Update: ADO en Wang eind dit jaar tegenover elkaar in de rechtbank

Donderdag, 1 december 2016 om 16:18

ADO Den Haag overhandigde de vertegenwoordigers van United Vansen tijdens de algemene vergadering aandeelhouders (AVA) een dagvaarding, maar Wang Hui weet van niets. De grootaandeelhouder zegt in een interview met de NOS dat hij ‘geen idee’ heeft wat er aan de hand is. “Ze hebben het me nog niet verteld.”

/

ADO vindt dat de Chinees niet aan diens financiële verplichtingen voldoet en eist drie miljoen euro. ADO zegt het geld nodig te hebben omdat men een tekort heeft. “We hebben al zes of zeven miljoen euro in de club gestopt. De laatste keer dat ik bij een vergadering was, hebben ze niets over dit geldprobleem gezegd”, reageert Wang.

De baas van voetbal- en sportbedrijf United Vansen voegt eraan toe dat ADO ‘één tot anderhalf miljoen euro’ heeft geïnvesteerd in dingen waar dat geld niet voor bedoeld was. Hij wilde immers dat dat bedrag gebruikt zou worden voor ‘bijvoorbeeld de vernieuwing van faciliteiten en het stadion’. ADO heeft de KNVB om extra tijd gevraagd om de begroting op orde te krijgen.

Update 1 december 16.18 uur: ADO en Wang eind dit jaar tegenover elkaar in de rechtbank
Het kort geding dat ADO Den Haag aan heeft gespannen tegen United Vansen dient op 28 december, zo heeft de rechtbank van de Hofstad donderdag laten weten. De club begon de zaak om het bedrijf van Hui Wang te dwingen aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. ADO is de afgelopen week in de problemen gekomen omdat de club de jaarrekening niet rond krijgt door het uitblijven van drie miljoen euro aan beloofde investeringen. De Hagenaren vrezen nu voor sancties van de KNVB.Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door vakkie-l)

Wat een soap, zou er helemaal leip van worden als zoiets bij mijn club zou gebeuren. Beter worden club en Wang zo snel mogelijk van elkaar gescheiden.

30 november 2016 om 13:47

Denk dat als jij nu een aantal miljoen hebt geïnvesteerd er ook niet zomaar mee zou ophouden he. We zijn een weg ingeslagen en dus moeten we dit trekken.

30 november 2016 om 13:55

Dat zou een logische redenering zijn, echter is Wang een mannetje mannetje. Die heeft nu een dagvaarding ontvangen van een groep mannen, waarvan hij vind dat zij hun werk niet goed doen.
Ja hij heeft er geld in gestopt, maar hij zal waarschijnlijk niet heel lang wakker liggen van dit bedrag. Als hij zich een beetje in zijn eer getrapt voelt, kan het ook falikant fout gaan natuurlijk.

1 december 2016 om 23:14

Haagsekoerd, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
Zo snel als mogelijk op een andere manier proberen als club je schulden te betalen en per direct afscheid nemen van deze rare vogel. Deze gast parasiteert op ADO met een heel ander doel dan voetbal.

30 november 2016 om 18:46

Probleem is dan wel, wie gaat meneer Wang al die miljoenen terugbetalen? Jarenlang leefde ADO op te grote voet. Door de misdragingen van de supporters in het verleden zijn ze buiten de stad bij het prins Claus klaverblad weggestopt. Sponsors durven het nauwelijks aan, bang voor negatieve publiciteit.

Ben bang dat het zonder meneer Wang heel snel over is voor Ado.

Wat een onzin. Als je de vergadering verplaatst naar een andere dag en dan niet komt opdagen snap ik best wel dat ze bij ons gefrustreerd raken. Wang heeft vaker aangegeven de communicatie beter moet maar hij doet er zelf ook weinig voor. Zelf word ik moe van deze situatie. Het is echt genoeg geweest. Eruit met deze vent! We zijn geen haar vooruit gegaan sinds hij er is. Heb ik nog liever vd Kallen die in elk geval geen onrust bracht met dit soort domme problemen..

