Fraaie comeback Leicester na rood Vardy, goals De Roon en Van Aanholt

Leicester City heeft zaterdag op verdienstelijke wijze een punt uit het vuur gesleept bij Stoke City. De regerend landskampioen keek bij rust aan tegen een 2-0 achterstand bij Stoke City en zag Jamie Vardy uitvallen met een rode kaart, maar wist de wedstrijd toch te kantelen: 2-2. Middlesbrough won tegelijkertijd met 3-0 van Swansea City, mede door een doelpunt van Marten de Roon, terwijl Patrick van Aanholt Sunderland aan een 1-0 overwinning op Watford hielp.

/

Stoke City - Leicester City 2-2
Bojan Krkic kreeg weer eens een basisplek van Mark Hughes en het vertrouwen betaalde zich zes minuten voor rust uit: Danny Simpson maakte hands en Bojan benutte de daaropvolgende penalty. Op dat moment stond Leicester al met tien man, want Vardy had rood gekregen voor een tweebenige overtreding op Mame Biram Diouf. Op fortuinlijke wijze maakte Joe Allen er in de blessuretijd van de eerste helft 2-0 van. Via de paal en keeper Kasper Schmeichel kwam de bal bij de vrijstaande Allen. De rode loper leek uitgerold voor een ruime overwinning, maar Leicester knokte zich knap terug. De bezoekers hielden Stoke relatief goed in bedwang en vonden zestien minuten voor tijd de aansluiting. Doellijntechnologie wees uit dat een kopbal van Leonardo Ulloa de lijn had gepasseerd. Leicester ging erin geloven en kwam zelfs op 2-2. Een minuut voor tijd hielp Daniel Amartey de landskampioen met een kopbal aan een punt.

/

Sunderland - Watford 1-0
Sunderland wist dat het van the Hornets moest winnen om de laatste plaats te kunnen verlaten, maar de eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Miguel Britos stond na een klein half uur spelen precies op de goede plek om in te koppen. De Uruguayaan zag zijn poging echter vlak langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Na rust was er bepaald ook geen sprake van een kansenfestijn in het Stadium of Light, maar Van Aanholt slaagde er wel in om de ban te breken. Zijn rebound via de binnenkant van de paal was genoeg voor de drie punten.

Middlesbrough - Swansea City 3-0
Bij rust leidde Middlesbrough met 2-0, maar de wedstrijd begon met een grote domper voor de thuisclub. Viktor Fischer liep in een duel met Alfie Mawson een knieblessure op en moest zich laten vervangen door Stewart Downing. Adam Clayton verraste zijn bewaker, ging buitenom en bediende Álvaro Negredo. Die vond de linkerhoek met een fraaie volley uit de draai. Een strafschop, verkregen na een overtreding van Jordi Amat op Adam Forshaw, stelde de Spanjaard in staat zijn tweede te maken. Swansea maakte het Middlesbrough lastig in de tweede helft, maar toch zou de 3-0 volgen. Marten de Roon kon van dichtbij binnenwerken op aangeven van Gastón Ramírez. Twintig minuten maakte Leroy Fer als invaller zijn entree bij Swansea; Mike van der Hoorn bleef op de bank.

/

West Ham United - Hull City 1-0
West Ham maakt bepaald geen gelukkig seizoen door en zaterdagmiddag leek de boel in eerste instantie ook weer de verkeerde kant op te gaan voor the Hammers. Dieumerci Mbokani en Harry Maguire en Andrew Robertson kregen flinke kansen en de thuisploeg mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. Met nog een kwartier te gaan zat het West Ham dan toch mee en nadat Tom Huddlestone aan het shirt van een tegenstander trok, mocht Mark Noble aanleggen vanaf elf meter. De Engelsman liet dat buitenkansje niet onbenut en zorgde voor de enige treffer van de middag.

Eindigt Leicester City in het linkerrijtje?