Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek uit spelersgroep Volendam op Team Jonk: ‘Ze hebben ons laten zakken’

Laatste update:

Het is bijzonder onrustig bij FC Volendam. Deze week werd het bestuur ontslagen, waarna ook ‘Team Jonk’ - bestaande uit Wim Jonk (technisch manager), Jasper van Leeuwen (technisch directeur) en Ruben Jongkind (hoofd jeugdopleiding) – besloot te vertrekken. Na afloop van de Eredivisie-wedstrijd tussen Volendam en PEC Zwolle (0-5) reageerden Damon Mirani en Robert Mühren op de situatie.

"Afgelopen woensdag hebben we met de spelersgroep en team Jonk gezeten", aldus Mirani, aanvoerder van Volendam, bij ESPN. "Toen hebben ze aangegeven dat ze tot de laatste snik voor de club willen strijden. Dan lees ik vrijdag ineens dat statement, dat voelt niet goed. Het voelt alsof ze ons een beetje laten zakken."

In dat statement kondigt Team Jonk aan de club te gaan verlaten. Mirani: "Als je het ene zegt en het ander doet, dan rijmt dat niet in mijn ogen. Maar wat ik het ergste vind, is dat we de supporters die ons altijd steunen niet terugbetalen. Ik stond hier zelf vanaf mijn twaalfde op de tribune, dus het doet me echt pijn."

Ook ploeggenoot Mühren is bijzonder teleurgesteld over de gang van zaken bij zijn club. "Zo'n situatie is voor de club natuurlijk helemaal kut", is hij duidelijk. "Als je ziet hoe alles via de media gespeeld wordt, verdient dat niet de schoonheidsprijs. We weten als spelersgroep helemaal niks. We weten niet eens of we morgen nog een trainer hebben. En dan sukkelen wij nog een paar weken verder?”

Hoofdtrainer Matthias Kohler kondigde afgelopen week ook aan te vertrekken bij Volendam, waardoor het duel met PEC zijn laatste op de bank zou zijn. Althans, dat was de veronderstelling. Zelf zei hij voorafgaand aan het duel met PEC echter: “Ik heb gezegd op te stappen, maar niet wanneer.” Wanneer hij dan precies vertrekt, gaf hij niet prijs.

Jaap Veerman
Jaap Veerman, voorzitter van de Raad van Commisarissen van Volendam, stond na afloop van de wedstrijd ook ESPN te woord. “We gaan maandag kijken hoe verder, op technisch gebied.”

Volgens Veerman heeft Team Jonk het vertrek bij de club niet persoonlijk aan hem medegedeeld. “We hebben dat uit de media vernomen”, vertelt hij. “Daar zit natuurlijk onze hoofdtrainer bij. We gaan maandag kijken hoe verder, en we moeten ook even met Matthias (Kohler, red.) praten. Want hij hoort bij Team Jonk.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, ze hadden nooit met Team Jonk in zee moeten gaan. Individuele personen; prima. Echter heb je je als club laten leiden door een commercieel bedrijf. Het is ook ongelooflijk dat dit zomaar mag, want ik zie niet helemaal hoe dit anders is dan Doyen destijds. Ze investeren geld en verrijken zich daardoor met eventuele verkopen.

Verder kon je ook verwachten dat ze ineens allemaal gingen lopen. Dat laat pas echt zien hoeveel invloed Team Jonk binnen Volendam had. Het is me dan ook een raadsel hoe relatief veel mensen het allemaal op liepen te hemelen.

Ik wil nog wel zien hoe Volendam is achtergelaten, want ik kan me niet voorstellen dat het financieel allemaal op de rit is als je afgelopen zomer nog een externe transfer nodig had om een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro (en een operationeel verlies van ongeveer hetzelfde bedrag) weg te werken.