30 november 2016 om 13:52

Eerst zeg je dat jullie dit moeten trekken en nu zeg je ook dat hij moet vertrekken.

30 november 2016 om 14:09

Iets willen is iets anders dan de realiteit benoemen he. Volgens mij wilt iedereen die ADO een warm hart toedraagt deze clown zo gauw mogelijk zien vertrekken maar dat gaat nu eenmaal niet zo makkelijk. Hij is tenslotte de grootaandeelhouder en dus eigenaar van Ado. Hoe je het wend of keert zullen ze er samen uit moeten komen, tenzij hij besluit de aandelen weer van de hand te doen.

30 november 2016 om 16:49

ja maar je vergeet dat de licentie van HFC Ado is en als die de licentie terug neemt heeft heer nasibal geen fuck

30 november 2016 om 18:48

Eruit? Hij bezit Ado, de club is van Wang.maar de huidige directie komt elk jaar miljoenen te kort. Lijkt me niet zo raar dat de eigenaar dat niet zomaar eventjes bij wil passen. Hij wil gewoon een sluitende begroting en het liefst een leuke winst elk jaar. Toch niet zo raar?

1 december 2016 om 17:54

3 jaar achterheen zwarte cijfers. afgelopen jaar niet , maar dat komt omdat beloofde geld niet kwam. Dus zeg niet iets wat niet klopt

1 december 2016 om 19:38

Verleden jaar niet en dit jaar weer geen zwarte cijfers. Twee jaar op rij moet de eigenaar bijstorten, anders gaat de club failliet. Wat klopt er niet?

Toch wel een van de betere soaps de laatste jaren. Popcorn erbij en genieten maar...
Het is om te janken eigenlijk, maar je kunt er maar beter om lachen.

30 november 2016 om 15:38

Precies, het is hilarisch. Vooral omdat je dit vooraf al van mijlenver zag aankomen. En nu mogen we gratis meegenieten. Als je zo dom bent om in zee te gaan met zo'n probleemgeval, dan heb je het gewoon aan jezelf te danken.

30 november 2016 om 23:59

Precies, zei vandaag bij een ander artikel al dat ze al lang en breed de stekker uit deze deal hadden moeten trekken. Nu rollebollen ze als een stel verwende kinderen over straat met de supporters en het aanzien van de club als slachtoffer. Alle betrokken partijen lopen elkaar de schuld in de schoenen te schuiven en niemand durft ook maar ergens verantwoordelijkheid voor te nemen. Je weet niet of je er om moet lachen of janken... Heb het te doen met de mensen die hun cluppie dag in dag uit steunen. Die worden lekker voor joker gezet door dit stelletje imbecielen.

Is idd een soap aan het worden. Wang weet van niks en Ado zegt dat ze een miljoenen tekort hebben. Vreemd verhaal van beide kanten. Ben benieuwd of het nog een staartje gaat krijgen. Denk dat de KNVB Ado nauwlettend in de gaten houdt. Ben bang dat er een 3 punten en een publieke waarschuwing voor Ado komt..

30 november 2016 om 13:51

3 punten in mindering bedoel ik.

Dit is al vanaf de eerste dat nadat hij in beeld kwam een chaos. Alleen maar welles nietes geweest.
Alleen maar wijzen naar de andere. Degene met het geld is hier toch de belangrijkste factor vrees ik. En een dagvaarding naar degene die jou in leven moet houden vind ik ook niet de meest subtiele wijze van handelen. Het geeft wel een klein beetje aan dat het klaar is tussen hun en de club.

Helaas voor "hun" is Ado van Wang nu. Het wordt erg bedrijfskundigs nu, maar het lijkt me dat Wang degene is die het voor het zeggen heeft, niet andersom.

30 november 2016 om 15:40

Er zijn bepaalde afspraken gemaakt, en als de grootaandeelhouder zich daaraan niet houdt, dan kan het bestuur van de club hem daarop aanspreken, desnoods voor de rechter.

Ik kan dit ook niet los zien van de wens van Wang om het bestuur te vervangen. Als er een bestuur zit dat hem goed gezind is, dan zal het bestuur hem niet voor de rechter slepen. Dan is Wang pas echt de baas, en is er niks meer aan te doen. Dat is waar dit gevecht nu over gaat, als je het mij vraagt.

30 november 2016 om 19:31

Jullie vergeten allemaal dat hij de directeur een half jaar geleden zelf heeft vervangen + de complete rvc. Gek hé dat die tegen exact dezelfde muur (lees: problemen) aanlopen?!

ADO had beter na moeten denken en de club niet uit handen moeten geven aan een onbekende Chinees.

Er zijn genoeg oud ADO fan's en spelers met een grote zak geld, zet ze allemaal bij elkaar, denk na over een visie en gaan met de banaan.

ADO Den Haag heeft veel potentie, grote stad + achter ban.

30 november 2016 om 14:15

Men snapt niet dat wij (supporters) er niks aan konden doen. Ex-grootaandeelhouder Vd Kallen wilde zijn aandelen verkopen en heeft dat gedaan. Goed, ik wilde de beste man een kans geven maar nu wordt hij echt vervelend..

30 november 2016 om 14:31

Ik denk dat de meesten wel begrijpen dat de supporters hier niks aan kunnen doen, al zullen de meesten nog wel een keer gniffelen als ze terugdenken aan de Hagenesen die hoer schreeuwden dat het er nu eenmaal bij hoort en ADO binnen 5 jaar kampioen zou worden.

Voor de echte ADO supporter is dit echter een ramp, ongeacht de afloop. Uiteindelijk zitten de vaste supporters bij geen enkele club op buitenlandse eigenaren te wachten, of het nu Arabieren, Russen of Chinezen zijn, en zelfs een Nederlandse clubman als eigenaar is levensgevaarlijk. Zo'n man bij Roda heeft hart voor de club en stopt er met de beste bedoelingen zijn centen in, maar wat als ie morgen failliet is of er simpelweg niet meer is? Kan een club dan de salarissen nog opvangen of lazert alles in elkaar?

En dan kan het contractueel prima geregeld zijn, als zo'n kerel gewoon niet kan of wil betalen, kun je rechten tot je een ons weegt, maar voor je dat gewoon hebt ben je al lang failliet...

30 november 2016 om 18:50

Je bent veel te optimistisch, van de Kallen heeft jarenlang lopen leuren met zijn aandelen maar niemand wilde hem uitkopen. Als je de aanschafprijs van de aandelen en de aangevulde tekorten op telt, dan praat je over hele grote bedragen. Niemand gaat dat uitgeven aan Ado.

2 december 2016 om 12:16

Rob Jansen met een aantal andere zakenmensen wilden de aandelen van vd Kallen overnemen, maar de gemeente stak er een stokje voor.

Nu kan iedereen wel weer continu naar Wang wijzen met het fout bezig zijn, maar volgens mij doen de werknemers/het bestuur van ADO hun werk ook niet goed. Als die Chinezen willen investeren in de faciliteiten waarom wordt dat dan niet gedaan? Nee continu moeten de gaten in de begroting worden gedicht. De commerciã£â«le afdeling voert dus ook geen hol uit of doet het niet goed, wat betekent dat die afdeling incompetent is. Als er dus altijd een gat in de begroting is ga je 1: opzoek naar meer geld, sponsoren enz. of 2: je stelt de begroting naar beneden en ga je niet continu naar de eigenaar die de rotzooi weer kan opruimen met geld in een bodemloze put gooien. Misschien moeten ze eerst maar even bij ADO de boel in balans brengen en laten zien dat er alles aan gedaan is om de begroting sluitend te krijgen. Misschien nog een tip, breng de salarissen iets terug.

Natuurlijk is dit betoog allemaal wel heel negatief, maar het gaat er meer om dat het niet alleen de schuld van Wang en consorten is maar ook bij ADO zelf doen ze er bar weinig aan. Raad maar eens wie uiteindelijk weer de dupe worden...... de supporters

30 november 2016 om 15:44

Ik heb er geen studie van gemaakt, maar volgens mij heeft ADO het geld van Wang nodig om te investeren in verbeteringen. En als het beloofde geld er dan niet is... dan wordt het lastig.

