Voormalig Bayern-coach wijst PSV op zwakke punten: ‘Daar zijn ze kwetsbaar’

Woensdag, 19 oktober 2016 om 14:14

PSV speelt vanavond tegen Bayern München in de Champions League en de ploeg van Phillip Cocu weet dat dit geen eenvoudige opgave zal worden. Erik ten Hag, die twee jaar het beloftenelftal van Der Rekordmeister onder zijn hoede had en de club zodoende goed kent, denk dat er echter wel mogelijkheden liggen voor de Nederlands kampioen.

/

“Centraal achterin en in de as zijn ze kwetsbaar. De afstemming is niet altijd optimaal. En spelers als Xabi Alonso, Javi Martínez en Mats Hummels missen de wendbaarheid en de snelheid om zaken te corrigeren”, vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. Ten Hag ziet nog een mogelijk punt waar PSV van kan profiteren: “Philipp Lahm begint op leeftijd te raken. Die is wat minder goed in staat om ruimtes dicht te lopen. Maar het is wel Lahm hè. Die is zó slim in positie kiezen dat hij niet vaak in zo'n situatie terechtkomt.”

Ten Hag volgt zijn oude werkgever nog steeds op de voet en heeft ook gezien dat er met Carlo Ancelotti een ander soort trainer is aangesteld dan de vertrokken Josep Guardiola. De huidige coach van FC Utrecht denk dat Ancelotti wat meer een vaderfiguur is, hoewel er aan de speelstijl van de Duitsers tot nu toe weinig veranderd is.


Poll

Denk jij dat PSV kan profiteren van de zaken die Erik ten Hag aanwijst?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door wimklz)

Ze mogen langzaam zijn dan nog zijn ze 10 x beter dan PSV

19 oktober 2016 om 18:17

lekker onderbouwde opmerking. maar je hebt gelijk ze zijn beter, net als atletico en daar verloren we net van en speelde 2 keer gelijk tegen ze vorig seizoen. dus het is zeker niet onmogelijk en ik hoop dat heel nederland voor ze juigt vanavond!

Beste Ten Hag, Psv is in zijn geheel kwetsbaar. Alleen Narsingh heeft snelheid, maar bij hem ontbreken 56755 andere kwaliteiten. Laten we hopen dat Bayern een off-day heeft en Psv de boel goed compact houdt, misschien dat het dan nog een wedstrijd wordt.

19 oktober 2016 om 16:36

Als Bayern een off-day heeft en Psv de boel compact houdt dan zal het zeker geen leuke wedstrijd worden.

19 oktober 2016 om 18:24

Geen mooie wedstrijd nee, maar soms moet je ala Atletico voor de punten spelen.

19 oktober 2016 om 18:50

Maar zo speelt Psv in principe altijd toch in de CL. Organisatie van achter en als de tegenstander een fout maakt rap eruit counteren met de snelheid van Narsingh. De laatste CL wedstrijd dat ik Psv echt goed en mooi aanvallend voetbal vond spelen in combinatie met resultaat was Milan thuis 2005.

Nou Lahm teert zich nooit op snelheid dat was meer een extraatje voor hem. Naast Hummels heb je Boateng en Alaba die voor snelheid zorgen.

En speelt Boateng niet? Die is toch aardig wendbaar.

19 oktober 2016 om 15:24

boateng heeft ook de draaicirkel van een tank

19 oktober 2016 om 16:02

Boateng is een enorme tank, maar ook nog vrij wendbaar hoor. Tegen dat duo hebben Narsingh en De Jong amper kans.

19 oktober 2016 om 16:21

De Jong maakt altijd kans, hij weet altijd wel een of twee luchtduels te winnen in de zestien waaruit een kans ontstaat.