2 december 2023 om 23:36

Volledig mee eens. Mensen zien het altijd als een verzameling individuen met vakervaring. In de praktijk is het gewoon een bedrijf. Jeugdopleiding neerzetten, jongens laten debuteren en vlieguren laten maken, vervolgens cashen en een percentage afstaan bij Team Jonk. Is er een probleem? Dan heb je een probleem het het hele team. Als voetbalclub is het best link om zoveel macht uit handen te geven.

2 december 2023 om 23:59

De crux is dat Team Jonk en die gladde ex-voorzitter/volkszanger er beter uit komen in de media. Zal ongetwijfeld komen door wat contacten links en rechts. Die RvC lijkt iets te laat wakker geschrokken en nu zie je in wat voor benarde positie zo’n club zit. Jonk en z’n mannen zwaaien gedag met het handje en het is puinruimen geblazen. Ik weet bijvoorbeeld niet wat er aan jeugdtrainers rondloopt bij Volendam. Zijn dat mensen die er puur zitten dankzij Team Jonk, dan kan dit een aardig drama worden.

3 december 2023 om 03:10

100% eens met Harrie. Derksen etc etc die allemaal achter Smit en Jonk gaan staan. Dan weet je dat de rvc gelijk heeft.

4 december 2023 om 15:10

Tja, Derksen neemt het tot op de dag van vandaag nog steeds op voor Munsterman. Dan weet je het wel...

3 december 2023 om 10:48

De macht van Jonk was misschien dan wel te groot, maar de afgelopen jaren waren absolute weelde voor Volendam. Promoveren en handhaven, dat gaat de komende 20 jaar niet meer lukken denk ik. De club staat er veel beter voor dan voordat Jonk instapte.

4 december 2023 om 15:08

Maar daar was veel meer geld voor nodig dan Volendam eigenlijk op kon hoesten. Daar moesten investeerders en constructies aan te pas komen. Dat is nooit een gezonde basis voor succes, maar voor het tegenovergestelde. De incidentele successen wegen niet op tegen de toekomstige schade als je zoiets door blijft zetten. FC Twente en de laatste jaren Munsterman zijn daar het schoolvoorbeeld van.

Jonk wordt hier op VZ ook helemaal opgehemeld, maar als je het verhaal Team Jonk leest... Het is gewoon een bv die geld verdiend aan transfers die Volendam doet....Team Jonk heeft Volendam zo lijkt het barslecht achtergelaten!Bij Ajax toendertijd weg gegaan met ruzie, wat Overmars wou deugde niet en was slecht, want de jeugd. Ajax heeft in Overmars zijn jaren gigantisch goed gedraaid, ook qua jeugd wat doorstroomt. Kijk naar de Ligt, Timber, Mazraoui, Dest, allemaal een mooi bedrag opgeleverd!! Alles moet op team Jonk zijn msniert, zoniet dan gaan ze met bombarie weg, en nu laten ze Volendam gigantisch slecht achter!

Maar heeft de RVC deze situatie niet zelf het zover laten komen? E ook de spelers laten Volendam met hun prestaties in de steek.

Misschien moet Volendam Sneijder eens benaderen , die heeft al eerder iets van Jan Smit overgenomen.

Team Jonk zo lang het gaat zo als zij het willen dan is er niks aan de hand , tot het moment dat er tegenslag of tegenwerking kom. Dan zijn de heren niet instaat het samen op te lossen, het zal zo gaan zo als zij willen. Zo niet dan stappen ze op/

3 december 2023 om 09:50

Hahah dat is na een goed begin ook niet zo lekker afgelopen dus of dat nou de oplossing is

3 december 2023 om 10:21

Dit heb jij niet zelf verzonnen. Zag dit vaker gisteren voorbij komen. Ik zie het niet goed komen bij volendam. Je kan de 2 degradanten wel opschrijven met vitesse en volendam.

4 december 2023 om 15:11

En met een beetje pech ook twee clubs die richting faillissement gaan, al denk ik dat de RvC van Volendam er op tijd bij is om orde op zaken te kunnen stellen op financieel gebied.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren