‘Iedereen begon erover, Manolev was blij dat hij weg was uit Nederland’

Donderdag, 1 december 2016 om 21:30

Bas Nijhuis floot onlangs een interland tussen Bulgarije en Noorwegen en daar kwam hij ex-PSV’er Stanislav Manolev tegen. Omdat Nijhuis Manolev kent van diens periode bij PSV besloot de Nederlandse arbiter een praatje te maken. De Bulgaarse rechtsachter liet weten dat hij nog steeds baalt van de kritiek van René van der Gijp.

/

Analyticus Van der Gijp zette Manolev vrijwel wekelijks voor schut op de nationale televisie. “Wat me opviel: hij klonk erg verbitterd en begon direct over Van der Gijp”, laat Nijhuis optekenen in Voetbal Inside. “Hij zei letterlijk dat hij er helemaal klaar mee was.”

Overal waar Manolev kwam begonnen mensen over de opmerkingen van Van der Gijp, legt Nijhuis uit. “Bij de supermarkt, bij de pomp, ja, zelfs zijn ploeggenoten. Hij was dan ook blij dat hij weg was uit Nederland.”


Poll

Stanislav Manolev was een prima rechtsback voor PSV


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door laurens e)

Het was ook niet om aan te zien. Belachelijk dat er op een gegeven moment een soort pro-Manolev lobby ontstond, die claime dat het allemaal lang zo slecht niet was. Dat was het namelijk wel, maar de enige reden dat het soms nog wat leek in onze MM-league was zijn opportunisme icm zijn ijzeren longen. Voor de rest natuurlijk totaal PSV onwaardig.

1 december 2016 om 21:45

Wat je mening ook is over zijn voetballende kwaliteiten is en blijft het asociaal en schandalig hoe Gijp en VI deze jongen kapot wilde en heeft gemaakt. Dat zielige betweterige zooitje denkt alles te kunnen zeggen zonder enige besef van hun impact. Maar kom niet aan de vrienden van VI want dan ben je aan de beurt. Het programma gebruikt humor om verkapt hun denigrerende mening te kunnen geven over voetballers, collega's die gewoon mensen zijn. Zoals Manolev te kakken is gezet trekt bijna niemand en dat om de lachers op je hand te krijgen.

1 december 2016 om 21:58

Tja, je kunt er van houden of niet, maar laten we alsjeblieft niet zielig gaan doen.
Manolev was een aanfluiting als rb voor psv en werd daar nog zeer ruim voor betaald ook, vermoedeljk meer dan jij en ik samen. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind, daar moet je maar tegen kunnen. Het is nou ook niet dat hij voor rotte vis werd uitgemaakt, het ging om (het ontbreken van) zijn voetbal kwaliteiten.

1 december 2016 om 22:03

Kom nou, het was bijna ordinair pesten wat ze daar deden. Daar hadden zijn kwaliteiten niets mee te maken, was het vanwege zijn kwaliteiten dan hadden ze zat andere spelers kunnen aanpakken maar ze moesten hem altijd hebben.

1 december 2016 om 22:06

Stel je niet aan, zo erg is het allemaal niet. Het is maar een praatprgramma. Bovendien, hij deed iedere week wel iets wat voetbal onwaardig was. Dan wordt je vanzelf kop van jut. Zo werkt het in voetbal nu eenmaal.

1 december 2016 om 22:13

Jij zal er vast ervaring mee hebben dat je zo kunt stellen dat het niet zo erg was. Hoe vaak ben jij op een veelbekeken programma belachelijk gemaakt, tot het punt dat je overal benaderd ervoor werd. Ik denk dat ik Manolev eerder geloof.

Wel komisch dat je hieronder het volgende zegt.

"oordeel nou niet over dat soort zaken, je hebt geen idee als je het nooit zelf hebt ervaren."

Om vervolgens te stellen dat het allemaal wel meeviel voor Manolev en dat het zo erg allemaal niet was.

En zoals ik net al zei, tientallen spelers laten wekelijks dingen zien die voetbal onwaardig zijn. En toch moesten ze altijd 1 speler hebben.

1 december 2016 om 22:34

Je hebt wel een raar standpunt zeg. Manolev werd week in week uit op televisie belachelijk gemaakt. Dit noem je niet kritiek, dit noem je gewoon zielig pesten. Zoals ook uit het artikel volgt, werd hij er overal waar hij kwam mee geconfronteerd. Overigens is Manolev gewoon een rm en geen rb, dus beetje makkelijk iemand bekritiseren die niet op zijn natuurlijke positie speelt.

1 december 2016 om 22:58

Isimic, je moet wel goed lezen. Mijn opmerking over oordelen ging over het krijgen van een burnout. Tja, ik blijf erbij. Iets met hoge bomen en wind.

1 december 2016 om 23:08

Ja dat had ik gelezen, dat veranderd niets. Het blijft komisch dat jij dus vind dat je over die Burn out niet mag oordelen als je het niet ervaren heb maar dat het kennelijk compleet anders is als het over Manolev gaat, dan mag je kennelijk wel erover oordelen zonder het ervaren te hebben. Dat is toch krom.

Dat je erbij blijft is wel veelzeggend. Precies het publiek wat VI wilt hebben en waarom ze zo geforceerd blijven doen. Blijft zielig, gedrag wat pestkoppen op school ook vertonen en erom gaan zitten lachen. Dat terwijl het hele Robert Enke gedoe niet zo gek lang ervoor was gebeurd.

1 december 2016 om 23:23

Tja, er is geen beter vermaak dan leedvermaak zegt men wel eens. Het gebeurt overal. In het echte leven, in cabaret voorstellingen en dus ook bij dat programma.
Ik ben in jouw visie "het publiek" en dus de reden dat VI dit soort zaken doet.... het raakt je kennelijk enorm. Ben je vroeger gepest dat je zo reageert?

Verder is een burnout een (ziekte) beeld, dat is iets wat wij (er van uitgaande dat jij dit net als ik niet hebt ervaren) niet kunnen beoordelen, als jij dat toch wil doen, prima van mij moet je niets. Maar dat vind ik toch iets wezenlijks anders dan in een praatprgramma iemand aanpakken op zijn incompetentie.

1 december 2016 om 23:34

Het is eigenlijk heel simpel. Beide gevallen heb je niet meegemaakt dus over beide gevallen is het een beetje moeilijk oordelen he. Of ga je me vertellen dat jij wel kan vertellen hoe het voor Manolev is geweest? Ben daar wel benieuwd naar.

Tjah, dat je die figuren daadwerkelijk bent gaan geloven is jou probleem. Goh ik kan me nog herinneren dat ze wisten te vertellen dat De Gea een te kleine doelman was en dat Manu voor Stekelenburg hadden moeten gaan. Het verstand droop ervan af zeg.

En nee, ik ben niet gepest. Heeft vooral te maken met dat ik het moeilijk te begrijpen vind hoe sommige figuren het pest gedrag van iemand proberen goed te praten. Want dat was het gewoon. Ben benieuwd of je dit soort gedrag ook zo goed praten als het een van je kinderen zou zijn, want goed, het is nu eenmaal leedvermaak en dat komt overal voor.

2 december 2016 om 08:30

Jaakke, probeer jezelf alsjeblieft even in te leven in Manolev. Elke week weer op nationale televisie gepest worden tot op het punt waar je het in elk facet van je leven te horen krijgt. Je hoeft echt niet gepest te zijn vroeger om te begrijpen hoe slecht dat moet voelen. Jij zegt dan: "het gaat alleen maar over zijn voetballende kwaliteiten". Dat zou voor jou en mij misschien weinig betekenen. Maar het is voor hem zijn hele leven.

Ook gewoon triest hoe Van der Gijp die man kapot heeft gemaakt. Iemand die manier pesten is zo bizar en iedereen accepteerde het gewoon.

1 december 2016 om 21:45

Ik ben het niet met je eens. Van der Gijp vertelde gewoon wat hij zag en dat waren voornamelijk hele slechte voorzetten die of tegen de back aankwamen of in de tweede ring terecht kwamen. Als je dat week in week uit voor elkaar krijgt en er niets van leert wordt het werk in werk uit uitgelicht ja. Manolev moet toch ook zelf inzien dat hij slecht speelde en niet PSV waardig was.

1 december 2016 om 21:58

Onzin, zoals wel vaker bij VI merkten ze dat iets aansloeg bij het publiek en besloten ze dat helemaal uit te gaan melken. Dat het ten koste moest gaan van iemand anders maakte het verschrikkelijk genant. En stel volwassen mannen dat net doet alsof ze zoveel verstand van voetbal hebben besluiten iemand wekelijks op TV te gaan pesten. Dat jij er dan vervolgens intrapt betekend niet dat hij gelijk had.

1 december 2016 om 22:23

Zo slecht was Manolev ook weer niet. Hij bleef maar gaan. Nee het was niet de beste backs van PSV ooit, maar zo slecht was hij niet. Iedereen hier zegt wat Van der Gijp heeft gedaan kan niet, maar iedereen zat net zo hard mee te lachen.

2 december 2016 om 00:44

Dat was nou precies zijn probleem juist. Hij had longen van een paard en het is heel knap dat hij zoveel meters kan maken maar als je dan vervolgens een slechte voorzet geeft of slecht verdedigt dan schiet het ook niet op. Als hij gewoon zijn momenten koos en rustig aan de bal bleef dan was het veel succesvoller geweest kijk nou zo'n Arias ook geen topback maar hij verdedigd meestal prima en kiest zijn momenten. Kijk een Jetro Willems in vorm mag van mij de hele wedstrijd opkomen of een Alaba maar de iets mindere backs moeten gewoon rustig blijven. Een heel goed voorbeeld vind ik Filipe luis die lang niet zo talentvol is als Marcelo of Alba maar die gast staat er gewoon om zijn tegenstander op te vreten.

2 december 2016 om 11:04

@zieki

ik kan van elke voetballer van die filmpjes maken en
hem de grond inboren.
Bij PSV vonden ze hem goed genoeg en werkte ook hard anders stelde
de trainer hem niet op.

1 december 2016 om 23:03

Snoekje, het is dus de schuld van van der Gijp dat Manolev niet beter ging voetballen. Hij heeft zijn onmetelijke talent gestolen of zo. Als hij zijn ongelijk had bewezen door een paar brilliante wedstrijden te spelen as het snel over geweest.

1 december 2016 om 23:12

Dus om niet wekelijks getreiterd te worden om TV moet je een paar briljante wedstrijden gaan spelen. En dan letterlijk foutloos want een foute voorzet hadden ze zo eruit gepakt om erover te beginnen, dat doen pestkoppen namelijk.

Waar gaat dat nou weer over zeg.

1 december 2016 om 23:27

Man man wat kruip jij in een slachtoffer rol. Gaat het wel goed met je?
Als hij goed was geweest, dan snoert hij vanzelf de mond. Meer wil ik er niet mee zeggen.

1 december 2016 om 23:36

80% van de eredivisie is shit, laten we daar eerlijk over zijn. Toch werd hij er altijd uitgepakt. Goed spelen had daar weinig voor uitgemaakt. Je moet ronduit dom zijn om dat te denken.

1 december 2016 om 23:43

Die 80% speelt normaliter niet in de top3. Maar prima hoor, we zijn er uit. Ik ben ronduit dom en jij hebt de wijsheid in pacht. Alleen als het je zo raakt moet je misschien eens met iemand gaan praten. Ik ben er wel een soort van klaar mee.

2 december 2016 om 10:57

Jij vindt het niet opvallend dat een speler van PSV vaker supporters doodschoot dan medespelers bereikte? Die voorzetten waren ook lachwekkend. En natuurlijk had goed spelen wel wat uitgemaakt. Dan had Gijp geen beelden meer gehad om uit te zenden en waren we al snel klaar met de grap. Je moet ronduit dom zijn om dat verband niet te zien.

Gijp heeft veel te grote bek voor iemand die met dat luizenleventje het toch voor elkaar krijgt om een burn-out te krijgen . Doet als of hij heel relaxed in het leven staat maar ondertussen thuis gaan zitten janken .

1 december 2016 om 22:01

Oordeel nou niet over dat soort zaken, je hebt geen idee als je het nooit zelf hebt ervaren.
Ben jij in staat om in een volle zaal lezingen te houden over voetbal, avond aan avond?
Maar ontopic, als je er niet naar wil kijken, dan doe je dat toch niet? Net zoals Manolev had moeten doen i.p.v. nu piepen.

1 december 2016 om 22:05

Heb je het stukje wel gelezen? Want ik vraag me af hoe je dit nu voor je ziet. Dat Manolev niet zou kijken zorgt ervoor dat hij niet meer benaderd wordt door andere die het wel keken?