19 oktober 2016 om 17:36

Maar boateng is zo ongelooflijk goed op zijn positie dat dat weinig uitmaakt en daarnaast is hij nog best snel

19 oktober 2016 om 18:19

psv moet het doorkoppen van de jong en de snelheid van narsingh gebruiken om te counteren en dan hopen dat we wat kansen krijgen. daarnaast de boel dichthouden en natuurlijk gewoon een lekkere pot voetballen.

Gelukkig hebben ze ook Alaba nog lopen. De optie diep wordt redelijk ondervangen door Neuer. de optie bal op de jong en door koppen zal door Boateng niet de simpelste taak worden.
Het is op deze wijze makkelijk zwaktes aan te wijzen, maar dat snappen ze bij Bayern zelf ook wel. Daarom lopen er ook jongens omheen die deze zwaktes weer kunnen opvangen.

Heb hier dus 0,0 hoop in. Heb niet eens een beetje hoop. Blij zijn met een 3-0 verlies..

19 oktober 2016 om 19:36

Nu ik hoop wel op 0-0 ,maar als je eerlijk ben dan verlies Psv.
Maar daarom mag je wel hopen het is en blijft een nederlandse club.

Haha professor Ten Hag zal wel even laten weten waar de zwakke plekken zitten omdat hij toevallig een paar jaar het 2e heeft getraind. Met de spelers die PSV heeft kun je die zogenaamde zwakke plekken niet benutten.

Wat een stemmingmakerij allemaal. Laten we nu maar gewoon uitgaan van verlies. Mocht psv wederom een wereld prestatie leveren is dat alleen maar meegenomen.

19 oktober 2016 om 16:39

Meegenomen? Mocht Psv hier terecht gelijkspelen of zelfs met een nipte winst ervandoor gaan dan moeten ze er thuis vol voor gaan. Eindigen bij de eerste 2 plekken wordt dan veel realistischer.

Hummelo een zwakke ( wendbaarheid) schakel noemen slaat natuurlijk nergens op. Dat Alonso weg moet roep ik al twee jaar. Bijna bij elke verliespartij van Bayern in twee jaar tijd, was alonso op de een of andere manier altijd medeschuldig in de vorm van blunders o.i.d.. Alonso is gewoon over zijn top, en wat mij betreft niet meer topclub waardig

Haha wat een grap. Xabi Alonso, Javi Martinez, Mats Hummels en Philip Lahm zijn de kwetsbare plekken van Bayern? Nou dat wordt een eitje dus voor Psv. Narsingh zal Lahm wel even doldraaien en de beweeglijke De Jong zal de statische Hummels wel een moeilijke avond bezorgen. Alonso doet het ongetwijfeld al wekenlang in zijn broek voor Propper.

Centraal achterin kwetsbaar? Met Boateng en Hummels hebben ze daar twee wereldtoppers staan. We zullen zien!

Dat PSV hoogstwaarschijnlijk niet bij machte is om deze kwetsbare plekken te benutten wil niet niet zeggen dat ten Hag ongelijk heeft. Het klopt wat hij zegt, maar alleen de echte topclubs kunnen hier gebruik van maken. Laten we hopen dat Bayern een slechte dag heeft en PSV een hele goede

Hummels en Boateng is een topduo en lahm is nog steeds top, hij heeft het ook nooit van zijn snelheid moeten hebben. Xabi is al lang over zijn top, persoonlijk zou ik javi op zijn plek zetten. Ondanks dat is elke positie van psv in vergelijking met wat bayern als directe tegenstander heeft staan erg zwak

Ieder punt die we daar halen is winst. Maar bij geconcentreerd spel altijd mogelijk. Hoop zo dat t is meezit en niet onterecht doelpunten worden gekeurd, daarvoor maken we er te weinig.

Als Koln een puntje kan pakken dan maakt PSV ook een kans, de bal is rond eh maar natuurlijk zet ik mijn geld ook in op Bayern ehehe

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Manuel NeuerKeeper00
Sven UlreichKeeper00
Niklas SüleVerdediger00
Felix GötzeVerdediger00
Marco FriedlVerdediger00
Mats HummelsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

19 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren