leverde het de 1-0 op.
De eerste helft was bijzonder matig met heel weinig beweging bij Heerenveen. De tweede helft gingen ze veel meer diepte zoeken in het spel en kon ADO alleen nog maar hopen dat er geen tegengoal kwam. Dit ADO is eigenlijk eredivisie onwaardig. Wat een inspiratieloos team is dat zeg.
Overigens leuk om te zien dat Mulder zich verder ontwikkeld heeft. Hij is wat zekerder geworden. Onbetwist 1e keeper zijn heeft hem goed gedaan. Straalt ook wat meer zelfvertrouwen uit.

Viel mij inderdaad ook op. Zeneli lijkt soms met oogkleppen te spelen. Hij maakt mooie en leuke acties hoor, maar hij moet echt werken aan zijn rendement en teamspel.

Geef Odegaard dan 20 minuten of een kwartiertje om het publiek iets moois te laten zien ipv tjongejonge 1 minuutje maar.

ach hou toch eens op over odegaard. hij heeft nog alles te bewijzen in een team dat het gewoon erg goed doet. hij heeft nog maar paar trainingjes mee gedaan. het seizoen is nog lang genoeg

14 januari 2017 om 20:49

In die 20 minuten kan hij zich ten minste bewijzen. Dit is gewoon gênant, mag je blij zijn als je nog de bal aanraakt in die minuut bij 2-0. Laat het dan gewoon staan.

Laat 'm dan volgende wedstrijd iets langer invallen, maar 1 minuut dat doe je gewoon niet. De wedstrijd was al lang en breed beslist. Streppel probeerde gewoon interessant te doen.

Belachelijk om het te bestempelen als publiekslieveling als hij maar 1 minuut gespeeld heeft.
Hypes te stimuleren kan van mij achterwege gelaten worden.

Publiekslieveling? Wat een vreemde titel is dit weer. Heeft nog niets laten zien en dan presenteren voor die paar minuten? Als hij zoveel kwaliteiten heeft dan laat je hem toch eerder invallen

Wat een gezeur over Odegaard hier zeg. Die jongen is net een paar dagen bij Heerenveen, geef hem even de tijd om zich fatsoenlijk aan te passen. Je hebt nog anderhalf jaar om hem hier aan het werk te zien dus geen reden voor ongeduld.

14 januari 2017 om 21:40

Je bent het er toch wel mee eens dat het belachelijk is dat je zo'n jongen 1 minuut voor lul laat lopen. Laat hem dan gewoon lekker zitten op de bank. Raar gedoe altijd van die Streppel.

14 januari 2017 om 22:07

Nee, daar ben ik het eigenlijk niet mee eens. Als Odegaard het geen probleem vindt, waarom moeten wij er dan wel over klagen? Ik kan me goed voorstellen dat je als 18-jarige die net een paar dagen bij zijn nieuwe club is graag nog even invalt in je eerste wedstrijd, ook al is het maar éã©n minuut.

14 januari 2017 om 22:17

Nou ik kan me dat totaal niet voorstellen. Ik denk dat er geen enkele speler is die graag 20 minuten gaat warmlopen om vervolgens 1 minuut in het veld te lopen zonder een bal aan te raken.

Enige reden waarom een speler daar blij mee zou kunnen zijn is als hij dan een winstpremie o.i.d. krijgt.

14 januari 2017 om 22:25

Denk dat hij alleen tevreden is over de premie die hij krijgt als invaller. Als voetballer wil je jezelf laten zien en niet voor 1 minuut een beetje over het veld hobbelen.

15 januari 2017 om 11:36

Iedereen heeft het maar over die leeftijd.
Of je nu 18 bent of 36, wat maakt het in godsnaam uit.
Hij heeft toch nu ook al 3 seizoenen bij Real Madrid B gespeeld.

Namli viel mij vandaag flink tegen. Zoekt altijd de mooiste maar moeilijkste oplossing en vertraagde het spel enorm. Yuki was fantastisch, bood zich continu aan en was dus niet bang om de bal op te eisen. Larsson vandaag niet goed, maar alsnog wat leuke hoogstandjes. En wat betreft Odegaard: inderdaad flauw om hem maar een paar minuutjes te laten spelen. Deze wedstrijd was na de 2-0 beslist en leende zich prima voor een vroegere invalbeurt. Viel mij wat tegen van Streppel, ik hoop dat hij het met het idee deed dat hij hem (na alle media-aandacht) eerst nog wat in bescherming wil nemen.

Ik zie dat Odegaard een 8 heeft gekregen. Waar is dat hoge cijfer op gebaseerd? Toch niet op z'n invalbeurt van 1 minuut! Misschien omdat ie een voortreffelijke warming-up heeft gedaan?? Wat een belachelijk gedoe zeg.

15 januari 2017 om 11:39

Omdat iedereen maar simpelweg wat punten geeft die lid is op voetbalzone omdat hij nu in de schijnwerpers staat bij de media.
Het is een regelrechte hype.
Hetzelfde geld ook een team waar maar 1 speler bekend is bij vele op voetbalzone.
Of hij nou een waardeloze wedstrijd speelt of de sterren van de hemel, hij krijgt het hoogste punt.

Hoop voor deze jongen dat het niet op een teleurstelling uit gaat lopen. Als hij bij Heerenveen niet presteert is het waarschijnlijk alweer gedaan met zijn totale carriã¨re. Dit heb ik wel eens vaker gezien bij grote talenten die dan ineens ergens aan worden uitgeleend waarvan je zegt hoe is dit mogelijk. ik heb eigenlijk nooit gezien dat het daarna nog een super speler is geworden. Ik heb sowieso mijn bedenkingen over Odegaard maar dat is een persoonlijke mening.