Excelsior geeft tot drie keer toe voorsprong weg tegen veerkrachtig AZ

Excelsior is er zaterdagavond op Woudestein tot drie keer toe niet in geslaagd om een voorsprong te verdedigen. De Rotterdammers namen tegen AZ al vroeg de leiding, maar moesten ook alweer snel de gelijkmaker van Robert Mühren incasseren. Op latere doelpunten van Nigel Hasselbaink en Hicham Faik hadden de bezoekers eveneens snel een antwoord, waardoor de teller uiteindelijk stokte op 3-3. Excelsior blijft zodoende twee punten boven de degradatiestreep hangen, terwijl de Alkmaarders met een vijfde plaats genoegen moeten nemen.

/

Excelsior liet vanaf de aftrap zien dat het niet van plan was om alleen achteruit te lopen en na een rappe aanval over rechts lag de bal binnen tien minuten zelfs al achter Sergio Rochet. Kevin Vermeulen vond de vrijstaande Stanley Elbers, die alleen nog maar binnen hoefde te tikken. Lang konden de Rotterdammers echter niet van deze voorsprong genieten. Muamer Tankovic kreeg de bal vanaf links bij Mühren, die alle ruimte had om het leer in het dak van het doel te jagen.

De wedstrijd golfde daarna op en neer en een ongelukkig moment van Wout Weghorst bood Excelsior een opening om weer op voorsprong te komen. De meeverdedigende spits maakte bij een corner een overtreding in het strafschopgebied, waarna Hasselbaink vanaf elf meter voor de 2-1 tekende. Het duurde dit maal echter ook niet lang voordat AZ een antwoord had geformuleerd en acht minuten later stond het alweer gelijk.

/

Ridgeciano Haps stoomde op over links, waarna hij met een bekeken balletje Tankovic vond. De Zweed nam nu de rol van afmaker op zich en schoof de bal langs Tom Muyters. Na rust was het AZ dat de wedstrijd over leek te nemen en de Alkmaarders creëerden in het eerste kwartier van de tweede helft een aantal flinke kansen. Tankovic, Weghorst, Mühren en Mats Seuntjes slaagden er echter niet in om Muyters te passeren, waarna de bezoekers het deksel op de neus kregen.

Ilias Bel Hassani leverde in bij Hicham Faik, die het leer na een dribbel van Hasselbaink weer terugkreeg. Faik had daarna de ruimte en het overzicht om de bal langs Rochet te schuiven. Net als in de eerste helft duurde het ook in het tweede bedrijf echter niet lang voordat AZ weer een respons had gevonden. Met nog een klein kwartier te gaan vond invaller Joris van Overeem het hoofd van de mee naar voren gekomen Stijn Wuytens, die de bal met het hoofd hard tegen de touwen kegelde.

Vind jij 3-3 een terechte uitslag?