2 december 2016 om 10:03

Haha precies Simic, als je wil kun je Messi ook wel zo neer zetten, tenslotte is hij mens en mensen maken fouten en als we die foutjes er maar constant uit filteren en x op x aan iedereen laten zien dan zal het net lijken dat hij er ook niks van kan, en dan vergeten we voor het gemak al zijn doelpunten en assist ff, westermann is btw de volgende die er aan moet gaan geloven, tegen Panatinaicos speelde hij een puike partij en jawel zijn fouten worden er weer uitgefilterd en 10x uitvergroot, Klaassen doet in mijn ogen ook wel eens rare dingen maar is een dragende kracht bij Ajax en terecht! Maar ik denk dat als de heren van Vi zich hierover buigen en hem dezelfde behandeling geven die Monolev heeft gehad er dan weinig meer van hem over blijft.

Het programma is puur satire en ik kan er altijd wel om lachen. Alles met een korreltje zout nemen, maar Manolev dat was gewoon zielig. Een grappie kan zeker maar het was gewoon pesten. Week in, week uit die jongen belachelijk maken op TV. In mijn opinie gaat dat te ver en is het schandalig om zo met een persoon om te gaan.

We mogen toch onze mening geven? en dat mag vsn der gijp ook. En die vond manolev slecht. En dat is de waarheid ooknog. Ik wil wel worden gepest voor dat salaris wat ze iedere maand krijgen. Je kan ef op vele manieren mee omgaan maar het slechste manier was om te gaan janken en dat doet hij nu ook.

1 december 2016 om 23:19

Overal waar je komt wordt je belachelijk gemaakt. Je loopt een restaurant binnen en de mensen beginnen beledigende opmerkingen naar je te maken. Je gaat winkelen met je vriendin en iedereen maakt jou belachelijk. Ik weet heel zeker dat je dan je geweldige salaris wil inleveren. Jij en ik leven lekker anoniem, alleen onze vrienden maken je wel eens belachelijk. Als heel Nederland je belachelijk maakt is het niet meer leuk. En zo slecht was Manolev ook weer niet. Anders had hij ook nooit onomstreden in de basis bij PSV gespeeld en nu in Rusland doet hij het ook heel goed. Daarbij heeft hij een heleboel interlands gespeeld en Europees. Hij heeft een betere carriere dan de gemiddelde profvoetballer.

Het is te zielig voor woorden wat er in dat programma allemaal gebeurt. Vroeger toen men zich nog Voetbal International mocht noemen hadden ze nog regelmatig nieuwtjes en weetjes. Nu ze zich noodgedwongen alleen nog Voetbal Inside (ook VI) mogen noemen komen ze niet verder dan andere mensen onderuit halen. Ten koste van ondermaatse en platte grappen nog een paar simpele zielen op hun hand zien te krijgen, hetgeen ze helaas nog lukt ook. Te triest voor woorden dit programma. Heeft niets meer met voetbal te maken. Zonde van hun zendtijd.

1 december 2016 om 23:22

1 van de irritantste dingen is nog wel dat ze Studio Voetbal altijd afzeiken. Het is te zielig voor woorden dat je zo je concurrentie wilt verslaan.

1 december 2016 om 23:33

Dat doen ze inderdaad en je hoort mij niet zeggen dat vi goed is, zeker niet. Maar sinds het vertrek van Jack van Gelder bij Studio Voetbal is dat programma ook wel heel erg hard achteruit gehold. Andere discussie uiteraard, maar het is echt slecht.

Van iemand als Van der Gijp die zelf aan depressies lijdt zou je wel enig inlevingsvermogen mogen verwachten vind ik. Beetje humor is leuk maar elke relativering ontbrak, was bij wijze van spreken een keer naar die jongen toegegaan dan was het een soort van acceptabele cult geworden.

2 december 2016 om 00:28

Manolev moet niet zo huilen want hij was gewoon pure comedy. Ook wanbeleid dat niemand binnen PSV hem is een keer de waarheid vertelde. Kijk als hij mee opkwam lijkte het ook vaak nergens op blijf dan lekker wat verder naar achteren en stop met als een kip zonder kop naar voren rennen. Hij stond meer rechtsbuiten dan rechtsback en het verdedigen ging hem ook niet goed af mede daardoor. Ook puur wanbeleid dat PSV met spelers als Marcelo, Manolev, Derijck en Bouma in mindere maten zo lang wachtte met doorselecteren nog steeds onbegrijpelijk. Natuurlijk snap ik dat het voor die jongen best erg is maar aan de ene kant verdient hij wel veel geld dat hij ook gewoon aanneemt maar dat vind ik ook weer niet helemaal terecht om te zeggen maar als deze jongen enigzins realistich was geweest paste hij zijn speelstijl aan en dat valt hem dus wel te verwijten.

En ik ben al een tijdje helemaal klaar met VI. Ik begon me behoorlijk te irriteren aan Gijp en Derksen, die denken dat zij de enige zijn die verstand van voetbal hebben. Waarom zouden andere analytici, die bijna allemaal op een veel hoger niveau dan zij gevoetbald en getraind hebben, er minder verstand van hebben dan zij? Het lijkt wel alsof zij alleen maar naar andere voetbalpraatprogramma's kijken om zich te ergeren aan de analytici en er vervolgens commentaar op te hebben en belachelijk te maken. Waarom kijken ze er in godsnaam dan nog naar? Voor kijkcijfers? Doe net als ik: tv uit en ga wat anders doen. Ik ben gestopt met kijken toen van der Gijp tijdens het EK wat over Daniel de Ridder bij NOS Studio France te zeggen had: hij zou inhoudelijks niks zeggen en zijn gezicht had maar éã©n uitdrukking of zoiets dergelijks. Nou, ik weet wel dat vrouwen (en wellicht ook wel mannen) veel liever naar Daniel de Ridder kijken (en luisteren) dan naar dat gele gebit van hem elke keer als hij dat homo lachje doet.

En dan over "drs Boudewijn Zenden"; over hem zei Gijp dat hij net deed of hij er veel verstand van heeft. Nou, ik heb Gijp 1 keer bij Sport1 gezien als analist, maar als iemand een arrogante, zelfingenomen houding had, dan was hã­j dat. Hij zat daar zo van: nu laat ik wel ff zien wie er werkelijk verstand van heeft.
En hij komt ook niet meer, hij vond het te slecht betaald geloof ik.

En wat Manolev en Kuyt betreft: Derksen en Gijp ergeren zich aan een van Gaal die op een balkon schreeuwerig een mensen massa aan het toe spreken is. Ze noemen dat volksmennen. Maar wat zij doen, jarenlang, wekelijks een Manolev of een Kuyt belachelijk maken of bekritiseren, is in mijn ogen een Passieve Vorm van volksmennen. Door constant, elke keer op tv deze voetballers op een bepaalde manier af te schilderen, al of niet in satire vorm, gaan mensen hun ook op een bepaalde manier bekijken. Ze hebben dus zo een deel van de kijkers gemanipuleerd.

Anyway, wat zo goed is aan die andere analitici: zij reageren nooit! Staan er kennelijk ver boven en /of nemen de heren niet meer zo serieus en doen net zoals Danny Blind (en ook ik): gewoon niet meer kijken.


Manolev is een fijn mens en een uitstekende prof. Hij is ook meer middenvelder als verdediger. Zonde dat hij net als Atiba Hutchinson op een verkeerde positie is misbruikt. Heeft bij Russische clubs wel bewezen dat hij in de top mee kan komen.

Het is natuurlijk niet best wat van der Gijp heeft gezegd. Maar het was terechte kritiek op het waardeloze spel van Manolev. Manolev gaf zoveel rare en lachwekkende momenten dat ik het te ver vind om hier alleen van der Gijp de schuld op te geven. Ik heb bij het zien van de meeste acties van hem, kostelijk vermaakt. Er zou minder om gelachen worden en meer om gehaat als het leidde tot punten verlies.

Het moge duidelijk zijn dat VI op die kleine 3-5minuten nieuws feitjes na, weinig relevante informatie brengt. Het is een programma waar je met verstand op 0 en popcorn erbij naar kijkt.

Manolev moet gewoon realistisch zijn en inzien dat dit is gebeurd vooral door zichzelf.
Als er een voorzet komt en die vliegt hoog over iedereen heen en komt niet eens in de buurt van mede spelers, dan kun je niet anders dan lachen of gefrustreerd raken. Laat dit bij Manolev nou 3 of 4 keer per wedstrijd gebeuren...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

44 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren