Langverwachte treffers van Di María en Jesé brengen PSG in veilige haven

Paris Saint-Germain heeft zich in ieder geval voor één dag genesteld tussen medekoplopers AS Monaco en OGC NIce. Ángel Di María maakte in de thuiswedstrijd tegen Nantes zijn eerste competitiedoelpunt sinds april en beëindigde daarmee een doelpuntloze reeks van vijftien wedstrijden. Het was genoeg voor de overwinning, maar voor Di María kent de wedstrijd toch een nare nasmaak. In de slotfase van de eerste helft viel hij uit met een hamstringblessure. Dankzij een benutte strafschop van Jesé Rodríguez, die eveneens zijn eerste goal maakte, werd het nog 2-0.

/

PSG was de wedstrijd ook al begonnen zonder een van de sterspelers. Edinson Cavani raakte op de training licht geblesseerd en zat negentig minuten op de bank in het Parc des Princes. Jean-Kévin Augustin nam zijn rol als centrumspits over en de negentienjarige vervanger van Cavani liet zich direct gelden bij het openingsdoelpunt. Augustin werd de diepte ingestuurd door Blaise Matuidi en stuitte in het zestienmetergebied op verdediger Oswaldo Vizcarrondo. Hij kreeg de bal alsnog bij ploeggenoot Di María, die gedecideerd afrondde. Mocht de Argentijn gefaald hebben, dan zou Augustin vermoedelijk een strafschop hebben gekregen. PSG hoopte de marge nog voor rust uit te breiden. Doelman Rémy Riou lette echter goed op en de opdracht werd door het uitvallen van Di María verder bemoeilijkt.

De maker van de 1-0 leek aanvankelijk verder te kunnen na een tackle van Yacine Bammou, maar moest zich na enkele minuten toch laten vervangen door Hatem Ben Arfa. Voor trainer Unai Emery is het uitvallen van Di María een grote domper met het oog op de Champions League-kraker tegen Arsenal van woensdag, al is niet zeker of hij dat duel moet missen. In het restant van de eerste helft zag Augustin een doelpunt terecht afgekeurd worden vanwege buitenspel, nadat hij de keeper omzeilde, en voorkwam keeper Kevin Trapp ternauwernood dat Thiago Silva na een hoekschop in eigen doel zou koppen. Via Bammou waren de bezoekers op slag van rust nog eens dichtbij, maar Trapp bracht uitstekend redding.

Nantes groeide dus in de wedstrijd, maar na de onderbreking waren de beste mogelijkheden weer voor PSG. Matuidi vuurde vanaf de rand van het strafschopgebied bijvoorbeeld op de paal. De gastheer had de touwtjes strak in handen, maar de jacht op de margeverdubbeling bleef onsuccesvol. Zodoende mocht Nantes nog altijd hopen op een stunt en een kans daartoe diende zich achttien minuten voor tijd aan. Bammou liet echter na om Fernando Aristeguieta aan te spelen en zijn zoektocht naar eigen succes wierp geen vruchten af. Jesé was vlak voor tijd wel trefzeker, toen hij vanaf elf meter mocht aanleggen. Nice kan zondag op bezoek bij Saint-Étienne weer over PSG heen in de ranglijst.

Ángel Di Maria maakte vandaag eindelijk zijn eerste competitiegoal van het seizoen, met zijn 33e schot. #geduld #psg