Het is gewoon tijd dat er iemand (bij voorkeur een rechter) gaat kijken naar de afspraken, zodat kan worden vastgesteld wie zich nou niet aan de afspraken houdt. Dan kan de discussie worden gevoerd op basis van zinvolle informatie, want die hebben we nu niet.

Ik doe al wel vast een voorspelling: als iemand zich gedraagt zoals Wang zich nu gedraagt, dan is dat een heel sterk signaal dat hij iets te verbergen heeft. Dus als ik op Bwin zou moeten inzetten, dan zette ik mijn euro er op in dat Wang hier het grootste aandeel in de ellende heeft.

30 november 2016 om 16:10

Wang heeft ADO volgens mij geld gegeven voor investeringen idd, maar dit geld wordt dus gebruikt om gaten te dichten in de begroting. Volgens mij gaat er dan iets mis en niet alleen bij Wang. In het artikel staat dat Wang niet weet wat er is gebeurd met 1/1.5 miljoen, nou dan lijkt me dat ADO dat even duidelijk maakt waarvoor het is gebruikt. Het lijkt mij namelijk niet meer dan zijn goed recht dat hij weet wat er met zijn geld is gebeurd, voordat er nog meer gegeven wordt.

30 november 2016 om 18:31

Ja dat zou kunnen. Je leest alleen ook overal dat hij een toezegging zou hebben gedaan voor meer, en dat hij niet over de brug komt.

Maar goed, ik heb er zoals gezegd geen studie van gemaakt, en het kan me uiteindelijk ook niks schelen. Ik woon vlak naast het ADO stadion dus ik hoop als neutrale supporter wel gewoon naar eredivisiewedstrijden te kunnen gaan. En verder wacht ik rustig af. Voor de fans lijkt het me wel vreselijk dit.

Tja, moeilijk te beoordelen wie hier nu de waarheid spreekt. Als je het bestuur van ADO hoort, dan lijkt het alsof ze te maken hebben met een onbetrouwbare man die de club heeft gekocht als speeltje, maar het al heel snel beu was en er nu geen aandacht meer aan wil besteden. Maar als je Wang hoort, dan lijkt het of er in Den Haag een incapabel bestuur zit dat alle eigen tekortkomingen makkelijk afschuift op de geldschieter.

Hoe dan ook, het is voor mij inmiddels wel duidelijk dat ik mijn club nog liever zou zien degraderen dan dat ‘ie in de handen valt van een vage zakenman uit een ver land...

30 november 2016 om 15:46

Inderdaad. En dat is in mijn ogen nog het meest pijnlijke: Wang gedroeg zich al zo voordat de deal gesloten werd. Op dat moment had ADO gewoon de onderhandelingen definitief moeten afbreken wegens volstrekt onbetrouwbare partner.

30 november 2016 om 15:58

Maar Ado heeft niets met de deal van doen gehad. Van der Kallen was de aandeelhouder en wilde er vanaf, maar alleen Wang wilde er geld voor geven. Dan wacht van der Kallen liever een maandje langer op zijn centjes dan de deal helemaal af te blazen. En terecht ook.

30 november 2016 om 18:29

ok, dat is nieuws voor mij. Maar waarvoor daagt ADO hem dan nu voor de rechter? Dan moet je wel wat te eisen hebben. Dus dat suggereert dat Wang bepaalde verplichtingen op zich genomen heeft. Als hij alleen aandelen heeft gekocht en verder niks, dan snap ik niet waar alle ophef over gaat.

1 december 2016 om 18:24

Alles staat zwart op wit. Denk je serieus dan een rvc met jansma/jol/deetman en manders als directeur een half jaar nadat ze benoemd zijn zonder gegronden redenen naar de rechter zouden stappen?

30 november 2016 om 20:49

jij zou jouw club liever zien degraderen dan dat het in de handen valt van een zage zakenman uit een ver land. Maar het lijkt erop dat ADO in de handen is van vage bestuursleden die de begroting niet rond kunnen krijgen.

Ik weet natuurlijjk niet wat de waarheid is, maar als er al 7 miljoen geinvesteerd is door Wang en hij vraagt zich af , waarom er anderhalve miljoen anders gebruikt is , dan wat was afgesproken, dan begin ik me toch af te vragen waarmee het bestuur bezig is.

Is er iemand die kan uitleggen waarom ado nog meer geld van Wang zou moeten krijgen??

30 november 2016 om 15:34

Naar mijn weten was het zo dat wang beloofd had de kort lopende schulden te betalen, waaronder de lonen en dat hij pas echt geld zou investeren wanneer er een goed business plan was. In principe niets mis mee, maar de afspraken voor het betalen van de kort lopende schulden komt hij volgens mij gewoon niet na. Je kan wel zeggen de financiã«le huishouding moet naar beneden, maar dat gebeurd niet even 123. Als je omdat er nog geen directe resultaten vervolgens helemaal niet betaald om te laten zien dat er maar een man bepaald, ben je niet goed bezig. Volgens mij heeft hij geen idee dat als zulke zaken te lang duren de knvb kan ingrijpen en de licentie intrekken.

30 november 2016 om 19:00

Wang wil eerst volledige controle, hij bezit 98 procent van de aandelen maar heeft vooralsnog weinig te zeggen over zijn eigendom. De gemeente heeft bijna geen aandelen maar wel een eigen commissaris in de Rvc. Nu ADO gene geld heeft en banken ook niet willen lenen, kijkt de gemeente naar Wang, of hij even wil bijstorten. maar ze willen hem niet de volledige controle over zijn eigen bedrijf geven.

Wow "de grootaandeelhouder zegt in een interview met de NOS dat hij ‘geen idee’ heeft wat er aan de hand is". De laatste keer was echt wel bekend dat er geld nodig was voor het betalen van de lonen. Als je nu nog geen idee hebt moet je er maar wat vaker zijn. Een meeting inplannen vervolgens niet komen en vervolgens zeggen ik heb geen idee is in mijn ogen toch niet echt goede zaken doen.
Als zometeen de knvb zich er nog mee gaat bemoeien kan dit een groot probleem worden. Na het debacle met twente willen ze niet weer ion hun shirt gezet worden, dus als de knvb nu iets moet doen gaat ado als voorbeeld gesteld worden. Ik hou mn hart vast, maar dat had ik al toen ze werden overgenomen. Bij vitesse ook zoiets, je moet geen buitenlandse eigenaren willen die niets met de club hebben.

Als je zo leest zijn er veel die weten wat het contract inhoud van de groot aandeel houder, als hij zich terug trekt denk ik dat ze weer terug zijn bij 10 jaar geleden, en als er fans en oud spelers waren die er geld in zoude steken volgens sommigen hier, ga dan maar verder met dromen, het lijkt wel een beetje een puinhoop.

Wel vreemd dat hij niet weet wat er aan de hand is. Er waren toch afgevaardigden van hem aanwezig. Rapporteren die niet aan hem?

Gelijk heeft hij. Dat ADO maar eens duidelijk maakt waarom ze telkens rode cijfers schrijven en dat het geld dat hij moet investeren in een bodemloze put gaat. Ik zou dat hele management eruit knikkeren

30 november 2016 om 18:34

dit jaar schrijven we rode cijfers we schreven daar voor 3jaar zwarte cijfers vriend beter je huiswerk doen voor je reageer


30 november 2016 om 19:02

Dus wil de eigenaar graag weten hoe het kan dat er verlies gemaakt wordt en wil dat degene die verantwoordelijk zijn, ontslagen worden. Niet zo raar toch voor een eigenaar? Die wil niet jaarlijks miljoenen stoppen in een bodemloze put maar concrete plannen om de club winstgevend te maken. En dat wil hij bereiken met zijn eigen mensen.

30 november 2016 om 19:52

Dat is niet zo gek aangezien sponsors niet meer in de rij staan sinds alle commotie en problemen met wang de afgelopen 2 jaar. Ado schreef idd gewoon 3 jaar zwarte cijfers maakte een kleine winst voordat wang kwam. Op verzoek van wang is de begroting omhoog gegaan, zijn extra (duurdere) spelers gehaald en zijn er extra investeringen aan het stadion gedaan. Dus waarom hij dit zou suggereren in dit interview geeft maar weer aan dat de beste man niet op de hoogte is. Ado word gedwongen nu zo te handelen. Want welk bestuur je er ook neerzet iedereen loopt tegen dezelfde problemen op.

30 november 2016 om 21:51

Je gaat eraan voorbij dat Ado van deze man is, het is zijn eigendom. Hij mag ermee doen wat hij wil. Toch niet raar dat hij zijn eigen bestuurders wil benoemen in zijn eigen bedrijf?

1 december 2016 om 14:50

Gelukkig zijn er bij de overname gewoon afspraken gemaakt. Zoals dat het dagelijks bestuur moet worden uitgevoerd door een Nederlands management.

Met die kennis, is het dus wel gek dat Wang zijn eigen (lees Chinezen) bestuurders wil installeren.

1 december 2016 om 18:28

Dat klopt maar dat heeft hij een jaar geleden dus al gedaan. Hij heeft zelf deze directeur neergezet heeft zelf de complete rvc vervangen. Dus dat is een non-argument. Bovendien zitten in de rvc nu mensen als jansma/jol en deetman geen koekenbakkers die je zomaar voor je karretje spant.

1 december 2016 om 19:40

@garcia070

En daar gaat het nu dus mis. De dagelijkse bestuurder maken voor het tweee jaar op rij verlies. De eigenaar heeft er genoeg van en eist zwarte cijfers. Gevolg, bestuur stapt naar de rechter om geld te eisen van de eigenaar. En hoe dan verder? Volgend jaar weer teveel uitgeven en dan wederom geld vragen aan de eigenaar?

2 december 2016 om 09:46

En jij gaat er ook aan voorbij dat Uvs/wang aandeelhouder is en niet eigenaar, zit toch een klein verschil in. Gemeente en HFC ADO zijn elk in bezit van 1% aandeel en dat betekent dus dat Uvs/wang niet alles kunnen doen wat zij zouden willen doen. Jij doet net alsof je er veel van weet, maar dat is zeker niet zo. Ik heb je eerdere reacties gelezen en die slaan kant noch wal.

Ik begrijp het niet zo goed waarom wil ADO een rechtzaak beginnen tegen Wang over het geld dat niet gekomen is maar dat gaat ADO toch nooit winnen want Wang is de eigenaar van ADO toch? Je zou maar een eigen bedrijf hebben en opeens komt er een werknemer in je kantoor en die eist meer loon of een rechtszaak. Als ik het fout heb graag uitleg.

Je moet het zo zien: Jou werkgever zegt toe dat jij bepaalde dingen mag doen (bijvoorbeeld kopen van een laptop voor je werk) maar je schiet dit in 1e instantie zelf voor.

Uiteindelijk betaald jou werkgever dat bedrag niet, maar heb jij het geld al wel uitgegeven.

1 december 2016 om 19:52

Nee zo kan je het niet zien, je werkgever en jijzelf zijn twee verschillende rechtspersonen. In jou voorbeeld kom je zelf geld te kort omdat je een laptop hebt gekocht.

De aandeelhouders zeggen toe meer geld te storten in hun eigen bedrijf. De directie van hun bedrijf besteed dit geld vervolgens volgens al dan niet volgens eigen inzicht. De aandeelhouders zeggen vervolgens, nee dat was niet de bedoeling, daarvoor gaan we niet betalen. Daarna blijkt de bankrekening van het bedrijf rode cijfers te hebben. Dat is iets heel anders, hun eigen bedrijf komt nu geld te kort, niet iemand anders.

http://www.vi.nl/nieuws/ado-wil-voorkomen-dat-het-verdergaat-als-chinese-club.htm?channel=phone

1 december 2016 om 17:17

Ik denk dat dit wat meer inzicht geeft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse4511
10.Excelsior40-10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren